|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3781 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
Cytat:
No widzisz, co czlowiek to inny gust ![]() Ja mam uczulenie na cokolwiek z Disneya albo jakies dzieciece misie czy ch. wie co jeszcze ![]() ![]()
![]() |
#3782 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3783 |
Wtajemniczenie
|
Kejka ja tak jak Ty spakowałam body z długim plus -leginsy, spodnie i pajace i body z krótkim. Polspoochow i śpiochów nie mam żadnych. Rampersow mam kilka sztuk ale takich grubszych dresowych i z dzianiny
![]()
#3784 |
Wtajemniczenie
|
Lin maniaczka tygryska z Kubusia?
![]() ![]() ![]() Kropcia ja wlasnie sie zastanawiam czy nie dopakowac takich szarych leginsow sweterkowych, to takie cudne ![]() ![]()
#3785 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3786 |
Zakorzenienie
|
Kur.na mam paciorkowca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3787 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3788 |
Wtajemniczenie
|
Lin mysle ze nie bedzie miala traumy, ewentualnie uleje Ci na tygryska
![]() ![]() Gosiaczek kurde podadza antybiotyk i bedzie okej. Nie martw sie na zapas ![]()
#3789 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3790 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kochana musi być dobrze. ![]() I nie czytaj takich głupot, z maluszkiem wszystko na pewno ok ![]() ![]() ![]() Mi przy pobycie szpitalu też pobierali jakiś wymaz ze względu na ta duza infekcje przy tym krążku Ale odrazu podali w szpitalu dożylnie antybiotyk i później miałam w tabletkach do domu, dziś biorę ostatnia dawkę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3791 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze trisdom zajrzy i mnie uspokoi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3792 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3793 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja wzięłam takie co mi ich szkoda nie bedzie i zostawię je w szpitalu niech maja - ja mam dość ciuszków ![]()
![]() |
#3794 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No dobra juz nic nie pisze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3795 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
znajoma mająca też pozytywny gbs rodziła SN i mi mowila ze powinni przed wypisem zbadac CRP dziecku czy coś się nie dzieje. Więc nalegaj na to badanie w szpitalu. Na Twoim miejscu bym się nie stresowała, masz planowaną cesarkę, zapytaj tylko gina czy ci przed podają antybiotyk min 4h od podania powinno minąc z tego co słyszałam i co tu dziewczyny pisały) |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3796 |
Zadomowienie
|
Gosiaczek teraz w domu biorę ospamox. A co mi dawali w szpitalu to nie wiem. Dodatkowo dopochwowo mam gynalgin.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3797 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3798 |
Wtajemniczenie
|
Gosia ta babka musiala miec jakies zakazenie w wodach albo dziecko sie czyms w szpitalu zarazilo. Watpie zeby przez paciorkowca w pipce po CC dziecko sie zarazilo i zmarlo...gdyby tak mialo byc to nie uwazasz ze robiliby nam to badanie wczesniej i czesciej a nie na koniec?
![]() ![]()
#3799 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3800 |
Zadomowienie
|
Gosia ja wlasnie wczoraj oddalam wymaz na gbs a lekarz mówil ze jak będzie pozytywny to 4 h przed porodem podają antybiotyk, ale co jesli urodzę szybciej niż mina te 4 godziny? Boje sie, a wynik dopiero za tydzień. Z tego co mi wiadomo to ten paciorkowiec zyje w przewodzie pokarmowym, odbycie, pochwie wiec nie ma różnicy jaki to poród sn czy cc a dziecko moze się zarazić..
#3801 | |
Zadomowienie
|
Jesu dzus jakieś święto czy co???
Mój tz posprzatal, zrobił pyszny obiad A teraz na podwieczorek zrobił mi gofry z owocami i bitą śmietaną ![]() ![]() ![]() Aż Zosia szaleje z zachwytu ![]() Cytat:
![]() I tak jak dziewczyny piszą nie czytaj głupot i nie zamartwiaj się bo Antos wszystko czuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3802 | ||||||
Zakorzenienie
|
hej
![]() my dzis cały dzien w krakowie...to już nie na moje możliwości, brzuch mnie boli, twardnieje, więzadła ciągną. Ale pokupiliśmy jeszcze jakieś drobiazgi dla małego i córci pudełka na jej szpargały do pokoju ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ale czy tak zawsze to nie wiem...polożna pewnie najlepiej ci powie Cytat:
![]() ja leżałam na 6-osobowej i to był koszmar, 6 kobiet, 6 dzieci...najgorsze dwie noce w moim życiu. i odwiedziny normalnie na sali, do jednej babki przyszedł mąż z takim 10-11 letnim synem. totalne przegięcie. I w tym całym zamieszaniu karmienie, odciąganie, zmiana kroplówek. na szczęscie teraz jest po remoncie, jedynki i dwójki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ona sama sobie ciuchy wybiera bo inaczej awantury robi, że nie założy bo jej się nie podoba... no i często kupujemy bajkowe, tzn teraz Elza z krainy lodu i kucyki my little pony są na topie ![]() ![]() Gosiaczek wiem, że się martwisz tym GBS-em ale wiesz, że to co czytasz na forum trzeba brać z dystansem ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3803 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Gosia na pewno będzie ok. Gin Ci wszystko wytłumaczy i się uspokoisz. U mnie też ostatnio wszystko idzie nie tak jak trzeba, więc wiem co czujesz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3804 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gin odpisał ze "ok" a jak zapytałam czy nie musze brać antybiotyku to odpisał tylko "nie" ![]() Nie wiem juz... Kalpana co sie dzieje... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3805 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tez musze zwolnic, a sie przy mojej dwulatce nie da ![]() Jutro robimy urodziny dla angielskojęzycznych znajomych, więc trzeba było cos upiec. Zawsze cos ![]() U mnie ciuszki swoje tylko na wyjście, ewentualnie do "sesji" noworodkowej w szpitalu. Śpiochy wg mnie są praktyczna, ale powyzej rozmiaru 68 juz ich nie miałam.
![]() |
#3806 |
Wtajemniczenie
|
U nas ubranka w szpitalu daja kaftanik i spiochy , nie bd brala swoich bo w szpitalu moge swoje pogubic a i tak to tylko kilka dni , pozniej w domu bede stroic moja modnisie
![]() Oxytocyna nie chce jej znaczy jedna kroplowke jeszcze zniose ale 3 na pewno nie tyle dostalam rodzac syna i lazilam po scianach ... Paciorkowiec we wtorek mam wizyte to sie okaze , ale mam przeczucie ze tez mam to cholerstwo ;/
#3807 |
Wtajemniczenie
|
Dziwne na mnie oxytocyna nie zrobila wrażenia. Nawet sie lekarz dziwil ze skurcze takie rzadkie i krotkie. Pare godzin wcześniej dostalam jakas konska dawke w zastrzyku czegos nie oxytocyny musialabym sprawdzic czego ale po tym byla jazda
![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3808 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3809 |
Zadomowienie
|
Nieidealna super ze jesteś!
![]() Gosiaczek nie martw się. Przy cc jest bardzo mala szansa że Antoś się zarazi. Ale się narobiłam dziś. Ale ogarnęliśmy z mężem cala chatę i zaraz wpadają znajomi. Zrobilam kupę żarcia, tylko w cieście wyszedl mi zakalec - nie wiem jakim cudem bo zawsze je robię i wychodzi :| komu sushi? ![]() ![]()
#3810 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Z synem będzie mniejszy problem pod tym względem ☺ Ja nie cierpię wszechobecnego różu w ciuchach dla dziewczynek ale wiem ze jak będę miała córkę i na przedszkolnym etapie zacznie się sama stylizowac to tego nie unikne ☺ Cytat:
Ja chce sushi, bo rozumiem ze jest w wersji dla ciężarnej ☺ zjadłabym ale sama nigdy nie robiłam Cytat:
Kurde tez się zaczęłam bać tego gbs tym bardziej ze na sn się szykuje ... 7 mam wizytę, nie wiem czy nie ostatnia juz i wtedy będzie pobierał |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:53.