![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Zagadka z facetem z internetu
Witajcie, ponad dwa miesiące temu założyłam profil na sympatii mając nadzieję, że spotkam tam kogoś z kim w przyszłości mogłabym ułożyć sobie życie, kogoś z kim nie będe czuła się samotnie. Ot po prostu liczyłam na happy end jak w przypadku wszystkich szczęsliwych par z internetu. Pisało kilku facetów, w tym on.. napisał do mnie jakoś w święta Bożego Narodzenia, dużo ze sobą pisaliśmy, przeszliśmy na maile, potem smsy. Naprawdę bardzo fajnie nam się rozmawiało. Spotkaliśmy się, pierwsze spotkanie wypadło w miarę ok, pomijając fakt że w restauracji zamówił dwa piwa i bardzo szybko je wypił. Nie przeszkadzaloby mi to gdyby nie fakt, że mówiłam iż nie będe znosić tego jak facet będzie często pił i miał tendencje do miana alkoholika. No trudno.. obserwowałam dalej. Następne spotkania, w sumie bez emocji większych ale miło, przyjemnie. Zaprosił do siebie, kiedyś tam kwiaty, rozmowy długie, zacząl też mnie odwiedzać. Jednym słowem zauroczenie, a nawet porywy miłości. Było niby ok ale było też sporo rzeczy które mi nie pasowały u niego .. min. częste picie alkoholu, kolega palący zioło który do niego przychodził, przeszłość wandala(tak to chyba mogę nazwać :/), marne rozmowy gdy u niego jestem, ja jestem a on gra sobie..nie jestem ideałem ale też nie chcę być z kimś z kim nie mam pewności czy nie wróci do tej przeszłości. Wracając, on powiedział o mnie swojej rodzinie, wziął na obiad, zaprosil na komunie w maju, nazywa Kochaniem, ja powiedziałam swojej o nim. W sumie to nadal jesteśmy parą ale idealnie nie jest. Kilka dni temu mając strasznego doła,dopadły mnie mega wątpliwości czy jest sens to wszystko ciągnąc dalej, zakochałam się a może tylko boję się by nie zostac sama i stąd to wszystko.. i tutaj zrobiłam coś po czym coraz bardziej dochodzę do wniosku że to nie facet dla mnie. Jak już wspomniałam poznaliśmy się na sympatii, ja po tym jak już byliśmy razem usunęlam konto bo stwierdziłam że to bez sensu, on nie zrobił tego. Nie powinna bym była tego robić ale postanowiłam go sprawdzić pisząc z nowo utworzonego profilu specjalnie do tego celu. Powstała całkiem inna osoba niż ja, inne zainteresowania, wiek itd. Napisałam.. cieszyłam się gdy 2-3 dni nic nie odpisywał bo to znaczyło dla mnie że ma gdzieś zaloty innych kobiet. Myliłam się, po kilku dniach odpisał, pisałam nadal sprawdzając go.. powiedział ze nie ma nikogo od 2 lat, nikogo nie poznal na sympatii, ze poznal jakas laske ale to nic konkretnego(chodzilo o mnie), potrafil kilkanascie maili od rana "do niej" wyslac w momencie gdy do mnie dopiero wieczorem. A taki niby zakochany. Najgorsze jest to że odpisywał w momecie gdy byłam u niego i wtedy pierwszy raz zostałam u niego na noc. Okropne uczucie, sciemniał ją i mnie totalnie i za chwilę chciał sie przytulać, całować.. nie daje nic po sobie znać, zachowuje się jak gdyby nigdy nic aby sprawdzić co on na serio zamierza i czy moge mu jeszcze zaufac. Wczoraj było to samo. Piszę jako tamta laska że może wypadł by z nią na piwo a on że chętnie ale jutro bo dziś wraca z drugiego konca Polski, a tak naprawde byl ze mna.. i jeszcze potem opowiadal mi ze to jakas dobra znajoma chciala go zabrac na piwo i ze ha ha dlugo sie znaja a ona go nazwala sluzbista itd.. no myslalam ze padne. Potem jeszcze celowo idac sie myc wzial telefon i odpisal na maila ze jutro chetnie.. masakra. Wiem, ja gram nie fair, nie powinnam tego robic ale po prostu te wszystski watpliwosci sprowokowaly mnie do tego i teraz mam coraz więcej argumentów by to zakończyc. Tylko nie wiem jak, mimo tego co mi robi dobrze mi z nim, nie umialabym chyba już od tak zapomniec i nie przejsc tego bez rozpaczy. Nie wiem co robic dalej, nie chce mu wygarniac ze flirtuje z kims, ze mnie oszukuje itd. Nie mam pojęcia co mam robić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zagadka z facetem z internetu
Teraz pisze z toba a skad wiesz ile jest jeszcze takich innych dziewczyn?
Jak nadarzy sie lepsza okazja to zwinie manaty i odejdzie bo sie znudzil? Odejdz z godnoscia i dla wlasnego dobra sama zakoncz ten zwiazek... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Zaczac flirtowac z kims innym, skoro to nie zwiazek na wylacznosc internetowa
![]()
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To nie.mow mu nic i po prostu zerwij. Znajomosc internetowa, niedlugi zwiazek a Ty sie boisz, ze oczerni cie przed swoimi znajomymi? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Możesz zabawić się nim jako tamta. Albo umów się i nie przyjdź a później napisz ze zdecydowałaś się ratować swoje małżeństwo bo nic lepszego Cie nie spotka niż Twój mąż albo rozkochaj go w sobie przez neta
![]() myślę że jesteś warta dużo więcej niż to wszystko. I widzę że to wiesz. Niektórzy z portali randkowych mają tendencję do szukania lepszego. To raczej znaczy że nie wiedzą czego chcą i szukają pieprzonego ideału którego nie ma niż że ktoś z kim są jest zły.
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
[1=c640cdfa886255292692728 c9c3f51a456c1754b_657ce90 228a24;56484638]Naprawdę?
![]() Naprawdę. Mam paskudny charakter że bardzo przejmuje się innymi i nawet gdy ktoś mnie rani to ja nadal to robię, nie umiem ranić ludzi i oni to wykorzystują niestety |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Współczuję, ale nie pozostaje nic innego jak po prostu pożegnać się i żyć swoim życiem. Facet ma wady, które już zapalały u Ciebie czerwoną lampkę, a teraz to już całkiem przegiął. Nie trzymaj się kurczowo kogoś kto Cię krzywdzi, tylko dlatego, że boisz się samotności. Stać Cię na kogoś wartego Ciebie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, możecie puścić trochę wodze fantazji i pomóc koleżance dać mu nauczkę.
Facet zabiera ją na rodzinne imprezy i jednocześnie szuka fajerwerków z inną (a może innymi) Czy taki agent nie zasługuje na nauczkę? A skoro już założyła fake-konto i nieźle jej idzie to można to wykorzystać.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
znaczy piżmak
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
A ja uwazam ze najlepsze bedzie umowic sie jako tamta i nie przyjsc. A typa olać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |||||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co masz na myśli i skąd wiesz, że to przeszłość? Cytat:
Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Umow sie z nim na spotkanie jako tamta i przyjdz jako Ty,niech koles ma nauczke,ze klamstwo ma krotkie nogi.
Ale generalnie to facet do odstrzalu bo to burak i klamca. Poza tym pisalas,ze juz sam alkohol wystarczy, zeby powiedziec baj baj,wiec co Ty z nim jeszcze robilas jak juz to Ci podpadalo? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Wykasowałam numer, wszystko w historii tak by nie odzywac się. Mam nadzieję, że on szybko się nie odezwie, albo zrobi to wtedy gdy już całkowicie będe miała na niego wy**bane.. po prostu ciężko od tak zapomnieć, zwłaszcza że zapowiadało się fajnie
Edytowane przez gruniaa Czas edycji: 2016-02-28 o 13:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
znaczy piżmak
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
A ja bym się zemscila.
Jeśli by się z "tamta" umowil to bym przyszła na spotkanie jako Autorka i pokazała facetowi że nie z nią takie numery. Zrobilabym screeny wszystkich jego rozmów w razie gdyby mnie oczernial publicznie. I gdyby to robił, pięknie bym opisała sytuację i puściła w odmety internetu. A co! Karma is a bitch, czasem trzeba jej trochę pomóc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
art at its finest.
|
Cytat:
![]() Zerwij. Jak to możliwe, że jeszcze tego nie zrobiłaś? Rozmawia, flirtuje, umawia się z obcą laską (bo nie wie, że to Ty) - może jest ich jeszcze więcej? Nie wiesz tego. Po co masz się kisić z facetem, który Cię zdradza (albo by zdradzał)? Jeśli jeszcze nie wskoczył do łóżka innej, to tu masz ostateczny dowód, że nie miałby przed tym zahamowań. Lepiej skończyć to teraz, szybciej, jeśli związek jeszcze jest dość "świeży", niż kiedy wejdziecie na kolejny etap.
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Rzuć go. Po prostu. Nie mów mu o tym że go szpiegujesz. Wymyśl inny powód.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#29 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zresztą nie twierdzę, żeby publikowała screeny w internecie - to że tak powiem dość ryzykowne. Ale przyjść na spotkanie bym poszła i mu powiedziała co o nim sadzę. No ale, ja to ja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
Wątpię, by taki typek przejął się tym, że (prawdopodobnie) jedna z wielu, z którymi się umawia/ł by się w taki sposób zemściła, może byłby bardziej ostrożny w przyszłości, ale żeby go to jakoś obeszło i hmm, wzbudziło wyrzuty sumienia czy coś- nie sądzę.
Dlatego najlepszym wyjściem będzie po prostu zakończenie znajomości, nawet bez żadnych powodów, po co się nim przejmować. No i nie zrażanie się poznawania facetów w taki czy inny sposób, ale gdy pojawiają się pewne sygnały, które Ci nie odpowiadają, to po prostu od razu to skończ Autorko.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:54.