Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-02, 19:14   #2611
Megan1312
Raczkowanie

Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Dziewczyny witam się w 15 tygodniu Dziś byliśmy na USG i...to nasza wymarzona ZDROWA DZIEWCZYNKA jesteśmy mega szczęśliwi
Gratulacje!!!
Stary 2016-03-02, 19:36   #2612
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
gratulacje, to juz 4 miesiac pewnie czujesz się bezpieczniej super i dziewczynka, ajj moje marzenie
Oj tak, zdecydowanie się czuję bezpieczniej Już po tym USG w 12 tygodniu spadł mi kamień z serca że serduszko bije A teraz jak już skończyliśmy pierwszy trymestr to już ulga niesamowita i sama radość i nie mogę się doczekać i ach taka jestem szczęśliwa

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 19:39   #2613
pater86
Zadomowienie

Fantasnagori córka to moje obecne marzenie 😀😀😀😀 gratuluję ogromnie! A zazdroszczę jeszcze bardziej, ale tak pozytywnie 😉
Stary 2016-03-02, 19:41   #2614
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Fantasnagori córka to moje obecne marzenie �������� gratuluję ogromnie! A zazdroszczę jeszcze bardziej, ale tak pozytywnie ��
haha w takim razie wysyłam pozytywne, córeczkowe fluidy

częstujcie się

Stary 2016-03-02, 19:54   #2615
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny witam się w 15 tygodniu Dziś byliśmy na USG i...to nasza wymarzona ZDROWA DZIEWCZYNKA jesteśmy mega szczęśliwi
Dziewczynki sa cudowne! Wiem cos o tym wlasnie moja 2latka przyleciala do mnie z buziakiem i mowi"bajdzo cie kocham mamusiu" rozplynelam sie <3

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Kurde niby owulacja za mna a mnie zaczyna napieprzac lewy jajnik, nic nie rozumiem, kompletnie nic
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 20:39   #2616
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:

Wow gratulacje!! Super
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 20:48   #2617
rybka20
Rozeznanie

GG do rybka20

Cytat:

Wielkie gratulacje 😊
Stary 2016-03-02, 21:16   #2618
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Dziewczynki sa cudowne! Wiem cos o tym wlasnie moja 2latka przyleciala do mnie z buziakiem i mowi"bajdzo cie kocham mamusiu" rozplynelam sie <3

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Kurde niby owulacja za mna a mnie zaczyna napieprzac lewy jajnik, nic nie rozumiem, kompletnie nic

Łączę się z Tobą, u mnie też według testów owu powinnam być po owulacji, a dalej jajnik mnie troszkę pobolewa momentami i podbrzusze też tak chwilami.
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 21:26   #2619
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluje i widze ze juz imię wybrane,bardzo ładne zresztąchwal sie swoim ślicznym brzuszkiem co jakis czas
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 21:33   #2620
pater86
Zadomowienie

Cytat:
haha w takim razie wysyłam pozytywne, córeczkowe fluidy

częstujcie się
Biorę całą pulę, mam nadzieję, że się zarazę 😀
Stary 2016-03-02, 21:37   #2621
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
Gratuluje i widze ze juz imię wybrane,bardzo ładne zresztąchwal sie swoim ślicznym brzuszkiem co jakis czas
Ok będę się chwalić
Cytat:
Biorę całą pulę, mam nadzieję, że się zarazę ��
trzymam kciuki

Stary 2016-03-02, 21:39   #2622
pater86
Zadomowienie

Cytat:

Mój będzie miał dopiero w czerwcu dwa latka, ale nic nie mówi, oczywiście po swojemu opowiada historie, ale nic konkretnego nie powtórzy...
Może jakaś podwójna owulacja, a może to nie jajnik? Po prostu róbcie swoje i nie analizuj za dużo 😉
Stary 2016-03-02, 21:55   #2623
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Super! Cieszę się, że wszystko dobrze!

Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Dałam sobie dzisiaj czadu na pilatesie i zumbie. Ależ się spociłam! Gdzie się podziała moja kondycja?

Aż się bałam, że mi tampon wyfrunął

Jasny gwint... prowadząca mówi o powolnej pompeczce a ja padłam jak naleśnik

Ale za to Zumba jest super, uwielbiam tańce
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 22:07   #2624
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Ojjjjmoja tez taka przylepkateraz ma faze ze ciagle mowi do mnie mamuśalbo mamuś luzikcudne to,a jak pomysle ile mam szczescia ze udalo nam sie ja miec to juz wogole sie rozplywam,a czasem jak zacznie opowiadac cos to narmalnie nie ma sily zeby ja przegadac

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Cytat:
Mój będzie miał dopiero w czerwcu dwa latka, ale nic nie mówi, oczywiście po swojemu opowiada historie, ale nic konkretnego nie powtórzy...
Może jakaś podwójna owulacja, a może to nie jajnik? Po prostu róbcie swoje i nie analizuj za dużo 😉
W pierwszej chwili jak przeczytalam to zrozumialam ze nie powtorzy nic konkretnego tylko to co pogrubionechyba mi juz mozg zasypia
Stary 2016-03-02, 22:08   #2625
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny

Fanta, super. Gratuluję

A ja melduję że wreszcie wyleczylam wszystkie zęby. Tak coś czułam że nie od razu będzie pozytywny wynik naszych starań i miałam rację - przez te 6 cykli zdążyłam zęby wyleczyć i Nowa umowę podpisać w pracy. Nie wiem czemu, ale mam jakieś przeczucie że wkrótce uda mi się zajść w ciążę. Może dlatego że mniej się stresuje.

Ciekawe czemu Panna Izabela się nie odzywa. Nie dała nawet znać jak poszło u endokrynologa.
21.06.2018 - nasza córeczka już z nami

2.05.2017 - 5tc[*]
26.04.2019 - 9tc[*]
zawiechaczarny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 22:16   #2626
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zawiechaczarny Pokaż wiadomość
Ciekawe czemu Panna Izabela się nie odzywa. Nie dała nawet znać jak poszło u endokrynologa.
No ciekawe,wlasnie czasem tak jakos sie ktos przestaje nagle odzywac,jak np sisii19,tez miala isc do gina i juz nie dala znac
Stary 2016-03-02, 22:24   #2627
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:

Analizuje moj wykres tempki i chyba jednak skoku jeszcze nie mialam, jutro 20 dc wiec jajo juz pewnie pokazne :/
A analizuje duzo bo to drugi miesiac kiedy czuje bol owulacyjny a mam nocke w pracy :sciana: pracuje 12h, wroce o 10 rano i dopiero po 21 bedzie mozliwe przytulenie...

Cytat:
Ojjjjmoja tez taka przylepkateraz ma faze ze ciagle mowi do mnie mamuśalbo mamuś luzikcudne to,a jak pomysle ile mam szczescia ze udalo nam sie ja miec to juz wogole sie rozplywam,a czasem jak zacznie opowiadac cos to narmalnie nie ma sily zeby ja przegadac

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

W pierwszej chwili jak przeczytalam to zrozumialam ze nie powtorzy nic konkretnego tylko to co pogrubionechyba mi juz mozg zasypia
Tez mam to szczescie ze juz mam dzieciatko ale jak widac jak przychodzi czas na nowe zycie to czlowiek na uszach stanie aby sie pojawilo
Stary 2016-03-02, 22:27   #2628
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
A to naturalnie też tak może się zdarzyć? Ja myślałam, że tylko przy stymulowanej owulacji tak się zdarza
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 22:42   #2629
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:
Oj tak, zdecydowanie się czuję bezpieczniej Już po tym USG w 12 tygodniu spadł mi kamień z serca że serduszko bije A teraz jak już skończyliśmy pierwszy trymestr to już ulga niesamowita i sama radość i nie mogę się doczekać i ach taka jestem szczęśliwa

ale ci zazdroszcze! super trzymajcie się z zdrówku i zaglądaj do nas, mało dziewczyn zaciążonych zagląda, a szkoda, bo ja w sumie wszystkie pamiętam

Cytat:
Napisane przez zawiechaczarny Pokaż wiadomość
Fanta, super. Gratuluję

A ja melduję że wreszcie wyleczylam wszystkie zęby. Tak coś czułam że nie od razu będzie pozytywny wynik naszych starań i miałam rację - przez te 6 cykli zdążyłam zęby wyleczyć i Nowa umowę podpisać w pracy. Nie wiem czemu, ale mam jakieś przeczucie że wkrótce uda mi się zajść w ciążę. Może dlatego że mniej się stresuje.

zeby to jedyna rzecz, ktorej nie zrobilam, tzn. nic mi nie dolega, nie boli, ale powinnam iść na przegląd :/ muszę się zmobilizowac..

też się zastanawiam co z iza

ja w pt robie na własną rękę progesteron i estradiol zobaczymy czy ta owulacja była dobra...

wypełniałam dzisiaj ankiete przez wizytą w klinice, prawie 30 stron, a jakie pytania o matko

tak sobie pomyślałam boże żebym zaszła w tym 6 cyklu miała prezent urodzinowy i nie musiała iść do tej kliniki
__malaMi__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 23:19   #2630
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maddd Pokaż wiadomość
Vela, strasznie mi przykro z powodu kotka

Super z tą drugą pracą, gratuluję!! ale to często tak jest, że najpierw długo się szuka tej pracy, a później jest sytuacja że nie wiadomo co wybrać ja tak miałam kiedyś też
A dasz radę ciągnać dwie?
Ta druga praca to jeszcze nic pewnego, ale jeśli się uda, to będę działać na zasadzie zewnętrznej firmy, nie będę musiała być tam non stop, tylko wtedy kiedy będą potrzebować. Więc myślę, że to ogarnę. Tym bardziej, że dziś był mój drugi dzień w pracy, a już jutro mogę pracować w domu
Uwielbiam moją nową szefową

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Myślę, że to po prostu w większości przypadków zbieg okoliczności z tymi ziołami. Jezeli jest jakiś problem to same zioła cuda nie zdzialaja
Mnie też się tak wydaje Tzn, nie odbieram nikomu wiary i nie neguje ale dla mnie żadne zioła, czy paski św. Dominika nie przyczynią się nagle do tego, że np. niedrożne jajowody staną się drożne. Bardziej upatrywałabym to w kwestii medycznego cudu.
Choć nie mówię, że modlitwa nie jest ważna, bo jest - sama modliłam się w trakcie starań o to aby się udało, ale na pewno nie można swojego sukcesu przypisywać takim rzeczom. Moim zdaniem to tylko biologia i szczęście.

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Vela przepisz mnie proszę na tesowanie 01.04
Przepisane
I widzę, że nie tylko ja nie lubię listopada
Ja nawet byłam w stanie odpuścić marcowe starania, żeby tylko dziecko nie urodziło się w listopadzie

Cytat:
przykro mi z powdku kotka, to straszne tracic zwierzaka długo go mieliście?

szalejesz z pracą, ale fajnie zajmiesz głowę czymś innym i może nie siksujesz tak jak ja
3 lata, wcześniej był u naszych sąsiadów, ale u nas miał lepiej i już się zadomowił Szkoda nam go strasznie, bo to bardzo mądra kotka była, jak na kota to powiedziałabym wręcz, że geniusz No i z psem tworzyli świetny duet.... Ehh no cóż.... życie.

A co do starań to masz rację. Teraz w głowie mi tylko praca i sądzę, że jak do nich powrócę, to już nie będę tak schizować jak teraz, tylko podejdę do tego w zupełnie inny sposób

Cytat:
Napisane przez Aiina Pokaż wiadomość
VelaLuca dziękuję za cień nadziei z tym orgazmem - a raczej jego brakiem

I przykro mi z powodu kotka... sama podobnie miałam z psiakami, tylko jeden ze starości został uśpiony bo za bardzo się męczył - nie widział, nie słyszał, ledwo chodził, strasznie piszczał nocami... żal usypiać ale i żal patrzeć jak się męczył.
Drugiemu serduszko nie wytrzymało u weterynarza, kiedy przyszła nasza kolej
Teraz już nie chcę zwierząt. Mam jedną psinę, ale chorowitą strasznie i postanowiłam, że więcej nie będzie bo później jest straszna rozpacz.

Z drugiej strony, jakby się udało zajść w ciążę, to dla dziecka wg mnie lepiej jakby się chował ze zwierzakiem. Ale to pewnie i tak odległa przyszłość
Ja już też zdążyłam uśpić jednego psiaka - 13 letniego, ale też się biedak męczył więc była to rozsądna decyzja, choć okupiona wiadrami łez. No i teraz kotka.
Ale zaraz po tym jak uśpiliśmy psa, to kupiłam następnego. Nie mogłam znieść tej pustki. Wzięłam samochód, pojechałam 200 km i przywiozłam ślicznego goldenka. Nikt nie wiedział, opócz męża. W domu przeżyli niezły szok
I właśnie kupiłam go z myślą o dzieciach. Nie wyobrażam sobie aby moje dziecko nie miało psa.

Cytat:
Jejku, córcia! Gratulacje

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Dałam sobie dzisiaj czadu na pilatesie i zumbie. Ależ się spociłam! Gdzie się podziała moja kondycja?

Aż się bałam, że mi tampon wyfrunął

Jasny gwint... prowadząca mówi o powolnej pompeczce a ja padłam jak naleśnik

Ale za to Zumba jest super, uwielbiam tańce
Ja od kilku dni walczę z Chodakowską. Jak zobaczyłam w lustrze swój tyłek oblepiony toną cellulitu to stwierdziłam, że muszę coś z tym zrobić. Więc ćwiczymy pośladki. Na początku była to ciekawość jakie to ćwiczenia, czy dam rade, itd. Teraz muszę ćwiczyć aby rozciągnąć te mięśnie i je rozruszać, bo po pierwszych dwóch razach nie mogę na kibel usiąść. Tak mnie tyłek i pośladki bolą

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
A to naturalnie też tak może się zdarzyć? Ja myślałam, że tylko przy stymulowanej owulacji tak się zdarza
Naturalne Ja tak miałam w listopadzie. Dwa pęcherzyki przy podwójnej owulacji po lewej stronie. Bolało masakrycznie.

Cytat:
ale ci zazdroszcze! super trzymajcie się z zdrówku i zaglądaj do nas, mało dziewczyn zaciążonych zagląda, a szkoda, bo ja w sumie wszystkie pamiętam

zeby to jedyna rzecz, ktorej nie zrobilam, tzn. nic mi nie dolega, nie boli, ale powinnam iść na przegląd :/ muszę się zmobilizowac..

też się zastanawiam co z iza

tak sobie pomyślałam boże żebym zaszła w tym 6 cyklu miała prezent urodzinowy i nie musiała iść do tej kliniki
No właśnie szkoda, że nie piszą co u nich. Czasem podglądnę je w mamusiowych wątkach, ale mogłyby pozarażać nas ciążowymi fluidami. Także dziewczyny! Jak to czytacie to proszę nam się tu zameldować od czasu do czasu

MalaMi plan jest - teraz tylko trzeba go zrealizować Obyś zamiast tej kliniki odwiedziła diagnostykę. Na betę oczywiście

Nemireth? Jak u Ciebie? Jak po dzisiejszej wizycie w klinice?
Monisia_1987 - dopisałam Cię do naszej listy na pierwszej stronie

Edytowane przez VelaLuca
Czas edycji: 2016-03-02 o 23:34
VelaLuca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 06:48   #2631
pater86
Zadomowienie

Cytat:
]
Hehehehehe 😀

---------- Dopisano o 06:48 ---------- Poprzedni post napisano o 06:41 ----------

MajWija z takiej owulacji mógłby by się przydarzyć dwujajowe bliźniaki 😀
Stary 2016-03-03, 07:38   #2632
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość

MalaMi plan jest - teraz tylko trzeba go zrealizować Obyś zamiast tej kliniki odwiedziła diagnostykę. Na betę oczywiście
oby oby a tak w ogóle to wpisz mnie na testowanie 11.03
Stary 2016-03-03, 08:20   #2633
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Fanta wiekie Gratulacje!!!! ja marze o syneczku, ale wiadomo, ze jedno z dwóch się trafi i zobaczymy

Vela możesz mnie wpisac na testowanie 15 marca.

Ja dzisiaj miałam taki masakryczny sen dziewczyny. Śniło mi się że moje dwie koleżanki zostay zamordowane. Obudziam sie z takim dziwnym niepokojącym uczuciem rano masakra
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 09:01   #2634
iwona335
Zakorzenienie

Mam 20 dc i nadal nie mialam wyraznego skoku temperatury. Testy owu wczoraj i dzis blade krechy.. To taki dlugi cykl?
Stary 2016-03-03, 09:06   #2635
Nemmireth_
Zakorzenienie

Cytat:
Mała Zuzia

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Nemireth? Jak u Ciebie? Jak po dzisiejszej wizycie w klinice?
Tak sobie
Zaraz napiszę

1 + 1 = 3
Nasza Księżniczka

Starania od listopada 2019
Tyle zmienił mały człowiek, niemal lżejszy od powietrza.
11tc[*] 11.04.2017
6tc[*] 5.12.2017
Nemmireth_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 09:06   #2636
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny

Cytat:
Mam 20 dc i nadal nie mialam wyraznego skoku temperatury. Testy owu wczoraj i dzis blade krechy.. To taki dlugi cykl?
Długi albo bezowulacyjny. Można by jeszcze przypuszczać ze testy się mylą ale raczej nie skoro nie było skoku temperatury.

Mnie się wcześniej marzył synek, ale teraz to już nie jest dla mnie istotną płeć tylko żeby urodziło się zdrowe. Jak będzie córka to przynajmniej będę miała z kim chodzić na zakupy
21.06.2018 - nasza córeczka już z nami

2.05.2017 - 5tc[*]
26.04.2019 - 9tc[*]
zawiechaczarny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 09:22   #2637
Nemmireth_
Zakorzenienie

Wolałabym w klubie, ale najwyżej później usunę, więc nie cytować

Tak więc. Wczoraj byliśmy w klinice, najpierw mieliśmy spotkanie z położną. Taki niby wywiad, wypytywała nas o różne rzeczy, czytała te ankiety itp. Potem była już normalna wizyta (wspólna). Babeczka mnie zbadała, zobaczyła moje dotychczasowe wyniki badań. Zrobiła mi usg. Mówi że PCOS jest na pewno. Ale że macica ładna. Ucieszyło ją że mam tyle tych pęcherzyków bo mówi że 'jest z czym pracować'
Dała mi skierowanie na 8 badań, wczoraj robiłam jedno AMH (rezerwa jajników) i wyszło mi bardzo ładnie! (trzeba mieć min. 1.20 (prawidłowa płodność) a ja mam powyżej 5
Dała mi Euthyrox na zbicie TSH. Póki co tą najniższą dawkę
No i mam zrobić badania, z wynikami wrócić w 5dc. A teraz brać luteinę żeby cykl znowu nie trwał 70 dni.
A przechodząc do gorszych rzeczy. Tż też się wczoraj badał. WYniki są o wiele gorsze niż wtedy. Mimo że bierze te witaminy na poprawę jakości nasienia.. Ogromnie zmniejszyła się ilość plemniorów, wtedy miał prawie 150mln a teraz tylko 14 Także słabo. Reszta parametrów też spadła, które pisać nie będę bo to skomplikowane Są jeszcze bardziej nieruchome i wolne niż były Dużo, dużo poniżej norm. I o wiele gorsze niż wtedy.

Teraz czekamy do następnej wizyty. Spojrzy na wyniki Tż i powie co dalej. Pewnie będzie musiał iść do androloga po jakieś inne leki, albo więcej badań.

No a mi powiedziała żebym zrobiła te badania, przyszła, może już TSH się obniży i zobaczymy. Najpierw stymulacja, innym lekiem niż kiedyś brałam. Jak nie wyjdzie nic (zakładając że nasienie będzie lepsze) to może inseminacja (również na stymulacji). Jak nie to zostaje in vitro. No i po drodze oczywiście drożność jajowodów

Więcej nie pamiętam
Na pewno babeczka super mega miła, od razu złapaliśmy z nią kontakt, wszystko wytłumaczyła, pokazywała na usg wszystko. Także z wizyty jestem zadowolona zobaczymy jak to będzie dalej.

Póki co podliczyłam badania które muszę zrobić i wychodzi 600zł

1 + 1 = 3
Nasza Księżniczka

11tc[*] 11.04.2017
6tc[*] 5.12.2017
Stary 2016-03-03, 09:27   #2638
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nemmireth_ Pokaż wiadomość

Tak sobie
Zaraz napiszę
też jestem ciekawa, pewnie zlecili ci mase badan z sporą kasę... to u nich standard raczej.

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Nemmireth_ Pokaż wiadomość
Wolałabym w klubie, ale najwyżej później usunę, więc nie cytować

kurcze niedobrze, że wyniki tż gorsze koniecznie musicie iśc do lekarza, bo jednak ciebie nie ma sensu meczyć jeśli wyniki słabe.

co do amh to troszke inaczej to wyglada, wysokie amh wskazuje na pco i u ciebie to sie zgadza.

no i badania pewnie dostałaś te co oni zawsze chcą maja taki zestaw startowy, pewnie też mnie to czeka.

p.s. my mamy klub?:b rzydal:
Stary 2016-03-03, 09:31   #2639
Monisia_1987
Raczkowanie

Cytat:
Gratulacje!!!

VelaLuca dziękuje za dopisanie do listy

Jutro rano wyjeżdżamy do pl na urlop.Będę miała internet w telefonie ale nie wiem jak będzie mi działała forum.Więc jakbym się nie odzywała żebyście nie pomyślały,że przyszłam na forum i znikłam

Edytowane przez Monisia_1987
Czas edycji: 2016-03-03 o 09:40
Monisia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 09:33   #2640
Nemmireth_
Zakorzenienie

Cytat:
też jestem ciekawa, pewnie zlecili ci mase badan z sporą kasę... to u nich standard raczej.

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

kurcze niedobrze, że wyniki tż gorsze koniecznie musicie iśc do lekarza, bo jednak ciebie nie ma sensu meczyć jeśli wyniki słabe.

co do amh to troszke inaczej to wyglada, wysokie amh wskazuje na pco i u ciebie to sie zgadza.

no i badania pewnie dostałaś te co oni zawsze chcą maja taki zestaw startowy, pewnie też mnie to czeka.

p.s. my mamy klub?:b rzydal:
Właśnie nie ma klubu a by się przydał czasem - wg mnie

Wiem, wiem. Ale czekamy na kolejną wizytę, ja też juz będę miała swoje wyniki i zobaczymy co powiedzą
Tzn co do AMH ja czytałam z kartki jakie są normy Nic więcej nie wiem "<= 0.30 znacznie obniżona płodność
0.31 - 1.20 obniżona płodność
> 1.20 prawidłowa płodność"
Więc po tym stwierdzam że wynik jest ok a czy on coś jeszcze znaczy to nie wiem

Głównie tak nie wiem czy wszystko jest mi potrzebne, o niektórych nawet nie słyszałam np inhibina ale w mojej przychodni są tańsze te badania niż u nich. Np ja u siebie a tsh płaciłam 15zł, a u nich 26 czy 29.

1 + 1 = 3
Nasza Księżniczka

11tc[*] 11.04.2017
6tc[*] 5.12.2017
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości