|
|
#871 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII <3
To adrenalina i emocje ja też tak miałam
nie spalam dzien przed cc z emocji całą noc potem to wiadomo a w noc po cc adrenalina i mała wymiotowała całą noc patrzyłam czy oddycha no i współlokatorka chrapiaca i te ciągle dzwonki ... A sala koło dyzurki , spałam dopiero w aucie ze szpitala Wypoczywaj kochana całuje was )
|
#872 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ucaluj malutka od cioć z wizażu trzymam kciuki za pionizacje 👍A my kolejne cycanie. Ostatnio mój mały jakoś się normuje w nocy cyc o 21 a 22 spać potem cyc przed 2 i 5. Tylko w dzień to bywa różnie ale ważne ze noc w miarę ustabilizowana
|
|
#873 |
|
Zadomowienie
|
To godziny u nas podobne wstawiania
z tym że u nas właśnie była taka kupa przy przebieranie że prałam wykładzine w pokoju metr od łó---------- Dopisano o 05:53 ---------- Poprzedni post napisano o 05:52 ---------- Łóżeczka
|
#874 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wczoraj na wieczor mialam taka zielona kupe :-\ od tamtej pory nic. W ogole spala od 21 do 0 potem od 1 do 3 i o 5 byla obudka. Tyke ze nerwowa jest i juz nie wiem o co jej chodxi bi daje cycka i przytulan na zmiane. Eh :-\
|
#875 |
|
Zadomowienie
|
U nas też słabe spanie ... Nie wiem od czego to zależy ale spokojna jest jutro zamawiam termoforek Kasi
|
#876 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#877 |
|
Rozeznanie
|
Aninis gratuluję!!! Wymęczyłaś się ale najważniejsze że obie jesteście cale i zdrowe 🎆🎇
Wykalacka- powodzenia i cierpliwości! 😊 U nas nocka ok, tylko muszę księżniczkę przytulać cala noc. Obudziłam się jak połowa mojego ciała lewitowała nad podłogą
|
|
|
|
#878 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem po pionizacji
![]() 1 prysznic zaliczony. Brzuch trochę ciągnie, ale nie było źle. W porównaniu z tym co przeszłam wczoraj to pikuś. Mam nadzieję, że teraz będzie już coraz lepiej. Tylko zastanawiam się jak będzie z laktacją... jak sobie ściskam sutki to nic nie leci :/ Nie wiem kiedy przywiozą mi Lilę... nie mogę się doczekać ![]() Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ---------- I dzięki dziewczyny za trzymanie kciuków za mnie i że się tak martwilyście. Jesteście kochane :-* Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 07:09 ---------- Aaa i położna mnie pochwaliła, że dobrze sobie poradziłam z wstaniem i prysznicem. I koleżanka z pokoju co miała wczoraj rano CC też mi mówi, że mi lepiej poszło niż jej. Więc jestem dobrej myśli. A teraz czekamy na naszą 3cią lokatorkę, która właśnie ma CC - ciąża bliźniacza. Dziewczyny są naprawdę fajne i jest wesoło ![]() Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
#879 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Super! Najgorzej wstać pierwszy raz! Mleczko pewnie się pojawi w najbliższym czasie Pewnie zaraz przywiozą Ci Lilkę
|
|
|
|
|
#880 | |
|
Zakorzenienie
|
Aninis, gratulacje
Dobrze że już po.Szybkiego dojścia do siebie Cytat:
|
|
#881 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratulacje !!! Dobrze, że wszystko dobrze się skończyło. Dla mnie zawsze jak pojawia się hasło "pępowina" i "zielone wody płodowe" to poważnie brzmi. W ogóle duuuuża dziewczynka !!! Cieszę się, że pionizację masz za sobą i dobrze poszło. I tradycyjnie brakiem pokarmu się nie przejmuj. Przyjdzie ![]() U mnie w szpitalu powiedzieli, że jedna kropelka siary to 200 cal dla dziecka i to mu naprawdę wystarczy. siasia, wykalacka- kciuki za Was !!! ![]() Dziewczyny- tylko te co dużo przytyły >>12 kg. Jak Wasze brzuchy? Wciągnięte, flaczki? U mnie póki co flaczek, nawet tych rozstępów co się porobiły bardzo nie widać. Mama mnie namawia na pas porodowy ale kurcze ja jak cycam Małego to jestem cała zalana i jeszcze jak mam sobie ten pas zalewać to masakra. Ja przytyłam 20 kg. Na razie jest -12...
|
|
|
#882 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ogólnie personel na położnictwie wspominam okropnie sympatycznie ja niestety nie miałam takiego gadulca, bo wymiotowałam, jak zawsze![]() A rodziłaś w tej salce rodzinnej, czy "na trakcie"? ![]() A w ogóle to pisałaś,że z usg Lila miała być 3300 g, a tu pół kilo więcej! ![]() Mi Bury robił usg to obstawiał 3200g, a było 3000g ![]() Cytat:
teraz to rozchodzisz i będzie ok,) Ze mną na sali też leżała dziewczyna, która się umęczyła sn i się skończyło cc (ale nie umęczyła się aż tak jak ty) i pielęgniarki podchodziły do niej z dużą sympatią, zawsze coś na pocieszenie powiedziały, więc pewnie i Tobie coś tam na osłodę wspomną![]() Z pokarmem się nie przejmuj, przystawiaj malutką często przed każdym podaniem mm. Po mm idziesz do tego ich pokoju noworodkowego, ale można co 3 godziny i one to sobie zapisują...więc no niestety, czasem się trzeba nagadać. Aczkolwiek mi teraz już nic nie gadały, bo wiedziały,że chcę karmić,że Tusię długo karmiłam i widziały jak mi mała wisiała na cycu. Ale niestety na wszystko trzeba czasu, więc dawały mm bez zająknięcia. A ogólnie z jedzeniem to mi się trafiła druga Tuśka. Odkąd jest na piersi to mm nie tknie (przynajmniej nie tykała 3 tygodnie temu jak jej chciała moja mama dać), za to nie ma problemu z jedzeniem mojego pokarmu z butli. Może jedynie trochę mniej akceptuje smoczek, bo Tusia uwielbiała.Obie śpiochy, jedynie Zosia więcej je. Tusia była drobniejsza i gorzej mi też przybierała.
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2016-03-03 o 08:23 |
||
|
|
|
#883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzielna babka z ciebie !!!! ![]() Super ze pionizacja łatwo poszła. Teraz juz ttlko czekać na mleczko. Ja miałam na 3 dzien po cc. Wcześniej tylko żółta siara na lyzeczke i małej do dzioba
|
|
#884 |
|
Zakorzenienie
|
jak u Ciebie noc minęła?
|
#885 | ||
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Miałam dokładnie to samo ![]() Cytat:
Jak scisniesz to nawet kropelka siary nie? U mnie była kropelka i nic poza tym i też się martwilam. 3go dnia, czyli tak jakby dla Ciebie jutro zaczęłam po każdej próbie karmienia traktować piersi laktatorem. 7 min lewa 7 prawa 5 lewa 5 prawa i na koniec po 3 min. Ten dzień był ciężki i upierdliwy, ale na następny dzień laktacja się rozkrecila, a na następny to już byłam w trakcie nawalu
|
|
#886 |
|
Zakorzenienie
|
A wiesz jakiś progres może ?
Po 20 Ja wykapalismy dałam cyca to zygnela po nim nawet nosem poszło i zasnęła po 21-spala do 1. Wstała i zaczęła swoje stekanie - dałam cyca i do wózka wsadzila i zabujalam ja na śmierć bo zasnęła. To spala od 2 - 4 ![]() A potem już nie. Ale i tak to szok ze zasnęła
|
#887 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Dziewczyny, a ja mam do Was pytania trzy:
1) Czkawki. Hania je ma co 2-3 karmienia. Nie ulewa (nigdy jej się nie zdarzyło), ale te czkawki... To taka jej uroda? Czy oprócz tego, że jej przeszkadzają w zaśnięciu coś z nich wynika? 2) Kikut pępowinowy - wczoraj wieczorem odwinela się specjalnie zawinieta pod pępkiem pieluszka i kikut przez 3 h był pod pieluszka (i wiadomo Hania ruszając się ruszała też nim) i zauważyliśmy to dopiero 3 h później przewijając ja. I teraz jest problem bo pojawiła się krew, na body lekki ślad i jak czyscilam patyczkami to oprócz ropki krew i sam kikut widać się bardziej zastrupkował. Ale żadnego podrażnienia, opuchlizny nie ma, po prostu doszło trochę krwi. Przejmować się tym czy czyścić normalnie bo kikut się pewnie może ciut naderwal??? 3) Przemywanie ropiejacego oczka. Od wczoraj nam mocno ropieje. Lekarka kazała się z antybiotykiem wstrzymać do jutra i wiadomo ja też wolę uniknąć tego antybiotyku. Położna mówiła by przemywać to oczko mocna zielona herbata. Lekarka że absolutnie tylko woda przegotowana. A Wy co myślicie? Bo kurcze boję się że przemywanie woda i NaCl tylko oczyszcza a nic nie leczy, a taka herbata może by coś pomogła....??? ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
super Paula! Będzie coraz lepiej, maluszek się przystosowuje do naszych warunków
|
|
#888 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
2.Co do kikuta tez czasem krewka była przy czyszczeniu raz nawet na pępku sama bez czyszczenia ale polozna mnie uprzedził ze krew może się pojawić bo jak kikut odchodzi to może pękać jakieś naczynko. Pod koniec gojenia mieliśmy krewke na patyczku co czyszczenie. Najlepiej zmoczyc patyk octeniseptem i przytrzymać w miejscu gdzie krewka się pojawia i czyscic aż krewki na patyczku nie będzie. Ja tak robiłam i pępka juz nie mamy ![]() 3. Co do oczka się nie wypowiem bo nie wiem.
|
|
#889 |
|
Zakorzenienie
|
Esor ja oczko przemywakam swoetlikiem zaparzalan torebke w pol szkl i przemywalan i pomoglo.
A co do czkawek to normalne moja jeszcze niedawno miala je naokraglo..Aninis super ze pionizacja poszla dobrze ze mna miala cesarke dziewczyna tez. Po calodziennych skurczach i najlepiej zniosla cc. Bo tez sie duzo wycierpuala jak ty. A my tylko po cc zdychalysmy ostro.Pokarmem sie nie przejmuj. Po cc mi mala przystawili i tak z godzine sokala potem na noc ja zabrali i o 8 rano przywieźli i znow przystawili. To w nocy dokarmili mm ale pd wtedy jiz tylko moja siara. Raz ja dokarmilam strzykawka mm. Cycki sie rozkrecily i tobie sie rozkreca ![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Paula mysle ze trochę sie uspokoilas i mala tex super ze jest postep ❤
|
#890 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę że pomógł coś ten espumisan
|
#891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aninis odpoczywaj i zbieraj siły ![]() Esor czkawke u mnie maluch ma ale to nic złego ![]() Krew tez była przy końcówce opadania...przemywaj dalej
|
|
#892 |
|
Zakorzenienie
|
Matko osiwieć idzie. Zadzwoniła babka z przychodni że w poniedziałek nas umawia na wizytę bo lekarz kazał. No co znowu
Mam nadzieję,że chodzi tylko o odbiór tego usg co było robione..
|
#893 |
|
perfumoholiczka
|
Mojemu na ropiejące oczka położne w szpitalu kazały smarować moim mlekiem, mówiły że to naturalny antybiotyk..
|
|
#894 | |
|
Rozeznanie
|
Czkawki - normalne. Z czasem mijają
Kikut - też nic strasznego. Tomkowi długo nie odpadał i położna specjalnie go podcinała gazą (ja byłam przerażona, ale nic się nie stało) i wtedy podkrwawiał. Oczko - z Szymkiem chyba przeszliśmy wszystko. Najlepsza była przegotowana woda i świetlik. Choć i tak skończyło się dwukrotnym przetykaniem kanalika. Antybiotyk mieliśmy dopiero po zabiegu. Do dzisiaj mu to oczko łzawi, podobno taka jego natura. Młodsi już tego nie mieli. Cytat:
![]() ![]() Ja dzisiaj wyruszam w trasę z Tuśką Pogoda do bani, ale nie mam wyjścia. Najpierw ze skierowaniem na usg bioderek (bo trzeba dowieźć przed badaniem), później po starszaka do szkoły i młodego do przedszkola. Bicepsów się dorobię z tym nosidełkiem
|
|
|
|
|
#895 |
|
Wtajemniczenie
|
Ooo... czkawek u nas to jest z 10-15 dziennie. To chyba nie jest złe ale kurcze Mały nałypie się powietrza przy okazji i utyka mu te powietrze w brzuszku.
Nana- Ty pytałaś o temperaturę- u mnie jest 24,5'C i Małemu i tak przy zmianie pieluchy drży cała broda więc ja sobie póki co nie wyobrażam wietrzenia. Z resztą mi przy tej temperaturze ok. 20 wieczorem robi się strasznie zimno i zakładam ciepłego polara. Coś chyba jeszcze nie doszłam do siebie.
|
|
#896 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no ale niby trądzik się nasila u dzieci jak mu gorąco a ostatnio rozprzestrzestrzenił się małemu na czoło ;/ ale powoli już jest lepiej chyba :PDziewczyny mówiłyście o prezentach od tż-tów no więc ja dostałam taki za urodzenie pierworodnego Sama sbie wybrałam co chcę
|
|
#897 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U nas czkawka z 4-5 razy na dzień, najczęściej jak się męczymy z odbiciem to potem leci i czkawka... Nie uwierzycie - dopiero wstałam A tż od dzisiaj w pracy |
||
|
|
|
#898 |
|
Zadomowienie
|
Przesyłam fotę
|
#899 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty byłaś już na u3 nie ? Dawali szczepionkę juz ? Co tam sprawdzali? opowiesz coś
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:32.

nie spalam dzien przed cc z emocji całą noc potem to wiadomo 

z tym że u nas właśnie była taka kupa przy przebieranie że prałam wykładzine w pokoju metr od łó

ale lobuza długo nie umiałam tak umyć :p Teraz raz mylam już w zalewie po kupie, żeby z nią po zimnym korytarzu na golasa nie latać :p

Mam nadzieję,że chodzi tylko o odbiór tego usg co było robione..