Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-26, 20:57   #2401
MajWija
Wtajemniczenie

Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Super, że lepsze wyniki 😊 ja bym bez lekarza nie zmieniała dawki.

Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka
Jak mi lekarz przepisywał to mówił, że może być lekko wysoka dawka, żeby to kontrolować i w razie co delikatnie zmniejszyć.
Z tego, co przeczytałam w necie to niby ta prolaktyna może być bardzo niska bo organizm jej nie potrzebuję póki nie karmi...

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Dziewczyny, jak Wy rozróżniacie swój własny śluz z tym, co wydobywa się podczas seksu plus jeszcze połączony ze spermą
Ja tego nie mogę rozróżnić, czy to jest mój śluz, czy to jeszcze sperma plus śluz
Chciałam już dzisiaj zrobić przerwę z mężem od igraszek, ale jakoś tak mi szkoda dnia bo nie mam pojęcia kiedy będzie owulka
Też Wam tak szkoda?
Podejrzewam, że jak ktoś wie, kiedy ma owulkę to pewnie takim 8dc to sobie nawet głowy nie zawraca
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-26, 21:08   #2402
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
[/COLOR]Dziewczyny, jak Wy rozróżniacie swój własny śluz z tym, co wydobywa się podczas seksu plus jeszcze połączony ze spermą
Ja tego nie mogę rozróżnić, czy to jest mój śluz, czy to jeszcze sperma plus śluz
Chciałam już dzisiaj zrobić przerwę z mężem od igraszek, ale jakoś tak mi szkoda dnia bo nie mam pojęcia kiedy będzie owulka
Też Wam tak szkoda?
Podejrzewam, że jak ktoś wie, kiedy ma owulkę to pewnie takim 8dc to sobie nawet głowy nie zawraca
U mnie pozostalosci po seksie np po kilku godz czy nastepnego dnia sa jakby bardziej lejące i plynne niz sluz plodny,bo sluz jest taki galaretowaty lekko ze sie ciagnie ale jak sie zbierze razem to ciezko wyczuc co jest coa co do igraszek to dzialaj jesli masz ochote,bo jak starania beda tylko wtedy gdy trzeba to nawet przyjemnosci z tego nie bedziejesli naprawde chcesz to szalej a jak nie masz ochoty to odpusc dzisiaj,ale oczywiscie zrobisz jak uwazasz
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-26, 21:25   #2403
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Jak mi lekarz przepisywał to mówił, że może być lekko wysoka dawka, żeby to kontrolować i w razie co delikatnie zmniejszyć.
Z tego, co przeczytałam w necie to niby ta prolaktyna może być bardzo niska bo organizm jej nie potrzebuję póki nie karmi...

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Dziewczyny, jak Wy rozróżniacie swój własny śluz z tym, co wydobywa się podczas seksu plus jeszcze połączony ze spermą
Też Wam tak szkoda?
Na owufriendw jest taki punkt, w którym opisują jak to odróżnić, w ogóle poczytaj, bo to fajna stronka😉
Stary 2016-02-27, 07:35   #2404
aska8999
Rozeznanie

U mnie 11 DPO temp. 37,05, wiec wzrosla ale test negatywny
aska8999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 09:20   #2405
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aska8999 Pokaż wiadomość

Jak temp rośnie to musi być cos na rzeczy specjalnie sprawdziłam i mi test pozytywny wyszedł 13 Dpo 3mam kciuki za pozytywny !
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 09:45   #2406
monika0185
Zakorzenienie

Ja mam 11-12dpo. W nocy obudził mnie ból brzucha jak na @ Ale jeszcze nie przyszła.
Dzisiaj jedziemy do Krakowa na weekend więc mam nadzieje, że @ przyjdzie najwcześniej w niedziele wieczorem. Chcemy poszaleć w hotelu

Piersi mnie bolą jak nigdy. A to już drugi dzień po odstawieniu duphastonu więc ból mógłby być mniejszy.

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Cytat:
Może być za wcześnie na test 😊

monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 09:48   #2407
Ahoy
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi test pokazał 14 dpo, także głowa do góry
Stary 2016-02-27, 10:05   #2408
aska8999
Rozeznanie

A wczesniej robiltlyscie testy i byly negatywne czy w ogile nie robilyscie tylko tego dnia co wyszedl pozytywny?
aska8999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 10:10   #2409
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:
A wczesniej robiltlyscie testy i byly negatywne czy w ogile nie robilyscie tylko tego dnia co wyszedl pozytywny?
ja robiłam i miałam negatywne
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 10:13   #2410
Ahoy
Wtajemniczenie

Jasne,że robilam 14 dpo blada kreseczka pojawiła się poraz pierwszy. Na badaniu krwi miałabyś juz wynik miarodajny,,wiec jak jesteś ciekawa to skocz dziś na krew
Stary 2016-02-27, 11:47   #2411
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Odebrałam wyniki i przy dawce 18,5mg Euthyroxu TSH 1,3
A Prolaktyna po tygodniu brania Norprolacu z 39 spadła do 5 szoook
W sumie dobrze, ale czy nie jest aż za niska...
Chyba zmniejszę dawkę.
Super

Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
U mnie pozostalosci po seksie np po kilku godz czy nastepnego dnia sa jakby bardziej lejące i plynne niz sluz plodny,bo sluz jest taki galaretowaty lekko ze sie ciagnie ale jak sie zbierze razem to ciezko wyczuc co jest coa co do igraszek to dzialaj jesli masz ochote,bo jak starania beda tylko wtedy gdy trzeba to nawet przyjemnosci z tego nie bedziejesli naprawde chcesz to szalej a jak nie masz ochoty to odpusc dzisiaj,ale oczywiscie zrobisz jak uwazasz
U mnie tak samo
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 13:04   #2412
Qazsew
Zakorzenienie

Zauważyłyście że gdzieś nam zaginęła sisii19?miala miec wizyte u gina i nie dala znac jak po,oby brak wiadomości byl dobrą wiadomościa,moze da nam znac co u niej
Stary 2016-02-27, 13:38   #2413
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny

Siedzę na zajęciach i zasypiam. Ratujcie! Weźcie coś piszcie żebym miała chociaż co czytać :P
21.06.2018 - nasza córeczka już z nami

2.05.2017 - 5tc[*]
26.04.2019 - 9tc[*]
zawiechaczarny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 13:56   #2414
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zawiechaczarny Pokaż wiadomość
Siedzę na zajęciach i zasypiam. Ratujcie! Weźcie coś piszcie żebym miała chociaż co czytać :P
Słuchaj grzecznie wykladów a nie internetyno własnie cos ostatnio cicho na wątku,moze przez to ze weekend?trzeba czekac na kolejną fale zafasolowanych to wtedy sie ruszymimo wszystko zycze milego dnia
Stary 2016-02-27, 14:54   #2415
maddd
Wtajemniczenie

Ciężko mi o tym pisać, ale u nas znowu nieudany cykl, na to wygląda przynajmniej Dziś 29 dc, obiecałam sobie że będę czekać grzecznie do @, albo przynajmniej do poniedziałku (bo na wtedy ovufriend pokazuje mi termin przewidywanej małpy), ale oczywiście nie wytrzymałam i przed chwilą jakoś tak spontanicznie wyciągnęłam test no i go zrobiłam Nawet cienia drugiej krechy nie ma Jestem zła na siebie, bo tak myślałam że tak będzie Wiem, że powinno się robić z pierwszego moczu, ale nawet cienia nie ma, więc na bank znów stracony cyk tylko siąść i płakać..
maddd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 15:00   #2416
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny

Cytat:
Napisane przez maddd Pokaż wiadomość
Ciężko mi o tym pisać, ale u nas znowu nieudany cykl, na to wygląda przynajmniej Dziś 29 dc, obiecałam sobie że będę czekać grzecznie do @, albo przynajmniej do poniedziałku (bo na wtedy ovufriend pokazuje mi termin przewidywanej małpy), ale oczywiście nie wytrzymałam i przed chwilą jakoś tak spontanicznie wyciągnęłam test no i go zrobiłam Nawet cienia drugiej krechy nie ma Jestem zła na siebie, bo tak myślałam że tak będzie Wiem, że powinno się robić z pierwszego moczu, ale nawet cienia nie ma, więc na bank znów stracony cyk tylko siąść i płakać..
A ile masz dni po owu? Może jeszcze za wcześnie na test, zwłaszcza ze nie był z pierwszego moczu.
21.06.2018 - nasza córeczka już z nami

2.05.2017 - 5tc[*]
26.04.2019 - 9tc[*]
zawiechaczarny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 15:05   #2417
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Kochana u mnie co cykl to samo też sobie zawsze obiecuję że będę czekać do @, robiłam test wczoraj - 31dc i też negatyw, zaczęłam brać luteine i zobaczymy kiedy się pojawi bo chcę w końcu zacząć brać clo.
Stary 2016-02-27, 15:12   #2418
maddd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zawiechaczarny Pokaż wiadomość
A ile masz dni po owu? Może jeszcze za wcześnie na test, zwłaszcza ze nie był z pierwszego moczu.
test owulacyjny robiłam 15 lutego, i wyszedł pozytywny..więc w sumie sama nie wiem ile to wypada od owulki... 11 dni? Też nie wiem, jak bardzo miarodajny był ten test. Wiem właśnie że powinnam zrobić z rana, ale coś mnie tknęło teraz i nie wiem po jakiego grzyba, humor popsuty na maksa.. dobrze że do znajomych dziś idziemy, tylko miałam nie pić alko, ale chyba sobie odpuszczę i łyknę co nieco, bo to jest chore te odmawianie sobie ciągle bo "a moze jednak..."

Cytat:
Napisane przez Lidka99 Pokaż wiadomość
Kochana u mnie co cykl to samo też sobie zawsze obiecuję że będę czekać do @, robiłam test wczoraj - 31dc i też negatyw, zaczęłam brać luteine i zobaczymy kiedy się pojawi bo chcę w końcu zacząć brać clo.
Lidka, my chyba na tym samym wózku jedziemy, chyba mniej więcej tyle samo czasu się staramy? Wiem że kiedyś pisałaś, ale zapomniałam, wybacz U nas teraz był 10 cykl..

Ale u Ciebie wychodzi że dziś 32 dc, moze akurat zaskoczyło..?

EDIT: kurczę, czy to możliwe że ovufriend sam przesuwa na wykresie możliwość spodziewanej @? Jeszcze wczoraj mi pokazywał poniedziałek, a dziś jest już wtorek?

Edytowane przez maddd
Czas edycji: 2016-02-27 o 15:13
Stary 2016-02-27, 15:29   #2419
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
test owulacyjny robiłam 15 lutego, i wyszedł pozytywny..więc w sumie sama nie wiem ile to wypada od owulki... 11 dni? Też nie wiem, jak bardzo miarodajny był ten test. Wiem właśnie że powinnam zrobić z rana, ale coś mnie tknęło teraz i nie wiem po jakiego grzyba, humor popsuty na maksa.. dobrze że do znajomych dziś idziemy, tylko miałam nie pić alko, ale chyba sobie odpuszczę i łyknę co nieco, bo to jest chore te odmawianie sobie ciągle bo "a moze jednak..."

Lidka, my chyba na tym samym wózku jedziemy, chyba mniej więcej tyle samo czasu się staramy? Wiem że kiedyś pisałaś, ale zapomniałam, wybacz U nas teraz był 10 cykl..

Ale u Ciebie wychodzi że dziś 32 dc, moze akurat zaskoczyło..?

EDIT: kurczę, czy to możliwe że ovufriend sam przesuwa na wykresie możliwość spodziewanej @? Jeszcze wczoraj mi pokazywał poniedziałek, a dziś jest już wtorek?
U nas teraz był 9 cykl więc podobnie byłam na początku cyklu w szpitalu i na usg w 10dc nie było żadnego pęcherzyka i w 16dc u mojego lekarza też nic nie było więc nie miałam znowu owulacji a cykle mam różne i każdy inny zdarza się nawet 45.. ale ja mam stwierdzone pcos więc u mnie przyczyna jest znana, aczkolwiek ostatnio znajoma była w połowie cyklu na usg i jej lekarz powiedział że niestety cykl będzie bezowulacyjny a wczoraj okazało się że jest w ciąży.
Stary 2016-02-27, 15:46   #2420
maddd
Wtajemniczenie

Cytat:
U nas teraz był 9 cykl więc podobnie byłam na początku cyklu w szpitalu i na usg w 10dc nie było żadnego pęcherzyka i w 16dc u mojego lekarza też nic nie było więc nie miałam znowu owulacji a cykle mam różne i każdy inny zdarza się nawet 45.. ale ja mam stwierdzone pcos więc u mnie przyczyna jest znana, aczkolwiek ostatnio znajoma była w połowie cyklu na usg i jej lekarz powiedział że niestety cykl będzie bezowulacyjny a wczoraj okazało się że jest w ciąży.
co do pogrubionego - życie płata różne figle, i fajnie, że Twojej znajomej tak się udało mam nadzieję, ze w Twoim przypadku lekarz też tak się teraz pomylił!!

I dobrze pamiętałam że u nas podobny okres starań fajnie, jakby nam się w końcu udało.................

u mnie niby wszystko w porządku, ale też ciekawe czy faktycznie... idę we czwartek do gin, pewnie mi znów duphaston przepisze znając życie... nie wiem, jak tak dalej będzie to pójdę prywatnie, może coś zdziałam u innego lekarza

A do tego lipa wyjdzie, jak przyjdzie mi @ i będę miała wizytę u gin w jej trakcie

Edytowane przez maddd
Czas edycji: 2016-02-27 o 15:47
Stary 2016-02-27, 16:03   #2421
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Przykro mi Kochana
Może jeszcze @ nie przyjdzie?
Póki jej nie ma to nie ma się co nastawiać. Wiem, że łatwo się mówi, ale testy pozytywne wychodzą czasami kilka dni po terminie @.
Co do testów owulacyjnych to ja robię chociaż nie wierzę w ich 100% prawdomówność bo gin stanowczo odradził mi korzystanie z nich.
!0 cykli to dużo... Badaliście nasienie męża?

Mnie od wczoraj momentami w ciągu dnia daje się odczuć podbrzusze, takie odczucie jak na @, ale bardzooooo delikatne i chwilowe. Oczywiście @ póki co nie przyjdzie (oby wcale na przynajmniej rok) bo to 9 dc, ale myślę, że to po prostu jajniki pracują.

Wrócę do tematu częstości stosunków. Już jakiś czas temu dużo czytałam na ten temat i wszystkie nowe artykuły mówią o tym, że im częściej to lepiej bo wtedy plemniki są dobrej jakości i jak ktoś ma ochotę to nawet codziennie jest wskazane.
Było tez kilka starych artykułów, gdzie piszą, że co 4 dni a w czasie około owulacyjnym co 2-3 dni bo niby, jak będzie częściej to plemniki nie będą zupełnie dojrzałe
A znalazły się też takie artykuły przestarzałe moim zdaniem, które twierdzą, że przed owulacją należy się przynajmniej 7 dni wstrzymać przed seksem
My z mężem robimy to codziennie od 6 dc i dalej zamierzamy przytulać się codziennie, nie musimy się do tego jakoś bardzo zmuszać bo należymy do osób często współżyjących
Tylko jakoś dzisiaj zastanowiła mnie kwestia tworzenia się i dojrzewania plemników. Ile im to czasu zajmuję.
Czy 12h to nie jest dla nich za mało?
Sama nie wiem, ale z tego co czytam to jak kobiety chodzą na monitoring i gin im wyznacza, kiedy mają się kochać to jest to dzień po dniu więc teoretycznie te 12h powinno być dla nich wystarczające.
Moja koleżanka mówi, że zaszła w ciąże w pierwszym cyklu kochając się codziennie a w okresie około owulacyjnym nawet 2-3 razy dziennie
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 16:11   #2422
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
co do pogrubionego - życie płata różne figle, i fajnie, że Twojej znajomej tak się udało mam nadzieję, ze w Twoim przypadku lekarz też tak się teraz pomylił!!

I dobrze pamiętałam że u nas podobny okres starań fajnie, jakby nam się w końcu udało.................

u mnie niby wszystko w porządku, ale też ciekawe czy faktycznie... idę we czwartek do gin, pewnie mi znów duphaston przepisze znając życie... nie wiem, jak tak dalej będzie to pójdę prywatnie, może coś zdziałam u innego lekarza

A do tego lipa wyjdzie, jak przyjdzie mi @ i będę miała wizytę u gin w jej trakcie
Powiem Ci że miałam okres gdzie psychicznie odpuściłam i nie przeżywałam tak @ jak przyszła ale ostatnio znowu czuję że psychicznie powoli siadam a Twój tż miał badanie nasienia?
Stary 2016-02-27, 16:16   #2423
maddd
Wtajemniczenie

Cytat:
Przykro mi Kochana
Może jeszcze @ nie przyjdzie?
Póki jej nie ma to nie ma się co nastawiać. Wiem, że łatwo się mówi, ale testy pozytywne wychodzą czasami kilka dni po terminie @.
Co do testów owulacyjnych to ja robię chociaż nie wierzę w ich 100% prawdomówność bo gin stanowczo odradził mi korzystanie z nich.
!0 cykli to dużo... Badaliście nasienie męża?
Cytat:
Powiem Ci że miałam okres gdzie psychicznie odpuściłam i nie przeżywałam tak @ jak przyszła ale ostatnio znowu czuję że psychicznie powoli siadam a Twój tż miał badanie nasienia?
MajWija, dziękuję za wsparcie ale coś czuję, że @ będzie niestety, nie wiem czemu ale tak teraz czuję
Lidka, a ja z kolei przez pierwsze 5 miesięcy starań i po odstawieniu tabsów wogóle nic analizowałam NIC, nie robiłam żadnych głupich testów, nie czytałam zbytnio nic na ten temat, zapisywałam tylko w kalendarzu kiedy miałam @ pierwszy dzień w każdym miesiącu... dopiero po 5 miesiącach zaczęłam się zastanawiać co jest nie tak, zaczęłam dużo czytać, kupować testy owu i ciążowe, i myślę że to chyba na mnie tylko gorzej wpłynęło bo się teraz podłamuję że nie wychodzi... moze jakbym dłużej miała "świeższą głowę" i tak o tym wszystkim nie myślala to by w końcu "zaskoczyło"...

Co do badania nasienia, to mężuś powiedział że pójdzie po roku starań - i zgadzam się z tym
A tak wogóle to jak to jest, jak się zbada nasienie i coś tam jest nie tak, to lekarz przepisuje jakieś leki mężczyźnie? Jak to działa?

Edytowane przez maddd
Czas edycji: 2016-02-27 o 16:25
Stary 2016-02-27, 16:28   #2424
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
MajWija, dziękuję za wsparcie ale coś czuję, że @ będzie niestety, nie wiem czemu ale tak teraz czuję
Lidka, a ja z kolei przez pierwsze 5 miesięcy starań i po odstawieniu tabsów wogóle nic analizowałam NIC, nie robiłam żadnych głupich testów, nie czytałam zbytnio nic na ten temat, zapisywałam tylko w kalendarzu kiedy miałam @ pierwszy dzień w każdym miesiącu... dopiero po 5 miesiącach zaczęłam się zastanawiać co jest nie tak, zaczęłam dużo czytać, kupować testy owu i ciążowe, i myślę że to chyba na mnie tylko gorzej wpłynęło bo się teraz podłamuję że nie wychodzi... moze jakbym dłużej miała "świeższą głowę" i tak o tym wszystkim nie myślala to by w końcu "zaskoczyło"...

Co do badania nasienia, to mężuś powiedział że pójdzie po roku starań - i zgadzam się z tym
A tak wogóle to jak to jest, jak się zbada nasienie i coś tam jest nie tak, to lekarz przepisuje jakieś leki mężczyźnie? Jak to działa?
Jeżeli coś wyjdzie nie tak to chyba do androloga będzie musiał się udać. Też jestem zdania że robienie testów i w ogóle obserwacja całego cyklu - to jeszcze bardziej dołuje jak nie wychodzi bo marzysz aby w końcu ujrzeć dwie kreski, najpierw na owulacyjnym a później na ciążowym...
Stary 2016-02-27, 17:17   #2425
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
Zauważyłyście że gdzieś nam zaginęła sisii19?miala miec wizyte u gina i nie dala znac jak po,oby brak wiadomości byl dobrą wiadomościa,moze da nam znac co u niej
właśnie też się zastanawiałam co z nią się dzieje.

Cytat:
oj na test nie z pierwszego moczu to zdecydowanie za wczesniej

Ja po wizycie, powiedział, że jajniki wyglądają zupełnie inaczej - dobrze. był pęcherzyk dominujący 21mm, także myślę, że wczoraj lub dziś mam owulację, wykresy ogladał i stwierdził, że wszystko wygląda super. endometrium ładne 11 mm. no i zalecił badanie nasienia odradzając klinikę, bo wg niego oni robią typowo pod in vitro.
__malaMi__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 18:21   #2426
wiolka1988
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
właśnie też się zastanawiałam co z nią się dzieje.

oj na test nie z pierwszego moczu to zdecydowanie za wczesniej

Ja po wizycie, powiedział, że jajniki wyglądają zupełnie inaczej - dobrze. był pęcherzyk dominujący 21mm, także myślę, że wczoraj lub dziś mam owulację, wykresy ogladał i stwierdził, że wszystko wygląda super. endometrium ładne 11 mm. no i zalecił badanie nasienia odradzając klinikę, bo wg niego oni robią typowo pod in vitro.
Trzymam kciuki

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Cytat:
Na test moglo byc za wczesnie... Nie martw sie nie jestes sama, jest nas tu wiecej ale mysle, ze wszystkie predzej czy pozniej sie doczekamy :-*
My aktualnie mamy 8 cykl, tez raczej nieudany :-( od trzech dni plamienia, temp. dzisiaj 37,71 czyli jeszcze nizsza niz wczoraj... obstawiam, ze w poniedzialek zgodnie z planem przyjdzie @
Ale musimy byc silne, robimy wszystko co mozemy zeby sie udalo, a na reszte nie mamy zbyt wielkiego wplywu...

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

Cytat:
Temperatura daje nadzieje
Z tego co pamietam u Ewuli88 bylo podobnie... i w koncu zobaczyla II
wiolka1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 18:32   #2427
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny
Czytam Was na bieżąco ale zupełnie brak mi czasu na pisanie.
Może później będzie chwila to napiszę jak tam u mnie
Stary 2016-02-27, 19:36   #2428
iwona335
Zakorzenienie

Hej, dawno mnie nie bylo.
Mam 15 dc, brak objawow owulacji. Ani w temp, ani testy ani bol jajnika nic nie wskazuje, jak teraz sie nie uda zaczne sie porzadnie martwic to 3 cs.
Potem poczytam co u Was
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 20:26   #2429
poziomkka
Zadomowienie

Hej dziewczyny czytam Was na bieżąco ale jeszcze nie mogę się wdrożyć co i jak, dużo Was i nie ogarniam nie wiem też co znaczą niektóre skróty, domyślił się, że dpo to dzień po owulacji hehe ja w sumie nie wiem kiedy była owulacja. 14dc robiłam test owu i wyszła jasna kreseczkq wiec chyba 15 dc jak była tylko jedna testowa to chyba wtedy...w każdym razie jestem kilka dni po owulacji i boli mnie podbrzusze. Do okresu jeszcze trochę wiec wykluczam. Orientujecie się czym ten ból może być spowodowany? Widzę, że Wy obserwujecie się bardzo dokładnie wiec może któraś z Was tak miała?
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 21:22   #2430
Megan1312
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Czytam Was na bieżąco ale zupełnie brak mi czasu na pisanie.
Może później będzie chwila to napiszę jak tam u mnie
Jesteśmy ciekawe jak tam nowa praca

[QUOTE=maddd;56449278]Ciężko mi o tym pisać, ale u nas znowu nieudany cykl, na to wygląda przynajmniej Dziś 29 dc, obiecałam sobie że będę czekać grzecznie do @, albo przynajmniej do poniedziałku (bo na wtedy ovufriend pokazuje mi termin przewidywanej małpy), ale oczywiście nie wytrzymałam i przed chwilą jakoś tak spontanicznie wyciągnęłam test no i go zrobiłam Nawet cienia drugiej krechy nie ma Jestem zła na siebie, bo tak myślałam że tak będzie Wiem, że powinno się robić z pierwszego moczu, ale nawet cienia nie ma, więc na bank znów stracony cyk tylko siąść i płakać..[/QUOTE

Nasz organizm jest niebo ogarnięcia więc coś jeszcze może być na rzeczy

Cytat:
Przykro mi Kochana

Wrócę do tematu częstości stosunków. Już jakiś czas temu dużo czytałam na ten temat i wszystkie nowe artykuły mówią o tym, że im częściej to lepiej bo wtedy plemniki są dobrej jakości i jak ktoś ma ochotę to nawet codziennie jest wskazane.
Było tez kilka starych artykułów, gdzie piszą, że co 4 dni a w czasie około owulacyjnym co 2-3 dni bo niby, jak będzie częściej to plemniki nie będą zupełnie dojrzałe
A znalazły się też takie artykuły przestarzałe moim zdaniem, które twierdzą, że przed owulacją należy się przynajmniej 7 dni wstrzymać przed seksem
My z mężem robimy to codziennie od 6 dc i dalej zamierzamy przytulać się codziennie, nie musimy się do tego jakoś bardzo zmuszać bo należymy do osób często współżyjących
Tylko jakoś dzisiaj zastanowiła mnie kwestia tworzenia się i dojrzewania plemników. Ile im to czasu zajmuję.
Czy 12h to nie jest dla nich za mało?
Sama nie wiem, ale z tego co czytam to jak kobiety chodzą na monitoring i gin im wyznacza, kiedy mają się kochać to jest to dzień po dniu więc teoretycznie te 12h powinno być dla nich wystarczające.
Moja koleżanka mówi, że zaszła w ciąże w pierwszym cyklu kochając się codziennie a w okresie około owulacyjnym nawet 2-3 razy dziennie
Ja w tym cyklu w okresie około owulacyjnym przytulam się 5 dni pod rzad

Edytowane przez Megan1312
Czas edycji: 2016-02-28 o 11:16
Megan1312 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości