Mamusie kwietniowe - część V :-) - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-29, 00:42   #3961
patryska0804
Zadomowienie

Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)

Avlis wiem ze wszystko jest do przeżycia ale ten strach o ból jest silniejszy. . No nic staram się nie myśleć negatywnie.. same pozytywy! może coś pomoże :p
Agusia to aż tak cię kopie ze aż ? co do porodu wiem o czym mówisz. . Mi też głupio ale chciałabym też już urodzić. . No może nie juz ale 37 i tyle. . Liczę na to ze im szybciej tym mały będzie mniejszy a może przy tym mniej bólu będzie. . Co do osób to mówię żeby mnie bardziej nie straszyly ze i tak się boje ale niektórzy i tak swoje powiedzą. .

2007r- Dziewczyna
2013r- Narzeczona
2014r- Żona <3

5.08.2015 II kreseczki
25.08.2015 <3

Czekamy na Ciebie syneczku- Dominiś
patryska0804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 01:03   #3962
agusia8919
Raczkowanie

Nie czułam kopniaków jeszcze tak wysoko... Ciągle się zastanawiam gdzie się mieszczą moje organy skoro dziecko zajmuje taką powierzchnię
agusia8919 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 03:27   #3963
Smarrita
Wtajemniczenie

Patryska - nie ma tak źle. Na prawdę ! Nie powiem że życzę ci takiego porodu jak ja miałam bo mialam bole krzyżowe a to bardzo boli. Ale po- przy szyciu juz gadalam lekarzowi że nie bylo tak zle jak myślałam że będzie a wcześniej zanim sie zaczęło wszystko ciągle z przerażenia o cc prosilam:p położna mało mowna mi sie trafila ale była jeszcze laska od noworodkow i jej jakoś fajnie z oczu patrzalo i wiedzialam ze bedzie dobrze. Zreszta co chwilę tez mój lekarz przy mnie był bo mial dyżur właśnie. Mnie też dużo rzeczy zaskakuje w opowiesciach np ze naciecie boli- jak jest dobra położna to nie powinno sie nawet wiedzieć kiedy nacina. Tzn ona zapyta czy moze ale tylko tyle. Wystarczy tez uprzedxic ze skurcz nadvhodzi i juz. Tak samo szycie ktore przrciej jest w znieczuleniu! nie wiem może ja zbyt lajtowo do tego podchodzę bo mialam wywolywany i tralo to ok 7 h po otrzymaniu zastrzyku z czyms wiec czasowo nie najdłużej.

Ja czekam do piatku az tz bedzie i mogę rodzicw sumie juz mam donoszą od dziś niby. Takiego maila dostalam:p

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 05:08   #3964
beth007
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez GGI Pokaż wiadomość
No nie ładnie że nie BIO :P
ale to prawda to kwestia przyzwyczajenia.

Pomoc!
teściową sobie odpuść :P
a moze uda się że ktoś z rodziny jeszcze pomoże i pamietaj jest jeszzcze mąż moze weźmie urlop tacierzyński albo inne wolne po porodzie cc a taki bedziesz miec bedzie mu sie nalezało L4 (opieka nad Toba) !
Haha pewnie ze ja odpuszczam. taki mały żarcik to był :-P uwierzycie ze nie zadzwoniła od tamtej pory do syna nawet haha!

Mąż tacierzynskie wezniemy i te 2 dni okolicznościowe go. Na l4 juz nie pójdzie bo to by za dużo było a w obecnej sytuacji firmy mogli by źle na niego patrzeć
Chyba ze ja wpadnę w jakąś depresję :-P

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
Zgadzamy się w tej kwestii w 100%. Musi być na mieściła dużo warzyw do wywaru. A przyprawy tylko te naturalne.

Spróbuj dawać więcej warzyw do wywaru, u mnie obowiązkowe są marchew pietruszka por i troche selera. Czasem też cebula. Do tego sól i świeżo mielony pieprz na koniec i juz nie trzeba niczym więcej doprawiac no i zawsze świeża natka ☺
Kiedyś też nie do pomyślenia była dla mnie zupa bez vegety ale dość szybko można się przestawić 😊

daje masę warzyw. Marchew pietruszka seler tak jak piszesz cebula która opiekam wcześniej i natka tez jest. Lubczyku tez dodaje. I mięsa sporo . A kostkę i tak wrzucam :-P chyba się będę musiała przestawić bo to tak bez sensu trochę.
Vegety używam tylko do frytek :-P

Cytat:
Napisane przez patryska0804 Pokaż wiadomość
yeahhh udal sie
kostek tez uzywam i tez nie bio
pomocy to Ty nie chciej od tesciowej;p

eeee namowilyscie mnie na ten olej jutro ide kupic

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

wogole musze sie pozalic... zlapal mnie dzisiaj mega dol... jak ja urodze? jak to dziecko ze mnie wyjdzie? panicznie boje sie porodu sn ale chyba jeszcze bardziej cc... no masakra jakas... glupie te mysli dzisiaj mam...
Oj kochana im bliżej tym bardziej każda z nas się będzie stresować niestety. Ale damy rade wszystkie wiec Ty także!

beth007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 05:55   #3965
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość

Weszłam na inne wątki pooglądać 1 strony jak sobie zrobiły dziewczyny
A tu w czerwcówkach informacja, że już jeden maluszek jest z nimi na świecie !! ?

No więc po chwili szoku... przyjrzałam się jeszcze raz temu co tam jest napisane i wtedy załapałam!

Kopiowały 1 stronę od marcówek i nie skasowały tej części gdzie pisze: "witamy na świecie"
Ale wcięło mnie na dobrą chwilę !
Wiesz co to chyba nie jest błąd bo ta marcowka tez byla u nich w oczekiwanych dzieciaczkach. Poza tym ona tam pisze u nich na wątku. Ale dlaczego to nie wiem nie czaje ale na pewno to nie błąd bo im pisała post jak urodziła synka

---------- Dopisano o 06:55 ---------- Poprzedni post napisano o 06:52 ----------

U mnie mimo że drugi porod to ostatnio stresuje się bardziej niz przed pierwszym. Chociaż z perspektywy czasu to pierwszy nie byl zły no ale gdzieś mam takie myśli żeby tylko nie bylo gorzej, zeby nie było komplikacji żadnych no i żeby się nie skonczylo na cc i tego boje się najbardziej a życie jest przewrotne i różnie może być. No ale Trzeba myśleć pozytywnie jak weszło to i musi wyjść
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 06:27   #3966
gosiaczek071
Zakorzenienie

Kopycio jak chcesz tylko do kapieli to kup sobie w biedronce nie wiem czy nadal sa-były

Tak-tatuaż robił Kuba ja im często daje rece lub nogi do malowania, jak nie mam siły sie bawić z nimi ja sobie leżę a oni bazgrają tylko potem trzeba dokładnie szorować a i tak nie zawsze schodzi po 1 kapieli. Kiedyś nawet zasnęłam jak mi malowali

Miałam kiepska noc znowu. Spadała mi poduszka. A na dodatek po kapieli przed snem maz zauważył gulke w pachwinie. Wcisnął ja i wróciła-prawdopodobnie przepuklina jedzie do rodzinnego zaraz i bedziemy szukać chirurga. Jak nie urok to sraczka :/
ImageUploadedByWizaz Forum1456727236.792377.jpg

O i moj 36 tc od przyszłego tyg odnoszona?
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 06:48   #3967
velika
Winter is coming

a donoszona nie jest od 38 tc? znaczy 37t1d? mi tak ginka wyliczyła. Znaczy od skończonego 37 tc ;]
mi się też dzisiaj lipnie spało, miałam jakieś debilne sny, budziłam się, beznadzieja ;/
co do olejów to ja też polecam. Co prawda do kąpieli nie używałam, ale po waszych zachętach chyba spróbuję, ale do ciała i włosów to używam od lat

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 07:00   #3968
kopycio
Rozeznanie

Dziewczyny! Leo dostał Oskara!

Moja noc odpukać, Extra. Obudziłam sie i byłam zdziwiona, ze juz rano, bo w nocy ani razu sie nie przebudziłam
Gosia nie ma u mnie w biedronce, to chyba tylko jakas akcja była.. Poszukam w Tesco.
kopycio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 07:19   #3969
a_g_ata
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kopycio Pokaż wiadomość

Moja noc odpukać, Extra. Obudziłam sie i byłam zdziwiona, ze juz rano, bo w nocy ani razu sie nie przebudziłam
Gosia nie ma u mnie w biedronce, to chyba tylko jakas akcja była.. Poszukam w Tesco.
Kocham Leo!!!!!!!!!!!!!!!
3.08.2015- dwie kreski
10.04.2016- dzidzia
a_g_ata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 07:28   #3970
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
a donoszona nie jest od 38 tc? znaczy 37t1d? mi tak ginka wyliczyła. Znaczy od skończonego 37 tc ;]
mi się też dzisiaj lipnie spało, miałam jakieś debilne sny, budziłam się, beznadzieja ;/
co do olejów to ja też polecam. Co prawda do kąpieli nie używałam, ale po waszych zachętach chyba spróbuję, ale do ciała i włosów to używam od lat
A moze... No to ten tydzien musze wytrzymać jeszcze :P--tfu! 2 tyg... Oj cieżko moze byc :P ale za 3 tyg mam teoretycznie miec juz CC... Za tydzien poznam datę

Edytowane przez gosiaczek071
Czas edycji: 2016-02-29 o 07:29
Stary 2016-02-29, 07:34   #3971
Polinezyjka
Zakorzenienie

Samarrita to gratulacje donoszonej robi sie juz bardzo mimo i bezpiecznie <3 :-*

Gosiulka a to mnie zaskoczylas

Ja się nie wySpalam,cos sobie czy a
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 07:36   #3972
duchaa123
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny' no i po weekendzie ... tz mial mial wczoraj wolne i zabral mnie do pizzeri malo romantyczne , ale bylo bardzo przyjemnie juz dawno nie bylismy na taki wypadzie . Biore sie za nadrabianie bo troche nastukalyscie

Adrian 13.05.2013 r Gabriela 13.04.2016 r
duchaa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 07:37   #3973
Polinezyjka
Zakorzenienie

Super dalam enter ,cos sobie w snke wkrecilam albo jakos po przebudzeniu ze mala się nie rusza w nocy, faktycznie lewy czy prawy bok zero ruchu, do tego mnie plecy wczoraj napierdzielaly uhuhu . I tak nie do końca mi się wyspalo. Na szczęście od rana sie ładnie rusza to czuje się znacznie lepiej
21 tc córeczka
Stary 2016-02-29, 07:45   #3974
gosiaczek071
Zakorzenienie

Moj szaleje po bułeczkę z dżemem
Patrzcie jaki fajny opis znalazłam, dlaczego każdy tydzien (ba, nawet dzien) w brzuszku jest ważny... Nie wiedziałam, ze aż takie różnice sa... http://mataja.pl/2014/05/pospiech-wy...zynic-roznice/
Stary 2016-02-29, 07:55   #3975
patulinka94
Zadomowienie

Dzień dobry.
My wyspani. Córka daje mi niezły wycisk ostatnio, bardzo szaleje.

Chyba muszę iść do okulisty bo zauważyłam że mam coraz większy problem ze wzrokiem- noszę okulary Ale miałam małą wadę. I tak się zastanawiam czy iść teraz czy już lepiej po ciąży ? Jak myślicie?
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 08:01   #3976
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Witam sie z rana

Gosiaczek ten link co podalas wlasnie u marcowek wywolal burze jakis czas temu ale no, sama prawde pisze ta Mataja

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Aaaa mialam pytac, ktoras z Was ma problem wieczorami, ze kladzie sie spac a tresc zoladka sie cofa? Tzw refluks? Boze jakie to okropne...2 dzien juz to mialam i wykonczyc sie mozna

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 08:04   #3977
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
Patrzcie jaki fajny opis znalazłam, dlaczego każdy tydzien (ba, nawet dzien) w brzuszku jest ważny... Nie wiedziałam, ze aż takie różnice sa... http://mataja.pl/2014/05/pospiech-wy...zynic-roznice/

Gosiaczek świetny link, babeczka ma rację A często nie zdajemy sobie sprawy z tego jak każdy dzień jest ważny dla naszego maluszka

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Witam sie z rana
aaa mialam pytac, ktoras z Was ma problem wieczorami, ze kladzie sie spac a tresc zoladka sie cofa? Tzw refluks? Boze jakie to okropne...2 dzien juz to mialam i wykonczyc sie mozna
Kochana niestety Ale ja tak mam i to często...
Już nawet się zastanawiałam czy czasem nie mam jakiś wrzodow bo najczęściej choroba ta ujawnia się u kobiet w czasie ciąży. Mam nadzieje że po ciąży to minie.
Stary 2016-02-29, 08:06   #3978
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patulinka94 Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

Chyba muszę iść do okulisty bo zauważyłam że mam coraz większy problem ze wzrokiem- noszę okulary Ale miałam małą wadę. I tak się zastanawiam czy iść teraz czy już lepiej po ciąży ? Jak myślicie?
Dziwie sie twojemu lekarzowi prowadzącemu, ze ci nie kazał iść do kontroli skoro masz wadę... Ja jestem od pierwszej ciazy pod kontrola okulisty (jesli mowa o ciazach) i nie wyobrażam sobie w ciazy nie skontrolować wzroku. Poszłabym na twoim miejscu jak najszybciej.

Cytat:
Witam sie z rana

Gosiaczek ten link co podalas wlasnie u marcowek wywolal burze jakis czas temu ale no, sama prawde pisze ta Mataja

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Aaaa mialam pytac, ktoras z Was ma problem wieczorami, ze kladzie sie spac a tresc zoladka sie cofa? Tzw refluks? Boze jakie to okropne...2 dzien juz to mialam i wykonczyc sie mozna

Co ty, nie wiedziałam nawet, znalazłam przypadkiem w necie. A czemu burze- pamiętasz cos konkretnego?

A ja to nazywam cofka i nie mam tego tylko wieczorem...straszne to jest.
Stary 2016-02-29, 08:08   #3979
NieIdealna82
Raczkowanie

Cześć 29 lutegoCiekawe ile dzieci sie dzisiaj urodzi

Tak jak wczoraj miałam fajny dzień tak dzisiaj zaczął sie okropnie....
W nocy 2 godziny spania i jestem padnięta...

Pomocy...
NieIdealna82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-29, 08:10   #3980
danika
Zakorzenienie

Cytat:
ja też kromeczkę z dżemorem zjadłam i młody skacze

ja się zgadzam z tym, że te tygodnie sa ważne. Wiadomo, ze różnie bywa - bo jedno dziecko z 36 tyg będzie dojrzałe, a inne w 39 jeszcze nie do końca. moja w 41 tygodniu "wypędzona" miała pewne cechy wcześniaka! np. bardzo silny odruch Moro (rozkładania i składania rączek)

Cytat:
ja tak mam śpię na 3 poduszkach, jest lepiej ale jak się z boku na bok przewrócę to też się wraca. Okropne to jest może jak brzuchole nam opadną to się poprawi...
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 08:12   #3981
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:

Weszłam na inne wątki pooglądać 1 strony jak sobie zrobiły dziewczyny
A tu w czerwcówkach informacja, że już jeden maluszek jest z nimi na świecie !! ?

No więc po chwili szoku... przyjrzałam się jeszcze raz temu co tam jest napisane i wtedy załapałam!

Kopiowały 1 stronę od marcówek i nie skasowały tej części gdzie pisze: "witamy na świecie"
Ale wcięło mnie na dobrą chwilę !

Nie, tam nikt nic nie kopiował... Ta Misia udziela się na ich wątku, a należy tez do marcówek
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 08:12   #3982
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Dziwie sie twojemu lekarzowi prowadzącemu, ze ci nie kazał iść do kontroli skoro masz wadę... Ja jestem od pierwszej ciazy pod kontrola okulisty (jesli mowa o ciazach) i nie wyobrażam sobie w ciazy nie skontrolować wzroku. Poszłabym na twoim miejscu jak .
Wcześniej miałam -0.25 i kontrolowalam wzrok jakoś na początku zeszłego roku i było ok według pani okulistki.
Gin nic nie mówił A nawet nie pytał :/ Faktycznie masz rację że powinien zwrócić uwagę, a ja się nad tym nie zastanawiałam.
Pójdę skontrolować co i jak. Dzięki
Stary 2016-02-29, 08:13   #3983
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry.

Ja idę w środę. Już się umówiłam. tak mi wzork się zepsuł, że jestem przerażona. Mój mąż jeszcze bardziej .
Chcę po prostu wiedzieć ile mam na minusie i po ciąży sprawdzić czy się samoistnie naprawi

Gosiaczek fajny artykul do herbatki zabieram się za czytanie !
21 tc córeczka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-29, 08:13   #3984
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Patulinka lepiej teraz sprawdzić czy wszystko ok ze wzrokiem, przed porodem naturalnym to bardzo ważne, zbada ciśnienie w oku i czy nie ma innych wad, które są przeciwskazaniem do sn.

Gosia super artykuł, nie spieszmy się lepiejj z porodami ja tez mialam egoistyczne podejscie, ze wolalabym wczesniej, bo Igor będzie duży i ze chcialabym go szybko zobaczyć, ale cierpliwość poplaci
Stary 2016-02-29, 08:17   #3985
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Gosiaczek bo ktoras wrzucila jedynie tabelke chyba, a sama tabelka to wiesz...dla niektorych trzeba jak chlop krowie na rowie tlumaczyc. I chyba wrzucila to jak dziewcyny zaczely narzekac na koncowke ciazy i ze chca juz urodzic, jakos tak i lekko nieprzyjemnie u nich bylo

Cofka jest okropna

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 08:18   #3986
Iwoncia81
Zakorzenienie

Hejo!
Witam sie w ponury, deszczowy dzień

Ja też po nieprzespanej po ludzku nocy, a rano o 6:20 starszy synek już wstał i ja już też nie śpie. Szaro a on już sie wyspał

Zastanawiam sie skąd Wy bierzecie czas na nabijanie tyle stron codziennie
Na grupe fb jeszcze jakoś daje rade ale tu to niezawsze. Wczoraj zasnełam w trakcie czytania i zaznaczania do odpisu a teraz już nie pamiętam co komu...

Ja opisów porodów nie czytam nigdy, nawet w pierwszej ciąży wolałam nie wiedzieć bo tylko sie człowiek stresuje. Poza tym bóle które czasem prowadzą do omdleń w trakcie porodu zapomina sie i dlatego babki decydują sie na kolejne dziecko heheh
Nie ukrywam że ja tych bóli boje sie znowu bo nie wyrabiałam. Mam nadzieje że ich unikne i dotrwam do cc bez wcześniejszej akcji.

Ide pranie wstawić i coś na obiad zacząć majstrować. Tak mi sie nie chce
Wszystko boli...
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 08:19   #3987
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patryska0804 Pokaż wiadomość
Agata właśnie tak postanowiłam ze może lepiej nic nie czytać. .
Smarrita dzięki. . Pierwszy raz będę rodzic i przeraża mnie to. .. a ostatnio wszyscy mi opowiadają same źle rzeczy o tych porodach.. nikt nie powie ze to coś pięknego tylko boli boli boli...

No żeby tak gadac przy ciężarnej Piękne jest to jaka czeka nas nagroda

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość

Ja tez liczę donoszoną ciążę od tego dnia

Cytat:
Napisane przez kopycio Pokaż wiadomość

super Dla mnie jego najlepsza rola to ta w filmie "Co gryzie Gilberta Grape'a

Mały od wczorajszej nocy znowu pięknie się rusza. Miał leniwą niedzielę
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 08:20   #3988
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Witam sie z rana

Dziś w nocy tak miałam. Bałam się na chwilę położyć na plecy żeby nie zwymiotowac. Leżenie na boku trochę pomogło.

W ogóle dziś miałam tragiczna noc. Ledwie na oczy patrze. I coś czuje ze będę musiała się zdrzemnac w ciągu dnia
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 08:20   #3989
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:

O tak! rano czuję się super! I tak jak pisałyście - wieczorem... wieczorem bolą mnie plecy, to miejsce na brzuchu co mrowi, mam zgagę i coś trawić nie chce mój żołądek.
Cytat:
Napisane przez NieIdealna82 Pokaż wiadomość
Cześć 29 lutegoCiekawe ile dzieci sie dzisiaj urodzi

Tak jak wczoraj miałam fajny dzień tak dzisiaj zaczął sie okropnie....
W nocy 2 godziny spania i jestem padnięta...

Pomocy...
Ale numer! Faktycznie to dziś o dzisiejszego dnia to bym unikała jak ognia hahah

A co do spania. No chyba trzeba nadrobić drzemkami w ciągu dnia?
Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Nie, tam nikt nic nie kopiował... Ta Misia udziela się na ich wątku, a należy tez do marcówek
Dobre
wręcz zadziwiajace
Cytat:
Wcześniej miałam -0.25 i kontrolowalam wzrok jakoś na początku zeszłego roku i było ok według pani okulistki.
Gin nic nie mówił A nawet nie pytał :/ Faktycznie masz rację że powinien zwrócić uwagę, a ja się nad tym nie zastanawiałam.
Pójdę skontrolować co i jak. Dzięki
Chwila! miałaś -0.25 i dostalaś okulary? Do noszenia cały czas? :O
Kurde nie pamiętam ile miałam 2 lata temu jak poszłam na kontrole ale chyba -0,5 i mi powiedział, że w sumie po co mi okulary. No to ja też stwierdziłam, że w sumie po co .
I teraz na bank mam o wiele więcej niż -0,5 bo jak siedzę na kanapie to w TVN24 nie widzę co pisze na tych paskach na dole, a koło mnie był teść, teściowa, szwagier i mąż i wszyscy widzieli normalnie.
Ludzi poznaję po konturach i kolorach, długo są rozmyci.

Aż się boję środy

PS: najlepsza teściowa, mówi do mnie: no to wzrok Ci się popsuł bo siedzisz w domu, nie pracujesz i cały dzień przed laptopem ......

Taaaak oczywiście. Tylko np. w tamtym roku szłam do pracy - 8 h przed kompem, potem wracałam i do nocy robiłam projekty na studia zaoczne. I tak dzień w dzień.
A teraz przynajmniej jakieś spacerki, jogi, tu z koleżanką, tam z koleżanką. Czytam sobie książkę. Fakt coś robię na kompie ale mniej tego niż przed ciążą.
21 tc córeczka
Stary 2016-02-29, 08:23   #3990
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
O tak! rano czuję się super! I tak jak pisałyście - wieczorem... wieczorem bolą mnie plecy, to miejsce na brzuchu co mrowi, mam zgagę i coś trawić nie chce mój żołądek.

Ale numer! Faktycznie to dziś o dzisiejszego dnia to bym unikała jak ognia hahah

A co do spania. No chyba trzeba nadrobić drzemkami w ciągu dnia?

Dobre
wręcz zadziwiajace

Chwila! miałaś -0.25 i dostalaś okulary? Do noszenia cały czas? :O
Kurde nie pamiętam ile miałam 2 lata temu jak poszłam na kontrole ale chyba -0,5 i mi powiedział, że w sumie po co mi okulary. No to ja też stwierdziłam, że w sumie po co .
I teraz na bank mam o wiele więcej niż -0,5 bo jak siedzę na kanapie to w TVN24 nie widzę co pisze na tych paskach na dole, a koło mnie był teść, teściowa, szwagier i mąż i wszyscy widzieli normalnie.
Ludzi poznaję po konturach i kolorach, długo są rozmyci.

Aż się boję środy

PS: najlepsza teściowa, mówi do mnie: no to wzrok Ci się popsuł bo siedzisz w domu, nie pracujesz i cały dzień przed laptopem ......

Taaaak oczywiście. Tylko np. w tamtym roku szłam do pracy - 8 h przed kompem, potem wracałam i do nocy robiłam projekty na studia zaoczne. I tak dzień w dzień.
A teraz przynajmniej jakieś spacerki, jogi, tu z koleżanką, tam z koleżanką. Czytam sobie książkę. Fakt coś robię na kompie ale mniej tego niż przed ciążą.
Polinezyjka nie strasz mnie. Aż poszukam kartki ci miałam od okulistki z wynikami :P
Ja okulary noszę praktycznie od małego, chyba od 2 podstawówki.
Teraz też nie widzę tych napisów na tv i na studiach też mam problem z odczytaniem prezentacji wykładowcy :P
Teściowa bomba
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości