|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4021 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
Cytat:
A, no i zauważyłam więcej mlecznej wydzieliny a spodziewałam się raczej przeźroczystej ![]()
![]() |
#4022 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do ruchów to śmieje się ze Leon rozpycha się żeby sobie miejsce zrobić. Ostatnio leży chyba poprzecznie i wypycha główkę z prawej strony a nóżkami majstruje coś w pachwinach. ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Ja mam tak jak siedzę ale u mnie przy aktualnym ułożeniu Leona to raczej nogami mi okopuje pachwiny |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4023 |
Rozeznanie
|
Ja mam wadę -2 i -2,5 i astygmatyzm. Przedtem miałam stare okulary co mi się nie podobały to nie chodziłam, tylko w domu jako coś oglądałam
![]() ![]() GGI ja puchnę, ale zauważam to na koniec dnia głównie, im więcej chodzę i robię tym gorzej. Kabriela ja tu chyba mam najmłodsze dziecko, ale mój śpi sam w normalnym łóżku (miał 14 miesięcy) w swoim pokoju. Łóżeczko jest u nas w dużym pokoju gdzie śpimy. Ja sobie nie wyobrażam żeby mieli razem spać w jednym pokoju. Przecież do niemowlaka trzeba wstawać w nocy, tu nakarmić, tu przewinąć. Wolałabym jakby młodszy mi starszego nie budził bo dwójkę w nocy ogarnąć to może być ciężko. Jak będę widzieć, że młodszy bez problemu śpi w nocy to wtedy pomyślę, żeby spali w jednym pokoju. Herbatek laktacyjnych jeszcze nie pije, chyba dopiero po porodzie zacznę. Któraś tu chyba pisała, że jej położna nie zalecała jeszcze pić ze względu na nawał po porodzie.
#4024 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje wizyty ale nie ma żartów teraz ładnie masz leżeć i odpoczywać!
![]() |
#4025 |
Matka Smoka
|
Okulary
Patrząc na to jak mnie leciała wada, i jak to wyglądało u znajomych, to wydaje mi się, że to nie tylko kwestia dbania o oczy ale nawet bardziej predyspozycji. Miałam przez wiele lat stałą wadę, od kilku mi się pogarsza, ale nie jakoś super szybko. Jeśli chodzi o moc, to faktycznie jest tak, że raczej szkła/kontakty powinny być ciut słabsze niż to wynika z wady - żeby oka nie rozleniwić, tylko żeby wciąż pracowało. Dlatego faktycznie wady 0.25 zazwyczaj się nie koryguje, a przy 0.5 okulary są zalecane przy dalszej odległości, wysiłku (prowadzenie samochodu, tv, itp.). Ale i tak zawsze powinien być brany komfort użytkownika pod uwagę, tzn. jak komuś te 0.25 bardzo przeszkadza to oczywiście może nosić takie okulary. Trzeba też pamiętać, że jak moc szkieł jest dobrana taka, jak wada albo nawet ciut na wyrost - to przy dłuższym stosowaniu to jest męczące (nie wiem na czym to polega, może oko lubi popracować?). Ja raz się skusiłam i wzięłam szkła takie, że w gabinecie widziałam ostro jak żyleta i źle mi z nimi było potem. Teraz biorę zawsze takie, że czytam z leciutkim wysiłkiem u okulisty. W ciąży mi chyba nie poleciała wada - byłam jesienią i robiłam nowe szkła (soczewki na mocniejsze już wcześniej zmieniłam) i jest ok. Ale wybieram się jeszcze w połowie marca na kontrolę - głównie pod kątem ciśnienia i stanu oczu. Atrakcje ciążowe Mnie się to cofanie zdarza od dłuższego czasu, ale głównie jak się przejem. Natomiast stałym elementem dnia jest uczucie, że mi niedobrze - nasila się to jak leżę. Podobno pomaga otwieranie klatki piersiowej, czyli ćwiczenia z odchyleniami rąk do tyłu. Miałam taką serię w czw-pt na jodze i faktycznie lekka ulga. W nocy znów miałam parcie małego na żebra. Ale żeby było jeszcze straszniej to raz się obudziłam, bo z przodu na brzeg żebra napierdzielał mały, a z tyłu tż wbił mi na tej samej wysokości łokieć - czułam się jak w imadle ![]() Staniki W takiej sieci tanich ciuchów Modus widziałam ostatnio fajne staniki sportowe, które się nadadzą do karmienia imo. Są z takiego materiału, jak te kolorowe sportowe w Pepco. Tylko z przodu mają zameczek na całą długość. Dodatkowo mają wkładki usztywniane, które można wyjąć. U mnie niestety rozmiar B/C więc nawet nie próbowałam wciskać tam swoich balonów. Cena ok. 24zł edit: o coś podobnego, jak na alli - http://pl.aliexpress.com/item/Summer...3-ba290d5f773b Edytowane przez Ineso Czas edycji: 2016-02-29 o 09:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#4026 |
Wtajemniczenie
|
Boze ale sie przestraszylam .. Leze sobie, maly sie ruszyl tak konkretnie jakby sie czegos przestasyl i przy tym taki dzwiek wody przelewanej
![]() ![]() Lulka moze tak byc, ze Ci sie wydaje ![]() ![]() MiniMonix najwazniejsze ze zujesz ruchy, kazde dziecko ma inne preferencje ![]() ![]() ![]() Justyna to ja Ci sie dziwie ze przy Twoim podejsciu do porodu i takiej wadzie nie zalatwilas sobie "papierka na CC" ![]() ![]()
#4027 |
Raczkowanie
|
Nasz maluszek tak się wierci, że aż się zastanawiałam czy tak powinno być. Ciągle coś robi, dzień czy noc, wiecznie się kręci. A wczoraj normalnie czułam jak się odwraca. Leżał w poprzek, główka z boku z prawej strony. Czkawka to dobry sygnał do lokalizacji
![]() ![]()
#4028 |
Zadomowienie
|
Kejka no powinnam byla sobie zalatwic, ale sie za bardzo ogladam na innych, w sensie jak wiecie moi bliscy sa temu przeciwni. No teraz juz bedzie co ma byc... Moze wbrew pozorom wyjdzie na lepsze
![]() Haha no miala byc na 9:30. O 9:50 dzwoni ze ona mi chciala powiedziec ze sie spozni. Dobrze ze mi powiedziala, bo bym nie zauwazyla ![]()
#4029 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() niby moj wozek juz jest, a ze sklepu nie dzwonia... sama nie bede sie juz dopominac. niech oni zadzwonia ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4030 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My w środę zaczynamy 33 tc i wtedy też mamy wizytę. Ciekawe jak nasza księżniczka rośnie. Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4031 |
Raczkowanie
|
Ruchy
U mnie od jakiś 2 tyg to głównie takie przesuwanie, wypinanie od czasu do czasu kopnięcie. Mały ma chyba coraz mniej miejsca bo czuje praktycznie każdy jego najmniejszy ruch. No i codziennie, tak przynajmniej ze 3 razy, czkawka go męczy i tak mi się go żal robi ![]() Poród Boję się. Może nie panicznie, ale strach jest. Nie czytam opisów porodów ale uwielbiam oglądać wszystkie tego typu programy, np. Porodówka na TLC, polski program Porody w necie na Ipli (kiedyś puszczali na Polsat Cafe, ale ostatnio jakoś nie mogę zlokalizować). Baaardz lubię... i w sumie nawet mnie one nie przerażają ![]() A dziś mam wizytę. Mam nadzieję, że podejrzy małego i sprawdzi czy dużo przybrał na wadze w ciągu tych 2 tyg od ostatniej wizyty, gdzie ważył w 32 tc 2300 ![]() Cofki Mam baaardzi często... nawet teraz mi podchodzi żółć i mega pali rurę. Już ostatnio mówiłam mężowi, że moją ciążę to powinno sponsorować Rennie ![]() Puchnięcie Zaczęłam puchnąć i to dosyć ostro... Wieczorem stopy mam jak banie. No i niestety musiałam zdjąć już obrączkę ![]() Edytowane przez Moniczki Czas edycji: 2016-02-29 o 10:01 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4032 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W ogóle u mojego gina waga kłamie. Waze się tam zawsze w butach i ciuchach i było 64 kg na wizycie. Przed ważyłam się u szwagierki i bez butów i swetra było te 65 ☺ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4033 |
Zadomowienie
|
Ja mam wadę -2.5 i -2.75 latem częściej nosze soczewki i podczas sportów - rower rolki i zumba a teraz zakładam je weekendowo, w domu zawsze okulary
![]() Nie mam jeszcze żadnych wycieków z cycków i nie pije żadnych herbatek, jak juz to przyjmę piwko bezalkoholowe, wczoraj kupilam 3 lechy free ![]() Umylam włosy po nocy w oleju koko są boskie! Musze się odpindrzyc i jadę do pracy, ciekawe co będą mówić, nie widziały mnie z 2 miesiące, pewnie będzie milo a na koniec mnie obgadaja ![]()
#4034 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Mam tak samo, w nocy nie czuje i jak chodzę to rzadko bardzo, za to jak probuje zasnąć to mały ma impreze ![]() Czkawka Jak po czkawce rozpoznajecie gdzie ma glowe maluch? Tam gdzie głowa to bardziej podskakuje? Boja czuje tylko na pleckach.. Puchnięcie Na szczęście nie puchne jakos strasznie, ale obrączka ma ciut ciaśniej, choć schodzi bez problemu ![]() Herbatka laktacyjna Moja położna mówiła zeby nie pic przed porodem, bo potem moze byc nawał itp. W ogole odradzała herbatki, bo one maja duzo innych ziół, ktore moga w ciazy nie slozyc. I jak cos to pic karmi albo femaltiker, No tam jest głownie słód jęczmienny, ktory pobudza laktację. Siara Ja to mam juz od jakiegos 25tg.. Czasem mniej czasem wiecej.. Nie wiem czy ma to jakis związek z późniejsza laktacja... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4035 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ponieważ nasze obrączki są szare i mają srebrne paski to przetestowaliśmy na synku znajomych, że bardzo to zajmuje wzrok malucha ![]() Gorzej z nogami-lewa kostka zawsze mi puchła, ale teraz to prawie co wieczór jest mniej więcej grubości łydki. Na szczęście schodzi trochę jak siedzę z nogą w górze no i rano też zawsze znika, ale o trzymaniu nogi na poduchach zazwyczaj sobie przypominam jak tak spuchnie, że aż boli ![]() Co do ruchów to moja ma różne dni. Czasem szaleje cały dzień, czasem tylko jak coś zjem i jak się do niej mówi, a czasem puka co jakiś czas, żeby pokazać, że żyje i ma w tyłku jakiekolwiek zaczepki. Wczoraj miała focha na tatę i nawet jak brykała to jak tylko TŻ dawał rękę to się odsuwała. Małpek mały ![]() Co do pomocy rodziny- wczoraj mama powiedziała, że rozmawiała coś tam w pracy, że my chyba się jednak nie przeprowadzimy do porodu a chyba nawet przeniesiemy się do rodziców piętro niżej to wszystkie koleżanki stwierdziły, że to chyba oczywiste, że przeniesiemy się do nich z maluchem. Bo tak się robi. LUDZIE SĄ DZIWNI. Przecież to moje dziecko i mojego męża, więc tylko my dwoje jesteśmy za nie odpowiedzialni, to raz. A dwa - zamiast żyć po swojemu mam się przeprowadzać i mieszkać w 6 osób, zamiast we trzy? Od wczoraj przemeblowujemy i porządkujemy mieszkanie, żeby wstawić tu łóżeczko i narożnik, który kupiliśmy już do nowego mieszkania. Od razu optymistyczniej wszystko wygląda ![]()
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4036 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
2 lata temu był na diecie od specjalisty, schudł, ładnie i dobrze się czuł. Tryb pracy i potem już lenistwo powodowały skoki wagi. Teraz jest na zwolnieniu to się zmobilizował. Już samo odstawienie cukru, picie dużoej ilości wody, mniejsze posiłki, więcej warzyw przyniosło efekty. Zgubił 5 kg ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Idę do rodzinnego, chcę aby mnie wysłał do ginekologa na przegląd podwozia. Cyba jakaś infekcja mi się przyplątała no i mogliby mi szyjkę sprawdzić ![]() Do później ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4037 | |
Matka Smoka
|
Cytat:
![]() Ale lech free to chyba średnio na laktację? To muszą być piwa wysokosłodowe, takie ciemne słodkie - jak Karmi właśnie. Mój tata zaczął robić podpiwek, więc chyba będę u niego zamawiać ![]() Kabriela - co do diety dla tż, to ja bardzo polecam dietę south beach. Najtrudniejsza faza trwa tylko 2 tygodnie, i nie jest aż tak restrykcyjna jak np. dukan przez co też zdrowa. Jej celem jest przede wszystkim ustabilizowanie poziomu cukru we krwi, żeby nie mieć napadów głodu. Potem głównie bazuje się na indeksie glikemicznym. Mega efekty - mój tż schudł bardzo dużo, a nie głodował. Ja wtedy też schudłam trochę przypadkiem, bo większość rzeczy jadłam jak on. Ale największy plus był taki, że wtedy oduczyłam się jeść słodycze - a na to wcześniej nie było szans. Niestety ciąża zniweczyła wszystkie efekty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4038 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja już nie maluje paznokci, obcięte też już są ![]() Co do teściowej to ja nie wiem skąd takie przeświadczenie, żeby wstydzić się, że coś się działo. Przecież nie o to w tym wszystkim chodzi. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Co za pomysł w ogóle... Może w ogóle dziecko oddajcie niech się nim ktoś zajmuje... ![]() ![]() Puchnięcie: Ja mam nogi jak balerony , poza tym nic mi nie puchnie ![]() ![]() NOC: U mnie dziś noc przespana . Tylko problem taki, że obudziłam się samotnie, mąż się wyniósł do salonu bo podobno głośno oddychałam a on mnie budzić nie chciał -sam nie mógł zasnąć. I wiecie co ? spałam jak dziecko, nie budziłam się w nocy w ogóle. Czyli wniosek jest jeden ciężkich nocy nie powoduje ciążą a obecność męża ? Jestem okropną żoną ![]()
![]() |
#4039 |
Zakorzenienie
|
OLEJ KOKO
dziewczyny, czy któraś olejowała tym olejem kręcone włosy? bo z tego co kojarzę to wszystkie, które piszecie o oleju macie proste ![]() robicie mi ochotę ale się boję bo kręciołki mają swoje fanaberie a kokosa nie próbowałam nigdy Martinixx: powodzenia z wizytą, daj znać ![]() BRZUCHOL: ja się nie mierzę, po co się ma stresować ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4040 |
Matka Smoka
|
danika - kokos napusza włosy bardziej porowate. Zazwyczaj, ale nie zawsze - włosy kręcone takie są - ale pewności nie ma, więc pozostaje Ci testowanie. Ja mam proste, ale jednak porowate trochę i tendencję do puszenia końcówek sporą - u mnie sprawdza się tak sobie.
Poli - przypomniało mi się, że pisałaś o śmierdzącym kokosie do włosów? Dobrze pamiętam? Może miałaś jakiś popularny wschodni specyfik typu vatika? To kokos ale z wyciągami z wielu ziół, które zmieniają zapach i trochę właściwości olejku. Lucy - i jak, kupiłaś chustę? Jesli tak to jaką? |
![]() ![]() |
![]() |
#4041 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() kurcze dawno nic nie robiłam z włosami bo mnie strasznie plecy bolą od schylania się nad wanną a pod prysznicem jakoś nie umiem się ogarnąć z tymi maskami/olejami... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4042 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4043 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Do tego młody mnie okopuje i juz pospane. Cytat:
Kupiłam 4,6 bawełna. Jako miłośniczka szarości skusiłam się na baryt, a Ty która wybrałaś? A probowalyscie na włosy oliwki dla mam z Ross? Na moich fajnie się sprawdziła ☺ i chyba tak ja zużyte bo na brzuszek wole balsam, oliwka obrzydliwie się klei Edytowane przez lucy111 Czas edycji: 2016-02-29 o 11:06 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4044 | ||
Matka Smoka
|
Cytat:
Cytat:
Na włosy próbowałam też BD i właściwie każdego oleju który tylko miałam na stanie ![]() Chusta też w szarościach ![]() ![]() Edytowane przez Ineso Czas edycji: 2016-02-29 o 11:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4045 | |
Winter is coming
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() oleje na włosy ja mam włosy takie niewiadomojakie - ani proste, ani kręcone. Teraz są długie, więc raczej proste, ale nigdy nie będą jak druty, falują. I mi najbardziej pasuje olej makadamia, słodkie migdały, lubię też oleje z ross - czy ten babydream dla kobiet w ciąży, mam też taki pomarańczowy z pompką. Kokosa od dawna nie używam, bo mi puszył kłaki. vatike kiedyś miałam, szału nie robiła. Na końce używam olejku z pestek śliwki, ale i tak mi się rozdawajają ![]() Odchudzanie chłopa Mój jest przypadkiem beznadziejnym niestety ;] co trochę schudnie, to od nowa tyje... Wczoraj mi marudził, że jest tłuściochem i nawet się zmierzył w brzuchu, raczej go nie dogonię, bo ma 107 cm ![]() ![]()
Edytowane przez velika Czas edycji: 2016-02-29 o 11:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4046 |
Zakorzenienie
|
Moj sie póki co zapowiada na najcięższego. Widzialyscie w tabelce?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4047 |
Zakorzenienie
|
Niech rośnie w siłę :P Ja wcale klocka nie chcę przepychać :P
![]() |
#4048 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Miałam kiedyś straszny problem z wypadaniem włosów, myślałam że całkiem łysa zostane i wtedy sięgnęłam po sese chyba ze dwa razy dałam radę nałożyć. U mnie cuda zrobiły wcierki: jantar i czarna rzepa w ampułkach Po porodzie chyba musze powtórzyć kuracje bo włosy znów lecą. Tez wolelismy neutralny bo oboje zamierzamy jej używać. Musze jednak przyznać ze przepadlam na tej grupie chustowej ale cuda dziewczyny mają ☺ ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
Mój jeden z mniejszych tu. Oby chociaż do 3 kg dobił. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4049 |
Zakorzenienie
|
Żeście wykrakaly czkawkę u mijego Antka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4050 | ||
Rozeznanie
|
Nareszcieeeeee
![]() ![]() ![]() ja też go kocham!! ![]() ![]() ![]() Agata pytałaś o mój babyshower ![]() ![]() ![]() ![]() siedziałyśmy od 17 do 21 mniej wiecej ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Słyszałam o przypadku, że laska musiała zdejmować hybrydy w szpitalu jak się bóle zaczeły, pielegniarki jej kazały ![]() Teściowa faktycznie masakra!!! może tak jakktóaś juz napisała... ma coś do ukrycia czy sobie do zarzucenia ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Trisdom gratulacje z okazji rocznicy ![]() ![]() Dziś jestem ostatni dzień w pracy ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:50.