|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
Czy u Was też już po wszystkim, mimo trzymania nóg w górze trochę spermy wyleci?
|
|
|
|
#2552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w spermie sa nie tylko plemniki ale tez plyn ulatwiajacy im poruszanie sie a on po pewnym czasie z plemnikami ktore sie zle poruszaja lub sa wadliwe zwyczajnie wyleci,a zdarzylo Ci sie ze nic nie wyleciało?
Edytowane przez Qazsew Czas edycji: 2016-03-01 o 15:24 |
|
|
|
|
#2553 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczynki
Nie pisałam dawno bo u nas żałoba ![]() Wracaliśmy od teściów w niedzielę i na drodze leżała nasza kotka. Podniosła głowę jak się zatrzymaliśmy i jeszcze mąż mówi, zostaw ją ona tak często leży jak jeżdżę do pracy. Ale jakoś tak nienaturalnie leżała, podniosłam ją i chciałam postawić, ale jej tylne nóżki w ogóle nie reagowały. Ale że nie było nigdzie krwi, to myślałam, że może ma tylko nogę złamaną. W domu gdy szukaliśmy jakiegoś dyżuru weterynarza, zaczęła się ślinić, dyszeć, nóżkę miała wykrzywioną o 180 stopni, i tak strasznie miauczała. Pech chciał, że była godzina 18:00 w niedzielę. Żaden lekarz nie chciał nas przyjąć, obdzwoniłam wszystkie lecznice w mieście i w końcu w ostatniej Pan doktor przyjechał. To jest chore, aby nie było całonocnego dyżuru A trochę to trwało, bo miała tak strasznie silne serducho, tak walczyła W domu teraz pusto, pies nie może sobie miejsca znaleźć bo nie ma się z kim bawić... Masakra, jak człowiek może przywiązać się do zwierząt. W ogóle niedziela jakaś dziwna była...wcześniej odebrałam telefon z tego sklepu, gdzie miałam rozmowę kwalifikacyjną na sprzedawcę. Zdzwonił prezes tej spółki z hasłem, że po mojej rozmowie zwolnili menadżerkę i chcę mnie na jej miejsce ![]() Jak byłam kurcze bez pracy to nikt mnie nie chciał, a teraz w przeciągu dwóch tygodni mam już dwie I najprawdopodobniej będę ciągnęła dwie prace równocześnie ![]() Także Lidka99 zgadzam się z Tobą. Im więcej rzeczy mam na głowie, tym bardziej jestem zorganizowana i mam paradoksalnie więcej czasu ![]() MajWija - kochana musisz trochę odpuścić. Takie napinanie się i analizowanie wszystkiego może przynieść więcej szkody niż pożytku. Na dłuższą metę zwariujesz jeśli wszystko będziesz tak bacznie obserwować. Życzę Ci oczywiście szybkiego ujrzenia II kreseczek, ale są dziewczyny, które starają się znacznie dłużej i nie wyobrażam sobie aby przez np. rok starań myśleć tylko o testach, śluzie, pozycjach itd. Aby wszystko, całe życie podporządkowywać staraniom. Trzeba jak to się mówi wrzucić na luz - wtedy się uda ![]() Swoją drogą to podziwiam Twojego męża i fajnie, że masz go na każde zawołanie ![]() Megan1312 - Piękna beta. Startujesz na prawdę z bardzo dobrego poziomu. Poza tym nie wielkość jest ważna ale jej przyrostu. Powtórz za dwa dni. Jeśli będzie minimum 66% w ciągu 48h to nie masz się co martwić ![]() Dopisuje Cię do listy mamuś maddd, aska8999, monika0185 - przykro mi, że znów się nie udało. Trzymajcie się dzielnie i zbierajcie siły na kolejny cykl Nemmireth - gratuluje zdania egzaminu Koniecznie daj znać jak już będziecie po środowej wizycie. A wyniki męża kiedy będziecie mieć? Dzisiaj czy jutro? Cavagirl - nie możesz tak mówić! Przywołujemy Cię do porządku Być może po prostu jeszcze nie trafiliście na ten czas, aby wszystko w Waszych organizmach się ze sobą zgrało. A dobre wyniki męża powinny Cię bardzo, ale to bardzo ucieszyć. W razie jakiś większych problemów ( tfu, tfu odpukać), przy dobrym nasieniu macie możliwość skutecznej inseminacji czy w ostateczności in vitro. Jest wtedy znacznie więcej możliwości. Uda się zobaczysz ![]() Aiina - jeśli z tym orgazmem to byłaby prawda, to nie doszłoby u mnie do zapłodnienia. Bo ja orgazmu nie miewam nigdy w trakcie seksu ![]() Uffff.... ale się opisałam
|
|
#2554 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Robil chyba podstawowe, po prostu badanie nasienia to się nazywało. Przeżył bez problemu On nie należy do nieśmiałych, wiec luzik. Śmialiśmy się potem cały dzień My chcieliśmy juz sprawdzić, żeby cokolwiek móc wykreślić z listy potencjalnych przyczyn. Teraz się zbliżam do dni płodnych, a wlasnie grypa mnie rozkłada :/ Niedlugo zbadam progesteron i prolaktyne chyba dodatkowo. Cytat:
Aż poszukam tych ziół. ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- VelaLuca, Pater86, dziękuje Megan, gratulacje!!! |
|||
|
|
|
#2555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bardzo płakałam po króliczku, którego trzeba było uspać. Miał 8 lat Co do pracy to WOW! Ależ jesteś rozchwytywana! To tylko świadczy o tym jaka jesteś dobra w tym co robisz Gratuluję! Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2556 |
|
Wtajemniczenie
|
Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
Dziewczyny mam te zioła gotowa mieszankę oddam za free
trzymam w pojemniku i nie powinny zwietrzec. Vela czytam o kocie i serce mi pęka ((((( cos okropnego. Sama mam kota i nie wyobrażam sobie jakby sie jej cos stało ;( przykro mi strasznie. Dajcie znać na Priv jak któraś jest zainteresowana ziołami.
http://www.suwaczki.com/tickers/klz99vvj5q3ffljn.png Edytowane przez Ewula88 Czas edycji: 2016-03-01 o 17:21 |
|
|
|
#2557 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Cytat:
Pewnie im dłużej będą starania trwały tym mniej będę doglądać dni płodnych itd, ale póki co inaczej nie potrafię. Mam nadzieję, że uda Nam się jak najszybciej zafasolkować ![]() Na pewno zaoszczędzi mi to sporo stresów. ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2558 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Byl to 5 cykl staran ![]() Vela bardzo mi przykro przezylam podobna sytuacje moj kotek kilka lat temu wpadl pod samochod. Od razu pojechalismy do lecznicy a ze to bylo kilka minut przed zamknieciem dali mu tylko zastrzyk przeciw bolowy i kazali na drugi dzien przyjechac na przeswietlenie. Kotek juz tego nie doczekal Cala noc strasznie mialkal. To byla jedna z najgorszych nocy w moim zyciu.
|
|
#2559 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas dziś się zaczął 10 cykl starań brak mi słów, nie miałam pojęcia że tyle czasu będziemy się starać....![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja co prawda piwka nie mam ochoty dziś walnąć ale juz mąż mi zrobił czekoladę na gorąco, i kupił bagietkę (bo ogólnie staramy sie nie jeść buł, dlatego to święto:P), żeby mi poprawić nastrój więc zjadłam ją sobie z miodem, a co będę sobie żałować...Cytat:
![]() Super z tą drugą pracą, gratuluję!! ale to często tak jest, że najpierw długo się szuka tej pracy, a później jest sytuacja że nie wiadomo co wybrać ja tak miałam kiedyś też![]() A dasz radę ciągnać dwie? Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2560 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie mozesz sie poddawac bedzie dobrze musi byc. Ja o pierwsza ciaze staralam sie prawie 1,5 roku poronilam. Drugi raz szybko zaszlam w ciaze poronilam. Bardzo to przezylam teraz jestem w trzeciej i sie stresuje czy tym razem bedzie dobrze.
|
|
#2561 |
|
Wtajemniczenie
|
Ktoras z dziewczyn pisala o mikroskopie owulacyjnyn, tylko nie pamietam teraz ktora. Jesli jest ktos ze slaska to oddam mikroskop owu za free bo mi sie juz nie przyda...
|
|
|
|
#2562 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardzo mi przykro, ze tyle czasu się starałaś, i aż 2 razy poroniłaś A w którym tygodniu jesteś?Jest takie powiedzenie, że do trzech razy sztuka, to już teraz MUSI się wszystko udać, i urodzi Ci się piękny i ZDROWY Bobas ![]() I dziękuję za dobre słowa
|
|
|
|
|
#2563 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2564 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja je piłam 2 cykle dokładnie w 2 i 3 cyklu a zafasolkowalam w 6. Nie wydaje mi sie aby to buła zasługa ziół.
|
|
#2565 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2566 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Święte słowa ![]() ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2567 |
|
Rozeznanie
|
VelaLuca, dopiero całą Twoją wypowiedz przeczytałam. Gorączka mi pada na mózg.
Strasznie współczuję kotka ;( sama jestem mega miłośniczka zwierząt i rozumiem stratę w 100% ;( Co do pracy, to niezła akcja. Tak czułam, ze zrobiłaś tam mega wrażenie. I dokładnie tak to jest-jak nic to nic, a potem kilka propozycji naraz. Obstawiam, ze u mojego TŻta tez tak będzie. Ja mam wirusówkę, więc bez antybiotyków, ale siły na przytulanie nie ma za grosz. Na szczęście wczoraj było, może za dwa dni będzie lepiej i cos sie uda. Miłego wieczoru! |
|
|
|
#2568 |
|
Rozeznanie
|
A dziewczyny jak juz urodzicie to po jakim czasie chcecie wrocic do pracy? Ja bym chciala isc na roczny macierzynski i potem na roczny wychowawczy, po dwoch latach wrocic i po chwili zaczav starac sie o drugie.
|
|
|
|
#2569 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja najpóźniej po roku będę musiała wrócić we względu na to że mam umowę do lutego 2018. Poza tym i tak pewnie w domu dłużej nie wytrzymam.
|
|
#2570 |
|
Rozeznanie
|
A umowa sie automatycznie nie przedluza , jesli jest sie na urlopie?
|
|
|
|
#2571 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2572 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje! Być może ![]() Cytat:
Również jutro Gratuluję drugiej pracy!
|
|
|
#2573 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2574 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój cykl trwał teraz 33 dni. Po duphastonie. Tylko brałam go od 20 dc zamiast od 16. Idę zapytać gina 11.03 jak to jest z tą blokada owulki przez ten lek. Jak powie, że nie ma znaczenia to tym razem wezme od 16 dc. Aczkolwiek wolałabym się już nie faszerować. Piwa jednak nie piłam bo ochoty mi brakło na wieczór A i widzę pozytyw w tym, że się nie udało w tym cyklu: termin porodu nie bedzie na listopad ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
ale już mamy zamówiony zwykły mikroskop do różnych obserwacji i przy okazji z takom zbliżeniem jak te typowo owulacyjne 😊Zadowolona byłaś z niego? ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Vela przepisz mnie proszę na tesowanie 01.04 ![]() Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#2575 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Super! Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- U mnie 18 dc. Wg temp owulacja byla 16 dc, testu owu dzis nie robilam bo zapomnialam zabrac do pracy, a pracuje po 12h. Przytulalismy sie codziennie wiec moze sie uda. Dzis Tz juz spi wiec po ptokach
|
|||
|
|
|
#2576 |
|
Zakorzenienie
|
Oglądałam film na youtube z mikroskopu jak do komorek jajowych zostały wpuszczone plemniki
Jasny gwint jaki atak Latają jak szalone. Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Zobaczcie jakie fajne ![]() https://m.youtube.com/watch?v=fO4UWj01Gx8 Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Czy Wy zawsze odczuwacie bol owulacyjny? Bo ja w tym cyklu nic a nic a poprzednie mi dawaly niezle popalic |
|
|
|
|
#2578 | |
|
Zakorzenienie
|
Hehe rewelacyjnie to widać
nawet jak jajeczko się blokuje ![]() Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2579 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny te które współżyją codziennie - czy staracie się w miarę możliwości odczekać miedzy jednym a drugim stosunkiem te 24h?
Jak mówiłam ginowi, że planujemy starać się codziennie, to powiedział, że jeżeli nie możemy się powstrzymać to jak już to zalecałby jednak te 24h odczekać. U Nas to różnie. Wczoraj np było o 14 a dzisiaj o 12 więc mniej więcej 24h było... ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Cytat:
Mnie w tym cyklu już od 8dc pobolewały jajniki a od jakiś dwóch dni boli mnie brzuch jak na @ tylko dużo mniej i nie wiem, czemu bo wedle moich obserwacji raczej owulka była wczoraj. |
|
|
|
|
#2580 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam zawsze bóle przed owulacją i trwają jeszcze jakieś 2 dni po niej. Jak za pierwszym razem zaszłam to bolały mnie do dnia spodziewanej miesiączki. Za drugim razem chyba nie bolały tak długo
---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- Moje odstępy między stosunkami trwały mniej niz 24h (przeważnie)
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:16.

w spermie sa nie tylko plemniki ale tez plyn ulatwiajacy im poruszanie sie a on po pewnym czasie z plemnikami ktore sie zle poruszaja lub sa wadliwe zwyczajnie wyleci,a zdarzylo Ci sie ze nic nie wyleciało?

Piękna beta. Startujesz na prawdę z bardzo dobrego poziomu. Poza tym nie wielkość jest ważna ale jej przyrostu. Powtórz za dwa dni. Jeśli będzie minimum 66% w ciągu 48h to nie masz się co martwić 
Być może po prostu jeszcze nie trafiliście na ten czas, aby wszystko w Waszych organizmach się ze sobą zgrało. A dobre wyniki męża powinny Cię bardzo, ale to bardzo ucieszyć. W razie jakiś większych problemów ( tfu, tfu odpukać), przy dobrym nasieniu macie możliwość skutecznej inseminacji czy w ostateczności in vitro. Jest wtedy znacznie więcej możliwości. Uda się zobaczysz 
Ja bardzo płakałam po króliczku, którego trzeba było uspać. Miał 8 lat 

brak mi słów, nie miałam pojęcia że tyle czasu będziemy się starać....