|
|
#211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.4
Konkurs, można wygrać szumi ptaszka https://m.facebook.com/story.php?sto...16381275125937
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#212 |
|
Zakorzenienie
|
Witam nowa mamę
![]() Madzius trzymaj sie cieplutko, będzie dobrze !
|
|
|
|
#213 |
|
Konto usunięte
|
Witam nową mamę
Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#214 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem po drugim usg, tym razem dziecka.
Zuzia przekrecila się i teraz jest ułożona dla odmiany poprzecznie, glowka z lewej, nogi z prawej. Ginekolog mi powiedział ze to prawdopodobnie jest przyczyną moich boli, bo to jest najgorsze ułożenie z możliwych. Skoro w piatek jeszcze byla tylkiem w dol to moze zaczela sie przekrecac pomalu, zeby byc glowa w dol ![]() Tak poza tym jest wszystko ok. wazy prawie 598 g , jeśli dobrze pamiętam |
|
|
|
#215 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój synek identycznie leży teraz. W poprzek Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#217 | |||
|
Ania
|
Cytat:
no cóż, fajna data, urodziny co rok będą a co cztery lata wielka impreza!!![]() Cytat:
jest lepiej![]() Ja tez kupiłam laktator, mini medela- jeśli się okaże, że trzeba inny kupię, ale mam nadzieję, że ten mi starczy ![]() Cytat:
no ale dalej czekasz na wyniki moczu? mówili coś kiedy do domu?
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|||
|
|
|
#218 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie i ja po cud magicznym napoju glukozowym
myślałam że będzie gorzej, bo ja wogóle nie lubie słodkiego, ale dałam rade bo w sumie piś mi sie strasznie chciało to pochłlonęłam to
|
|
|
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
Madzius to moze Zuzia rzeczywiście juz chce się przekręcić
))Dziewczyny, które maja czytniki - pomóżcie jesli sie znacie prosze. Chce zamówić, początkowo chciałam kindle 7 touch, ale kusi mnie paperwhite 3, tylko troche szkoda mi kasiory. Doradźcie, prosze
|
|
|
|
#220 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#221 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że się szybko przekręci, tak by Cię nie bolało
|
|
|
|
|
#222 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszedł mi karton ubranek dla małego. Nie mogę się napatrzeć na te malusie ciuszki 😍
|
|
|
|
#223 |
|
Rozeznanie
|
Takie małe ciuszki są cudne
Ja od czasu do czasu wyjmuje sobie te, które są nieuprane i nieuprasowane, aby popatrzeć, podotykać i powyobrażać sobie, jak Feluś będzie w nich wyglądać
|
|
|
|
#224 |
|
Ania
|
Ja też mam pytanie: zamawiam część rzeczy znowu dla Hani, wiem, ze niektóre tematy już były, ale nie odkopie ich, a tym razem sobie zapiszę:
1. Butelki- chcę karmić piersią, jak prawie każda mama, ale trzeba mieć w razie co, wiadomo jak jest. Ile? i jaką polecacie? 2. Pościel/prześcieradło- z jakiego materiału? i ile? 3. Kocyk- zastanawiam się nad bambusowym, bo będzie ciepło. Czy wystarczą dwa takie, czy dokupić inne też? jeśli tak to jakie polecacie? 4. Rożek- wiem, że jest wymagany do szpitala. Ale jaki na czerwiec? 5. Ceratka pod prześcieradło- w jakim celu? żeby nie pobrudzić materaca? 6. Materac- jaki polecacie? 7. Ręcznik- też jaki i ile? Z góry dziękuję za odpowiedź ![]() Każdą opinię będę notować
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
#225 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam tak samo! To jedna z moich ulubionych rozrywek teraz :p ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Podpinam sie pod pytania haneczki
|
|
|
|
|
#226 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czekam ns kuriera z zamówieniem z Effii kolejnym i na zamówienie z Colorstories
![]() Zamówiłam też kilka rzeczy z TXM :P Wczoraj przyszły kocyki i poduszka do karmienia od Makaszki śliczności ![]() Ewka pochwal się co masz ciekawego
|
|
|
|
#227 |
|
Raczkowanie
|
Haneczka super pytania ja tez czekam na odpowiedzi doswiadc zonych mam
co do materaca to wiem tyle ze gryka nie jest do przyjęcia bo przy odrobinie zawilgocenia moga sie zrobić robaki, zobaczcie na youtube u MammyDoriska filmik o robakach w materacu ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#228 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jestem chora na ochraniacz do łóżeczka w chmurki na turkusie od niej, ale wszędzie te ochraniacze odradzają... A jak poduszka do karmienia? Bo mi się bardzo podoba w taki folkowy wzór na turkusie, tylko nie wiem jak z tym wypełnieniem, czy będzie trwałe. Haneczka ja nie jestem ekspertką, ale zaraz też naskrobię co już z tych rzeczy kupiłam, bo mi ktoś polecił i moją opinię o tym
|
|
|
|
|
#229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Prześcieradła mam 2, jeszcze jedno chyba dokupię. Czasem coś się uleje czy coś, więc chyba warto mieć jakieś na zmianę A co do podkładu pod prześcieradło, to chyba jest po to, żeby w razie jakiegoś "wypadku" nie zalało/pobrudziło materaca.Rożek to chyba zależy od szpitala, nie zawsze jest wymagany, ja sama zastanawiam się czy kupować w ogóle. Ręczniki ze 2-3 planuję. Kocyki mam dwa, jeden cieńszy, drugi grubszy, a jeszcze chcę dokupić jeden z Minky
|
|
|
|
|
#230 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Witam się o nietypowej porze jak dla mnie, ale postanowiłam dzisiaj odpocząć. Jakaś bez sił dzisiaj jestem, może ta pogoda... Dzisiaj dałam radę jedynie ogarnąć trochę dom, poprzebierać dzieciakom ubrania na półkach i jeszcze został mi obiad. Dzisiaj też idę na łatwiznę i przerobię rosół na pomidorówe i zrobię tortille. Cytat:
![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;56536563] Ja i w pierwszej ciązy i teraz mam to badanie trzypunktowe. Słyszałam że kiedys pobierali krew dwa razy: przed wypiciem glukozy i po godzinie. Teraz pobierają trzy razy. Ale nie słyszałam że można pobrac przed wypiciem glukozy i po 2h? Wyniki też dostaje w 3 punktach[/QUOTE]No ja właśnie w trzech ciążach miałam glukozę 50g czyli tylko dwa pobrania, drugie właśnie po godzinie. Panie w laboratorium się dziwiły, bo rzadko który lekarz jeszcze daje 50g, teraz wszyscy robią 75g. No, ale ufam swojemu lekarzowi i cieszę si, że glukoza za mną ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#231 | |
|
Ania
|
Cytat:
A z czego te prześcieradła i ręczniki? materiał?Dziękuję zanotowane
|
|
|
|
#232 |
|
Konto usunięte
|
Witam się po dłuższej przerwie!
Nie wiem czy kiedykolwiek zdołam Was nadrobić ![]() Anuszka, piękny nowy wąteczek znowu stworzyłaś! W każdym razie bez nadrabiania na szybko melduję, że przeżyliśmy lot , z dziećmi rozmawiamy na skypie i generalnie wszystko ok. Ignaś tylko trochę wariował przy starcie samolotu ale poza tym wszystko było w porządku. Aktualnie noszę, tulę i lulam moją malutką bratanicę i przypominam sobie wszystko co i jak- chyba z dobrym skutkiem. Wczoraj nawet małą wykąpałam.Pozdrawiam Was gorąco i zmykam bo wychodzimy zaraz na spacer |
|
|
|
#233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kupuję pościel i poszwy Ferretti. Nie do zdarcia kocyk będę robiw sama z bawełny i bambusa. Moja córka majowa, w lecie spała pod tetrową pieluchą. Teraz kupię muslinową 75x75. Kocyk też jakiś z cienki bawełniany Minki kupię, żeby był na zmianę. Rożek u Córki wcale się nie przydał, teraz jakiś otulacz chyba kupię. Na Kasprzaka w Warszawie nie wymagali rożkow, to chyba zależy od szpitala. Ceratka sprawdzała się przy małych przeciekach Materac, jeszcze nie wiem? Chyba lateksowy? Boję się tej gryki Ręczniki miałam 2 w szpitalu, jakieś że Smyka.. Już nie pamiętam. Chętnie poczytam inne opinie Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#234 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ile już macie kg na plus? Ciągle się zastanawiam czy nie przybieram za bardzo. Waga u położnej wczoraj pokazała prawie 9kg na plusie od początku ciąży.
|
#235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, dokladnie ! Moja Zuzia nosi juz rozmiar 86/92, wiec nie są juz aż tak slodkie, jak te malusie 62-68😁 Zastanawiam sie, czy prac teraz te ubranka bo jednak używane. Dostałam tez od siostry po jek synku wiec lacznie mam 4kartony dla chłopca plis to co wygrzebie po Zuzi. W 1 ciąży pralam z nudów najpierw raz w normalnym proszku, a potem przed porodem w dziecięcym, teraz mysle czy tez tal zrobić, czy tylko raz... Hmmm Kanwa moze jutro ogarne kilka zdjęć (ubranek przyszedł mi caly karton), bo dzis mam wychodne z mężem. Tesciowa przyjeżdża do Zuzi a my idziemy na jakiś obiad, do kina, moze zakupy
|
|
|
|
|
#236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Prześcieradła mam z jerseyu, bo np. frotte nie lubię - jest za szorstki jak dla mnie, a jersey jest milusi dla skóry ![]() Ręczniki na pewno z Ikei będę kupowała, bo sama używam i dobrze wchłaniają. A wiem, że mają też takie dla dzieci (z "kapturkiem"), więc pewnie się skuszę na takie ![]() Śliweczka! Ostatnio właśnie o Tobie myślałam i przypomniało mi się, że Ty pewnie bratanicę bawisz
Edytowane przez australia87 Czas edycji: 2016-03-01 o 13:26 |
|
|
|
|
#237 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
O matulu,współczuję....kurk a i mnie to czeka. Macie śliczny kominek Cytat:
![]() Cytat:
![]() Współczuję bólu ale widzę, że miałaś podobny poród do mojego, u mnie wody odeszły o 2 a urodziłam o 16.05 (oksy podziałało i skończyło się sn). Wymordowana byłam strasznie, nie mogłam przez dwa tygodnie ustać na nogach, zmęczenie, utrata dużej ilości krwi, anemia itp. , ale pocieszę Cię, że ta trauma prędzej czy później mija. Gdyby tak nie było to bym nie była 3 raz w ciąży![]() |
|||||||
|
|
|
#238 | ||
|
Ania
|
Cytat:
to w takim razie baw się dobrze, odpoczywaj i ciesz się bratanicą![]() MamaNiny- dziękuję serdecznie zanotowane odpowiedzi![]() Właśnie ja też się boję tego materaca, choć dużo osób chwali. Cytat:
![]() Australia- dziękuję
||
|
|
|
#239 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#240 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
2. Pościel- na razie nie kupuję, bo na początek zamierzam używać samych kocyków. Kupiłam za to 3 prześcieradła z gumką z jerseyu (bawełna 100%). Pościele jak będę kupować to też na pewno wezmę bawełniane. 3. Kocyk- mam: 1 kocyk bawełniany z babyono, wzięłam żółty http://allegro.pl/babyono-koc-kocyk-...444449699.html Bardzo fajna bawełna. Myślę, że na lato będzie super. 2) kocyk kupiony w smyku, taki https://www.google.pl/search?q=kocyk...FA5VTjknYeM%3A Z jednej strony jest bawełniany, z drugiej warstwa minky, tylko taka cieńsza, niż zwykle. W porównaniu z kocykami light z Makaszki, to ten jest dużo cieńszy, bardziej miękki i nadaje się na lato. Jest mega milusi ![]() 3) 2 kocyki z makaszki jeden light http://www.kolorowodosnu.pl/kocyki-m...w/26/2947.html i drugi ocieplany http://www.kolorowodosnu.pl/kocyki-m...w/26/2921.html Ten ocieplany będzie na jesień/zimę, a ten cieńszy może nada się na chłodny dzień w lecie. Wczoraj zamówiłam jeszcze 2 pieluchy bambusowe 75x75 cm, które zamierzam używać do przykrywania w czasie upałów. Jak nam podpasują to skuszę się jeszcze na kocyk bambusowy 120X120. A i zamówiłam też 6 pieluch muślinowych, więc myślę, że też jako przykrycie mogą być. 4. Rożek- kupiłam taki zwykły bawełniany, jakich pełno na allegro, zapinany na rzep i na szarfę, bo tylko na rzep mi siostra nie polecała. Wzięłam, ale pewnie przyda się jedynie w szpitalu. 5. Ceratka pod prześcieradło- właśnie pewnie po to by uniknąć plam na materacu. Kupiłam na razie jeden ochraniacz na materac, zakładany na takie gumki, który jest bawełniany, zobaczymy, czy się sprawdzi. Wydaje mi się, że z tą ceratką to tak średnio, bo się będzie dziecko pocić, ale ja mam świra pod tym wzlędem, bo sama mam problemy, gdy moja skóra ma kontakt z czymś innym niż bawełna. Pamiętam jak leżałam w szpitalu w lecie i tam pod prześcieradłem, był taki ceratowy ochraniacz na materac i to była masakra. Nie chciałabym czegoś takiego fundować dziecku. 7. Materac Chętnie się dowiem. Słyszałam, że kokosowo- lateksowy, ale jakiej firmy i gdzie go najlepiej kupić to nie wiem. 8.Ręczniki Mam z babyono szare i żółte http://www.babyono.com/okrycie-kapie...00x100-cm.html Jestem nimi zachwycona, śliczne pastelowe kolory, milutkie, powinny dobrze chłonąć wodę. Podobnież ważne, by miało 100x100 cm, bo mniejsze posłużą bardzo krótko. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:12.

Wyniki też dostaje w 3 punktach[/QUOTE]
Ostatnio właśnie o Tobie myślałam i przypomniało mi się, że Ty pewnie bratanicę bawisz