Pulchnego wątku kolejna odsłona, zmniejsza się na lato zimowa opona. Część VI - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-27, 20:23   #4741
Joanna XL
Zakorzenienie

Dot.: Pulchnego wątku kolejna odsłona, zmniejsza się na lato zimowa opona. Część VI

Tamlin to super czy ty z dużej wady startowałaś? Chyba muszę się zorientować w kosztach - bo ja mam ponad -6 więc normalnie krecik Tym bardziej by się przydało.

L'ambria ja tylko czekam aż mała podrośnie i heja w góry Może nawet we dwie bo mój mąż stawia opór. Faktycznie ja co roku siedzę nad morzem - i tam kasa dosłownie przecieka między palcami - a jeszcze nie ma u nas "mamo kup to ,tamto". Ceny momentami są z księżyca - a co gorsza żarcie na każdym kroku kusi.

Ale co tu dużo mówić - my dziś byliśmy w Akwarium i wolę nieliczyć ile kasy poszło. Jedno pewne w Polsce raczej nie byłoby nas na to stać.

Żarcie sobotnie - za to shred 28-30 zaliczony.
Mąż na basenie, a ja sama . Jutro planuję iść testowo na ten mój basen -zobaczyć jak jest , ile mi dojazd zajmie itd. Jestem zdeterminowana póki co
Joanna XL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 20:24   #4742
Anjaaali
Rozeznanie

Dot.: Pulchnego wątku kolejna odsłona, zmniejsza się na lato zimowa opona. Część VI

A gdzie robiłaś operację jeszcze podpytam bo ostatnio właśnie znajomy mówią ze gdzieś w Gdyni robił sobie laserową operację. Szukam więc wiecej informacji cieszę się ze wszystko u Ciebie się udało

Budząc się rano, pomyśl jaki to wspaniały skarb żyć, oddychać i móc się radować – Marek Aureliusz
Anjaaali jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 20:26   #4743
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anjaaali Pokaż wiadomość
A jaka miała wadę? Ja sie też zastanawiam nad operacją wzroku w pracy niby mogę w okularach pracować ale kurczę utrudnia mi to trochę wszystko. A co do wagi to mocno nijak się ma rozmiaru ubrań :-/ szczególnie u mnie
Cytat:
Napisane przez Joanna XL Pokaż wiadomość
Tamlin to super czy ty z dużej wady startowałaś? Chyba muszę się zorientować w kosztach - bo ja mam ponad -6 więc normalnie krecik Tym bardziej by się przydało.
Ja też krecik, bo -6,5 i -6,0 miałam. Dziś rano miałam już 70% normalnej ostrości widzenia

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Anjaaali Pokaż wiadomość
A gdzie robiłaś operację jeszcze podpytam bo ostatnio właśnie znajomy mówią ze gdzieś w Gdyni robił sobie laserową operację. Szukam więc wiecej informacji cieszę się ze wszystko u Ciebie się udało
W Poznaniu, klinika Optegra.
Stary 2016-02-28, 07:12   #4744
Joanna XL
Zakorzenienie

No to pomyślę też o tej korekcji Jak schudnę

Sama w to nie wierzę ale powoli zbieram się na basen. To jest sukces ogłoszę jak wrócę - mąż wczoraj wyszedł i po 30 min był z powrotem bo kolejka nie jeździła. Ale właśnie teraz jest. Także fit niedziela
Bo popołudniu jeszcze basen malej
Stary 2016-02-28, 07:19   #4745
Anjaaali
Rozeznanie

Tamlin111 dziękuję będę się rozgląda gdzie tu by taki zabieg wykonać Gdynia ode mnie to spory kawałek do Poznania ale to warte poświęcenia ;-)

Budząc się rano, pomyśl jaki to wspaniały skarb żyć, oddychać i móc się radować – Marek Aureliusz
Stary 2016-02-28, 09:58   #4746
SzaraMyszka90
Rozeznanie

Tamlin, cieszę się, że wszystko poszło ok ja mam -2, więc nie jest tragicznie ale może kiedyś jak będzie mnie stać to sobie zrobię też taką korekcjcę

Anjaali, pytałaś o moją diętę - to właśnie próbuje się z dietą Ewy Dąbrowskiej. Wcale nie jest wypasiona, same warzywa i kilka owoców. Nie polecam dla osób pracujących fizycznie. Opadłam z sił strasznie, normalnie jak bym żyła w zwolnionym tempie
Kontynuuję bo jeszcze mam siłę, ale nie wiem czy długo pociągnę Wiecie, że wcale głodna nie jestem? Dziwne, wpycham w siebie to wszystko

Joanna trzymam kciuki za Twój basen Ja się wstydzę swojego ciała więc nie pokazuje się w takich miejscach

Edytowane przez SzaraMyszka90
Czas edycji: 2016-02-28 o 09:59
SzaraMyszka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-28, 10:09   #4747
Anjaaali
Rozeznanie

No to fakt dieta nie dla mnie. Ja ciągle ciągle ruchu w pracy jestem. Narazie za cel postanowiłam sobie ze będę jadła mało A często najważniejsze bym jadła różnorodne posiłki wtedy może takich napadow nie będzie w sytuacjach stresowych. No i od jutra ćwiczę z gacka.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-02-28, 10:12   #4748
Joanna XL
Zakorzenienie

Wróciłam Basen spoko , trochę ludzi było ale też reakreacyjnie. Popływałam ponad pół godziny, spacerem mam 25 minut - więc doszła prawie godzina ruchu.

Czy uda się wstać we wtorek - nie wiem , ale mam poczucie że zwiększyłam swoje szanse. Wiem co i jak , i znam teren

Myszko na basenie większość ludzi jest nieidealnych. Powiem więcej ponad 50% jest z wyrażną nadwagą/otyłością. Zresztą nie chodzi się tam żeby ludzi oceniać - tylko żeby coś z tym zrobić.
Mi ludzie nie przeszkadzają - przeszkadza mi przebieranie , mycie itd Ale dam radę.

Właśnie tego się obawiałam na tej diecie - ja odstawiłam mięso i już czułam się kiepsko a co dopiero same warzywa/owoce. Uważaj na siebie.
Stary 2016-02-28, 11:01   #4749
Anjaaali
Rozeznanie

Hm... zaczęłam myśleć o chodzeniu na basen chyba muszę kupić kostium jednoczęściowy i się wybrać któregoś dnia.
Najważniejsze ze ludzie chcąc coś robić z problemem i chodzą na basen. Ocenianie jest tu zbędne.
Ja mogę być na diecie bez mięsnej maks 3tygodnie bo przed @ zapotrzebowanie na mięso i mnie wzrasta :-D

Stary 2016-02-28, 18:22   #4750
Joanna XL
Zakorzenienie

Shred 29/30 za mną Przedostatni

Żarcie umiarkowanie źle

Zaliczyłam dziś basen+spacer, basen z dzieckiem+dojście, shreda... Myślę że średnia dieta ujdzie.

Zastanawiam się czy to przez codzienne ćwiczenia nie mam większego apetytu- tj trudniej mi się oprzeć pokusom. Bo to mnie naprawdę sporo kosztuje żeby się zebrać i ćwiczyć i średnio mam siłę. Niestety zamiast dodawać sobie energii czymś zdrowym wpadają słodycze

Zobaczymy może zmiana ćwiczeń na basen coś da. Jeszcze jutro ostatni Shred a od wtorku - 3*basen + 2* coś innego. Myślałam o bieganiu ale już widzę że przynajmniej w najbliższy weekend będzie za zimno. Może Skalpel w sumie mi go brakuje -takiego spokojnego ćwiczenia, w skupieniu, z odpowiednim oddechem. I efektu porozciągania. Spróbujemy

A jak tam wasza niedziela ? Aktywnie?
Stary 2016-02-28, 19:28   #4751
SzaraMyszka90
Rozeznanie

U mnie aktywnie nie wchodzi w grę póki co, ale jest lepiej Już dziś mam ochotę cokolwiek robić bo przez pierwszych kilka dni to najchętniej bym spała

Joanna wielkie brawa za shred Lubię czytać takie pełne mobilizacji posty. Dodają mi siły Bo u mnie z aktywnością w tym roku średnio, miałam parę zrywów ale nie było żadnej systematyczności jak u Ciebie, Joasiu
Stary 2016-02-28, 20:51   #4752
Usmiechnietazakrecona
Rozeznanie

Dzisiaj mi nogi do tyłka wlazły. Od rana do wieczora bieganina, noszenie ciężarów etc. Zjadłam parę wafli ryżowych i zupę. Finito.

Jutro Mel B albo pójdę na siłownię, zamelduję się z infem jak mi poszło + dietetyczne jedzonko.
Stary 2016-02-29, 03:31   #4753
Anjaaali
Rozeznanie

Ja aktywnie 3 spacery z Czesławem przed pracą później całe 10h na nogach w pracy - czyste szaleństwo. Zauważyłam że w pracy nigdy nie objadam się mimo że są stresu więc skąd ten brak opanowania w domu.

Stary 2016-02-29, 07:21   #4754
martolina1982
Zakorzenienie

hej
w tematy wakacyjne sie nie wkręce, bo my nigdy nigdzie i nie zapowiada sie bysmy w tym roku gdzies...

insane ale ty masz fajna ekipe w tej pracy. pozazdrościć. nawet jak praca trudna, wymagajaca to w takim zespole na pewno łatwiej podołac obowiązkom.

04.05.2017 start!
martolina1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 07:25   #4755
Joanna XL
Zakorzenienie

Dzień dobry

Miałam wstać o 6 zrobić tego ostatniego shreda - nie wyszło Czyli wieczorem znowu....
Już widzę to wstawanie na basen

Tymczasem do przedszkola pomykam.

Oby dziś już było w pełni dietowo
Stary 2016-02-29, 08:30   #4756
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martolina1982 Pokaż wiadomość
hej
w tematy wakacyjne sie nie wkręce, bo my nigdy nigdzie i nie zapowiada sie bysmy w tym roku gdzies...

insane ale ty masz fajna ekipe w tej pracy. pozazdrościć. nawet jak praca trudna, wymagajaca to w takim zespole na pewno łatwiej podołac obowiązkom.
Martuś a właściwie czemu nie?! Przecież to dla zdrowia ważne...ludzie kredyty biorą na wakacje. To i wy możecie, a jak nie to sama z dzieciarnią jedz. Ja bym zwariowala bez urlopu.

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 08:35   #4757
tamlin111
Zakorzenienie

Ja też bym nie mogła całe lato gnić na miejscu, ten tydzień odpoczynku się nalezy, szczególnie dzieciom. I na ten cel odkladam cały rok, bo na jeden raz bym nie dała rady.

Dobry laseczki

Kurde musze schudnąć, bo kupiłam sobie świetne spodnie bez mierzenia i mnie trochę w pasie cisną. Niestety przymierzalnie w Smyku miały kotary z pół metrowymi brakami po bokach
Stary 2016-02-29, 08:39   #4758
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Ja też bym nie mogła całe lato gnić na miejscu, ten tydzień odpoczynku się nalezy, szczególnie dzieciom. I na ten cel odkladam cały rok, bo na jeden raz bym nie dała rady.

Dobry laseczki

Kurde musze schudnąć, bo kupiłam sobie świetne spodnie bez mierzenia i mnie trochę w pasie cisną. Niestety przymierzalnie w Smyku miały kotary z pół metrowymi brakami po bokach ala:
Jeżu jak mnie takie coś drażni znaczy te przymierzalnie z dziurami...w niektórych brafiterskich sklepach takie są...nie wiem czemu to ma służyć no sorry chyba nikt normalny nie kupi biustonosza za 200pln bez przymiarki
Ja w tym roku chce zrobić 3 tygodnie urlopu. No i chyba skończy się tygodniem w lipcu w górach i 2 tyg.na Chorwacji. Trochę nam się ekipa sypie i pewnie na tą Chorwację sami pojedziemy ale ciul z tym, ileż można się napraszac ?!

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 09:06   #4759
martolina1982
Zakorzenienie

oj dziewczyny nie mamy z czego odłożyć. nie siedzimy w miescie w wakacje z wyboru. na szczescie dzieciom sie podobaja polkolonie w osiedlowej swietlicy, duzo jeżdzimy na rwerach, na plaze, wiec jakos czas maja zorganizowany.

04.05.2017 start!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-29, 09:29   #4760
HaGie
Zadomowienie

Dzień doberek.

Kurde, nie mogę Was nadrobić, mam straszne zaległości. Przez te ostatnie choroby praktycznie w ogóle nie włączałam komputera i po takim przymusowym odwyku trochę się odzwyczaiłam i muszę przyznać, że mi się to podoba. Straszny pochłaniacz czasu ten internet

99-->96
-->66
HaGie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 09:36   #4761
martolina1982
Zakorzenienie

niestety i stety

04.05.2017 start!
Stary 2016-02-29, 10:48   #4762
patisia123
Zakorzenienie

Ja też planuję sobie jakieś wakacje z przyjaciółką, pewnie nie na długo i totalnie po taniości

Wysłane z mojego ASUS_T00J przy użyciu Tapatalka
patisia123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 11:02   #4763
Ashya_
Zakorzenienie

Oj dziewczyny u mnie wszystko leży, dieta leży, ćwiczenia leżą, poklicilam się z M i już nie wiem czy przesadzam czy jednak mam rację ale póki co jestem w totalnym dnie..
Stary 2016-02-29, 11:06   #4764
Anjaaali
Rozeznanie

Ashya_ nie poddawaj się, dzisiaj odpocznij starań sie jeść lekko wtedy i duszą lżejsza. Ja im bardziej się napcham jedzeniem coraz bardziej depresyjne nastrój mam i gorzej się czuję fizycznie

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Kłótnie z M to i u mnie główny powód upadków :-/ albo poprostu szukam sobie wymówki dla własnej głupoty

Stary 2016-02-29, 12:41   #4765
patisia123
Zakorzenienie

Co tam się wydarzyło z tym M, Ashya?

Stary 2016-02-29, 12:48   #4766
swinka94
Zadomowienie

hej Dziewczyny

Za mną intensywny weekend, ale zdecydowanie to były moje najlepsze urodziny w życiu Tylko miałam mało czasu dla siebie, mało czasu na zastanowienie się, jakąś refleksję. Ale dziś to nadrobię I zdecydowanie polecam Wam dziewczyny robienie sobie samym prezentów (nie tylko urodzinowych). Ja nie miałam zbytnio kasy bo przez cały luty szalałam ale zapisałam się na bezpłatne warsztaty psychologiczne. Trochę o tym jak zapobiegać nawrotom depresji, jak dbać o siebie na co dzień, ale też ogólnie o różnych sposobach troski o swoje samopoczucie, jak stawiać granice w relacjach, odpoczywać, radzić sobie z emocjami. Świetnie było! Naprawdę, wiele się nauczyłam i poznałam mnóstwo fajnych osób które podzieliły się swoimi doświadczeniami. Oprócz tego pół dnia spędziłam na manifestacji i to też mnie naładowało pozytywną energią. A na koniec dnia umyłam się pięknie pachnącym żelem który dostałam w prezencie od mamy TŻa i zjadłam pyszną kolację (o 23, ale nie mam wyrzutów sumienia)

Wy też już czekacie na wiosnę? Przez weekend było trochę słońca, cudna pogoda A dziś znowu szaro i brzydko... Mam nadzieję że w marcu będzie więcej słonecznych dni bo tak już tęsknię za ciepełkiem i słońcem, naprawdę.

Marta co do wakacji to ja myślę, że w mieście też można je fajnie spędzić. Nie przeskoczysz kwestii związanych z kasą, więc trzeba wykorzystać to co jest Ja Cię postrzegam jako taką kreatywną mamę, wspominasz czasem o różnych zajęciach które wynajdujesz dla córek. Więc myślę że na pewno fajnie spędzicie czas Twojego urlopu, a na półkoloniach też jest super. Ja kiedyś współorganizowałam takie zajęcia i to był naprawdę wspaniały czas, mam miłe wspomnienia. A u Was też krajobraz sprzyja, żeby aktywnie spędzać czas-na rowerach czy po prostu nad jeziorem. A może chociaż na weekend pod namiot skoczycie kawałek dalej? Pamiętam że za dzieciaka to była megaatrakacja

Joasiu ja miałam podobne wrażenie po pierwszych wizytach na siłowni. Obawiałam się tam sami fit ludzie, ale okazało się że właśnie dużo jest takich ludzi z nadwagą, jakimiś niedoskonałościami, często też widzę starsze osoby, ale takie naprawdę-wyglądają na około 70-75 lat A co do mycia to mnie to też trochę krępuje, ale staram się wychodzić z założenia że tak jak ja się nie gapię na inne dziewczyny pod prysznicem tak i one raczej na mnie się nie gapią Każdy wlepia wzrok w podłogę i tyle

Ashya co się tam dzieje?

Patisia jaki kierunek rozważasz?

Myszko trzymasz się na tej diecie?

Jeśli udało Ci się przetrwać nawet jeden epizod dużej depresji - jesteś niebezpieczny i możesz wszystko.
swinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 13:24   #4767
Ashya_
Zakorzenienie

Napisałam na klubie
Stary 2016-02-29, 13:43   #4768
patisia123
Zakorzenienie

Chyba góry. Znacie aplikację airbnb? Właśbie przeglądam, jakie cudowne noclegi można znaleźć za małą kasę

Stary 2016-02-29, 14:35   #4769
Joanna XL
Zakorzenienie

Znamy Airbnb i namiętnie przeglądamy Moi znajomi korzystają i są bardziej niż zadowoleni. Ale mam też znajomych którzy jeżdżą z couchsurfingu i też są zadowoleni

Marta ja myślę że problemu kasy nie przeskoczysz - oszczędzać też trzeba mieć z czego-bo wakacje we czwórkę to jednak sporo kasy. Jasne można na kredyt jechać - ale jeśli ma się realną wizję jak go spłacić Ja bym obecnie nie pojechała na kredyt - bo teraz jest dziecko trzeba być odpowiedzialnym. A przy dwójce to już w ogóle (tak sobie wyobrażam).
Też wydaje mi się że półkolonie mogą być super- i pewnie bardziej kreatywne niż niejedne wakacje. No i macie szczęście do pięknego miejsca zamieszkania (o ile dobrze pamiętam)

Niemniej jednak może warto pomyśleć - jak Świnka mówi o namiotach, albo o odwiedzinach u jakichś krewnych, albo chociaż o jednodniowym wypadzie (jechać rano, wracać wieczorem). Moi znajomi potrafili tak jeździć pociągiem nad morze - zawsze to jakaś przygoda. No i odkrywanie okolic- ja sobie kiedyś zrobiłam z wówczas jeszcze chłopakiem,świetną wycieczkę do Gniezna (my z Poznania) czy rajd pieszy do Śremu (to akurat w większym gronie). W sumie nakłady niewielkie, odległości żadne a było super O byliśmy też jeden dzień we Fromborku (to z Gdańska) też super miejsce.
Pamiętam że nasz ojciec organizował nam z bratem takie wyjazdy - czasem bardziej udane (pod Grunwald) czasem mniej (rezerwat żółwi błotnych - nawet śladu żółwia nie widziałam, spotkani miejscowi nas wyśmiali). Ale jest co wspominać

Ja spędzałam większość wakacji u dziadków, szczęśliwie bo na Warmii. I w sumie dzięki temu że moi rodzice coś tam wymyślali nigdy nie czułam się poszkodowana że nie jeżdżę np nad morze.

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Świnko to spóźnione najlepsze życzenia

Ja nie mam problemu z myciem, przebieraniem w kontekście wyglądu (ba, nieskromnie powiem że nago lepiej wyglądam niż w ciuchach) - tylko mi się zwyczajnie chce Z całego wyjścia na basen - 40 min pływania i potem drugie tyle ogarniania się (dojazd, suszenie długich włosów, przebieranie, pranie ciuchów, pakowanie itd sporo rzeczy o których trzeba pamiętać).
Co do przebierania się - byłam na początku zaskoczona bo tu wszyscy są bardziej otwarci, mniej skrępowani - np nikt się nie wygłupia z prysznicem w kostiumie (co w mojej miejscowości jest standardem). W sumie mi to odpowiada - prościej i wygodniej jest.
Mój basen ma spore obłożenie emerytami (takimi na oko 75+)- co też jest sympatyczne bo wszyscy się uśmiechają , mówią dzień dobry , mało jest takich basenowych wyczynowców - którzy nie patrzą gdzie płyną i wszyscy muszą ich wymijać. No i daje nadzieję na aktywną starość

W sumie to zaskakujące (i przerażające) ale starsi ludzie są przeważnie w szczupli/normalni. To młodzi i w średnim wieku mają nadwagę(czasem solidną). No i niestety widziałam też parę dzieci.
Stary 2016-02-29, 15:04   #4770
swinka94
Zadomowienie

Pati ja korzystam i bardzo polecam. Jeśli będziesz chciała to wyślę Ci link polecający, wtedy obie dostaniemy zniżkę

Joasiu ja nawet w saunie widziałam ludzi w kostiumach... Na szczęście w wielu miejscach nagość jest już standardem i pilnują tego, żeby wszyscy byli nago (można ewentualnie zakryć się ręcznikiem na którym się siedzi). A co do starszych ludzi-mnie to bardzo motywuje. Bo jest mi wstyd że jestem taka młoda a doprowadziłam się do takiego stanu

Jeśli udało Ci się przetrwać nawet jeden epizod dużej depresji - jesteś niebezpieczny i możesz wszystko.
swinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości