Mamusie kwietniowe - część V :-) - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-01, 09:04   #4231
lulka19
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Kvr^a ...czy chociaz przez tydzien nie moglo byc normalnie? pospalam dwie godziny i koniec...ile sie nemeczylam zeby zasnac i budze sie mega zmeczona, spiaca i znow zasnac nie moge. Wiecie co mnie obudzilo? Zgaga!!!! Pierwszy raz w zyciu mam zgagenie wiem jak pociagne jeszcze miesiac...jestem bezsilna, zmeczona tymi wszystkimi "przyjemnosciami" w ciazy

O kurcze, współczuję, że dopadło Cię to pod sam koniec. Pij dużo mleka
Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
współczuję dziewczyny końcówka

faktycznie daje popalić. Ale zaczynamy marzec, jeszcze ze 2 tygodnie i zacznie się rozpakowywanie już bliżej niż dalej ciekawe, która pójdzie na pierwszy ogień
jezu dziecko 5 kilo masakra
zaraz spadam do pracy, a po robocie idę do sr uczyć się kąpać dziecko a mój chłop ma dzisiaj ostatnie wyjście z kolegami

Może i nawet szybciej! No ciekawe...

Cytat:
Napisane przez duchaa123 Pokaż wiadomość
hej

skurcze przepowiadające w nocy masakra tak mnie napie... że muszę wstać i pochodzić to już jest strasznie meczące ;(( ja chcę już urodzić !!

zaraz się szykuję na wizytę , jakos się dziwnie denerwuję jak nigdy wcześniej /.//

Ja nigdy nie miałam tych przepowiadaczy

Cytat:
Moniczki o matko
ciekawe, jakimi my będziemy teściowymi kiedyś
kurcze ja nie mam żadnych skurczów przepowiadających, przez całą ciążę to mi się brzuch spiął może ze 3 razy i tyle ;] moja macica jest leniwa ;]
u mnie zima na maksa, a już myślałam, że nie zobaczymy w tym roku śniegu. Nie cieszy mnie to za bardzo ;/

No ja tez nie miałam nigdy, nawet brzuch mi się nie spinał. Oj u mnie tez zima

Cytat:
Napisane przez Moniczki Pokaż wiadomość
Kochane, wczoraj na wizycie dostałam skierowanie na badania te co zwykle, czyli krew i mocz oraz dodatkowo hiv (ponowne, ponieważ robiłam już w I trym.), antygen HBs, p/c anty HCV i WR test przesiewowy. Powiedzcie mi proszę, jak są pobierane te 3 ostatnie? Z krwii? Trzeba być na czczo? Czy to może jakieś wymazy z pochwy są?

Ja je robiłam ostatnio. To tylko badania z krwi. Wyniki zaraz na drugi dzień.
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 09:06   #4232
lucy111
Zadomowienie

U mnie dziś całe szczęście noc ok. Tylko strasznie trudno mi się z łóżka podnieść a wypadałoby jakieś śniadanko juz zjeść.

Zmobilizowalyscie żeby pójść do okulisty bo też mam wrażenie ze trochę mi wzrok poleciał. Nie noszę okularów ale myślę że warto sprawdzić. Choć znając dostępność terminów to pewnie dopiero po porodzie się uda zapisać 😕

Nie straszcie śniegiem bo aż się boje wstać zobaczyć co za oknem się dzieje.
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 09:07   #4233
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość
Dziwne ze przy takim ciśnieniu juz zapisują leki, wydawaloby sie idealne

W ciąży górna norma to 140/90

Ja żałuję, że wcześniej nie dopilnowałam tego ciśnienia, przez to mój Bartuś taki malutki będzie
Stary 2016-03-01, 09:07   #4234
Moniczki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość

Z krwi, nie musisz byc na czczo, bo to antygeny a nie składniki krwi
Baaaaaardzo dziękuję za informację
Moniczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 09:08   #4235
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Ja nie musze wstawać żeby zobaczyć śnieg, mam nad sobą okno dachowa i jest cale przysypane ależ mi sie dzisiaj nic nie chce, pomyśl na obiad-ogorkowa, myślicie ze z powodzeniem mogę zastąpić śmietanę jogurtem naturalnym?
Stary 2016-03-01, 09:12   #4236
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
W ciąży górna norma to 140/90

Ja żałuję, że wcześniej nie dopilnowałam tego ciśnienia, przez to mój Bartuś taki malutki będzie
Waga dziecka to nie tylko kwestia naszego ciśnienia. Nie obwiniaj sie o to.
Ja jestem niskocisnieniowcem, na początku miałam nawet ok 90/50 a Leon tez malutki. Ale to nic, po drugie stronie brzucha dokarmimy naszych chłopaków.
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 09:13   #4237
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mów, że współczujesz. Ja już się nauczyłam, żeby tego słowa w ciąży nie używać zawsze jak komuś czegoś powspółczuje to wraca do mnie to samo

Mleko g.no daje
Kupiłam rennie..pomogło na chwilę

Moniczki jesteś święta że to wytrzymujesz...

Gosiaczek też tak widzę teściową koleżanki
a co do migr eny, nie zazdroszczę biedactwo...
ja przez wypadek 6 lat temu mam często, bo mam problem z kręgami szyjnymi, ale w ciązy miałam tylko na początku..alleluja. Pomagał jedynie sen, cisza i ciemność.

Patulinka
lekarz by Ci powiedział gdybyś miała przeciwskazania. A z tego co wiem to należą do nich jedynie problemy z odklejającą się siatkówką oraz wysokie ciśnienie w dnie oka, więc o tym by Cię poinformował. A przeciwskazanie: Ilość dioptri lekarz ma prawo podważyć nawet jeśli jest powyżej 12

velika wiesz co, chyba jestes stworzona do bycia w ciąży
Przeszło juz wczoraj... A cisza u mnie w domu nie przejdzie. Chyba ze tak do 15... Jak dzieci nie ma potem jest sajgon

Cytat:
Strasznie Ci współczuje edit: po tym co napisała Kejka nie współczuje! Boję się, ze i do mnie przylezie to... w życiu nie miałam migreny i ciężko mi to sobie w ogóle wyobrazić ale szczerze wierzę Ci, że ból i dyskomfort okropny! Oby jak najszybciej przeszło

Hahaha juz jest ok, dzieki mam nadzieje, ze mimo wszystko ciebie nie nawiedzi migrena i sie nie sprawdzi to, co kejka pisze.

Ja sie rozpakowuje za 3 tyg o ile żadnych niespodzianek nie szykujecie, to będę pierwsza. Jezuuuuu mam nadzieje, ze szybko zleci... Juz mam dość tyle, ze potem nie bedzie lepiej

Tabaska, no pewnie, ze mozesz zastąpić tylko zahartuj najpierw, zeby sie nie zważył

Edytowane przez gosiaczek071
Czas edycji: 2016-03-01 o 09:14
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 09:18   #4238
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Gosiaczek nie mów, że później lepiej nie będzie nooo...bo ja się łudzę, że będzie lepiej niż w ciąży
Musisz sobie stopery kupić i tyle dobrze, że przeszło.
Ja miałam często tak, że kończyło się nad kiblem niestety...

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 09:24   #4239
GGI
Zakorzenienie

Dzień Dobry
ale dZizś pospałam mąż obudził po 7 na śniadanie pojechał do pracy i co dalej poszłam spać wstałam po 9 i Was nadrabiam.

Moniaczka brak teorii na temat teściowej ale masz racje szkoda sie zniżać do jej poziomu......

Gosiaczek migrena no współczuje ja w trakcie ciąży miałam tak 2 razy do takiego stopnia że spałam na siedząco bo jak kładłam głowe na poduszce to mi szczelała i musiałam mieć ciemno w pokoju bo światło wypalało wzrok.
Stary 2016-03-01, 09:27   #4240
madziara889
Zakorzenienie

Udało mi się zasnąć jeszcze na 2 godz.

Kejka jak mleko i rennie nie będą pomagały to kup gaviscon, na prawdę pomaga na dłużej. Mnie jak dopadnie zgaga i się go napije to mam ulgę na kilks najbliższych godzin, po rennie dolegliwości wracały max po godzinie.

Moniczki super masz teściową Chyba bym nie wytrzymała i odpyskowała.

Jestem zła ale wydaje mi się, że pierwsze dziecie pojawi się za jakiś tydzień- dwa.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 09:33   #4241
kopycio
Rozeznanie

Cytat:
To jest taki dziwny typ kobiety, ze ja po prostu nie ogarniam...

Np. taka rozmowa:

Teściowa: Chcesz herbatę?

Ja: Poproszę.

T: W tym kubku? (taki większy)

J: Tak, tak. Wypiję większą herbatkę w takim razie.

T: Nie. Nie będziesz tyle herbaty żłopała. W małym kubku ci zrobię.

i za chwilę...

T: Chcesz pączka?

J: Nie, dziękuję bo zaraz zgagi dostanę.

T: No i dobrze. Nie będziesz się obżerała i pasła dzieciaka.

Niestety jestem za dobrze wychowana by coś odpysknąć

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

Nie jestem pewna na 100%, ale chyba nie wszystkie. Ja będę musiała z racji lekkiego nadciśnienia.

Ooo, anielska masz cierpliwość! No jaka miła a co Twoj tż na to?

Cytat:
Nie mów, że współczujesz. Ja już się nauczyłam, żeby tego słowa w ciąży nie używać zawsze jak komuś czegoś powspółczuje to wraca do mnie to samo

O to odwołuje! wcale a wcale Ci nie wspolczuje

Mam dzis pierwsze zajęcia z SR i tak sie zastanawiam, czy powinnam isc ze względu na tę moja szyje.. A z drugiej strony to pierwsze i dobrze byłoby byc, bo lista zapisanych dopiero sie stworzy..
kopycio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 09:44   #4242
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez duchaa123 Pokaż wiadomość
hej

skurcze przepowiadające w nocy masakra tak mnie napie... że muszę wstać i pochodzić to już jest strasznie meczące ;(( ja chcę już urodzić !!

zaraz się szykuję na wizytę , jakos się dziwnie denerwuję jak nigdy wcześniej /.//
O kurcze! To aż tak mocno nie mam ale brzuch tak twardy że ciężko wstać bo zazwyczaj właśnie na leżąco mnie łapie

Kciuki za wizyte!!! Ja sie zawsze denerwuje. Raz sie nie denerwowałam i szłam na luzie to mnie gin polipem wystraszył że mi sie nic nie chciało...

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
ja wczoraj na zgagę wypiłam ciepłe mleko....i nawet pomogło, myślę jednak, że to pomogło, bo się zestresowałam.
USPOKAJAM. U mnie wszystko się uspokoiło, choć kręgosłup mnie strasznie boli.
Zapewne, jakieś naczynko z wysiłku mi pierdło.....
Ja sie na zgage przemóc z tym mlekiem nie moge bo nienawidze samego mleka. Współczuje bóli bo też czasem umieram ale akurat nie na kręgosłup tylko znacznie niżej

Cytat:
Napisane przez annihilate Pokaż wiadomość
Mamy już marzec! Kiedy to zleciało

Mnie też głównie w nocy męczą skurcze przepowiadające takie nawet bolesne, w dzień brzuszek się stawia i twardnieje, ale nie mam czasu tych bóli analizować zbytnio.
U mnie w kalendarzu już widać też kwiecien i mam stresa

Czyli nietylko mnie te skurcze denerwują ale to juz końcówki !!!

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Dzien doberek ja juz do zgagi przywyklam. Mam codziennie caly czas. Odbija mi sie non stop a bekam jak stary dziad :O nie sądziłam ze tak umie naprawde
Do zgagi idzie przywyknąć??
Nie potrafie jakoś

Cytat:

Np. taka rozmowa:

i za chwilę...

Ja pier.dziele! Też jestem dobrze wychowana raczej, ale takich tekstów bym nie zniosła i pojechałabym równo!!
Świńskie odzywki

Cytat:
kurcze ja nie mam żadnych skurczów przepowiadających, przez całą ciążę to mi się brzuch spiął może ze 3 razy i tyle ;] moja macica jest leniwa ;]
A to masz fajnie jak nie czujesz

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
dzień dobry

odwiozłam młodą do przedszkola i pojechałam do sklepu - jak wracałam zatrzymała mnie policja za co? za jazdę na światłach dziennych w deszczu... zawsze jeżdżę na funkcji AUTO i moje głupie auto się nie przestawiło na światła mijania...
na szczęście zrobiłam z siebie "blondi" że ja nie wiedziałam jak to działa, że w ciąży jestem i mi odpuścił

w wiecie ile to kosztuje, 200 zł i 4 punkty! ala: także uwaga kierowczynie
Na szczescie sama musze sobie światła przełączyć ale autko moje normalnie uwielbiam

Cytat:
Napisane przez patulinka94 Pokaż wiadomość
.

Mnie też właśnie zaczyna tak swędziec i tylko codziennie ogladam brzuch w lusterku z kazdej strony. Narazie żadnych rozstępów nie mam, ciekawe jak bedzie dalej...
Swędzenie upierdliwe a jeszcze gorszy widok tej skóry postrzelanej. Oby Ci nie wyszły!

Cytat:
Kochane, wczoraj na wizycie dostałam skierowanie na badania te co zwykle, czyli krew i mocz oraz dodatkowo hiv (ponowne, ponieważ robiłam już w I trym.), antygen HBs, p/c anty HCV i WR test przesiewowy. Powiedzcie mi proszę, jak są pobierane te 3 ostatnie? Z krwii? Trzeba być na czczo? Czy to może jakieś wymazy z pochwy są?
Z krwi ale czy na czczo to nie wiem czy trza być. Ja tez chodze zawsze na czczo dla spokoju

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Skurcze przepowiadające- wkurzały mnie w poprzedniej ciązy, wkurzaja i teraz- budze sie w nocy z bólami jak na okres i twardym brzuchem.
Czyli nas więcej ze skurczami
Pocieszyłyście mnie troche
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 09:47   #4243
annihilate
Rozeznanie

O matko ale się zestresowałam! Dzwoni do mnie córka mojej gin (jej jest sekretarką), że zamykają gabinet bo pani doktor źle się czuję i już nie daje rady (choruje na raka). Miałam mieć wizytę 9.03. Strasznie mi szkoda tej gin bo naprawdę jest super lekarzem i moją poprzednią ciąże już prowadziła, no i dużo już wie o mnie. Wiadomo już końcówka ciąży to mnie stresuje zmiana lekarza Mój Tż kochany już podzwonił i umówił nas w piątek 4.03 tam gdzie mieliśmy prenatalne. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze...

PIOTR 08.04.2016
annihilate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 09:52   #4244
Agnessssa
Rozeznanie

Witam ja nic miałam jako tako, coś tam spałam coś się tluklam ale narzekać nie mogę. W szpitalu o dziwo spałam jak zabita jako jedna z nielicznych w dzień przesypialam po 3h i w nocy po 5-6h

Dzisiaj na śniadanie zrobiłam sobie mleko z ryżem i cukrem bo tak mi się chciało.... w ogóle tydzień w szpitalu i schudłam prawie 2kg trzeba trochę młodego podtuczyc. Jutro wizyta aż się zaczynam stresować ale co ma być to będzie
Stary 2016-03-01, 10:10   #4245
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
O matko ale się zestresowałam! Dzwoni do mnie córka mojej gin (jej jest sekretarką), że zamykają gabinet bo pani doktor źle się czuję i już nie daje rady (choruje na raka). Miałam mieć wizytę 9.03. Strasznie mi szkoda tej gin bo naprawdę jest super lekarzem i moją poprzednią ciąże już prowadziła, no i dużo już wie o mnie. Wiadomo już końcówka ciąży to mnie stresuje zmiana lekarza Mój Tż kochany już podzwonił i umówił nas w piątek 4.03 tam gdzie mieliśmy prenatalne. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze...
O kurcze przykra sytuacja. Ale to już końcówka wiec głowa do góry. Będzie dobrze
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 10:16   #4246
kropcia007
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny

Siła wiZazu jest taka ze wczoraj pisaliście o rosole i co robię rosół hehe
Kostek nie używam tylko takie piramidki jak herbata z ziołami i przyprawami w środku z Lidla

W piekarniku zawijaski z ciasta francuskiego z plasterkiem jabłka śliwki posypane cynamonem i miodem

Dostaliście juz swoje bagme? Moja wczoraj przyszła

Gosiaczek jeżeli u mnie bedzie CC to 23 marca bo u mnie w środy są planowane śle póki co nam jeszcze nadzieje i będę robiła te ćwiczenia na odwrócenie- potęga podświadomości niech sie tez dołączy

Godzina 11 a ja juz byłam na krwi na zakupach i gotuje rosół gulasz i pieke ciastka

Zrobiłam tez sos w thermomisiu w 5 min - łyżka masła klarowanego 3 żabki czosnku podgrzalam 3 minuty 100 st dodałam szpinak całe opakowanie świeżego 5 pomidorów suszonych ze słoika 3 minuty 100 stopni zmieliłam i stu do makaronu i posypałam pestkami do sałatek

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 10:16   #4247
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnessssa Pokaż wiadomość
Witam ja nic miałam jako tako, coś tam spałam coś się tluklam ale narzekać nie mogę. W szpitalu o dziwo spałam jak zabita jako jedna z nielicznych w dzień przesypialam po 3h i w nocy po 5-6h

Dzisiaj na śniadanie zrobiłam sobie mleko z ryżem i cukrem bo tak mi się chciało.... w ogóle tydzień w szpitalu i schudłam prawie 2kg trzeba trochę młodego podtuczyc. Jutro wizyta aż się zaczynam stresować ale co ma być to będzie
W szpitalu to najlepiej spać jak idzie to czas sie nie dłuży i sie "szybciej" do domu wróci
Mój chłop zawsze z rana to ryż z mlekiem i cukrem bo od dwóch lat ćwiczy i teraz takie śniadania sobie serwuje

Cytat:
Kurcze szkoda że przy końcu ciąży jeszcze trzeba zmienić lekarza ale to już chyba max 2x pójdziesz do innego przed porodem także bedzie dobrze
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 10:36   #4248
ania_mala
Zadomowienie

Dzień dobry

U nas noc spokojnie, nawet nie pamiętam czy wstawałam na siku Dziś już też ucho nie boli, więc zaczynam dzień pełna entuzjazmu

Zgaga poza wymienionymii radami chyba nic się więcej zrobić nie da...mleko, reni, gaviscon i pozycja półleżąca. U mnie najgorzej jest przy schylaniu lub przewracaniu się na drugi bok:/

Przepowiadacze albo nie mam, albo ich nie analizuję Chociaż jedna uciążliwość mniej

annihilate Przykra sprawa z tą lekarką. Ale ważne,że mąż ogarnął temat...

No i mamy marzec- zaczyna się robić poważnie
ania_mala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 10:50   #4249
NetaC
Raczkowanie

Ok wypisuję się ze szpitala.

Serio powinnam ich pozwać o szkody na tle nerwowym albo zrobić aferę u ordynatora Ale będę tu rodzic więc przemilcze to.
NetaC jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-01, 11:05   #4250
MaLoS
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Siła wiZazu jest taka ze wczoraj pisaliście o rosole i co robię rosół hehe
Kostek nie używam tylko takie piramidki jak herbata z ziołami i przyprawami w środku z Lidla

W piekarniku zawijaski z ciasta francuskiego z plasterkiem jabłka śliwki posypane cynamonem i miodem

Dostaliście juz swoje bagme? Moja wczoraj przyszła

Gosiaczek jeżeli u mnie bedzie CC to 23 marca bo u mnie w środy są planowane śle póki co nam jeszcze nadzieje i będę robiła te ćwiczenia na odwrócenie- potęga podświadomości niech sie tez dołączy

Godzina 11 a ja juz byłam na krwi na zakupach i gotuje rosół gulasz i pieke ciastka

Zrobiłam tez sos w thermomisiu w 5 min - łyżka masła klarowanego 3 żabki czosnku podgrzalam 3 minuty 100 st dodałam szpinak całe opakowanie świeżego 5 pomidorów suszonych ze słoika 3 minuty 100 stopni zmieliłam i stu do makaronu i posypałam pestkami do sałatek

Ale jesteś efektywna dzisiaj fajne poczucie jest jak sie tak dużo ogarnia w krótkim czasie ️ tez muszę nadrobić, bo spałam do 10.... Pierwszy dzien wolnego od pracy uczczony

Super przepis na sos, zrobię dzisiaj 🏻

Bagme.... Ciagle czekam

Gosiaczek współczuje migreny.... W ogóle te dolegliwości robią sie koszmarne ja nie moge złapać tchu, zwłaszcza jak siedzę na krześle to brakuje mi powierza.

U mnie biało za oknem

Zmiany? Zawsze na lepsze
MaLoS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 11:26   #4251
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
Waga dziecka to nie tylko kwestia naszego ciśnienia. Nie obwiniaj sie o to.
Ja jestem niskocisnieniowcem, na początku miałam nawet ok 90/50 a Leon tez malutki. Ale to nic, po drugie stronie brzucha dokarmimy naszych chłopaków.

fajnie, że nie jestem sama Tylko ja przytyłam 17 kg, wiec do dziecka powinno dotrzeć coś więcej

Cytat:
O kurcze, nie fajna sytuacja Mam nadzieję, że wszystko się jakoś ułoży...

TŻ ma dziś wolne, więc podskoczymy do moich rodziców po wózek i kilka innych rzeczy
Stary 2016-03-01, 11:32   #4252
gosiulka22
Wtajemniczenie

Witam się i ja. Czytam Was ale jakoś nie mam czasu napisać. U nas ok brak przepowiadaczy ale jak już kiedyś pisalam w pierwszej ciąży tez nie było. Zgaga mnie często dopada głównie wieczorem i jak ide spać to przechodzi. To co mam teraz w porównaniu do poprzedniej ciąży to pikuś.
Wczoraj z rana bolal mnie brzuch jak na okres do tego krzyże ale obiecalam siostrze pilnować córki wiec nie miałam wyjścia i musiałam do niej pojechać. I zostalam sama z dwiema małymi damami, na szczęście brzuch przestał boleć i dałam rade. Ale z tego wszystkiego kupiłam wczoraj proszek dzidziusia i plyn do płukania i właśnie pierze mi się pralka z poscielami i przescieradlami dla Małego
Zamówiłam w końcu te koszule do szpitala, oczywiście z sercem żeby nie psuć szylu na wątku
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 11:40   #4253
Martinixxx
Zadomowienie

Witam

Dzisiaj odziwo sama sie obudziłam, tzn lekki ból pleców Wstałam, umyłam głowę, chciałam wrócić do łóżka a tam zaścielone i okno otwarte No to zebrałam pranie z linek i zabrałam się za porządkowanie szuflad Martynki i sortowanie za małych ubrań. Teraz popijam Inkę i zagruzam ciaseteczkiem owsianym

Dzwoniła babka ze szpitala. Mam wizytę w piątek o 10.30 Szybko mi załatwili. Teraz tylko się modlić,żeby było wszystko ok

Zgaga

Nie wiem co to takiego, nigdy nie miałam i nie mam,ale szczerze wspóczuję.

skurcze przepowiadające

To jest włąśnie spinanie się brzucha, czasami bolesne. Mój się czasem spina, ale jakoś nie zwracam uwagi

annihilate

Wspóczuję lekarce. Zmiana lekarza nie jest zła, tym bardziej przy końcu. Ja tutaj za każdym razem trafiam do kogoś innego

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-03-01, 12:28   #4254
Moniczki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Kejka jak mleko i rennie nie będą pomagały to kup gaviscon, na prawdę pomaga na dłużej. Mnie jak dopadnie zgaga i się go napije to mam ulgę na kilks najbliższych godzin, po rennie dolegliwości wracały max po godzinie.
Podchwycę tę radę i dziś skoczę do apteki bo właśnie kończy mi się Rennie, którego używam w sumie od połowy II trym. i on nie zachwyca mnie swoim działaniem, więc jeśli rzeczywiście Gaviscon jest lepszy, to Cię ozłocę!

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
Napisane przez kopycio Pokaż wiadomość
Ooo, anielska masz cierpliwość! No jaka miła a co Twoj tż na to?
Odburkuje jej za mnie albo tak jak ja puszcza mimo uszu. Zna ją całe swoje życie i wie że to wariat, który "niby" taki już jest. Ale co to za wytłumaczenie? "Nie słuchaj, to nie złośliwe, ona już taka jest." No i co mnie to do chole*y obchodzi? Ja się hamuję, to niech i ona zacznie

A ja się właśnie przebudziłam z 2h "drzemki" i czuję się jak nowo narodzona a mój maluszek to nawet chyba jeszcze śpi bo sie nie kotłuje <3. Miałam się zdrzemnąć rano po śniadaniu ale czekam na kuriera z nowymi kolorami hybryd. Myślałam, że właśnie rano będzie a tu d*ppa . Ani widu ani słychu... Ja to zawsze wyczekuję tych kurierów jak prezentów po wigilii xD

edit:
hahaha pochwaliłam że niuniek śpi... tiaaa już mi skika po brzuchu bo czkawke bidulek ma xD

Edytowane przez Moniczki
Czas edycji: 2016-03-01 o 12:45
Moniczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 12:34   #4255
lulka19
Zakorzenienie

Ja mam od wczoraj rwę kulszową. A miałam jakiś czas spokój rwie mnie cały prawy pośladek. W dodatku dziś jak leżałam na płasko to odbiło mi się sokami, i wyleciały mi normalnie do buzi. Blee
Stary 2016-03-01, 12:38   #4256
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Olejowanie włosów
Nigdy tego nie robiłam ale chyba czas to zmienić. Co najmniej ile czasu trzeba trzymać olej na włosach, żeby był jakiś efekt?
Minimum 2-3 godziny, ale najlepiej na całą noc i rano zmyć.
Cytat:
Napisane przez patryska0804 Pokaż wiadomość
Właśnie nalozylam sese, hollywood beauty i olejek a na twarz grubo kremu bo jakaś sucha ostatnio a tz przyszedł spojrzał i mówi "o boże chociaż dzisiaj nie rodz"

Cytat:
Kvr^a ...czy chociaz przez tydzien nie moglo byc normalnie? pospalam dwie godziny i koniec...ile sie nemeczylam zeby zasnac i budze sie mega zmeczona, spiaca i znow zasnac nie moge. Wiecie co mnie obudzilo? Zgaga!!!! Pierwszy raz w zyciu mam zgagenie wiem jak pociagne jeszcze miesiac...jestem bezsilna, zmeczona tymi wszystkimi "przyjemnosciami" w ciazy
Biedna Dobrze że już niedługo koniec ciąży i tych dolegliwości...
Cytat:

Np. taka rozmowa:

i za chwilę...

Jaka chamska Co to w ogóle za odzywki Twój TŻ powinien ją trochę ustawić do pionu.
Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Nie martw się, nadrobi po urodzeniu

Odebrałam dzisiaj wyniki i nie ma białka w moczu Za to są liczne bakterie, więc pewnie znowu jakaś infekcja. Ale najważniejsze, że białka nie ma Gina dzisiaj znowu nie ma, więc wizyta dopiero w czwartek, o ile wtedy będzie.
Pogoda u nas okropna, pada śnieg z deszczem, okropna ciapa.

Przyszła mi dzisiaj torba z decathlonu i jestem zadowolona. Myślałam że ten róż będzie taki strasznie ostry, ale podchodzi trochę pod fiolet. Materiał też nie najgorszy. Trochę podobna do tej, którą widziałam wczoraj w biedronce, z tym, że tamta kosztuje 50zł.

Zaczął się marzec, a to znaczy, że już w tym miesiącu powitamy pierwsze maluszki

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 12:40   #4257
patryska0804
Zadomowienie

Tabaska jeżeli masz suche i zniszczone to szampon tu mało pomoże ale fajny jest np. Matrix Oil wonders on fajnie nawilża a jeżeli chcesz taki ze sklepu to moja siostra używa shauma taka różowa to jest dla nastolatek niby ale jest fajny. Bardziej skupilabym się na masce jakiejś na suche i zniszczone i taka mogę Ci polecić ze Stapizu sleek line repair& shine jest super
Kejka tez mam zgagi ale wieczorami i mi na szczęście jeszcze Renata pomaga..
Velika mój od dzisiaj już post
Iwoncia a no to mam te skurcze. .
Serum
Ma w sobie silikony.. fakt włosy fajnie wyglądają ale mocno tez wysuszaja włosy niestety. . No i ten silikon nic nie daje bo on obkleja włosy a przy myciu się zmywa wiec to tylko chwilowo ładnie wygląda. . Polecam stosować olejki. . Dla mnie najlepsze są z Matrixa... wypróbowałam juz naprawdę wiele. .
Kurde zazdroszczę Wam rannego wstawania. . Ja mam problem bo wstaje 11-12. . juz mnie to wkurza. . Dzisiaj od 7 u sąsiadki się tluka jakiś remont no i co wstałam włączyłam suszarkę żeby nie było słychać i poszłam spać dalej. . I tak z mężem wstalismy o 12.. on ma pretensje ze przeze mnie też tak długo śpi a tyle już by zrobił. . Ehhh. .

2007r- Dziewczyna
2013r- Narzeczona
2014r- Żona <3

5.08.2015 II kreseczki
25.08.2015 <3

Czekamy na Ciebie syneczku- Dominiś
patryska0804 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-03-01, 12:42   #4258
patulinka94
Zadomowienie

U mnie też dziś okropna pogoda. Beznadziejnie się przez to człowiek czuje...
Odebralam już okularki z nowymi szkłami i tak mi dziwnie wszystko idealnie widzieć :P
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-01, 12:47   #4259
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Patryska dzieki, będę jeszcze olejowac tym kokosem, niby nie wskazany przy wysokoporowych ale mam po nim bardzo ładne włosy, takze będę stosować. W ogóle jestem w szoku bo na poczatku ciąży mi wypadaly a teraz od kilku miesięcy nawet przy rozczesywaniu malo co na szczotce zostaje boje sie ze po ciąży będzie hardcore wiec wole je odzywic teraz konkretnie
Stary 2016-03-01, 12:47   #4260
gosiulka22
Wtajemniczenie

Tez myślę że szybciej pojawia się pierwsze dzieciaki niz za 3 tygodnie
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości