|
|
#4831 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.3
Cytat:
|
|
|
|
|
#4832 |
|
Zakorzenienie
|
Ale macie sny hihi
U mnie już 3 lekarz potwierdził dziewuszkę. Mówią że nie możliwe żeby jej coś wyrosło na tym etapie.Każdy w opisie wprowadza płeć żeńską ![]() Brat mi mówił że jak byl z żoną na porodówce to był taki przypadek.Całą ciążę dziewczynka a urodził się chłopiec.Facet się obraził i wyszedł.Nie chciałabym być na miejscu jego żony.Facio musiał być w niezłym szoku że tak zrobił. |
|
|
|
#4833 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- http://www.blizniakinapiersi.pl/2016...rmic-blizniaki. Misia w wolnej chwili zerknij. Laktacja napewno sie unormuje, ale jeszcze jest za wczesnie. Bedziesz w domu, to będzie inaczej, mąż ci pomoże, wszystko sie unormuje. |
|
|
|
|
#4834 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się już po śniadaniu. U nas dziś była kaszanka
a na obiad planuje indyka,buraczki na ciepło i ziemniaczki ![]() Misia dasz radę. Z dnia na dzień będziesz coraz bardziej mobilna. A kursu planują was wpuścić do domu? Śliczna kruszynka z twojego Igora Wszystkim dziewczyną gratuluję wizyt i coraz większych maluchów. Ania śliczna Maja U mnie też glukoza chyba w normie Na czczo 3.97 Po godzinie 6.72 Po dwóch godzinach 5.25 W poniedziałek mam wizytę to się wszystkiego dowiem. Miłego weekendu życzę
|
#4835 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4836 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zjadłam na śniadanko jogurt i teraz popijam herbatkę z cytryną. I zbieram się z psinką i jej piłeczką do parku Ida od samego rana tańczy jak szalona i wypina się:P Miłego dnia brzusie
|
|
|
|
|
#4838 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, ale się rozpisalyście
Ja wczoraj zaliczyłam małą urodzinową imprezkę w przyjaciółki, teraz sobie odpoczywam u rodziców ![]() Tak a propos kaszanki, to ja na śniadanie jadłam białą kiełbasę, tata zarządził... Mama upiekła drożdżówkę z wiśniami Więc pewnie wrócę do domu z dodatkowymi kg
|
|
|
|
#4839 |
|
Zadomowienie
|
Jezu ja tez miałam koszmary :/ śniło mi sie ze przedwcześnie urodziłam
Dzidzia była w inkubatorze a tak płakałam I nic nie miałam przygotowane nawet podkładów i całe łóżko we krwi było :/ |
|
|
|
#4840 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tym, że Ci małego zabrali na noc w ogóle się nie przejmuj. Ty musisz dojść do siebie, więc wykorzystaj taki czas na sen i odpoczynek, od tego są tam położne, żeby pomogły w opiece nad noworodkiem. Miałaś cc, musisz do siebie dojść, każdy to rozumie. Tym, że małego musieli dokarmić też się nie przejmuj! Często w szpitalach tak robią, a w domu dziewczyny sobie z tym świetnie radzą. Musisz się nauczyć przystawiać do piersi, mały musi się nauczyć z niej jeść. To normalne, że na początku są problemy. Bolące i pogryzione sutki smaruj odrobiną swojego mleka, szybciej Ci się będą goić. I nie miej kochana żadnych wyrzutów! Niepotrzebnie się tylko zadręczasz! Takie rzeczy są normalne
|
|
|
#4841 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
przyzwyczaiłam sieCytat:
Nie miej wyrzutów sumienia co do mm. Wrócisz do domu i sie wszystko unormuje zobaczysz. W szpitalu chyba każda ma kryzys. Cytat:
|
||||
|
|
|
#4842 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja rodziłam sn a w szpitalu dziecko też dostało mm, bo płakało w nocy, a ja jeszcze miałam za mało pokarmu. Głowa do góry! Wszystko będzie dobrze |
|
|
|
|
#4843 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Madziu dziękuje za ciepłe słowa Ps. Jakie kolory wybraliście ? ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
Ty postaraj się myśleć pozytywnie ![]() Siostra mi mówi żeby wstać i powoli chodzić, wtedy szybciej się do zdrowia dojdzie i nie będzie tak bolało.
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-02-27 o 11:18 |
||
|
|
|
#4844 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na początek to jaki olej byś poleciła? ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Zauważyłam że mam nadzwyczajnie suchą skórę:/ hmmm Na śniadanie pochłonęłam omleta z dżemem śliwkowym z taty piwnicy .. pycha Tż śpij i śpi i wcale nie chcę mu się wstawać a ja nie mam serca żeby go budzić .. bo codziennie wcześnie wstaje do pracy. ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Zapisałam się na bezpłatne warsztaty Będę Mamą 16.03
|
|
#4846 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najlepiej jest pić pokrzywę w systemie 3 miesiące + miesiąc przerwy, albo 3 tygodnie + tydzień przerwy. Ja teraz pije 2, 3 razy w tygodniu, do normalnego systemu wrócę po porodzie.Co do olejów temat rzeka. Na początek polecają właśnie olejek kokosowy, ale możesz pokombinować z tym co jest w domu, np oliwa z oliwek. Kiedyś miałam olejek ze słodkich migdałów, awokado, jest szeroki wybór. W Rossmanie są olejki z alterry, w takich buteleczkach z pompką, też się nadają, albo ten na rozstępy dla kobiet w ciąży z tym, że nie każdy olejek pasuje do wszystkich włosów, trzeba przetestować i zobaczyć jak się sprawuje na naszych włosach. A w ciąży to też mogą włosy zareagować całkiem inaczej niż normalnie. Potem jak będę na komputerze, to podeślę Ci link do wątku o olejowaniu, tam jest kopalnia wiedzy i wszystko ładnie wyjaśnione dla początkujących
|
|
|
#4847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będę czekać
|
|
#4848 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzieciątka niesamowicie rosną w tych pierwszych miesiącach. Myśl pozytywnie!!! Narodziny dziecka zmieniają nasz świat o 180 stopni, ale zobaczysz jak szybko się w tym świecie odnajdziesz Trzymam kciuki!!!
|
|
#4849 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gratulacje i powodzenia
|
|
|
#4850 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Odkąd sobie robię ten peeling skończyły mi się problemy z łupieżem
|
|
|
#4851 |
|
Zadomowienie
|
No to wróciłam z tych targów dziecięcych. I co mogę powiedzieć,dużo rzeczy do oglądania,ale wystawcy nastawieni na obsługę i kontakt z klientami branżowymi. Więc takich ewentualnych przyszłych rodziców raczej olewali. Nawet jak oglądaliśmy wózki to jak powiedzieliśmy do kobitki,że my indywidualnie to sobie poszła gdzieś indziej,Heh. Ale obejrzałam śpiworki, woombie,szumisie, łóżeczka, pościele, wszystkiego od groma. Wózki niektóre były mega kosmiczne,a te dla wieloraczkow to już całkowity hardcore. Oczywiście większość rzeczy to były jakieś gadżety niekoniecznie przydajace się na codzień. I oczywiście wszystko mega słodkie i jakbym miała furę kasy to bym chciała wszystko stamtąd kupić
|
|
|
|
#4852 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jestem dumna z Rafka- położył się na drzemkę, przykryłam go kołderką, miś pod pachę i sam zasnął bez wydziwiania A ja od rana jadę na szmacie, porządki, prania i trochę taras ogarnęłam i teraz chwila dla siebie. Kolejny sezon Wikingów wyszedł Lubicie?
|
|
|
|
|
#4853 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4854 |
|
Konto usunięte
|
Niezły pomysł z tą sodą - muszę spróbować, bo niestety łupież to u mnie problem wiecznie nawracający.
Radena też lubie oglądać dzieciowe rzeczy, wszystko jest takie szałowe że aż serce ściska I kieszeń ![]() Bilety zarezerwowane na Planete Singli na środę ![]() We wtorek miałam iśc na glukozę bo maż ma zwykle wolne, okazało sie że jednak idzie do pracy o dumam co zrobić z młodą
|
|
|
|
#4855 |
|
Wtajemniczenie
|
Aniu, wątek o olejowaniu, w pierwszym poście jest info dla początkujących:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=685255
|
|
#4856 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny,slyszalyscie o czymś takim jak aniball?
---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- http://aniball.pl |
|
|
|
#4857 |
|
Zakorzenienie
|
Strasznie boli mnie w lewej pachwinie
![]() Jakikolwiek ruch powoduje że mam łzy z bólu w oczach
|
|
|
|
#4858 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4859 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Misia gratuluje synka Igorek śliczniutki nie przejmj sie tym co sie dzieje, to normalne ze czasami sa trudnosci z karmieniem.Witam nowe mamusie ![]() Gdy pracuje to nie mam czasu Was nadrabiac i tak do tylu na tygodniu jestem. Dzis sobota, nudzilo mi sie i wszystko przrczytalam ![]() Ja niedlugo jade na lotnisko i fruuu do polski )Tylko musialo mnie zawiac i gardlo mnie boli i glowa, katar i lekka goraczka :/ mam nadzieje ze sie nic nie rozwinie dalej bo z calego wyjazdu lipa wyjdzie.
|
#4860 |
|
Raczkowanie
|
Radena czytałam o aniball i powaznie się zastanawiam nad zakupem, moze ktoras z dziewczyn stosowala albo slyszala jakies opinie?
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:16.

jest 2 dzien ja sie ledwo ruszam. Wstawanie do malego to lzy bolu. Na noc mi go zabrali bo to byla masakra 

a na obiad planuje indyka,buraczki na ciepło i ziemniaczki

Więc pewnie wrócę do domu z dodatkowymi kg
przyzwyczaiłam sie