Mamusie kwietniowe - część V :-) - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-01, 05:17   #4201
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)

Kejka witaj wśród cierpiących na to ohydztwo, ja sie budze w nocy na sikanie i za każdym razem musze wziac rennie bo nie daje rady:/

Patryska moze poleciłabyś jakiś szampon do włosów suchych i zniszczonych z dobrym naturalnym składem (byle nie ziołowy)

Dokladnie to 5300
Stary 2016-03-01, 05:33   #4202
madziara889
Zakorzenienie

Borze liściasty, jak mnie wszystko boli Mam nadzieję, że uda mi się jeszcze zasnąć, bo teraz 4 godz snu to dla mnie za mało.
Małza coś choroba bierze, poszedł do pracy z gorączką, wróci to go nafaszeruje polopiryną i niech włazi do łóżka zanim coś konkretnego wyhoduje.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 05:53   #4203
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Madzia lacze sie w bolu

Tabaska i rennie dziala? Masz jeszcze jakies sprawdzone leki na to? Boze jaka jestem zajechana

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 06:11   #4204
velika
Winter is coming

współczuję dziewczyny końcówka faktycznie daje popalić. Ale zaczynamy marzec, jeszcze ze 2 tygodnie i zacznie się rozpakowywanie już bliżej niż dalej ciekawe, która pójdzie na pierwszy ogień
jezu dziecko 5 kilo masakra
zaraz spadam do pracy, a po robocie idę do sr uczyć się kąpać dziecko a mój chłop ma dzisiaj ostatnie wyjście z kolegami

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 06:41   #4205
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patryska0804 Pokaż wiadomość
Pisałam wcześniej post ale się nie dodało. .

Iwoncia ja nie wiem czy czuje. . Nie rozpoznaje ich jeszcze. . Tylko czuje ze brzuch mam twardy. . Sadonkowa urodziła prawie w terminie miała bo z tego co pisała to rodziła 29 godz. . Miała termin na 27 i trafiła na porodowke 27 o 00.00 a urodziła 28 o 5 rano także trochę to trwało..
Jezu, 29 godzin sie męczyła?
Ja bym już zemdlała na bank!
Dobrze że dotrwała do terminu, ale męczarnia okropna

Co do tych skurczów to właśnie brzuch twardnieje i jest nieprzyjemne uczucie.
Niby nie bół ale taki dyskomfort że trzeba tyłkiem poruszać żeby przeszło.
No przynajmniej u mnie.

Kurde ten mój dzieciaczek prawie czteroletni to terminator.
No zawsze miedzy 6 a 7 już wstaje a ja ledwo żyje przez sikanie w nocy po minimum 3x. Zgaga też mnie czasem w nocy obudzi i pomęczy jak sie z boku na bok przewracam
Jeszcze troche i to pożegnamy
A brzuch mnie swędzi niemiłosiernie.

Zaraz trza sie z wyrka zwlec bo młodemu słysze kiszki marsza grają...
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 06:43   #4206
akinomka03
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Kvr^a ...czy chociaz przez tydzien nie moglo byc normalnie? pospalam dwie godziny i koniec...ile sie nemeczylam zeby zasnac i budze sie mega zmeczona, spiaca i znow zasnac nie moge. Wiecie co mnie obudzilo? Zgaga!!!! Pierwszy raz w zyciu mam zgagenie wiem jak pociagne jeszcze miesiac...jestem bezsilna, zmeczona tymi wszystkimi "przyjemnosciami" w ciazy
Współczuję, ja miewam zgage wieczorem ale póki co rennie pomaga.
nie wiem czemu to spać nie można, ja nie mogłam zasnąć. Udało się jakoś po północy, budziłam się sto razy i od 5 nie śpię :-\
I najgorsze jest to że w najbliższych miesiącach na porządne spanie się nie zapowiada.
akinomka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 07:04   #4207
duchaa123
Wtajemniczenie

hej

skurcze przepowiadające w nocy masakra tak mnie napie... że muszę wstać i pochodzić to już jest strasznie meczące ;(( ja chcę już urodzić !!

zaraz się szykuję na wizytę , jakos się dziwnie denerwuję jak nigdy wcześniej /.//

Adrian 13.05.2013 r Gabriela 13.04.2016 r
duchaa123 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-03-01, 07:27   #4208
Kabriela
Zadomowienie

ja wczoraj na zgagę wypiłam ciepłe mleko....i nawet pomogło, myślę jednak, że to pomogło, bo się zestresowałam.
USPOKAJAM. U mnie wszystko się uspokoiło, choć kręgosłup mnie strasznie boli.
Zapewne, jakieś naczynko z wysiłku mi pierdło.....

Co do pogrzebu Dziadka bardzo współczuje, niedawno u mnie odbył się pogrzeb Babci, i też się nie pojawiłam. Ja to z tych emocjonalnych i wrażliwych więc lepiej wolałam nie ryzykować.

Co do herbatki, to jedynie mam wątpliwości co do melisy...anyż jest bezpieczny a to On podobno mocno pobudza laktację.
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 07:41   #4209
annihilate
Rozeznanie

Mamy już marzec! Kiedy to zleciało

Mnie też głównie w nocy męczą skurcze przepowiadające takie nawet bolesne, w dzień brzuszek się stawia i twardnieje, ale nie mam czasu tych bóli analizować zbytnio.

PIOTR 08.04.2016
annihilate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 07:45   #4210
kopycio
Rozeznanie

Cytat:
Kvr^a ...czy chociaz przez tydzien nie moglo byc normalnie? pospalam dwie godziny i koniec...ile sie nemeczylam zeby zasnac i budze sie mega zmeczona, spiaca i znow zasnac nie moge. Wiecie co mnie obudzilo? Zgaga!!!! Pierwszy raz w zyciu mam zgagenie wiem jak pociagne jeszcze miesiac...jestem bezsilna, zmeczona tymi wszystkimi "przyjemnosciami" w ciazy

Biedna Ty pomysł, ze juz niedługo i cały ten trud sie opłaci wspolczuje Wam bardzo tej zgagi, ja miałam moze ze 3 razy w ciazy, a tak to w ogole

Cytat:
Napisane przez duchaa123 Pokaż wiadomość
hej

skurcze przepowiadające w nocy masakra tak mnie napie... że muszę wstać i pochodzić to już jest strasznie meczące ;(( ja chcę już urodzić !!

zaraz się szykuję na wizytę , jakos się dziwnie denerwuję jak nigdy wcześniej /.//

Trzymam kciuki! Oby wszystko było dobrze, odganiaj zle mysli!

Ja sie witam po nawet fajnej nocy nie wiem jak tam u Was, ale u mnie wczoraj jak sie kładłam koło północy to snieg tak pieknie sypal a dzis wszedzie bialo
kopycio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 07:47   #4211
Polinezyjka
Zakorzenienie

Dzien doberek ja juz do zgagi przywyklam. Mam codziennie caly czas. Odbija mi sie non stop a bekam jak stary dziad :O nie sądziłam ze tak umie naprawde

Dla mnie bardziej męczące sa bole pleców - jak sie tylko na jednym boku to juz w ogóle jest to dla mnie bolesne nad ranem.

Córka cos zaszalala nad ranem bo czkawkę czułam z boku brzucha a nie na samym dole.

W ogóle budzę sie w nocy i przekrcam sie na plecy by potem zmienić bok, a tam nad pępkiem na środku taaaaaka gula, dotykam i no ewidentnie jej pupcia lub nie wiem no nie wiem co by to moglo byc, ale spala na pewno wiec nie budzilam hehehe bo chciałam by mi dala pospać na drugim boku którego nie lubi 😍

Maluje sie szusze i lecę do pracy zaniesc L4 . Musze się przygotować psychicznie na reakcje pt: Ale wielki brzuch heh
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 08:24   #4212
Moniczki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
O matko, zachowuje się jakby chciała coś ukryć... Tylko co, przecież TŻ wie i Ty wiesz o jego problemach przy porodzie... Z resztą to przecież nie powód do wstydu.
To jest taki dziwny typ kobiety, ze ja po prostu nie ogarniam...

Np. taka rozmowa:
Teściowa: Chcesz herbatę?
Ja: Poproszę.
T: W tym kubku? (taki większy)
J: Tak, tak. Wypiję większą herbatkę w takim razie.
T: Nie. Nie będziesz tyle herbaty żłopała. W małym kubku ci zrobię.

i za chwilę...

T: Chcesz pączka?
J: Nie, dziękuję bo zaraz zgagi dostanę.
T: No i dobrze. Nie będziesz się obżerała i pasła dzieciaka.

Niestety jestem za dobrze wychowana by coś odpysknąć

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość
gratki!! tzn ze po 36 tc kazda z nas powinna robic kontrolne ktg co tydzien?
Nie jestem pewna na 100%, ale chyba nie wszystkie. Ja będę musiała z racji lekkiego nadciśnienia.
Moniczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 08:26   #4213
velika
Winter is coming

Moniczki o matko
ciekawe, jakimi my będziemy teściowymi kiedyś
kurcze ja nie mam żadnych skurczów przepowiadających, przez całą ciążę to mi się brzuch spiął może ze 3 razy i tyle ;] moja macica jest leniwa ;]
u mnie zima na maksa, a już myślałam, że nie zobaczymy w tym roku śniegu. Nie cieszy mnie to za bardzo ;/

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 08:28   #4214
duchaa123
Wtajemniczenie

Moniczki to ty swieta jestes ... ja bym sie odezwala i to nie jakis grzenie , kim ona jest zeby mogla sie tak do ciebie odzywac , co za wredna babsko ...

Ja zgagi juz nie mam brzuszek opadl i nie nagniata mnie mala wiec w koncu mam spokoj

Tabaska ja ci moge polecic szampon z dove z rossmana do tego jest odzywka , bardzo fajnie odzywia wlosy , jeszcze dobre sa szampony z issany

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Moniczki to ty swieta jestes ... ja bym sie odezwala i to nie jakis grzenie , kim ona jest zeby mogla sie tak do ciebie odzywac , co za wredna babsko ...

Ja zgagi juz nie mam brzuszek opadl i nie nagniata mnie mala wiec w koncu mam spokoj

Tabaska ja ci moge polecic szampon z dove z rossmana do tego jest odzywka , bardzo fajnie odzywia wlosy , jeszcze dobre sa szampony z issany

Adrian 13.05.2013 r Gabriela 13.04.2016 r
duchaa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 08:30   #4215
danika
Zakorzenienie

dzień dobry

odwiozłam młodą do przedszkola i pojechałam do sklepu - jak wracałam zatrzymała mnie policja za co? za jazdę na światłach dziennych w deszczu... zawsze jeżdżę na funkcji AUTO i moje głupie auto się nie przestawiło na światła mijania...
na szczęście zrobiłam z siebie "blondi" że ja nie wiedziałam jak to działa, że w ciąży jestem i mi odpuścił

w wiecie ile to kosztuje, 200 zł i 4 punkty! także uwaga kierowczynie

Cytat:
Madzia lacze sie w bolu

Tabaska i rennie dziala? Masz jeszcze jakies sprawdzone leki na to? Boze jaka jestem zajechana
mi Rennie pomaga tak se.
najlepiej pomaga spanie na 3 poduszkach, prawie na siedząco

a dziś jeszcze mnie łapały skurcze w łydkach, czas na magnez

Cytat:
Napisane przez kopycio Pokaż wiadomość

Ja sie witam po nawet fajnej nocy nie wiem jak tam u Was, ale u mnie wczoraj jak sie kładłam koło północy to snieg tak pieknie sypal a dzis wszedzie bialo
u nas leje jak z cebra, taki drobny deszczyk pada, aż mgiełka się taka głupia tworzy. okropnie niemiło

Cytat:
Napisane przez Moniczki Pokaż wiadomość

Np. taka rozmowa:

i za chwilę...

hahaha sorry, ale uśmiałam sie z twojej teściowej
na taką kobietę to chyba nie ma rady, ja bym chyba na wszystko mówiła, że nie, dziękuję
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 08:30   #4216
patulinka94
Zadomowienie

Dzień dobry.
Wczoraj bylam u okulisty i okazało sie że dość sporo poglebila sie wada. Z -0,25 i -0,5 zrobiło się na obu oczach -1,25. Ale pipa ze mnie bo zapomniałam zapytać czy nie ma żadnych przeciwwskazań do SN.

Skurcze przepowiadajace
W dzień czasami spina mi sie mocno brzuch ale jakoś nie mam czasu zbytnio tego analizować. Za to wieczorem jak leze i w nocy jest to wyraźnie odczuwalne.

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
O matko, jak mnie skóra na brzuchu swędzi. Widze dwa nowe rozstępy
Już widze jak postrzelam przez te kolejne 1,5 m-ca

Mnie też właśnie zaczyna tak swędziec i tylko codziennie ogladam brzuch w lusterku z kazdej strony. Narazie żadnych rozstępów nie mam, ciekawe jak bedzie dalej...

Cytat:
Kochana witaj w klubie :p
U mnie zgaga to na porzadku dziennym kilkanaście razy
Pomaga zimne mleko lub Renni.
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 08:33   #4217
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Kejka ja mialam jeszcze gaviscon i tak jak dziewczyny piszą picie mleka, ale na mnie to nie działa:/

Boże naprawde juz nam niewiele zostalo, mamy marzec, ktora chetna pierwsza sie rozpakować?
Stary 2016-03-01, 08:36   #4218
Moniczki
Raczkowanie

Kochane, wczoraj na wizycie dostałam skierowanie na badania te co zwykle, czyli krew i mocz oraz dodatkowo hiv (ponowne, ponieważ robiłam już w I trym.), antygen HBs, p/c anty HCV i WR test przesiewowy. Powiedzcie mi proszę, jak są pobierane te 3 ostatnie? Z krwii? Trzeba być na czczo? Czy to może jakieś wymazy z pochwy są?
Stary 2016-03-01, 08:37   #4219
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:

Np. taka rozmowa:

i za chwilę...

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

Nie jestem pewna na 100%, ale chyba nie wszystkie. Ja będę musiała z racji lekkiego nadciśnienia.

Boże co za durna baba... Wizualizuje ja sobie... Wyobrażam sobie gruba zaniedbana babę z krótkimi tłustymi włosami, w takim fartuchu co sie kiedys nosiło taki granatowo biało czerwony
Współczuje ci szczerze. Ja bym nie wytrzymała i to nie kwestia wychowania wg mnie

Wiecie co mi sie przytrafiło wczoraj... Pierwszy raz w ciazy (ale któryś juz w życiu) dostałam migreny... Z tymi wszystkimi wzorkami, miganiami, okropnym bólem głowy, było mi niedobrze... Zaczęło sie od bólu brzucha po zupie od teściowej... Masakrycznie mi kiszki skręciło. Okropnie mnie rozbolał brzuch, stwierdziłam ze idę do kąpieli, akurat była 19.30 i dzieci miały sie zaraz kapać. Nalałam sobie cała wannę wody i juz w łazience jakoś dziwnie sie zaczęło dziać, raziło mnie światło i wlasnie ten wzorek w lewym oku (miałyście migrenę kiedys- wiecie o co mi chodzi...?) ale poszłam do wanny. I nagle buuum, oślepiam prawie, nie mogłam patrzeć na światło wogole. Zawołałam męża, zeby mni pomógł wyjsć, nawet włosów po myciu nie czekałam, zębów nie myłam nic... Położyłam sie do łóżka o 20.20- troche przeszło ale brzuch mnie nadal bolał. Dzisia tez... Nie wiem czy to ta zupa, czy co ale co jakiś czas mnie boli- inaczej napinanie czy te skurcze przepowiadające... W dodatku w pipie mnie kłuje... Każda z nas ma widzę jakie walki... Ehhh biedne jesteśmy :/

Piękny pierwszy dzien wiosny mamy, u mnie deszcz ze śniegiem.
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 08:39   #4220
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Kochane, wczoraj na wizycie dostałam skierowanie na badania te co zwykle, czyli krew i mocz oraz dodatkowo hiv (ponowne, ponieważ robiłam już w I trym.), antygen HBs, p/c anty HCV i WR test przesiewowy. Powiedzcie mi proszę, jak są pobierane te 3 ostatnie? Z krwii? Trzeba być na czczo? Czy to może jakieś wymazy z pochwy są?
Z krwii. Czy trzeba być na czczo to nie wiem, ja zawsze idę na badania na czczo
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 08:41   #4221
Moniczki
Raczkowanie

Cytat:
Jak to jest z tym waszym ciśnieniem, ciągle macie podwyższone? Przed ciaza tez miałyście z tym problem? Ja mam zazwyczaj zbyt niskie ciśnienie ale zawsze przed wizyta u giną mam robiony pomiar a wtedy mi wzrasta do 140-90
Ja mierzę sobie 4 razy dziennie. Zazwyczaj mam idealne 120/80 i w takich granicach, czasem górne powyżej 130 ale na cały miesiąc pomiarów to moment, kiedy mam ponad 140 górne jest raz czy dwa więc tragedii nie ma. Ale wydaje mi się że puls mam mocno podwyższony bo zdarza się nawet 100-115...
No i ja także biorę Dopegyt w dawce 2x1
Stary 2016-03-01, 08:46   #4222
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Dziwne ze przy takim ciśnieniu juz zapisują leki, wydawaloby sie idealne
Stary 2016-03-01, 08:51   #4223
Moniczki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Moniczki o matko
ciekawe, jakimi my będziemy teściowymi kiedyś
kurcze ja nie mam żadnych skurczów przepowiadających, przez całą ciążę to mi się brzuch spiął może ze 3 razy i tyle ;] moja macica jest leniwa ;]
u mnie zima na maksa, a już myślałam, że nie zobaczymy w tym roku śniegu. Nie cieszy mnie to za bardzo ;/
Powiem Ci, że ja to też żadnych skurczów nie zarejestrowałam... nic a nic. Brzuch też się nie spina. Czasem pobolewa dół brzucha jak na okres i tyle. Jak moja macica wreszcie zdecyduje się zacząć pracować nad skurczami to chyba padne i nie wstane

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Cytat:
Napisane przez duchaa123 Pokaż wiadomość
No ogólnie to mam dziób niewyparzony, ale jej się jakoś boję. Nie wiem jak to wyjaśnić, ale po prostu się jej boję, jak dziecko w podstawówce, które boi się starej, wrednej, zgorzkniałej matematyczki. Ale naprawdę przysięgam, że jak się przyczepi do mnie że źle wychowuje moje dziecko lub że ono samo jest złe bo to i tamto, to nie daruje!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-03-01, 08:53   #4224
NetaC
Raczkowanie

Hej czytam was od 2 w nocy z przerwą na dalsze spaniei znów czytalam. Skończył mi się Internet i nie miałam jak wejść na forum.

Dalej jestem w szpitalu.
Wczoraj już miałam iść do domu. Zrobili badania wszystko ok zalecili żelazo. Poszłam do sali zadzwoniłam po tate napisałam do męża a tu wchodzi młoda doktor i wola mnie spowrotem.
Lekarz bierze moja kartę ciąży i szuka w niej po chwili pyta gdzie ja mam wyniki na HPV to chyba się tak pisze wirusowe zapalenie wątroby ttpu C.
Odpowiadam że nie mam bo nie robiłam jeszcze. A on do mnie że doktor przy przyjęciu zapisała mi ze mam pozytywny wynik na to. Ze mam zostać w szpitalu do jutra bo muszą mi pobrać krew i zobaczyć czy mam to czy nie.

No normalnie koszmar. Doktor sobie z dupy napisała że ja mam wzw i przez to miałam cały dzień stresu Plus noc i teraz dalej czekam na te wyniki...

Bo mimo pewności ze tego nie mam to podświadomie się martwię...

Jak tylko zobacze wynik eyxhidze stąd na własne żądanie .

Ale tak mnie żołądek bolał z nerow i rozwolnienie miałam ze szok. Dziś lepiej się czuję ale wciąż stres...

Cytat:
Napisane przez Avlis Pokaż wiadomość
prasowanie
Trisdom mam tak z prasowaniem jak Ty.
Wyprawki nie prasuję, większości ubranek dla dziecka też nie.
Czasem zdarzy się, że jakaś wyjściowa sukieneczka jest z takiego materiału, że trzeba przeciągnąć, ale wszystkie codzienne bodziaki, spodenki - nie widzę potrzeby

paznokcie
Miałam pomalowane na rękach i nogach do sn i w moim szpitalu nikt nic nie mówił.

herbatki laktacyjne
Nie piłam do tej pory. Gdybym miała problem z pokarmem po porodzie, wtedy pomyślałabym o nich.

nic nie pracujesz. ? Ponoć do 3 miesiąca powinno się to robić .

Cytat:
I tak bez usg Cie do szpitala kładzie?? Nie rozumiem. No ale lepiej dmuchać na zimne mam nadzieje ze wszystko ok. Moja tez ostatnio marudziła ze troche mało wód wiec teraz pije i sikam, pije i sikam

Napisz mi swojego maila na priv, bo to troszke tego jest

Uwaga pisze! Na Twoja odpowiedzialność mnie uzaleznia
Kostka masła 250g (takiego 82%)
125 ml mleka
2-3 łyżki kakao prawdziwego
Szklanka cukru (ja daje mniej tak 2/3)
Cukier waniliowy
I to gotujemy ok 5 minut, trzeba mieszać zeby sie nie przypaliło, szczególnie na poczatku
Odstawiamy z palnika i dajemy 2 czubate szklanki mleka w proszku (niebieskiego, załączam fotkę, z innym mi sie nie zsiada)
Trzeba dobrze wymieszać rózga albo robotem, jak zostaną małe grudki to nieszkodzi. I wsypujemy 3 opakowania pokruszonych na kawałeczki herbatników (tez foto, ja innych nie kupuje do bloku)
Krusze je tak na nieregularne kształty ok 1cm na 1cm albo 2. Mieszamy ze soba i dajemy do formy. Chłodzimy w lodowce, najlepiej cała noc.
Smacznego!
Wstałam zrobic foty i znowu zjadlamZałącznik 6237113Załącznik 6237118Załącznik 6237123

Salud, Tabaska poprosze o maile to dieta poleci
Dzięki za przepis a i ja Ci maila podam mogę tu bo to taki mail fi gierek itp

wampiorek14@wp.pl

Cytat:
Napisane przez Kayira Pokaż wiadomość
Wspolczuje podwyzszonego cisnienia ale i zazdroszcze .... ja u gin zazwyczaj mam okolo 110/70 ale ostatnio bylo 95/60....

A czasem w domu mam jeszcze nizsze
W ciąży dobrze mieć niskie. Ja mam ciągle takie niskie jak Ty. W szpitalu jestem i nie ma z tym problemu.
NetaC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 08:54   #4225
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
teraz to jest jeszcze w miarę, jak ja chyba z 8 lat temu zaczęłam się uświadamiać stanikowo to dopiero była masakra ;] kilka sklepów na całą Polskę, drożyzna, no ale efekty przyszły tak szybko, że bez żalu porzuciłam 75 c ;] Ale nadal nikomu się nie przyznaję jaki mam rozmiar, bo w moim otoczeniu nikt nie ma dobrych staników. Poza moją mamą i siostrą, od której się wszystko zaczęło, bo ona składa się głównie z biustu
Anwen też była dla mnie włosowym guru teraz już tak nie szaleję z pielęgnacją, bo poza końcówkami moje włosy są ok, ale kiedyś to miałam całe szafki zawalone maskami, olejami i odżywkami ;]
Moniczki gratuluję wizyty ale duży synek, wow moja pewnie w 40tc tyle będzie ważyć
U mnie, jak sie przyznaję, że noszę (nosiłam przed pierwsza ciążą) 70G, to mi nikt nie chciał wierzyć. Po Emilce zeszły mi do 70E- i taki bym chciała mieć rozmiar po drugim karmieniu,

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Jestem załamana byłam u gin na wizycie właśnie mała nadal pośladkowo. Mówił mi żebym sie nie łudziła i za 2 tyg sprawdzi jeszcze i wypisze skierowanie do szpitala cesarka to scenariusz z koszmarów jak dla mnie... Nie chce CC ...
Kochana- może sie jeszcze odwróci, a jesli nie to i tak nie masz na to wpływu- wtedy nie przejmuj sie aż tak bardzo. Jesteś wysportowana babka i szybko dojdziesz do siebie zarówno po jednej jak i drugiej opcji

Cytat:
Z krwi, nie musisz byc na czczo, bo to antygeny a nie składniki krwi

Skurcze przepowiadające- wkurzały mnie w poprzedniej ciązy, wkurzaja i teraz- budze sie w nocy z bólami jak na okres i twardym brzuchem.

Moniczki- teściowa jak z kawałów. Ja z moja mam teraz gorszy kontakt po wyczynach swiatecznych i tez jestem za dobrze wychowana, żeby powiedzieć do słuchu...

Gosiaczek- szybkiego wyjścia z migreny
Stary 2016-03-01, 08:54   #4226
Moniczki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
hahaha sorry, ale uśmiałam sie z twojej teściowej
na taką kobietę to chyba nie ma rady, ja bym chyba na wszystko mówiła, że nie, dziękuję
Już przerabiałam to... jak mówiłam na wszystko, że nie chcę to się oburzała, że ja to na pewno uważam że ona ma gorsze jedzenie i że w ogóle ma wszystko gorsze i ja jestem tą złą i niedobrą, niewdzięczną...
Stary 2016-03-01, 08:57   #4227
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
Biedna Ty pomysł, ze juz niedługo i cały ten trud sie opłaci wspolczuje Wam bardzo tej zgagi, ja miałam moze ze 3 razy w ciazy, a tak to
Nie mów, że współczujesz. Ja już się nauczyłam, żeby tego słowa w ciąży nie używać zawsze jak komuś czegoś powspółczuje to wraca do mnie to samo

Mleko g.no daje
Kupiłam rennie..pomogło na chwilę

Moniczki jesteś święta że to wytrzymujesz...

Gosiaczek też tak widzę teściową koleżanki
a co do migr eny, nie zazdroszczę biedactwo...
ja przez wypadek 6 lat temu mam często, bo mam problem z kręgami szyjnymi, ale w ciązy miałam tylko na początku..alleluja. Pomagał jedynie sen, cisza i ciemność.

Patulinka
lekarz by Ci powiedział gdybyś miała przeciwskazania. A z tego co wiem to należą do nich jedynie problemy z odklejającą się siatkówką oraz wysokie ciśnienie w dnie oka, więc o tym by Cię poinformował. A przeciwskazanie: Ilość dioptri lekarz ma prawo podważyć nawet jeśli jest powyżej 12

velika wiesz co, chyba jestes stworzona do bycia w ciąży

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 08:57   #4228
Moniczki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
Boże co za durna baba... Wizualizuje ja sobie... Wyobrażam sobie gruba zaniedbana babę z krótkimi tłustymi włosami, w takim fartuchu co sie kiedys nosiło taki granatowo biało czerwony
Współczuje ci szczerze. Ja bym nie wytrzymała i to nie kwestia wychowania wg mnie

Wiecie co mi sie przytrafiło wczoraj... Pierwszy raz w ciazy (ale któryś juz w życiu) dostałam migreny... Z tymi wszystkimi wzorkami, miganiami, okropnym bólem głowy, było mi niedobrze... Zaczęło sie od bólu brzucha po zupie od teściowej... Masakrycznie mi kiszki skręciło. Okropnie mnie rozbolał brzuch, stwierdziłam ze idę do kąpieli, akurat była 19.30 i dzieci miały sie zaraz kapać. Nalałam sobie cała wannę wody i juz w łazience jakoś dziwnie sie zaczęło dziać, raziło mnie światło i wlasnie ten wzorek w lewym oku (miałyście migrenę kiedys- wiecie o co mi chodzi...?) ale poszłam do wanny. I nagle buuum, oślepiam prawie, nie mogłam patrzeć na światło wogole. Zawołałam męża, zeby mni pomógł wyjsć, nawet włosów po myciu nie czekałam, zębów nie myłam nic... Położyłam sie do łóżka o 20.20- troche przeszło ale brzuch mnie nadal bolał. Dzisia tez... Nie wiem czy to ta zupa, czy co ale co jakiś czas mnie boli- inaczej napinanie czy te skurcze przepowiadające... W dodatku w pipie mnie kłuje... Każda z nas ma widzę jakie walki... Ehhh biedne jesteśmy :/

Piękny pierwszy dzien wiosny mamy, u mnie deszcz ze śniegiem.
Strasznie Ci współczuje edit: po tym co napisała Kejka nie współczuje! Boję się, ze i do mnie przylezie to... w życiu nie miałam migreny i ciężko mi to sobie w ogóle wyobrazić ale szczerze wierzę Ci, że ból i dyskomfort okropny! Oby jak najszybciej przeszło

Edytowane przez Moniczki
Czas edycji: 2016-03-01 o 09:02
Stary 2016-03-01, 09:01   #4229
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Fakt sporo cukru, ale wychodzi dwie keksówki, a duzo tego nie zjesz, bo zemdli, wiec ie ma tragedi Tak sobie tłumaczę
Mnie to nie mdli, wcinam dużo. Dlatego pozwalamy tacie robić blok tylko na święta. Mój jeszcze daje do środka andruty, orzechy, rodzynki. I margarynę zamiast masła - przez to chyba jest trochę miększy blok (ale jeszcze bardziej niezdrowy). U mnie w dzieciństwie tego nie było, tata zaczął robić dopiero kilka lat temu. Przepis mamy z gazety, taki wyplamiony już.
Cytat:
Napisane przez valaria Pokaż wiadomość
Ale narobiłyście tymi słodkościami... teraz chce mi się gofrów. Oczywiście na bogato, bo z owocami i bitą śmietaną mało co jadam słodkiego, ale takie gofry zrobić, mniam...
U mnie też gofry muszą być na bogato - lubię jeszcze bita śmietana a na to starta czekolada/kakao. Muszę w tym tygodniu się za nie zabrać.
Cytat:
teraz to jest jeszcze w miarę, jak ja chyba z 8 lat temu zaczęłam się uświadamiać stanikowo to dopiero była masakra ;] kilka sklepów na całą Polskę, drożyzna, no ale efekty przyszły tak szybko, że bez żalu porzuciłam 75 c ;]
Też byłam 75c Ja się pomierzyłam w kalkulatorach internetowych i pierwszy uświadomiony stanik kupiłam w necie - stwierdziłam, że zaryzykuje za 50zł. Trafiłam, więc zaczęłam tylko tej samej firmy zamawiać. Potem jeszcze z jeszcze jedną spróbowałam. Także więcej niż 60zł za uświadomiony stanik jeszcze nie zapłaciłam. A kupiłaś już jakiś usztywniany do karmienia czy się wstrzymujesz?
Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
No i moje must have, które spowodowało, że włosy przestały mi się rozdwajać : jedwab CHI. Żadnych biosilków bo mają w składzie alkohol!
Dokładnie, zawsze też wszystkich uświadamiam w tym temacie. Ja już CHI używam tylko na wyjazdach - bo męczy mnie wylewanie z tej butelki, za to jest malutka - kompaktowa. Z dobrych rzeczy do końcówek polecam jeszcze niebieskie serum Avonu, jedwab Green Pharmacy - oba mają fajne pompki. A z bardziej odżywczych olejek do końcówek Alverde z dm - tylko tam są same oleje, więc jak ktoś chce wygładzenia to polecam trochę zmieszać z czymś silikonowym. Z dm super jest też silikonowe serum do włosów ciemnych - dość spora butla, więc jak się używa na końcówki to starcza prawie na lata, i super pachnie.
Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Jestem załamana byłam u gin na wizycie właśnie mała nadal pośladkowo. Mówił mi żebym sie nie łudziła i za 2 tyg sprawdzi jeszcze i wypisze skierowanie do szpitala cesarka to scenariusz z koszmarów jak dla mnie... Nie chce CC ...
Trochę brutalny był, bo przecież zdarzają się niespodzianki. Są różne ćwiczenia na to, żeby dziecko się obróciło, może spróbuj. I chyba dużo chodzenia - żeby grawitacja mogła zadziałać. W Katowicach robią za darmo jakieś masaże na odwrócenie.
Cytat:
Napisane przez GGI Pokaż wiadomość
Owszem lecze się na tarczycę ale biorę cały czas leki i ją kontroluje i jest oki.
Jeśli chodzi o szampon właśnie tak mi przeszło przez myśl że to moze być główny powód. Muszę spróbować jakiegoś dzicięcego jakiś konkretny ??? myślałam o czarnej rzepie ale ten zapach
Też nie cierpię zapachu czarnej rzepy (już wolę czysty sok nałożyć, bo przynajmniej działa - tylko niech ktoś mi zetrze rzepę) - i z szamponem to nie ma się co męczyć, bo i tak jest zbyt krótko na głowie żeby ta rzepa zadziałała. Mnie dziecięce szampony nie służą, ale inne delikatne bez sls i silikonów bardzo - z takich łatwo dostępnych polecam Yves Rocher tą serię w zielonych butelkach (tylko trzeba sprawdzać, bo niektóre są z sls), zwłaszcza taki z pszenicą chyba. Ale najbardziej lubię Natura Siberica. Raz w tygodniu myję szamponem mocniejszym, żeby oczyścić włosy - ale tu nie jestem wierna żadnemu, jak nawet nie mam swojego na stanie to używam szamponu tż. Ale na wypadanie to niestety same szampony nie zadziałają. W moim rankingu najlepiej właśnie działa czysty sok z rzepy, wcierka jantar (ale niestety codziennie), olej rycynowy albo właśnie olejek sesa.
Cytat:
Ale mi głupio! wprowadziłam was w bład. Winowajca jest kalafior ciazowy zwale to na opuchlizne mózgową- ciążową ja nie mam lecha free tylko warke radler 0.0 % ahh i jest w skladzie ze zawiera słód jeczmienny
W każdym piwie jest słód jęczmienny (no oprócz pszenicznych albo innych wynalazków) - tylko na laktację trzeba go dużo, a w takim radlerze to głównie lemoniada
Cytat:
Jak to jest z tym waszym ciśnieniem, ciągle macie podwyższone? Przed ciaza tez miałyście z tym problem? Ja mam zazwyczaj zbyt niskie ciśnienie ale zawsze przed wizyta u giną mam robiony pomiar a wtedy mi wzrasta do 140-90
Miałam i mam niskie. Ale wyższe pomiary u lekarza to dla wielu osób standard.
A propos ciśnienia, to mój tż ostatnio w jakiejś aptece sobie zmierzył z ciekawości żeby porównac do pomiarów domowych - wyszło mu 240/200 więc poszedł do farmaceutki i mówi jaki ma wynik i że chyba aparat im się zepsuł, na co ona, że nie, aparat działa bardzo dobrze
Cytat:

Np. taka rozmowa:

i za chwilę...

Abstrakcja jakaś. Podziwiam, że nic nie powiedziałaś - ja bym się nie powstrzymała przed zapytaniem po co pyta w takim razie.

Zgaga
Dziewczyny, a czy jak nie mam tego objawu że piecze w przełyku to to też zgaga? Bo wczoraj czytałam o zgadze i wszędzie to jest jako pierwsze wymieniane, a mnie tylko niedobrze i odbija mi się, sporadycznie cofnie (ale jak leżę po jedzeniu). Wczoraj miałam najgorszy atak tego czegoś do tej pory - i to było już godzinę po jedzeniu co najmniej. Kąpałam się i pod koniec prawie płasko się położyłam w wannie. Jak wyszłam, ubrałam się to się zaczęło. Ale tak, że byłam bliska wymiotów. Siedziałam na łóżku prosto, oparta o ścianę z godzinę chyba - z zamkniętymi oczami, koncentrując się żeby nie zwrócić, no masakra. Lekko mi przeszło po długim czasie, więc z wielką obawą się położyłam - pomęczyłam się jeszcze i w końcu usnęłam. Bałam się pić mleko, bo byłam pewna że je zwrócę Myślicie, żeby z rennie spróbować w takiej sytuacji? Ile tego można brać dziennie? Następnego razu nie zdzierżę. Teraz dopiero rozumiem co przeszły te z Was, które miały mdłości w I trym.
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 09:02   #4230
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Dziewczyny te wszystkie dolegliwości są okropne ale pocieszmy sie ze to juz końcówka, niedlugo zostaniemy za to wynagrodzone takze ten no. Spinamy dupki i nie dajemy sie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości