|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz.4
Dziewczynki znowu nie ten cykl
27.05.2016r serduszko Od stycznia z nami nasz mały WIELKI CUD Edytowane przez alutka29 Czas edycji: 2016-02-28 o 21:49 |
|
|
|
#2372 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
Dbam, dbam... zauważyłam że do wszystkiego co czekoladowe mam wstręt a wszystko co owocowe jadłabym bez ograniczeń ![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- A Ty asiorekkkk kiedy się wybierasz na usg?jak się czujesz? Wszystko dobrze?
|
||
|
|
|
#2373 |
|
Rozeznanie
|
Vella stare przepowiednie mowia ze słodkie na dziewczynkę kwaśne na chłopca
. Ja mam iść w niedziele. O której sie trzeba pojawić zeby sobie zajac kolejkę na poczatku?---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Ja czuje sie w miarę dobrze, cyce bolą i dzisiaj cos mnie lewy jajnik kłuje a tak to ok. Ciasno mi w płaszczu i w kurtce wlasnie w obwodzie klatki piersioweja jeszcze tydzień temu było mi w nich wygodnie.
|
|
|
|
#2374 |
|
Raczkowanie
|
Asiorekkkk jak chcesz być pierwsza to o 15 jak przyjdziesz to jest szansa, ja dzisiaj byłam około 15:40 i byłam 9 w kolejce
|
|
|
|
#2375 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję dziewczyny, oby ładnie przyrastała. Przed chwilą miałam stresiora. Podczas aplikowania luteiny tym aplikatorem zauważyłam na nim śluz z krwią. Na bieliźnie nic nie mam. Dopiero teraz wzięłam się za czytanie ulotki i pisze jak byk aby w ciąży nie stosować aplikatora bo szyjka jest rozpulchniona (^_-) Od jutra paluszek w ruch :-P
|
#2376 |
|
Wtajemniczenie
|
dzDziewczyny,a czy wiecie czy mnie Dr przyjmie miedzy wizytami,przed południem?Czy mogę o tej porze jechac,q srode,kiedy caly dzien jest w Tarnowie?Byłyście tak kiedyś na monitoringu?Bo gdyby sie okazalo,ze mam czekac do wieczora...
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy |
|
|
|
#2377 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny z niedrożnymi jajowodami znalazłam wypowiedz dziewczyny na innym forum ,która miała tak samo nie drożne jajowody i piła zioła ojca klimuszki: cytat:
Dziewczyny, muszę się z Wami czymś podzielić jeszcze parę wpisów temu żaliłam się Wam jak serce mi pęka z powodu obustronnie niedrożnych jajowodów. Jednak zastosowałam przez dwa mce borowine, plus zioła ojca klimuszki( paskudne w smaku !) . Tydzień temu w czwartek miałam laparoskopię, okazało się , że mam dwie strony drożne. Wcześniej miałam hsg i kontrast nawet na mm nie wszedł. Dziewczyny nie poddawajcie się. Ja naprawdę nastawiłam się już tylko na to , że ivf będzie moją jedyną szansą na ciąże.
|
#2378 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ---------- Kamila ,widzisz ja na początku miałam niedobór wit D a teraz już w normie więc może coś jest na rzeczy z tym amh
|
|
|
|
|
#2379 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czy to rzeczywiście borowina je udrożniła, to nie wiem, ale na pewno są przypadki takich udrożnień.
|
|
#2380 |
|
Rozeznanie
|
atulka29 nie udzielam się na forum ale Was podczytuje.
Przepraszam z góry za to co napiszę ale skoro podczas laparo wyszedł niedrozny jajowod to nie wierzę że picie ziół czy borowina to zmieni
03.05.2016r. Edytowane przez renata3_ Czas edycji: 2016-02-29 o 07:59 |
|
|
|
#2381 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=jazzjazz;56519118]
Ja mam doświadczenie z borowiną. Po pierwszej operacji zostałam skierowana do sanatorium w Krynicy - leczy się tam schorzenia ginekologiczne. Byłam tam 2 razy. Borowinę stosuje się w różny sposób np. robili mi tampony borowinowe - coś okropnego!!! Miałam tez kąpiele borowinowe - to jest już bardzo przyjemny zabieg. Ogólnie borowinę można kupić w aptece i stosować samemu w domu jako okłady. Z tego co pamiętam, nasz dr nie jest zwolennikiem takich zabiegów, przynajmniej w moim przypadku. Coraz więcej ludzi odchodzi od leczenie ciepłem, bo może ono roznosić np. stan zapalny po całym organizmie.. Ile ludzi tyle opinii.. Chociaż, stosuję się ją już od wieków i jakieś właściwości lecznicze ma na pewno.. Ja na twoim miejscu spróbowałabym tych ziół. Nie zaszkodzą a zawsze jest możliwość że jakieś pozytywne zmiany zajdą w twoim ciele
|
|
|
|
#2382 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
ale mozesz sprobowac, najlepiej rano
|
|
|
|
|
#2383 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Super wieści oby tak dalej
|
|
|
|
|
#2384 |
|
Raczkowanie
|
Kamila ja nie widze problemu w przepuszczaniu dziewczyn na monit
w końcu wszystkie jestesmy tam w jednym celu. A 10 min mnie nie zbawi. Mi sie wydaje ze wpusilam tak na monit Pauline, bo w pt też ja spotkałam i rozmawiala z jakas dziewczyna ze ma niski progesteron. Więc w drodze dedukcji :p wywnioslowalam, że to ona
|
|
|
|
#2385 |
|
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez abcdefabcdef Czas edycji: 2016-03-02 o 18:02 |
|
|
|
#2386 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny pisze ku przestrodze. Nie używajcie aplikatora do luteiny dopochwowej będąc w ciąży. Ja zrobiłam ten błąd i zafundowałam sobie mega stresik. Dr kazał od razu jechać na pogotowie. Na szczescie krwawienie było wywołane podrażnieniem ścianki przez aplikator.
|
#2387 |
|
Rozeznanie
|
mnie od razu podrażniała ta luteina dopochwowa, dlatego poprosiłam dr o podjęzykową. Poza tym nie jestem zwolenniczką grzebania sobie w tych miejscach
|
|
|
|
#2388 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2389 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Dziewczyny,bylam dzis w Diagnostyce ,zrobilam badanie Wit.D i hormonu DHEA-S.Wyniki będą popołudniu.Rozmawiałam z panią z laboratorium na temat AMH,teraz jest robione inną metodą. Sa inne odczynniki i nie mozna tych dwóch metod porównywać,trochę mnie to uspokoilo ale i tak wiadomo,ze mam niskie Amh,zobaczymy jak witamina D i DHEAs ,moze mi da Dr biosteron albo Dhea Eliot,czytalam,ze dają to dla kobiet z niskim amh w Artvimedzie.
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2390 |
|
Rozeznanie
|
Anesca i co testujesz dzis trzymam kciuki.
Kamila rano zdarza sie duzo dodatkowych pacjentek i kiedys w sobote widzialam.ze dr zrobil akcje o to. Ale mysle ze jak sprobujesz troche pozniej to dr napewno cie przyjmie |
|
|
|
#2391 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny nie wiem czy w tym coś jest ,że borowina pomaga możecie tutaj zerknąć :
http://ovufriend.pl/forum/starajac-s...lo,904,10.html Migotko zakupiłam książkę czekam na jej przyjście Dziękuje za info na jej temat
|
#2392 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() płacz szczęścia no nie da się powstrzymać ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
a i ja tu obalam Twoją teorię Będę mieć dziewczynkę i wszystko co kwaśne i ostre mogę jeść i tonami paprykę czerwoną
|
|
|
#2393 |
|
Rozeznanie
|
Chal, chyba dopiero jutro zatestuje, choć dzisiaj już mam typowe objawy jak na @
więc już wiem ze nic z tego...
|
|
|
|
#2394 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi się właśnie zaczęła @ i zaczynam od dzisiaj Marvelon (kurcze aż 3 blistry po 21 sztuk I znalazłam też inną mieszankę na same niedrożne jajowody i zrosty, składającą się z mniejszej liczby składników i chyba ją zastosuję, co o tym myślicie ? ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Jeszcze na którymś z forum czytałam, na kafeterii i chyba to było na bocianie, że mioinozytol dobrze wpływa na AMH, oraz że zawarty jest w preparacie inofolic- jest to proszek do rozpuszczenia w wodzie |
|
|
|
|
#2395 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2396 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#2397 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale jutro idę na betę dla spokojności
|
|
#2398 |
|
Rozeznanie
|
GGI ale to nie jest moja teoria
napisałam ze to według starej przepowiedni wiadomo ze nieraz sie złoży tak ze akurat tak jest a u innych jest inaczej. To tylko przepowiednie w które kiedys ludzie wierzyli ale tez w rzeczywistości często sie sprawdzają
|
|
|
|
#2399 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja juz mam wyniki badań,szybko,witaminę D mam super,po ponad 41,a DHEA,tez w normie,choć mogloby byc większe.A juz myslalam,ze mam niedobór Wit.D i stad zafałszowany wynik AMH:-(No,trudno,jest jaki jest,nic nie zrobie, pozostaje mieć nadzieje,ze na starych odczynnikach bylby wyższy.Zobaczymy co Dr P o tym powie...
|
|
|
#2400 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny zrobiłam dzisiaj betę 22 dpt 10571 oby maluszek rósł dalej bo do niedzieli chyba zwariuje ze stresu.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.

ogromnie gratuluje 
. Ja mam iść w niedziele. O której sie trzeba pojawić zeby sobie zajac kolejkę na poczatku?

więc już wiem ze nic z tego...
napisałam ze to według starej przepowiedni