|
|
#151 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.4
No nareszcie Was nadrobiłam! oj gaduły
Witam się i ja w nowym watku i w 24 tyg! Witam nowe mamusie no i oczywiście wielkie GRATULACJE dla misi ![]() Jutro i ja wybieram sie rano na glukoze, trzymajcie kciuki właśnie szykuje książke do czytania by zabrać![]() P.S Pierwszy raz zostałam przepuszczona poza kolejka w sklepie, ale dziwne uczucie haha
|
|
|
|
#152 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj nadrobiłam tylko stary wątek, jutro reszta, bo tż już czeka na laptopa
Madzia9999 fajnie, że macie już po remoncie. No, ale akipę miałaś doborową . Miłego odpoczynku u rodziców![]() misia880 współczuję. Zobaczysz wrócicie do domu i wszystko się ułoży. Z każdym dniem będzie tylko lepiej Radena zazdroszczę wycieczki na targach. Ja to jestem gadżeciara i chyba fortunę bym tam zostawiła o aniball nie słyszałam, ale dzięki Tobie poczytałam. Z racji tego, ze będzie to mój 3 poród to chyba zbędny gadżet, ale może jakbym była w pierwszej to bym się skusiła![]() madzius90 pachwiana przeszła?? W pierwszej ciąży łapały mnie takie bóle, współczuję. Co do snów u dzieci, mój syn w podobnym wieku przechodził robale i mrówki...trzeba to przetrwać, aczkolwiek mrówki były po lekach na astme i musieliśmy je odstawić, bo koszmary miał straszne. justynan01 zdrówka elaine-blath fajnie, ze odpoczęłaś. Ja też kocham swoje ognoki, ale niestety rzadko mam okazję się ich pozbyć ![]() Usiq witamy )Cierpliwosc i ewka555 humory już powróciły??? chudziaszek11 gratuluję glukozy i fajnie, że tż poczuł Wojtka . To co od jutra już na wolnym??miszkaaa gratuluję glukozy . U nas hitem aktualnie są ślimaczki z ciasta francuskiego-ser almetka, plastry szynki i sera żótego i jakieś warzywka. Zawijasz wszystko jak naleśnik i kroisz na paski 3-4cm i kładziesz je na blaszce do pieczenia jak krążki. Tylko odsuń je od siebie, bo rosną. Temp. Ok 200C. Dobre też są sakiewki z pomidorami suszonymi, salami i serem żółtym, bądź ser pleśniowy i gruszka.ewka555 zdrówka dla córci, lepiej już?? Dzieci są niezniszczalne i regenerują się jak ludziki w simsach ![]() Veronique też już wstaję z łóżka jak 80latka . Teksty kobity z poczekalni bombowe.dzanet2108 co do braku tchu, kurka mam to samo. Muszę robić w gadaniu przerwy, bo zaczynam sapać jakbym na 4 piętro wchodziła fiazo i dobrze, że się postawiłaś tz-towi może wtedy doceni Twoją prace. A jak synek się czuje? kiara92 współczuję rwy, dobrze że z maluszkiem ok ![]() ania230 na życie wydajemy 300zł tygodniowo. Tzn. raz w tygodniu jedziemy do biedronki albo lidla i robimy full wypas zakupy, chemia i spożywka, a codziennie tylko pieczywo w osiedlowym sklepie. W sumie na naszą jeszcze 4 osobową rodzinę wydajemy 1200zł miesięcznie. Co do płci i pomyłek, wcale bym się nie obraziła jakby z Franka zrobiła się Frania. Po dzieisejszych zakupach jesteśmy przygotowani na każdy wariant Maszyna do wypiekania chleba u nas okazała się porażką, a najbardziej wkurzały mnie mieszadła, które zostawały w bochenku. Sny, macie naprawdę szalone (Miqesi wymiata Basen. Poszłabym z miłą chęcią, ale nie wiem czy zmieszczę się w swój kostium no i boję się infekcji. Co do kolorów w domu, to my szalejemy. W sypialni będzie granat, w salonie szary, też dość ciemny, u dzieci niebieski, a kuchnia brązowa. Meble mamy w większości białe, a tam gdzie nie są białe to zaraz będą. Kupiliśmy specjalną farbę do mebli i będziemy przerabiać na biel. Data na poród iście wymarzona, nie ma co… Leonarda nie lubię, a Palnety singli już nie obejrze, bo nie grają u nas w kinie, a do stolicy nie chce mi się jechać. Amen, dobrej nocy |
|
|
|
#153 |
|
Zakorzenienie
|
Maczuga to moje i marcowek okreslenie na ta duza podpaske bella mama
wyglada jak maczuga haha
|
|
|
|
#154 |
|
Zakorzenienie
|
My w szpitalu
znów mnie złapał okropny bol. Zadzwoniłam do położnej zapytać co mam robić i poradziła żeby lepiej pojechać na ip i sprawdzić co się dzieje. Na razie zbadał mnie lekarz, dostałam zastrzyk w Rano usg, mocz i krew do badania. |
|
|
|
#155 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#156 |
|
Zadomowienie
|
Madziuś tulę :-( najważniejsze, żeby z dzidzią było wszystko ok i przestało boleć. Może jak wyniki wyjdą ok to jutro wrócisz do domu.
|
|
|
|
#157 | ||||
|
Ania
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||||
|
|
|
#158 | |
|
Wtajemniczenie
|
Tak. Od stycznia mam pakiet w LuxMedzie i tak usłyszałam. To już nie wiem czy moja lekarka na NFZ nie lepsza. Zawsze mi robi takie dokładniejsze badanie. Co prawda za język muszę ciągnąć, ale przynajmniej młodego mierzy a teraz pewne będzie też ważyć.
Cytat:
Ja też chcę mieć to 3d. Czy po prostu zapisujesz się na wizytę do lekarza,który ma taki sprzęt? Bo ja chcę tylko zdjęcia, i nie chce robić kolejnego wielkiego badania, dla kilku ujęć. ![]() Ehh taki dzień narzekania dziś mam. No i jeszcze okazało się,że za dużo mi przybyło 3 kg w 4tyg. Źle mi z tym,zwłaszcza że czuje te kilogramy w biodrach i udach a nie w brzuchu Wlałam już wszystkie swoje żale, a teraz spać idę. Jutro pierwszy dzień mojego L4 !!!!! ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Trzymaj się dzielnie. Na pewno wszystko będzie dobrze. Czekam na dobre wieści.
|
|
#159 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#160 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry..
Mialam isc spac, to zasnąć nie moglam i sie bujalam do polnocy.. a teraz ledwo widzę na oczy.. WIOLINKAX powodzenia na glukozie! MISIA jak tam? Kiedy wracacie do domku? Jak idzie kp? Lepiej? Igorek przybiera? MADZIUS 3maj sie cieplo! MAJKELA to kolorowo u was w domu )CHUDZIASZEK to dziwne.. tym bardziej jesli lekarz robil usg. Mi sie zdarzylo ze bylam na wizycie w luxmedzie bez usg i wtedy badanie jak na nfz. Moze taki lekarz? Do jednego chodzisz? Czy za kazdym razem kto inny? Zazdroszcze l4 ![]() LALARE Tobie tez. Ja juz zapoeiedzialam, ze pt biore home office. Chociaz jak do czwartku w pracy przeżyję to powinno być juz górki. Ide sie zbierac i budzic Igiego
|
#161 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja chodzę do lekarza prywatnie, bo do niej mam rzut beretem. Na NFZ często lekarze robią tylko kilka usg bo takie są wytyczne. Ja lubię zajrzeć do dzidzi ![]() Gdybym miała płacić za wizytę o lekarz by mi tak wymyślal podziękowala bym mu ![]() Moja gin wagę mi podaje i podstawowe wymiary. Na prenatalne jeżdżę gdzie indziej Czas się zwlec na glukozę :-/ Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#162 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
do końca kwietnia jest plan pracować, ale jak bedzie sie coś działo złego to ide wcześniej
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ufff nadrobiłam. Wczoraj zasnełam przy nadrabianu ![]() Zbieram sie bo dzis jade na targi z kolegami z pracy. Trzeba cos zjesc i cos na droge kupić do jedzonka. Może sie odezwe. Miłego dnia. |
||||||||||
|
|
|
#163 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#164 |
|
Raczkowanie
|
Witam się w 4 części
![]() Jednocześnie też witam w pierwszym dniu mojego zwolnienia! co prawda będę jeszcze przez kilka dni wpadać do pracy na 3h, muszę pomóc ogarnąć pozostawione przeze mnie obowiązki koleżance. Na 12:00 wybieram się więc do pracy...Wczoraj wypadła mi dodatkowa wizyta u mojego Gin - w związku z wypisaniem zwolnienia i posłuchaliśmy serduszka Olka, wszystko w porządku. No i cieszę się, bo z racji wizyty na nfz dostałam receptę na luteinę z refundacją, czyli zamiast wydać na nią 108zł, wydam 8zł Misia wzruszył mnie opis Twojego porodu, z samego rana takie emocje dzięki Tobie dobrze, że już masz za sobą to co najmniej przyjemne ![]() Witam nowe Mamusie i Dzieciaczki madzius90 współczuję bólu. Oby szybko minęło! |
|
|
|
#165 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za badania i szybki powrót do domku ![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;56583791] Czas się zwlec na glukozę :-/ Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Powodzenia! Cytat:
Mi tak długo by się nie chciało |
||
|
|
|
#166 |
|
Rozeznanie
|
Madzius trzymajcie się dzielnie! oby z bejbikiem było wszystko ok
![]() Kciuki za dzisiejsze wizyty dziewczyny! i powodzenia tym, które śmigają na glukozę ![]() Fiazo, też zamierzam pracować do końca kwietnia mimo, że już na zwolnieniu (ciiiiiiiii... )to będę pomagać z domu ![]() W Bydgoszczy dziś kuuupa śniegu pieski mi zamarzły rano![]() Wyskoczę na krótkie zakupy i zaszyję się w domku Na obiad dziś pieczone w rękawie udka i ziemniaczki + sałatka z rukoli i warzywek Wczoraj była tortilla w lekkiej wersji fit, a dziś na śniadanko żytni omlet z cynamonem i gruszką, posmarowany na górze masłem orzechowym bez żadnych dodatków + orzechy brazylijskie
zdrowie, fitness, Norwegia, smaczne jedzonko instagram https://www.instagram.com/lalare_fit/ Edytowane przez LaLaRe87 Czas edycji: 2016-03-01 o 07:56 |
|
|
|
#167 |
|
Zadomowienie
|
Madzius,trzymaj się i bądź dobrej myśli:-* na pewno niedługo będziesz mogła wrócić do domku:-*
|
|
|
|
#168 |
|
Zakorzenienie
|
Madzius trzymaj się kochana
![]() Współczuję bardzo.Daj znać jak się czujesz
|
|
|
|
#170 |
|
Konto usunięte
|
Glukoza wypita. Niestety trafiłam na pobieranie krwi u dwójki dzieci, które strasznie płakały... Zaraz przed oczami miałam moją Z... Ostatni rsx miała morfologie w czerwcu, teraz w kwietniu mamy szczepienia więc i nas to czeka
Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od paru dni chodzi za mną masło orzechowe, choć nigdy wielką jego fanką nie byłam ![]() Ja dziś muszę się w końcu ruszyć zawieźć zwolnienie do pracy, bo jutro już mija tydzień od jego wystawienia
|
|
|
|
|
#172 |
|
Konto usunięte
|
A i witam się w 27 tc
moj asystent podpowiada że to początek trzeciego trymestru... Hm..Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#173 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ps. Robię dziś na obiad chińskie z klubu;-) A wczoraj jednak skusiłam się na placuszki z kaszy manny,nawet niezłe w smaku w porównaniu z tymi,które robiłam kiedyś, ale nie mam dobrej patelni i pierwsza partia mi się przypalila,a potem już dolalam oleju, ale trochę za mało zostało ciasta i wcale nie poczułam,że coś zjadłam. Może spróbuję jeszcze raz jak zakupie nowa patelke. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#174 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
przemycam w ciasteczkach/ omletach / placuszkach itp. ![]() dzanet gratulacje jeny jak ten czas leci, powoli wkraczamy w 3, ostatni juz trymestr szokradena, robiłam już kilkukrotnie samodzielnie masło orzechowe pychota. kupilam wielką paczkę fistaszków bez soli + dodałam po zmieleniu odrobinę dobrej jakosciowo oliwy. b. dobre! co prawda nie blenderem,ale thermomasterem
zdrowie, fitness, Norwegia, smaczne jedzonko instagram https://www.instagram.com/lalare_fit/ Edytowane przez LaLaRe87 Czas edycji: 2016-03-01 o 08:41 |
|
|
|
|
#175 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;56586476]A i witam się w 27 tc
moj asystent podpowiada że to początek trzeciego trymestru... Hm..Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] U 26 tydzień i gdzieś od 2 tygodni pokazuje, że to już 7 miesiąc ![]() Zerknęłam na swoją aplikację i powinnam dziś zrobić imprezę-studniówkę 100 dni do TP ![]() Cytat:
Edytowane przez australia87 Czas edycji: 2016-03-01 o 08:42 |
|
|
|
|
#176 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się w 25 tygodniu
Co do masła orzechowego, uwielbiam Australia, mój asystent ciążowy mówi, że to jeszcze 6ty miesiąc, a 7 za tydzień. A w pierwszym poście 7 jest od 28tc
Edytowane przez __Veronique Czas edycji: 2016-03-01 o 09:02 |
|
|
|
#177 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;56585966]Glukoza wypita. Niestety trafiłam na pobieranie krwi u dwójki dzieci, które strasznie płakały... Zaraz przed oczami miałam moją Z... Ostatni rsx miała morfologie w czerwcu, teraz w kwietniu mamy szczepienia więc i nas to czeka
Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] To teraz 2h siedzenia. Przykro sie słucha jak dzieci cierpią ja nie przepadam. Jadłam raz i nie wiem jak ludzie je jedzą. Jadłam amerykańskie. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#178 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny laktator medela swing jest cudny. Polecam, polecam, polecam
|
|
|
|
#179 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Boże,600 zł... ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#180 |
|
Rozeznanie
|
Madzius trzymam kciuki aby wszyscy było ok i żebyś jak najszybciej wyszła do domku.
![]() Chudziaszek ja też do luxmedu chodzę tylko 70km od mojego miasta bo tam chce rodzic, jak miałam polowkowe to mi na chwilę przełączyć na 3d ale dosłownie żeby zdjęcie tylko zrobić. Bo to usg w luxmedzie dodatkowo płatne jest 200zl ale chce się na nie u mnie zapisać żeby jeszcze mama ze mną poszła. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:57.

właśnie szykuje książke do czytania by zabrać

. To co od jutra już na wolnym??
znów mnie złapał okropny bol. Zadzwoniłam do położnej zapytać co mam robić i poradziła żeby lepiej pojechać na ip i sprawdzić co się dzieje. 
tylko się sprawdza czy serduszko bije.

Od paru dni chodzi za mną masło orzechowe, choć nigdy wielką jego fanką nie byłam 
moj asystent podpowiada że to początek trzeciego trymestru... Hm..