|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
Hahaha
![]() Przyznam szczerze, że jak zobaczyłam ten balonik i pierwszy raz miałam go zastosować, to stwierdziłam, że no way... to nie ma szans powodzenia, żeby chociaż włożyć, a co tam myśleć o dopompowaniu. Ale po 2-3 dniach zaczyna robić się postępy z dnia na dzień. ![]() I też najpierw myślałam, że szkoda kasy na balonik, bo wiedziałam tylko o istnieniu e-pino, a one kosztują 350 zł. Ale od jednej lutówki dowiedziałam się o innej tańszej firmie ani-ball za 200zł i ten właśnie kupiłam. ![]() A teraz z racji mojego przeterminowania mam schizy, że skończy się u mnie na cc i na marne pójdą moje ćwiczenia.
|
|
|
|
#3662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty Poli ja ostatnio na śmierć zapomniałam o wizycie u innego lekarza miałam odwołać no ale Najlepsze było jak męża umówiłam do lekarza babka przez telefon mi 3 razy podawała adres ale gdzie tam wpuściłam jednym uchem wypuściłam drugim bo przecież chodzi tam od lat teraz miał przerwe pół roku wiec wiedzieliśmy gdzie przyjmuje. Mąż pojechał dzwoni do mnie że jak ja go umówiłam jak już gabinet zamkniety i ZONG to dzwonie do baby co rejestruje i z pretensjami do niej że mąż był umówiony na wizyte a gabinet zamkniety a ona że Dr przyjmuje tu i tu i mnie olśniło że tamta ulica się inaczej nazywała No to szybko na googlach patrze gdzie to jest kieruje męża żeby dojechał ale machłam ręką bo myśle pewnie i tak już za późno bo minęła jego godzina i pierwsze co myśl że pewnie był ostatni i już lekarz nie czekać będzie ale na szczęście się udało i go przyjął no ufffffff na szczęście słowem się nie odezwał mąż że zamieszanie zrobiłam czy coś.... także luz
|
|
|
#3663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze 3 lutówki zostały w dwupaku i już nam szajba bije
|
|
|
|
|
#3664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze pobiegaj trochę po schodach umyj już okna na świeta i pójdziesz szybko na porodówke
|
|
|
#3665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale generalnie w ćwiczeniach z balonikiem chodzi o to, że przyzwyczajasz się do tego, że trzeba przeć i generalnie się tego uczysz, bo ten balonik musisz wypchnąć (to jest jedno z ćwiczeń, pozostałe to rozciąganie i ćwiczenie mięśni dna miednicy).
|
|
|
|
|
#3666 | |
|
Matka Smoka
|
Cytat:
No ale tym wibratorem to ja myślałam żeby tak kręcić rozciągając ścianki A Ty się nie stresuj - na szczęście sposobów na sprowokowanie porodu jest więcej niż na jego zatrzymanie Jak to moja położna mówi ,,seks,seks,seks".
|
|
|
|
|
#3667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3668 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mieszkam na 3 piętrze i schody też mnie nie ruszają. ![]() Także kwietnióweczki pamiętajcie, jak Was poród weźmie z zaskoczenia przed czasem, to nic tylko się cieszyć. Bo takie czekanie po TP jest dołujące. ![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
Ale pomysł z wibratorem niezły a na pewno przyjemniejszy niż balonik. Mój gin do sexu dodaje jeszcze, żeby masować sutki hahaha |
||
|
|
|
#3669 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzięi dzięki!
Hihihi ![]() Cytat:
![]() No cóż, dobrze, że mąż Kochany i nie skomentował hehehe Cytat:
![]() Po pierwsze życzę by ciśnienie i presja znikły ![]() moja położna mi powiedziała, że bardzo dużo dziewczyn rodzi po terminie i to jest dalej w terminie. Nawet polecała by chodzić codziennie na ktg do szpitala i sprawdzać przepływy i stan wód i jeśli wszystko ok to nie zgadzać się na wywołanie ![]() Po drugie życzę szybciutkiego i jak najprzyjemniejszego porodu No i BALONIK ja kupuje. Nie ma bata, już dawno o nim słyszałam, jeszcze przed ciążą. Już wtedy wiedziałam, że to coś dla mnie ![]() Tylko że tak jak Ty słyszałam tylko o epino i cena mnie troszke odstraszała. Ale moja położna dała mi cynk, że są za 200 zł. Doszłam do takiego wniosku: skoro przez wiele lat bo około 9 wydawałam w Cholere kasy na papierosy to taki balonik, który może mi ułatwić rozwarcie to pikuś nawet mój mąż po usłyszeniu o tym baloniku od położnej na SR zaproponował, że mi kupi jak chcę ![]() Co więcej, moja położna powiedziała, że dużo dziewczyn przychodzi po masażu i niestety i tak pęka. Ale za to te które przychodziły po baloniku o wiele mniej pękają - tzn mniej dziewczyn. Przynajmniej z jej obserwacji tak wynika. Także ja idę na całość i jadę sam na sam z balonikiem jak tylko lekarka pozwoli
|
|
|
#3670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobra zmykam kochane i życzę Wam powodzenia w rozpakowywaniu. |
|
|
|
|
#3671 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa a a i muszę wam coś opowiedzieć
wysłałam ten artykuł o dotykaniu dziecka w brzuchu mojemu małżonkowi ![]() No i sobie leżę, delikatnie głaskam brzuch i mężunio się dosiadł. Zamieniliśmy się rolami i on trzyma rękę na brzuchu - mówię mu, że dziecko rozpoznaje, że to nie mama dotyka. Ten mnie wyśmiał i pyta: a niby jak to rozpoznaje? To mu tłumaczę: Ty mnie ledwo muskasz, a ja tam ją troszkę paluchami ugniatam hehhe to musi wyczuwać różnice. No i ten wpadł na pomysł, że ją delikatnie pomasuje - i tam gdzie wystawała jej pupencja albo plecki to tak delikatnie masował kółeczka - i to co ona zaczęła robić to przeszło nasze wszelkie oczekiwania !! Zaczęła pod jego palcami się po prostu mocniej wypinać, jak przestawał to wypinała się pod jego palcami dalej. TAK TO NIE CZUŁAM JEJ W OGÓLE! tzn często się wypina, ale raz tu, raz tam, a tu cały czas tak pod jego dłonią Mąż zachwycony! Mówi do mnie, że będzie teraz tak masował codziennie swoją córeczkę.
|
|
#3672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życzę Ci powodzenia w ćwiczeniach i nie zrażaj się początkiem... pierwsze 2-3 dni są ciężkie... później jakoś leci, a i tak czasem zdarzy się kryzys. Ja miałam takie 2 czy 3 kryzysy, że myślałam, że bardziej się nie rozciągnę i nie dopompuję, a następnego dnia robiłam już postępy. Grunt to pozytywne nastawienie i odpowiednie rozluźnienie.A co do ciśnienia na poród, to byłam wylajtowana, aż do dzisiaj. Ale po dzisiejszej nocy, gdzie moja córa wstawiała mi się w kanał rodny tak, że nie powiem gdzie jej główkę czułam... dopadły mnie negatywne myśli i jakieś schizy. Dobra teraz już na serio zmykam |
|
|
|
|
#3673 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuje u mnie ostatnio (odpukać) ustąpiła za to jak leże to strasznie ciężko mi sie oddycha. Jakbym sie miała dusic zaraz ![]() Cytat:
![]() Mam w rodzinie kogoś spod znaku lwa ale jest totalnym baranem w życiu codziennym Cytat:
Niestety mój chłop to z tych piwiarzy Można wyćwiczyć. Ja bym chyba już dawno urodziła przez kichanie. Zawsze jak już czuje że sie chce to zakrywam nos i oczy żeby ciemnica nastała i przechodzi. Nauczyłam sie kilka lat temu Cytat:
Cytat:
Ja nie bo u mnie CC zresztą przy moich bólach tam w dole to nawet badanie na samolocie to hardcore a co dopiero mieć tam nadmuchany balon ![]() Poli gratulacje udanej wizyty!!! Edytowane przez Iwoncia81 Czas edycji: 2016-02-26 o 21:33 |
|||||
|
|
|
#3674 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
No też brakuje alkoholu. Lubiłam. I wino i piwo i mocniejszy. Już się nie mogę doczekać aż się napije. Cytat:
No właśnie nie mam pojęcia . I tu w szpitalu mogę iść m małe zakupy i zrobić obiad i prasowac a u niego nie. Hmmm. ? Co do alkoholu. W zasadzie jedno piwo ma mało % Są takie narodowości które w kulturze mają wino do obiadu. Inne jakiś inny alkohol zawsze. standardowo. Ale każdy powinien patrzeć na siebie ni i każdy jest inny. Ja liczę na to że mój mąż jest mądry i nie zacznie przeginac. A jak zacznie to wtedy zareaguje. No ponoć może się cofnąć to że się rozszerza. |
|||
|
|
|
#3675 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do balonika to w pierwszej ciazy wogole o nim nie slyszalam , zreszta teraz niedawno sie o nim dowiedzialam ... nie bede kupowac bo juz raczej jak moja bozenka wyparla 33 cm glowke w obwodzie to jest rozciagnieta
|
#3676 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Często? A jak mój codziennie? Tyle że po nim w ogóle nie widać jak te 2 piwa wypije. Znaczy ja widzę, bo go doskonale znam, on jest z tych małomównych, których trzeba za język ciągnąć żeby coś powiedzieli, a po 2 piwach zaczyna więcej gadać. Ale osoby postronne nie widzą różnicy. Właśnie się dowiedziałam że brat cioteczny teściowej zmarł. Szkoda faceta, bo taki pozytywny gość z niego był Nie wiem czy iść na pogrzeb czy sobie odpuścić. Z jednej strony bym szła, ale z drugiej jakoś nie mam ochoty w ciąży chodzić na takie uroczystości...---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- A co do balonika to ja na pewno nie kupię. Szkoda mi 200-300zł na to wydać, bo dla mnie to dużo kasy. |
|||||
|
|
|
#3677 |
|
Wtajemniczenie
|
Kalpana no to zostaje Ci myslec, ze te 2 piwa dziennie mu nie zaszkadza
po co sie dolowac jak i tak wplywu zadnego nie masz![]() Przelom, maz ze mna rozmawia
|
#3678 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie to czeka jutro Cytat:
Ale masz uzdolnionego męża, zazdroszczę ![]() Cytat:
po 3 tygodniach?? szalona ![]() Cytat:
Co inne usg to inna szyjka, i waga dziecka. Wkurza mnie to ![]() Cytat:
oo hej ! ja nie kupuję tego balonika z prostej przyczyny, po co mi rozciągnięta Bożena skoro mam 50 % szans, że będzie cesarka |
|||||
|
|
|
#3679 |
|
Zadomowienie
|
Poli
za wizyteOsmarkalam sie Jestem z siebie dumna, udalo mi sie skonczyc dzis wstep teoretyczny do pracy Jeszcze tylko dwa rozdzialy no i poprawki, o ile moj wspanialy promotor w koncu sie wezmie i przeczyta co mu wyslalam. Ale juz blizej niz dalej do konca Jezu co Wy z tym balonikiem Ja mam nadzieje ze jesli czeka mnie sn, to w znieczuleniu i nie bede musiala nawet myslec o tym co tam na dole sie dzieje, bo nie bede dokladnie tego czula. Inaczej to ![]() pryszcze Dziewczyny Mam straszny tradzik na To wina hormonow? Mozna cos z tym zrobic?
Ślub 16.08.2014 ![]() Pawełek 05.04.2016 ![]() Dawidek 31.10.2018 Edytowane przez justyna_fli Czas edycji: 2016-02-26 o 21:57 |
|
|
|
#3680 |
|
Raczkowanie
|
Mi gin sprawdzil to na fotelu specjalnym czymś i mi pokazał nawet na monitorze jak to wygląda ze taki lejek się otwiera i idzie w dół i mówił że 1 cm...
Więc głupia już jestem. Nie wiem czym mam leżeć i się nie ruszać czy się ruszać. Jeden mówi że nie ruszać bo to ważne by dziecko zostało jeszcze miesiąc. A tu mówią ruszać bo inaczej będzie źle. Można chodzić. ... |
|
|
|
#3681 |
|
Zadomowienie
|
nigdy w życiu żadnego balonika, kiedyś kobiety rodziły bez tego i też było ok
przeraża mnie rozciąganie tam, boję się że przy systematycznych ćwiczeniach z balonikiem zrobiłoby sie luźniej i po porodzie |
|
|
|
#3682 | |||
|
Matka Smoka
|
Cytat:
![]() Cytat:
A o sutkach też słyszałam - nawet na sali porodowej podobno położna zaleca i wychodzi, oksytocyna się wyzwala wtedy. Cytat:
Peeling kawą. Ewentualnie po możesz sobie wmasować jakiś lekki olej w którym rozcieńczysz trochę olejku z drzewka herbacianego. |
|||
|
|
|
#3683 |
|
Zadomowienie
|
Poli super ze jest super
a mąż kochany! ![]() Neta nie wiem co Ci doradzić. . ![]() Gosiaczek mam taką małą prośbę. . Czy wstawilabys jeszcze raz łóżeczko Antosia? Ponieważ zastanawiam się nad dekoracją mojego. Czy zrobić napis Dominik czy dać takie coś jak Ty tylko juz jak przez mgle pamiętam jak to Twoje wyglądało. . Czy któraś ma jeszcze jakoś ozdobione? Może cotton ballsami? Albo jakieś inne pomysły? Wrzucajcie chętnie poogladam
|
#3684 |
|
Raczkowanie
|
Glosniczek dopochwowoy dlan maluszka a co
http://img.wiocha.pl/images/0/9/0967...597619feeb.jpg Co do balonika i obaw o rozepchaniu http://img.wiocha.pl/images/6/2/627b...80f8b7e22f.jpg Xd http://img.wiocha.pl/images/7/1/71d2...12029055be.jpg Edytowane przez NetaC Czas edycji: 2016-02-26 o 22:29 |
|
|
|
#3685 |
|
Wtajemniczenie
|
Justyna a moze to nie pryszcze tylko potowki jak u mnie? Tez zostaja ciemne slady ale po miesiacu znikaja
z tym ze juz dawno pojawia sie nowe sprobuj kapac sie w oleju kokosowym...u mnie schodza...tylko to dziala. I mam tylko na udach... Nasila sie jak chodze w ciazowych jeansach z H&M a jak chodze w tych czarnych jakby leginsowych to jest lepiej![]() No i gratulacje za postepy w pracy ️Ide spac...2 ciezkie noce za mna to moze dzis sie wyspie? Tabaska jak po wizycie???
|
#3686 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze no nie wiem Kejka... Nie mialam potowek nigdy tez
Sprobuje z ta kawa jak radzi Ineso, bo nasza wanna ma zdarta powloke i boje sie ze po tym oleju bym ja musiala szorowac
|
#3687 | |
|
Zadomowienie
|
justyna gratki za pracę
![]() oby promotor się ogarnął i przeczytał Cytat:
|
|
|
|
|
#3688 |
|
Zadomowienie
|
Lucy nie pomyślałam
dzięki
|
#3689 |
|
Zakorzenienie
|
To chodzi o ten moment gdy ministerstwo zdrowia narzuca wywoływanie - i przychodząc będą Cię nakłaniać by wywołać bo już po terminie (tam chyba to był tydzień po ? ). Wtedy mówisz: jeśli dziś będzie wszystko ok to nie zgadzam się na wywołanie, przyjdę jutro na kontrole.
Z tego co ona mówiła, to takie coś przejdzie, bo jakbyś powiedziała wtedy, że się nie zgadzasz i w ogóle, że przyjdziesz do szpitala jak się coś zacznie to im się to nie podoba Ale jak jest naprawdę to musiałybyśmy na własnej skórze pewnie doświadczyć, albo spotkać kogoś kto miał taką sytuację.
|
|
#3690 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Większośc nastawia się,że urodzi wcześniej,ale zobaczymy jak to wyjdzie ![]() Cytat:
Nic nie pomaga także zobacze co będzie po porodzie.
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:47.

zresztą więcej bym chyba nie dała 
jestem mega zła na siebie
wrrrr
Jak to moja położna mówi ,,seks,seks,seks".

u mnie ostatnio (odpukać) ustąpiła za to jak leże to strasznie ciężko mi sie oddycha. Jakbym sie miała dusic zaraz
Próbowałam z nim gadać, że przegina, ale on w tym nie widzi problemu, bo przecież się nie upija tylko 1-2 piwka (dziennie!)...

pierwszy raz słyszę o czymś takim...aż mnie pipola mocniej zabolała, Antoniowi chyba tez sie balonik nie podoba 

Nasila sie jak chodze w ciazowych jeansach z H&M a jak chodze w tych czarnych jakby leginsowych to jest lepiej
️
Nic nie pomaga także zobacze co będzie po porodzie.