Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XLVII - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-28, 16:29   #661
lovelustfaithdreams
Raczkowanie

Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XLVII

Cytat:
Napisane przez ophelie_ Pokaż wiadomość
mi się dalej kojarzy tylko z tym jak się reklamowała na wątku jako nie ona
seriooo? DDD ładnie, ładnie

a ja po tym co powiedziałam o mediakrafcie narazie ujawnić się nie mogę, bo jestem mocno przekonana, że osoby z mk o których często jest tutaj mowa zaglądają na ten wątek ;>
lovelustfaithdreams jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-28, 16:30   #662
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez otako Pokaż wiadomość
A co innego mają mówić w telewizji? Czy ktokolwiek w tv mówi otwarcie o swoich zarobkach?
Ja pracowałam w firmie, która współpracowała z kilkoma blogerkami, mam Ci wysłać na PW z kim dokładnie? Co za różnica, i tak albo mi uwierzysz, albo nie.
Dla mnie roznica jest, bo jezeli ktos pisze A to tez powinien napisac B. Nie sztuka napisac ze sie cos wie, ale sztuka tez powiedziec od kogo. Po prostu tekst ze ktos mi powiedzial traktuje niezbyt serio i nie jest to dla mnie wiarygodne zrodlo informacji.
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-28, 16:31   #663
201605301111
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ilciadzaga Pokaż wiadomość
Nie tak dawno miałam dość ostrą wymianę zdań na jednej z fejsbukowych grup dla ytberów, na temat żebraczki o współprace i wypisywanie do firm z prośbą o wysłanie darmoszki. Zaczęło się od pytania co sądzimy o takiej formie pozyskiwania współprac. Przeważająca była opinia, że to jest extra sprawa, trzeba się jakoś wybić, inaczej nie ma szans na sukces i zaistnienie itepe itede... Jak się domyślacie (lub nie), wyraziłam swoją "złotą myśl" na ten temat, że osobiście jak strace honor i upadnę na twarz z chęci pozyskania fejmu, to napiszę do firmy... czyli raczej nigdy. Padło więcej słów, ale zostałam skwitowana, że mając tyle subów, to żadna firma nie zapłaci mi za filmy i z takim podejściem to ja nic nie osiągnę. Jeszcze jedna laska dostała jakiegoś rozwolnienia (bo chyba ciągle wypisuje do firm), i wywaliła morze wykrzykników. Rozmawiałam potem o tej akcji z Gabi, ale szybko posty z grupy zniknęły... a ja bardzo zraziłam się do jednej ytberki, i na jej widok mam zawał macicy. Grupę opuściłam Nie wiem czy to ciekawa historia, czy nie, ale nudzę się w pociągu i jak przeczytałam o tej anonimowej ytberce, to mi się przypomniało.
podejrzewam, ze nie chcesz nawet na priw zdradzic która to?
wiem, ze w moim przypadku brzmi to mało wiarygodnie, ale serio nikomu nie powiem
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-28, 16:37   #664
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez bubus900 Pokaż wiadomość
Oj, zdziwiłabyś się, ile rzeczy można powiedzieć obcej osobie. Nie każdy podchodzi do rozmowy z nowo poznaną osobą ostrożnie i z dystansem. Często jest wręcz przeciwnie - to okazja do wygadania się postronnej osobie. A nazwiskami rzucać nie będę, bo po co mam wywoływać gównoburzę później? Fajnie próbujesz mnie podejść.
Mi też nie przeszszkadza zarabianie na pasji. Przeszkadza mi traktowanie widza i czytelnika jak skończonego debila i kretyna.
Ale skad wiesz kto traktuje czytelnika i widza jak skonczonego debila i kretyna skoro poznalas tylko ta youtuberke? Rozumiem jak ktos nie oglada Szusz z tego powodu, bo ona sama sie ujawnila nazywajac widza debilem, ale reszta?

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Cytat:
Napisane przez ophelie_ Pokaż wiadomość
mi się dalej kojarzy tylko z tym jak się reklamowała na wątku jako nie ona

I ten dyskretny tekst napisany wielkimi literami na czerwono
Stary 2016-02-28, 16:37   #665
201607250928
Konto usunięte

Cytat:
Nie tak dawno miałam dość ostrą wymianę zdań na jednej z fejsbukowych grup dla ytberów, na temat żebraczki o współprace i wypisywanie do firm z prośbą o wysłanie darmoszki. Zaczęło się od pytania co sądzimy o takiej formie pozyskiwania współprac. Przeważająca była opinia, że to jest extra sprawa, trzeba się jakoś wybić, inaczej nie ma szans na sukces i zaistnienie itepe itede... Jak się domyślacie (lub nie), wyraziłam swoją "złotą myśl" na ten temat, że osobiście jak strace honor i upadnę na twarz z chęci pozyskania fejmu, to napiszę do firmy... czyli raczej nigdy. Padło więcej słów, ale zostałam skwitowana, że mając tyle subów, to żadna firma nie zapłaci mi za filmy i z takim podejściem to ja nic nie osiągnę. Jeszcze jedna laska dostała jakiegoś rozwolnienia (bo chyba ciągle wypisuje do firm), i wywaliła morze wykrzykników. Rozmawiałam potem o tej akcji z Gabi, ale szybko posty z grupy zniknęły... a ja bardzo zraziłam się do jednej ytberki, i na jej widok mam zawał macicy. Grupę opuściłam Nie wiem czy to ciekawa historia, czy nie, ale nudzę się w pociągu i jak przeczytałam o tej anonimowej ytberce, to mi się przypomniało.

Pamiętam to - czytałam tę dyskusję i ciary były mocne, prawie się na Ilcię rzuciły

Cytat:
Napisane przez leille Pokaż wiadomość

W ogóle to cześć dziewczyny. podczytuję Was od jakiegoś czasu, ale nigdy nie mam jakoś okazji napisać no i przyznam - czasem za Wami nie nadążam.

Kolekcja kosmetyków u viva-a-viva:

Długi filmik w sumie, ale obejrzałam cały przy porannej herbacie. Jedna z nielicznych jutuberek, której filmy oglądam na bieżąco i w całości.
Widzę, że kilka razy już się ujawniłaś i co ciekawsze, zawsze się pytasz, czy oglądamy Karolinę

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3833
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...1&postcount=44

Edytowane przez 201607250928
Czas edycji: 2016-02-28 o 16:48
201607250928 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-28, 16:40   #666
otako
Zakorzenienie

Cytat:

Do nas zgłaszały się blogerki/instagramerki (?), na YT nie widziałam jeszcze promowania produktów z branży w której pracowałam. Część pisała na instagramie, część na FB, część bezpośrednio na @. Wszystko było na zasadzie: Wy dajcie mi wasz produkt, a ja wstawię zdjęcia/wpis u siebie. Każda taka osoba proszona była od razu o aktualne statystyki z Google Analytics. No i albo się opłacało, albo nie.

otako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-28, 16:46   #667
zeszyt02
Raczkowanie

lovelustfaithdreams
będą Cię sprawdzać po ip kim jesteś ?

Topowych youtuberów oglądam tylko czasami, by się pośmiać. U nich wszystko jest reklama: Chińskie kosmetyki, za małe chińskie ciuchy, chińskie m i s, oraz pizza itd.

Myślałam, że jak masz mało subów mniej niż 2000 to robisz to, bo lubisz. Tak jak DailylifebyM. Wszędzie trąbiła, że vlog nie jest współpracą, ani nie jest sponsorowany. Co się okazało? Ze też żebrała o boksy. I może dlatego wspomniała o tym, bo boxów nie dostała za darmo

I kogo tu oglądać?

Chyba youtube i to zarabianie na nim kiedyś walnie. Kilka lat temu jak nagrywali to owszem były współprace, ale nie tak jawne i nie tak częste jak teraz. Youtube nie był promowany jako forma zarobku. Od niedawna dużo postronnych osób dowiedziało się, że oni nie robią tego dla NAS, a dla kasy. Z czasem taka forma reklamy upadnie. Bedą taką samą żenadą jak lokowanie produktów orbit w klanie lub popularny smalczyk
zeszyt02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-28, 16:46   #668
Zamarzona
Rozeznanie

Czy kiedykolwiek trafiłyście na jakiś bubel makijażowy po tym jak kupiłyście jakiś kosmetyk do makijażu który polecała vlogerka? Może jakiś z kosmetyków jest waszym ulubionym?
Stary 2016-02-28, 16:47   #669
201607111040
Konto usunięte

Komentarze pod filmikiem Karoliny o wizazystach.
Jeszcze jeden Zmalowanej
Zmalowana5 godzin temu
+A Amnezja Nie każdy jest tak uparty jak ja! Ja chce być lepszą wersją samej siebie i jak coś idzie nie tak nie zwalam na okoliczności tylko biore do serducha i obiecuje sobie że nigdy więcej się to nie stanie. Ja na moich warsztatach zawsze powtarzam " Obsługuj innych tak jak byś chciała być obsłużona " 

Zmalowana7 godzin temu
Kochana tak jak rozmawiałyśmy cudowny film z przesłaniem ❤️❤️❤️❤️ ja się z twoim zdaniem zgadzam w 1000%
i odpowiedzi

Lena1 godzinę temu
+Zmalowana szkoda tylko ze Ty nie posiadasz żadnej z tych cech a Karolina podejrzewam ze wszystkie ;D
Kasia G.49 minut temu
+Lena dobrze, że jesteś na kanale Karoliny bo u Marty ten komentarz zniknąłby szybciutko 
Lena38 minut temu
+Kasia G. wiem już dawno to zauważyłam ach ta pokora Karolina to jednak wyjątkowy człowiek 
Stary 2016-02-28, 16:53   #670
otako
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zamarzona Pokaż wiadomość
Czy kiedykolwiek trafiłyście na jakiś bubel makijażowy po tym jak kupiłyście jakiś kosmetyk do makijażu który polecała vlogerka? Może jakiś z kosmetyków jest waszym ulubionym?

Ta odżywka do paznokci: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...-hardener.html po zachwytach RLM. Tragedia, nigdy więcej.

Stary 2016-02-28, 16:53   #671
201607111008
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Munkaa Pokaż wiadomość
Skandaliczne? ;d nie bardzo kumam.
Dla mnie to spore uogólnienie w ogóle - takie myślenie, że jak jutuber, t tylko na hajs leci i nic poza tym. Lwia część pewnie tak ma, ale sama chętnie siadam i yt odpalam, więc psioczyć na ogół nie będę
Są kanały po 100-200tyś, które mało hajsu z tego czerpią jak na razie. Na ich miejscu też chciałabym zarabiać na filmikach gdybym musiała poświęcać dużą część swojego wolnego czasu na nagrywanie. Jak na razie brak szacunku do widza zauważyłam u nielicznych

Cytat:
I większość takich żebraczek nigdy nie będzie porządnie zarabiać na yt, bo po co firma ma płacić za reklame skoro wystarczy wysłać produkty za darmo
201607111008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-28, 16:53   #672
barbarybcia
Raczkowanie

Cytat:
Mam dwa te błyszczyki Clarinsa i na pewno nie są warte swojej ceny. Ładne niby, zapach przyjemny, ale nie mają w sobie nic specjalnego.
Cytat:
Napisane przez natii86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, znacie jakieś miejsce w sieci gdzie można kupić próbki wysokopółkowych podkładów? (oprócz allegro)
A po co kupować? Można dostać próbki w Douglasie albo Sephorze. No chyba, że to jakieś niedostępne u nas?
Cytat:
Napisane przez loczek88 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, 3 dni nadrabiałam wątek, oczywiście na wszelkie tematy przewijające się wszystko zostało powiedziane, więc nie pozostaje mi nic innego jak wykupić sobie internet w telefonie, a na chwilę obecną was wszystkie serdecznie ucałować i pozdrowić .
Albo nie, wstawiam jeszcze moje zdjęcie tygodnia:
https://www.instagram.com/p/BCNZGHhG...tlemooonster96
Czuję sie jakbym miałam 180 lat, bo nie ogarniam tego...
Cytat:
Napisane przez bubus900 Pokaż wiadomość
Joł lejdis. Wstałam, odkacowałam po wczorajszej imprezie (dzieciaczek na wakacjach u dziadków ) i słuchajcie, co mam Wam do powiedzienia.
Wczoraj poznałam jedną z dziewczyn nagrywających na yt. Nie powiem którą, nie pytajcie, bo chcę żeby została anonimowa :P.
Zawsze wiedziałam, że yt to jedna wielka ściema, ale jak ona mi powiedziała, ile średnio zarabiają kanały z kilkunastoma tysiącami subów ( i na reklamach i na współpraach) to padłam.. Już nie mówiąc o tym, jak wyglądają współprace komercyjne. Powiedziała mi, że teraz można wspólpracować z absolutnie każdą firmą/marką.
Wierzyłyście kiedykolwiek, że blogerzy/youtuberzy sami kupują np. iphony? Nie kupują.
Nie kupują nic. Dochodzi do tego, że taki człowiek tworzący na yt płaci jedynie rachunki za mieszkanie/ pokój, bo resztę ma w całości sponsorowaną. Można współpracować nawet ze sklepami spożywczymi. Już chyba wiem, skąd u niektórych dziewczyn food haule z konkretnych firm..
Powiedziała mi też, że większość dziewczyn po prostu żebrze o darmoszkę od firm. Piszę, dzwoni, że chce jakiś produkt przetestować za darmo itp...
Do tego opowiedziała mi jeszcze kilka smaczków, ale nie będę się dzielić.
W każdym razie - yutuberzy w większości mają widza głeboko w dupie. Tylko hajs się liczy. To oczywiście nie żadna nowość, ale opowiedziane przez osobę siedzącą w tym środowisku - dociera bardziej.
Tak więc - dalej gadajmy o Szusz , która ma nas za debili i róbmy jej fejm za free. Nikt nie pomyślał, że cały czas wałkując jej temat i pisząc nick pozycjonujemy jej kanał w googlach...

To może dałoby się nie używać jej pełnego nicka?

A co do tego, że u niektórych YT-berów wszystko jest reklamą - wystarczy obejrzeć och filmy... Ja się ostatnio zdecydowanie skłaniam ku mniejszym, mało znanym kanałom. Nie mam nic przeciwko temu, że blogerzy i vlogerzy zarabiają na tym, co robią, ale wolałabym, żeby byli sczzerzy w widzami. Podoba mi się to, że filmy z UK muszą mieć napis "Ad" jeżeli są sponsorowane.

Cytat:
Napisane przez Arturo Sadi Pokaż wiadomość
pytanie

(przez chwile nie myślimy o kosmicznej cenie)

czy kupiłybyście ten model BB?

nie wiem mi się kojarzy ze spranym zużytym zafarbowanym zdezelowanym BB wersji różowej

Głupio to zabrzmi, ale nie potrafię zdecydować, czy jest piękny, czy paskudny...

Edytowane przez barbarybcia
Czas edycji: 2016-02-28 o 16:55
barbarybcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-28, 16:54   #673
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Nie przypominam sobie makijazowego. Za to pielęgnacyjnego juz tak. Nienawidze olejku rozanego z everee!
Stary 2016-02-28, 16:54   #674
otako
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gabrielka92 Pokaż wiadomość
Widzę, że kilka razy już się ujawniłaś i co ciekawsze, zawsze się pytasz, czy oglądamy Karolinę

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3833
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...1&postcount=44
Nabiła sobie posty w wątkach wyliczankowych, żeby być bardziej wiarygodna.

Stary 2016-02-28, 16:57   #675
fableux
Zadomowienie

https://www.youtube.com/watch?v=U6NT1UB3CVE

Nowy film u Karoliny Baszak. Myślę że wzbudzi dość duże emocje, co już widać w komentarzach.

Lusia Plotkara, niezły wynik ilości napisanych wiadomości
fableux jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-28, 16:58   #676
201607121243
Konto usunięte

Cytat:

Ta odżywka do paznokci: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...-hardener.html po zachwytach RLM. Tragedia, nigdy więcej.
A chociaż jako baza pod lakier się sprawdzi?
201607121243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-28, 17:00   #677
201607131110
Konto usunięte

Ten BB jest śliczny, mnie się podoba najbardziej, tak jak Czocherkowi, można go u nas dostać? <3
Uważam, że lepiej będzie wyglądał upaciany podkładem/korektorem niż ten różowy...
201607131110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-28, 17:01   #678
barbarybcia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
Nie przypominam sobie makijazowego. Za to pielęgnacyjnego juz tak. Nienawidze olejku rozanego z everee!
U mnie zupełnie nie sprawdził się oryginalny Healthy Mix (wersję serum uwielbiam) i Chanel Vitalumiere Aqua.
O wiele więcej mam/miałam jednak produktów, które się u mnie sprawdziły. No ale jednak staram się zawsze zrobić research a nie od razu pędzić i coś kupować.
barbarybcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-28, 17:01   #679
otako
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez empress_ Pokaż wiadomość
A chociaż jako baza pod lakier się sprawdzi?

Mnie tak zniszczył paznokcie, że nie polecam wcale. Nawet jako baza pod lakier.

Stary 2016-02-28, 17:02   #680
zeszyt02
Raczkowanie

Cytat:
Chyba jest tutaj więcej youtuberek lub osób pracujących lub działających na ich korzyść. No chyba, że to są fanki
Przynajmniej takie wrażenie odnoszę, bo czasem o danej youtuberce nie można powiedzieć złego słowa.
zeszyt02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-28, 17:02   #681
ilciadzaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Czocherovsky Pokaż wiadomość
podejrzewam, ze nie chcesz nawet na priw zdradzic która to?
wiem, ze w moim przypadku brzmi to mało wiarygodnie, ale serio nikomu nie powiem
Wolę tej dziewczynie nie robić przysługi i nie mam w tym interesu aby ją hejtować, ale ja jej serio nie mogę przetrawić, i to nie ze względu na dyskusje z nią, ale czasami tak jest, że się kogoś nie lubi. Moja antypatia powstała już dawno temu. To głupie max, bo jej nie znam, ale nie moj "ziom" i już. Najlepsze, że gdy czytam jej słowa kierowane do mnie, to wyobrażam ją sobie stojącą przede mną, a ja jednym ruchem aplikuję jej wielki plaster na usta
ilciadzaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-28, 17:04   #682
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
I znow poszlo cos nie tak
Stary 2016-02-28, 17:04   #683
201607250928
Konto usunięte

Cytat:

Myślałam, że jestem jedyna... Nie używam tego badziewia od 2 tygodni, a paznokcie się dalej rozdwajają, wręcz pękają . Łamliwe są z natury a teraz jest jeszcze gorzej.
201607250928 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-28, 17:06   #684
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez fableux Pokaż wiadomość

Nowy film u Karoliny Baszak. Myślę że wzbudzi dość duże emocje, co już widać w komentarzach.

Lusia Plotkara, niezły wynik ilości napisanych wiadomości
Jak kazda hejtera zycia prywatnego nie mam, to siedze na wizazu i sie jakos nazbieralo
Stary 2016-02-28, 17:07   #685
201607121243
Konto usunięte

Cytat:

Cytat:
Myślałam, że jestem jedyna... Nie używam tego badziewia od 2 tygodni, a paznokcie się dalej rozdwajają, wręcz pękają . Łamliwe są z natury a teraz jest jeszcze gorzej.
Dziękuję dziewczyny za ostrzeżenie przed tą odżywka
201607121243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-28, 17:08   #686
Lukrecja_Borgia
Killing me softly

Cytat:

Łączę się w bólu Tak badziewnej odżywki nie miałam, paznokcie zaczęły się rozdwajać, rozwarstwiać, kruszyć. Każdemu, kto pyta o odżywkę, mówię: każda tylko nie czarna GR.
Stary 2016-02-28, 17:11   #687
201607131106
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
I znow poszlo cos nie tak

I za każdym razem to samo "Ej, Viva, wiemy, że to Ty... Miałaś kiedyś link w podpisie, już tu pisałaś, haloooooo"...

Mam wrażenie, że nas nie czyta, tylko raz na pół roku przychodzi z wiadomością "Hej kochane, a znacie tę świetną youtuberkę vivę? " myśląc, że nikt się nie skapnie. Słabo. Chociaż nowe konta sobie zakładaj!
201607131106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-28, 17:15   #688
ilciadzaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lukrecja_Borgia Pokaż wiadomość
Łączę się w bólu Tak badziewnej odżywki nie miałam, paznokcie zaczęły się rozdwajać, rozwarstwiać, kruszyć. Każdemu, kto pyta o odżywkę, mówię: każda tylko nie czarna GR.
Same here. Tragiczny u mnie produkt, ale na moje paznokcie mało co działa.
ilciadzaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-28, 17:17   #689
201606270916
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez fableux Pokaż wiadomość

Głupota wzbudza emocje. To fakt.
201606270916 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-28, 17:18   #690
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Ja sobie juz dalam spokoj z odzywkami do paznokci, bo jak sie je uzywa to jest ok, a jak przestanie to problem wraca. A ze teraz nosze hybrydy to szkoda mi robic przerwy Zreszta zauwazylam ze duzo lepsze efekty od odzywki daje mi lykanie cynku. Teraz planuje sobie kupic biotebal i zrobic nim kuracje na paznokcie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości