|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
HYBRYDA pier...le nie robie ostatnio mialam i odpadla mi po 4 dniach , po porodzie sobie dopiero zrobie , na razie obcielam i pomalowalam odrzywka ...
Bloku czekoladowego no jakos za bardzo nie lubie , ale zjadla bym murzynka niam niam . Za to zezarlam przed chwila 5 galaretek z wedla no pyszne byly Jutro mam wizyte ciekawe co tam u malej no i pewnie beda wyniki gbs eh ... trzymajcie kciuki jutro za mnie zeby bylo ok
|
#4112 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo sama jestem ciekawa, może to po prostu nie ma reguły? I u jednej jest tak a u drugiej tak? Dopytaj ![]() Co Ty, nie jem słodyczy od środy popielcowej ![]() Cytat:
Nie wiem z jakiego powodu krwotok, ale tak też podejrzewam, że łożysko, bo co innego?
|
|
#4113 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to też fajny sport i fajnie kształtuje sylwetkeCytat:
niestety mycie odżywką wchodzi w grę rzadko bo mam łojotokowe zapalenie skóry i muszę używać szamponu przynajmniej co jakiś czas ![]() Cytat:
poczytamCytat:
|
||||
|
|
|
#4114 |
|
Winter is coming
|
widzę, że na wątku festiwal zachcianek
![]() za mną chodzą lody kawowe... wreszcie dzisiaj dorwałam jakąś roladę kawową, ale dla mnie ma za mało kawy zrobiłam dzisiaj zakupy kosmetyczne dla małej, bo w rossmanie było promo, kolejne rzeczy z głowy ![]() salud niezła teściowa Kalpana tak, rycynowego też używałam ;] taka ich uroda przypuszczam, bo kompletnie nic nie pomaga
|
#4115 |
|
Zakorzenienie
|
Tu przepis aczkolwiek niżej napiszę Ci jak ja robię:
http://mataja.pl/2014/05/pospiech-wy...zynic-roznice/ Biorę ciasto francuskie rozkładam i ciacham na pół nożem i potem na prostokąty. Góry odkładam na bok i od razu nacinam pod skosem kilka razy przez środek. One sobie czekają aż nałożę farsz. Farsz: W sobotę : budyń ze sklepu ale taki z biedronki bo ma najmniej składników pół szklanki mleka mniej dałam. Zero cukru. Troszkę dosypałam cynamonu. (kolejnym razem dodam jeszcze na położony budyń dżemu)Dziś: pokroiłam jak w tym przepisie dwa jabłka w kostkę, wycisnęłam cytrynę, dałam dużo rodzynek i posypałam cynamonem. Farsz nakładałam na środek tak by zostało troszkę miejsca na brzegach. Przed nałożeniem górnej warstwy moczyłam palec w wodzie i przejechałam nim po brzegach dolnej warstwy - wtedy lepiej się skleja. Nakładam górna warstwę i sklejam boki. Piekarnik 200 lub 220 i sprawdzam co jakiś czas czy ładnie wyglądają. Ale trzymam max 20 minut. Jak robiłam z samym dzemem to on mi wypłynął bo robiłam trójkąty i nie zalepiłam dokładnie tylko zostawiłam tak o zlepione, ale mężowi i tak smakowało heh. Można jeszcze żółtkiem je obsmarować by sie zarumieniły na złoto (Górną warstwę już po zlepieniu). SEN zdrzemnęłam się i miałam taki cudowny sen córeczka tak mi stopkami wypychała się, że nagle wydostała nogę z brzucha między piersiami i brzuchem i dotknęłam jej stópki i ona była taka malusieńka ![]() ![]() ![]() ![]() ale taka malusieńka stopeczka Kejka dzięki za info, że piszesz coś smutnego !!
|
|
#4116 |
|
Zadomowienie
|
Kejka dobra to ja zjem za Ciebie
|
#4117 |
|
Zakorzenienie
|
Poli chyba nie ten link
ale artykuł przeczytałam
|
|
|
|
#4118 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwielbiam, mogę sama zjeść pół pudełka Cytat:
trochę przerażająca ta wystająca noga ale fajny
|
||
|
|
|
#4119 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki
my już dzisiaj w domku malutki pięknie kopie mamę po zebrach... w środę do kontroli idziemy i będzie duże usg. Mały powinien coś koło 2kg już mieć. Dzisiaj dostaliśmy smutną wiadomosc że zmarł dziadek mojego męża w środę jest pogrzeb. Ja nie pójdę bo nie dam rady. Chcialabym ale wiem jak ja przeżywam takie wydarzenia. Wtedy porodowka murowana. Dzisiaj odmowimy różaniec.[*]
|
#4120 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
słodycze wielki szacun za wytrwałość ja bym nie dała rady ![]() A z ta dziewczyna i porodem w 7 miesiącu masakra ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Cytat:
|
|
|
#4121 |
|
Zakorzenienie
|
Tak. Jestem mistrz! Miałam w schowku pewnie tamten link skopiowany
![]() Tu jest: http://slodkiezapomnienie.blogspot.c...z-jabkami.html Agnesssa bardzo współczuję
|
|
#4122 |
|
Zadomowienie
|
|
#4123 | ||
|
Rozeznanie
|
Mamusie kwietniowe - część V :-)
Cytat:
Hybrydy Wam odpadaja, bo chyba paznokcie sa twardsze i zdrowsze w ciazy, No ja przynajmniej tak mam: ![]() Trzymam kciukasy za wizytę!! ![]() Cytat:
![]() masakra jaki brzuch! Nie wiem czy to prawda.. Ale jak tak, to niesamowite...Włosy Tak sie nad swoimi zastanawiam, ale moje sie bardzo szybko przetłuszczają (myje codziennie) wiec takie olejowanie to raczej nie dla mnie.. ![]() Dziewczyny podpowiedzcie. Mialam wizytę w zeszły poniedziałek i kolejna za dwa tygodnie tzn w przyszły poniedziałek. Myślicie, ze jak pójdę do niej w pt to będzie bardzo za wcześnie? W weekend chciałabym z mama jechać na zakupy i jej trochę pomoc z wyborem rożnych potrzebnych rzeczy na czas leczenia, a nie wiem jak moja szyja i czy mogę... A wiecie może na ile dni wcześniej może gin wypisać zwolnienie? Bo kończy mi się w poniedziałek właśnie i nie wiem czy w pt wypisze mi z data od wtorku.. Nie wiem czy zrozumiale to napisałam
Edytowane przez kopycio Czas edycji: 2016-02-29 o 17:49 |
||
|
|
|
#4124 |
|
Wtajemniczenie
|
Agnesssa 3 maj się jakoś
GGI no dla mnie to hardcore, ale daje radę nie wiem jak długo jeszcze![]() Poli a proszę bardzo ale jestem głodna, a mego męża jeszcze nie ma bo pojechał odstawić samochód do naprawy...się szykuje wydatek ok tysiaka... ![]() Kopycio wg mnie będzie okej, też miałam wystawiane zwolnienie w piątek a miałam do poniedziałku
|
#4125 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ej Moni przecież nie kazde większe obwisną to tylko takie typowe pocieszanie sie lasek z malym biustem, że czasem na siłe szukamy pozytywow ![]() zacznie się bieganie przy dziecku i raz dwa bedziesz laska jak przed ciążą a spory biust moze akurat zostanie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4126 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do włosów - przetłuszczają Ci się normalnie czy tylko w ciąży? Jeśli przed ciążą to napisz proszę jak myjesz głowę (co robisz po kole, jakie kosmetyki stosujesz). Olejowanie jest jak najbardziej dla Ciebie ponieważ nie nakładasz oleju na skórę głowy a na długość włosa. Są też oleje na skórę głowy - ale to trzeba dobrać pod siebie. Ja w ciąży nie dałabym rady olejować, mi śmierdzi nawet ten olej ze słodkich migdałów i arganowy.
|
|
|
#4127 |
|
Zadomowienie
|
Agnessa
Kajaka chłopcy w różu? To akurat zdjęcie widziałam dawno temu. Jeśli to prawda to szacun. 11 chłopaków...lina i do lasu albo wariatkowo ![]() Mnie się hybrydy trzymają ładnie. Przed chwilą był kumpel tzta i opowiadał,że jego laska krwawila regularnie od 5 m ca. Była u lekarza niemal co tydzień. Urodziła 3 tyg przed terminem,córka zdrowa. Ja bym się wykonczyla. |
|
|
|
#4128 |
|
Zadomowienie
|
Zachcianki zachciankami zaczęłam zdrowe odżywianie, uwaga i zrobiłam:
- ryżankę, - burgery z kaszy jaglanej i brokuła a na deser pieką mi się kruszonki z owocami (ostatnia pozycja jest taka zdrowa, że po prostu nie wiem co, ale to w sumie Wasza wina, kusicie jedzeniem). ![]() Posprzątałam też mieszkanie, byłam na 3 godzinnym spacerze i mam wrażenie, że mój kręgosłup chce mi powiedzieć, jak bardzo jestem nienormalna. Już nie wiem jak mam się ułożyć, by nie bolał, a mąż zabrał dziecko na basen, żebym właśnie odsapnęła, bo jak On wróci to ma też jeszcze coś do zrobienia. To nie, nie mogłam leżeć musiałam posprzątać. |
|
|
|
#4129 |
|
Rozeznanie
|
Kurde naprodukowalam się i nie dodało posta :-\
Kopycio Moj mąż tak miał, zwolnienie do poniedziałku (włącznie) wizyta kontrolna w piątek i lekarz nie chciał mu wypisać zwolnienia, musiał jechać w poniedziałek specjalnie po zwolnienie. Narobilyscie ochoty na gofry z bita śmietaną ;-) uwielbiam, nie mam możliwości zrobić. Blok kiedyś robiłam z przepisu koleżanki, jej był pycha a mi jakoś nie wyszedl i wiecej nie robilam. Mi ostatnio zachcialo się i robiłam takie szyszki z ryżu i krowek
|
#4130 |
|
Zadomowienie
|
Polinezyjka dzięki
|
#4131 |
|
Wtajemniczenie
|
Kopycio raczej nie wypisze zwolnienia z przyszla data bo sobie zablokuje mozliwosc dalszego wypisywania zwolnien z data piatkowa. Pewnie w pon bedziesz musiala podskoczyc po nowe l4
Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4132 |
|
Zadomowienie
|
Też tak myślę. Mi nie chciał wypisać wcześniej. Mówił,że nie może wypisac do przodu. Może tylko 3 dni do tyłu czy jakos tak.
|
|
|
|
#4133 |
|
Zadomowienie
|
No i cholera doigrałam się, właśnie w śluzie zauważyłam krew.
Na szczęście mało, więc na razie nie panikuje, jednak wieczór mam łóżkowy jak nic. Jestem głupia!!!! |
|
|
|
#4134 | ||
|
Winter is coming
|
na produkty dla dzieci babydream
![]() Cytat:
Ja sobie nie wyobrażam teraz pielęgnacji włosów bez olejowania, przy takich jak moje czyli ze skłonnością do kręcenia to najlepszy sposób, żeby opanować puszenie się, plątanie itd., nie wspominając o ich kondycji ![]() Cytat:
Ale podstawą jest dobry stanik ![]() Agnessa, super, że już w domu. Współczuję śmierci dziadka ;(
Edytowane przez velika Czas edycji: 2016-02-29 o 18:55 |
||
|
|
|
#4135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przykro mi z powodu dziadka Lepiej nie idź na pogrzeb, najwyżej później pójdziesz na grób, zapalisz znicz i się pomodlisz.Byłam dzisiaj w sh i w końcu upolowałam kilka fajnych rzeczy dla Szymka Starszemu wyszperałam tylko jedną bluzę.
|
|
|
|
|
#4136 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zwolnienie od 15 do 29 lutego, pacjent przychodzi 27 lutego lekarz wypisuje zwolnienie od 27 lutego do powiedzmy 14 marca... Zwolnienie się pokrywa, ale ani lekarzowi, ani w firmie ani dla ZUSu to nie jest problem. Miałam tak jak było zwolnienie od gina a później poszpitalne (od tego samego gina), dzwoniłam do ZUSu i to żaden problem. Byle była ciągłość... i taką samą sytuację miałam później z normalnymi zwolnieniami
|
|
#4137 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w sumie przetłuszczanie jest moim jedynym problemem..Cytat:
bujne sie drugi raz w poniedziałek jakby co albo wysle tżta jego panie w kolejce na pewno przepuszcza![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4138 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4139 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dla fanek Leona:
https://www.youtube.com/watch?v=4aNj5VDbBrA Właśnie skończyłam obiad PS: zawsze jak zrobiłam jakiś dobry obiad i byłam w pracy, wszyscy szliśmy do kuchni, każdy podgrzewał, zaczynaliśmy jeść i wtedy ja: -o boże, jakie to dobre, ale za☠☠☠isty obiad zrobiłam, no palce lizać hahahh koledzy się śmiali, no ale kto ma mnie pochwalić za pyszne jedzonko jak nie ja sama? a czasem pisałam sms do męża: jadłeś? Dobre ? co by potwierdził mój samozachwyt hehehheCytat:
Cytat:
Pokaż zdjęcia A co do krwi hmm... miałaś już tak? czy to pierwszy raz? ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Cytat:
No polecam tak czy siak poczytać bloga Anwen - kopalnia wiedzy! A na skóre głowy popróbowałabym maseczkę z siemienia lnianego. Ogólnie jest dużo rzeczy, które mogłabyś popróbowac ale to tak jak piszę - blog anwen i szukaj szukaj bo ja jak zaczęłam to oszalałam
|
|
|
#4140 |
|
Zakorzenienie
|
no tak głupia!!!!!!!!!!!!!!! należa Ci się baty i to konkretne!!!!!!! do łóżka nogi do góry i leż!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:36.

. Za to zezarlam przed chwila 5 galaretek z wedla no pyszne byly

a ja od wczoraj mam jakby więcej takiego czegoś co odpisałaś. Zaraz jadę na pobranie gbs, to zapytam czy wszystko u mnie na miejscu.
bo sama jestem ciekawa, może to po prostu nie ma reguły? I u jednej jest tak a u drugiej tak?
Dopytaj
kiedyś trenował koszykówkę, mieli drużyne i wogole w lidze grali i doznał kontuzji. Długo nic nie robił sportowo, aż nie wkręcił soe w cwiczenia i teraz takie cos 
poczytam

ale artykuł przeczytałam 

uwielbiam, mogę sama zjeść pół pudełka