|
|
#571 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.4
Cytat:
potem będziemy się wspierać w ich zrzucaniu. Zzostały trzy miesiące bezkarnego tyciaWysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#572 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
( co to tam było? jaśmin i mirinda?)![]()
|
|
#573 |
|
Zakorzenienie
|
Hihi u mnie ja takie krzesło zapoczątkowałam
Ciekawe czy moja zastepczyni zaciąży ![]() ![]() Dzaneta też miałam jakiś czas temu fazę na to mleko słodkie w tubce z Biedry Czasem nawet kupiłam dwa jedno dla TŻ a i ta finalnie dwa zżarłam
|
#574 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie, mleko w tubce...
|
|
#575 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;56707541]Ania dodatkowe kg w ciąży miej w
potem będziemy się wspierać w ich zrzucaniu. Zzostały trzy miesiące bezkarnego tycia[/QUOTE] powiedzmy bezkarnego
|
#576 |
|
Zakorzenienie
|
W końcu nadrobiłam- 20 stron!!!!!!!!!!!
![]() Witam się w końcu i ja w nowej części ![]() I witam nowe mamusie Trochę się u nas ostatnio działo i nie miałam głowy, żeby na necie siedzieć. Śliczne ubranka kupujecie i trochę zazdraszczam bo ja wszystko mam po pierwszym synku. Jedynie kilka rzeczy zmienimy- typu ochraniacz do łóżeczka, śpiworek na zimę do wózka, no i strasznie napaliłam się na kocyk minky. Dla pierwszego synka dostalismy kocyki po innych dzieciach. W sumie nie miałam/nie potrzebowałam ich aż tak dużo jak niektóre z Was ale tak mi się te minky podobają, że i tak kupię jescze 1 nowy![]() MAMANINY i jak oceniasz Szumisia? Włączalaś go już? DZANET ja właśnie teraz napaliłam się na woombie bo pierwszy syn źle sypiał. Cos czytałam, że u Ciebie się nie sprawdził, dlaczego? |
|
|
|
#577 |
|
Zakorzenienie
|
Oglądam dobry film Dla niej wszystko na tvn
|
#578 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;56589321]Ja miałam avent ręczny i też był fajny. Miałam okres kiedy musiałam odciągnąć mleko i wylewać (brałam antybiotyk) i wtedy wypożyczyłam avent elektryczny. Wygodny bo nie trzeba było się tak namachac ale tym ręcznym więcej ściągałam
Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] ja również miałam ręczny avent i uważam, że jesli jesteśmy nastawione głównie na kp a laktator ma być tylko w razie W to nie ma potrzeby inwestowac kilkuset zł w elektryczny MOTYLEK chyba Ty pytałaś o elektr. nianię. My teraz mamy jakąś "no name" i sprawuje sie super tak więc nie trzeba od razu kupować jakiejś mega firmowej i drogiej. Obecnie mamy pożyczoną, chcemy kupić nową tylko dlatego, że chcemy z kamerką (mamy sypialnie i pokój synka na górze) Moim zdaniem trzeba na spokojnie przemyśleć i wybrać bo wyprawka dla pierwszego dziecka jest porównywalna do organizowania wesela- ze wszystkich stron zalewają nas informacje, że to czy tamto jest niezbędne, ta firma jest naj..., itd. a tak naprawdę nie zawsze co drogie i firmowe jest jedyne i najlepsze. |
|
|
|
#579 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a jakie leki kupić na początek
![]() ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Nie dotrzymam do końca filmu. Dobranoc
|
#580 |
|
Zakorzenienie
|
Tak sobie dumam, że laktator w razie co dokupie jak się już mała urodzi i zajdzie taka potrzeba bo chcę karmić kp ale nie za,wszelką cenę, a wiadomo różnie bywa...
Szumisia bardzo chcę ![]() Nianię elektroniczną mamy dostać od siostry tz po jej synku, z tego co kojarzę oni z monitorem oddechu mieli.
|
#581 | |||||
|
Ania
|
Nie było mnie raptem kilka godzin a tu cztery strony, ale nadrobiłam
![]() Ja wracam ze spotkania, zrelaksowałam się i najdałam Na koniec, wracając wstąpiliśmy do maka i zjadłam mcflurry bounty![]() MamaNiny , Paula_ck- śliczne ubranka Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na warsztatach też byłam, polecam również ![]() Cytat:
![]() Cytat:
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|||||
|
|
|
#582 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co pamiętam: cos na kolkę, sól fizjologiczną kilka ampułek, maść majerankową na katar i nie pamiętam co jeszcze. Ewent. możesz sobie paracetamol-syrop kupić w razie W. Ale u was jest inaczej, macie całodowbowe apteki no i lekarze chętnie przepisują leki więc ja bym nie szalała w PL z apteczką. Za to polecam jeszcze dla siebie kupić tantum rosa+ butelkę ze spryskiwaczem do szpitala po porodzie. Super sprawa! Rozpuszczasz tantum w wodzie w tej butelce i chodzisz z nią do toalety. Takie podmywanie w sprayu przy każdej wizycie w toalecie. Ja miałam w szpitalu i używałam jeszcze w domu. A do siedzenia po porodzie dmuchane kółeczko do pływania Bo siedzenie na twardym krześle może być dość bolesne. Mi przynosiło dużą ulgę---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ---------- Cytat:
![]() my bez monitora oddechu ale za to z kamerką do podglądania dziecka chcemy ![]() ---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ---------- Wykorzystałam moje ciasto francuskie i zrobiłam dzisiaj rogaliki ![]() Dla synka z nadzieniem jabłkowym a dla nas nutella+banan. Wyszły rewelacyjne |
||
|
|
|
#583 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mogę zasnąć
kurczę nigdy nie mam problemów z zasypianiem.
|
#584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Liczę, że na moje dziecko podziała ![]() To my tak samo. Byliśmy w weekend u znajomych, którzy mieli nianię z kamerką i stwierdziliśmy, że rewelacja, bo nie trzeba za każdym razem wstawać i sprawdzać czy to dziecko zakwiliło, czy to był inny dźwięk Mimo, że mamy mieszkanie tylko dwupokojowe, to na pewno się na to zdecydujemy, bo pokoje nie są obok siebie (mamy dłuuuugi przedpokój).Wow, dzisiaj spałam do 6, nie do 4, zawsze to jakiś progres... |
|
|
|
|
#586 |
|
Raczkowanie
|
Na Bezpiecznego Malucha polecam zabrac cos do pisania bo jest duzo waznych i ciekawych informacji, ja zrobilam kilka stron notatek
no i trzeba się przygotowac na duza ilosc siedzenia, u nas się przedluzylo o 40 min co dla mnie juz bylo masakra ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#587 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Z tym że woombie to znana i polecana marka, jak sie nie sprawdzi to sprzedasz bez żadnego problemu Co do laktatora to ja karmiłam 11 mc i od samego początku i bardzo mi sie przydał avent ręczny. Jak Zu miała 3 mc wrocikam na zumbe, w zamrażalniku miałam zamrożone mleko w razie W. Nie byłam uwiązana. Ale jak dziewczyny piszą- szkoda od razu wydawać kasę na elektryczny bo ręczny w zupełności może wystarczyć. leki- paracetamol na gorączkę ( na sr radzili czopki, miałam też pedicetamol w syropie), sól fizjologiczna i miałam espumisan dla dzieci. Ale to kupiłam po porodzie. W szpitalu dostałam witaminy dla małej szumis jest fajny. My mamy trochę innego. U nas też bardzo sprawdzila się aplikacja na kom 'sleep baby sleep' dzień doberek dziś mamy w planach spacer i zakupy a popołudniu jedziemy na obiad z okazji otwarcia knajpy włoskiej przez mojego szwagra. Makarony mmmm uwielbiam!Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- O właśnie!super że mi przypomnialyscie. Niania z kamerka. Nie mamy a bardzo by się przydała. Co polecacie? Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#588 |
|
Zadomowienie
|
Ojoj,w końcu Was nadrobilam. Ja jadę dziś do urzędu skarbowego złożyć pita. Nawet dostanę coś zwrotu,a mąż musi dopłacić,heh. Wczoraj cały dom posprzątalam więc na dziś tylko gotowanie mam w planach,ale nie mam pojęcia co.
Mam taką refleksję,że fajnie być w ciąży,ale niestety przez swój stan nie mogę być druhna,ani chrzestna :-( smuteczek:-( |
|
|
|
#589 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;56715296]
O właśnie!super że mi przypomnialyscie. Niania z kamerka. Nie mamy a bardzo by się przydała. Co polecacie? Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Znajomi mają nianię z Motoroli, chwalą sobie. No ale kosztuje ponad 300zł Chociaż widziałam, że są i droższe...Cytat:
Mnie też ominą dwa wesela w tym roku Ale coś za coś - będziemy miały cudowne dzieciątka przy boku
|
|
|
|
|
#590 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam wesele znajomych 2 lipca i jestem ciekawa jak to bedzie
|
|
|
|
|
#591 |
|
Zakorzenienie
|
Zostawiają mnie jeszcze do jutra, bo dziś pierwszy dzień ze nic nie boli i chcą żeby się utrzymało. Dżizys
|
|
|
|
#592 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja jedno pod koniec czerwca i już sobie nawet kombinuję, że jakbym urodziła pod koniec maja, to może może...
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#593 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj zanosimy papiery do przedszkola- ciekawe czy są szanse dla 3 latków.... lepiej miast tych +500 zapewniliby miejsc dla każdego dziecia w żłobku/przedszkolu
|
#594 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#595 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam jeszcze w sierpniu i we wrześniu
już patrzę na sukienki dla Basi ![]() A te imprezy,które mnie omina to właśnie pod koniec ciąży, niby na to wesele się wybieram,bo to bardzo bliskiej przyjaciółki,ale nigdy nic nie wiadomo |
|
|
|
#596 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jeśli chodzi o pielęgnację krocza po porodzie, można psikać się octaniseptem i smarować maścią tribiotic. Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#597 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#598 |
|
Zakorzenienie
|
Bartek w domu wymiotuje. Najpierw w o 2 w nocy, teraz jak wstał to znowu. Na szczęście nie goraczkuje.
Chwilę z nim rozmawialam przez telefon to mówił mama brzuszek mnie boli i wymiotowalem. Wracaj do mnie. Siedzę i rycze |
|
|
|
#599 | ||
|
Zadomowienie
|
majkela, synek idzie do pierwszej klasy? Ile ma lat? Puszczasz go jako 6 czy 7 latka?
ania, co do leków - zgadzam się z dziewczynami: coś na kolki, sól fizjologiczna + gaziki do przemywania oczu, na krople D+K dostaniesz receptę dopiero w szpitalu, no i ja bym paracetamol w czopku kupiła a nie w syropie dla takiego maluszka. No i octinosept (ja tym przemywałam ranę na kroczu i pępek) i tak jak któraś pisała tantum rosa. madzius, strasznie współczuję... a jakieś szanse na wyjście są? synuś z tatą? Cytat:
Cytat:
Mleko w tubce jakoś nigdy mnie nie kręciło, na szczęście. Ale mąż wczoraj się właśnie połasił na moja milkę oreo i co ja dziś będę jeść?
|
|
#600 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Madzius, zdrówka dla synka.. Aż mi łzy pociekły.. Strasznie boję się rozstania z córką, chociażmoja już duża :-( każdy jej wyjazd do babci przeżywam i mam ochotę rzucić wszystko i jechać po nią. Trzymaj się, oby do jutra i utulisz synka. Promocja na Szumisie http://babyloff.pl/pl/promotions/1/full Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:20.

trzeba kupić i zjeść
bez skojarzeń 
( co to tam było? jaśmin i mirinda?)

ale tak mi się te minky podobają, że i tak kupię jescze 1 nowy

kurczę nigdy nie mam problemów z zasypianiem.

uwielbiam!
Chociaż widziałam, że są i droższe...
Mnie też ominą dwa wesela w tym roku
już patrzę na sukienki dla Basi