|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3751 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
Cytat:
ja mam teraz problem z kombinezonem bo ten co mam moze byc za duży i zastanawiam się czy wystarczy taka misiowa bluza w razie czego, tylko co wtedy na nóżki bo sam pajacyk to trochę za cienko ![]() może jeszcze tez coś upoluję cieszę się, że bluzy się sprawdzają bo mam sporo i bałam się ze nie wykorzystam szkoda tylko ze wiekszość z kapturem jest wiec dla malucha to średnio wygodne Cytat:
![]() padłam jak przeczytałam to o :dupa: ale masz 100% racje, my tu się spinamy ze tyyyyle zobaczą a w sumie dla nich to codzienność ale tekst mistrzowski ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3752 |
Wtajemniczenie
|
u nas odwiedziny są od godziny 11 do 12.30 a później od 16 do 19 wiec spoko tragedii nie ma
![]()
#3753 |
Wtajemniczenie
|
Velika ale masz dziś pracowity dzień
![]() Ciuszki do szpitala Mam pytanie, pewnie głupie, ale zapytam. A co mi tam ![]() Na SR położna mówiła, żeby zabrać 4 komplety body+śpiochy. I ja sobie spakowałam body krótki rękaw+pajace. I tak sobie siedzę i dopiero do mnie dotarło, że śpiochy to są te pajace bez rączek, na ramiączkach jakby. I się teraz zastanawiam, głowię. Bo śpiochów nie mam ani jednego, bo mi się nie podobają ![]() Czy body krótki rękaw + pajac to czasem nie będzie za gruby ubiór biorąc pod uwagę, że raczej na oddziale położniczym jest bardzo ciepło a i dziecko przeważnie czymś owinięte? Jakie Wy macie rozkminy na ten temat? ![]() Zrobiłam na obiad sos pieczarkowy i się zajadam... ![]() I mówię to ja ....niecierpiąca pieczarek ![]() ![]()
#3754 |
Zakorzenienie
|
A ja zasnęłam na bajce
![]() Nieodealna ja o ciebie pytałam nawet ostatnio!!! Super ze wszystko u was ok!! Co do odsiedzin-ale maz tez nie moze przyjść? Do mnie nikt nigdy poza mężem nie przychodził i nie poradzę sobie bez niego...mam nadzieje, ze pozwolą mu przychodzić. Choćby jakies rzeczy dowieźć...ja mam miec osobna sale to nikomu nie będzie przeszkadzał ![]() Ja mam bluz aż za dużo ![]() ![]() ![]() ![]() Dzisiaj zamówiłam pizzę na obiad. Nikt z nas nie ma siły gotować czy do sklepu jezdzic...a mamy tu nawet spoko pizzerie w naszej wiosce |
![]() ![]() |
![]() |
#3755 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po oxy skurcze są o wiele bardziej bolesne i to chyba dlatego wszyscy się tak strasznie boją. Ja po 3 kroplówce myślałam że umrę ![]() Co do odwiedzin, to u nas niby też można tylko w takiej specjalnej sali odwiedzin, ale do mnie przychodzili do sali i w sumie nikt się nie czepiał, tym bardziej że leżałam sama (starają się żeby każda pacjentka leżała na oddzielnej sali). W sumie to nie obraziłabym się jakby mógł przychodzić tylko TŻ ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3756 |
Winter is coming
|
kejka, ja się jeszcze nad ciuszkami nie zastanawiałam ;] nie wiem, co zabiorę. Jeszcze zamierzam połazić po sklepach, może coś mi wpadnie w oko. Znając siebie wezmę masę rzeczy i wybiorę na miejscu
![]() gosiaczek u nas też pizza na obiad, została z wczoraj ![]()
#3757 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mój właśnie robi kebab na obiad ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3758 |
Zakorzenienie
|
Czy tylko do mojego szpitala nie bierze się ciuszków? tylko na wyjście trzeba. A tak to rożek, i kocyk.
Znalazłam starszy wątek, ale za to kopalnia wiedzy. Dziewczyny wszystko wypisały, szacun ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=720122 Edytowane przez lulka19 Czas edycji: 2016-02-27 o 14:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#3759 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Czyli dopakuję jeszcze półśpiochy i body z długim ![]() Też nie cierpię kaftaników i śpiochów ![]() Nie wiem jak można twierdzić, że dziecko w tym dobrze wygląda...hehe ![]() Tu kebab, tam pizze...ajjj ![]() a ja bym zjadła ... pierogi z mięsem ![]() Lulka..u mnie mogę nie brać...i miałam tak zrobić, alee....połozne powiedziały, że dziecko wtedy wygląda jak taka bidulka co rodziców nie ma ![]()
Mikołaj <3 01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3 Edytowane przez kejka90 Czas edycji: 2016-02-27 o 14:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3760 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
zastanawiam się też nad półśpiochami i do tego body z długim, bo szczerze mówiąc tych z krótkim nie mam za dużo w takich mini rozmiarach śpiochów też nie uznaje, paskudne to jak nie wiem, mam ze dwie pary nowych od szwagierki ale podobnie jak ona raczej nie użyje mama mówiła ze to średnio praktyczne jest i rozpina sie na ramionach czekamy na opinie doświadczonych mam ![]() Edytowane przez lucy111 Czas edycji: 2016-02-27 o 14:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3761 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zabiję dziś małża jak nic ![]() ![]() Jak myślicie, będę musiała rodzić w więzieniu? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3762 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kejka a nie podobają Ci się takie niby śpiochy tylko bez stopek? Czasem się to nazywa rampersy/ ogrodniczki bawełniane nie wiem jak to nazwać ale ja mam takich kilka par i one ładniejsze sa niz zwykle śpiochy. A jak nie to wez body z długim rękawem i polspiochy. U nas ubrania daje szpital ale mała zwykle miała założone body z długim rękawem albo kaftanik i byla zawinieta w rożek. Na nóżki nie miała nic |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3763 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Gosiaczek super kącik Ci wyszedł <3 jak z żurnalaaaa ![]() ![]() ![]() Cytat:
Sesja ciążowa Dzisiaj przyszła koleżanka z aparatem porobić pare fot. Ogolnie moj mąż nie lubi pozować wiec chcialam go namowic doslownie na jedną wspolną fotke gdzie bedzie zblizenie na jego ręce jak trzyma mi brzuch....a on,że nie lubi itp...dobra ja też nie lubie pewnych rzeczy ale bym się poświęciła dla niego.....tak mi się przykro zrobiło, że się popłakałam..makijaż się rozmył i mam dosłownie 5 fot z sesji bo potem już miałam spuchnięte oczy :P nosz qrdeeee...co za facet...postanowiłam strzelić focha... a co zrobil moj tż gdy kolezanka wyszła? Zaczął ni z gruchy ni z pietruchy sprzątać w kuchni... Nie było to normalne "ogarnięcie" tylko dokładne sprzątanie wraz z wyjmowaniem wszystkiego z szafem..myciem słoiczków do przypraw, kawy itp....potem zabrał się za mycie moich kosmetyków...(w sensie opakowań pobrudzonych pudrem czy cieniami)..uwierzycie???? ?? ![]() i tak mnie tym nie udobrucha bo nie dość, że nie mam chociaż jednego zdjęcia z nim to jeszcze sama nie mogłam kontynuować sesji bo się rozmazałam....aaaa...i jeszcze ciuchy na Zalando specjalnie zamówiłam do sesji...!!!!gryyyyyyyy... ..
![]() |
#3764 | |
Zadomowienie
|
W końcu Was nadrobilam.
Wróciłam do domu po pierwszych zajęciach na zaocznych, trochę ciężko było wysiedzieć Ale dałam radę. Dlatego tym bardziej wiem że podjęłam dobrą decyzję bo nie dałabym rady siedzieć 5 dni w tygodniu od 8 do 13-18. Zadziwiające jest to że ci sami prowadzący mają tam inne podejście, potrafią być normalni. Wiekszy nacisk na część praktyczna niż na teorię. Podoba mi się, szkoda tylko że tyle kasy.... ![]() Uwaga wracam do domu. A tu wszystko pięknie wysprzatane, podłogi nawet umyte. Gorący obiad na stole: ryż z sosem schabowy ala strogonow. Pycha! Nie ma Co, kochany ten mój mąż ![]() ![]() ![]() Cytat:
Nieidealna fajnie że się odezwałaś i że u was wszystko ok ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3765 |
Zadomowienie
|
Kejka ja nie mam pojęcia co wziąść do szpitala. .
Lulka przeczytałam właśnie ze do mojego tez się nic nie bierze dopiero na wyjście. . Kochane mam pytanie. . Doradźcie jak ozdobić jeszcze ten kącik Dominika? ![]() ![]()
![]() |
#3766 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3767 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mój pomysł sesji ciązowej wysmiał, choć mnie nadal trochę kusi i smutno mi ze nie bede miała żadnych ładnych zdjęć z brzuszkiem ale już raczej za późno na szukanie fotografa Cytat:
![]() zazdroszcze obiadku mój tez coś tam kuchni szykuje, ja mam lenia i ostatnio w ogóle nie chce mi się stac przy garach wziełam sie za to za pisanie pracy bo w środę musze oddać drugi rozdział |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3768 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Też muszę w końcu zabrać się za pisanie pracy.... Choć mam strasznego lenia :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3769 |
Wtajemniczenie
|
Gosiulka no wlasnie nie...ogrodniczki i rampersy tez dla mnie tragedia
![]() ![]() Agata no bylabym zla..jak nic chce Cie udobruchac ![]() Ja wczoraj znalazlam goscia ktory robi sesje noworodkowa..30 zdjec za 100 zl wiec pojde ![]() ![]() ![]() Patulinka wlasnie dlatego studiowalam zaocznie..wiecej w domu do zrobienia ale nikt nam na wykladach nie czytal ksiazek ktore moglam sama przeczytac w domu ![]()
![]() |
#3770 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja się ciągle zastanawiam jakie ubranko wziąć na wyjście ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3771 |
Raczkowanie
|
No troche mi żal dupe ściska jak pomyśle o tych Waszych sesjach ale nie robiłam takiego czegoś przy poprzednich ciążach i teraz troche nie ten teges by było gdybym zrobiła...
Już z m myśleliśmy i chcemy całej trójce zrobić to będzie sprawiedliwe ![]() LULKA u mnie też nic nie trzeba dla bobasów poza pampersami i chusteczkami. GOSIACZEK ja też nie wyobrażam sobie żeby mojego M nie było przy mnie jak bede po cięciu... Po tamtych cc był,podał picie,założył skarpetki,przykrył,odkrył i psychicznie było mi lepiej.Oczywiście ileś godzin to nie trwało i teraz też nie potrwa bo w domu musi ogarną jakieś jedzenie dla dzieciaków i lekcje itd.ale mam świeże wiadomości i mąż będzie mógł byc więc będe spokojna ![]() Moja przyjaciółka urodziła 4 dziecko CC i nawet dzieci z mężem były chwilę na sali,ale to przed tym zakazem odwiedzania. OBIAD M zrobił zapiekanke i pojedliśmy mmmnnniiaaammmm ![]() Zrobiłam murzynka lubicie ? My bardzo,taki zwykły a tak uwielbiany przez nas ![]() PICIE % U nas dzisiaj goście i jakaś wódeczka ale z kulturą i głową to jestem spokojna ![]()
#3772 |
Wtajemniczenie
|
NieIdealna murzyneeek? Uwielbiam
![]() ![]() ![]()
#3773 |
Zakorzenienie
|
Nieidealny ja tez wlasnie uznałam, ze to nie bedzie sprawiedliwe jak nagle teraz zrobię sesje skoro poprzednio nie robiłam
![]() ![]() ![]() Murzynka moja mama robiła, z kolorowa posypka. Moje ukochane ciasto z dzieciństwa. Sto lat nie jadłam. Ty masz sile i chęci piec?? Podziwiam... Girlande jak bym dała (pisałam na FB) ale na łóżeczko, nie nad ![]() Nie ma co te przesadzać z dekoracjami, bo z tego co widzę to łóżeczko jest w salonie? Ja bym sie skupiła nad dekoracjami do łóżeczka-fajne poduchy, girlanda wlasnie. Łóżeczko bardzo ładne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3774 |
Wtajemniczenie
|
A mnie się znowu bardziej podobają rampersy (te pajace bez stopek) albo właśnie takie rampersy/ogrodniczki bawełniane. Szczególnie jakieś fajne duzo z Disneya jest takivh ślicznych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3775 |
Zakorzenienie
|
Jeżeli półśpiochy są ze stópkami to mi też się nie podobają. Wolę spodenki jakieś.
Patulinka super, że jesteś zadowolona ze studiów ![]() Patryśka ja bym kupiła jakieś naklejki, a nad łóżeczko literki z imieniem Murzynek jest najlepszy z serem na wierzchu, mniam <3 Edytowane przez lulka19 Czas edycji: 2016-02-27 o 15:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#3776 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny. jak tam żyjecie? nei rodzi jeszcze nikt?
u mnei pozamykane wszystko, jeszcze dużo rzeczy nie przygotowane do porodu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3777 |
Wtajemniczenie
|
Lulka tak spodnie ze stopkami to polspiochy. Ja tez wole zwykle spodenki i na dłużej starczaja. Bo z tych polspiochow bardzo szybko dziecko wyrasta
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3778 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Patryska mnie niedługo tez czeka dekorowanie pokojów dzieciaków. Pada moment skończy sie remont ![]() ![]() ![]() Strasznie mnie mały w zebra po prawej kopie...masakra ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3779 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to ja mam dużo tych spodenek, tylko takie ciasne mi się wydają, wąskie ![]() Ja uwielbiam dekorować. Mam już wszystkie potrzebne elementy, ale jeszcze czekam kilka tygodni, co by nie zapeszać z literkami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3780 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Mi się wydaja te najwygodniejsze z szerokim pasem bo się nie wpina do brzuszka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:32.