|
|
#271 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII <3
cze
Cytat:
. Nie wiem, jak będzie dalej, ale mały lepiej ssie niż córka, troszkę mnie bolą sutki, zwłaszcza po dziesiejszym dniu, ale nie jest źle. Figa, zauważyłam, że po mm odbija mocno i od razu, a po kp czasem wcale, albo słabiutko i potem zdarza się, ze uleje. W ogóle w szoku jestem, że tyle kup wali- co zmiana pampersa to niespodzianka ( córka robiła raz na kilka dni), bączy też nieźle, jak dorosły . Ja smoczek dałam dziś, jak już widziałam, ze to ssanie to bardziej dla uspokojenia, niż z głodu. Przyzwyczajac nie chce, bo potem moze być różnie, ale zobaczymy. ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Milanek ciagle spi, więc i ja sie kładę,bo noc moze być rózna. Do tej pory jadł około 22:00-23:00, potem 2:00-3:00 i około 8:00, ale po dzisiejszym dniu wzystkiego mogę sie spodziewać .Dobranoc! |
|
|
|
|
#272 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie jak będę miała na co narzekać to dam znać sama jestem w szoku ze to wszystko jakoś gładko idzie no tak strach ma wielkie oczy jak mówią : D o mogę narzekać ze sporo kup robi i często musze zmieniać
marudzi czasem przy zmianie pieluchy ale ciągle do niego mowie i uspokaja się ![]() Esor nie bój się nawal u mnie trwał krótko....ciepły prysznic masaż pomógł kapusty nie zdążyłam bo się skończył ![]() Mamusie niby laktacji u mnie się unormowala. ..jak myślicie kiedy mogę pomyśleć o normalnych biustonoszach do karmienia ?
|
#273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#274 |
|
Zadomowienie
|
Chciałam wam tylko zameldować że mała po szczepionce narazie ok co dziwne ma taki apetyt że szok i taka przytulińska spać nie chce ale w miarę spokojnie
to chyba prezent urodzinowy od córci haha jutro robię małe party dla koleżanek mam nadzieję że malutka da pospac w nocy )
|
#275 |
|
Zadomowienie
|
My właśnie po cycaniu tż usypia małego oby pospal bo mnie tak strasznie głową boli że masakra czy można coś brać karmiac? To chyba z nerwów bo maly cały dzień marudzi był spać nie chciał a jeszcze tż nowości same przyniósł przyszły tydz cały nocki po 12h wiec praktycznie cała noc i dzień sami z malutkim będziemy a potem jedzie na 2 tyg na wezwanie do wojska wiec wychodzi ze bedziemy całe 3tyg sami
tak tż pomaga przy małym zwłaszcza w nocy a sama nie wiem jak sobie poradzę ![]() Lola wszystkiego najlepszego w dniu urodzin ! Oby mała była aniołki i dała mamie pospać
|
#276 |
|
Zakorzenienie
|
Nana moozna brac przeciwbolowe. Jabralam z paracetamolem.
Elena pokarm masz maly przybiera znaczy ze sie najada. Czasem te dzieci jedzĄ potem znowu chca wiec moze chca popic, moze chca sie uspokoic a na pewno chca pobyć przy matce.. Tak laktacyjna mówiła.. Esor jak cos to po kazdym.karmieniu kapucha na pol h mi pomoglo raz dwa Co do efektywnego ssania to moja dość szybko zalapala ale roznie jej ske zdarza. Czasem je te 15 20 min, najczęściej w nocy. A czasem zje troche zaś nie odloze ja i zaraz znow chce.. Moja miala koncert od 20.30 do 23.30. Cyc nie smok nie.. Tylko suszarka hehe.. Zasnela przy suszarce i spa la do tejnpory W ogole robi malo kup juz. Jakies 2-3dziennje plus piardy. Ale podobno tak moze byc i mam ske nie przejmowac..
|
#277 |
|
Zadomowienie
|
Nana dziękuje
puki co nie jest źle ze spaniem mała się lituje nad matka a ibuprofen też możesz jak karmisz wspolczuje tych samotnych nocek i wyjazdu ... Bez wsparcia u nas też było by ciężko nie ma jak z tata ) Marta a może warto zainwestowac w szumi misia ? u nas hałas ją denerwuje stanowczo
|
#278 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie z nocnej zmiany
![]() Elena Lilka tez rożnie ma z tym jedzeniem. Najadą sie szybko bo 10 min i koniec a i szybciej sie zdarza ale sa sytuacje ze przysypia za 10 min znowu sie budzi zeby dojeść itd. Także spoko nasze dzieci ciagle malutkie wiec mysle ze sie unormuje. Lilka tez ma mocny odruch ssania wiec smoka tez daje. Tylko kiedy naprawdę juz pluje cyckiem bo nie chce mleka ale chce pociumkac i wkłada paluszki. Jak sie przyssie do kciuka to jazda a wole oduczac smoka noc kciuka jednak..Zaspalam jak zwykle na karmienie po 3h, obudziłam sie po niemal 5 cycek prawie mi eksplodował pościel zalana.. No ale zjadła juz wiec spokoj, przeszło wszystko ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 04:51 ---------- Poprzedni post napisano o 04:49 ---------- Młoda ma problem zeby kupkę zrobic. Nie płacze ale pręży sie i pręży i chrumka i tak az nie zrobi co czasem trwa i pare godzin a szkoda mi jej. No i potem jak robi to z odrzutem torpedy niemal Ktore to kropelki były zeby łatwiej poszło? Lucy spcjalistko kropelkowa doradź! Obiecuje tym razem to zapisać gdzieś Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#279 |
|
Zakorzenienie
|
Lola ja jej wlaczalam rozne szumy ale ona tylko suszarkę akceptuje:-P
Ja te krople to biogaia ;-) ---------- Dopisano o 05:50 ---------- Poprzedni post napisano o 05:50 ---------- Chyba zw nie o te chodzi
|
#280 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem czy są u was ale chyba tak u nas sprawdził się infacol ma lepszy skład jak espumisan
![]() ---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- U nas dzisiaj super noc jedna pobudka o 2:30 ii potem od 3do 6:30 slicznie spala cud marzenie została bohaterem w swoim domu )---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ---------- A biogaje też podaje zamówiłam na eBay
|
#281 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Lola Wszystkiego najlepszego !!!!! ![]() Ja wpadam.jak burza tylko spr czy coś się zaczęło w nocy ![]() U mnie nocka w miarę. Tż pojechał po paczkę bo durny kurier awizo zostawił a.ja siedzę w domu PRZECIE cały czas ![]() Zasraniec jeden ![]() No i jem na szybkiego bo za pół godziny lecę na zajęcia - mała śpi jeszcze ale musze ja obudzić żeby coś zjadła ![]() Spokojnego dnia.dziewczynki
|
#282 |
|
Zakorzenienie
|
Jedziemy na usg główki, z nerwów nie spaliśmy całą noc..
A kropelki dajemy rano Biogaia, wieczorem Dicoflor.
|
#283 |
|
Zadomowienie
|
To ja się tylko zamelduję
|
|
|
|
#284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystkiego najlepszego :-* :-* Lucy trzymam kciuki:-* My jak do 23 koncert tak potem pobudka.o 3 potem kolo 6 i teraz. Wiec srednio co 3-2.5h pobudka. Nie jest zle
|
|
#285 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
|
|
#286 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dzieki za info o kropelkach!
Lucy kciuki za usg, na pewno bedzie ok! Lola sto lat! Ładny prezent od Niny na urodziny ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#287 |
|
Zakorzenienie
|
Lucy trzymamy kciuki
Lola wszystkiego najlepszego! Ja my używamy tego Neonatus LCR, szczep ten co w dicloflorze + coś na wzrost. Diclofor ma szczep o udowodnionym działaniu. Rzekomo 2 tygodnie trzeba na zasiedlenie jelit, ale mi się zdaję, że u nas różnica jest już po kilku dniach. Mniej prężenia się jest przy kupach. |
|
|
|
#288 |
|
Rozeznanie
|
Melduje sie w dwupaku
porodu ani widu ani slychu jade do ikei kupie sobie cos na pocieszenie Juz zaczynam wierzyc, ze to jednak marzec bedzie Troche mnie to dobija wiec nie smece tylko spadam zrobic sie na bostwo, moze mnie tz na randke zabierze a M posiedzi z babcia ![]() ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Lucy trzymam kciuki ![]() Lola najlepszego!!! |
|
|
|
#289 |
|
Zakorzenienie
|
Lucy kciuki ✊
Lola wszystkiego najlepszego 🎁 P zabrali na pobranie badan. Sutki mam takie zgryzione ze masakra. Az ulal krwią. Dzisiaj to już konkretny przypływ mleka aż mi kapie. ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Siasia mówię Ci ze nie znasz dnia ani godziny. Doczekasz się 😘 |
|
|
|
#290 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj miałam wstawić ale mi się zapomniało 😉
|
|
|
|
#291 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuje za życzenia
córcia cudnie spła wstała właśnie o 9 i co najważniejsze super zniosła szczepionkę !!! ) Lucy kciuki za mojego przystojniaka !! Wszystko będzie dobrze !!!
|
#292 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#293 | |
|
Zakorzenienie
|
Figa dzieki
![]() A wrzucilabys jeszcze linka do tej laski co pokazuje jak wiazac chuste? Chce sie zaprzyjaznic z chusta wlasnie ale nie wiem jak to sie robi ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#294 | |
|
Zadomowienie
|
Lola, wszystkiego najlepszego!
Lucy, kciuki, bedzie dobrze! Zazdroszcze Wam, ze tak dzieciaczki ladnie spia. My poszlismy spac o 22.30. Pobudki o 00.00, 3.00, 4.30, 7.00, 8.00. Ale jest progress, bo maly nie szalal za bardzo wieczorkiem :-D Co do kropelek, to ja daje od czasu do czasu Espumisan i zamowilam Biogaie ![]() Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Aga, masz tam jakas masc? Smaruj po kazdym karmieniu sutki, mi to bardzo pomoglo. Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
|
|
#295 |
|
Zakorzenienie
|
Po usg nie wiemy więcej niż wiedzieliśmy
Zmiany w mózgu takie jakie były to dalej takie są. Dobra wieść, że nie jest gorzej. Co się miało zepsuć przy porodzie to się zepsuło. A teraz czekanie aż się naprawi. Lekarka kazała mocno się nie stresować, bo nie jest jaki ś bardzo zły ten obraz. I mówi, żę często nic nie zmienia i rozwój postępuje prawidłowo. A widziała wiele dzieci z obrazem prawidłowym co się gorzej rozwijały. No ale mało mnie to pociesza ![]() Mówi, że mózg to bardzo plastyczny organ, cokolwiek to oznacza. Te zmiany mogą wchłonąć się za tydzień jak i równie dobrze za rok. Nie pozostaje nic innego jak kontrolować. Eh. W ogóle obejrzała główkę od środka i myślała że to wcześniak, bo wygląda bardzo wcześniaczo. No w sumie urodzony w 39 tyg, ale z usg odpowiadał na 37 i 36 tydzień, zalezy na co spojrzeć. Zostaje uzbroić się w cierpliwość ![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Lola, wszystkiego najlepszego
|
#296 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
To ja mam luzy. 18, 21, 23, 3:30, 6:30 i aktywność do 8:30, pół h drzemki, jedzenie, aktywność i teraz odlatuje. |
||
|
|
|
#297 |
|
Zakorzenienie
|
Lucy bedzie dobrze :-*
A co wasze bobaski robią podczas aktywnosci?moja jeczy albo placze :-D
|
#298 |
|
Zakorzenienie
|
Mam ten lacostam 😉 co dziewczyny polecaly i smaruje...
|
|
|
|
#299 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
|
|
#300 |
|
Zadomowienie
|
Moja leży w leżaczku czasem jak kweka to bujamy ogląda coś tam albo lezymy na brzuszku albo u mamy na brzuchu i cwiczymy mięśnie ona super główkę trzyma od urodzenia nawet w szpitalu mówili że silna
ale nie zawsze jest tak kolorowo ale ogólnie jest grzeczna
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:34.

. Nie wiem, jak będzie dalej, ale mały lepiej ssie niż córka, troszkę mnie bolą sutki, zwłaszcza po dziesiejszym dniu, ale nie jest źle.
( córka robiła raz na kilka dni), bączy też nieźle, jak dorosły
.
.

tak tż pomaga przy małym zwłaszcza w nocy a sama nie wiem jak sobie poradzę