|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
Gratulacje!!!
|
#2612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz jak już skończyliśmy pierwszy trymestr to już ulga niesamowita i sama radość i nie mogę się doczekać i ach taka jestem szczęśliwa
|
|
#2613 |
|
Zadomowienie
|
Fantasnagori córka to moje obecne marzenie 😀😀😀😀 gratuluję ogromnie! A zazdroszczę jeszcze bardziej, ale tak pozytywnie 😉
|
|
|
|
#2614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
częstujcie się
|
|
#2615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Kurde niby owulacja za mna a mnie zaczyna napieprzac lewy jajnik, nic nie rozumiem, kompletnie nic |
|
|
|
|
#2616 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wow gratulacje!! Super
|
|
#2617 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wielkie gratulacje 😊
|
|
|
#2618 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Łączę się z Tobą, u mnie też według testów owu powinnam być po owulacji, a dalej jajnik mnie troszkę pobolewa momentami i podbrzusze też tak chwilami. |
|
|
|
|
#2619 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2620 |
|
Zadomowienie
|
Biorę całą pulę, mam nadzieję, że się zarazę 😀
|
|
|
|
#2621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzymam kciuki
|
|
#2622 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może jakaś podwójna owulacja, a może to nie jajnik? Po prostu róbcie swoje i nie analizuj za dużo 😉 |
|
|
|
|
#2623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Dałam sobie dzisiaj czadu na pilatesie i zumbie. Ależ się spociłam! Gdzie się podziała moja kondycja? ![]() Aż się bałam, że mi tampon wyfrunął ![]() Jasny gwint... prowadząca mówi o powolnej pompeczce a ja padłam jak naleśnik Ale za to Zumba jest super, uwielbiam tańce
|
|
|
|
|
#2624 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz ma faze ze ciagle mowi do mnie mamuś albo mamuś luzik cudne to,a jak pomysle ile mam szczescia ze udalo nam sie ja miec to juz wogole sie rozplywam,a czasem jak zacznie opowiadac cos to narmalnie nie ma sily zeby ja przegadac![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
![]() |
||
|
|
|
#2625 |
|
Wtajemniczenie
|
Fanta, super. Gratuluję
![]() A ja melduję że wreszcie wyleczylam wszystkie zęby. Tak coś czułam że nie od razu będzie pozytywny wynik naszych starań i miałam rację - przez te 6 cykli zdążyłam zęby wyleczyć i Nowa umowę podpisać w pracy. Nie wiem czemu, ale mam jakieś przeczucie że wkrótce uda mi się zajść w ciążę. Może dlatego że mniej się stresuje. Ciekawe czemu Panna Izabela się nie odzywa. Nie dała nawet znać jak poszło u endokrynologa.
|
|
#2626 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2627 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Analizuje moj wykres tempki i chyba jednak skoku jeszcze nie mialam, jutro 20 dc wiec jajo juz pewnie pokazne :/ A analizuje duzo bo to drugi miesiac kiedy czuje bol owulacyjny a mam nocke w pracy :sciana: pracuje 12h, wroce o 10 rano i dopiero po 21 bedzie mozliwe przytulenie... Cytat:
ale jak widac jak przychodzi czas na nowe zycie to czlowiek na uszach stanie aby sie pojawilo
|
||
|
|
|
#2628 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2629 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale ci zazdroszcze! super trzymajcie się z zdrówku i zaglądaj do nas, mało dziewczyn zaciążonych zagląda, a szkoda, bo ja w sumie wszystkie pamiętam ![]() Cytat:
zeby to jedyna rzecz, ktorej nie zrobilam, tzn. nic mi nie dolega, nie boli, ale powinnam iść na przegląd :/ muszę się zmobilizowac.. też się zastanawiam co z iza ![]() ja w pt robie na własną rękę progesteron i estradiol zobaczymy czy ta owulacja była dobra... wypełniałam dzisiaj ankiete przez wizytą w klinice, prawie 30 stron, a jakie pytania o matko ![]() tak sobie pomyślałam boże żebym zaszła w tym 6 cyklu miała prezent urodzinowy i nie musiała iść do tej kliniki
|
||
|
|
|
#2630 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Uwielbiam moją nową szefową ![]() Cytat:
Choć nie mówię, że modlitwa nie jest ważna, bo jest - sama modliłam się w trakcie starań o to aby się udało, ale na pewno nie można swojego sukcesu przypisywać takim rzeczom. Moim zdaniem to tylko biologia i szczęście. Przepisane ![]() I widzę, że nie tylko ja nie lubię listopada ![]() Ja nawet byłam w stanie odpuścić marcowe starania, żeby tylko dziecko nie urodziło się w listopadzie ![]() Cytat:
Szkoda nam go strasznie, bo to bardzo mądra kotka była, jak na kota to powiedziałabym wręcz, że geniusz No i z psem tworzyli świetny duet.... Ehh no cóż.... życie.A co do starań to masz rację. Teraz w głowie mi tylko praca i sądzę, że jak do nich powrócę, to już nie będę tak schizować jak teraz, tylko podejdę do tego w zupełnie inny sposób ![]() Cytat:
Ale zaraz po tym jak uśpiliśmy psa, to kupiłam następnego. Nie mogłam znieść tej pustki. Wzięłam samochód, pojechałam 200 km i przywiozłam ślicznego goldenka. Nikt nie wiedział, opócz męża. W domu przeżyli niezły szok ![]() I właśnie kupiłam go z myślą o dzieciach. Nie wyobrażam sobie aby moje dziecko nie miało psa. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja tak miałam w listopadzie. Dwa pęcherzyki przy podwójnej owulacji po lewej stronie. Bolało masakrycznie.Cytat:
![]() MalaMi plan jest - teraz tylko trzeba go zrealizować Obyś zamiast tej kliniki odwiedziła diagnostykę. Na betę oczywiście ![]() Nemireth? Jak u Ciebie? Jak po dzisiejszej wizycie w klinice? Monisia_1987 - dopisałam Cię do naszej listy na pierwszej stronie
Edytowane przez VelaLuca Czas edycji: 2016-03-02 o 23:34 |
||||||||
|
|
|
#2631 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 06:48 ---------- Poprzedni post napisano o 06:41 ---------- MajWija z takiej owulacji mógłby by się przydarzyć dwujajowe bliźniaki 😀 |
|
|
|
|
#2632 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2633 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Vela możesz mnie wpisac na testowanie 15 marca. Ja dzisiaj miałam taki masakryczny sen dziewczyny. Śniło mi się że moje dwie koleżanki zostay zamordowane. Obudziam sie z takim dziwnym niepokojącym uczuciem rano masakra
|
|
|
|
|
#2634 |
|
Zakorzenienie
|
Mam 20 dc i nadal nie mialam wyraznego skoku temperatury. Testy owu wczoraj i dzis blade krechy.. To taki dlugi cykl?
|
|
|
|
#2635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak sobie Zaraz napiszę
|
|
|
#2636 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie się wcześniej marzył synek, ale teraz to już nie jest dla mnie istotną płeć tylko żeby urodziło się zdrowe. Jak będzie córka to przynajmniej będę miała z kim chodzić na zakupy
|
|
|
#2637 |
|
Zakorzenienie
|
Wolałabym w klubie, ale najwyżej później usunę, więc nie cytować
![]() Tak więc. Wczoraj byliśmy w klinice, najpierw mieliśmy spotkanie z położną. Taki niby wywiad, wypytywała nas o różne rzeczy, czytała te ankiety itp. Potem była już normalna wizyta (wspólna). Babeczka mnie zbadała, zobaczyła moje dotychczasowe wyniki badań. Zrobiła mi usg. Mówi że PCOS jest na pewno. Ale że macica ładna. Ucieszyło ją że mam tyle tych pęcherzyków bo mówi że 'jest z czym pracować' Dała mi skierowanie na 8 badań, wczoraj robiłam jedno AMH (rezerwa jajników) i wyszło mi bardzo ładnie! Dała mi Euthyrox na zbicie TSH. Póki co tą najniższą dawkę No i mam zrobić badania, z wynikami wrócić w 5dc. A teraz brać luteinę żeby cykl znowu nie trwał 70 dni. A przechodząc do gorszych rzeczy. Tż też się wczoraj badał. WYniki są o wiele gorsze niż wtedy. Mimo że bierze te witaminy na poprawę jakości nasienia.. Ogromnie zmniejszyła się ilość plemniorów, wtedy miał prawie 150mln a teraz tylko 14 Także słabo. Reszta parametrów też spadła, które pisać nie będę bo to skomplikowane Są jeszcze bardziej nieruchome i wolne niż były Dużo, dużo poniżej norm. I o wiele gorsze niż wtedy. Teraz czekamy do następnej wizyty. Spojrzy na wyniki Tż i powie co dalej. Pewnie będzie musiał iść do androloga po jakieś inne leki, albo więcej badań. No a mi powiedziała żebym zrobiła te badania, przyszła, może już TSH się obniży i zobaczymy. Najpierw stymulacja, innym lekiem niż kiedyś brałam. Jak nie wyjdzie nic (zakładając że nasienie będzie lepsze) to może inseminacja (również na stymulacji). Jak nie to zostaje in vitro. No i po drodze oczywiście drożność jajowodów Więcej nie pamiętam ![]() Na pewno babeczka super zobaczymy jak to będzie dalej. Póki co podliczyłam badania które muszę zrobić i wychodzi 600zł
|
|
#2638 |
|
Zadomowienie
|
też jestem ciekawa, pewnie zlecili ci mase badan z sporą kasę... to u nich standard raczej.
---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- kurcze niedobrze, że wyniki tż gorsze koniecznie musicie iśc do lekarza, bo jednak ciebie nie ma sensu meczyć jeśli wyniki słabe. co do amh to troszke inaczej to wyglada, wysokie amh wskazuje na pco i u ciebie to sie zgadza. no i badania pewnie dostałaś te co oni zawsze chcą maja taki zestaw startowy, pewnie też mnie to czeka. p.s. my mamy klub? ![]() :b rzydal:
|
|
|
|
#2639 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() VelaLuca dziękuje za dopisanie do listy ![]() Jutro rano wyjeżdżamy do pl na urlop.Będę miała internet w telefonie ale nie wiem jak będzie mi działała forum.Więc jakbym się nie odzywała żebyście nie pomyślały,że przyszłam na forum i znikłam
ŻONA od 14.06.2014 Edytowane przez Monisia_1987 Czas edycji: 2016-03-03 o 09:40 |
|
|
|
|
#2640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, wiem. Ale czekamy na kolejną wizytę, ja też juz będę miała swoje wyniki i zobaczymy co powiedzą Tzn co do AMH ja czytałam z kartki jakie są normy "<= 0.30 znacznie obniżona płodność0.31 - 1.20 obniżona płodność > 1.20 prawidłowa płodność" Więc po tym stwierdzam że wynik jest ok Głównie tak nie wiem czy wszystko jest mi potrzebne, o niektórych nawet nie słyszałam np inhibina ale w mojej przychodni są tańsze te badania niż u nich. Np ja u siebie a tsh płaciłam 15zł, a u nich 26 czy 29.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:17.

Dziś byliśmy na USG i...to nasza wymarzona ZDROWA DZIEWCZYNKA 
A teraz jak już skończyliśmy pierwszy trymestr to już ulga niesamowita i sama radość i nie mogę się doczekać i ach taka jestem szczęśliwa 

długo go mieliście?
Także słabo. Reszta parametrów też spadła, które pisać nie będę bo to skomplikowane