Mamusie kwietniowe - część V :-) - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-26, 21:40   #3691
gosiaczek071
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)

Patryska ja mam tylko girlande . Cootonki mam na półce. Wejdź na blog hohonie tam babka daje duO inspiracji. Moje takie o, nic specjalnego ImageUploadedByWizaz Forum1456522802.298674.jpg
ImageUploadedByWizaz Forum1456522819.831850.jpgImageUploadedByWizaz Forum1456522831.032683.jpg
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-26, 22:30   #3692
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość

: hahaha::h ahaha:
Często? A jak mój codziennie? Tyle że po nim w ogóle nie widać jak te 2 piwa wypije. Znaczy ja widzę, bo go doskonale znam, on jest z tych małomównych, których trzeba za język ciągnąć żeby coś powiedzieli, a po 2 piwach zaczyna więcej gadać. Ale osoby postronne nie widzą różnicy.
Mój też strasznie dużo gada po alkoholu, tak mu sie przytulić chce i do sklepu po 21 godzinie potrafi wyjść 7x...
I też tylko ja widze że mu szumi bo go znam lepiej niż on sam
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-26, 22:42   #3693
beth007
Zadomowienie

Eh te moje dzieci mam wrażenie nigdy nie śpią i cały dzień dosłownie latają po brzuchu. Teraz taka imprezę sobie zrobili ze matka spać nie może. .. jyz się nie słuchają a co będzie jak wyjdą :P

beth007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-26, 22:45   #3694
madziara889
Zakorzenienie

Torbę z Decathlona mam tą 55l, ta 35l byla w tej samej cenie i wolałam większą.

Picie alko
Mój jakiś czas temu sporo za duzo pił i często na szczęście się ogarnął i teraz w tygodniu rzadko kiedy zdarza mu się wypić piwko, w weekendy niestety często coś mocniejszego pije. Wie jakie mam podejście do alkoholu, bo mój ojciec chlał na potęgę ale w jego rodzinie weekend bez flaszki to weekend stracony

My od rana tak się pożarliśmy, że nie miałam ochoty na niego patrzeć. Najpierw mówi, ze mam ogarniać dom tylko z grubsza, a potem się czepia, ze sprzątam po łebkach ala: Na szczęście się ogarnął i przeprosił. Później mieliśmy gości i myślałam, że umrę ze śmiechu.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-26, 23:57   #3695
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Nadrobilam wiec relacja z wizyty :P

Rozwarcia nie ma, szyjka nadal zamknięta młody wazy 2500 a ja dostalam antybiotyk na infekcje i pobral mi wymaz na gbs. Kazał tez odstawić luteine hurrra

Malzon dzisiaj z racji wizyty (braku rozwarcia) i imienin teścia sie napil, od miesiąca czyli od dnia moich skurczów nie pil nic wiec nie zabraniałam mu, tym bardziej ze okazja byla. Aha - zapytałam doktorka o plec a ten na to taki pewny ze jak mówil ze są jajka to są i pokazał sporych rozmiarów klejnoty na monitorze usg.. Wiec jestem spokojna młody ma girki flugie ze wyprzedza wymiary o 2 tygodnie i reszta wymiarów tez wieksza o tydzień
Stary 2016-02-27, 00:12   #3696
patryska0804
Zadomowienie

Gosiaczek dzięki
Tabaska gratuluję! Spory dzieciaczek juz! no i jak ma jajka to ma! nie ma co się doszukiwać cipki
Właśnie koleżanka z wątku staraczkowego (byłam pierwsze tam ) napisała ze jest na porodowce

2007r- Dziewczyna
2013r- Narzeczona
2014r- Żona <3

5.08.2015 II kreseczki
25.08.2015 <3

Czekamy na Ciebie syneczku- Dominiś
patryska0804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 02:49   #3697
Polinezyjka
Zakorzenienie

Tabaska gratuluje fajnej wizyty

Boże ale mi niedobrze... Szlam spac o 11 z mysla ze zasne i mi przejdzie a tu dupa, ciągle na żołądku siedzi. Właśnie parzy mi sie rumianek , wypije i wracam do łóżeczka.

Mysle sobie - 4 rano wszyscy śpią. A gdzie tam! Gdzies w którymś mieszkaniu impreza jest bo słyszę rozmowy i śmiechy:O

Ogólnie czuje sie taka wyspana ze mogłabym zacząć dzien juz
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-02-27, 02:58   #3698
kopycio
Rozeznanie

Polinezyjka szybko pij i pod kołderkę zeby sie nie rozespac bo zaraz jakies prasowanie wymyslisz

Ja wstałam na siku i patrzę tż nie ma w lozku, ide do salonu a tam rozświetlone i on spi w najlepsze bez koca żadnego.. a zarzekał sie ze nie zasnie jak go obudziłam to w sekundzie był obok a teraz sie grzeje o mnie swoimi girami, oczywiscie zasnął a ja oczy jak złotówki..
kopycio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 03:00   #3699
Polinezyjka
Zakorzenienie

http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...wym-wideo.html

Cos pięknego 💖

Kopycio ale mnie zszokowalas ze jedyes na wizażu hihi

E ja zasne szybko

Tzn moje szybko to pól h

Wiecie co oni muzę puszczają i się dalej bawią 8-) studenci prosze państwa
21 tc córeczka
Stary 2016-02-27, 03:07   #3700
kopycio
Rozeznanie

Studenci+piatek=impreza moze jakis egzamin zaliczyli albo wlasnie nie zaliczyli student zawsze ma okazje

Sama sie szokuje co ja tu robie o tej godzinie

Film dzis widzialam jak przebijał worek to sie bałam ze nie zdarzy złapać Maluszka tak sie szybko wyślizgnął
Cud narodzin
kopycio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 06:11   #3701
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Ahh wspanialy ten filmik, najlepszy jest moment gdy dziecko cale sie rozpreza, gdy je z niego uwalniają

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-27, 06:21   #3702
duchaa123
Wtajemniczenie

Hej z rana , ale mam mgle za oknem ze nic nie widze . Zaraz budze tz bo ma jechac na zakupy ze swoim tesciem ja jakos nie mam weny sie jeszcze podniesc . Koniecznie musi kupic mi cos slodkiego bo wlasnie tak mnie ssie omg Gabryska sie domaga czekolady . Dzisiaj jedziemy do tesciow , jak nas zaprosili to trzeba jechac ;p

Adrian 13.05.2013 r Gabriela 13.04.2016 r
duchaa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 07:18   #3703
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cool Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)

Hej ja miałam znow taka sobie noc...
Najpierw obudził mnie OKROPNY bol głowy. Okropny, masakryczny... Juz drugi raz tak mam :/ przeszło samo, nawet nie wstawałam. Potem sie zorientowałam ze meza nie ma a była 1.30 i nagle zaczął mi dzwonic telefon z nieznajomego njmeru (juz którejś raz-ostatnio pare dni temu o 5.30 rano..) nie wiem co za debil sobie żarty urządza! Z nikim nie mam zatargu, zeby mi takie głupie akcje urządzał, a pomyłka 2 razy o takich porach?! Odebrałam a tam cisza (bo jakby inaczej) tzn nikt nic nie mowil ale były odgłosy jakby z imprezy. To sie rozlaczylam. Miałam juz do meza dzwonic ale wlasnie wszedł do domu (wrócił z imprezy i jeszcze z psem wyszedł bo piszczał) no i zasnelismy... Ale nie moge zrozumieć kto i po chu...z nieznanego numeru do mnie o takich porach dzwoni przydebil jakis.

I jeszcze chciałam zeby wszyscy pospali bo sobota a panowie o 8 zadzwonili do drzwi :/ wiec sie dzieciaki pobudziły...i lipa z lezenia wrrrr

Zapowiada sie do dupy dzien :/
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 07:41   #3704
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
Napisane przez justyna_fli Pokaż wiadomość
Kurcze no nie wiem Kejka... Nie mialam potowek nigdy tez Ale te sa takie czerwone i ropne raczej, to chyba pryszcze? Probowalam smarowac kremem z ziaji z kwasem migdalowym ale tylko mnie d.upa piekla a efektu zero Sprobuje z ta kawa jak radzi Ineso, bo nasza wanna ma zdarta powloke i boje sie ze po tym oleju bym ja musiala szorowac

Ja mam czerwone, male "placki" ...wielkosci groszku i na tym taka biala kropke (wlasnie podobna jak pryszcz wychodzi) dlatego sie zasugerowalam Twoim opisem no po oleju to na pewno bys musiala szorowac

Tabaska gratki za wizyte, Igor duzy chlopak juz

Gosia niezly ranekmam nadzieje ze jakos dzien bedzie lepszy niz sie zapowiada...

Nie chce mi sie wstawac ale umowilam sie z mama a najpierw musze obiad zrobic

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 08:19   #3705
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość

Rozwarcia nie ma, szyjka nadal zamknięta młody wazy 2500 a ja dostalam antybiotyk na infekcje i pobral mi wymaz na gbs. Kazał tez odstawić luteine hurrra

Malzon dzisiaj z racji wizyty (braku rozwarcia) i imienin teścia sie napil, od miesiąca czyli od dnia moich skurczów nie pil nic wiec nie zabraniałam mu, tym bardziej ze okazja byla. Aha - zapytałam doktorka o plec a ten na to taki pewny ze jak mówil ze są jajka to są i pokazał sporych rozmiarów klejnoty na monitorze usg.. Wiec jestem spokojna młody ma girki flugie ze wyprzedza wymiary o 2 tygodnie i reszta wymiarów tez wieksza o tydzień
No ładnie, spory chłopak juz ☺

Jak zwykle w sobotę mam leniwy dzień. Czekam aż mąż się obudzi żeby śniadanie zrobił a ja jeszcze sobie poleże
Leon szaleje w brzuchu. W ogóle ostatnio coraz bardziej czuje ruchy i czasem nawet dość boleśnie.
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 08:23   #3706
beth007
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość

Gratulacje udanej wizyty!

beth007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 08:25   #3707
lulka19
Zakorzenienie

Hej Wczoraj na noc znalazłam fajny wątek mamusiek ze zdjęciami dzieciaczków, i opisami porodów. Naczytałam się, i mam traumę

Mój strach numer 1 to prysznic. Boję się, że dostanę krwotoku, albo zemdleję. (Co druga chyba mdlała) ech I jeszcze nie chcę iść tam z położną, bo się wstydzę, ale bez tez się boję. Najlepiej żeby ktoś czekał za drzwiami.

Boję się cewnika.

U nas jest zakaz odwiedzin na oddziale, i nie wyobrażam sobie być cały dzień sama bez TŻ
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 08:32   #3708
NetaC
Raczkowanie

Mój Synek ma okres ciągłego spania.

Ktg przez niego nie wychodzi. Wczoraj powtarzali dziś będę powtarzac. Ruszy się z dwa razy jak pielęgniarka potrzasnie porządnie brzuchem. Tak to nic. Zero.

A ja nie lubię tego badania... eh te dzieci. Ile trzeba dla nich poświęcić.

No to co weekend w szpitalu a mąż dziś z kolegami na piwo idzie. No nic. I tak mnie nie ma w domu. Ostatnio mu nie pozwoliłam iść. Bo chcialam bu byl ze mna. Csly dzien sama i jeszcze wieczor to za duzo jak dla mnie.

Mam nadzieję ze będzie grzeczny.
Obiecał.

A co do odzwiedzin.
To u mnie może to być tylko jedna osoba i czas ograniczony. Ale nie pilnują az tak bardzo.
Jakby mi nie pozwolili męża mieć przez cały dzień zrobilabym panikę .

Edytowane przez NetaC
Czas edycji: 2016-02-27 o 08:34
NetaC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 08:33   #3709
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Hej Wczoraj na noc znalazłam fajny wątek mamusiek ze zdjęciami dzieciaczków, i opisami porodów. Naczytałam się, i mam traumę

Mój strach numer 1 to prysznic. Boję się, że dostanę krwotoku, albo zemdleję. (Co druga chyba mdlała) ech I jeszcze nie chcę iść tam z położną, bo się wstydzę, ale bez tez się boję. Najlepiej żeby ktoś czekał za drzwiami.

Boję się cewnika.

U nas jest zakaz odwiedzin na oddziale, i nie wyobrażam sobie być cały dzień sama bez TŻ
Ale zakaz ze względu na świńską? W tamtym roku było to samo.

Apropo grypy, koleżanka złapała świńską.
i to na bank ją bo ona i taka jeszcze jedna znajoma zaraziły się od koleżanki taty (jechały z nim w aucie) a on ma mieć przeszczep nerek i każdy katar mu sprawdzają - i okazało się, że ma właśnie on świńską. A one identyko objawy.
Och jak dobrze, że nie dotarło to do mnie!
21 tc córeczka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-27, 08:35   #3710
lucy111
Zadomowienie

Cytat:

Boję się cewnika.

podasz link? Tez chętnie poczytam ☺

A co do prysznica z położna to w sumie już mi wszystko jedno, tyle zobaczy podczas porodu ze prysznic to w sumie pikus. Choć zastanawiam się czy zamiast niej nie może być z nami mąż.

Cewnika tez się boje ale chyba tylko przy cc zakładają wiec jak wszystko pójdzie ok to uda mi się uniknąć.
Stary 2016-02-27, 08:35   #3711
NetaC
Raczkowanie

Co to za skep.
Stary 2016-02-27, 08:36   #3712
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NetaC Pokaż wiadomość
Mój Synek ma okres ciągłego spania.

Ktg przez niego nie wychodzi. Wczoraj powtarzali dziś będę powtarzac. Ruszy się z dwa razy jak pielęgniarka potrzasnie porządnie brzuchem. Tak to nic. Zero.

A ja nie lubię tego badania... eh te dzieci. Ile trzeba dla nich poświęcić.

No to co weekend w szpitalu a mąż dziś z kolegami na piwo idzie. No nic. I tak mnie nie ma w domu. Ostatnio mu nie pozwoliłam iść. Bo chcialam bu byl ze mna. Csly dzien sama i jeszcze wieczor to za duzo jak dla mnie.

Mam nadzieję ze będzie grzeczny.
Obiecał.

A co do odzwiedzin.
To u mnie może to być tylko jedna osoba i czas ograniczony. Ale nie pilnują az tak bardzo.
Jakby mi nie pozwolili męża mieć przez cały dzień zrobilabym panikę .
A co by mógł zrobić niegrzecznego ?
Jak się za bardzo spije to będzie potem po prostu żałował bo nie będzie żony która rano pomoże na kaca

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:
Co to za skep.
Ha racja, nie pisze

BIEDRONKA
21 tc córeczka
Stary 2016-02-27, 08:38   #3713
NetaC
Raczkowanie

No i to chodzi.
On to tak zawsze za duzo wypije. I potem umiera. A sam będzie.

Poza tym ja nie lubię jego kolegów. Jeden pali trawkę . Jakieś świństwo. Mojemu to szkodzi poza tym to okropne. Nie życzę sobie by mój mąż palił. Napić się może. Ale żadnych narkotyków.
I on nie pali. Ale jak Ci idioci zaczną gadać To mój jest taki uległy czasem i nie myśli...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-27, 08:39   #3714
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
A co by mógł zrobić niegrzecznego ?
Jak się za bardzo spije to będzie potem po prostu żałował bo nie będzie żony która rano pomoże na kaca

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Ha racja, nie pisze

BIEDRONKA
Ja jestem zona która nie zawsze na kaca pomaga. Jak był głupi i nie wiedział kiedy przestać to niech się męczy.

Fajna promo, ale na poczatek lepiej chyba kupić małe opakowanie żeby zobaczyć czy Dada w ogóle się sprawdzi u nas.
Stary 2016-02-27, 08:42   #3715
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
No i to chodzi.
On to tak zawsze za duzo wypije. I potem umiera. A sam będzie.

Poza tym ja nie lubię jego kolegów. Jeden pali trawkę . Jakieś świństwo. Mojemu to szkodzi poza tym to okropne. Nie życzę sobie by mój mąż palił. Napić się może. Ale żadnych narkotyków.
I on nie pali. Ale jak Ci idioci zaczną gadać To mój jest taki uległy czasem i nie myśli...
o widzisz ja mam inne podejście dla mnie trawka lepsza niż alko
Widziałaś kiedyś kogoś agresywnego po paleniu hehhe? albo nie pamiętającego co robi?
21 tc córeczka
Stary 2016-02-27, 08:51   #3716
NetaC
Raczkowanie

No np ludzi wyskakujacych z okna bo widzieli że przyleciał po nich jednorożec.

Wywołuje Stany lękowe i robi dziury na mózgu .

Ogólnie nie lubię narkotyków.

Chyba że trawka jako lek od lekarza w konkretnej dawce. A końcu morfina vikodin itp to też prochy. A to naturalne przynajmniej.
Na pewno ma jakieś dobre i pożyteczne zastosowania Ale pod kontrolą specjalisty. A nie palona od tak by odurzyc mózg.

Wolę alkohol. Pity z umiarem nie jest niebezpieczny. A wino zdrowe nawet. W sumie nawet piwo ma dobre działanie na kamienie neekowe np
Stary 2016-02-27, 09:02   #3717
velika
Winter is coming

witam się z rana
ja już po śniadaniu, zaraz biorę się za ogarnianie chaty, bo ma matka wpaść na chwilę i jedziemy na zakupy do pokoju małej ;]
o widzisz Poli a ja wszelkim narkotykom jestem przeciwna, nawet trawce. Nie powiem, że nie zajarałam w życiu, ale mi się nie podobało, mam kolegów, którzy jarali na potęgę i nic dobrego z tego nie wynikało. Chociaż palona z umiarem krzywdy nie zrobi z tym, że ja nie tknęłam tego od liceum, które skończyłam 11 lat temu tak samo jak papierosów
tabaska gratuluję udanej wizyty
miłego dnia, uciekam

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 09:08   #3718
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Neta a po co na KTG ma sie dziecko ruszac? Pierwsze slysze?

Lulka ja tez sie cewnika bojetzn nie tyle boje co jestem swiadoma ze wyciaganie moze bolec.. A czemu zakaz odwiedzin? Bo grypa? Czy caly czas tak jest?

Poli to mnie zszokowalas ta trawka. Dla mnie bezwzglednie nie ma o czym mowic uwazam tak jak Velika

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 09:20   #3719
duchaa123
Wtajemniczenie

Cytat:

Boję się cewnika.

Kochana na porodowce panuje taka dewiza TU NIE ZNAMY WSTYDU woda przynosi ulge i jesli bedziesz miala mozliwosc skorzystania z prysznica to sie nie zastanawiaj . Ja jak rodzilam syna nie moglam bo mu tetno spadalo , ale teraz jak bedzie mozna od razu lece pod prysznic . Tam i tak nie bedzie jednek lekarz i wszyscy cie beda widziec , to jest dla nich normalne i tak sobie mysl wlasnie ze nie jedna gola laske widzieli to pomaga . Nawet jak bd musieli zrobic na biegu cesarke to i tak do naga cie rozbiora . Mysl pozytywnie wtedy nie bd myslala o estydzie tylko byle szybko urodzic

Adrian 13.05.2013 r Gabriela 13.04.2016 r
duchaa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 09:28   #3720
Polinezyjka
Zakorzenienie

kejka velika no ja mam pozytywne podejście do trawki hehe

ale na pewno się Neta nie zgodzę z wyskakiwaniem przez okna po trawce nie wiem skąd to wzięłaś
alee ja broń boże nie namawiam hehhe sama nie palę, po prostu dla mnie mniej szkodliwe jest zjaranie się niż uchlanie - zaznaczam, że porównuję do upicia się, a nie miłego skosztowania alkoholu, który nie spowoduje zaników pamięci i głupich zachowań
21 tc córeczka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości