Mamusie lutowe 2016 - część VIII <3 - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-01, 10:23   #601
ja :)
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII <3

Cytat:
Napisane przez Aagaciorek Pokaż wiadomość
Aninis i Wykalacka, kciuki!

Dzien dobry! Co za pogoda za oknem, grrrr.
My wlasnie zajadamy cyca :-P W nocy pierwsza pobudka po 3,5 h, kolejne co 2 h.

Mamusie, w jakich pozycjach nosicie malenstwa na rekach? Moj nie lubi na lezaco, denerwuje sie wtedy, woli obserwowac otoczenie na pionowo, w pozycji jak do odbijania i odchyla wtedy glowke do tylu, zeby lepiej wszystko widziec i patrzy do gory. Niewygodne to dla mnie, bo musze go stale asekurowac i wiem,ze jest jeszcze za maly, zeby go trzymac w pionie.

Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka

Moja tez tylko w pionie. InacEj jest bunt.

Sent from my iPhone using Tapatalk

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Cytat:
Napisane przez lamia12344 Pokaż wiadomość
Mamy wyniki badań. Bilirubina spadła z 12,7 na 8, za to morfologia totalnie do niczego Jutro neonatolog i boję się że przez te wyniki zechcą nas zostawić w szpitalu

Michał chory.

Noc koszmarna. Mala płakała, prężyła się i za nic nie chciała spać...

Jakaś cholerna kumulacja

Oj daj znac co powie lekarz

ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 10:26   #602
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Aninis i Wykalacka, kciuki!

Dzien dobry! Co za pogoda za oknem, grrrr.
My wlasnie zajadamy cyca :-P W nocy pierwsza pobudka po 3,5 h, kolejne co 2 h.

Mamusie, w jakich pozycjach nosicie malenstwa na rekach? Moj nie lubi na lezaco, denerwuje sie wtedy, woli obserwowac otoczenie na pionowo, w pozycji jak do odbijania i odchyla wtedy glowke do tylu, zeby lepiej wszystko widziec i patrzy do gory. Niewygodne to dla mnie, bo musze go stale asekurowac i wiem,ze jest jeszcze za maly, zeby go trzymac w pionie.

Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
Moja uwielbia w pionie wlasnie w pozycji do odbijania. A najbardziej jak ja praktycznje poloze na ramieniu ze zwisa haha. Ale biore ja tak jak juz nie moge niczym innym uspokoic.
Zoska dzis od 5 tak stekala ze w calym domu bylo slychac :-D masakra jak stary chlop :-P

Paula dziwne to ze po cycu niespokojna a po butelce luz. Spytaj o to.

Moja dzis spala od 23.30 (po suszarce) do 3. Wiec niezle. Tylko potem od 5 stekanje starego dziada :-P

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Aninis kciuki :-* moze cos sie juz zaczyna?
Stary 2016-03-01, 10:33   #603
Zakorzenienie

U nas była wlasnie położna. Lilka mało przybrała w samej dolnej granicy, dopiero odzyskała wagę urodzeniowa.
Kurczę nie wiem dlaczego, je ładnie tylko krotko ale w dzien co 2h w nocy co 4h. Mleka mam duzo.. Pola rosła jak na drożdżach a ta srednio. Smutno mi

Stary 2016-03-01, 10:42   #604
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
U nas była wlasnie położna. Lilka mało przybrała w samej dolnej granicy, dopiero odzyskała wagę urodzeniowa.
Kurczę nie wiem dlaczego, je ładnie tylko krotko ale w dzien co 2h w nocy co 4h. Mleka mam duzo.. Pola rosła jak na drożdżach a ta srednio. Smutno mi

Eeeej wazne ze przybrala. Moze po prostu ma dobra przemiane materii i wszystko wydala. Ale nie traci tylko powolutku tyje

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Oo Zosia konczy dzis miesiac 😍
Stary 2016-03-01, 10:44   #605
figa84
Zakorzenienie

Cytat:

kazde dziecko jest inne, moja była klucha na piersi a od siostry drobniutka

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Paula a masz opcje, zeby doradca laktacyjny na Was spojrzał?
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 10:51   #606
nursii
Zadomowienie

Wykalacka- jesteś na polnej? na jakim oddziale ? ja byłam na PG II Trzymam kciukasy żeby dzieć wyskoczył

A ja nadal walczę z odparzeniem u małej... zmieniłam pieluchy, chusteczek nie uzywam tylko woda+ waciki, Sudocrem nie działa teraz jadę Bepanthenem... kurde załamuje mnie to... ma takie dwa czerwone suche placki w okolicy między pipką a odbytem i za nic to nie chce zejść 7 marca mam wizyte u pediatry najwyżej przepisze jakąś maść bo ja już nie wiem co z tym robić

Marcia a Tobie zazdroszczę determinacji w tym, że nie przyzwyczajasz do rąk... moja już się nauczyła chyba, a właściwie babcie nauczyły noszenia na rączkach i ona już ciągle by chciała żeby ją usypiać na rękach a już jest ciężka... z tym że kiedyś próbowałam z suszarką i na Alę w ogóle nie działało

Edytowane przez nursii
Czas edycji: 2016-03-01 o 10:54
nursii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 11:05   #607
Lola2828
Zadomowienie

Ja też tak sobie myślę że Lilka rośnie swoim rytmem grunt że przybrała , może się jeszcze rozkręci każde dziecko inne ! Paula trzymam kciuki co by już z Mijka było lepiej i spokojniej U mnie chyba od tygodnia pojawiła się prawdziwa radość macierzyństwa czego i tobie życzę u nas dzisiaj tez dobra nocka poszła spać o 22 wstała o 3 potem 6:30 8 i 9:30 także nie jest źle ) a nawet super tata dzisiaj ostatni dzień w pracy i znów będziemy 4 dni razem )

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

A moja lubi i na rękach i leżeć sama zależy jaki ma nastrój i jeść z butelki i cyca także totalny miks i dobrze
Stary 2016-03-01, 11:10   #608
Magdzinska85
Rozeznanie

Cześć dziewczyny... Ja dzisiaj z mężem mamy tak... Zuzia wstawała nam dzisiaj co 3 godz... i nie mogła za bardzo usnąć... o 2 w nocy mąż wstał bo ja już nie dałam rady, padłam bo wczoraj zaszalałam z porządkami a tutaj Zuzia zrobiła mega kupsko także całe śpiochy były do wymiany i musiałam wstać. Mąż coś ma szczęście do tych mega kupek Później wstała o 6 pojadła i do 8 poszalała na łóżku. Śpi już 3h i na razie jej nie budzę bo dzisiaj mam c.d. porządków, ale oczy delikatnie się zamykają.

Magdzinska85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 11:11   #609
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
Mamuśki trzymać kciuki, żeby mnie w szpitalu szybko rozpakowali. Za chwilkę jedziemy. Mam być na 8.00

Noc nieprzespana. Od 3.00 do teraz co 15 minut boli mnie brzuch jak na okres. Skurczy nie czuję... ale boli mocniej niż wcześniej.

Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk.
Trzymamy

Wykalacka, za Ciebie też

Cytat:
Napisane przez nursii Pokaż wiadomość
Wykalacka- jesteś na polnej? na jakim oddziale ? ja byłam na PG II Trzymam kciukasy żeby dzieć wyskoczył

A ja nadal walczę z odparzeniem u małej... zmieniłam pieluchy, chusteczek nie uzywam tylko woda+ waciki, Sudocrem nie działa teraz jadę Bepanthenem... kurde załamuje mnie to... ma takie dwa czerwone suche placki w okolicy między pipką a odbytem i za nic to nie chce zejść 7 marca mam wizyte u pediatry najwyżej przepisze jakąś maść bo ja już nie wiem co z tym robić

Marcia a Tobie zazdroszczę determinacji w tym, że nie przyzwyczajasz do rąk... moja już się nauczyła chyba, a właściwie babcie nauczyły noszenia na rączkach i ona już ciągle by chciała żeby ją usypiać na rękach a już jest ciężka... z tym że kiedyś próbowałam z suszarką i na Alę w ogóle nie działało
Mój pediatra na takie coś zalecił nam kąpiele w nadmanganianie potasu (leciutko różowym roztworem, bardzo delikatnym), potem Clotrimazolum Hasco 3x dziennie (ze 2 zł w aptece bez recepty), na zmianę z Sudocremem. Nam ten zestaw pomógł. Tylko mi się wygodniej tym nadmanganianem przemywało wacikiem
A jako alternatywa do Sudocremu mam Tanno Hermal Lotio. Płyny talk też z tlenkiem cynku. Jest rewelacyjny.
Bardzo nam to wszystko pomogło jak mały miał kwasne kupy po antybiotykach, że mu dupke obżarły

W ogóle to ma tendencje widze do odparzeń, jak przejdę na tydzień na sam bepanthen to od razu się zaczerwienia i wtedy wracam na kilka smarowań to tych wymienionych specyfików.

Edytowane przez Lucy31
Czas edycji: 2016-03-01 o 11:13
Lucy31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 11:11   #610
Zakorzenienie

No moze i macie racje każde dziecko inne. Pola mi tak rosła ze była wielka kluska tylko na piersi zawsze przybierała w górnych granicach a tez jadła szybko i wcale nie czesto wiec teraz mam zupełnie na odwrót i oczywiscie sie martwię choć położna mowi ze spoko i bie ma czym. No nic, zobaczymy za tydzien.
Dzisiaj mam jeszcze pediatrę zeby nam sprawdziła obojczyk a jutro rehabilitantkę do koślawych stopek.. Sama z dwójka jade 40km i mam stracha

Stary 2016-03-01, 11:15   #611
NanaR
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nursii Pokaż wiadomość

A może emolient do kąpieli?

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 11:16   #612
Lucy31
Zakorzenienie

Oj widzę, że nocki w sporej wiekszości nie za dobre.
Naszemu wczoraj coś dolegało. Co może boleć takie małe dziecko jeśli nie brzuszek? Bo był bardzo pobudzony, rwał cycka ze złością aż, machał rękami, nogami. Ale nie płakał i mój maż twierdził, że a tam nic go nie boli, ma dużo energii. Mówię mu, a gó..wno tam, tak mi instynkt podpowiadał, że coś go boli. Dałam mu około północy pół dawki paracetamolu w kroplach i po 5 minutach zasnał, aż do 5 rano Czyli spał dobre 5 godzin.
Brzuś to nie był, bo inaczej się zachowuje jak go boli brzuś, to sama nie wiem.
Stary 2016-03-01, 11:17   #613
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
Trzymamy

Wykalacka, za Ciebie też

Mój pediatra na takie coś zalecił nam kąpiele w nadmanganianie potasu (leciutko różowym roztworem, bardzo delikatnym), potem Clotrimazolum Hasco 3x dziennie (ze 2 zł w aptece bez recepty), na zmianę z Sudocremem. Nam ten zestaw pomógł. Tylko mi się wygodniej tym nadmanganianem przemywało wacikiem
A jako alternatywa do Sudocremu mam Tanno Hermal Lotio. Płyny talk też z tlenkiem cynku. Jest rewelacyjny.
Bardzo nam to wszystko pomogło jak mały miał kwasne kupy po antybiotykach, że mu dupke obżarły

W ogóle to ma tendencje widze do odparzeń, jak przejdę na tydzień na sam bepanthen to od razu się zaczerwienia i wtedy wracam na kilka smarowań to tych wymienionych specyfików.

O nadmanganianie tez słyszałam ze świetne efekty daje. Ja niestety nie doradze bo nie miałam z tym problemu

Stary 2016-03-01, 11:23   #614
zonameza90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Magdzinska85 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny... Ja dzisiaj z mężem mamy tak... Zuzia wstawała nam dzisiaj co 3 godz... i nie mogła za bardzo usnąć... o 2 w nocy mąż wstał bo ja już nie dałam rady, padłam bo wczoraj zaszalałam z porządkami a tutaj Zuzia zrobiła mega kupsko także całe śpiochy były do wymiany i musiałam wstać. Mąż coś ma szczęście do tych mega kupek Później wstała o 6 pojadła i do 8 poszalała na łóżku. Śpi już 3h i na razie jej nie budzę bo dzisiaj mam c.d. porządków, ale oczy delikatnie się zamykają.

Odpocznij i Ty 😊 jeszcze zdążysz posprzątać.. Zadowolona mama to wyspana mama 😁.
zonameza90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 11:26   #615
marciar7
Zakorzenienie

Ja to powodzenia :-*

Lucy a moze po prostu mial jak ja to mowie schize?i nudziło mu sie?
Stary 2016-03-01, 11:29   #616
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Ja to powodzenia :-*

Lucy a moze po prostu mial jak ja to mowie schize?i nudziło mu sie?
eee nie, był bardzo pobudzony, ale w taki niezdrowy sposób
No i ten paracetamol a zara zgon i śpi. Cuś jednak musiał mieć.

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Cytat:
No moze i macie racje każde dziecko inne. Pola mi tak rosła ze była wielka kluska tylko na piersi zawsze przybierała w górnych granicach a tez jadła szybko i wcale nie czesto wiec teraz mam zupełnie na odwrót i oczywiscie sie martwię choć położna mowi ze spoko i bie ma czym. No nic, zobaczymy za tydzien.
Dzisiaj mam jeszcze pediatrę zeby nam sprawdziła obojczyk a jutro rehabilitantkę do koślawych stopek.. Sama z dwójka jade 40km i mam stracha

No taka wyprawa i mnie by zestresowała. Ja się sama do przychodni na badanie balam wybrać, a co mówiąc 40 km Powodzenia
Stary 2016-03-01, 11:36   #617
marciar7
Zakorzenienie

Lucy paracetamol ogolnie mogl zadzialac yak ze sie uspokoil..

Nursii szkoda ze suszarka nied ziala.
Moja determonacja jest wielka ale czasem w praniu inaczej wychodi. Moze sprobuj jej spiewac lub czytać wierszyki. Glosno?na moja to tez dziala..
Stary 2016-03-01, 11:49   #618
badzia987
Wtajemniczenie

Witam,

współczuję nocek. Ja jestem taka nieprzytomna, że nawet nie wiem do końca ile razy się budzę. Ale wychodzę z założenia, że Mały jak potrzebuje to się budzi.

Absolutnie nie narzekam

Ja- kciuki za podróż !!! Ja myślę, że tym razem trafił Ci się taki egzemplarz. Moja też na początku słabo przybierała- mimo, że był to wisicyc ale po 2 miesiącach jakoś ruszyła.

lamia- u Was ta bilirubina ze skóry jest badana czy z krwi? My przezskórnie w niedzielę mieliśmy 12-13 ale mam wrażenie, że z każdym dniem jest coraz bardziej pomarańczowy. Może w sobotę znów pojedziemy.

Aga- a Was z jakim poziomem wypościli?

Mocne kciuki za nierozpakowane dziewczyny

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 11:49   #619
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość
Ja też tak sobie myślę że Lilka rośnie swoim rytmem grunt że przybrała , może się jeszcze rozkręci każde dziecko inne ! Paula trzymam kciuki co by już z Mijka było lepiej i spokojniej U mnie chyba od tygodnia pojawiła się prawdziwa radość macierzyństwa czego i tobie życzę u nas dzisiaj tez dobra nocka poszła spać o 22 wstała o 3 potem 6:30 8 i 9:30 także nie jest źle ) a nawet super tata dzisiaj ostatni dzień w pracy i znów będziemy 4 dni razem )

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

A moja lubi i na rękach i leżeć sama zależy jaki ma nastrój i jeść z butelki i cyca także totalny miks i dobrze
Jak ja ci zazdroszczę !!!!
Marzenie taka noc dla nas ...

Najgorsze ze jak wstanie to 3 godz zanim ją ululam do spania
I takim sposobem cała noc zerwana jest.

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 11:53   #620
Aagaciorek
Zadomowienie

Ja najważniejsze, że Lilka przybiera, wprawdzie niewiele, ale ważne że przyrost jest!

Widzę, że sporo z nas ma marudzace maluszki. Mój też dziś rano był nie w sosie. Po raz pierwszy zastosowalam patent z suszarka na brzuszek i podziałało. Zasnął w 2 minuty 😎 Teraz go odwrocilam na brzuch i leży spokojnie, co uważam za spory sukces, bo do tej pory nie lubił tej pozycji
Stary 2016-03-01, 11:58   #621
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
Lucy paracetamol ogolnie mogl zadzialac yak ze sie uspokoil..

Nursii szkoda ze suszarka nied ziala.
Moja determonacja jest wielka ale czasem w praniu inaczej wychodi. Moze sprobuj jej spiewac lub czytać wierszyki. Glosno?na moja to tez dziala..
Raczej nie Mamy już pare sposobów sprawdzonych na uspokojenie go z fazy czuwania i żaden nie pomógł. A był wyraźnie zmęczony, ziewał, wkurzał się. no miał jakiś dyskomfort. A padł na długo bardzo. No 5 godzin to jednak nie sypia

No nic tam, jak to z dzieckiem, nie dowiesz się co mu.
Stary 2016-03-01, 12:00   #622
Aninis
Zakorzenienie

Heja. Jestem po badaniach.
Niestety na ktg zero skurczy :/
To ja juz nie wiem co mnie tak boli... a boli caly czas tak co 15 co 20 minut.
Mam rozwarcie na 1 palec... ale gin stwierdzil ze nie wygląda na to żebym miała urodzić i trzeba mi pomóc... tak mnie za przeproszeniem wymacał na fotelu, że aż mi żywa gęsta krew poszła. I dostałam zastrzyk w duupsko.
Na usg też wszystko ok. Mała waży 3300 g wiec spoko.

I siedzę sobie z tż na korytarzu i czekam aż kogoś wypiszą i się łóżko zwolni... bo wszędzie full.

Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 12:03   #623
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Mam rozwarcie na 1 palec... ale gin stwierdzil ze nie wygląda na to żebym miała urodzić i trzeba mi pomóc... tak mnie za przeproszeniem wymacał na fotelu, że aż mi żywa gęsta krew poszła. I dostałam zastrzyk w duupsko.

I siedzę sobie z tż na korytarzu i czekam aż kogoś wypiszą i się łóżko zwolni... bo wszędzie full.

O Jezu jeszcze ns korytarzu masz czekac :-\
Mam nadzieje ze sie rozkreci :-\
Stary 2016-03-01, 12:09   #624
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Ja najważniejsze, że Lilka przybiera, wprawdzie niewiele, ale ważne że przyrost jest!

Widzę, że sporo z nas ma marudzace maluszki. Mój też dziś rano był nie w sosie. Po raz pierwszy zastosowalam patent z suszarka na brzuszek i podziałało. Zasnął w 2 minuty 😎 Teraz go odwrocilam na brzuch i leży spokojnie, co uważam za spory sukces, bo do tej pory nie lubił tej pozycji

To super
Moja nie polezy na brzuszku nic a nic.

Cytat:

Trzymam kciuki żeby raptownie się zaczęło i szybko skończyło

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Dziewczyny a co to za patent ze suszarka na brzuch ? Tzw kieruje cie te ciepłe powietrze na brzuszek ? Wtedy jak się dziecko prezy i widać ze coś z brzuchem się dzieje ?

Mia i Tosia <3

Stary 2016-03-01, 12:15   #625
lamia12344
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Witam,

współczuję nocek. Ja jestem taka nieprzytomna, że nawet nie wiem do końca ile razy się budzę. Ale wychodzę z założenia, że Mały jak potrzebuje to się budzi.

Absolutnie nie narzekam

Ja- kciuki za podróż !!! Ja myślę, że tym razem trafił Ci się taki egzemplarz. Moja też na początku słabo przybierała- mimo, że był to wisicyc ale po 2 miesiącach jakoś ruszyła.

lamia- u Was ta bilirubina ze skóry jest badana czy z krwi? My przezskórnie w niedzielę mieliśmy 12-13 ale mam wrażenie, że z każdym dniem jest coraz bardziej pomarańczowy. Może w sobotę znów pojedziemy.

Aga- a Was z jakim poziomem wypościli?

Mocne kciuki za nierozpakowane dziewczyny

U nas badają wyłącznie z krwi... Ale generalnie widać że jest mniej żółta. Może jedź pobierzcie krew, nie wiem jak to jest z wynikami przezskórnymi...
lamia12344 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 12:16   #626
marciar7
Zakorzenienie

Paula takna brzuch, przez kocyk np. i ja jeszcze w tym samym czasie brzuszek masuję. Myslę że rozluznia tam sie wszystko i jest to dosyć przyjemne..
Stary 2016-03-01, 12:20   #627
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Paula takna brzuch, przez kocyk np. i ja jeszcze w tym samym czasie brzuszek masuję. Myslę że rozluznia tam sie wszystko i jest to dosyć przyjemne..
To później zrobię tak

Ja widzę ewidentnie ze ona ma problem z brzuszkiem. Kurcze musze sobie zrobić listę pytań do pediatry bo tak to połowę zapomnę. Ale nie mam kiedy teraz mała wstała ale.wzięłam ja na poduszke i na nogach kołysze to jeszcze leży

Mia i Tosia <3

Stary 2016-03-01, 12:21   #628
lamia12344
Rozeznanie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &lt;3

Ech chciałabym zastosować u mojej jakieś masaże ale pępek wciąż uparcie się trzyma... A ewidentnie ma problemy z gazami bo wczoraj jak wystrzeliła kupą podczas przewijania to na 1,5 m poleciało...

Aninis mocne kciuki trzymaj się dzielnie...

Edytowane przez lamia12344
Czas edycji: 2016-03-01 o 12:22
lamia12344 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 12:23   #629
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
Dziewczyny a co to za patent ze suszarka na brzuch ? Tzw kieruje cie te ciepłe powietrze na brzuszek ? Wtedy jak się dziecko prezy i widać ze coś z brzuchem się dzieje ?
ciepło uwalnia gazy i maleństwu jest lżej.
Generalnie to jednak staraj się kłaść na brzuszku, to bardzo dużo pomaga na problemy brzuszkowe. U nas pomogło. moja mama nie omieszkuje mi ciągle powtarzac, że kiedyś mnie i brata tez tak cięgle układała
Stary 2016-03-01, 12:25   #630
marciar7
Zakorzenienie

Paula spytaj lekarza może o jakieś kropelki itd. opisz problem i coś ci poradzi na pewno

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości