Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 13 - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-27, 22:59   #1381
blackberry89
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 13

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
I tak późno @ dostałaś

Co do chrzestnych to nie wiem co autor miał na myśli
Ja zostałam wytypowana

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Black - autko sprzedane?
Niestety pan szuka auta za 2tysie bez rdzy powodzenia
Drugi dzwonil ale chcial dac 1900 a ja chce minimum 2000 za zlomka.
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 23:01   #1382
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
Błagam! Miałam się nie odnosić, tylko przeczytać posty i iść spać ale nie mogłam tego ominąć. Jazda tylem to nie jest moda. To bezpieczeństwo. Wypadki tylem i przede to inna sprawa. Z przodu uderzasz w przeszkodę że stała prędkości. Jeśli ktoś w ciebie uderzy z tyłu to siły rozkładają się inaczej bo auto posuwa się w przód. Podeślę jutro linki jak przypomnisz, zobaczysz o czym mówię. Przetrzepcie internety, poczytajcie, obejrzyjcie testy zderzeniowe, ale nie sluchajcie i nie piszcie takich głupot o fotelikach rwf. To nie moda. Naprawdę
Nie chce czytać internetów bo dla mnie to słabe źródło wiedzy .
Piszę to co powiedział sprzedawca że to właśnie moda która weszła do nas od 2 lat z Skandynawii , Nawet Majka pisała że 5 lat temu nie słyszała o czymś takim
Ja się nie chce tu z Wami sprzeczać bo wiadomo że każdy może mieć inne zdanie na każdy temat i każda tu robi jak uważa ja sama nie wiem jeszcze jak się u nas sprawa rozwiąże
O tym można pisać całą noc bo przecież jak stoisz na światłach a z dużą prędkością wjedzie w Ciebie tir to co wtedy

Może zakończmy ten temat bo wywołałam oburzenie u dziewczyn a nie o to mi chodziło
Stary 2016-02-27, 23:12   #1383
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
Fajne ale balabym się ze mała je zeżre😁

Ale splot wydarZeń.Masz Ci los!

No to super ze się udalo.

baaaardzo gratuluje!!!
Zazdro wielkie ja też walczę i jeszcze trochę mi brakuje,ale też nie odpuszczę!
Jestem z Ciebie dumna!a w ile celujesz?

Ty to masz nocki!

są no chyba że tak😊

oo widzisz jaki wizaż przydatny?😁

i jak? I jak?

Gratuluję! Widzisz?wszystko w swoim czasie!

My dziś cały dzień poza domem.
U mnie zaczyna się wszystko układa,kupiliśmy auto drugie-i dostaje swoje autko spowrotem😍 szkoda że pierwsze co muszę zrobić to jechać do mechanika bo M tak używał ze inaczej się nie da.
A jakie kupiliscie?
Z waga celuje w 57 kg wiec jeszcze prawie 3kg

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Za nami aktywny dzien, pojechalismy na nasza wiochę :P i kurcze jestem w niej zakochana, mimo, ze jest tam jeden sklep i to nie SP ani Rosek a spożywczy ' u Kasi' haha
Dom zaczyna miec ręce i nogi, noo chce juz pakować walizki teściowka podjechała i na spacer z wózkiem poszłyśmy, Ala akurat drzemkę machnęła ale tam powietrze jest boskie, szok..albo ja taka przespalinowana
Potem wpadliśmy do szwagra na obiad i jeszcze jedni znajomi z 3 dzieci to było 4 przedszkolaków, jeden szkolniak i jeden niemowlak Ala po wejściu mega ryk, łzy jak grochy, rabanu narobiła a sie okazało, ze głodna juz ja zaobserwowałam, ze w stresujących/nowych sytuacjach nagle sie robi wielce głodna i jak pojadła to dopiero zadowolona fajnie sie juz potrafi z dziećmi pobawić, wspinała sie na nie, za buzie, włosy łapała, bawiły sie w ganianki na czworakach, tańczyła przy kanapie a kuzyn jej puszczał 25 min na kawę z telefonu. Dzieci szwagra maja taka kuchnie i chętnie tam urzędowały, chciały ja potem wozić w wózku dla lalek(parasolka) i kłaść w lozeczku ale opanowałam sytuacje haha
Aa i dobre wiesci-ząbkowanie stałe nie boli, pytałam szkolniaka akurat ząbkującego

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Majka, Violka-racja z tym jeepem, głupia ja :P
Majka a moze BMW?
W automacie :P

Koperko-super, ze u Ciebie do przodu ! Tak trzymać ;D

Black-gratuluje 5 z przodu
Ale fajny dzien

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

Dobranoc
Pawcio 13.04.2015
Stary 2016-02-27, 23:21   #1384
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgnieszkAA100 Pokaż wiadomość
Piszę to co powiedział sprzedawca że to właśnie moda która weszła do nas od 2 lat z Skandynawii , Nawet Majka pisała że 5 lat temu nie słyszała o czymś takim
Ja się nie chce tu z Wami sprzeczać bo wiadomo że każdy może mieć inne zdanie na każdy temat i każda tu robi jak uważa ja sama nie wiem jeszcze jak się u nas sprawa rozwiąże
O tym można pisać całą noc bo przecież jak stoisz na światłach a z dużą prędkością wjedzie w Ciebie tir to co wtedy

Może zakończmy ten temat bo wywołałam oburzenie u dziewczyn a nie o to mi chodziło

Wiadomo że fotelik w 100 % nie wyeliminuje urazów, ale te artykuły dowodzą że szanse na wyjście bez urazu bądź z mniejszymi są w fotelikach rwf. W zderzeniu z dużą prędkością z tirem to nikt niema szans.

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

Cytat:
Owszem, ja się odniosłam do wypadku z artykułu gdzie auto wjechało z prędkościa 100km/h i właśnie wjechało w tył
Skoro w tył samochodu są niegroźne stłuczki to po co od jakiegoś czasu są montowane w nich zagłówki ?

Sprzedawca sprzedaje to co chce sprzedać a nie to co chce kupić klient

Nie że są niegroźne, ale są dużo mniej groźne, więc dlaczego by nie wprowadzać ulepszeń?

Sory musiałam
Stary 2016-02-27, 23:25   #1385
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Wiadomo że fotelik w 100 % nie wyeliminuje urazów, ale te artykuły dowodzą że szanse na wyjście bez urazu bądź z mniejszymi są w fotelikach rwf. W zderzeniu z dużą prędkością z tirem to nikt niema szans.

A Wy już wybraliście ?

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

Nie że są niegroźne, ale są dużo mniej groźne, więc dlaczego by nie wprowadzać ulepszeń?

Sory musiałam
haha lwica walczy
ale ja się nie upieram że tyłem są złe absolutnie
Stary 2016-02-27, 23:30   #1386
violka848
Zakorzenienie

Cytat:

A Wy już wybraliście ?

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

haha lwica walczy
ale ja się nie upieram że tyłem są złe absolutnie

też jeszcze nie wybraliśmy ale pewnie będzie jakiś dwukierunkowy
Stary 2016-02-27, 23:31   #1387
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Cytat:
też jeszcze nie wybraliśmy ale pewnie będzie jakiś dwukierunkowy
Chyba najlepsza opcja
Stary 2016-02-27, 23:43   #1388
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
Oj ja bym wolała napewno wprowadzić się do wykończonego, niż oglądać krzatajacych się majstrów. Ale rozumiem Twoje zniecierpliwienie chciałoby się już! A masz już projekt łazienki i kuchni?

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Hania na leżąco? O to bym jej nie podejrzewała U nas tylko na suedząco i to zaczyna jakies szpagaty robić i podnoszenia do góry A jak spłukujemy głowę na leżąco to trzeba za nóżki trzymać jest taka złość 😜
To taka pollezaca pozycja jest i nogi sobie czesto podnosi i woesza na wezu od prysznica a dzis je do buzi podnosila. Jakos chyba,tak jak w wozku,nie wpadla na mysl, że wypada w wannie inaczej,relaksuje sie,sil nabiera 😛 chyba tylko ja taki leżaczek plastikowy w naszej grupie uzywam? bo chyba nawet pomyslodawczyni Gossip nie.
Ogladam film na tvn "och zycie" i byla scenka,jak niemowlak zaczyna chodzic,za chwile biega, a opiekunowie za nim 😛 och masakra! 😀
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-28, 06:58   #1389
kana158
Zakorzenienie

Pavlinecka, o której dziś pobudka?

Zoś szaleje od 6.... Nie wie, że weekend? Ehh
kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-28, 07:16   #1390
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też nie chcę się kłócić. W Norwegii wszystkie dzieci jeżdżą tylem min do 4 lat. I naprawę nie dlatego, że rodzice chce być fajni. Bardziej chodziło mi o to nazwanie moda, sprzedawca jest nie poważny. I wiedzę ma żadna. Ja tylko ma nadzieję, że za kilka lat ludzie będą wiedzieć więcej a może bardziej będą interesować się bezpieczeństwem swojego dziecka i nikt już nie będzie miał wątpliwość. Powiem jeszcze ze na blogu osiem gwiazdek jest dużo informacji ni 'z dupy'. No ale jak ktoś nie chce czytać a powiela bzdury..

---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:11 ----------

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
I Może jeszcze z minimalnym przebiegiem?

---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ----------

Cytat:
Wiadomo że fotelik w 100 % nie wyeliminuje urazów, ale te artykuły dowodzą że szanse na wyjście bez urazu bądź z mniejszymi są w fotelikach rwf. W zderzeniu z dużą prędkością z tirem to nikt niema szans.[COLOR="Silver"]
Foteliki rwf są zrobione z innych materiałów, dlatego też między innymi są droższe, dlatego fotelików rwf nie zakłada się przodem bo są za ciężkie a wtedy spełniają zupełnie odwrotne zadanie.
To są materiały dużo wytrzymalsze, porzadniejsze.

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-28, 07:17   #1391
madzixx88
Zakorzenienie

Goczek-tez oglądałam wczoraj ten film ' och, zycie' ale momenty gdzie ten niemowlak płakał mnie strasznie stresowały, no nie widziałam nic śmiesznego w tych ich działaniach a wrecz irytację. chyba niezahartowana jestem choc ogólny zamysł filmu fajny Ostatecznie usnęłam na reklamie pod koniec

Kana-weekend nie weekend pobudka z rana jak śmietana
U nas tez 6 ale udało sie dospać do 6:30, okazało sie, ze w pampersie bomba

Moj maz wlasnie siedzi na blogu osiem gwiazdek jedziemy na 10 oglądać foteliki, musimy być punkt na otwarciu, bo ostatnio w sb co prawda i po południu trzeba było sie ustawiać w kolejce do sprzedawcow i np 3-4 osoby przed nami a jednak wybieranie i przymierzanie do auta trwa..
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-28, 07:28   #1392
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:

Moj maz wlasnie siedzi na blogu osiem gwiazdek jedziemy na 10 oglądać foteliki, musimy być punkt na otwarciu, bo ostatnio w sb co prawda i po południu trzeba było sie ustawiać w kolejce do sprzedawcow i np 3-4 osoby przed nami a jednak wybieranie i przymierzanie do auta trwa..
Jedziecie do tego sklepu- Osiem gwiazdek u was?

---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ----------

Dzień dobry od 2 Jasiek spał ze mną, tz na nocce a mi się nie chciało latać. Kicham i prycham. Wzięłam w aptece coś na przeziębienie ale to bez szału bo dla kobiet w ciąży i mam kp.

JAŚ

Stary 2016-02-28, 07:44   #1393
madzixx88
Zakorzenienie

Sylwia-chciałam jechać do Mama i ja ale wlasnie znalazłam, ze u nas faktycznie jest ten sklep Osiem Gwiazdek , tyle ze dzis nieczynny. Moze tam warto od razu jechać i otrzymać kompetentna poradę
Stary 2016-02-28, 07:48   #1394
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Sylwia-chciałam jechać do Mama i ja ale wlasnie znalazłam, ze u nas faktycznie jest ten sklep Osiem Gwiazdek , tyle ze dzis nieczynny. Moze tam warto od razu jechać i otrzymać kompetentna poradę
Byliśmy tam, koles wyjaśnił co i jak , rozmawiał, przekazał rzetelną i informacje, zapytał o zakres cenowy, auto, kazał podjechać pod sklep i zamontowac fotel w aucie żeby pokazać. A potem zamontowal inny bo kolor mi nie podobał naprawdę polecam.

---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ----------

Madzixx- na fb też są, znajdź sobie ich albo podsun mężowi, jak dla mnie to strzał w 10.

JAŚ

Edytowane przez MaŁa_Sylwia
Czas edycji: 2016-02-28 o 07:56
Stary 2016-02-28, 08:16   #1395
Majka232
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;56469478]KOPERCO,ociupine Ci zazdroszczę tego powrotu do pracy no iodzyskania autka my mojr sprzedalismy tuz po porodzie,bo stwierdzilam, że a po co mi (a by sie jednak czasem przydalo) i ptzez polroku nie jezdzilam,bo tz mi nie daje,woli sam prowadzic swój. A ja akurat nieklotliwa w tym temacie.
Pavlinecka, super ze Zuzia siada sama, to ta rehabilitacja jak myslisz, chyba niepotrzebna juz? I stresowanie Zuziaka.
VIOLKA, tez zazdroszcze corce energii, szkoda,ze to chyba ze mnie ją wysysa wampirek zasnela 20:40, a o 20:00 po kapieli kp zaczelam. A w drzemkach 1,5h dziś.

Ja to nie pamietam dnia bez kapieli malej,poza pierwszym miesiacem.
A jak Wasze dzieci sie kapia-nasiedzaco? Moja wciaz lezy na lezaczku,o cudzie! Ale jak TZ ją odwraca na brzuch,to mloda w wannie wstaje na nogi i wczoraj się poslizgnela 😒 no ale ją zlapal,tylko się wystraszyla.[/QUOTE]

Na siedząco. Do mycia
główki Tz kladzie Jula. Poza tym młody wygląda za wanienke stając na kolanach

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
Prawda. Straszak tak nie odwalal to i ja w lepszym humorze (za to się strul i rzygal w podróży-jak ja to uwielbiam😁&#128513
jak nie urok to..
Ale on jak chory to przynaniej spokojny😜 a strul się sokiem marchewkowym z hippa-masakra,jakas

jak w rodzinie dobrze to i humor lepszy. I ja sobie też wytlumaczylam sporo rzeczy,przemyslalam...

Befado są super

u mnie to samo. Ale Alicja uwielbia w nim jeździć

ja nie japalam tylko 1 raz od urodzenia,też,jakoś tak dziwnie be,kąpieli bo Ala uwielbia-raczkuje,kran maca,no impreza

oo jakoś mi to umknęło- SIEMPRE-gratuluje!bardzo się cieszę ze problem z głowy

dobrano i ja

ja,idę do całkiem nowej więc stresik jest.
Ja bym wolała zostać w domu do końca roku,ale niestety nas nie stać-lwia część domowego budżetu to jednak moja pensja...

ależ Ci zazdroszcze!-oczywiscie pozytywnie!

Ja,mam recaro i nie narzekam
Ale odpukac jeszcze nigdy nic

O masz z tyn zatruciem. Dziś już ok?
Wielu Tz chce recaro. Mój tez chciał

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;56474398]To taka pollezaca pozycja jest i nogi sobie czesto podnosi i woesza na wezu od prysznica a dzis je do buzi podnosila. Jakos chyba,tak jak w wozku,nie wpadla na mysl, że wypada w wannie inaczej,relaksuje sie,sil nabiera 😛 chyba tylko ja taki leżaczek plastikowy w naszej grupie uzywam? bo chyba nawet pomyslodawczyni Gossip nie.
Ogladam film na tvn "och zycie" i byla scenka,jak niemowlak zaczyna chodzic,za chwile biega, a opiekunowie za nim 😛 och masakra! 😀[/QUOTE]

Ja uwielbiam ten film i jeszcze Holiday. Każdy oglądałam kilka razy

Agnieszka - z dzieckiem a nawet dwójką wolałabym miec rezerwację. Poza tym sami byśmy nie jechali więc trzeba wszystkich ulokować w jednym miejscu

Violka - najwyspansza czy jestem? Chyba nie

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Dzień dobry
Noc spokojna. Pobudka 6.20. Przekoczowalismy w łóżku do 7. Tz ubrał nasz Budzik, ja nakarmilam i teraz znów leżę.
To gardło tak bardzo boli
Stary 2016-02-28, 08:52   #1396
gossip_girl21
Zakorzenienie

Popieram zdanie Sylwi o fotelikach. Tylko niektórym nie przegadasz...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-28, 09:14   #1397
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Pavlinecka, o której dziś pobudka?

Zoś szaleje od 6.... Nie wie, że weekend? Ehh

Oszczędziła skacowana matkę i o 7, za to w nocy taki krzyk i płacz, ze ibuprom musiałam dać ;/
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-28, 09:18   #1398
Konto usunięte

Cytat:
Goczek-tez oglądałam wczoraj ten film ' och, zycie' ale momenty gdzie ten niemowlak płakał mnie strasznie stresowały, no nie widziałam nic śmiesznego w tych ich działaniach a wrecz irytację. chyba niezahartowana jestem choc ogólny zamysł filmu fajny Ostatecznie usnęłam na reklamie pod koniec

Kana-weekend nie weekend pobudka z rana jak śmietana
U nas tez 6 ale udało sie dospać do 6:30, okazało sie, ze w pampersie bomba

serio irytacje? Czemu? Mi szkoda troche malej bylo.Jak dla mnie ten niemowlak tak "marudzaco" plakal np.w scenie kiedy laska mówiła,żeby go nie wyjmowac,bo czytala,ze sam sie musi uspokoic. Chociaz tez spbie pomyslalam
Ze co ona głupia go meczy,czemu nie przytuli? no ale ja moze do innego placzu jestem przyzwyczajona. No i to jednak fikcja filmowa byla

U nas w sklepach zadnych z tuch fotelikow o ktorych piszecoe na axkid czy joie nie ma...

Edytowane przez 71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Czas edycji: 2016-02-28 o 09:55
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-28, 09:22   #1399
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Kto mi zrobi śniadanko? Ble, nie umiem pic jednak, następnym razem pije colę ;>
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-28, 09:36   #1400
madzixx88
Zakorzenienie

Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 13

Cytat:
Byliśmy tam, koles wyjaśnił co i jak , rozmawiał, przekazał rzetelną i informacje, zapytał o zakres cenowy, auto, kazał podjechać pod sklep i zamontowac fotel w aucie żeby pokazać. A potem zamontowal inny bo kolor mi nie podobał naprawdę polecam.

---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ----------

Madzixx- na fb też są, znajdź sobie ich albo podsun mężowi, jak dla mnie to strzał w 10.

Dzięki, przekonałas mnie szkoda, ze dzis zamknięte maja, w tygodniu to cieżko mi meza zlapac ale jakos sie wybierzemy
Na fb do nich juz napisałam

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;56478993]serio irytacje? Czemu? Ze placze? Mi szkoda troche malej bylo.Jak dla mnie ten niemowlak tak "marudzaco" plakal np.w scenie kiedy laska mówiła,żeby go nie wyjmowac,bo czytala,ze sam sie musi uspokoic. Chociaz tez spbie pomyslalam
Ze co ona głupia go meczy,czemu nie przytuli? no ale ja moze do innego placzu jestem przyzwyczajona. No i to jednak fikcja filmowa byla

U nas w sklepach zadnych z tuch fotelikow o ktorych piszecoe na axkid czy joie nie ma...[/QUOTE]

Nie nie, irytację w stosunku do zachowania tych opiekunów
Mi tez było strasznie małej szkoda i miałam ochotę ja stamtąd zabrać, jak popłakiwała w lozeczku to ja bym od razu wyciągała a nie dyskutowała albo te sceny z uspokajaniem pod wyciągiem kuchennym albo płacz przy karmieniu ehh ja to nieprzyzwyczajona i cieżko mi było na to patrzeć ale mała boska była i mimikę miała genialna

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Ala wczoraj jechała grzecznościowo w foteliku Besafe Izi, bo nasz Maxicosi Pebble wyprany i nie wiedziałam, ze jest taka różnica w wielkosciach, w tym pożyczonym sie ledwo zmieściła i pierwszy raz marudziła jadąc autem i nie zasnela wracając, widac było gołym okiem, ze jej niewygodnie
Stary 2016-02-28, 09:57   #1401
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też nie chcę się kłócić. W Norwegii wszystkie dzieci jeżdżą tylem min do 4 lat. I naprawę nie dlatego, że rodzice chce być fajni. Bardziej chodziło mi o to nazwanie moda, sprzedawca jest nie poważny. I wiedzę ma żadna. Ja tylko ma nadzieję, że za kilka lat ludzie będą wiedzieć więcej a może bardziej będą interesować się bezpieczeństwem swojego dziecka i nikt już nie będzie miał wątpliwość. Powiem jeszcze ze na blogu osiem gwiazdek jest dużo informacji ni 'z dupy'. No ale jak ktoś nie chce czytać a powiela bzdury..

---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:11 ----------
Ale przecież ja nie weszłam na forum i nie napisałam "nie kupujcie fotelików tyłem bo ktoś chce zrobić was w konia i zarobić na was kasę a za chwilę się okaże że jednak co innego jest bezpieczne"
A bynajmniej tak toczy się ta rozmowa

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Popieram zdanie Sylwi o fotelikach. Tylko niektórym nie przegadasz...
masakra haha

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Dzień Dobry
Pospaliśmy do 6;30 czyli jak zwykle, to już chyba będzie stała pora na pobudkę
Znów u nas śnieg a wczoraj było słońce, nie bardzo się może ta pogoda zdecydować

Majka- wiadomo że z dziećmi lepiej coś zarezerwować , też bym wolała coś mieć pewnego My wtedy byliśmy sami więc nie miałam takiego ciśnienia na to a i tak było pełno fajnych noclegów

Co do fotelików to już raczej nie będę się wypowiadać widzę że to nie ma sensu Napisałam tylko wrażenia z dnia , co usłyszałam od sprzedawców, co kto powiedział i wystarczyło że ktoś ma inną opinie
( nie Ja) to jest atak a to nie o to chodziło w moim poście żeby z kimś się spierać kto będzie miał wypadek tyłem a kto przodem :/
Tak jak zaznaczałam że ja sama jeszcze nie wybrałam fotelika i nie wiem jaki kupię i wcale nie wykluczyłam tego tyłem.
Dziękuję skończyłam
Stary 2016-02-28, 10:06   #1402
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki, przekonałas mnie szkoda, ze dzis zamknięte maja, w tygodniu to cieżko mi meza zlapac ale jakos sie wybierzemy

Mi tez było strasznie małej szkoda i miałam ochotę ja stamtąd zabrać, jak popłakiwała w lozeczku to ja bym od razu wyciągała a nie dyskutowała albo te sceny z uspokajaniem pod wyciągiem kuchennym albo płacz przy karmieniu ehh ja to nieprzyzwyczajona i cieżko mi było na to patrzeć ale mała boska była i mimikę miała genialna

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Ala wczoraj jechała grzecznościowo w foteliku Besafe Izi, bo nasz Maxicosi Pebble wyprany i nie wiedziałam, ze jest taka różnica w wielkosciach, w tym pożyczonym sie ledwo zmieściła i pierwszy raz marudziła jadąc autem i nie zasnela wracając, widac było gołym okiem, ze jej niewygodnie
He he to ja tak z pawlem robie. Jak beczy to czesto nawet nie reaguje, z racji ze on lubi beczec to juz sie uodpornilam. Na niego nie dziala ze go wezme on poprostu musi swoje wyjeczec jakbym na kazde jekniecie jego leciala to bym nic zupelnie nie zrobila w ciagu dnia
Pawcio 13.04.2015
Stary 2016-02-28, 10:06   #1403
gosiak0512
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Taa i w stanie idealnym co? Ja takich odsylam od razu do salonu forda bo wyobraznie to maja ze ho ho..

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;56474398]To taka pollezaca pozycja jest i nogi sobie czesto podnosi i woesza na wezu od prysznica a dzis je do buzi podnosila. Jakos chyba,tak jak w wozku,nie wpadla na mysl, że wypada w wannie inaczej,relaksuje sie,sil nabiera 😛 chyba tylko ja taki leżaczek plastikowy w naszej grupie uzywam? bo chyba nawet pomyslodawczyni Gossip nie.
Ogladam film na tvn "och zycie" i byla scenka,jak niemowlak zaczyna chodzic,za chwile biega, a opiekunowie za nim 😛 och masakra! 😀[/QUOTE]

tez ogladalam nie moge sie doczekac

Cytat:
Ale przecież ja nie weszłam na forum i nie napisałam "nie kupujcie fotelików tyłem bo ktoś chce zrobić was w konia i zarobić na was kasę a za chwilę się okaże że jednak co innego jest bezpieczne"
A bynajmniej tak toczy się ta rozmowa

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

masakra haha

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Dzień Dobry
Pospaliśmy do 6;30 czyli jak zwykle, to już chyba będzie stała pora na pobudkę
Znów u nas śnieg a wczoraj było słońce, nie bardzo się może ta pogoda zdecydować

Majka- wiadomo że z dziećmi lepiej coś zarezerwować , też bym wolała coś mieć pewnego My wtedy byliśmy sami więc nie miałam takiego ciśnienia na to a i tak było pełno fajnych noclegów

Co do fotelików to już raczej nie będę się wypowiadać widzę że to nie ma sensu Napisałam tylko wrażenia z dnia , co usłyszałam od sprzedawców, co kto powiedział i wystarczyło że ktoś ma inną opinie
( nie Ja) to jest atak a to nie o to chodziło w moim poście żeby z kimś się spierać kto będzie miał wypadek tyłem a kto przodem :/
Tak jak zaznaczałam że ja sama jeszcze nie wybrałam fotelika i nie wiem jaki kupię i wcale nie wykluczyłam tego tyłem.
Dziękuję skończyłam
Kochana bo tu tak jest ze jak masz odmienne zdanie to jestes zla nie przywyklas? :P

Witam sie z rana.
My po kawie i sniadanku. Na 11.30 do kosciola a potem do kerfa musze skoczyc.

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-28, 10:10   #1404
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość

Kochana bo tu tak jest ze jak masz odmienne zdanie to jestes zla nie przywyklas? :P

Witam sie z rana.
My po kawie i sniadanku. Na 11.30 do kosciola a potem do kerfa musze skoczyc.
Dziękuję że to napisałaś Bo właśnie o tym myślałam, już nie pierwszy raz tak jest że jak ktoś napiszę co innego niż parę osób to jest lincz Ale moja wina bo mogłam nie zaczynać tematu
Stary 2016-02-28, 10:14   #1405
gosiak0512
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję że to napisałaś Bo właśnie o tym myślałam, już nie pierwszy raz tak jest że jak ktoś napiszę co innego niż parę osób to jest lincz Ale moja wina bo mogłam nie zaczynać tematu
Ja sie juz przyzwyczailam takze wdech wydech i do przodu

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-28, 10:16   #1406
violka848
Zakorzenienie

Cytat:

Aga kochana ja na Ciebie nie wjezdzałam, jak byś tak się poczuła to przepraszam. Odebrałam Twego posta w ten sposób że napisałaś słowa sprzedawcy, a sama jeszcze nie zdecydowałaś.
Stary 2016-02-28, 10:17   #1407
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
Ja sie juz przyzwyczailam takze wdech wydech i do przodu
Stary 2016-02-28, 10:19   #1408
Konto usunięte

Cytat:

No troche przesadzone te scenki jak to w filmie,ale takie placze przy jedzeniu to u nas czeste były,teraz tylko ryk na pietwsza łyżeczkę bywa i krecenie glowa, jak sprobuje,ze nie trucizna to sie uspokaja. Niektore inne sceny tez nam bliskie,coz.
Umylam wlosy,mam turbana na wlosach i malanie chce mnie dotknac hehe,za to tatus podjarany i happy,bo się do niego tuli jak wsciekla 😀 a taki wkurzony od rana chodzil,troche sie nie wyspal,a tylko 2 pobudki mial.

Edytowane przez 71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Czas edycji: 2016-02-28 o 10:47
Stary 2016-02-28, 10:20   #1409
violka848
Zakorzenienie

Dziendobry bardzo! Kto dzisiaj jest największym śpiochem? Ja jeszcze z łóżka nadaję Mąż Adkiem się zajął i niedawno uspał, bez jednego jęku! Kaszki jeść oczywiscie niechciała. A w nocy tylko 110 mleka jej podaliśmy, ale jak zamiast kaszki butla to pasuje, zagesciłam trochę kaszką jaglaną i tak jej będę dawać na noc, smok sprawdzony, daje nim radę.
Stary 2016-02-28, 10:24   #1410
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Cytat:
Aga kochana ja na Ciebie nie wjezdzałam, jak byś tak się poczuła to przepraszam. Odebrałam Twego posta w ten sposób że napisałaś słowa sprzedawcy, a sama jeszcze nie zdecydowałaś.
Wiem , Ty zrozumiałaś to tak jak chciałam właśnie przekazać

Owszem sama mam parę obaw co do tego ale nie oznacza że traktuję to jako zło
Jak oglądam takie zdjęcia to właśnie jestem troszkę przerażona

http://foteliki-pod-lupa.pl/foteliki...umany-problem/

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości