Mamusie kwietniowe - część V :-) - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-29, 18:11   #4141
kropcia007
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)

Poli kusicielko właśnie sprawdziłam skład ciasta francuskiego nie ma tam jaj ani mleka jutro robię z dzemkiem

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 18:21   #4142
GGI
Zakorzenienie

Agnessa bardzo mi z powodu dziadka ale apsolutnie nie wybieraj się na pogrzeb. U mnie w rodzinie też był pogrzeb teraz jak jestem w ciąży byłam w tedy w 5 miesiącu lekarz kategorycznie zabronił!!!! Mimo wszystko to za duże przeżycie nerwy może spowodować skurcze także wiesz... Pójdziesz później na grób zapalisz świeczkę i się pomodlisz

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

WŁOSY
Pisze dziś cały dzień o nich ja poprostu do końca ciąży zostane łysa.
Włosy myję 2 -3 razy w tygodniu zawsze 2 zrazy szamponem 7 ziół z shaumy na końce daje odżywkę a wypadają strasznie garściami moge je wyciągać po myciu. Przed ciążą się bardzo przetłuszczały i też wypadały ale nie aż tak nie wiem co mam juz z nimi robić.
Stary 2016-02-29, 18:25   #4143
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
ja też tak uważam. Mam duży biust, a nie chwaląc się w świetnej formie ;] dobre staniki, ćwiczenia i naprawdę biust jak marzenie
Ale podstawą jest dobry stanik przy dużym biuście nie można się wciskać w byle co. Niekoniecznie muszą to być staniki drogie, bo sama chodzę w dość tanich, ale muszą być świetnie dopasowane
co do dopasowania staników masz 100% racji i małego też lepiej nie wciskać w byle co bo po latach tez moze sie okazac ze wcale nie jest już taki ładny
niestety w Polsce dużo kobiet jest nadal stanikowo nieuświadomionych i króluje przekonanie ze jak mały biust to pewnie miseczka A no w porywach do B bo wszystko co dalej to już na nie wiem jak duże cycki, no i do tego oczywiście wielkie obwody
i babki w małych sklepikach z bielizna co to uwazaja ze wiekszy obwód załatwi sprawę to nic że sie cyc z miseczek wylewa z każdej strony, a zapięcie stanika prawie na szyi

od razu na wejściu by mnie taka wyśmiała jakbym poprosiła miseczke C lub D, mimo ze przy obwodzie 65 to jest stanik na mały biust
Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
nareszcie w domku
Przykro mi z powodu dziadka Lepiej nie idź na pogrzeb, najwyżej później pójdziesz na grób, zapalisz znicz i się pomodlisz.

Byłam dzisiaj w sh i w końcu upolowałam kilka fajnych rzeczy dla Szymka Kupiłam 4 pary spodni, śliczny dwustronny bezrękawnik, bez śladów używania, 1 albo 2 takie grubsze sweterki w sam raz na wiosenne spacery i pajac/kombinezonik małpkę na początek jesieni Starszemu wyszperałam tylko jedną bluzę.
super ze zakupy udane
ja dziś widziałam w sh świetny misiowy kombinezonik pandę ale troche zniszczony wiec nie brałam
Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Dla fanek Leona:
https://www.youtube.com/watch?v=4aNj5VDbBrA

Właśnie skończyłam obiad o jesu jakie dobrocie mi wyszły
PS: zawsze jak zrobiłam jakiś dobry obiad i byłam w pracy, wszyscy szliśmy do kuchni, każdy podgrzewał, zaczynaliśmy jeść i wtedy ja:
-o boże, jakie to dobre, ale za☠☠☠isty obiad zrobiłam, no palce lizać
hahahh koledzy się śmiali, no ale kto ma mnie pochwalić za pyszne jedzonko jak nie ja sama?

a czasem pisałam sms do męża: jadłeś? Dobre ? co by potwierdził mój samozachwyt hehehhe

Jedzonko brzmi fantastycznie!
Pokaż zdjęcia

A co do krwi hmm... miałaś już tak? czy to pierwszy raz?

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

A jakie szampony zazwyczaj używasz?

No polecam tak czy siak poczytać bloga Anwen - kopalnia wiedzy!
A na skóre głowy popróbowałabym maseczkę z siemienia lnianego. Ogólnie jest dużo rzeczy, które mogłabyś popróbowac ale to tak jak piszę - blog anwen i szukaj szukaj bo ja jak zaczęłam to oszalałam
co dobrego zrobiłaś?

tez oszalałam na blogu anwen jakieś 2 lata temu, czego ja wtedy nie miałam do włosów...
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 18:27   #4144
salud
Zadomowienie

Kopycio, adres wysłałam na pw. Ten blok całkiem zachęcająco wygląda. Przyznam,że nigdy czegoś takiego nie jadłam/ Wiele osób mówi,że to wspomnienie z dzieciństwa,u mnie w domu czegoś takiego się nie robiło. Ja nawet takiego mleka w proszku nigdy nie widziałam w sklepie,poza latami 80-tymi
Kejka podziwiam samozaparcia,tez sobie zaplanowałam post od słodyczy do wielkanocy i nie dałam rady niestety. Może nie jakies duże ilości,bo w ogóle teraz mniej mi się mieści w żoładku,ale codziennie praktycznie skubnę coś słodkiego.I moja wielka miłość od 2 tyg.-Fanta ,Mirinda i itp,normalnie mnie tak ciągnie że szok,a wcześniej raczej tego typu rzeczy nie piłam
Agnessa-dobrze,że już w domku jesteście. Przykro mi z powodu dziadka.
Poli,chyba zrobię takie ciacha z jabłkiem,bo zostało mi trochę ciasta francuskiego z weekendu.
Ten neews z 11 synów to chyba nieprawda,co?bo jeśli nie to współczuję kobiecie....
Co do przetłuszczających się włosów spróbujcie rzadziej myć.U mnie się to sprawdziło. Przed ciążą nie wyobrażałam sobie nie umyć codziennie rano włosów,bo rano następnego dnia były przetłuszczone przy głowie.W ciąży jak źle się czułam i nie wychodziłam nigdzie to odpuszczałam co drugi dzień i włosy przestały się tak przetluszczac. Teraz nawet na 3 dzień wyglądają nieźle. Przestałam zmywać warstwę ochronną ze skóry,więc ona nie ma potrzeby produkować tyle łoju. To samo zaobserwowałam jeśli chodzi o pielęgnację twarzy. Zawsze walczyłam ze świecącą strefą T i ją na siłę matowiłam (kremy,podkłady,puder itd)-efekt był mizerny. Odkąd zmywam twarz olejkiem,smaruję olejkiem/serum i używam treściwszy krem przestała się tak przetłuszczac i lepiej wygląda.
salud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 18:27   #4145
Moniczki
Raczkowanie

Melduję się po wizycie (wywaliłam męża na chwile z kompa, żeby móc do Was napisać ).
Olek waży 2700, jest duży i piękny, wypycha się kolankami i dumnie wystawia jajka .
Jeżeli chodzi o moją szyjkę to ma 2,5 cm i jak określił to lekarz jest pięknie zamknięta .
Ogólnie wszystko ok. Prosił bym podjechała do szpitala w którym zamierzam rodzić i dowiedziała się ja to jest u nich z KTG, ponieważ po 36 tyg będę musiała raz w tyg jeździć i się kontrolnie podłączać.
Moniczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 18:30   #4146
salud
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
No i cholera doigrałam się, właśnie w śluzie zauważyłam krew.
Na szczęście mało, więc na razie nie panikuje, jednak wieczór mam łóżkowy jak nic.

Jestem głupia!!!!
o kurcze,nie ma co przesadzac. Jak będzie więcej może lepiej podjechac na IP albo przedzwoń do swojego lekarza
Stary 2016-02-29, 18:34   #4147
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moniczki Pokaż wiadomość
Melduję się po wizycie (wywaliłam męża na chwile z kompa, żeby móc do Was napisać ).
Olek waży 2700, jest duży i piękny, wypycha się kolankami i dumnie wystawia jajka .
Jeżeli chodzi o moją szyjkę to ma 2,5 cm i jak określił to lekarz jest pięknie zamknięta .
Ogólnie wszystko ok. Prosił bym podjechała do szpitala w którym zamierzam rodzić i dowiedziała się ja to jest u nich z KTG, ponieważ po 36 tyg będę musiała raz w tyg jeździć i się kontrolnie podłączać.
super ale Olek okaźny a klejnoty rodzinne no no widocznie ma się czym chwalić a chciałam dodać że się strasznie opuściłyście w mierzeniu siusiaków

KTG
no mi lekarka nic nie wspominała o KTG no ciekawa jestem czy choć jedano bede miec haha

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-02-29, 18:34   #4148
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
co do dopasowania staników masz 100% racji i małego też lepiej nie wciskać w byle co bo po latach tez moze sie okazac ze wcale nie jest już taki ładny
niestety w Polsce dużo kobiet jest nadal stanikowo nieuświadomionych i króluje przekonanie ze jak mały biust to pewnie miseczka A no w porywach do B bo wszystko co dalej to już na nie wiem jak duże cycki, no i do tego oczywiście wielkie obwody
i babki w małych sklepikach z bielizna co to uwazaja ze wiekszy obwód załatwi sprawę to nic że sie cyc z miseczek wylewa z każdej strony, a zapięcie stanika prawie na szyi

od razu na wejściu by mnie taka wyśmiała jakbym poprosiła miseczke C lub D, mimo ze przy obwodzie 65 to jest stanik na mały biust
tez oszalałam na blogu anwen jakieś 2 lata temu, czego ja wtedy nie miałam do włosów...
teraz to jest jeszcze w miarę, jak ja chyba z 8 lat temu zaczęłam się uświadamiać stanikowo to dopiero była masakra ;] kilka sklepów na całą Polskę, drożyzna, no ale efekty przyszły tak szybko, że bez żalu porzuciłam 75 c ;] Ale nadal nikomu się nie przyznaję jaki mam rozmiar, bo w moim otoczeniu nikt nie ma dobrych staników. Poza moją mamą i siostrą, od której się wszystko zaczęło, bo ona składa się głównie z biustu
Anwen też była dla mnie włosowym guru teraz już tak nie szaleję z pielęgnacją, bo poza końcówkami moje włosy są ok, ale kiedyś to miałam całe szafki zawalone maskami, olejami i odżywkami ;]
Moniczki gratuluję wizyty ale duży synek, wow moja pewnie w 40tc tyle będzie ważyć

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 18:34   #4149
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
No to piękna waga! Super że szyjka zamknięta i wszystko dobrze
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 18:35   #4150
Polinezyjka
Zakorzenienie

https://www.facebook.com/Realisticpl...5275317221283/
Oglądać! Cudny filmik hehhe

Tak sobie właśnie uświadomiłam - widok mojego mężczyzny bawiącego się z naszą córką lub w ogóle usypiającego/tulącego musi być niesamowicie wzruszający.

Jak możecie się podzielić waszymi odczuciami/przeżyciami w tym temacie to będę wdzięczna

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Poli kusicielko właśnie sprawdziłam skład ciasta francuskiego nie ma tam jaj ani mleka jutro robię z dzemkiem
hihihi
a ja nie znam składu tego ciasta hah po prostu łatwość zrobienia ciastek i to że są naprawdę pyszne mnie tak wciągnęła, że no codziennie od soboty są te ciastka w domu
Zjemy te to będę pewnie kombinować jakieś inne
Po prostu tyle widzę możliwości teraz hehhe

Cytat:
Napisane przez GGI Pokaż wiadomość

WŁOSY
Pisze dziś cały dzień o nich ja poprostu do końca ciąży zostane łysa.
Włosy myję 2 -3 razy w tygodniu zawsze 2 zrazy szamponem 7 ziół z shaumy na końce daje odżywkę a wypadają strasznie garściami moge je wyciągać po myciu. Przed ciążą się bardzo przetłuszczały i też wypadały ale nie aż tak nie wiem co mam juz z nimi robić.
Kochana a Ty masz z tarczycą wszystko cacy?
Bo ja przez tarczycę w ciąży tracę włosy. tzn tak obstawiam.
Anemia też może się do tego przyczyniać.
Ogólnie w ciązy to ciężko chyba diagnozować i ratować? bo hormony i cholerka wie.

Ale przed ciążą mi leciały włosy przez ŁZS. W końcu sobie poradziłam z tym poprzez dietę + rezygnację z takich kosmetyków jak Ty opisałaś (shauma itp) czyli wszystko co ma SLS i sylikony poszło w odstawkę.

Zaczęłam myć głowę szamponem dla dzieci na zmianę z takim co ma dziegieć (śmierdzi ) w składzie dla głowy z ŁZS.
Szampon nakładam tylko na skalp, na długość daję wcześniej odżywkę.
Do tego raz w tygodniu myję BARWĄ (w każdych delikatesach znajdziesz) - ma mocny skład bardzo oczyszczający - więc tym szamponem oczyszczam włosy i skórę głowy - wtedy szampon nakładam na skalp, a pianę daję na długość włosów.

Jak bardziej dbałam to też często robiłam różne płukanki to było ekstra! Bardzo pomagały na puszenie się

No i moje must have, które spowodowało, że włosy przestały mi się rozdwajać : jedwab CHI. Żadnych biosilków bo mają w składzie alkohol!
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 18:37   #4151
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Cytat:
gratki!! tzn ze po 36 tc kazda z nas powinna robic kontrolne ktg co tydzien?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-29, 18:39   #4152
kropcia007
Wtajemniczenie

Mamusie kwietniowe - część V :-)

Jestem załamana byłam u gin na wizycie właśnie mała nadal pośladkowo. Mówił mi żebym sie nie łudziła i za 2 tyg sprawdzi jeszcze i wypisze skierowanie do szpitala cesarka to scenariusz z koszmarów jak dla mnie... Nie chce CC ...

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 18:43   #4153
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:

Tak sobie właśnie uświadomiłam - widok mojego mężczyzny bawiącego się z naszą córką lub w ogóle usypiającego/tulącego musi być niesamowicie wzruszający.
Poli filmik boski!!! Ale to chyba reklama tej folii

Też mnie zawsze rozczula widok tatusiów, którzy z ogromnym zaangażowaniem opiekują się swoimi dziećmi

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Cytat:
Jestem załamana byłam u gin na wizycie właśnie mała nadal pośladkowo. Mówił mi żebym sie nie łudziła i za 2 tyg sprawdzi jeszcze i wypisze skierowanie do szpitala cesarka to scenariusz z koszmarów jak dla mnie... Nie chce CC ...
Niestety ale nie mamy na to wpływu, to nasze dzieci wybierają sobie w jaki sposób przyjdą na świat. CC to nic strasznego, głowa do góry
Stary 2016-02-29, 18:43   #4154
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
co dobrego zrobiłaś?

Domyślam się, że tak jak ja nagle w Twojej łazience było bardzo , a to bardzo dużo kosmetyków do włosów
mi juz było głupio kupować hahah
więc by kupić coś nowego to co miałam zużyte do połowy dawałam kuzynce

A zrobiłam:
spaghetti z mięsem mielonym, z sosem wymyślonym przeze mnie :
czosnek i cebulka podsmażona, do tego natka pietruszki, zmiksowane oliwki czarne, przyprawy (kurkuma, oregano,bazylia,papryka ostra) , 4 sparzone pomidory bez skórki, zmiksowałam, zagotowałam, doprawiłam.
Do całości dodałam jeszcze kilka suszonych pomidorów, oliwek zielonych, 2 ostre papryczki.
ODLOT
Cytat:
Napisane przez salud Pokaż wiadomość
Poli,chyba zrobię takie ciacha z jabłkiem,bo zostało mi trochę ciasta francuskiego z weekendu.
Ten neews z 11 synów to chyba nieprawda,co?bo jeśli nie to współczuję kobiecie....
Co do przetłuszczających się włosów spróbujcie rzadziej myć.U mnie się to sprawdziło. Przed ciążą nie wyobrażałam sobie nie umyć codziennie rano włosów,bo rano następnego dnia były przetłuszczone przy głowie.W ciąży jak źle się czułam i nie wychodziłam nigdzie to odpuszczałam co drugi dzień i włosy przestały się tak przetluszczac. Teraz nawet na 3 dzień wyglądają nieźle. Przestałam zmywać warstwę ochronną ze skóry,więc ona nie ma potrzeby produkować tyle łoju. To samo zaobserwowałam jeśli chodzi o pielęgnację twarzy. Zawsze walczyłam ze świecącą strefą T i ją na siłę matowiłam (kremy,podkłady,puder itd)-efekt był mizerny. Odkąd zmywam twarz olejkiem,smaruję olejkiem/serum i używam treściwszy krem przestała się tak przetłuszczac i lepiej wygląda.
Rób rób
To fake, od dawna krąży po internecie !
O to też dobry sposób! Przez kilka dni będzie masakra, no może więcej niż kilka, a potem skóra odżyje, powinna się wyregulować bo faktycznie przy codziennym myciu ta warstwa ochronna jest zmywana.
Cytat:
No pięknie!
Jak będziesz miała chwilę uzupełnij się w 1 poście jest link do wag naszych maluchów!
Ciekawe jak Twój Olek w naszych statystykach się deklaruje
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 18:43   #4155
Smarrita
Wtajemniczenie

No tak l4 moze sie datowo nakladac ale czy od tego samego lekarza z tego samego tytulu? Tego ja nie wiem!!!

Chusteczki z babydream moum zdaniem to niewypal raz kupilam jakis wielopak i nigdy wiecej. Malo nawilzone i ciezko kupe zetrzec:p

Wslolczuje smierci dziadka ale na pogrzeb na takim etapie ciazy bym nie poszla.

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-29, 18:53   #4156
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
No i cholera doigrałam się, właśnie w śluzie zauważyłam krew.
Na szczęście mało, więc na razie nie panikuje, jednak wieczór mam łóżkowy jak nic.

Jestem głupia!!!!

No to teraz leżeć i obserwować sytuację! :P

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Ej ej..ale lekarz może wypisać zwolnienie wcześniej i ono się może pokrywać tu przykład:

zwolnienie od 15 do 29 lutego,
pacjent przychodzi 27 lutego
lekarz wypisuje zwolnienie od 27 lutego do powiedzmy 14 marca...

Zwolnienie się pokrywa, ale ani lekarzowi, ani w firmie ani dla ZUSu to nie jest problem. Miałam tak jak było zwolnienie od gina a później poszpitalne (od tego samego gina), dzwoniłam do ZUSu i to żaden problem. Byle była ciągłość... i taką samą sytuację miałam później z normalnymi zwolnieniami

Ja miałam tak samo jak byłam w szpitalu...

Cytat:

Ojj, współczuję ja mam różne myśli, ale jednak tez wolę SN. Ale w tej chwili grozi mi też CC.
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 18:55   #4157
velika
Winter is coming

kropcia przykro mi ale nie masz na to wpływu niestety... nie będzie tak źle

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 18:55   #4158
duchaa123
Wtajemniczenie

Kropcia bedzie dobrze , mysl pozytywnie , wez pod uwage tez dobre strony , nie wiadomo jaki bys miala porod sn moze bardzo ciezki a tak przynajmniej sie nie nameczysz . Wazne zeby dzidzia byla zdrowa .

Co do wlosow mam na ich punkcie swira nie sa dlugie takie do ramion ale dobiera staranie do nich kosmetyki i sa piekne i lsniace ( a tak wogole to wlasnie siedze z moja ulubiona odrzywka arganowa na glowie , po niej wloski sa takie mieciusie i pachnace )

Adrian 13.05.2013 r Gabriela 13.04.2016 r
duchaa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 18:57   #4159
salud
Zadomowienie

Cytat:
piękna waga
Stary 2016-02-29, 19:02   #4160
MaLoS
Rozeznanie

WYDZIELINA---- ej dziewczyny o co chodzi? Przed chwila sie wystraszyłam jak Patryska, na wkładce znalazłam mleczno/żółtawe COŚ wielkości fistaszka, średnio twarde ciągnące się, wkładka mokra jestem z lekka przerażona, czy to juz mógł być czop?

Zmiany? Zawsze na lepsze
MaLoS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 19:06   #4161
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaLoS Pokaż wiadomość
WYDZIELINA---- ej dziewczyny o co chodzi? Przed chwila sie wystraszyłam jak Patryska, na wkładce znalazłam mleczno/żółtawe COŚ wielkości fistaszka, średnio twarde ciągnące się, wkładka mokra jestem z lekka przerażona, czy to juz mógł być czop?

Może fragment czopa. Porównaj sobie w internecie. A były tam nitki krwi? było galaretowate?
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 19:06   #4162
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Niestety nie pomogę, już sama nie wiem jak ma wyglądać czop...
Stary 2016-02-29, 19:06   #4163
salud
Zadomowienie

Cytat:
czop może odejść nawet na 4 tyg.przed porodem. Co do wyglądu się nie wypowiem,bo poprzednim razem odeszły mi po prosu wody,czop musiałam przeoczyć,a może dopiero się ewakuował na porodówce,więc nie miałam okazji "obmacać". Może inne dziewczyny się wypowiedzą

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-29, 19:09   #4164
duchaa123
Wtajemniczenie

Malos wydaje mi sie ze to nie czop , jak ci odejdzie to bedziesz pewna ze to on

Adrian 13.05.2013 r Gabriela 13.04.2016 r
duchaa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 19:11   #4165
GGI
Zakorzenienie

Cytat:

Jak możecie się podzielić waszymi odczuciami/przeżyciami w tym temacie to będę wdzięczna

hihihi
a ja nie znam składu tego ciasta hah po prostu łatwość zrobienia ciastek i to że są naprawdę pyszne mnie tak wciągnęła, że no codziennie od soboty są te ciastka w domu
Zjemy te to będę pewnie kombinować jakieś inne
Po prostu tyle widzę możliwości teraz hehhe

Kochana a Ty masz z tarczycą wszystko cacy?
Bo ja przez tarczycę w ciąży tracę włosy. tzn tak obstawiam.
Anemia też może się do tego przyczyniać.
Ogólnie w ciązy to ciężko chyba diagnozować i ratować? bo hormony i cholerka wie.

Ale przed ciążą mi leciały włosy przez ŁZS. W końcu sobie poradziłam z tym poprzez dietę + rezygnację z takich kosmetyków jak Ty opisałaś (shauma itp) czyli wszystko co ma SLS i sylikony poszło w odstawkę.

Zaczęłam myć głowę szamponem dla dzieci na zmianę z takim co ma dziegieć (śmierdzi ) w składzie dla głowy z ŁZS.
Szampon nakładam tylko na skalp, na długość daję wcześniej odżywkę.
Do tego raz w tygodniu myję BARWĄ (w każdych delikatesach znajdziesz) - ma mocny skład bardzo oczyszczający - więc tym szamponem oczyszczam włosy i skórę głowy - wtedy szampon nakładam na skalp, a pianę daję na długość włosów.

Jak bardziej dbałam to też często robiłam różne płukanki to było ekstra! Bardzo pomagały na puszenie się

No i moje must have, które spowodowało, że włosy przestały mi się rozdwajać : jedwab CHI. Żadnych biosilków bo mają w składzie alkohol!

Owszem lecze się na tarczycę ale biorę cały czas leki i ją kontroluje i jest oki.
Jeśli chodzi o szampon właśnie tak mi przeszło przez myśl że to moze być główny powód. Muszę spróbować jakiegoś dzicięcego jakiś konkretny ??? myślałam o czarnej rzepie ale ten zapach
Stary 2016-02-29, 19:15   #4166
MaLoS
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez duchaa123 Pokaż wiadomość
Malos wydaje mi sie ze to nie czop , jak ci odejdzie to bedziesz pewna ze to on

Podoba mi sie Twoja teoria i będę sie jej trzymać
Możliwe ze te ilości wydzieliny sa coraz większe... No nic, będę obserwować i pojutrze wypytam gin

Dzieki Dziewczyny

Zmiany? Zawsze na lepsze
MaLoS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 19:18   #4167
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana nie mozesz się załamac!!!Q widocznie tak miało być !
Stary 2016-02-29, 19:20   #4168
Smarrita
Wtajemniczenie

Noim zdaniem to tez nie czop:p

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 19:22   #4169
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
ładna waga, oby mój do porodu do takiej dobił

zgłupiałam już z tym ktg, jedni wysyłaja, inni nie
masz jakies wskazania do ktg czy dla Twojego gina to taka standardowa procedura? też bym chciała się wybrac do szpitala w którym chce rodzić na ktg, przynajmniej karta by byla i mniej pytan przy porodzie by mnie czekało, ale wg mojego gina pewnie nie bedzie potrzeby ktg, no chyba ze się przeterminuję

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
teraz to jest jeszcze w miarę, jak ja chyba z 8 lat temu zaczęłam się uświadamiać stanikowo to dopiero była masakra ;] kilka sklepów na całą Polskę, drożyzna, no ale efekty przyszły tak szybko, że bez żalu porzuciłam 75 c ;] Ale nadal nikomu się nie przyznaję jaki mam rozmiar, bo w moim otoczeniu nikt nie ma dobrych staników. Poza moją mamą i siostrą, od której się wszystko zaczęło, bo ona składa się głównie z biustu
Anwen też była dla mnie włosowym guru teraz już tak nie szaleję z pielęgnacją, bo poza końcówkami moje włosy są ok, ale kiedyś to miałam całe szafki zawalone maskami, olejami i odżywkami ;]
Moniczki gratuluję wizyty ale duży synek, wow moja pewnie w 40tc tyle będzie ważyć
pamiętam czasy jak jeszcze mieszakałam w swoim małym miasteczku a tam raptem 2 jakies sensowniejsze sklepy z bielizną i z małych rozmiarow jedynie 75 A albo B wtedy jakoś nie wpadłam na pomysł zamawiania staników wiec brałam co było

ja sie czasem do rozmiaru przyznaje, lubie to zaskoczenie na twarzach znajomych jak nagle się dowiaduja ze miseczka C czy D przy odwodzie 65 to naprawe mały biust

Cytat:

bioslik to zło co gorsza czesto go kiedys u fryzjerów widywałam
CHI jest fajny, teraz mam eliksir odżywczy z loreal na końcówki i chyba do końca życia mi ta butelka wystarczy, super wygładza
wynalazłam go też oczywiście na jakimś blogu
Cytat:
ja bym się jeszcze nie załamywała bo uwazam ze wszystko moze sie zdarzyc i Maja moze się jeszcze obrócić
naprawdę mały % dzieci jest ułozony pośladkowo
mój też na ostatniej wizycie mówił ze młody jeszcze nieodwrócony i kazał się nie przejmowac bo jeszcze ma czas, a termin mam tydzien po Tobie
wydaje mi sie ze gin niepotrzebnie Cię straszy cesarką
Cytat:
Domyślam się, że tak jak ja nagle w Twojej łazience było bardzo , a to bardzo dużo kosmetyków do włosów
mi juz było głupio kupować hahah
więc by kupić coś nowego to co miałam zużyte do połowy dawałam kuzynce

A zrobiłam:
spaghetti z mięsem mielonym, z sosem wymyślonym przeze mnie :
czosnek i cebulka podsmażona, do tego natka pietruszki, zmiksowane oliwki czarne, przyprawy (kurkuma, oregano,bazylia,papryka ostra) , 4 sparzone pomidory bez skórki, zmiksowałam, zagotowałam, doprawiłam.
Do całości dodałam jeszcze kilka suszonych pomidorów, oliwek zielonych, 2 ostre papryczki.
ODLOT
oj było tego wszystkiego, jeszcze wtedy mieszakliśmy na stancji w czwórkę i oczywiscie moich rzeczy do włosów było najwięcej
teraz mam juz wypróbowane produkty i nie kombinuję

tez dziś miałam spaghetti tylko w wersji bez oliwek bo wyszły ostatnio
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 19:34   #4170
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Uh Ja bym się łudziła, czasami dzieciaki robią takie figle. Moim zdaniem (i zdaniem mojej gin) dziecko ma czas do 37 tyg, potem zapada decyzja co dalej.
Będzie dobrze

Cytat:
Nie sądzę, czop to galareta. Gdyby nawet to już zbliżamy sie do czasu gdzie takie rzeczy są normalką

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości