|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
Cytat:
Z tego, co przeczytałam w necie to niby ta prolaktyna może być bardzo niska bo organizm jej nie potrzebuję póki nie karmi... ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Dziewczyny, jak Wy rozróżniacie swój własny śluz z tym, co wydobywa się podczas seksu plus jeszcze połączony ze spermą ![]() Ja tego nie mogę rozróżnić, czy to jest mój śluz, czy to jeszcze sperma plus śluz Chciałam już dzisiaj zrobić przerwę z mężem od igraszek, ale jakoś tak mi szkoda dnia bo nie mam pojęcia kiedy będzie owulka ![]() Też Wam tak szkoda? Podejrzewam, że jak ktoś wie, kiedy ma owulkę to pewnie takim 8dc to sobie nawet głowy nie zawraca
|
|
|
|
|
#2402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do igraszek to dzialaj jesli masz ochote,bo jak starania beda tylko wtedy gdy trzeba to nawet przyjemnosci z tego nie bedzie jesli naprawde chcesz to szalej a jak nie masz ochoty to odpusc dzisiaj,ale oczywiscie zrobisz jak uwazasz
|
|
|
|
|
#2403 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2404 |
|
Rozeznanie
|
U mnie 11 DPO temp. 37,05, wiec wzrosla ale test negatywny
|
|
|
|
#2405 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak temp rośnie to musi być cos na rzeczy specjalnie sprawdziłam i mi test pozytywny wyszedł 13 Dpo 3mam kciuki za pozytywny !
|
#2406 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam 11-12dpo. W nocy obudził mnie ból brzucha jak na @ Ale jeszcze nie przyszła.
Dzisiaj jedziemy do Krakowa na weekend więc mam nadzieje, że @ przyjdzie najwcześniej w niedziele wieczorem. Chcemy poszaleć w hotelu ![]() Piersi mnie bolą jak nigdy. A to już drugi dzień po odstawieniu duphastonu więc ból mógłby być mniejszy. Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Może być za wcześnie na test 😊 Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2407 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi test pokazał 14 dpo, także głowa do góry
|
#2408 |
|
Rozeznanie
|
A wczesniej robiltlyscie testy i byly negatywne czy w ogile nie robilyscie tylko tego dnia co wyszedl pozytywny?
|
|
|
|
#2409 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2410 |
|
Wtajemniczenie
|
Jasne,że robilam
14 dpo blada kreseczka pojawiła się poraz pierwszy. Na badaniu krwi miałabyś juz wynik miarodajny,,wiec jak jesteś ciekawa to skocz dziś na krew
|
#2411 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2412 |
|
Zakorzenienie
|
Zauważyłyście że gdzieś nam zaginęła sisii19?miala miec wizyte u gina i nie dala znac jak po,oby brak wiadomości byl dobrą wiadomościa,moze da nam znac co u niej
|
|
|
|
#2413 |
|
Wtajemniczenie
|
Siedzę na zajęciach i zasypiam. Ratujcie! Weźcie coś piszcie żebym miała chociaż co czytać :P
|
|
#2414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no własnie cos ostatnio cicho na wątku,moze przez to ze weekend?trzeba czekac na kolejną fale zafasolowanych to wtedy sie ruszy![]() mimo wszystko zycze milego dnia
|
|
|
|
|
#2415 |
|
Wtajemniczenie
|
Ciężko mi o tym pisać, ale u nas znowu nieudany cykl, na to wygląda przynajmniej
Dziś 29 dc, obiecałam sobie że będę czekać grzecznie do @, albo przynajmniej do poniedziałku (bo na wtedy ovufriend pokazuje mi termin przewidywanej małpy), ale oczywiście nie wytrzymałam i przed chwilą jakoś tak spontanicznie wyciągnęłam test no i go zrobiłam Nawet cienia drugiej krechy nie ma Jestem zła na siebie, bo tak myślałam że tak będzie Wiem, że powinno się robić z pierwszego moczu, ale nawet cienia nie ma, więc na bank znów stracony cyk tylko siąść i płakać..
|
|
|
|
#2416 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2417 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też sobie zawsze obiecuję że będę czekać do @, robiłam test wczoraj - 31dc i też negatyw, zaczęłam brać luteine i zobaczymy kiedy się pojawi bo chcę w końcu zacząć brać clo.
|
|
|
|
|
#2418 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
U nas teraz był 10 cykl.. Ale u Ciebie wychodzi że dziś 32 dc, moze akurat zaskoczyło..? EDIT: kurczę, czy to możliwe że ovufriend sam przesuwa na wykresie możliwość spodziewanej @? Jeszcze wczoraj mi pokazywał poniedziałek, a dziś jest już wtorek?
Edytowane przez maddd Czas edycji: 2016-02-27 o 15:13 |
||
|
|
|
#2419 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
więc nie miałam znowu owulacji zdarza się nawet 45.. ale ja mam stwierdzone pcos więc u mnie przyczyna jest znana, aczkolwiek ostatnio znajoma była w połowie cyklu na usg i jej lekarz powiedział że niestety cykl będzie bezowulacyjny a wczoraj okazało się że jest w ciąży.
|
|
|
|
|
#2420 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I dobrze pamiętałam że u nas podobny okres starań u mnie niby wszystko w porządku, ale też ciekawe czy faktycznie... idę we czwartek do gin, pewnie mi znów duphaston przepisze znając życie... nie wiem, jak tak dalej będzie to pójdę prywatnie, może coś zdziałam u innego lekarza ![]() A do tego lipa wyjdzie, jak przyjdzie mi @ i będę miała wizytę u gin w jej trakcie Edytowane przez maddd Czas edycji: 2016-02-27 o 15:47 |
|
|
|
|
#2421 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Może jeszcze @ nie przyjdzie? Póki jej nie ma to nie ma się co nastawiać. Wiem, że łatwo się mówi, ale testy pozytywne wychodzą czasami kilka dni po terminie @. Co do testów owulacyjnych to ja robię chociaż nie wierzę w ich 100% prawdomówność bo gin stanowczo odradził mi korzystanie z nich. !0 cykli to dużo... Badaliście nasienie męża? Mnie od wczoraj momentami w ciągu dnia daje się odczuć podbrzusze, takie odczucie jak na @, ale bardzooooo delikatne i chwilowe. Oczywiście @ póki co nie przyjdzie (oby wcale na przynajmniej rok) bo to 9 dc, ale myślę, że to po prostu jajniki pracują. Wrócę do tematu częstości stosunków. Już jakiś czas temu dużo czytałam na ten temat i wszystkie nowe artykuły mówią o tym, że im częściej to lepiej bo wtedy plemniki są dobrej jakości i jak ktoś ma ochotę to nawet codziennie jest wskazane. Było tez kilka starych artykułów, gdzie piszą, że co 4 dni a w czasie około owulacyjnym co 2-3 dni bo niby, jak będzie częściej to plemniki nie będą zupełnie dojrzałe ![]() A znalazły się też takie artykuły przestarzałe moim zdaniem, które twierdzą, że przed owulacją należy się przynajmniej 7 dni wstrzymać przed seksem My z mężem robimy to codziennie od 6 dc i dalej zamierzamy przytulać się codziennie, nie musimy się do tego jakoś bardzo zmuszać bo należymy do osób często współżyjących ![]() Tylko jakoś dzisiaj zastanowiła mnie kwestia tworzenia się i dojrzewania plemników. Ile im to czasu zajmuję. Czy 12h to nie jest dla nich za mało? Sama nie wiem, ale z tego co czytam to jak kobiety chodzą na monitoring i gin im wyznacza, kiedy mają się kochać to jest to dzień po dniu więc teoretycznie te 12h powinno być dla nich wystarczające. Moja koleżanka mówi, że zaszła w ciąże w pierwszym cyklu kochając się codziennie a w okresie około owulacyjnym nawet 2-3 razy dziennie
|
|
|
|
|
#2422 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a Twój tż miał badanie nasienia?
|
|
|
|
|
#2423 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Lidka, a ja z kolei przez pierwsze 5 miesięcy starań i po odstawieniu tabsów wogóle nic analizowałam NIC, nie robiłam żadnych głupich testów, nie czytałam zbytnio nic na ten temat, zapisywałam tylko w kalendarzu kiedy miałam @ pierwszy dzień w każdym miesiącu... dopiero po 5 miesiącach zaczęłam się zastanawiać co jest nie tak, zaczęłam dużo czytać, kupować testy owu i ciążowe, i myślę że to chyba na mnie tylko gorzej wpłynęło bo się teraz podłamuję że nie wychodzi... moze jakbym dłużej miała "świeższą głowę" i tak o tym wszystkim nie myślala to by w końcu "zaskoczyło"... Co do badania nasienia, to mężuś powiedział że pójdzie po roku starań - i zgadzam się z tym A tak wogóle to jak to jest, jak się zbada nasienie i coś tam jest nie tak, to lekarz przepisuje jakieś leki mężczyźnie? Jak to działa? Edytowane przez maddd Czas edycji: 2016-02-27 o 16:25 |
||
|
|
|
#2424 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2425 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja po wizycie, powiedział, że jajniki wyglądają zupełnie inaczej - dobrze. był pęcherzyk dominujący 21mm, także myślę, że wczoraj lub dziś mam owulację, wykresy ogladał i stwierdził, że wszystko wygląda super. endometrium ładne 11 mm. no i zalecił badanie nasienia odradzając klinikę, bo wg niego oni robią typowo pod in vitro. |
||
|
|
|
#2426 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Cytat:
ale mysle, ze wszystkie predzej czy pozniej sie doczekamy :-*My aktualnie mamy 8 cykl, tez raczej nieudany :-( od trzech dni plamienia, temp. dzisiaj 37,71 czyli jeszcze nizsza niz wczoraj... obstawiam, ze w poniedzialek zgodnie z planem przyjdzie @ Ale musimy byc silne, robimy wszystko co mozemy zeby sie udalo, a na reszte nie mamy zbyt wielkiego wplywu... ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Temperatura daje nadzieje ![]() Z tego co pamietam u Ewuli88 bylo podobnie... i w koncu zobaczyla II |
||
|
|
|
#2427 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
Czytam Was na bieżąco ale zupełnie brak mi czasu na pisanie. Może później będzie chwila to napiszę jak tam u mnie
|
|
#2428 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, dawno mnie nie bylo.
Mam 15 dc, brak objawow owulacji. Ani w temp, ani testy ani bol jajnika nic nie wskazuje, jak teraz sie nie uda zaczne sie porzadnie martwic to 3 cs.Potem poczytam co u Was |
|
|
|
#2429 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny czytam Was na bieżąco ale jeszcze nie mogę się wdrożyć co i jak, dużo Was i nie ogarniam
nie wiem też co znaczą niektóre skróty, domyślił się, że dpo to dzień po owulacji hehe ja w sumie nie wiem kiedy była owulacja. 14dc robiłam test owu i wyszła jasna kreseczkq wiec chyba 15 dc jak była tylko jedna testowa to chyba wtedy...w każdym razie jestem kilka dni po owulacji i boli mnie podbrzusze. Do okresu jeszcze trochę wiec wykluczam. Orientujecie się czym ten ból może być spowodowany? Widzę, że Wy obserwujecie się bardzo dokładnie wiec może któraś z Was tak miała?
|
|
|
|
#2430 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() [QUOTE=maddd;56449278]Ciężko mi o tym pisać, ale u nas znowu nieudany cykl, na to wygląda przynajmniej Dziś 29 dc, obiecałam sobie że będę czekać grzecznie do @, albo przynajmniej do poniedziałku (bo na wtedy ovufriend pokazuje mi termin przewidywanej małpy), ale oczywiście nie wytrzymałam i przed chwilą jakoś tak spontanicznie wyciągnęłam test no i go zrobiłam Nawet cienia drugiej krechy nie ma Jestem zła na siebie, bo tak myślałam że tak będzie Wiem, że powinno się robić z pierwszego moczu, ale nawet cienia nie ma, więc na bank znów stracony cyk tylko siąść i płakać..[/QUOTENasz organizm jest niebo ogarnięcia więc coś jeszcze może być na rzeczy ![]() Cytat:
Edytowane przez Megan1312 Czas edycji: 2016-02-28 o 11:16 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:38.

specjalnie sprawdziłam i mi test pozytywny wyszedł 13 Dpo

też sobie zawsze obiecuję że będę czekać do @, robiłam test wczoraj - 31dc i też negatyw, zaczęłam brać luteine i zobaczymy kiedy się pojawi bo chcę w końcu zacząć brać clo.