|
|
#421 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII <3
Cytat:
![]() Ona dopiero zasnęła - od 7 wojowałysmy z nią ![]() Tż jest przerażony tym jaka ona jest - teraz wie co ja mam w tyg x nią ![]() Teraz śpi razem z nią a ja ściągam mleko bo mi cycki Zaraz wybuchna
|
|
#422 |
|
Zadomowienie
|
Agata super że już koniec szpitala
) Aninis szykuj się !! Może jedz na IP sprawdź... Ja na widok krwi bym się posrala że strachu
|
#423 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W takim razie cekaj spokojnie skoro masz blisko, postaraj sie tylko wypoczac ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
A w dzien porodu sluz ale bardzo rzadki niemal jak woda. A tak w ogole to moga Ci sie tez lekko sączyc wody---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Aninis jak sie wody sacza bo pecherz pekl gdzies u gory to wcale nie musi byc tego duzo. Ale tak jak mowie - u mnie ten czop w dniu orodu tez byl mega mega rzadki. No i jak jest zywa krew to szyjka sie aktywnie (wewnetrzne ujscie) rozwiera - tak zrozumialm z tego co mi polozna w dniu porodu mowila ![]() No teraz pozostaje tylko stawiac zaklady czy trafi Ci sie 28 czy 29 lutego ale ja obstawiam ze to jednak dzisiaj - wszak godzina jeszcze mloda
|
||
|
|
|
#424 |
|
Zadomowienie
|
Aninis może jedź na IP? Sprawdzą wszystko i będziesz wiedziała co jest grane, najwyżej Cię odeślą do domu jeśli się okaże, że to jeszcze nie to...
U nas weekend mija jakoś w miarę spokojnie... moja córa zaczyna trochę więcej spać w nocy, choć jeszcze dalekie nasze nocki są od ideału. Gdzieś od 5 dni jest tak- kąpiemy ją ok. 20, karmię ok. 21 i karmienie łącznie z uśpieniem trwa dość długo, zazwyczaj zasypia ok. 22:30. Potem budzi się o między 23:30 a 1... i wtedy jest najgorzej bo robi sobie długie wiszenie na cycku , zasypia ok. 2 i przeważnie śpi tak do 5. Także najdłuższy okres spania w nocy ciągiem to 3 godziny. Ale i tak jest lepiej niż na początku kiedy to budziła się co godzinę, jadła dwie godziny, wrzeszczała itp... Mam nadzieję, że to jej nocne spanko będzie się wydłużało... A w dzień tak różnie bywa, zależy jaki ma humor, przeważnie do południa są problemy z zasypianiem i marudzi ale już po 15 zasypia mi lepiej. Wydaje mi się, że Ala potrafi dobrze już ssać tylko jej się nie chce, jest leniuszkiem i lubi sobie pociamkać, przysnąć przy cycku a potem co chwilę się budzi bo jest przez to nienajedzona No i mamy problemy z odbijaniem, tzn nie odbija jej się za bardzo po jedzonku i później ulewa, czasem w trakcie snu co mnie stresuje Ale mam nadzieję, że z tego wyrośnie wkrótce... Tak poza tym jest słodka i kochana![]() Aha no i odparzył jej się tyłek... nie wiem jak to się stało bo przecież dbam o nią... podejrzewam, że mogły ją uczulić chusteczki do tyłka Dada takie w zielonym opakowaniu. Teraz myję jej dupkę tylko wodą+ wacikami i smaruję Sudocremem. Urodziła się 2.02 z masą 3290, wyszłyśmy ze szpitala 4.02 z masą 3100 a w piątek teraz ją położna zważyła i ma 4 kg Rośnie mi pulpecik![]() ![]() To chyba tyle u nas... ja jestem zmęczona, stresuję się każdą pierdołą która dotyczy małej i jestem sfrustrowana, że nie ogarniam domu tzn. obiadów sprzątania itp... ten tydzień jeszcze będzie moja mama u mnie no ale później będę musiała już zacząć ogarniać... Trzymam cały czas kciukasy za nasze nierozpakowane Damy
|
#425 |
|
Rozeznanie
|
Aninis mocne kciuki
Ja bym chyba spanikowała na widok krwi i pędem sie na IP znalazła.My przed chwilą mieliśmy awarię
Edytowane przez lamia12344 Czas edycji: 2016-02-28 o 13:40 |
|
|
|
#426 |
|
Zakorzenienie
|
Nursi ja też nie ogarniam domu... tż od środy do pracy wraca i dziś się mnie pyta jak to widzę, bo on tego nie widzi.. mała nam w nocy ładnie śpi, ale od 6-7 do 14-15 nie da się jej odłożyć, bo nie śpi... albo przysypia na cycku na 10-15 min i na nowo szuka
---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Aninis ucichła to chyba pojechała na IP, to tańczymy za lekki poród |
|
|
|
#427 |
|
Zakorzenienie
|
Aninis jak tam sytuacja na polu walki?
![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#428 |
|
Zadomowienie
|
Ja ogarniam powiedzmy
ale jestem z jednym dzieckiem i na prawdę grzecznym nie chwaląc szybko je i nie wisi na cycu co bardzo ułatwia sprawę więc nie dziwie się wam ale to jeszcze maluchy i unormuje nam się wszystko w czasie trzeba być dobrej myśli Lamia u nas takie akcję są codziennie zwłaszcza dla taty a ja po nocy miałam całe lustro w kupie takie na szafie
|
#429 |
|
Zakorzenienie
|
Zapewniam, że jak pojadę na IP to dam Wam znać
![]() Póki co zjadłam późne śniadanko. Umyłam czuprynę i zrobiłam make upa... więc mogę rodzić hahaha Tylko jak zaczęłam się krzątać po mieszkaniu to brzuch mnie przestał boleć, więc nie ogarniam już tego całkowicie. A mała się uaktywniła i zaczęła się prężyć w brzuchu. Wykorzystam moment i spróbuję się zdrzemnąć, bo serio czuję się jak zombie. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
#430 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Ja tylko na szybko.
Aninis ewidentnie rozkreca Ci się akcja, nie wchodzę teraz tu często więc liczę że jak zerknę tu wieczorem to już będziesz tulić córeczkę a jak nie to najdalej jutro mówię Ci! Ewidentmie dlatego odpoczywaj ile możesz teraz ![]() A my z Hania czekamy na wizytę pradziadka
|
#431 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się teraz w domu dowiedziałam z książeczki ze wody byly zielone....
Zwazylam sie od razu po powrocie 😊 -12 kg 😊 |
|
|
|
#432 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#433 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i o dziwo drugi dzień biodro nie boli jak przez ostatnie 2-3tyg czuje się prawie normalnie, a nie jak inwalildka Cytat:
Cytat:
ja dobijam prawie do 20kg, jeszcze trochę...
Edytowane przez wykalacka Czas edycji: 2016-02-28 o 16:02 |
||||
|
|
|
#434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja nie mam wagi :p |
|
|
|
|
#435 | |||||
|
Rozeznanie
|
Aninis rozwinięcia akcji życzę!!!!!
Cytat:
http://moncziczi.pl/index.php?strona...fraza=whisbear ![]() Cytat:
Chyba się przejdę do lekarza, bo zaczynam się martwić. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja zaczęłam ogarniać temat chrzcin...zostały 2 tygodnie. Zamówiłam chyba wszystko do dekoracji chałupy. Teraz tylko czekam na kuriera Spróbuję zrobić pompony tutu. Robiła któraś? Jakieś wskazówki?Ciasteczka też już upiekłam, teraz "tylko" ozdobić i do puszek Jeszcze w między czasie mam tort zamówiony i będę lepić stałej klientce ninjago No cóż... między karmieniami jakoś dam radę
|
|||||
|
|
|
#436 |
|
Zakorzenienie
|
Biorąc pod uwagę ze do porodu nie przytylam nic- mialam kilo na minusie a zeszlo 12 to jest super 😊
|
|
|
|
#437 |
|
Zakorzenienie
|
Aga super waga <3
Haneczka słodka u Esorka ![]() Nursii nie stresuj sie, bedzie tylko lepiej
|
#438 |
|
Zakorzenienie
|
Hania niezła strojnisia
![]() Aga super waga Ci poleciala! brawo
|
|
|
|
#439 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Dzięki dziewczyny
![]() Agata super waga wow! Tylko się cieszyć. U mnie już prawie waga jak przed ciąża, ale i tak chce jeszcze minimum 7-8, a najlepiej 10 kg zrzucić. Myślę, że przy kp się uda ![]() ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Aninis mi jak poszły wody na porodówce to serio ich mało było, może szklanka? Dwie maks i tej krwi też także może to wody się sacza? Nie u każdego to jest tak ze chlusniecie. Mi gin mówiła że żeby poznać że wody się sacza to najlepiej włożyć wkładkę i jak tak te wkładki trzeba będzie zmieniać bo będą mokly (nawet mało, ale ważne że regularnie) to to raczej wody
|
#440 |
|
Zakorzenienie
|
Hej pospałam 2 godzinki. I nic mnie nie boli :-(
Chyba zaraz pojadę z tż do sklepu, bo mam smaka na coś słodkiego a wszystko już wyżarłam. Esor Hania słodka i jaką ma czuprynę. :-* Figa oglądałam te szumisie w sklepie i najbardziej mi się podoba ten co Twojej córze ![]() Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
#441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widac młoda czeka na 29 ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#442 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chce zrzucic jeszcze sporo..w ciagu najbliższego roku jak by sie udalo to będę zadowolona
Fotka z dzisiaj |
|
|
|
#443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba u wszystkich zeszło juz to co w ciąży przybrało się
|
|
#444 | |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam ze sklepu i duuupa zero bóli, skurczy nic. Tylko lekkie kłucie w bożenie... ech w tym tempie rozkręcania akcji to w marcu urodzę hahaha
Jedyny plus wyprawy to to, że Pan Czop pojawił się w wydaniu krwistego gluta hahahaha Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#445 |
|
Rozeznanie
|
Pochwaliłam moją Zuzę i pokazała pazurki. 3 h lulania na zmianę z cycaniem i śpi tak na słowo honoru.
Starszy też pokazał co potrafi, od rana histeria, wszystko na nie, boli go wszystko od palca u nogi po oczy. Dopóki malutka spi wszystko jest ok, a jak nie daj boże trzeba sie nią zająć albo ponosić, to nagle moje dziecko robi się chore. A wydawało mi się że dobrze zniósł pojawienie się rodzeństwa Agaczilla gratki za wagę... :klaski: Teraz przy 3 dzieci to szybciutko poleci ![]() Aninis kciuki żeby jednak się ruszyło. Może twoja córa faktycznie czeka na 29 Edytowane przez lamia12344 Czas edycji: 2016-02-28 o 18:55 |
|
|
|
#446 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#447 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kiedy po porodzie można np. pas wyszczuplający założyć ? Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#449 |
|
Zakorzenienie
|
Figa my dostaliśmy tego sumienia,który podoba się twojemu lobuzowi,w blance są.on ma 5 rodzajów szumu i fajnie mi przy nim śpi,choć ona ogólnie tylko. Je i śpi.
Aninis czyli jutro na pewno wasz wielki dzień:d ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- U mnie czopki zawsze był glutem,z tusia krwistym i niebawem wody poszły A moje dziewczyny obie zakatarzone
|
#450 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:11.

Dobra ide uzalac sie nad soba w samotnosci.

A w dzien porodu sluz ale bardzo rzadki niemal jak woda. A tak w ogole to moga Ci sie tez lekko sączyc wody
Ja bym chyba spanikowała na widok krwi i pędem sie na IP znalazła.

a jak nie to najdalej jutro mówię Ci! Ewidentmie 

czuje się prawie normalnie, a nie jak inwalildka
ja dobijam prawie do 20kg, jeszcze trochę...

no ale ja miałam te 18kg na plusie....