|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4171 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4172 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No to była taka galareta sprężysta ![]() ![]() Kropcia---- nie martw sie, jest jeszcze szansa ze sie odwróci, a jak nie to sobie z nią pogadasz jak wyjdzie na druga stronę ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4173 |
Zakorzenienie
|
cesarka
Dziewczyny które sie tego boją to nie martwcie sie na zapas. Ja moge powiedzieć z doświadczenia że to wcale nie jest takie straszne. Też zawsze bałam sie i boje ingerencji skalpelem w ciało, ale trzeba być dobrej myśli. Cewnik (przynajmniej u mnie) zakładali jak już zaczęło działać znieczulenie, a jego wyciągania nawet nie poczułam a bałam sie strasznie. Bardziej mnie wkurzały zastrzyki na krzepnięcie krwi. W szpitalu robiła położna, potem w domu też położna a raz nawet mój brat bo pokazywał mężowi jak i potem tylko on mi to robił ![]() Nie bolało ![]() czop śluzowy Wygląda jak zielonkawa galaretka, czasem z domieszką krwi. Na pewno nie jest przeźroczysty jak szkło ![]() zachcianki 3 trym. Ja nie znosiłam słodkości, a w zasadzie już od 2 trym mam faze na słodkie z tym że jak zjem np. czekolade to musze zagryźć słonymi paluszkami ![]() ![]() kciuki za jutrzejsze wizyty!!! ![]() Ja mam 3go wizyte i już sie stresuje powoli. Strasznie mnie całe krocze boli że czasem już z bezsilności nie wiem co robić. Nawet po cesarce sie tak nie ruszałam beznadziejnie jak teraz w ciąży... |
![]() ![]() |
![]() |
#4174 |
Zakorzenienie
|
Nie zapytałam o to co miałam pytać. 7.03 mam wizytę normalną to wypytam go. Na badanie ktg obsuwa była, że godzinę musiałam siedzieć i czekać a potem samo ktg na twardej leżance dało wycisk moim krzyżom. Wymaz pobrała położna i zawiozłam do labo.
#4175 |
Raczkowanie
|
Kropcia do porodu jeszcze może sie obrócić więc nie myśl tak o tym
![]() Wyniki Robiłam ostatnie już badania morf i mocz i wszystko ok a HGB 12.5 to całkiem dobrze ![]() Czy dopiszecie mi wage mojego bobka w 28 tyg. 1350g.
#4176 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Sama możesz dopisac wage dzieciaczka. Normalnie otwierasz plik i wpisujesz sie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4177 |
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe - część V :-)
Jeszcze nie stracę nadzieji oj nie! Rożne rzeczy sie zdarzają ale po wyjściu z gabinetu ryczałam w aucie jak bóbr. Teraz przemyślałam i nadal będę myślała pozytywnie! Ta moja mała buntowniczka to za starą pewnie taka jest
![]() Dziękuje Wam za wsparcie ![]()
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja ![]() ![]() Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2016-02-29 o 20:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#4178 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Jak dorwę komp to wysle maila, tam wszystko mam ![]() Mi rzadsze mycie nie pomaga, a czuje sie wtedy strasznie, wiec szoruje codziennie ![]() Co do zachcianek, to ja teraz dopiero je mam, cała ciaze nic a teraz ciagle ![]() Cytat:
Gratki za wizytę, duży juz młody! Super ![]() Cytat:
Głowa do gory! Moze jeszcze fiknie, a jak nie to cesarka nie jest tez taka zła. Nie martw sie na zapas ![]() Kabriela jak sytuacja?? Dziekuje za wszystkie info o zwolnieniu zaraz jeszcze poczytam w necie. Wolałabym isc w piatek, bo to wizyta na NFZ a tak to 100 musze płacić ![]() Ktg Moja wysyła po 36 tg wszystkie taz w tygodniu do szpitala. Dziewczyny nie moge! Tż prasuje ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4179 |
Zadomowienie
|
Ale mi głupio! wprowadziłam was w bład. Winowajca jest kalafior ciazowy
![]() ![]() ![]() I to dwókrotnie wprowadziłam w błąd... bo nie mam nystatyny na grzybice tylko natamycyna unia,możecie mnie karać ![]()
#4180 |
Zakorzenienie
|
Iwoncia opowiesz coś więcej o tych zastrzykach? są obowiązkowe po każdym CC? pytam bo ja z tych co mają rzadką krew
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4181 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
W zasadzie to słyszałam że po każdej operacji dostaje sie te zastrzyki przeciwzakrzepowe. Nietylko po CC. Edytowane przez Iwoncia81 Czas edycji: 2016-02-29 o 21:15 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie w najbliższej rodzinie ( teraz mi sie przypomniało) każdy kto miał jakąkolwiek operacje miał te zastrzyki bo mój brat był wzywany do tego ![]() ![]() Te zastrzyki można samemu robić sobie w brzuch oczywiście jak je trzeba wykonywac ![]() ![]() skurcze przepowiadające Odczuwacie je w dzień? Ja tak tylko wieczorami kilka razy. Niefajne te uczucie i pamiętam że poprzednio też mnie lekko denerwowały. ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- patryska a jak tam ta dziewczyna z "buntowniczych..."? Urodziła Marysie w terminie? Ja tam zaglądam na wątek czasem bo miałam tam dołączyć ale nie zdążyłam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4184 |
Zadomowienie
|
Wlasnie mialam pisac o mojej sąsiadce. Urodziła w poniedziałek przez cc niby w terminie bo miała zaplanowane ciecie przez miednicowe ułożenie a dziewczynka 2500 i zdrowa, troche sie przeraziłam bo mój maly ma juz tyle , no chyba ze oni cos ściemnili, bo ona chyba z 4 razy byla w trakcie ciąży w szpitalu i nic o tym nikomu nie mowili, wiec może i ten termin byl jakos wczesniej
#4185 |
Zakorzenienie
|
tabaska mój pierworodny urodził sie - no 2 tyg przed terminem i miał 2600 i zdrowy
![]() Mój gin mi mówił że jeśli ma sie np. wysokie ciśnienie, wczesnie starzejące się łożysko to dzieci wolniej rosną. Są tez inne czynniki które wpływają na wage ale ich juz nie pamiętam. Ja miałam wysokie ciśnienie, teraz tez bym miała ale lecze to od początku zajścia w ciąże to może drugi bedzie cięższy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy ze mną tak nie jest, choć ja mam to ciśnienie od kilku tygodni dopiero... Jakie bierzesz tabletki, i dawki? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4187 |
Zadomowienie
|
Tylko ze mi jeszcze miesiąc dobry zostal a Igor ma juz niby 2500, oby usg bylo mylne
![]()
#4188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja teściowa urodziła naturalnie córkę 5150. A mówią, że dziewczynki niby mniejsze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4189 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() O matko, jak mnie skóra na brzuchu swędzi. Widze dwa nowe rozstępy ![]() Już widze jak postrzelam przez te kolejne 1,5 m-ca Edytowane przez Iwoncia81 Czas edycji: 2016-02-29 o 22:15 |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4190 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4191 |
Zakorzenienie
|
Starcza bo mam 126/76 tak w tych granicach. W poprzedniej ciąży miałam wyższe miesiąc przed porodem i zamiast mi zwiekszyc dawke to mnie położył do szpitala i nadal brałam taką samą dawke czyli 2x1. Wypisałam sie na własne żądanie po tygodniu bo wolałam w domu być niż tam sie kisić i brać to samo
|
![]() ![]() |
![]() |
#4192 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczęście moja lekarka nie upiera się przy szpitalu... To jak Ty z taką dawką i ciśnieniem masz CC to co dopiero ja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4193 |
Zadomowienie
|
Jak to jest z tym waszym ciśnieniem, ciągle macie podwyższone? Przed ciaza tez miałyście z tym problem? Ja mam zazwyczaj zbyt niskie ciśnienie ale zawsze przed wizyta u giną mam robiony pomiar a wtedy mi wzrasta do 140-90
#4194 |
Zakorzenienie
|
Dobrze że sie nie upiera w sumie bo tabletkami to można ustabilizować
Mnie strasznie ze stresu te cisnienie skacze w góre, a przy porodzie to nie dość że zestresowana to chyba te tabletki mi już guzik pomagały. Jak ide do gina to u niego mam około 150/100. Gin już nie wpisuje tego w karte bo wie że sie denerwuje samą wizytą to kazał mi w domu kontrolować minimum 2x dziennie. Edytowane przez Iwoncia81 Czas edycji: 2016-02-29 o 22:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#4195 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja u ginki mam dobre, nawet ![]() Cytat:
Ja mierzę 3x dziennie, i jak biorę tabletki to jest ok. Ale po jakimś czasie i tak musze zwiększać dawkę. Przed ciążą miałam zawsze 120/80 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4196 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja to jak słysze że zaraz drzwi od gabinetu sie otworzą to czuje jakbym na ogniu siedziała ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4197 |
Zakorzenienie
|
Miałam tak gów.niany weekend, że brak słów, wszystko dzięki małżowi, teścia i mojej mamy.
Z mężem kłóciliśmy się trzy dni pod rząd, teściowi odwaliło i zaczął robić chorę akcje i wyprowadził się od teściowej, moja mama od soboty postanowiła miec na nas focha za sprawy sprzed pół roku, dzisiaj wieczorem zawołałanie na rozmowę i zaczęła wykład. Stwierdziła, że wcześniej nie podejmowała tego rtematu ze względu na moja ciąże ale teraz juz może ![]() Się wyżaliłam. Gosia nie martw się pozytywnym gbs nie Ty pierwsza. Lekarz wie co robi. Wszystko będzie dobrze. Agnessa super, że już wróciłaś do domu. Bardzo mi przykro z powodu dziadka. Kropcia nie martw się na zapas, może królewna jeszcze się przekręci. Czkawka Moja ma kilka razy dziennie, w nocy też. Cofanie się jedzenia Nic nie mówcie, od jakiegoś czasu mam to co wieczór, na szczęście Gaviscon trochę pomaga. Olejowanie włosów Nigdy tego nie robiłam ale chyba czas to zmienić. Co najmniej ile czasu trzeba trzymać olej na włosach, żeby był jakiś efekt? |
![]() ![]() |
![]() |
#4198 |
Zakorzenienie
|
Wspolczuje podwyzszonego cisnienia ale i zazdroszcze .... ja u gin zazwyczaj mam okolo 110/70 ale ostatnio bylo 95/60....
A czasem w domu mam jeszcze nizsze
#4199 |
Zadomowienie
|
Pisałam wcześniej post ale się nie dodało. .
Iwoncia ja nie wiem czy czuje. . Nie rozpoznaje ich jeszcze. . Tylko czuje ze brzuch mam twardy. . Sadonkowa urodziła prawie w terminie miała bo z tego co pisała to rodziła 29 godz. . Miała termin na 27 i trafiła na porodowke 27 o 00.00 a urodziła 28 o 5 rano także trochę to trwało.. Tabaska ponad 5 kg? :O Madziara najlepiej na noc nałożyć na to czepek i najlepiej czapkę. . Efekty widać po ok miesiącu ![]() Właśnie nalozylam sese, hollywood beauty i olejek a na twarz grubo kremu bo jakaś sucha ostatnio a tz przyszedł spojrzał i mówi "o boże chociaż dzisiaj nie rodz" ![]()
#4200 |
Wtajemniczenie
|
Kvr^a ...czy chociaz przez tydzien nie moglo byc normalnie?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:33.