Mamusie kwietniowe - część V :-) - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-29, 19:36   #4171
ania_mala
Zadomowienie

Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Ej ej..ale lekarz może wypisać zwolnienie wcześniej i ono się może pokrywać tu przykład:

zwolnienie od 15 do 29 lutego,
pacjent przychodzi 27 lutego
lekarz wypisuje zwolnienie od 27 lutego do powiedzmy 14 marca...

Zwolnienie się pokrywa, ale ani lekarzowi, ani w firmie ani dla ZUSu to nie jest problem. Miałam tak jak było zwolnienie od gina a później poszpitalne (od tego samego gina), dzwoniłam do ZUSu i to żaden problem. Byle była ciągłość... i taką samą sytuację miałam później z normalnymi zwolnieniami
Bardzo możliwe, mój lekarz jest trochę dziwny w tych formalnych sprawach. Zawsze mi się machnie na zwolnieniu lub czegoś zapomni W tym wypadku byłam na wizycie w piątek, a zwolnienie miałam do poniedziałku to kazał mi przyjść w poniedziałek, bo on musi mieć udokumentowane,że byłam tego dnia na wizycie..ale może panikował

Cytat:
Napisane przez Moniczki Pokaż wiadomość
Melduję się po wizycie (wywaliłam męża na chwile z kompa, żeby móc do Was napisać ).
Olek waży 2700, jest duży i piękny, wypycha się kolankami i dumnie wystawia jajka .
Jeżeli chodzi o moją szyjkę to ma 2,5 cm i jak określił to lekarz jest pięknie zamknięta .
Ogólnie wszystko ok. Prosił bym podjechała do szpitala w którym zamierzam rodzić i dowiedziała się ja to jest u nich z KTG, ponieważ po 36 tyg będę musiała raz w tyg jeździć i się kontrolnie podłączać.
Super! Olek już duży chłopak

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Jestem załamana byłam u gin na wizycie właśnie mała nadal pośladkowo. Mówił mi żebym sie nie łudziła i za 2 tyg sprawdzi jeszcze i wypisze skierowanie do szpitala cesarka to scenariusz z koszmarów jak dla mnie... Nie chce CC ...
Nie denerwuj się, jeszcze się wszystko może zdarzyć. A nawet jeśli nie, to cc może nie będzie takie straszne. Mi na razie też grozi cięcie, bo mała też ułożona pośladkowo, ale chyba nie ma sensu myśleć na zapas. Jak będzie trzeba, to dla dobra naszych maluchów wszystko przetwamy
ania_mala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 19:39   #4172
MaLoS
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
Uh Ja bym się łudziła, czasami dzieciaki robią takie figle. Moim zdaniem (i zdaniem mojej gin) dziecko ma czas do 37 tyg, potem zapada decyzja co dalej.

Będzie dobrze

Nie sądzę, czop to galareta. Gdyby nawet to już zbliżamy sie do czasu gdzie takie rzeczy są normalką

No to była taka galareta sprężysta masz racje, nie powinno nas to dziwić za bardzo...

Kropcia---- nie martw sie, jest jeszcze szansa ze sie odwróci, a jak nie to sobie z nią pogadasz jak wyjdzie na druga stronę nie załamuj sie jeszcze, a nawet jakby CC to tez przecież nic takiego

Zmiany? Zawsze na lepsze
MaLoS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 19:45   #4173
Iwoncia81
Zakorzenienie

cesarka
Dziewczyny które sie tego boją to nie martwcie sie na zapas.
Ja moge powiedzieć z doświadczenia że to wcale nie jest takie straszne.
Też zawsze bałam sie i boje ingerencji skalpelem w ciało, ale trzeba być dobrej myśli.
Cewnik (przynajmniej u mnie) zakładali jak już zaczęło działać znieczulenie, a jego wyciągania nawet nie poczułam a bałam sie strasznie.
Bardziej mnie wkurzały zastrzyki na krzepnięcie krwi. W szpitalu robiła położna, potem w domu też położna a raz nawet mój brat bo pokazywał mężowi jak i potem tylko on mi to robił
Nie bolało

czop śluzowy
Wygląda jak zielonkawa galaretka, czasem z domieszką krwi. Na pewno nie jest przeźroczysty jak szkło

zachcianki 3 trym.
Ja nie znosiłam słodkości, a w zasadzie już od 2 trym mam faze na słodkie z tym że jak zjem np. czekolade to musze zagryźć słonymi paluszkami no i potem mnie suszy na amen więc pół litra wody za jednym zamachem

kciuki za jutrzejsze wizyty!!!
Ja mam 3go wizyte i już sie stresuje powoli.
Strasznie mnie całe krocze boli że czasem już z bezsilności nie wiem co robić. Nawet po cesarce sie tak nie ruszałam beznadziejnie jak teraz w ciąży...
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 19:46   #4174
MiniMonix
Zakorzenienie

Nie zapytałam o to co miałam pytać. 7.03 mam wizytę normalną to wypytam go. Na badanie ktg obsuwa była, że godzinę musiałam siedzieć i czekać a potem samo ktg na twardej leżance dało wycisk moim krzyżom. Wymaz pobrała położna i zawiozłam do labo.

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 19:49   #4175
NieIdealna82
Raczkowanie

Kropcia do porodu jeszcze może sie obrócić więc nie myśl tak o tym

Wyniki
Robiłam ostatnie już badania morf i mocz i wszystko ok a HGB 12.5 to całkiem dobrze

Czy dopiszecie mi wage mojego bobka w 28 tyg. 1350g.
NieIdealna82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 19:53   #4176
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NieIdealna82 Pokaż wiadomość
Kropcia do porodu jeszcze może sie obrócić więc nie myśl tak o tym

Wyniki
Robiłam ostatnie już badania morf i mocz i wszystko ok a HGB 12.5 to całkiem dobrze

Czy dopiszecie mi wage mojego bobka w 28 tyg. 1350g.
Ładny wynik morfologii
Sama możesz dopisac wage dzieciaczka. Normalnie otwierasz plik i wpisujesz sie
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 19:58   #4177
kropcia007
Wtajemniczenie

Mamusie kwietniowe - część V :-)

Jeszcze nie stracę nadzieji oj nie! Rożne rzeczy sie zdarzają ale po wyjściu z gabinetu ryczałam w aucie jak bóbr. Teraz przemyślałam i nadal będę myślała pozytywnie! Ta moja mała buntowniczka to za starą pewnie taka jest

Dziękuje Wam za wsparcie

Kwietniowa Mamusia - Maja

Edytowane przez kropcia007
Czas edycji: 2016-02-29 o 20:01
kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 20:04   #4178
kopycio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość

[/COLOR]
A jakie szampony zazwyczaj używasz?

No polecam tak czy siak poczytać bloga Anwen - kopalnia wiedzy!
A na skóre głowy popróbowałabym maseczkę z siemienia lnianego. Ogólnie jest dużo rzeczy, które mogłabyś popróbowac ale to tak jak piszę - blog anwen i szukaj szukaj bo ja jak zaczęłam to oszalałam
Widze, ze anven króluje, ide szukac pomocy u niej dziekuje

Cytat:
Napisane przez salud Pokaż wiadomość
Kopycio, adres wysłałam na pw. Ten blok całkiem zachęcająco wygląda. Przyznam,że nigdy czegoś takiego nie jadłam/ Wiele osób mówi,że to wspomnienie z dzieciństwa,u mnie w domu czegoś takiego się nie robiło. Ja nawet takiego mleka w proszku nigdy nie widziałam w sklepie,poza latami 80-tymi
Kejka podziwiam samozaparcia,tez sobie zaplanowałam post od słodyczy do wielkanocy i nie dałam rady niestety. Może nie jakies duże ilości,bo w ogóle teraz mniej mi się mieści w żoładku,ale codziennie praktycznie skubnę coś słodkiego.I moja wielka miłość od 2 tyg.-Fanta ,Mirinda i itp,normalnie mnie tak ciągnie że szok,a wcześniej raczej tego typu rzeczy nie piłam
Co do przetłuszczających się włosów spróbujcie rzadziej myć.U mnie się to sprawdziło. Przed ciążą nie wyobrażałam sobie nie umyć codziennie rano włosów,bo rano następnego dnia były przetłuszczone przy głowie.W ciąży jak źle się czułam i nie wychodziłam nigdzie to odpuszczałam co drugi dzień i włosy przestały się tak przetluszczac. Teraz nawet na 3 dzień wyglądają nieźle. Przestałam zmywać warstwę ochronną ze skóry,więc ona nie ma potrzeby produkować tyle łoju. To samo zaobserwowałam jeśli chodzi o pielęgnację twarzy. Zawsze walczyłam ze świecącą strefą T i ją na siłę matowiłam (kremy,podkłady,puder itd)-efekt był mizerny. Odkąd zmywam twarz olejkiem,smaruję olejkiem/serum i używam treściwszy krem przestała się tak przetłuszczac i lepiej wygląda.

Jak dorwę komp to wysle maila, tam wszystko mam
Mi rzadsze mycie nie pomaga, a czuje sie wtedy strasznie, wiec szoruje codziennie
Co do zachcianek, to ja teraz dopiero je mam, cała ciaze nic a teraz ciagle

Cytat:
Napisane przez Moniczki Pokaż wiadomość
Melduję się po wizycie (wywaliłam męża na chwile z kompa, żeby móc do Was napisać ).

Olek waży 2700, jest duży i piękny, wypycha się kolankami i dumnie wystawia jajka .

Jeżeli chodzi o moją szyjkę to ma 2,5 cm i jak określił to lekarz jest pięknie zamknięta .

Ogólnie wszystko ok. Prosił bym podjechała do szpitala w którym zamierzam rodzić i dowiedziała się ja to jest u nich z KTG, ponieważ po 36 tyg będę musiała raz w tyg jeździć i się kontrolnie podłączać.

Gratki za wizytę, duży juz młody! Super

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Jestem załamana byłam u gin na wizycie właśnie mała nadal pośladkowo. Mówił mi żebym sie nie łudziła i za 2 tyg sprawdzi jeszcze i wypisze skierowanie do szpitala cesarka to scenariusz z koszmarów jak dla mnie... Nie chce CC ...

Głowa do gory! Moze jeszcze fiknie, a jak nie to cesarka nie jest tez taka zła. Nie martw sie na zapas

Kabriela jak sytuacja??

Dziekuje za wszystkie info o zwolnieniu zaraz jeszcze poczytam w necie. Wolałabym isc w piatek, bo to wizyta na NFZ a tak to 100 musze płacić

Ktg
Moja wysyła po 36 tg wszystkie taz w tygodniu do szpitala.

Dziewczyny nie moge! Tż prasuje pierwszy raz widze go z żelazkiem mozna? Mozna!
kopycio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 20:12   #4179
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Ale mi głupio! wprowadziłam was w bład. Winowajca jest kalafior ciazowy zwale to na opuchlizne mózgową- ciążową ja nie mam lecha free tylko warke radler 0.0 % ahh i jest w skladzie ze zawiera słód jeczmienny
I to dwókrotnie wprowadziłam w błąd... bo nie mam nystatyny na grzybice tylko natamycyna unia,możecie mnie karać
Stary 2016-02-29, 21:01   #4180
lulka19
Zakorzenienie

Iwoncia opowiesz coś więcej o tych zastrzykach? są obowiązkowe po każdym CC? pytam bo ja z tych co mają rzadką krew
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 21:13   #4181
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kopycio Pokaż wiadomość

Dziewczyny nie moge! Tż prasuje pierwszy raz widze go z żelazkiem mozna? Mozna!
Pewnie że można mój często sobie sam musiał prasować u w jego rodzinie to rodzice totalna olewka więc radził sobie sam. Teraz też sie zdarzyło jak musiał chłopy potrafią tylko przyznać sie nie chcą albo mają lenia po prostu

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Iwoncia opowiesz coś więcej o tych zastrzykach? są obowiązkowe po każdym CC? pytam bo ja z tych co mają rzadką krew
Wiesz co nie mam pewności w 100% ale jak leżałam po pierwszej cesarce to każda z sali dostawała te zastrzyki. Oczywiście te po CC. Nie wiem czy to zależy od tego ile krwi sie straci przy operacji, czy jeszcze od czegoś innego.
W zasadzie to słyszałam że po każdej operacji dostaje sie te zastrzyki przeciwzakrzepowe. Nietylko po CC.

Edytowane przez Iwoncia81
Czas edycji: 2016-02-29 o 21:15

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-29, 21:25   #4182
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Pewnie że można mój często sobie sam musiał prasować u w jego rodzinie to rodzice totalna olewka więc radził sobie sam. Teraz też sie zdarzyło jak musiał chłopy potrafią tylko przyznać sie nie chcą albo mają lenia po prostu

Wiesz co nie mam pewności w 100% ale jak leżałam po pierwszej cesarce to każda z sali dostawała te zastrzyki. Oczywiście te po CC. Nie wiem czy to zależy od tego ile krwi sie straci przy operacji, czy jeszcze od czegoś innego.
W zasadzie to słyszałam że po każdej operacji dostaje sie te zastrzyki przeciwzakrzepowe. Nietylko po CC.

Dzięki Wydawało mi się, że podczas CC traci się mniej krwi niż podczas SN, ale co tam ja wiem Moja hemoglobina ostatnio to 13, mam nadzieję jeszcze ją trochę podrasować
Stary 2016-02-29, 21:48   #4183
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Wydawało mi się, że podczas CC traci się mniej krwi niż podczas SN, ale co tam ja wiem Moja hemoglobina ostatnio to 13, mam nadzieję jeszcze ją trochę podrasować
To też różnie bywa z tą utratą krwi. Zależy kto sie pacjentami zajmuje bo jak partacz co niedopilnuje to wiesz...
U mnie w najbliższej rodzinie ( teraz mi sie przypomniało) każdy kto miał jakąkolwiek operacje miał te zastrzyki bo mój brat był wzywany do tego był w wojsku szkolony
Te zastrzyki można samemu robić sobie w brzuch oczywiście jak je trzeba wykonywac ja jakoś sama sobie nie umiałam. Wolałam jak mi mąż robił w ramie

skurcze przepowiadające
Odczuwacie je w dzień? Ja tak tylko wieczorami kilka razy. Niefajne te uczucie i pamiętam że poprzednio też mnie lekko denerwowały.

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

patryska a jak tam ta dziewczyna z "buntowniczych..."? Urodziła Marysie w terminie? Ja tam zaglądam na wątek czasem bo miałam tam dołączyć ale nie zdążyłam pytam czy w terminie bo teraz to większość przed terminem jakoś rodzi mam wrażenie
Stary 2016-02-29, 21:53   #4184
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Wlasnie mialam pisac o mojej sąsiadce. Urodziła w poniedziałek przez cc niby w terminie bo miała zaplanowane ciecie przez miednicowe ułożenie a dziewczynka 2500 i zdrowa, troche sie przeraziłam bo mój maly ma juz tyle , no chyba ze oni cos ściemnili, bo ona chyba z 4 razy byla w trakcie ciąży w szpitalu i nic o tym nikomu nie mowili, wiec może i ten termin byl jakos wczesniej
Stary 2016-02-29, 21:58   #4185
Iwoncia81
Zakorzenienie

tabaska mój pierworodny urodził sie - no 2 tyg przed terminem i miał 2600 i zdrowy
Mój gin mi mówił że jeśli ma sie np. wysokie ciśnienie, wczesnie starzejące się łożysko to dzieci wolniej rosną. Są tez inne czynniki które wpływają na wage ale ich juz nie pamiętam. Ja miałam wysokie ciśnienie, teraz tez bym miała ale lecze to od początku zajścia w ciąże to może drugi bedzie cięższy
Stary 2016-02-29, 22:03   #4186
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
tabaska mój pierworodny urodził sie - no 2 tyg przed terminem i miał 2600 i zdrowy
Mój gin mi mówił że jeśli ma sie np. wysokie ciśnienie, wczesnie starzejące się łożysko to dzieci wolniej rosną. Są tez inne czynniki które wpływają na wage ale ich juz nie pamiętam. Ja miałam wysokie ciśnienie, teraz tez bym miała ale lecze to od początku zajścia w ciąże to może drugi bedzie cięższy

Nie wiem czy ze mną tak nie jest, choć ja mam to ciśnienie od kilku tygodni dopiero...

Jakie bierzesz tabletki, i dawki?
Stary 2016-02-29, 22:04   #4187
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Tylko ze mi jeszcze miesiąc dobry zostal a Igor ma juz niby 2500, oby usg bylo mylne choc mam koleżankę ktora naturalnie urodziła ponad 5kg dziewczynke, nie wiem jakim cudem tego dokonala, oczywiście na usg pokazywalo ze mala miala duzo mniej warzyć ehh
Stary 2016-02-29, 22:06   #4188
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość
Tylko ze mi jeszcze miesiąc dobry zostal a Igor ma juz niby 2500, oby usg bylo mylne choc mam koleżankę ktora naturalnie urodziła ponad 5kg dziewczynke, nie wiem jakim cudem tego dokonala, oczywiście na usg pokazywalo ze mala miala duzo mniej warzyć ehh

Moja teściowa urodziła naturalnie córkę 5150. A mówią, że dziewczynki niby mniejsze
Stary 2016-02-29, 22:13   #4189
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem czy ze mną tak nie jest, choć ja mam to ciśnienie od kilku tygodni dopiero...

Jakie bierzesz tabletki, i dawki?
Biore Dopegyt 2x1

Cytat:
5kg aż mnie jeszcze bardziej dół rozbolał. Szacunek dla tych kobiet które potrafią urodzić tak duże dzieci

O matko, jak mnie skóra na brzuchu swędzi. Widze dwa nowe rozstępy
Już widze jak postrzelam przez te kolejne 1,5 m-ca

Czas edycji: 2016-02-29 o 22:15
Stary 2016-02-29, 22:15   #4190
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Biore Dopegyt 2x1

5kg aż mnie jeszcze bardziej dół rozbolał. Szacunek dla tych kobiet które potrafią urodzić tak duże dzieci

To malutko bierzesz. Ja od jutra zacznę chyba 4x1...
Stary 2016-02-29, 22:17   #4191
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
To malutko bierzesz. Ja od jutra zacznę chyba 4x1...
Starcza bo mam 126/76 tak w tych granicach. W poprzedniej ciąży miałam wyższe miesiąc przed porodem i zamiast mi zwiekszyc dawke to mnie położył do szpitala i nadal brałam taką samą dawke czyli 2x1. Wypisałam sie na własne żądanie po tygodniu bo wolałam w domu być niż tam sie kisić i brać to samo
Stary 2016-02-29, 22:19   #4192
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Starcza bo mam 126/76 tak w tych granicach. W poprzedniej ciąży miałam wyższe miesiąc przed porodem i zamiast mi zwiekszyc dawke to mnie położył do szpitala i nadal brałam taką samą dawke czyli 2x1. Wypisałam sie na własne żądanie po tygodniu bo wolałam w domu być niż tam sie kisić i brać to samo

Na szczęście moja lekarka nie upiera się przy szpitalu... To jak Ty z taką dawką i ciśnieniem masz CC to co dopiero ja
Stary 2016-02-29, 22:24   #4193
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Jak to jest z tym waszym ciśnieniem, ciągle macie podwyższone? Przed ciaza tez miałyście z tym problem? Ja mam zazwyczaj zbyt niskie ciśnienie ale zawsze przed wizyta u giną mam robiony pomiar a wtedy mi wzrasta do 140-90
Stary 2016-02-29, 22:27   #4194
Iwoncia81
Zakorzenienie

Dobrze że sie nie upiera w sumie bo tabletkami to można ustabilizować

Mnie strasznie ze stresu te cisnienie skacze w góre, a przy porodzie to nie dość że zestresowana to chyba te tabletki mi już guzik pomagały.
Jak ide do gina to u niego mam około 150/100. Gin już nie wpisuje tego w karte bo wie że sie denerwuje samą wizytą to kazał mi w domu kontrolować minimum 2x dziennie.

Czas edycji: 2016-02-29 o 22:28
Stary 2016-02-29, 22:34   #4195
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze że sie nie upiera w sumie bo tabletkami to można ustabilizować

Mnie strasznie ze stresu te cisnienie skacze w góre, a przy porodzie to nie dość że zestresowana to chyba te tabletki mi już guzik pomagały.
Jak ide do gina to u niego mam około 150/100. Gin już nie wpisuje tego w karte bo wie że sie denerwuje samą wizytą to kazał mi w domu kontrolować minimum 2x dziennie.

Ja u ginki mam dobre, nawet

Cytat:
Jak to jest z tym waszym ciśnieniem, ciągle macie podwyższone? Przed ciaza tez miałyście z tym problem? Ja mam zazwyczaj zbyt niskie ciśnienie ale zawsze przed wizyta u giną mam robiony pomiar a wtedy mi wzrasta do 140-90

Ja mierzę 3x dziennie, i jak biorę tabletki to jest ok. Ale po jakimś czasie i tak musze zwiększać dawkę. Przed ciążą miałam zawsze 120/80
Stary 2016-02-29, 22:42   #4196
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ogólnie mam wyższe ciśnienie. Jak w ciązy nie byłam to w granicach 140/85. Jak miewałam niższe bolała mnie głowa. Powinnam to leczyć cały czas ale jakoś to olewam

Cytat:
Ja u ginki mam dobre, nawet

Ja mierzę 3x dziennie, i jak biorę tabletki to jest ok. Ale po jakimś czasie i tak musze zwiększać dawkę. Przed ciążą miałam zawsze 120/80
To sie chyba nie stresujesz przynajmniej
Ja to jak słysze że zaraz drzwi od gabinetu sie otworzą to czuje jakbym na ogniu siedziała
Stary 2016-02-29, 22:42   #4197
madziara889
Zakorzenienie

Miałam tak gów.niany weekend, że brak słów, wszystko dzięki małżowi, teścia i mojej mamy.
Z mężem kłóciliśmy się trzy dni pod rząd, teściowi odwaliło i zaczął robić chorę akcje i wyprowadził się od teściowej, moja mama od soboty postanowiła miec na nas focha za sprawy sprzed pół roku, dzisiaj wieczorem zawołałanie na rozmowę i zaczęła wykład. Stwierdziła, że wcześniej nie podejmowała tego rtematu ze względu na moja ciąże ale teraz juz może Nie dość, że dzisiaj cały dzień dochodziłam do siebie (zawsze po sporych nerwach na następny dzień jest mi niedobrze, słabo i wszystko mnie boli) to wieczorem zapewniła mi taką rozrywkę, że jutro czeka mbie kolejny dzień zdychania.
Się wyżaliłam.

Gosia nie martw się pozytywnym gbs nie Ty pierwsza. Lekarz wie co robi. Wszystko będzie dobrze.

Agnessa super, że już wróciłaś do domu. Bardzo mi przykro z powodu dziadka.

Kropcia nie martw się na zapas, może królewna jeszcze się przekręci.

Czkawka
Moja ma kilka razy dziennie, w nocy też.

Cofanie się jedzenia
Nic nie mówcie, od jakiegoś czasu mam to co wieczór, na szczęście Gaviscon trochę pomaga.

Olejowanie włosów
Nigdy tego nie robiłam ale chyba czas to zmienić. Co najmniej ile czasu trzeba trzymać olej na włosach, żeby był jakiś efekt?
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-29, 22:44   #4198
Kayira
Zakorzenienie

Wspolczuje podwyzszonego cisnienia ale i zazdroszcze .... ja u gin zazwyczaj mam okolo 110/70 ale ostatnio bylo 95/60....

A czasem w domu mam jeszcze nizsze

Nasz mały cud 22-04-2016
Kayira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 00:01   #4199
patryska0804
Zadomowienie

Pisałam wcześniej post ale się nie dodało. .

Iwoncia ja nie wiem czy czuje. . Nie rozpoznaje ich jeszcze. . Tylko czuje ze brzuch mam twardy. . Sadonkowa urodziła prawie w terminie miała bo z tego co pisała to rodziła 29 godz. . Miała termin na 27 i trafiła na porodowke 27 o 00.00 a urodziła 28 o 5 rano także trochę to trwało..
Tabaska ponad 5 kg? :O
Madziara najlepiej na noc nałożyć na to czepek i najlepiej czapkę. . Efekty widać po ok miesiącu

Właśnie nalozylam sese, hollywood beauty i olejek a na twarz grubo kremu bo jakaś sucha ostatnio a tz przyszedł spojrzał i mówi "o boże chociaż dzisiaj nie rodz"

2007r- Dziewczyna
2013r- Narzeczona
2014r- Żona <3

5.08.2015 II kreseczki
25.08.2015 <3

Czekamy na Ciebie syneczku- Dominiś
patryska0804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 01:32   #4200
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Kvr^a ...czy chociaz przez tydzien nie moglo byc normalnie? pospalam dwie godziny i koniec...ile sie nemeczylam zeby zasnac i budze sie mega zmeczona, spiaca i znow zasnac nie moge. Wiecie co mnie obudzilo? Zgaga!!!! Pierwszy raz w zyciu mam zgagenie wiem jak pociagne jeszcze miesiac...jestem bezsilna, zmeczona tymi wszystkimi "przyjemnosciami" w ciazy

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości