|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
Cytat:
O kurcze, współczuję, że dopadło Cię to pod sam koniec. Pij dużo mleka ![]() Cytat:
Może i nawet szybciej! ![]() Cytat:
Ja nigdy nie miałam tych przepowiadaczy ![]() Cytat:
No ja tez nie miałam nigdy, nawet brzuch mi się nie spinał. Oj u mnie tez zima ![]() Cytat:
Ja je robiłam ostatnio. To tylko badania z krwi. Wyniki zaraz na drugi dzień. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4232 |
Zadomowienie
|
U mnie dziś całe szczęście noc ok. Tylko strasznie trudno mi się z łóżka podnieść a wypadałoby jakieś śniadanko juz zjeść.
Zmobilizowalyscie żeby pójść do okulisty bo też mam wrażenie ze trochę mi wzrok poleciał. Nie noszę okularów ale myślę że warto sprawdzić. Choć znając dostępność terminów to pewnie dopiero po porodzie się uda zapisać 😕 Nie straszcie śniegiem bo aż się boje wstać zobaczyć co za oknem się dzieje. |
![]() ![]() |
![]() |
#4233 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4234 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4235 |
Zadomowienie
|
Ja nie musze wstawać żeby zobaczyć śnieg, mam nad sobą okno dachowa i jest cale przysypane
![]()
#4236 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jestem niskocisnieniowcem, na początku miałam nawet ok 90/50 a Leon tez malutki. Ale to nic, po drugie stronie brzucha dokarmimy naszych chłopaków. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4237 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Hahaha ![]() ![]() Ja sie rozpakowuje za 3 tyg ![]() ![]() ![]() Tabaska, no pewnie, ze mozesz zastąpić ![]() Edytowane przez gosiaczek071 Czas edycji: 2016-03-01 o 09:14 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4238 |
Wtajemniczenie
|
Gosiaczek nie mów, że później lepiej nie będzie nooo...bo ja się łudzę, że będzie lepiej niż w ciąży
![]() Musisz sobie stopery kupić i tyle ![]() Ja miałam często tak, że kończyło się nad kiblem niestety...
#4239 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
ale dZizś pospałam mąż obudził po 7 na śniadanie pojechał do pracy i co dalej poszłam spać ![]() Moniaczka brak teorii na temat teściowej ale masz racje szkoda sie zniżać do jej poziomu...... Gosiaczek migrena no współczuje ja w trakcie ciąży miałam tak 2 razy do takiego stopnia że spałam na siedząco bo jak kładłam głowe na poduszce to mi szczelała i musiałam mieć ciemno w pokoju bo światło wypalało wzrok.
#4240 |
Zakorzenienie
|
Udało mi się zasnąć jeszcze na 2 godz.
Kejka jak mleko i rennie nie będą pomagały to kup gaviscon, na prawdę pomaga na dłużej. Mnie jak dopadnie zgaga i się go napije to mam ulgę na kilks najbliższych godzin, po rennie dolegliwości wracały max po godzinie. Moniczki super masz teściową ![]() Jestem zła ale wydaje mi się, że pierwsze dziecie pojawi się za jakiś tydzień- dwa. |
![]() ![]() |
![]() |
#4241 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Ooo, anielska masz cierpliwość! No jaka miła ![]() Cytat:
O to odwołuje! ![]() ![]() Mam dzis pierwsze zajęcia z SR i tak sie zastanawiam, czy powinnam isc ze względu na tę moja szyje.. A z drugiej strony to pierwsze i dobrze byłoby byc, bo lista zapisanych dopiero sie stworzy.. |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4242 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kciuki za wizyte!!! Ja sie zawsze denerwuje. Raz sie nie denerwowałam i szłam na luzie to mnie gin polipem wystraszył że mi sie nic nie chciało... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czyli nietylko mnie te skurcze denerwują ![]() ![]() Cytat:
![]() Nie potrafie jakoś ![]() Cytat:
Świńskie odzywki ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pocieszyłyście mnie troche ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4243 |
Rozeznanie
|
O matko ale się zestresowałam! Dzwoni do mnie córka mojej gin (jej jest sekretarką), że zamykają gabinet bo pani doktor źle się czuję i już nie daje rady (choruje na raka).
![]() ![]()
#4244 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() ![]() Dzisiaj na śniadanie zrobiłam sobie mleko z ryżem i cukrem bo tak mi się chciało.... w ogóle tydzień w szpitalu i schudłam prawie 2kg ![]() ![]()
#4245 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4246 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Siła wiZazu jest taka ze wczoraj pisaliście o rosole i co robię rosół hehe Kostek nie używam tylko takie piramidki jak herbata z ziołami i przyprawami w środku z Lidla ![]() W piekarniku zawijaski z ciasta francuskiego z plasterkiem jabłka śliwki posypane cynamonem i miodem Dostaliście juz swoje bagme? Moja wczoraj przyszła ![]() Gosiaczek jeżeli u mnie bedzie CC to 23 marca bo u mnie w środy są planowane śle póki co nam jeszcze nadzieje i będę robiła te ćwiczenia na odwrócenie- potęga podświadomości niech sie tez dołączy ![]() Godzina 11 a ja juz byłam na krwi na zakupach i gotuje rosół gulasz i pieke ciastka ![]() Zrobiłam tez sos w thermomisiu w 5 min - łyżka masła klarowanego 3 żabki czosnku podgrzalam 3 minuty 100 st dodałam szpinak całe opakowanie świeżego 5 pomidorów suszonych ze słoika 3 minuty 100 stopni zmieliłam i stu do makaronu i posypałam pestkami do sałatek ![]()
#4247 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój chłop zawsze z rana to ryż z mlekiem i cukrem bo od dwóch lat ćwiczy i teraz takie śniadania sobie serwuje ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4248 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() U nas noc spokojnie, nawet nie pamiętam czy wstawałam na siku ![]() ![]() Zgaga poza wymienionymii radami chyba nic się więcej zrobić nie da...mleko, reni, gaviscon i pozycja półleżąca. U mnie najgorzej jest przy schylaniu lub przewracaniu się na drugi bok:/ Przepowiadacze albo nie mam, albo ich nie analizuję ![]() ![]() annihilate Przykra sprawa z tą lekarką. Ale ważne,że mąż ogarnął temat... No i mamy marzec- zaczyna się robić poważnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4249 |
Raczkowanie
|
Ok wypisuję się ze szpitala.
Serio powinnam ich pozwać o szkody na tle nerwowym albo zrobić aferę u ordynatora Ale będę tu rodzic więc przemilcze to. |
![]() ![]() |
![]() |
#4250 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale jesteś efektywna dzisiaj ![]() ![]() ![]() Super przepis na sos, zrobię dzisiaj ![]() Bagme.... Ciagle czekam ![]() Gosiaczek współczuje migreny.... W ogóle te dolegliwości robią sie koszmarne ![]() U mnie biało za oknem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4251 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie, że nie jestem sama ![]() ![]() Cytat:
![]() TŻ ma dziś wolne, więc podskoczymy do moich rodziców po wózek i kilka innych rzeczy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4252 |
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja. Czytam Was ale jakoś nie mam czasu napisać. U nas ok brak przepowiadaczy ale jak już kiedyś pisalam w pierwszej ciąży tez nie było. Zgaga mnie często dopada głównie wieczorem i jak ide spać to przechodzi. To co mam teraz w porównaniu do poprzedniej ciąży to pikuś.
Wczoraj z rana bolal mnie brzuch jak na okres do tego krzyże ale obiecalam siostrze pilnować córki wiec nie miałam wyjścia i musiałam do niej pojechać. I zostalam sama z dwiema małymi damami, na szczęście brzuch przestał boleć i dałam rade. Ale z tego wszystkiego kupiłam wczoraj proszek dzidziusia i plyn do płukania i właśnie pierze mi się pralka z poscielami i przescieradlami dla Małego ![]() Zamówiłam w końcu te koszule do szpitala, oczywiście z sercem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4253 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Dzisiaj odziwo sama sie obudziłam, tzn lekki ból pleców ![]() ![]() ![]() Dzwoniła babka ze szpitala. Mam wizytę w piątek o 10.30 ![]() ![]() Zgaga Nie wiem co to takiego, nigdy nie miałam i nie mam,ale szczerze wspóczuję. skurcze przepowiadające To jest włąśnie spinanie się brzucha, czasami bolesne. Mój się czasem spina, ale jakoś nie zwracam uwagi ![]() annihilate Wspóczuję lekarce. Zmiana lekarza nie jest zła, tym bardziej przy końcu. Ja tutaj za każdym razem trafiam do kogoś innego ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4254 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Odburkuje jej za mnie albo tak jak ja puszcza mimo uszu. Zna ją całe swoje życie i wie że to wariat, który "niby" taki już jest. Ale co to za wytłumaczenie? "Nie słuchaj, to nie złośliwe, ona już taka jest." No i co mnie to do chole*y obchodzi? Ja się hamuję, to niech i ona zacznie ![]() A ja się właśnie przebudziłam z 2h "drzemki" ![]() ![]() ![]() edit: hahaha pochwaliłam że niuniek śpi... tiaaa już mi skika po brzuchu bo czkawke bidulek ma xD Edytowane przez Moniczki Czas edycji: 2016-03-01 o 12:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4255 |
Zakorzenienie
|
Ja mam od wczoraj rwę kulszową. A miałam jakiś czas spokój
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4256 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Odebrałam dzisiaj wyniki i nie ma białka w moczu ![]() ![]() Pogoda u nas okropna, pada śnieg z deszczem, okropna ciapa. Przyszła mi dzisiaj torba z decathlonu i jestem zadowolona. Myślałam że ten róż będzie taki strasznie ostry, ale podchodzi trochę pod fiolet. Materiał też nie najgorszy. Trochę podobna do tej, którą widziałam wczoraj w biedronce, z tym, że tamta kosztuje 50zł. Zaczął się marzec, a to znaczy, że już w tym miesiącu powitamy pierwsze maluszki ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4257 |
Zadomowienie
|
Tabaska jeżeli masz suche i zniszczone to szampon tu mało pomoże ale fajny jest np. Matrix Oil wonders on fajnie nawilża a jeżeli chcesz taki ze sklepu to moja siostra używa shauma taka różowa to jest dla nastolatek niby ale jest fajny. Bardziej skupilabym się na masce jakiejś na suche i zniszczone i taka mogę Ci polecić ze Stapizu sleek line repair& shine jest super
![]() Kejka tez mam zgagi ale wieczorami i mi na szczęście jeszcze Renata pomaga.. Velika mój od dzisiaj już post ![]() Iwoncia a no to mam te skurcze. . Serum Ma w sobie silikony.. fakt włosy fajnie wyglądają ale mocno tez wysuszaja włosy niestety. . No i ten silikon nic nie daje bo on obkleja włosy a przy myciu się zmywa wiec to tylko chwilowo ładnie wygląda. . Polecam stosować olejki. . Dla mnie najlepsze są z Matrixa... wypróbowałam juz naprawdę wiele. . Kurde zazdroszczę Wam rannego wstawania. . Ja mam problem bo wstaje 11-12. . ![]()
![]() |
#4258 |
Zadomowienie
|
U mnie też dziś okropna pogoda. Beznadziejnie się przez to człowiek czuje...
Odebralam już okularki z nowymi szkłami i tak mi dziwnie wszystko idealnie widzieć :P |
![]() ![]() |
![]() |
#4259 |
Zadomowienie
|
Patryska dzieki, będę jeszcze olejowac tym kokosem, niby nie wskazany przy wysokoporowych ale mam po nim bardzo ładne włosy, takze będę stosować. W ogóle jestem w szoku bo na poczatku ciąży mi wypadaly a teraz od kilku miesięcy nawet przy rozczesywaniu malo co na szczotce zostaje
![]()
#4260 |
Wtajemniczenie
|
Tez myślę że szybciej pojawia się pierwsze dzieciaki niz za 3 tygodnie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:49.