Sierpnióweczki 2016! Część II. - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-02, 14:41   #2851
tija93
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część II.

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
http://www.bobowozki.com.pl/wozki-bl...ratis-2971.php

O ten

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Super, że Ci się udało trafić na okazje, bo cena widzę ładna

Cytat:
Napisane przez Agnieszka257 Pokaż wiadomość
A ja dziewczyny jadą kupić porządny biustonosz.Mam bardzo duży biust i strasznie mi się wlewają ze stanika .ciekawe czy coś kupię.

Co dzisiaj macie na obiad?Ja zrobiłam gołąbki z kapusty pekińskiej.pierwszy raz je robię.ciekawe czy dobre.hehe.
Kotlety, ziemniaki i fasolka
Stary 2016-03-02, 14:46   #2852
navioe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość

super

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Super

Wygonilam dziadka na rower z młodą. A ja leżę i odpoczywam. Cały dzień gdzies jeżdżę. A to dopiero środek dnia i tyle do zrobienia jeszcze

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Navioe faaaaajnie zazdroszczę

Czy wy tez tak macie mamuśki ze strasznie szybko robicie sie głodne? Zauwazylam, ze zjem cos i za chwile czuje jak mnie ssie...

Cytat:
Napisane przez Agnieszka257 Pokaż wiadomość

trzymam mocno kciuki[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez agnieszkaruta1 Pokaż wiadomość
Powodzenia w przeprowadzce
dzięki.
już czuję przypływ energii no i dwa pokoje więc możemy kupować wózki, łóżeczka różne pierdołki i będzie gdzie trzymać.

ja jestem ciągle głodna, ale nie jem często bo żołądek nadal się buntuje ale jak coś zjem to momentalnie jestem głodna, zgadza się
navioe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 14:50   #2853
superhuman
Zadomowienie

To jest straszne jakies dziwne uczucie jestem w pracy od 12 a zjadłam juz jabłko twixa ciastko od koleżanki i teraz zrobiłam sobie kisiel... W takim tempie nie wytrzymam do 20 z dwoma kanapkami musze zacząć sobie robic sałatki jakies do pracy...

Dzis na obiad mam pierogi ruskie ktore wyjęłam z zamrażary do tego kiełbaska pokrojona i cebulka dla TZ a ja tradycyjnie ze śmietana mnmmmm juz nie moge sie doczekać
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 14:54   #2854
navioe
Zakorzenienie

Cytat:

O ten

masz czarny? fajny jest zawsze podobały mi się wózki bliźniacze o wiele bardziej niż jedynki no i czarny
navioe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 15:00   #2855
asiulek8
Wtajemniczenie

Ja tez za chwile jestem głodna jak zjem. Ale ja to musze się przestawic bo na diecie jestem

A na obiad dzisiaj pierś z kurczaka faszerowana mozarella i świeża bazylia robiona na parze, ryż i sałatka ze świeżych warzyw

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 15:11   #2856
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez za chwile jestem głodna jak zjem. Ale ja to musze się przestawic bo na diecie jestem

A na obiad dzisiaj pierś z kurczaka faszerowana mozarella i świeża bazylia robiona na parze, ryż i sałatka ze świeżych warzyw
O do Ciebie to wpadłabym na obiad!
Stary 2016-03-02, 15:15   #2857
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
O do Ciebie to wpadłabym na obiad!
Zapraszam do końca sierpnia będę serwowała obiady w tym stylu .

Dzisiaj moja ginekolog rzuciła tekstem "no u pani to ja się szybko nie doczekam wzrostu wagi". Ale akurat to dobrze. Byle Bobo za szybko nie rosło

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-03-02, 16:39   #2858
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:

O ten

super

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Cytat:
To jest straszne jakies dziwne uczucie jestem w pracy od 12 a zjadłam juz jabłko twixa ciastko od koleżanki i teraz zrobiłam sobie kisiel... W takim tempie nie wytrzymam do 20 z dwoma kanapkami musze zacząć sobie robic sałatki jakies do pracy...
nieźle
ale ja też czasami mam takie ssanie że jem non stop,
dziś jakoś w miarę, nie objadam się. Ugotowałam zupę i to mój obiad był.

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Cytat:

mmmmmniam
chyba na weekend zrobie.
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 17:12   #2859
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też dziś się boję wyjątkowo.

Jeszcze wam nie napisałam chyba najważniejszego moim zdaniem elementu hartowania syna. Ja byłam terminatorem spacerowym, wyłaziłam z nim w największy deszcz, pluchę, roztopy, czasem byliśmy jedynymi ludźmi w polu widzenia. W mrozy czekałam na najcieplejszy moment dnia i szłam. Folia na wózek, ja w przeciwdeszczówce, ale zawsze chociaż na te 40 minut wychodziłam nawet w najgorszą pogodę. A na codzień 2 bite godziny łaziliśmy po parku. Teraz jest trudniej, bo po pierwsze on biega, więc szybciej się męczy, nie chce jechać w wózku, więc w ulewy gorzej. Ale w niewielki deszcz wychodzimy, wkładam mu przeciwdeszczowy kombinezon i leziemy. To tyle.

Ktoś pytał mnie o badanie poziomu d3. Tak. Badam, oczywiście. U nas przy tak silnym azs jest to dodatkowo ważne, żeby właśnie suplementować d3.

i jaki u Was wynik d3 wyszedł?
My też spacerowalismy przy kiepskiej pogodzie, teraz gorzej bo młody nie chce

Cytat:
Napisane przez navioe Pokaż wiadomość
znaleźliśmy fajne mieszkanie, a nasza właścicielka wreszcie sie z nami dogadala i wyprowadzamy się wieczorem da znać kiedy przyjedzie.
trzymajcie kciuki, żeby wszystko wypaliło ja lecę do sklepu i zaczynam pakować rzeczy.
super kiedy przeprowadzka, że już się pakujesz?
Cytat:
O matko, własnie kupiłam wozek. Cena to ponad tysiak niżej niz w najtańszym sklepie, taka okazja, ze nie mogłam nie wziąć!

fajny wózek

Cytat:
Navioe faaaaajnie zazdroszczę

Czy wy tez tak macie mamuśki ze strasznie szybko robicie sie głodne? Zauwazylam, ze zjem cos i za chwile czuje jak mnie ssie...
mnie już tak nie ssie, muszę uważać żeby za dużo nie jeść bo potem zgaga mnie męczy

Wybrałam się dziś na spacer, ale jednak nie jest tak ciepło jak myślałam chce wiosnę!

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 17:20   #2860
virginia
Zakorzenienie

Lucynka20
iweczka
natalia_23
Piernik Torunski
tabitabi
BeataAmelka
one desire
kropla_deszczu
Origa
dzięki dziewczyny!!!! dziś jakby trochę lepiej, mam nadzieję, że w końcu zastrzyki zaczęły działać i Natalka zaczyna zdrowieć.

Cytat:
Napisane przez one desire Pokaż wiadomość
Virginia, trzymam kciuki zeby wszystko sie uspokoilo i zeby Natalka wyzdrowiala

Dziewczyny, mam takie pytanie, czy istnieja jakies wytyczne na temat wychodzenia z noworodkiem poza dom? Jakies krotkie spacery czy przebywanie w ogrodku (nie mowie o zapraszaniu tabunow ludzi) bo slyszalam, ze 2 tygodnie po porodzie nie powinno sie wychodzic, ale moze jest to zalezne od pogody/pory roku? No bo jak teraz sierpien bedzie tak upalny jak rok temu to i tak trzeba siedziec w domu??
Dziękuję!
A kto Ci mówił, że 2 tygodnie po porodzie nie można wychodzić? Kiedyś może tak było ale dziś mówi się, że można wyjść na 1szy spacer już nawet po kilku dniach choć na początku lepiej zacząć od krótkich spacerów czy nawet werandowania a potem stopniowo je wydłużać. Ja też jestem zdania, żeby wychodzić z dzieckiem w każdą pogodę, należy je tylko odpowiednio ubrać. I również jestem za 'zimnym chowem', niestety dziadkowie w wielu kwestiach mają odmienne zdanie i już nie raz mi się oberwało, że za chłodno ją ubrałam, dziadek kupuje jej w aptece różne specyfiki itp.
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 17:27   #2861
superhuman
Zadomowienie

Mi w ogole dzisiaj kolezanka jak zaczęła opowiadać wrażenia z pierwszej wizyty na szkole rodzenia i pozniej inne historie typu ze wyciągają rekami łożysko jak jest za duzo itp to aż mi sie słabo zrobiło. Nogi mi sie ugięły i mało co sie nie osunelam na kafelki w pracy :P zdecydowanie nie należę do ludzi o mocnych nerwach...
Stary 2016-03-02, 17:30   #2862
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi w ogole dzisiaj kolezanka jak zaczęła opowiadać wrażenia z pierwszej wizyty na szkole rodzenia i pozniej inne historie typu ze wyciągają rekami łożysko jak jest za duzo itp to aż mi sie słabo zrobiło. Nogi mi sie ugięły i mało co sie nie osunelam na kafelki w pracy :P zdecydowanie nie należę do ludzi o mocnych nerwach...
To chyba jakieś skrajne przypadki opowiadala
Wszystkie moje znajome szybko i bezboleśnie rodziły łóżysko.
U mnie było tak samo z tym że trochę pękło jak wychodziło i łyżeczkowanie jeszcze miałam którego też nie czułam :P

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-03-02, 17:45   #2863
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:
To chyba jakieś skrajne przypadki opowiadala
Wszystkie moje znajome szybko i bezboleśnie rodziły łóżysko.
U mnie było tak samo z tym że trochę pękło jak wychodziło i łyżeczkowanie jeszcze miałam którego też nie czułam :P
a łyżeczkowanie to jest jedno z rzeczy których się boję podczas porodu do tego dochodzi wywoływanie porodu, szycie i cc

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Lucynka20
iweczka
natalia_23
Piernik Torunski
tabitabi
BeataAmelka
one desire
kropla_deszczu
Origa
dzięki dziewczyny!!!! dziś jakby trochę lepiej, mam nadzieję, że w końcu zastrzyki zaczęły działać i Natalka zaczyna zdrowieć.

Dziękuję!
A kto Ci mówił, że 2 tygodnie po porodzie nie można wychodzić? Kiedyś może tak było ale dziś mówi się, że można wyjść na 1szy spacer już nawet po kilku dniach choć na początku lepiej zacząć od krótkich spacerów czy nawet werandowania a potem stopniowo je wydłużać. Ja też jestem zdania, żeby wychodzić z dzieckiem w każdą pogodę, należy je tylko odpowiednio ubrać. I również jestem za 'zimnym chowem', niestety dziadkowie w wielu kwestiach mają odmienne zdanie i już nie raz mi się oberwało, że za chłodno ją ubrałam, dziadek kupuje jej w aptece różne specyfiki itp.
uff to dobrze oby szybko doszła do zdrowia

Co do wyprawki warto takie podłkady, drobne rzeczy kupić w jednym miejscu. Jak ja prawie 5 latemu robiłam wyprawkę to najbardziej w necie opłacało się kupić u r_p77 wiem, że dużo koleżanek z całej polski zrobiły część wyprawki włąśnie w tej firmie na allegro

i jeszcze coś http://www.rodzicpoludzku.pl/Aktualn...go-Porodu.html
W przyszłym tygodniu są spotkania nt godnego porodu. Są organizowane spotkania w wielu miejscach w Polsce może ktoś będzie chętny, ja się chyba wybiorę

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 17:47   #2864
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
a łyżeczkowanie to jest jedno z rzeczy których się boję podczas porodu do tego dochodzi wywoływanie porodu, szycie i cc

uff to dobrze oby szybko doszła do zdrowia

Co do wyprawki warto takie podłkady, drobne rzeczy kupić w jednym miejscu. Jak ja prawie 5 latemu robiłam wyprawkę to najbardziej w necie opłacało się kupić u r_p77 wiem, że dużo koleżanek z całej polski zrobiły część wyprawki włąśnie w tej firmie na allegro

i jeszcze coś http://www.rodzicpoludzku.pl/Aktualn...go-Porodu.html
W przyszłym tygodniu są spotkania nt godnego porodu. Są organizowane spotkania w wielu miejscach w Polsce może ktoś będzie chętny, ja się chyba wybiorę
Ja np. wszystko kupowałam na gemini. Przez 2 miesiące dodawałam do koszyka co mi potrzebne aż w końcu się uzbieralo tego tyle ze ho ho.

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-03-02, 17:51   #2865
kasia_ruda
Zakorzenienie

Będę mieć dwie córeczki
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 17:52   #2866
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Cytat:
Będę mieć dwie córeczki
Graaaatki ogromne super ;-)

Virginia super, kciuki by chorpba juz poszla wciąż zaciśnięte

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 17:52   #2867
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Będę mieć dwie córeczki
A aaa cudownie jest synek to teraz dziewczynki. Gratuluję

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-03-02, 18:00   #2868
Origa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez slo_nk_o Pokaż wiadomość
Mam jeszcze jedno pytanie dziewczyny. Od pewnego czasu, (niedługo) czuję jakby serce mi mocniej biło. Puls nie jest przyspieszony ale o wiele bardziej wyraźnie czuję jak serce bije nawet nie przykładając ręki. Czym to może być spowodowane?
Też tak mam, to normalne tak jak dziewczyny pisały, nie przejmuj się

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Mój też zaczął całować mnie w brzuch ;p
Chyba powoli do niego dociera, że faktycznie jest tam nasze dziecko
Wczesniej to był taki wirtualny "obcy" jak go nazywał
Mój Tż niby wie, ale widzę, że jeszcze to do niego do końca nie dotarło Dużo i często mnie przytula, ale to robił i przed ciążą, ale nie zauważyłam, żeby poświęcał mojemu brzuchowi jakoś szczególnie więcej uwagi Może jak urośnie

kasia_ruda podziwiam za konsekwencję, ja w deszcze czy zawieje niestety z przyjemnością zostaję w domu Ale faktycznie mam postanowienie, żeby starać się nie być jedną z tych matek, które dziecko opatulają jakby się na biegun wybierały przy byle wyjściu

Cytat:
Napisane przez navioe Pokaż wiadomość
znaleźliśmy fajne mieszkanie, a nasza właścicielka wreszcie sie z nami dogadala i wyprowadzamy się wieczorem da znać kiedy przyjedzie.
trzymajcie kciuki, żeby wszystko wypaliło ja lecę do sklepu i zaczynam pakować rzeczy.
super!

Cytat:
O ten
świetnie, że masz to już za sobą no i do tego jeszcze jak w fajnej cenie Ci się udało kupić, to już bajka

U mnie dziś na obiad pomidorowa z wczoraj. I Tż pewnie dostanie ruskie, bo mam zamrożone, zrobione przez mamusię (ja nie znoszę ruskich, nigdy w życiu ich własnoręcznie nie przygotowałam) tylko na wrzątek wrzucić. Za to zamówiłam sobie zakupy (dzięki Ci istoto wyższa za zakupy on-line ), mają dostarczyć ok. 20:00, między innymi polędwiczki, które zamierzam jeszcze dziś zamarynować, a jutro będą pieczone w rękawie foliowym z ziemniaczkami, a do tego sałatka z pomidorkami koktajlowymi

Zauważyłam, że dużo szybciej robię się głodna, ale staram się pilnować i nie objadać za bardzo i stosować zasadę 4-5 mniejszych posiłków dziennie. O dziwno, nie ciągnie mnie w ogóle do śmieciowego żarcia, czego się obawiałam A im dłużej piszę teraz o jedzeniu, tym głodniejsza się robię

kasia_ruda gratulacje !!!

Edytowane przez Origa
Czas edycji: 2016-03-02 o 18:02
Origa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 18:08   #2869
Fantasmagori
Zakorzenienie

Dziewczyny witam się w 15 tygodniu Dziś byliśmy na USG i...to nasza wymarzona ZDROWA DZIEWCZYNKA jesteśmy mega szczęśliwi

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 18:09   #2870
gosiaczkam
Raczkowanie

kasia_ruda, Fantasmagori GRATULACJE

Ja jem mało, dużo mniej niż przed ciążą. Nie to że mam mdłości czy męczą wymioty, po prostu nie jestem głodna.
Dziś pokazywałam mamie przez "skajpaja" brzuch i stwierdziła, że wyglądam szczuplej niż przed ciążą

Edytowane przez gosiaczkam
Czas edycji: 2016-03-02 o 18:25
gosiaczkam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 18:11   #2871
superhuman
Zadomowienie

Cytat:
Będę mieć dwie córeczki

Gratulacje!!

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Dziewczyny witam się w 15 tygodniu Dziś byliśmy na USG i...to nasza wymarzona ZDROWA DZIEWCZYNKA jesteśmy mega szczęśliwi

I kolejna dziewczynka gratulacje!!!!
Stary 2016-03-02, 18:15   #2872
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:

I kolejna dziewczynka gratulacje!!!!
Dziękuję pięknie Jesteśmy w 7 niebie normalnie hehe Nie dość że maleństwo zdrowe, pięknie się rozwija to jeszcze tak jak marzyliśmy córcia Tyle radochy na raz

Stary 2016-03-02, 18:18   #2873
superhuman
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję pięknie Jesteśmy w 7 niebie normalnie hehe Nie dość że maleństwo zdrowe, pięknie się rozwija to jeszcze tak jak marzyliśmy córcia Tyle radochy na raz
też marzę o córci... i już bym chciała wiedzieć, kto tam sie kryje a wizytę mam 16 dopiero!! jeszcze dwa tygodnie
Stary 2016-03-02, 18:19   #2874
slo_nk_o
Raczkowanie

Już po wizycie i prawdopodobnie będzie chłopak Dzidzia zdrowa, ma 8,8cm. Był ze mna Tż i gin wszystko dokładnie pokazywała, tłumaczyła. Zjadłam wcześniej cukierka bo już mi w brzuchu burczało mimo, że jadłam przed samym wyjazdem i dzidzia ruszała się jak oszalała. A zdjęcie mam jak ma całkowicie wyprostowaną nogę do góry. Mały gimnastyk
slo_nk_o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 18:23   #2875
superhuman
Zadomowienie

Cytat:
Już po wizycie i prawdopodobnie będzie chłopak Dzidzia zdrowa, ma 8,8cm. Był ze mna Tż i gin wszystko dokładnie pokazywała, tłumaczyła. Zjadłam wcześniej cukierka bo już mi w brzuchu burczało mimo, że jadłam przed samym wyjazdem i dzidzia ruszała się jak oszalała. A zdjęcie mam jak ma całkowicie wyprostowaną nogę do góry. Mały gimnastyk

a który to tydzień?
Stary 2016-03-02, 18:23   #2876
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Zapraszam do końca sierpnia będę serwowała obiady w tym stylu .

Dzisiaj moja ginekolog rzuciła tekstem "no u pani to ja się szybko nie doczekam wzrostu wagi". Ale akurat to dobrze. Byle Bobo za szybko nie rosło
Jaka zabawna pani doktor A jak sobie teraz radzisz z dietą? Łatwiej czy trudniej?

Cytat:
Widzę, że koleżanka poszła w nietypowe skrajne przypadki Nie słuchaj jej za mocno

Widzę, że dziewczynki zaczęły się ujawniać!

Cytat:
Będę mieć dwie córeczki
Gratuluję! Dopisać do pierwszej strony?

Cytat:
Gratuluję!
Stary 2016-03-02, 18:23   #2877
Kasmina
Rozeznanie

Fanta i Kasia. Ruda gratuluje dziewczynek )))
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 18:27   #2878
Fantasmagori
Zakorzenienie

dziękuję Dopiszę jeszcze że ma 9 cm z kawałkiem
I przepraszam że się mało ostatnio się odzywałam ale jakoś nie miałam ochoty w ogóle wchodzić na internet

Stary 2016-03-02, 18:28   #2879
slo_nk_o
Raczkowanie

Gratuluję dziewczynek!

Cytat:

a który to tydzień?
15t2d
slo_nk_o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 18:28   #2880
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Cytat:
Gratulacje!!!;-)

Cytat:
Super gratulacje

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości