Mamusie lutowe 2016 - część VIII <3 - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-28, 12:53   #421
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII <3

Cytat:
Napisane przez siasia13 Pokaż wiadomość
Dobra dawaj Mijke bo i tak sie nudze, moze moja pozazdrosci, ze cudze dziecko lulam i wylezie w koncu

Melduje sie szczelnie zapakowana, przeterminowana o tydzien, zniesmaczona i bez motywacji U mnie to chyba jednak marzec bedzie Dobra ide uzalac sie nad soba w samotnosci.

Aninis nie spij, jedz na porodowke
Pakuje i leci priorytetem

Ona dopiero zasnęła - od 7 wojowałysmy z nią

Tż jest przerażony tym jaka ona jest - teraz wie co ja mam w tyg x nią
Teraz śpi razem z nią a ja ściągam mleko bo mi cycki Zaraz wybuchna

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-28, 13:01   #422
Lola2828
Zadomowienie

Agata super że już koniec szpitala ) Aninis szykuj się !! Może jedz na IP sprawdź... Ja na widok krwi bym się posrala że strachu
Stary 2016-02-28, 13:14   #423
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
Sama nie wiem... generalnie cały brzuch jest twardy. Ale czy ja wiem, czy to skurcz czy tylko ból.
Gin mi ostatnio mówił, że ja nieczuła jestem

I nadal jestem na etapie, że mój okres bardziej nie raz bolał... oceniam go na 3.

Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk.

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Piję właśnie mega słodką kawę zbożową i mała zaczęła się prężyć

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Mnie tak mocno w bożenie zaczęło kłuć w piątek ;-) a jak na okres wczoraj

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Hmmm dlaczego nie ma 1 schematu porodu. Życie byłoby prostsze.

Ale nie pozostaje mi nic innego jak czekać na rozwój akcji. Do szpitala mam 7 minut samochodem, więc chyba nie urodzę w domu jak za długo będę zwlekać ;-)

A jestem taka niewyspana po tej nocy, że dramat. Wszystko przeciwko mnie. Koło 7 moim kotom palma odbiła i zaczęły się dobijać do pokoju. Jak je pogonilam to zaczęły się gonić po drapaku dając upust energii. Cała firankę ze sznurków poplątały (drapak stoi koło okna). Myślałam, że je pozabijam za hałasowanie. A do tego tż chrapał jak niedźwiedź i co chwilę go szturchałam żeby się obudził. A co mocniejszy ból brzucha to i tak się budziłam... więc mało spałam :/

Moze po prostu masz wysoki prog bolu?
W takim razie cekaj spokojnie skoro masz blisko, postaraj sie tylko wypoczac

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Cytat:
Mała poprawka. Swój ból przy okresie oceniam na 5 a nie na 3... nie mam jak wyedytować posta na tel. A źle mi się kliknęło. Przy okresie nie raz mnie tak bolało, że ryczałam z bólu a i zdarzało się mi zasłabnąć.

To co teraz czuję oceniam na 2. Boli dół brzucha i co jakiś czas promieniuje na boki brzucha a nawet na plecy.
Nooo nic muszę czekać na rozwój akcji.

A pytanko mam z tych obleśnych a nie mam jak wyszarzyć na tel.
Czy czop nie powinien mieć konsystencji gluta? Np. jak mydło w płynie?
Bo mój jest jak woda... woda z krwią. Jak się podniosłam z łóżka to na udach miałam taką wodę z krwią.

Moj na poczatku jak odchodzil (2 tygodnie to trwalo) to mial konsystencje jak to ujelas gluta A w dzien porodu sluz ale bardzo rzadki niemal jak woda. A tak w ogole to moga Ci sie tez lekko sączyc wody

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Domek 😊

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Aninis jak sie wody sacza bo pecherz pekl gdzies u gory to wcale nie musi byc tego duzo. Ale tak jak mowie - u mnie ten czop w dniu orodu tez byl mega mega rzadki.
No i jak jest zywa krew to szyjka sie aktywnie (wewnetrzne ujscie) rozwiera - tak zrozumialm z tego co mi polozna w dniu porodu mowila

No teraz pozostaje tylko stawiac zaklady czy trafi Ci sie 28 czy 29 lutego ale ja obstawiam ze to jednak dzisiaj - wszak godzina jeszcze mloda
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-28, 13:36   #424
nursii
Zadomowienie

Aninis może jedź na IP? Sprawdzą wszystko i będziesz wiedziała co jest grane, najwyżej Cię odeślą do domu jeśli się okaże, że to jeszcze nie to...

U nas weekend mija jakoś w miarę spokojnie... moja córa zaczyna trochę więcej spać w nocy, choć jeszcze dalekie nasze nocki są od ideału. Gdzieś od 5 dni jest tak- kąpiemy ją ok. 20, karmię ok. 21 i karmienie łącznie z uśpieniem trwa dość długo, zazwyczaj zasypia ok. 22:30. Potem budzi się o między 23:30 a 1... i wtedy jest najgorzej bo robi sobie długie wiszenie na cycku , zasypia ok. 2 i przeważnie śpi tak do 5. Także najdłuższy okres spania w nocy ciągiem to 3 godziny. Ale i tak jest lepiej niż na początku kiedy to budziła się co godzinę, jadła dwie godziny, wrzeszczała itp... Mam nadzieję, że to jej nocne spanko będzie się wydłużało...

A w dzień tak różnie bywa, zależy jaki ma humor, przeważnie do południa są problemy z zasypianiem i marudzi ale już po 15 zasypia mi lepiej.
Wydaje mi się, że Ala potrafi dobrze już ssać tylko jej się nie chce, jest leniuszkiem i lubi sobie pociamkać, przysnąć przy cycku a potem co chwilę się budzi bo jest przez to nienajedzona No i mamy problemy z odbijaniem, tzn nie odbija jej się za bardzo po jedzonku i później ulewa, czasem w trakcie snu co mnie stresuje Ale mam nadzieję, że z tego wyrośnie wkrótce... Tak poza tym jest słodka i kochana Aha no i odparzył jej się tyłek... nie wiem jak to się stało bo przecież dbam o nią... podejrzewam, że mogły ją uczulić chusteczki do tyłka Dada takie w zielonym opakowaniu. Teraz myję jej dupkę tylko wodą+ wacikami i smaruję Sudocremem.
Urodziła się 2.02 z masą 3290, wyszłyśmy ze szpitala 4.02 z masą 3100 a w piątek teraz ją położna zważyła i ma 4 kg Rośnie mi pulpecik
To chyba tyle u nas... ja jestem zmęczona, stresuję się każdą pierdołą która dotyczy małej i jestem sfrustrowana, że nie ogarniam domu tzn. obiadów sprzątania itp... ten tydzień jeszcze będzie moja mama u mnie no ale później będę musiała już zacząć ogarniać...

Trzymam cały czas kciukasy za nasze nierozpakowane Damy
Stary 2016-02-28, 13:36   #425
lamia12344
Rozeznanie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &lt;3

Aninis mocne kciuki Ja bym chyba spanikowała na widok krwi i pędem sie na IP znalazła.

My przed chwilą mieliśmy awarię wszystko było w kupie- ja, tż, przewijak... Tak nas pięknie uraczyła w trakcie przewijania na koniec się jeszcze posiusiała, ale dama narobiła tylko na nas- jej ubranko zostało w nienaruszonym stanie...

Edytowane przez lamia12344
Czas edycji: 2016-02-28 o 13:40
lamia12344 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-28, 14:31   #426
figa84
Zakorzenienie

Nursi ja też nie ogarniam domu... tż od środy do pracy wraca i dziś się mnie pyta jak to widzę, bo on tego nie widzi.. mała nam w nocy ładnie śpi, ale od 6-7 do 14-15 nie da się jej odłożyć, bo nie śpi... albo przysypia na cycku na 10-15 min i na nowo szuka Nie wiem jak mamy małych dzieci ogarniają odprowadzania do przedszkola czy w ogóle zajęcie się 2 na raz, bo ja bym na ten moment nie dała rady...

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Aninis ucichła to chyba pojechała na IP, to tańczymy za lekki poród
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-28, 14:33   #427
Zakorzenienie

Aninis jak tam sytuacja na polu walki?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Stary 2016-02-28, 14:34   #428
Lola2828
Zadomowienie

Ja ogarniam powiedzmy ale jestem z jednym dzieckiem i na prawdę grzecznym nie chwaląc szybko je i nie wisi na cycu co bardzo ułatwia sprawę więc nie dziwie się wam ale to jeszcze maluchy i unormuje nam się wszystko w czasie trzeba być dobrej myśli Lamia u nas takie akcję są codziennie zwłaszcza dla taty a ja po nocy miałam całe lustro w kupie takie na szafie
Stary 2016-02-28, 14:49   #429
Aninis
Zakorzenienie

Zapewniam, że jak pojadę na IP to dam Wam znać

Póki co zjadłam późne śniadanko. Umyłam czuprynę i zrobiłam make upa... więc mogę rodzić hahaha

Tylko jak zaczęłam się krzątać po mieszkaniu to brzuch mnie przestał boleć, więc nie ogarniam już tego całkowicie. A mała się uaktywniła i zaczęła się prężyć w brzuchu.

Wykorzystam moment i spróbuję się zdrzemnąć, bo serio czuję się jak zombie.

Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-28, 15:23   #430
esor
Mamusia Luty 2016

Ja tylko na szybko.

Aninis ewidentnie rozkreca Ci się akcja, nie wchodzę teraz tu często więc liczę że jak zerknę tu wieczorem to już będziesz tulić córeczkę a jak nie to najdalej jutro mówię Ci! Ewidentmie dlatego odpoczywaj ile możesz teraz

A my z Hania czekamy na wizytę pradziadka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1456669419353.jpg (75,7 KB, 52 załadowań)

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-28, 15:56   #431
agaczilla21
Zakorzenienie

Ja się teraz w domu dowiedziałam z książeczki ze wody byly zielone....

Zwazylam sie od razu po powrocie 😊 -12 kg 😊
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-28, 15:57   #432
siasia13
Rozeznanie

Cytat:
Ale znowu jak na wody to za mało. Mam zwykłą podpaskę w majtach i jest lekko maźnięta tą wodą z krwią.

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Hahaha a może ja już siku popuszczam z wrażenia

Moze wody, mi pekl pecherz poprzednio wlasnie na gorze i saczyly mi sie wody z krwia. Tyle, ze mnie juz wtedy dosc mocno bolalo ale do porodu od tamtej pory minelo jakies 30 godzin a pecherz przebili mi na porodowce. Takze dobrze, ze ci za mocno nie boli, akcja sie rozkreca, poczekaj do skurczy, a moze jednak dasz rade 29
siasia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-28, 16:01   #433
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lamia12344 Pokaż wiadomość
Aninis mocne kciuki Ja bym chyba spanikowała na widok krwi i pędem sie na IP znalazła.

My przed chwilą mieliśmy awarię wszystko było w kupie- ja, tż, przewijak... Tak nas pięknie uraczyła w trakcie przewijania na koniec się jeszcze posiusiała, ale dama narobiła tylko na nas- jej ubranko zostało w nienaruszonym stanie...
ale mała dobrze się ustawiła

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
Aninis ucichła to chyba pojechała na IP, to tańczymy za lekki poród

Cytat:
Zapewniam, że jak pojadę na IP to dam Wam znać

Póki co zjadłam późne śniadanko. Umyłam czuprynę i zrobiłam make upa... więc mogę rodzić hahaha

Tylko jak zaczęłam się krzątać po mieszkaniu to brzuch mnie przestał boleć, więc nie ogarniam już tego całkowicie. A mała się uaktywniła i zaczęła się prężyć w brzuchu.

przyjechali goście i mnie też przestalo boleć i o dziwo drugi dzień biodro nie boli jak przez ostatnie 2-3tyg czuje się prawie normalnie, a nie jak inwalildka

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Ja tylko na szybko.

Aninis ewidentnie rozkreca Ci się akcja, nie wchodzę teraz tu często więc liczę że jak zerknę tu wieczorem to już będziesz tulić córeczkę a jak nie to najdalej jutro mówię Ci! Ewidentmie dlatego odpoczywaj ile możesz teraz

ale elegancka panna

Cytat:

Zwazylam sie od razu po powrocie �� -12 kg ��
to pięknie straciłaś na wadze ja dobijam prawie do 20kg, jeszcze trochę...

Edytowane przez wykalacka
Czas edycji: 2016-02-28 o 16:02
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-28, 16:06   #434
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tylko na szybko.

Hania jest słodka!!!

Cytat:

a ja nie mam wagi :p
Stary 2016-02-28, 16:07   #435
mamusiaczek
Rozeznanie

Aninis rozwinięcia akcji życzę!!!!!

Cytat:
sama nie wiem...
Podoba mi się miś dziewczynka szumiś, ale jego nijak zamontować na łóżeczku, wózku itd i boję się, że wiecznie będzie spadał i się brudził... Za to na plus ma 4 rodzaje szumu - muszę je obsłuchać w sklepie.

Łobuzowi najbardziej podobają się te (ten sam sklep)

do mnie przemawia jeszcze wersja samej główki, łatwej do zamontowania, bo na rzepach

Z tej drugiej firmy "ośmiornico miś" do mnie nie przemawia jeśli chodzi o wzór, natomiast fajnie, że ma łapki z magnesem (na hasło Hafija jest 10% rabatu). I tutaj myślę, ale nad ptaszkiem
O widzisz o tych 4 szumach nie doczytałam. Mnie z kolei bardziej podoba się Whisbear mimo tego,że to taki ani miś ani nic innego. Tu do dzisiaj jest promocja -15%:
http://moncziczi.pl/index.php?strona...fraza=whisbear

Cytat:
Domek 😊

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość

Jezu jak ja sie zle czuje. Glowa mnie boli o kolanach nie wspomne.. Kiedyś mialam z nimi problemy w ciazy nic a teraz po ciąży masakra. Zeby na kibel usiąść to musze sie na rekach opuszczac :-\
Mnie tak bolą kostki w prawej ręce.. najgorzej jak się budzę rano Chyba się przejdę do lekarza, bo zaczynam się martwić.
Cytat:
Napisane przez lamia12344 Pokaż wiadomość

Cytat:
Nursi ja też nie ogarniam domu... tż od środy do pracy wraca i dziś się mnie pyta jak to widzę, bo on tego nie widzi.. mała nam w nocy ładnie śpi, ale od 6-7 do 14-15 nie da się jej odłożyć, bo nie śpi... albo przysypia na cycku na 10-15 min i na nowo szuka Nie wiem jak mamy małych dzieci ogarniają odprowadzania do przedszkola czy w ogóle zajęcie się 2 na raz, bo ja bym na ten moment nie dała rady...
Wiesz jak to jest...jak musisz coś zrobić, to zawsze się poukłada. Ale o 19-tej padam twarzą na pysk. Ten tydzień to będzie hard core. Teściów nie ma, szkoła się zaczyna...
Cytat:

Odpoczywaj, bo jeszcze chwila i się zmęczysz
Cytat:

słodzinka

Ja zaczęłam ogarniać temat chrzcin...zostały 2 tygodnie. Zamówiłam chyba wszystko do dekoracji chałupy. Teraz tylko czekam na kuriera Spróbuję zrobić pompony tutu. Robiła któraś? Jakieś wskazówki?
Ciasteczka też już upiekłam, teraz "tylko" ozdobić i do puszek Jeszcze w między czasie mam tort zamówiony i będę lepić stałej klientce ninjago No cóż... między karmieniami jakoś dam radę
Stary 2016-02-28, 16:15   #436
agaczilla21
Zakorzenienie

Biorąc pod uwagę ze do porodu nie przytylam nic- mialam kilo na minusie a zeszlo 12 to jest super 😊
Stary 2016-02-28, 16:43   #437
marciar7
Zakorzenienie

Aga super waga <3
Haneczka słodka u Esorka

Nursii nie stresuj sie, bedzie tylko lepiej
Stary 2016-02-28, 16:55   #438
Zakorzenienie

Hania niezła strojnisia

Aga super waga Ci poleciala! brawo
Stary 2016-02-28, 17:08   #439
esor
Mamusia Luty 2016

Dzięki dziewczyny

Agata super waga wow! Tylko się cieszyć. U mnie już prawie waga jak przed ciąża, ale i tak chce jeszcze minimum 7-8, a najlepiej 10 kg zrzucić. Myślę, że przy kp się uda

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

Aninis mi jak poszły wody na porodówce to serio ich mało było, może szklanka? Dwie maks i tej krwi też także może to wody się sacza? Nie u każdego to jest tak ze chlusniecie. Mi gin mówiła że żeby poznać że wody się sacza to najlepiej włożyć wkładkę i jak tak te wkładki trzeba będzie zmieniać bo będą mokly (nawet mało, ale ważne że regularnie) to to raczej wody

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-28, 17:14   #440
Aninis
Zakorzenienie

Hej pospałam 2 godzinki. I nic mnie nie boli :-(
Chyba zaraz pojadę z tż do sklepu, bo mam smaka na coś słodkiego a wszystko już wyżarłam.

Esor Hania słodka i jaką ma czuprynę. :-*

Figa oglądałam te szumisie w sklepie i najbardziej mi się podoba ten co Twojej córze

Stary 2016-02-28, 18:28   #441
Zakorzenienie

Cytat:
Hej pospałam 2 godzinki. I nic mnie nie boli :-(
Chyba zaraz pojadę z tż do sklepu, bo mam smaka na coś słodkiego a wszystko już wyżarłam.

Esor Hania słodka i jaką ma czuprynę. :-*

Figa oglądałam te szumisie w sklepie i najbardziej mi się podoba ten co Twojej córze

Widac młoda czeka na 29

Stary 2016-02-28, 18:37   #442
agaczilla21
Zakorzenienie

Ja chce zrzucic jeszcze sporo..w ciagu najbliższego roku jak by sie udalo to będę zadowolona

Fotka z dzisiaj
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20160228_010.jpg (45,4 KB, 46 załadowań)
Stary 2016-02-28, 18:49   #443
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:

Ale spadło chyba u wszystkich zeszło juz to co w ciąży przybrało się

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-28, 18:51   #444
Aninis
Zakorzenienie

Wróciłam ze sklepu i duuupa zero bóli, skurczy nic. Tylko lekkie kłucie w bożenie... ech w tym tempie rozkręcania akcji to w marcu urodzę hahaha
Jedyny plus wyprawy to to, że Pan Czop pojawił się w wydaniu krwistego gluta hahahaha

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Cytat:
Ja chce zrzucic jeszcze sporo..w ciagu najbliższego roku jak by sie udalo to będę zadowolona

Fotka z dzisiaj
Na pewno Ci się uda. Ty jesteś taka zorganizowana i obrotna, że jestem przekonana o tym

Stary 2016-02-28, 18:52   #445
lamia12344
Rozeznanie

Pochwaliłam moją Zuzę i pokazała pazurki. 3 h lulania na zmianę z cycaniem i śpi tak na słowo honoru.

Starszy też pokazał co potrafi, od rana histeria, wszystko na nie, boli go wszystko od palca u nogi po oczy. Dopóki malutka spi wszystko jest ok, a jak nie daj boże trzeba sie nią zająć albo ponosić, to nagle moje dziecko robi się chore. A wydawało mi się że dobrze zniósł pojawienie się rodzeństwa

Agaczilla gratki za wagę... :klaski: Teraz przy 3 dzieci to szybciutko poleci

Aninis kciuki żeby jednak się ruszyło. Może twoja córa faktycznie czeka na 29

Edytowane przez lamia12344
Czas edycji: 2016-02-28 o 18:55
lamia12344 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-28, 18:52   #446
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Widac młoda czeka na 29

Może tyle się o tym nagadałam, że kto wie.

Moja mamuśka przedłużyła urlop do 11.03. Ooooo ranyyyy ;-)

Stary 2016-02-28, 19:07   #447
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
Ale spadło chyba u wszystkich zeszło juz to co w ciąży przybrało się
U mnie raczej nie no ale ja miałam te 18kg na plusie....

Aninis co nie zmienia faktu, że rusz
Stary 2016-02-28, 19:17   #448
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie raczej nie no ale ja miałam te 18kg na plusie....

Aninis co nie zmienia faktu, że rusz
Ja mam 14 kg na plusie ale przed ciążą przytyło mi się jeszcze 5 kg... więc łącznie będę miała 19 do zrzucenia... jak w końcu urodzę echhh

A kiedy po porodzie można np. pas wyszczuplający założyć ?

Stary 2016-02-28, 19:40   #449
butterfly20
Zakorzenienie

Figa my dostaliśmy tego sumienia,który podoba się twojemu lobuzowi,w blance są.on ma 5 rodzajów szumu i fajnie mi przy nim śpi,choć ona ogólnie tylko. Je i śpi.

Aninis czyli jutro na pewno wasz wielki dzień:d

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

U mnie czopki zawsze był glutem,z tusia krwistym i niebawem wody poszły

A moje dziewczyny obie zakatarzone

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-28, 19:40   #450
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Figa my dostaliśmy tego sumienia,który podoba się twojemu lobuzowi,w blance są.on ma 5 rodzajów szumu i fajnie mi przy nim śpi,choć ona ogólnie tylko. Je i śpi.

Aninis czyli jutro na pewno wasz wielki dzień:d
wiem, że są w Blance mam zamiar podjechać i je posłuchać
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości