Mamusie kwietniowe - część V :-) - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-29, 16:12   #4111
duchaa123
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)

HYBRYDA pier...le nie robie ostatnio mialam i odpadla mi po 4 dniach , po porodzie sobie dopiero zrobie , na razie obcielam i pomalowalam odrzywka ...

Bloku czekoladowego no jakos za bardzo nie lubie , ale zjadla bym murzynka niam niam . Za to zezarlam przed chwila 5 galaretek z wedla no pyszne byly

Jutro mam wizyte ciekawe co tam u malej no i pewnie beda wyniki gbs eh ... trzymajcie kciuki jutro za mnie zeby bylo ok

Adrian 13.05.2013 r Gabriela 13.04.2016 r
duchaa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 16:15   #4112
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
Napisane przez MiniMonix Pokaż wiadomość
Ja byłam przekonana że to bardziej przezroczyste i tak to googlowałam a ja od wczoraj mam jakby więcej takiego czegoś co odpisałaś. Zaraz jadę na pobranie gbs, to zapytam czy wszystko u mnie na miejscu.
No to zapytaj bo sama jestem ciekawa, może to po prostu nie ma reguły? I u jednej jest tak a u drugiej tak? Dopytaj

Cytat:
Napisane przez patryska0804 Pokaż wiadomość
Kejka nie zabijaj tylko chodź na batonika :p
Co Ty, nie jem słodyczy od środy popielcowej

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Kejka przeczytałam to. Mały i tak sporo wazył. A z jakiego powodu ten krwotok? łożysko?
No własnie też stwierdziłam, że duże dziecko jak na ten wiek ciąży..
Nie wiem z jakiego powodu krwotok, ale tak też podejrzewam, że łożysko, bo co innego?

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 16:18   #4113
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość

A moj wlasnie jutro ka rowno rok jak ćwiczy...i taki strzał z ta przepuklina. Dola załapał...to było jego takie jedyne oderwanie soe od problemów kiedyś trenował koszykówkę, mieli drużyne i wogole w lidze grali i doznał kontuzji. Długo nic nie robił sportowo, aż nie wkręcił soe w cwiczenia i teraz takie cos tak mi go szkoda...aż sie rano poryczalam
basen na razie mu zostaje a to też fajny sport i fajnie kształtuje sylwetke

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Danika ja miałam kręcone zanim keratyny nie zaczęłam sobie robić i u mnie migdałowy z vatiki w przezroczystej butelce działał najlepiej a przetestowałam całe mnóstwo. Kokos sprawiał ze były suche i porowate. Polecam Ci tez ugniatanie po umyciu w ręcznik z mikrofibry lub t-shirt. Po myciu czekałam tylko palcami i ugniatałam. Czasem myłam odżywka zamiast szamponem ( najlepiej sprawdził sie balsam mrs Potters z kerfa z aloesem) myjesz jakbyś myła szamponem tyle ze odżywka są piękne nawilżone i błyszczące
Olej najlepiej na mnie działał jak należałam do miski cieplej wody około litr i trochę oleju ivw tym naliczyłam włosy i trzymałam kilka godzin a potem mycie.
tak tak to wszystko znam i robię
niestety mycie odżywką wchodzi w grę rzadko bo mam łojotokowe zapalenie skóry i muszę używać szamponu przynajmniej co jakiś czas

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
Alina z Alina Rose blog też ma kręcone i napisała wiele postów na temat olejowania kręconych włosów. Anwen to tez kopalnia wiedzy dla włosomaniaczek
dzieki poczytam

Cytat:
Dziewczyny niedługo na Aliexpress będzie sobie można kupić większe cycki po tym co oni wymyślają to tak może być
haha niewykluczone, ze już można
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 16:21   #4114
velika
Winter is coming

widzę, że na wątku festiwal zachcianek
za mną chodzą lody kawowe... wreszcie dzisiaj dorwałam jakąś roladę kawową, ale dla mnie ma za mało kawy muszę sobie sama zrobić
zrobiłam dzisiaj zakupy kosmetyczne dla małej, bo w rossmanie było promo, kolejne rzeczy z głowy
salud niezła teściowa lista z imionami, hit!
Kalpana tak, rycynowego też używałam ;] taka ich uroda przypuszczam, bo kompletnie nic nie pomaga

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 16:27   #4115
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
Polinezyjka daj przepis na ciasteczka
Tu przepis aczkolwiek niżej napiszę Ci jak ja robię:
http://mataja.pl/2014/05/pospiech-wy...zynic-roznice/

Biorę ciasto francuskie rozkładam i ciacham na pół nożem i potem na prostokąty. Góry odkładam na bok i od razu nacinam pod skosem kilka razy przez środek. One sobie czekają aż nałożę farsz.

Farsz:
W sobotę : budyń ze sklepu ale taki z biedronki bo ma najmniej składników pół szklanki mleka mniej dałam. Zero cukru. Troszkę dosypałam cynamonu. (kolejnym razem dodam jeszcze na położony budyń dżemu)
Dziś: pokroiłam jak w tym przepisie dwa jabłka w kostkę, wycisnęłam cytrynę, dałam dużo rodzynek i posypałam cynamonem.

Farsz nakładałam na środek tak by zostało troszkę miejsca na brzegach.
Przed nałożeniem górnej warstwy moczyłam palec w wodzie i przejechałam nim po brzegach dolnej warstwy - wtedy lepiej się skleja.
Nakładam górna warstwę i sklejam boki.

Piekarnik 200 lub 220 i sprawdzam co jakiś czas czy ładnie wyglądają. Ale trzymam max 20 minut.

Jak robiłam z samym dzemem to on mi wypłynął bo robiłam trójkąty i nie zalepiłam dokładnie tylko zostawiłam tak o zlepione, ale mężowi i tak smakowało heh.

Można jeszcze żółtkiem je obsmarować by sie zarumieniły na złoto (Górną warstwę już po zlepieniu).

SEN
zdrzemnęłam się i miałam taki cudowny sen córeczka tak mi stopkami wypychała się, że nagle wydostała nogę z brzucha między piersiami i brzuchem i dotknęłam jej stópki i ona była taka malusieńka i jej powiedziałam by zaraz wracała do brzusia i odkryłam tak jakbym materiał odkrywała skórę wsadziłam stopę z powrotem i zakryłam
ale taka malusieńka stopeczka

Kejka
dzięki za info, że piszesz coś smutnego !! nawet nie czytam bo ja to potem mam problem z wybiciem sobie takich rzeczy z głowy i zapomnieniem
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 16:29   #4116
patryska0804
Zadomowienie

Kejka dobra to ja zjem za Ciebie

2007r- Dziewczyna
2013r- Narzeczona
2014r- Żona <3

5.08.2015 II kreseczki
25.08.2015 <3

Czekamy na Ciebie syneczku- Dominiś
patryska0804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 16:32   #4117
lulka19
Zakorzenienie

Poli chyba nie ten link ale artykuł przeczytałam
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-02-29, 16:34   #4118
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
za mną chodzą lody kawowe... wreszcie dzisiaj dorwałam jakąś roladę kawową, ale dla mnie ma za mało kawy muszę sobie sama zrobić
lody cafe latte z Grycana uwielbiam, mogę sama zjeść pół pudełka

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
SEN
zdrzemnęłam się i miałam taki cudowny sen córeczka tak mi stopkami wypychała się, że nagle wydostała nogę z brzucha między piersiami i brzuchem i dotknęłam jej stópki i ona była taka malusieńka i jej powiedziałam by zaraz wracała do brzusia i odkryłam tak jakbym materiał odkrywała skórę wsadziłam stopę z powrotem i zakryłam
ale taka malusieńka stopeczka
fajny sen trochę przerażająca ta wystająca noga ale fajny
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 16:34   #4119
Agnessssa
Rozeznanie

Hej dziewczynki my już dzisiaj w domku malutki pięknie kopie mamę po zebrach... w środę do kontroli idziemy i będzie duże usg. Mały powinien coś koło 2kg już mieć.

Dzisiaj dostaliśmy smutną wiadomosc że zmarł dziadek mojego męża w środę jest pogrzeb. Ja nie pójdę bo nie dam rady. Chcialabym ale wiem jak ja przeżywam takie wydarzenia. Wtedy porodowka murowana. Dzisiaj odmowimy różaniec.[*]
Stary 2016-02-29, 16:37   #4120
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
No to zapytaj bo sama jestem ciekawa, może to po prostu nie ma reguły? I u jednej jest tak a u drugiej tak? Dopytaj

Co Ty, nie jem słodyczy od środy popielcowej

No własnie też stwierdziłam, że duże dziecko jak na ten wiek ciąży..
Nie wiem z jakiego powodu krwotok, ale tak też podejrzewam, że łożysko, bo co innego?

słodycze wielki szacun za wytrwałość ja bym nie dała rady

A z ta dziewczyna i porodem w 7 miesiącu masakra

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
widzę, że na wątku festiwal zachcianek
zrobiłam dzisiaj zakupy kosmetyczne dla małej, bo w rossmanie było promo, kolejne rzeczy z głowy
salud niezła teściowa lista z imionami, hit!
Kalpana tak, rycynowego też używałam ;] taka ich uroda przypuszczam, bo kompletnie nic nie pomaga
co za promocja w rossmanie ??
Stary 2016-02-29, 16:38   #4121
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Poli chyba nie ten link ale artykuł przeczytałam
Tak. Jestem mistrz! Miałam w schowku pewnie tamten link skopiowany
Tu jest:

http://slodkiezapomnienie.blogspot.c...z-jabkami.html

Agnesssa
bardzo współczuję
21 tc córeczka
Stary 2016-02-29, 16:42   #4122
kajaja
Zadomowienie

http://wiemy.to/post-1230-niesamowit...-ch-opcy-.html
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 16:45   #4123
kopycio
Rozeznanie

Mamusie kwietniowe - część V :-)

Cytat:
Napisane przez duchaa123 Pokaż wiadomość
HYBRYDA pier...le nie robie ostatnio mialam i odpadla mi po 4 dniach , po porodzie sobie dopiero zrobie , na razie obcielam i pomalowalam odrzywka ...

Jutro mam wizyte ciekawe co tam u malej no i pewnie beda wyniki gbs eh ... trzymajcie kciuki jutro za mnie zeby bylo ok

Hybrydy Wam odpadaja, bo chyba paznokcie sa twardsze i zdrowsze w ciazy, No ja przynajmniej tak mam:

Trzymam kciukasy za wizytę!!

masakra jaki brzuch! Nie wiem czy to prawda.. Ale jak tak, to niesamowite...

Włosy
Tak sie nad swoimi zastanawiam, ale moje sie bardzo szybko przetłuszczają (myje codziennie) wiec takie olejowanie to raczej nie dla mnie..

Dziewczyny podpowiedzcie. Mialam wizytę w zeszły poniedziałek i kolejna za dwa tygodnie tzn w przyszły poniedziałek. Myślicie, ze jak pójdę do niej w pt to będzie bardzo za wcześnie? W weekend chciałabym z mama jechać na zakupy i jej trochę pomoc z wyborem rożnych potrzebnych rzeczy na czas leczenia, a nie wiem jak moja szyja i czy mogę...
A wiecie może na ile dni wcześniej może gin wypisać zwolnienie? Bo kończy mi się w poniedziałek właśnie i nie wiem czy w pt wypisze mi z data od wtorku.. Nie wiem czy zrozumiale to napisałam

Edytowane przez kopycio
Czas edycji: 2016-02-29 o 16:49
kopycio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 16:48   #4124
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Agnesssa 3 maj się jakoś

GGI no dla mnie to hardcore, ale daje radę nie wiem jak długo jeszcze

Poli a proszę bardzo

ale jestem głodna, a mego męża jeszcze nie ma bo pojechał odstawić samochód do naprawy...się szykuje wydatek ok tysiaka...

Kopycio wg mnie będzie okej, też miałam wystawiane zwolnienie w piątek a miałam do poniedziałku

Mikołaj <3
Stary 2016-02-29, 16:54   #4125
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania_mala Pokaż wiadomość
Zobaczymy jak jutro będzie. Dziś mam zakaz wychodzenia z łóżka, kropelki i termofor, może przejdzie.

Moje też tylko na początku troszkę podrosły, a później się uspokoiły i zostało małe B Ale tak jak Ty szukam plusów Małe jest piękne

Ale śnieg zaczął padać...gdzie ta wiosna?
moje tylko sie lekko pełniejsze zrobiły i tyle
Cytat:
Napisane przez MiniMonix Pokaż wiadomość

Dzięki :p właśnie sobie wizualizuję moje przyszłe cycki :p
ej Moni przecież nie kazde większe obwisną

to tylko takie typowe pocieszanie sie lasek z malym biustem, że czasem na siłe szukamy pozytywow
zacznie się bieganie przy dziecku i raz dwa bedziesz laska jak przed ciążą a spory biust moze akurat zostanie

Cytat:
Dziewczyny niedługo na Aliexpress będzie sobie można kupić większe cycki po tym co oni wymyślają to tak może być
spełnimy marzenia
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-29, 16:59   #4126
Polinezyjka
Zakorzenienie

to fake jest

Cytat:
Napisane przez kopycio Pokaż wiadomość
Hybrydy Wam odpadaja, bo chyba paznokcie sa twardsze i zdrowsze w ciazy, No ja przynajmniej tak mam:

Włosy
Tak sie nad swoimi zastanawiam, ale moje sie bardzo szybko przetłuszczają (myje codziennie) wiec takie olejowanie to raczej nie dla mnie..

Dziewczyny podpowiedzcie. Mialam wizytę w zeszły poniedziałek i kolejna za dwa tygodnie tzn w przyszły poniedziałek. Myślicie, ze jak pójdę do niej w pt to będzie bardzo za wcześnie? W weekend chciałabym z mama jechać na zakupy i jej trochę pomoc z wyborem rożnych potrzebnych rzeczy na czas leczenia, a nie wiem jak moja szyja i czy mogę...
A wiecie może na ile dni wcześniej może gin wypisać zwolnienie? Bo kończy mi się w poniedziałek właśnie i nie wiem czy w pt wypisze mi z data od wtorku.. Nie wiem czy zrozumiale to napisałam
Taka wersja mi się podoba z tymi zdrowszymi hehe

Co do włosów - przetłuszczają Ci się normalnie czy tylko w ciąży? Jeśli przed ciążą to napisz proszę jak myjesz głowę (co robisz po kole, jakie kosmetyki stosujesz). Olejowanie jest jak najbardziej dla Ciebie ponieważ nie nakładasz oleju na skórę głowy a na długość włosa.

Są też oleje na skórę głowy - ale to trzeba dobrać pod siebie.

Ja w ciąży nie dałabym rady olejować, mi śmierdzi nawet ten olej ze słodkich migdałów i arganowy.
21 tc córeczka
Stary 2016-02-29, 17:03   #4127
Martinixxx
Zadomowienie

Agnessa
Kajaka chłopcy w różu? To akurat zdjęcie widziałam dawno temu. Jeśli to prawda to szacun. 11 chłopaków...lina i do lasu albo wariatkowo

Mnie się hybrydy trzymają ładnie.

Przed chwilą był kumpel tzta i opowiadał,że jego laska krwawila regularnie od 5 m ca. Była u lekarza niemal co tydzień. Urodziła 3 tyg przed terminem,córka zdrowa. Ja bym się wykonczyla.

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 17:29   #4128
Kabriela
Zadomowienie

Zachcianki zachciankami zaczęłam zdrowe odżywianie, uwaga i zrobiłam:
- ryżankę,
- burgery z kaszy jaglanej i brokuła
a na deser pieką mi się kruszonki z owocami

(ostatnia pozycja jest taka zdrowa, że po prostu nie wiem co, ale to w sumie Wasza wina, kusicie jedzeniem).

Posprzątałam też mieszkanie, byłam na 3 godzinnym spacerze i mam wrażenie, że mój kręgosłup chce mi powiedzieć, jak bardzo jestem nienormalna. Już nie wiem jak mam się ułożyć, by nie bolał, a mąż zabrał dziecko na basen, żebym właśnie odsapnęła, bo jak On wróci to ma też jeszcze coś do zrobienia.
To nie, nie mogłam leżeć musiałam posprzątać.
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 17:29   #4129
akinomka03
Rozeznanie

Kurde naprodukowalam się i nie dodało posta :-\

Kopycio
Moj mąż tak miał, zwolnienie do poniedziałku (włącznie) wizyta kontrolna w piątek i lekarz nie chciał mu wypisać zwolnienia, musiał jechać w poniedziałek specjalnie po zwolnienie.

Narobilyscie ochoty na gofry z bita śmietaną ;-) uwielbiam, nie mam możliwości zrobić.
Blok kiedyś robiłam z przepisu koleżanki, jej był pycha a mi jakoś nie wyszedl i wiecej nie robilam.
Mi ostatnio zachcialo się i robiłam takie szyszki z ryżu i krowek
akinomka03 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-29, 17:31   #4130
kajaja
Zadomowienie

Polinezyjka dzięki
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 17:33   #4131
Smarrita
Wtajemniczenie

Kopycio raczej nie wypisze zwolnienia z przyszla data bo sobie zablokuje mozliwosc dalszego wypisywania zwolnien z data piatkowa. Pewnie w pon bedziesz musiala podskoczyc po nowe l4

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 17:40   #4132
ania_mala
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Kopycio raczej nie wypisze zwolnienia z przyszla data bo sobie zablokuje mozliwosc dalszego wypisywania zwolnien z data piatkowa. Pewnie w pon bedziesz musiala podskoczyc po nowe l4

Też tak myślę. Mi nie chciał wypisać wcześniej. Mówił,że nie może wypisac do przodu. Może tylko 3 dni do tyłu czy jakos tak.
ania_mala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 17:42   #4133
Kabriela
Zadomowienie

No i cholera doigrałam się, właśnie w śluzie zauważyłam krew.
Na szczęście mało, więc na razie nie panikuje, jednak wieczór mam łóżkowy jak nic.

Jestem głupia!!!!
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 17:46   #4134
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez GGI Pokaż wiadomość
co za promocja w rossmanie ??
na produkty dla dzieci babydream kupiłam chusteczki nawilżane, szampon (sama go używam), oliwkę, żel do mycia i coś tam jeszcze. Jak dziecku nie przypasuje, to na sobie zużyję, bo lubię te produkty

Cytat:

Włosy
ja uważam tak jak Poli, jest najbardziej dla ciebie oleje nie przetłuszczają włosów, tym bardziej, że nie nakładasz ich na skalp. Możesz na początek wypróbować nawet zwykłą oliwę z oliwek i zobaczysz, czy ci podpasuje.
Ja sobie nie wyobrażam teraz pielęgnacji włosów bez olejowania, przy takich jak moje czyli ze skłonnością do kręcenia to najlepszy sposób, żeby opanować puszenie się, plątanie itd., nie wspominając o ich kondycji

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
moje tylko sie lekko pełniejsze zrobiły i tyle
ej Moni przecież nie kazde większe obwisną
to tylko takie typowe pocieszanie sie lasek z malym biustem, że czasem na siłe szukamy pozytywow
zacznie się bieganie przy dziecku i raz dwa bedziesz laska jak przed ciążą a spory biust moze akurat zostanie
ja też tak uważam. Mam duży biust, a nie chwaląc się w świetnej formie ;] dobre staniki, ćwiczenia i naprawdę biust jak marzenie
Ale podstawą jest dobry stanik przy dużym biuście nie można się wciskać w byle co. Niekoniecznie muszą to być staniki drogie, bo sama chodzę w dość tanich, ale muszą być świetnie dopasowane
Agnessa, super, że już w domu. Współczuję śmierci dziadka ;(

Edytowane przez velika
Czas edycji: 2016-02-29 o 17:55
velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 17:51   #4135
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnessssa Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki my już dzisiaj w domku malutki pięknie kopie mamę po zebrach... w środę do kontroli idziemy i będzie duże usg. Mały powinien coś koło 2kg już mieć.

Dzisiaj dostaliśmy smutną wiadomosc że zmarł dziadek mojego męża w środę jest pogrzeb. Ja nie pójdę bo nie dam rady. Chcialabym ale wiem jak ja przeżywam takie wydarzenia. Wtedy porodowka murowana. Dzisiaj odmowimy różaniec.[*]
nareszcie w domku
Przykro mi z powodu dziadka Lepiej nie idź na pogrzeb, najwyżej później pójdziesz na grób, zapalisz znicz i się pomodlisz.

Byłam dzisiaj w sh i w końcu upolowałam kilka fajnych rzeczy dla Szymka Kupiłam 4 pary spodni, śliczny dwustronny bezrękawnik, bez śladów używania, 1 albo 2 takie grubsze sweterki w sam raz na wiosenne spacery i pajac/kombinezonik małpkę na początek jesieni Starszemu wyszperałam tylko jedną bluzę.

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 17:55   #4136
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
Napisane przez ania_mala Pokaż wiadomość
Też tak myślę. Mi nie chciał wypisać wcześniej. Mówił,że nie może wypisac do przodu. Może tylko 3 dni do tyłu czy jakos tak.
Ej ej..ale lekarz może wypisać zwolnienie wcześniej i ono się może pokrywać tu przykład:

zwolnienie od 15 do 29 lutego,
pacjent przychodzi 27 lutego
lekarz wypisuje zwolnienie od 27 lutego do powiedzmy 14 marca...

Zwolnienie się pokrywa, ale ani lekarzowi, ani w firmie ani dla ZUSu to nie jest problem. Miałam tak jak było zwolnienie od gina a później poszpitalne (od tego samego gina), dzwoniłam do ZUSu i to żaden problem. Byle była ciągłość... i taką samą sytuację miałam później z normalnymi zwolnieniami

Mikołaj <3
Stary 2016-02-29, 17:57   #4137
kopycio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
to fake jest

Taka wersja mi się podoba z tymi zdrowszymi hehe

Co do włosów - przetłuszczają Ci się normalnie czy tylko w ciąży? Jeśli przed ciążą to napisz proszę jak myjesz głowę (co robisz po kole, jakie kosmetyki stosujesz). Olejowanie jest jak najbardziej dla Ciebie ponieważ nie nakładasz oleju na skórę głowy a na długość włosa.

Są też oleje na skórę głowy - ale to trzeba dobrać pod siebie.

Ja w ciąży nie dałabym rady olejować, mi śmierdzi nawet ten olej ze słodkich migdałów i arganowy.
Zawsze mi sie przetłuszczaly. Myje tylko szamponem dwa razy. Nie używam odzywek, bo po nich jest gorzej. Ale włosy mam gęste, nie rozdwajają sie i naprawdę wyglądają na zdrowe. Nigdy nie farbowałam, nie prostuje, rzadko nawet susze, bo same sie układają w sumie przetłuszczanie jest moim jedynym problemem..

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość

Nie pocieszylyscie mnie bujne sie drugi raz w poniedziałek jakby co albo wysle tżta jego panie w kolejce na pewno przepuszcza

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Na szczęście mało, więc na razie nie panikuje, jednak wieczór mam łóżkowy jak nic.

Jestem głupia!!!!
Lez teraz kobieto, moze tylko jakies naczynko pękło. Bedzie dobrze
kopycio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 17:58   #4138
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez duchaa123 Pokaż wiadomość
To trzymamy mocno kciuki!!!

Kypcio blok już w lodówce. Nie mogę się doczekać
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 18:06   #4139
Polinezyjka
Zakorzenienie

Dla fanek Leona:
https://www.youtube.com/watch?v=4aNj5VDbBrA

Właśnie skończyłam obiad o jesu jakie dobrocie mi wyszły
PS: zawsze jak zrobiłam jakiś dobry obiad i byłam w pracy, wszyscy szliśmy do kuchni, każdy podgrzewał, zaczynaliśmy jeść i wtedy ja:
-o boże, jakie to dobre, ale za☠☠☠isty obiad zrobiłam, no palce lizać
hahahh koledzy się śmiali, no ale kto ma mnie pochwalić za pyszne jedzonko jak nie ja sama?

a czasem pisałam sms do męża: jadłeś? Dobre ? co by potwierdził mój samozachwyt hehehhe
Cytat:
Zachcianki zachciankami zaczęłam zdrowe odżywianie, uwaga i zrobiłam:
- ryżankę,
- burgery z kaszy jaglanej i brokuła
a na deser pieką mi się kruszonki z owocami

(ostatnia pozycja jest taka zdrowa, że po prostu nie wiem co, ale to w sumie Wasza wina, kusicie jedzeniem).

Posprzątałam też mieszkanie, byłam na 3 godzinnym spacerze i mam wrażenie, że mój kręgosłup chce mi powiedzieć, jak bardzo jestem nienormalna. Już nie wiem jak mam się ułożyć, by nie bolał, a mąż zabrał dziecko na basen, żebym właśnie odsapnęła, bo jak On wróci to ma też jeszcze coś do zrobienia.
To nie, nie mogłam leżeć musiałam posprzątać.
Cytat:

Jestem głupia!!!!
Jedzonko brzmi fantastycznie!
Pokaż zdjęcia

A co do krwi hmm... miałaś już tak? czy to pierwszy raz?

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

Cytat:
Zawsze mi sie przetłuszczaly. Myje tylko szamponem dwa razy. Nie używam odzywek, bo po nich jest gorzej. Ale włosy mam gęste, nie rozdwajają sie i naprawdę wyglądają na zdrowe. Nigdy nie farbowałam, nie prostuje, rzadko nawet susze, bo same sie układają w sumie przetłuszczanie jest moim jedynym problemem..
A jakie szampony zazwyczaj używasz?

No polecam tak czy siak poczytać bloga Anwen - kopalnia wiedzy!
A na skóre głowy popróbowałabym maseczkę z siemienia lnianego. Ogólnie jest dużo rzeczy, które mogłabyś popróbowac ale to tak jak piszę - blog anwen i szukaj szukaj bo ja jak zaczęłam to oszalałam
21 tc córeczka
Stary 2016-02-29, 18:10   #4140
GGI
Zakorzenienie

Cytat:

Jestem głupia!!!!
no tak głupia!!!!!!!!!!!!!!! należa Ci się baty i to konkretne!!!!!!! do łóżka nogi do góry i leż!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości