|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4951 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dotrwałyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe cz.11
mojakaren - zniknie samo.
|
#4952 |
|
Zakorzenienie
|
Karen, to po gruzlicy i nic z tym nie robimy
mozna moczyc w czasie kapieli ![]() Kregoslup przy duzych cycach strasznie boli... Mnie poki co tez nie stac na plastyke ale cel mozna sobie postawic ![]() Ruda, zazdroszcze wyjscia na lyzwy ja bym sie teraz bala bo z moimi zdolnosciami wrocilabym z reka w gipsie albo szytym lukiem brwiowym :PMagda teraz juz mozesz odciagnij pokarm i walnij bronka ja to juz sie czaje na whiskey :P ale poki co silna wola niepicia wygrywa ![]() Wyslane z Lumia920. ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Ej, moj syn spi juz 3h fakt, widze ze sie wierci, cos tam steknie czas od czasu ale oczu nie otwiera ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#4953 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam ze dwa razy lyknełam pół kieliszka szampana, u mamy na urodzinach i na rocznicy ślubu rodziców. Ale więcej to się bałam, a nie wpadłam na to żeby odciągnąć, po prostu byłam zaraz po karmieniu. Ale na scotcha też się czaję...
Moja jednak nie śpi - po kąpieli i karmieniu miała chwilkę drzemki, a potem już nie spała ani trochę do teraz. Tyle dobrego że nie płacze i długo dość leżała spokojnie sama bez brania na ręce.
|
#4954 |
|
Zakorzenienie
|
Korneli sie noc z dniem przestawila?
My po karmieniu, pampku, karmienu i maly zasypia. Bez walki, w swoim lozeczku ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#4955 |
|
Zadomowienie
|
Do nas jutro przyjezdza moja mama. Tata nie mogl :/
W ogole troche sie boje bo prdiatra na domowej wizycie stwierdzila ze ciemiaczko zarosniete "no to trzeba kontrolowac, niech pani o to pyta na wizytach" "a co sie z tym robi" "no jak cos sie dzieje to idzie sie do neurologa i oni moga zalecic badania i zmienic zalecenia odnosnie wit d". No i nie wiem... Kurcze, maciezynstwo jest okropnie stresujace.
|
#4956 | |
|
Rozeznanie
|
Ja to bym wino obaliła
ale jeszcze długo nic.Cytat:
W ogóle jestem wykończona, cały dzień nie spokojna. Wieczorem jak zwykle płacz o niewiadomo co od 19:30-22:30 już ma stałe pory. No i pewnie zaniedługo będzie się budzić, a ja jeszcze nie śpię bo ogarniałam chatę.. |
|
|
|
|
#4957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki za kciuki i życzenia Ja właśnie ściągam ostatnią porcje mleczka, idzie błyskawicznie, w 3 minuty mam prawie 70 ml ![]() Wieczór był taki sobie, Konradek zaprezentował ciotkom histerie, która go tak zmeczyla że poszedł spać a później sobie przypomniał że się nie najadl przed spaniem i po 0,5 godziny się obudził no ale trochę posiedzialam Kończę ściągać i idę spać
|
|
|
|
|
#4958 |
|
Zakorzenienie
|
Ruda na lodowisku ale super
jezdzilabym ![]() Uaoo, Casaa dziekuje ![]() Co do alko to czytalam ze można delikatnie sie napić a potem 3 godz przerwy w karmieniu sama chyba bym sie nie odwazyla ale dobrze wiedzieć ![]() Casaa dla Franka ![]() U nas Mlody padl po kapieli, my sobie obejrzelismy film i zjedlismy kolacje. Na śpiocha przetransportowalam go z salonu do sypialni i spal az do teraz teraz cycamy. O kurcze Hariett to oby obylo sie bez konsultacji a nie wiedzialam ze z tym ma zwiazek witamina d Koktajlowa juz mogłaś sie klasc z córa po ciężkim dniu trzeba było zostawic sprzatanie i spać Ewusia za robienie zapasow mleka faktycznie sprawnie idzie ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#4959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mega się z tym czuje źle. Siedzę patrzę na tego gamonia jak leży w łóżeczku i kocham go, ale tak mi zniszczył wszystko.. I niech mi ktoś jeszcze raz powie, że przecież chciałam dziecko to mam, czego się mogłam spodziewać, że taki los nas matek i że macierzyństwo przecież wszystko wynagradza, żebym się nie przejmowała plaża i innymi, że wszystko się wchłonie i zniknie to To takie rozkminy o 3 nad ranem.. Do tego ktoś do mnie dzwonił. Kierunkowy 93. Google mówi że to z Afganistanu.. Strach się bać
|
|
|
|
|
#4960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale... dzisiaj kładąc się spać położyliśmy ją do bujaka a nie do naszego łóżka i spała tam całe 5 godzin! Może i dłużej by spala, ale wzięłam ją na karmienie. Także jakiś sukces też mamy. Tylko teraz trzeba ją też na trochę wcześniej przestawić. Koktajlowa :-( u mnie przynajmniej rozstępów brak... ale dziewczyny, te rozstępy na pewno zbledną, i nie będzie ich witać aż tak bardzo, tylko trzeba trochę czasu.
Edytowane przez ruda3d Czas edycji: 2016-02-27 o 04:05 |
|
|
|
|
#4961 |
|
Zakorzenienie
|
Magda w ddtvn ostatnio widzialam jak dziewczynie usuwali rozstepy jakas metoda zastrzykow z osoczem, podobno jak sa swieze, to mozna je w bardzo duzym stopniu zlikwidowac. Nie mam pojecia ile to kosztuje, ale moze sprawdz sobie. Jak tak bardzo zle jest, to moze warto zainwestowac.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#4962 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia
![]() Casa super, że się udało ![]() Magda ja teeeeeeż! A najlepiej to jakiegoś dobrego drinka. Albo 3...
|
|
|
|
#4963 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 05:37 ---------- Poprzedni post napisano o 05:36 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4964 |
|
Zakorzenienie
|
Karen tak to z gruzlicy i nie wolno tego ruszac. Moze byc ropa. Moczyc wolno ale nie nadmiernie.
Casaa no wlasnie madra jestem bo mi sie przypomnialo ze mam orteze na ta kostke,na ktora niemalo wydalam i mialam ja do cwiczen zakladac. Hariett pewnie trzeba podwoic dawkowanie witaminy d. My tak bralismy przez pierwszy miesiac. ---------- Dopisano o 06:04 ---------- Poprzedni post napisano o 05:52 ---------- Ej a w ogole to zaraz nowy watek! Jakies tytuly? Magda mnie zainspirowala i mi wyszlo: Wszystkie jestesmy juz mamami, chociaz wiekszosc z rozstepami ---------- Dopisano o 06:08 ---------- Poprzedni post napisano o 06:04 ---------- Kurde jak moge dzisiaj pospac dluzej bo tz by sie zajal malym w razie kwekania to 6:00 a ja wyspana. Dziwne ze w tygodniu tak nie mam ![]() I glodna jestem i nie wiem czy wstawac czy co.. tz spi.U nas noc bajka: 20:30, 1:30, 5:30 ![]() W miedzyczasie bylo troche marudzenia niezwiazanego z jedzeniem ale mlody zostal spacyfikowany w kocyku
|
|
|
|
#4965 |
|
Zakorzenienie
|
Witam poranna pora
U nas karmienia 20:00, 23:30, 2:40, 6:00 wiec czasowo bez rewelacji zwlaszcza, ze cycek ze zmiana pampka i usypianiem dzidka zajmuje godzine :/ no ale udaje sie go odkladac do lozeczka i spi ![]() Dotka, mi proponowany tytul sie bardzo podoba ![]() Zaloz orteze i troche zmniejsz dystans i tempo na spacerach Magda coz Ci powiedziec.... Bez duzej gotowki na zabieg nic z tym nie zrobisz i predzej czy pozniej trzeba te niedoskonalosci zaakceptowac zwlaszcza, ze nie chcialas poprzestac na jednym dziecku ![]() Ruda dla Karinki za spanie poza lozkiem rodzicow no i 5h pieknie ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#4966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wiem ze zbladnie, że nie będzie tak widać bardzo jak teraz. Ale widać jest później bo wiem po mojej mamie. No i na cyckach nie zdąży zbladnac do wesela. Może makijażem przykryje? Choć wątpię.. I też wiem że taki los kobiety.. Ale to jest niesprawiedliwe - najpierw x lat okres, potem ciąża i wszystkie dolegliwości aż w końcu mega ból porodu i dochodzenia do siebie po nim. Nie dość że brzuch wygląda jak donut, że kg pełno na wadze to jeszcze prążki. Czy chociaż to nie mogło się pojawić facetom? No i wyjdź teraz z takim wysportowanym na plażę. Zamiast Mlodemu na przyszłość będę odkładać sobie na operację. O. |
|
|
|
|
#4967 |
|
Zadomowienie
|
Dotka właśnie raczej nie, zmniejszyć ilość, bo d odpowiada za kostnienie. Choc to nie musi byc przyczyna. No tyle ze to juz jest zarosniete i teraz oby tylko ladne byly przyrosty glowki, zeby nie bylo cisnienia wsrodczaszkowego
Bo dzieci maja ok. 16 miesiecy na zarosniecie ciemiaczek, a u nas w 1 miesiacu juz bylo zarosniete :/ Musi byc dobrze, no! Eh.
|
#4969 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4970 |
|
Zakorzenienie
|
Czy na moje pytanie "tyle kupy?" odpowiedź "agrrrrr.." to odpowiedź twierdząca czy przeczaca
|
|
|
|
#4971 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie, że tak! ![]() Cytat:
To jest "No tak wyszło..." |
||
|
|
|
#4972 |
|
Zakorzenienie
|
Niepozorna no raczej nie wyszło bo po uznaniu tej odpowiedzi za twierdząca poszłam zmienić pampka. Wystarczyło wrócić z łazienki i znowu
|
|
|
|
#4973 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle to wczoraj wykąpałam Młodego, o 20:10 poszliśmy jeść, a ten w moment opędzlował butle i o 20:30 już spał, a kolejne karmienie było o... 6:30
![]() Aż sprawdzałam w nocy czy wszystko okej u niego, no ale poza tym, że czasem coś grymasił przez sen to grzecznie spał. Teraz też zjadł ładnie, zrobił kupsko i sobie lekko drzemie u mnie na klacie
|
|
|
|
#4974 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jaki macie bujaczek? Cytat:
Ahaha Magda ciekawe kiedy nasze dzieci swiadomie sie juz usmiechna ![]() Moje dziecko znowu ma problem z wykupkaniem sie :/ ---------- Dopisano o 06:13 ---------- Poprzedni post napisano o 06:12 ---------- Cytat:
Jak wy go kladziecie na tej klacie?
|
|||
|
|
|
#4975 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak mojego położyłam sobie wczoraj to koncertowo na mnie ulał. Chciałam się jakoś pozbierać to nie dość że ja śmierdze to i on
|
|
|
|
#4976 |
|
Zakorzenienie
|
Tiny Love
|
#4977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hariett ooo kurde, oby bylo wszystko ok. Dotka dla mnie super tytul.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#4978 |
|
Zadomowienie
|
Dziekuje Wam
![]() Przyjechała moja mama, slodzila mlodemu a ten taak się do niej usmiechal do mnie sie rak nie smieje, foch :P
|
#4979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokladnie tak!!!!
|
|
#4980 |
|
Zakorzenienie
|
Uaoo.. Posladki u mnie jeszcze całe.. Ale uda, brzuch, cycki do wymiany
Moje dziecko dzisiaj się oficjalnie samo przekręcilo z pleców na brzuch nigdzie go już nie zostawię samego chyba że na podłodze |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:04.

mozna moczyc w czasie kapieli 
ja bym sie teraz bala bo z moimi zdolnosciami wrocilabym z reka w gipsie albo szytym lukiem brwiowym :P

a później sobie przypomniał że się nie najadl przed spaniem i po 0,5 godziny się obudził 

i nie wiem czy wstawac czy co.. tz spi.
Bo dzieci maja ok. 16 miesiecy na zarosniecie ciemiaczek, a u nas w 1 miesiacu juz bylo zarosniete :/ 

nigdzie go już nie zostawię samego chyba że na podłodze