|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4111 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
HYBRYDA pier...le nie robie ostatnio mialam i odpadla mi po 4 dniach , po porodzie sobie dopiero zrobie , na razie obcielam i pomalowalam odrzywka ...
Bloku czekoladowego no jakos za bardzo nie lubie , ale zjadla bym murzynka niam niam ![]() ![]() Jutro mam wizyte ciekawe co tam u malej no i pewnie beda wyniki gbs eh ... trzymajcie kciuki jutro za mnie zeby bylo ok ![]()
#4112 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co Ty, nie jem słodyczy od środy popielcowej ![]() Cytat:
Nie wiem z jakiego powodu krwotok, ale tak też podejrzewam, że łożysko, bo co innego? ![]()
![]() |
#4113 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() niestety mycie odżywką wchodzi w grę rzadko bo mam łojotokowe zapalenie skóry i muszę używać szamponu przynajmniej co jakiś czas ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4114 |
Winter is coming
|
widzę, że na wątku festiwal zachcianek
![]() za mną chodzą lody kawowe... wreszcie dzisiaj dorwałam jakąś roladę kawową, ale dla mnie ma za mało kawy ![]() zrobiłam dzisiaj zakupy kosmetyczne dla małej, bo w rossmanie było promo, kolejne rzeczy z głowy ![]() salud niezła teściowa ![]() Kalpana tak, rycynowego też używałam ;] taka ich uroda przypuszczam, bo kompletnie nic nie pomaga ![]()
#4115 |
Zakorzenienie
|
Tu przepis aczkolwiek niżej napiszę Ci jak ja robię:
http://mataja.pl/2014/05/pospiech-wy...zynic-roznice/ Biorę ciasto francuskie rozkładam i ciacham na pół nożem i potem na prostokąty. Góry odkładam na bok i od razu nacinam pod skosem kilka razy przez środek. One sobie czekają aż nałożę farsz. Farsz: W sobotę : budyń ze sklepu ale taki z biedronki bo ma najmniej składników ![]() Dziś: pokroiłam jak w tym przepisie dwa jabłka w kostkę, wycisnęłam cytrynę, dałam dużo rodzynek i posypałam cynamonem. Farsz nakładałam na środek tak by zostało troszkę miejsca na brzegach. Przed nałożeniem górnej warstwy moczyłam palec w wodzie i przejechałam nim po brzegach dolnej warstwy - wtedy lepiej się skleja. Nakładam górna warstwę i sklejam boki. Piekarnik 200 lub 220 i sprawdzam co jakiś czas czy ładnie wyglądają. Ale trzymam max 20 minut. Jak robiłam z samym dzemem to on mi wypłynął bo robiłam trójkąty i nie zalepiłam dokładnie tylko zostawiłam tak o zlepione, ale mężowi i tak smakowało heh. Można jeszcze żółtkiem je obsmarować by sie zarumieniły na złoto (Górną warstwę już po zlepieniu). SEN zdrzemnęłam się i miałam taki cudowny sen ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ale taka malusieńka stopeczka ![]() ![]() ![]() ![]() Kejka ![]() ![]() ![]() dzięki za info, że piszesz coś smutnego !! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4116 |
Zadomowienie
|
Kejka dobra to ja zjem za Ciebie
![]()
#4117 |
Zakorzenienie
|
Poli chyba nie ten link
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4118 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4119 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki
![]() ![]() Dzisiaj dostaliśmy smutną wiadomosc że zmarł dziadek mojego męża ![]()
#4120 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
słodycze wielki szacun za wytrwałość ja bym nie dała rady ![]() A z ta dziewczyna i porodem w 7 miesiącu masakra ![]() ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Cytat:
![]() |
#4121 |
Zakorzenienie
|
Tak. Jestem mistrz! Miałam w schowku pewnie tamten link skopiowany
![]() Tu jest: http://slodkiezapomnienie.blogspot.c...z-jabkami.html Agnesssa bardzo współczuję ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4122 |
Zadomowienie
|
#4123 | ||
Rozeznanie
|
Mamusie kwietniowe - część V :-)
Cytat:
Hybrydy Wam odpadaja, bo chyba paznokcie sa twardsze i zdrowsze w ciazy, No ja przynajmniej tak mam: ![]() Trzymam kciukasy za wizytę!! ![]() Cytat:
![]() ![]() Włosy Tak sie nad swoimi zastanawiam, ale moje sie bardzo szybko przetłuszczają (myje codziennie) wiec takie olejowanie to raczej nie dla mnie.. ![]() Dziewczyny podpowiedzcie. Mialam wizytę w zeszły poniedziałek i kolejna za dwa tygodnie tzn w przyszły poniedziałek. Myślicie, ze jak pójdę do niej w pt to będzie bardzo za wcześnie? W weekend chciałabym z mama jechać na zakupy i jej trochę pomoc z wyborem rożnych potrzebnych rzeczy na czas leczenia, a nie wiem jak moja szyja i czy mogę... A wiecie może na ile dni wcześniej może gin wypisać zwolnienie? Bo kończy mi się w poniedziałek właśnie i nie wiem czy w pt wypisze mi z data od wtorku.. Nie wiem czy zrozumiale to napisałam ![]() Edytowane przez kopycio Czas edycji: 2016-02-29 o 16:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4124 |
Wtajemniczenie
|
Agnesssa 3 maj się jakoś
![]() GGI no dla mnie to hardcore, ale daje radę ![]() ![]() Poli a proszę bardzo ![]() ale jestem głodna, a mego męża jeszcze nie ma bo pojechał odstawić samochód do naprawy...się szykuje wydatek ok tysiaka... ![]() Kopycio wg mnie będzie okej, też miałam wystawiane zwolnienie w piątek a miałam do poniedziałku ![]()
#4125 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
ej Moni przecież nie kazde większe obwisną to tylko takie typowe pocieszanie sie lasek z malym biustem, że czasem na siłe szukamy pozytywow ![]() zacznie się bieganie przy dziecku i raz dwa bedziesz laska jak przed ciążą a spory biust moze akurat zostanie ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4126 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do włosów - przetłuszczają Ci się normalnie czy tylko w ciąży? Jeśli przed ciążą to napisz proszę jak myjesz głowę (co robisz po kole, jakie kosmetyki stosujesz). Olejowanie jest jak najbardziej dla Ciebie ponieważ nie nakładasz oleju na skórę głowy a na długość włosa. Są też oleje na skórę głowy - ale to trzeba dobrać pod siebie. Ja w ciąży nie dałabym rady olejować, mi śmierdzi nawet ten olej ze słodkich migdałów i arganowy.
![]() ![]() |
![]() |
#4127 |
Zadomowienie
|
Agnessa
![]() Kajaka chłopcy w różu? To akurat zdjęcie widziałam dawno temu. Jeśli to prawda to szacun. 11 chłopaków...lina i do lasu albo wariatkowo ![]() Mnie się hybrydy trzymają ładnie. Przed chwilą był kumpel tzta i opowiadał,że jego laska krwawila regularnie od 5 m ca. Była u lekarza niemal co tydzień. Urodziła 3 tyg przed terminem,córka zdrowa. Ja bym się wykonczyla. |
![]() ![]() |
![]() |
#4128 |
Zadomowienie
|
Zachcianki zachciankami zaczęłam zdrowe odżywianie, uwaga i zrobiłam:
- ryżankę, - burgery z kaszy jaglanej i brokuła a na deser pieką mi się kruszonki z owocami (ostatnia pozycja jest taka zdrowa, że po prostu nie wiem co, ale to w sumie Wasza wina, kusicie jedzeniem). ![]() Posprzątałam też mieszkanie, byłam na 3 godzinnym spacerze i mam wrażenie, że mój kręgosłup chce mi powiedzieć, jak bardzo jestem nienormalna. Już nie wiem jak mam się ułożyć, by nie bolał, a mąż zabrał dziecko na basen, żebym właśnie odsapnęła, bo jak On wróci to ma też jeszcze coś do zrobienia. To nie, nie mogłam leżeć musiałam posprzątać. |
![]() ![]() |
![]() |
#4129 |
Rozeznanie
|
Kurde naprodukowalam się i nie dodało posta :-\
Kopycio Moj mąż tak miał, zwolnienie do poniedziałku (włącznie) wizyta kontrolna w piątek i lekarz nie chciał mu wypisać zwolnienia, musiał jechać w poniedziałek specjalnie po zwolnienie. Narobilyscie ochoty na gofry z bita śmietaną ;-) uwielbiam, nie mam możliwości zrobić. Blok kiedyś robiłam z przepisu koleżanki, jej był pycha a mi jakoś nie wyszedl i wiecej nie robilam. Mi ostatnio zachcialo się i robiłam takie szyszki z ryżu i krowek ![]()
#4130 |
Zadomowienie
|
Polinezyjka dzięki
#4131 |
Wtajemniczenie
|
Kopycio raczej nie wypisze zwolnienia z przyszla data bo sobie zablokuje mozliwosc dalszego wypisywania zwolnien z data piatkowa. Pewnie w pon bedziesz musiala podskoczyc po nowe l4
Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4132 |
Zadomowienie
|
Też tak myślę. Mi nie chciał wypisać wcześniej. Mówił,że nie może wypisac do przodu. Może tylko 3 dni do tyłu czy jakos tak.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4133 |
Zadomowienie
|
No i cholera doigrałam się, właśnie w śluzie zauważyłam krew.
Na szczęście mało, więc na razie nie panikuje, jednak wieczór mam łóżkowy jak nic. Jestem głupia!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4134 | ||
Winter is coming
|
na produkty dla dzieci babydream
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja sobie nie wyobrażam teraz pielęgnacji włosów bez olejowania, przy takich jak moje czyli ze skłonnością do kręcenia to najlepszy sposób, żeby opanować puszenie się, plątanie itd., nie wspominając o ich kondycji ![]() Cytat:
![]() Ale podstawą jest dobry stanik ![]() ![]() Agnessa, super, że już w domu. Współczuję śmierci dziadka ;(
Edytowane przez velika Czas edycji: 2016-02-29 o 17:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Przykro mi z powodu dziadka ![]() Byłam dzisiaj w sh i w końcu upolowałam kilka fajnych rzeczy dla Szymka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4136 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zwolnienie od 15 do 29 lutego, pacjent przychodzi 27 lutego lekarz wypisuje zwolnienie od 27 lutego do powiedzmy 14 marca... Zwolnienie się pokrywa, ale ani lekarzowi, ani w firmie ani dla ZUSu to nie jest problem. Miałam tak jak było zwolnienie od gina a później poszpitalne (od tego samego gina), dzwoniłam do ZUSu i to żaden problem. Byle była ciągłość... i taką samą sytuację miałam później z normalnymi zwolnieniami ![]()
![]() |
#4137 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4138 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4139 | |||
Zakorzenienie
|
Dla fanek Leona:
https://www.youtube.com/watch?v=4aNj5VDbBrA Właśnie skończyłam obiad ![]() ![]() PS: zawsze jak zrobiłam jakiś dobry obiad i byłam w pracy, wszyscy szliśmy do kuchni, każdy podgrzewał, zaczynaliśmy jeść i wtedy ja: -o boże, jakie to dobre, ale za☠☠☠isty obiad zrobiłam, no palce lizać hahahh ![]() ![]() a czasem pisałam sms do męża: jadłeś? Dobre ? ![]() Cytat:
Cytat:
Pokaż zdjęcia ![]() A co do krwi hmm... miałaś już tak? czy to pierwszy raz? ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Cytat:
No polecam tak czy siak poczytać bloga Anwen - kopalnia wiedzy! A na skóre głowy popróbowałabym maseczkę z siemienia lnianego. Ogólnie jest dużo rzeczy, które mogłabyś popróbowac ale to tak jak piszę - blog anwen i szukaj szukaj bo ja jak zaczęłam to oszalałam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4140 |
Zakorzenienie
|
no tak głupia!!!!!!!!!!!!!!! należa Ci się baty i to konkretne!!!!!!! do łóżka nogi do góry i leż!
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:53.