|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3991 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
Poli nieźle ci powiedziala teściowa:p masakra jak sie o tesciowych czyta. Ciekawe jakie kiedyś my będziemy. ..
Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3992 |
Rozeznanie
|
Mi się wydaje, że donoszona jest po skończeniu 37 tygodni, czyli jak już w 38 będziemy. Tak mi gin mówiła
![]() Gosiaczek też to wczoraj czytałam i właśnie dzisiaj chciałam Wam wrzucić. Trochę ten tekst ostudził moje zapały żeby wcześniej urodzić... Ja kiedyś też zupy na kostkach robiłam, ale odkąd jestem mamą to w ogóle kostek, vegety ani maggi w domu nie mamy. Liczę, że nam to wyjdzie na zdrowie ![]() Ja byłam u okulisty jakoś na jesień, chyba październik to był bo też mam wadę. Po porodzie mam sprawdzić czy się nie pogłębiła.
#3993 |
Wtajemniczenie
|
Roznie liczą ta donoszą chyba bo kumpela urodzila w 36t i ktoryms dniu i pediatra nie chciala dac darmowej szczepionki na pneumokoki (chyba ta wczesniaki maja za free) i pojechala do tego szpitala w ktorym rodzila ze maja jej dac zasw ze wczesniak.
![]() ![]() |
![]() |
#3994 |
Zakorzenienie
|
Kromka z dżemem
![]() ![]()
![]() |
#3995 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, które noszą hybrydy
Kiedy przestajecie malować?? Obiło mi się o uszy, że na pewno do CC trzeba mieć czyściuteńkie paznokcie i u rąk i u nóg. Nie do końca wiem, jak to jest z sn, czy też nie wolno?? Tak się zastanawiam, czy już miesiąc wcześniej zostawić paznokcie w spokoju, krótko obcięte czy jak?? Teściowa A propos teściowych, ja się dotychczas nie wypowiadałam na temat mojej, bo to jest tak ciężki temat że szkoda nerwów. Cały świat kręci się w koło niej i każdy jest głupi (ulubiony jej tekst: w d*u*p*i*e byłeś, g*ó*w*n*o wiesz). Wczoraj u niej byliśmy na obiedzie, i mój mąż chciał zobaczyć swoją książeczkę zdrowia i sprawdzić swoje parametry po urodzeniu. To chyba nic strasznego, prawda? A ona zaczęła krzyczeć że absolutnie nie, że robi jej bałagan, że ona do niego do domu nie przychodzi i mu w dokumentach nie grzebie. W końcu znalazł tę książeczkę, więc ja mu zaglądam przez ramię i też czytam. No i krzyk że ja mam nie patrzeć na to i w ogóle, mało nie wyrwała jej nam. Nie wiem o co chodzi... Jaki ona miała problem? Mój mąż urodził się w 41 tc przez cc, ponieważ odeszły jej zielone wody, ważył 3200 i miał 54cm, obw główki 34 cm, ale po porodzie wystąpiło opuchnięcie czaszki czy coś takiego. Ponad to w drugiej min życia przestał sam oddychać i samodzielny oddech wrócił mu dopiero w 10 min. Później było wszystko ok, choć co prawda sporo w dzieciństwie chorował. Ma trzeci migdał, przez który często boryka się z anginą. Teściowa nie wyraziła nigdy zgody, by ten migdał został wycięty w dzieciństwie, bo niby osoby, które mają go wycinanego mówią przez nos. Ja nie wiem, czy ona się wstydzi tego, że TŻ miał problemy po porodzie czy co? :/ Edytowane przez Moniczki Czas edycji: 2016-02-29 o 08:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#3996 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wszystkie jesteśmy zmęczone końcówka ciąży i chciałbyśmy zobaczyć swoje maluchy ale dla ich dobra niech jeszcze siedzą w brzuszkach. Mój jeszcze dość malutki jest wiec niech siedzi i robi masę. Wytrzymam do terminu. Choć czuje ze serio 10 kwietnia urodzę. Mąż się śmieje ze może jakiś dodatek z tej okazji wpadnie, skoro pis przy władzy 😊 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3997 |
Wtajemniczenie
|
Nie mozna miec pomalowanych paznokci do sn
![]() ![]() |
![]() |
#3998 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Np. co wypada a co nie według jej standardów. Cytat:
No tyle, że i tak się zepsuł bardzo bardziej. (MI wtedy było na rękę, że mi okularów nie kazał nosić bo kasy nie bardzo miałam by sobie na nie pozwolić) Cytat:
Ja osobiście nie maluje bo mi hybrydy trzymają się 3-4 dni. lakier 1 dzień.
![]() ![]() |
![]() |
#3999 |
Zadomowienie
|
Polinezyjka na prawym miałam -0,25 a na lewym -0,5. Teraz na pewno gorzej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4000 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4001 |
Wtajemniczenie
|
Poli ja tez mam okulary, na jedno oko 0,25 a na drugie 0,5 ale dla mnie nie bylo mile ogladanie tv i rozmyte napisy jak u Ciebie i poprosilam o okulary. I nosze...ale nie caly czas..do kompa koniecznie i jakos mie popsulam sobie wzroku prez 5 lat
![]() Tesciowa kretynka ![]() Co do drzemki, to ja odpadam. Nie bede spac w dzien bo pozniej noc mam z glowy... Smarrita co do tej Twojej kolezanki to ja slyszlam ze lekarz pediatra ocenia "wczesniactwo" i wcale taki w 36 tc nie musi byc wczesniakiem mimo ze wg daty byl.. ![]() Moniczki, ja za 3 tygodnie sciagam ![]() ![]()
![]() |
#4002 |
Zakorzenienie
|
E to malutkie macie wady. Ja mam ponad -5 i -6
![]() ![]() Ehhh Moniczki, dziwna ta teściowa. Moze ma cos do ukrycia...? Albo ma menopauzę ![]() A wlasnie co do ruchów w nocy- moj bąk se od razu aktywuje jak ja sie budzę. Jak tylko idę siku, to sie budzi i buszuje. Ja nie zawracam na niego uwagi i idę dalej spac :P Edytowane przez gosiaczek071 Czas edycji: 2016-02-29 o 08:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#4003 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Poród mnie bolał, ale jak Smarrita- w czasie szycia mówiłam, że wcale nie było tak bardzo źle. Cytat:
Ja licze donoszenie od skończonych 37 tygodni. Cytat:
![]() Cytat:
Mnie w nocy obudziły bolesne skurcze i to trzy po sobie w ciągu krótkiego czasu. Poagdałam w myslach z Leonem i stwierdziłam, żeby sie z 29.02 nie wygłupiał i przeszło. Ale raczej nie będzie to dobrze działać na moją szyjkę... Co do 29.02- to 8 lat temu własnie w ten dzień sie z TZ moim poznaliśmy we Wrocławiu na piwie w knajpce Academus. Czyli dzis mamy teoretycznie drugą "rocznicę " ![]()
![]() |
#4004 | |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() Ja dziś w miarę wyspana już ogarnęłam troszkę pokój i wrzuciłam pralke ciuszków mojej curusi ![]() ![]() Dziś zamawiam koszule do karmienia bo na szlafrok nie mogę się zdecydować bo upatrzony mam w sklepie i hmm hmm nie potrafie oidjąć decyzji ![]() Puchnięcie Kurka od tygodnia już zauważyłam że mam obrzek na stopach wiecznie mi w nie gorąco niemiłosiernie i się strasznie pocą i dłonie nie spuchniete ale taki obrzęk że już nie zdejmę obrączki najgorzej jest po nocy a jak u WAS? POróD nie czytam! nie oglądam wole byćnieświadoma! Chciałam się jeszcze pochwalić wczoraj leżałam w łóżeczku już z mężem i zaczęła sie wypychać córa i tak cudownie wypchała się narpiew nogą później rączką mąż zaczął dotykać aż oczy mu się zaśiweciły a później do niej mówił i całował po brzuchu prawie się poryczałam ![]() Cytat:
u nas również dużo warzyw marchew pietruszka seler por cebula(podpieczona na palniku) 2 -3 malutkie suszone grzybki ![]() i zasada nr 1 musi sie gotować mieso dodać szczypte cukru żeby cała ta szumowina wyszła zbieram ją jak już jest ok to zmniejszam ogień na minimum mieso musi sie co najmiej godzine gotować dopiero daje sól po około pół godzinie wrzucam warzywa
![]() |
#4005 |
Winter is coming
|
Ale wady macie malutkie, ja teraz noszę soczewki -3,75 i -2,75
![]() ![]() Najgorsze jest to, że własnego dziecka po porodzie nie zobaczę, bo soczewek nie wolno, a okulary nowe będę wyrabiać sobie po ciąży dopiero. Teraz to bez sensu, bo też mi wzrok poleciał i nie wiem, czy już tak zostanie czy się cofnie. W maju idę do okulisty. Jak oglądam porody to dają zawsze babkom do przeczytania napis na opasce na rączkę, którą ma mieć dziecko, no ja w życiu nie przeczytam ![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- u mnie nic, zero puchnięcia
![]() |
#4006 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam -3,75 ale lubię nosić okulary, soczewki w lecie, na wyjazdy, na basen i na zumbę ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4007 |
Zadomowienie
|
Witam się po kilkudniowej przerwie i jak zwykle do nadrobienie milion stron
![]() ![]() Chyba odpuszczę nadrabianie zaległych stron, bo znów zostanę w tyle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4008 |
Zakorzenienie
|
Ja mam lekko opuchnięte nogi, ale zimne. Palce tez się obtłuszczyły, i musiałam wszystko pościągać
![]() TŻ kumpla dziewczyna rodzi, i on go właśnie z pracy podwozi do domu. Ciekawe jak się akcja rozwinie ![]() Brzuch mi opadł, mieszczę cała rękę pod biustem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4009 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() PS. Możecie mnie zjechać, ale ja już bym chciała mieć za sobą okres ciąży :P Cytat:
Ja osobiście nie maluje bo mi hybrydy trzymają się 3-4 dni. lakier 1 dzień.[/QUOTE] Ja pytałam i też mi powiedziały że nie można nawet na stopach. U nas do cc różne były ewenementy z pazurami i nikt nic nie mówił. Grunt, że parametry mierzyło ![]() ![]() RUCHY Ja to w sumie całą ciążę nie czułam mega kopniaków jak niektóre z was ![]() SESYJKA Oj jak mnie wczoraj małż zak..wił. Nic z tych fotek chyba nie będzie moich bo jak zobaczyłam kilka co mi cyknął to się wkurzyłam i stwierdziłam , że bez sensu. Ile razy można powtarzać barnowi, że nie cyka się od dołu fotek ![]() ![]()
![]() |
#4010 |
Zadomowienie
|
Witam i ja po długiej przerwie, u nas się działo.
Cały tydzień poza domem, najpierw u Teściowej, a później u bratowej. Wczoraj wróciliśmy i dzisiaj postanowiłam że wezmę się poważnie za wyprawkę. Dziewczyny i tu pytanie do Mam, które już mają dzieci....mam dwulatkę w domu i jak wiadomo dziewczyny będą miały wspólny pokój a tak dokładnie, Izabelę wprowadzam do pokoju dwulatki. Agata ma już swoje duże łóżeczko i moje pytanie czy ja już powinnam wstawić Jej do pokoju małe łóżeczko szczebelkowe, czy może jeszcze chwilę się wstrzymać? |
![]() ![]() |
![]() |
#4011 |
Wtajemniczenie
|
Velika no daja do przeczytania opaske, u nas nawet na glos kaza czytac
![]() ![]() GGI ja nie puchne w ogole, jedynie jak u kogos goraco to palce, ale tak to zawsze mialam. Normalnie chodze w pierscionkach i obraczce ![]() Lulka opadniecie moze byc do 3 tyg przed porodem wiec luzik ![]() ![]() MiniMonix u mnie tez teraz ruchy nie sa kopnieciami tylko sie Miki wypina z boku albo przesuwa.. Trisdom wiecznie mloda z Was para bedzie ![]()
#4012 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nic nie spuchłam w obu ciążach. A teraz to nawet na twarzy i ramionach nic kompletnie nie przybyło. Od szyi w dół to już nie da sie ukryc ![]() W brzuchu mam 101 cm ![]() O 12 mam wizytę. Ciekawe czy łaskawie skieruje mnie na badanie. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4013 |
Raczkowanie
|
Witam się z rana i po wizycie
![]() Skończyliśmy 32 tydzień, mamy początek 33... mały ma się dobrze i wcale nie jest mały. Spodziewałam się, że urośnie od ostatniej wizyty i do 2 kilo dobije, a tu bach... 2300 ![]() ![]() Z tą pomocą teściowych... cóż, ostatnio moja nas odwiedziła. Zapytała, czy się dobrze czuję, czy mamy wózek i łóżeczko. Dwa zdania rzuciła o tym, że ona to na 4 piętro w ciąży i z wózkiem musiała się telepać, więc już nawet nie ośmieliłam się odzywać i na cokolwiek narzekać. No i tyle w temacie ![]() ![]()
![]() |
#4014 |
Zadomowienie
|
I zasypię Was dzisiaj milionem pytań, kolejna sprawa za którą postanowił wziąć się mój TŻ to spadek wagi, ważne jest wprowadzenie zdrowego żywienia, spadek wagi ciała itp.
Czy któraś z Was ma dietę, bądź była na takiej zdrowej diecie i może mi poradzić od czego zacząć....jakieś blogi...pomysły na kuchnię? |
![]() ![]() |
![]() |
#4015 |
Zadomowienie
|
Puchnięcie
Mi się ostatnio zdarza..straszne to jest. Wczoraj jak zdjęłam skarpetki to mi zostały takie ślady, jakby o 3 numery za małe były ![]() Ruchy Moja też się głównie przesuwa, wypina. Czesto czuję, jak bije wbija mi się gdzieś głęboko- aż boli. Może to przez ułożenie małej,a może po prostu już się robi ciasno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4016 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zdrowa dieta dla jednego, to nie musi byc zdrowa dieta dla drugiego. Chyba, że mówimy o wywaleniu cukrów prostych, przetworzonych produktów i nadmairu soli z diety, bo to wszytskim wychodzi na zdrowie.
![]() |
#4017 |
Zadomowienie
|
I na razie na szybko jeszcze jedna rzecz....
czy Wy już pijecie herbatki laktacyjne....bo jestem nieco wystraszona faktem, iż z Agatą ja już dawno miałam siarę, leciało ze mnie, że wkładki laktacyjne nosiłam a teraz może kropelka jak się kąpię. I zaczynam się martwić, że mogę nie mieć pokarmu...a piersi mam wielkie jak na mnie, obrzmiałe i okablowane żyłami jak nie wiem co. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4018 |
Zakorzenienie
|
Kejka może mi się wydaje, i zawsze taki był
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4019 |
Zadomowienie
|
Trisdom, na razie właśnie mówimy o wywalaniu gó......z pożywienia....tylko ja niestety jestem w tym strasznie zielona, i nawet nie wiem gdzie szukać rzetelnej informacji, żebym nie weszła w jakieś dodatkowe bagno.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4020 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() wzrok Mi tez polecial w ciazy, nie wiem czy wroci do stanu poprzedniego, ale ja i tak jestem mega slepa (-4.25 i -4.75) wiec juz mi to wielkiej roznicy nie robi ![]() ruchy Moj maly tez jakos bardzo juz nie szaleje, raczej tez sie tylko przesuwa no i obowiazkowa czkawka 2-3 razy dziennie ![]() schizy porodowe Haha no ja to na ten temat juz chyba wszystko napisalam ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:01.