|
|
#691 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII <3
Paula a może Twoja mała nie toleruje lakozy? W aptece można dostać kropelki z laktaza, popytaj w niemieckich aptekach, w PL można dostać pod nazwa Delicol.
|
#692 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a jak to z ta temp w pokoju jest? Ka mam 21-22 stopnie i niby ok ale tylko małego na wietrzenie pupy chce zostawić to mama krzyczy ze on zmarznie ubierać mi go każe szybko jak go przewijam bo zmarznie itp uczymy się jeść z cyca bez nakładek ale zawsze najpierw zanim złapie troszkę płaczu bo wiadomo z cyca trzeba się namęczyć a z nakladki lekko idzie a z cyca nie
---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- [QUOTE=NanaR;56625606]Dziewczyny a jak to z ta temp w pokoju jest? Ka mam 21-22 stopnie i niby ok ale tylko małego na wietrzenie pupy chce zostawić to mama krzyczy ze on zmarznie ubierać mi go każe szybko jak go przewijam bo zmarznie itp uczymy się jeść z cyca bez nakładek ale zawsze najpierw zanim złapie troszkę płaczu bo wiadomo z cyca trzeba się namęczyć a z nakladki lekko idzie a z cyca nie i zaraz moja mama daj mu nakładkę on tak placze no wymiekam
|
#693 |
|
Zakorzenienie
|
Ech... czy ja mogę mieć skurcze, których nie czuję jako spinanie się brzucha?
Boli mnie na dole brzucha i promieniuje na boki i w dół... tak mocno... taki przenikliwy kłujący ból. Ból trwa ponad minutę i tak co 15 co 10 minut. Ja przy tym bólu cała sztywnieję bez ruchu :/ niech mnie ktoś dobije Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
#694 |
|
Zakorzenienie
|
Paula strasznie mi przykro ze Mia tak cierpi
moze to kolki? Mam nadzieje ze pediatra cos zaradzi..Aninis no brzmi jak skurcze ten twoj bol. Kiedy beda cie znowu badać czy akcja postępuje? Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Nena ja mam 22 stopnie i normalnie wietrze tyłek przy tym kilka razy dziennie po parenscie minut Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Byliśmy u pediatry, dostaliśmy skierowanie do okulisty na ropiejące oczko, na usg bioderek i do ortopedy w związku ze stopkami choć ona uważa ze juz jest ok. Waga mamy sie nie przejmować narazie zobaczymy jak bedzie dalej rosła. No i mamy zrobic morfologię mocz i crp zeby potwierdzić ze nic tam sie złego nie dzieje i mały przyrost to taka jej uroda a nie żaden problem. No i obojczyk sie juz zrósł pięknie ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#695 |
|
Zadomowienie
|
Paula biedna ta Mijka w tych szelkach a tak sobie ładnie śpi na zdjęciu .. Oby coś już pomogło tak mi was szkoda
Ja super że obojczyk zagojony trzymam kciuki żeby wszystko dobrze wyszło na badaniach Siasia kciuki za jutro Aninis trzymaj się tam ! Kiedy się dowiesz czy coś się tam rozkreca ?
|
#696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ci tztowi zostawilas mleko?
|
|
#697 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedy Cię ktoś zbada?Ja dobrze, że obojczyk ok, badania pewnie też wyjdą ok |
|
|
|
|
#699 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja super ze obojczyk juz sie zrosl Zaczynam sie bac jak sobie przypomne jak poprzednio powoli i bolesnie szlo to sie boje jak diabli jeju zeby tym razem troche szybciej poszlo i bez takich komplikacji Paula przytulam
|
||
|
|
|
#700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spróbuj ryz kurczaka jeść coś przecież musisz ![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Nana u mnie jest 21-22 stopnie...więcej być nie może bo maluch dostanie sapki....przy wyższej temperaturze zwezaja się drogi oddechowe leży w samym pałacu plus kocyk ...na noc w rożek i tyle
|
|
#701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Siasia nie martw sie! Czytałaś jak mi poszło? Jak figa rodziła? A obie miałyśmy porody po kilkanaście godzin. Bedzie dobrze! Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#704 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem po kolejnym badaniu.
Rozwarcie bez zmian na 1 cm. Ale szyjka się zgładziła całkowicie i czop śluzowy z krwią odchodzi na maksa... lekarzowi z rękawiczki aż kapał haha Na ktg skurcze co 8 minut... więc mamy postęp TO SĄ SKURCZE. Boli jak diabli :/ Wykalacka nie mam kroplowki tylko prowokacje w zastrzykach. Przed chwilą dostałam 3 zastrzyk. Gin powiedział, że urodzę albo w nocy albo jutro... sama nie wiem co lepsze, bo jestem skonana jak pies i najchętniej bym się przespała. Ale przy skurczach jak nie ustąpią to nie ma szans na spanie. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
#705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:-*
|
|
#706 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy na usg brzusia. Musiałam karmić w trakcie bo wił się i wrzeszczał. Od razu mówiłam że to chory pomysł że miesięczne dziecko ma być głodne na usg..Nie wiem po co to, skoro w trakcie badania i tak lekarka kazała nakarmić.
Na szczęście zdążyła podejrzeć brzuś. Miedniczka nerkowa wygląda lepiej Pozostałe organy są ok, ale wszystkie wyglądają wcześniaczo. Każdy lekarz nam to mówi.No ale nic, ponoć szybko podrosną i się unormują.Mam nadzieję. Cytat:
Mnie też ta pupka martwiła.Pisałam już dziś o Clotrimazolum. Wraz z nadmanganianem i sudocremem zeszlo, nie martw się Cytat:
Nom, pessar to na skróconą szyjkę się zakłada aby trzymało, więc siasia ma na pewno nie to mieć. Ten tampon z hormonem to chyba z tą prosta... coś m, to coś co w spermie też jest. To na szybsze rozwieranie szyjki wkładają Cytat:
moja pierwsza faza porodu tak wyglądała, takie bóle właśnie Cytat:
Wysłane przy użyciu Tapatalka
|
|
#707 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No musiały to byc skurcze wiedziałam ze cos rusza! Jak szyjka zgładzona to teraz juz bedzie z gorki!Trzymam mocno kciuki zeby poszło jak najszybciej - wiem dobrze co to znaczy rodzic po dwóch nocach bez snu.. Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
No to super ze na usg wszystko dobrze cieszę sie, a to ze wcześniaczo to młody nadgoni szybko!Sent from my iPhone using Tapatalk |
||
|
|
|
#708 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
No na zgladzenie szyjki daja tampon z prostglandyna. Cytat:
![]() Mam nadzieje Aninis ze dasz rade w ciagu paru godzin Dzieki dziewczyny za slowa otuchy, no musze jakos dac rade, trzeba wierzyc
|
|||
|
|
|
#709 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mialam niedawno ktg ponad godzinę i po skurczach ani śladu, a wczoraj były takie ładne i regularne
|
|
|
|
|
#710 |
|
Zakorzenienie
|
Wykalacka oby u ciebie tez die zaczelo..
Aninis powodzenia:-* Lucy a tak wogole to chyba nieogarnelan. Czemu tak jezdzicie z Bartusiem po lekarzach?przecież urodzil sie prawie w terminie.. Przez to ze mialas zagrozona ciaze? ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Moja wieczorowa pora znow konceruje hheh
|
#711 |
|
perfumoholiczka
|
My dziś po bilansie. Mały waży 5750 ! 56,5 cm, więc urósł tylko 2,5cm.. Wszystko w jak najlepszym porządku, było usg brzuszka i bioderek. Tylko lekarz kazał małego kłaść główką na lewą stronę, ale nie zrozumiałam dlaczego.. Dostał witaminę K, szczepienia dopiero na kolejnej wizycie 22 marca.
|
|
#712 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny trzymam za was wszystkie kciukasy !! Oby szybko wam poszło
Lucy super że z Bartusiem dobrze biedaczek się męczył na głodniaka Rudziutka ale masz małego kolcuszka gratulacje niech rośnie zdrowo
|
#713 |
|
Zakorzenienie
|
Rudziutka ale klocek!super!
|
#714 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Aninis bardzo współczuję bólu i jeżę się na sąma myśl wspomnienia o tych bólach...
![]() Oby u Ciebie poszło lepiej niż u mnie i dużo szybciej!!!! ![]() Nie masz krzyżowych?
|
#715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i ten wylewik w głowie..W czwartek neurolog. Zerknie na usg. I pediatra kazał nam iść żeby neurolog zdecydował jak go szczepić. Ponoć taki wylew w głowie może być wskazaniem do szczepien skojarzonych i wtedy mogą być refundowane na nfz. Tylko nie każdy neurolog chce dać takie zlecenie. Zobaczymy. W sumie najważniejsze żeby główkę obejrzał. Tam jeszcze jakąś przegrodę ma niezrośniętą, co ponoć pod koniec ciąży miala się zrosnąć.. Osiwieć idzie. Dobrze że chociaż dziś dobry wynik usg. Wysłane przy użyciu Tapatalka
|
|
#716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki, liczę że szybko wejdzie w normy Wysłane przy użyciu Tapatalka
|
|
#718 |
|
Rozeznanie
|
Aninis - szybkiej i sprawnej akcji!!
Wykalacka-nic się nie martw tylko odpoczywaj! Ja- cieszę się ze bark już się zrósł! Siasia- na bank będzie szybciej i łatwiej niż poprzednio! U mnie też pierwszy poród sn ponad 12h, a teraz 6 h od pierwszego skurczu 😊 a tak faktycznie akcji bylo 3,5 h 😊 Lucy-super że w brzuszku wszystko ok 👌 Bartuś szybciutko nadrobi wszystkie braki! Marcia- moja też stęka dzisiaj 😒 |
|
|
|
#719 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#720 |
|
Zakorzenienie
|
Aninis
Wykalacka, Siasis Lucy dobrze, że wszystko ok ![]() Paula mam nadzieję, że dzisiaj spicie spokojnie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:58.

moze to kolki? Mam nadzieje ze pediatra cos zaradzi..

I bepantenem tylko raz, dwa razy dziennie się nasmaruje. Co do mleczka na wyjście
Wyszłam o 7.30, wróciłam o 11. A w domu... Mały śpi, posprzątane i obiad ugotowany 

kiedy Cię ktoś zbada?
jak sobie przypomne jak poprzednio powoli i bolesnie szlo to sie boje jak diabli