Mamusie kwietniowe - część V :-) - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-03, 10:24   #4591
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)

Kopycio juz kilka razy mialam dziwne syyuacje na drodze, najczęściej z brakiem ustąpienia z mojej winy, dlatego kategorycznie odpuszczam od tej pory, naprawde kalafior coraz bardziej zaawansowany
Stary 2016-03-03, 10:34   #4592
duchaa123
Wtajemniczenie

Zamowilam wszystko wyszlo niecale 230 zl wiec spoko . Wiec zamowilam tak : rozek , dla zrezygnowalam z sowkowego bo zaduzo tych sowek he i wybralam szaro rozowy z kroliczkiem , wklad do wozka , przescieradelko , 2 smoczki z lovi , 2 butelki jedna z nuka do mleka a druga z campol do herbatek , 5 pieluch tetrowych kolorowych , termoopakowanie na butelke no i chyba tyle , teraz czekam z niecierpliwoscia na przesylki

Adrian 13.05.2013 r Gabriela 13.04.2016 r
duchaa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 10:34   #4593
patulinka94
Zadomowienie

Madziara historia straszna i faktycznie nie wiem co ludzie mają w głowach żeby ciężarnej opowiadać takie rzeczy i to przed samym porodem...
Ale tak jak kejka pisze, nie masz co się zamartwiac. Niestety ludzie tacy są, a my musimy mieć świadomość że w każdym, nawet najlepszym szpitalu zdarzają się sytuacje tragiczne. I Nie zawsze jest to wina lekarza.
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 10:35   #4594
MiniMonix
Zakorzenienie

Iwoncia81

Wczoraj o 16 byłam siku, a że w kuchni zrobiłam chińszczyznę to poszłam sobie podebrać z patelni i nagle poczułam że coś mi pociekło. Musiałam zmienić majtki i spodnie - normalnie jakbym się posikała albo to wody były .. w każdym razie nie żaden śluz ani biała wydzielina. Pomyślałam ok, nie będę panikowała jak kiedyś co pojechałam do szpitala i poczekam spokojnie na dalszy rozwój wydarzeń. Zmieniłam bieliznę, gacie i włożyłam papier toaletowy, żeby zobaczyć czy nadal coś będzie ciekło i się położyłam. No i nic już poza normalną wydzieliną do tej pory nie było. Jakby wody ciekły, to chyba by sobie tak podciekały przecież cały czas nie?

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 10:37   #4595
patulinka94
Zadomowienie

MiniMonix jakby to były wody to by ciekły i ciekły. Uświadomił mnie wczoraj gin, teraz możemy mieć właśnie takie duże ilości śluzu i z tego co tutaj dziewczyny pisza to chyba większość z nas ma takie problemy w 3 trymestrze.

Aa No i Kypcio kochana gratulacje dla mamy! Wierzę że dalej będzie taka dzielna i wszystko będzie dobrze
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 10:44   #4596
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość
Kopycio juz kilka razy mialam dziwne syyuacje na drodze, najczęściej z brakiem ustąpienia z mojej winy, dlatego kategorycznie odpuszczam od tej pory, naprawde kalafior coraz bardziej zaawansowany
Oj , widzę że nie tylko ja do jazdy się nie nadaję w ciąży.. Mi jakoś złośliwie ludzie na pasy się wpierdzielają :P
Cytat:
Napisane przez duchaa123 Pokaż wiadomość
Zamowilam wszystko wyszlo niecale 230 zl wiec spoko . Wiec zamowilam tak : rozek , dla zrezygnowalam z sowkowego bo zaduzo tych sowek he i wybralam szaro rozowy z kroliczkiem , wklad do wozka , przescieradelko , 2 smoczki z lovi , 2 butelki jedna z nuka do mleka a druga z campol do herbatek , 5 pieluch tetrowych kolorowych , termoopakowanie na butelke no i chyba tyle , teraz czekam z niecierpliwoscia na przesylki
Masz jakieś sprawdzone termoopakowanie na butelkę?
Cytat:
Napisane przez patulinka94 Pokaż wiadomość
Madziara historia straszna i faktycznie nie wiem co ludzie mają w głowach żeby ciężarnej opowiadać takie rzeczy i to przed samym porodem...
Ale tak jak kejka pisze, nie masz co się zamartwiac. Niestety ludzie tacy są, a my musimy mieć świadomość że w każdym, nawet najlepszym szpitalu zdarzają się sytuacje tragiczne. I Nie zawsze jest to wina lekarza.
Różne rzeczy mogą się dziać, ale nie ma co brać tego do siebie. Ja dwa razy spotkałam się z przykrymi sytuacjami z udziałem ciężarnych, ale co mam zrobić.. tylko mieć nadzieję, że mnie taka sytuacja nie spotka.

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:
Napisane przez patulinka94 Pokaż wiadomość
MiniMonix jakby to były wody to by ciekły i ciekły. Uświadomił mnie wczoraj gin, teraz możemy mieć właśnie takie duże ilości śluzu i z tego co tutaj dziewczyny pisza to chyba większość z nas ma takie problemy w 3 trymestrze.

Aa No i Kypcio kochana gratulacje dla mamy! Wierzę że dalej będzie taka dzielna i wszystko będzie dobrze
No śluz to nie był na pewno, więc raczej nie wysiusiałam się do końca i jak się ruszyłam to poleciało :P

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

Stary 2016-03-03, 10:46   #4597
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kopycio Pokaż wiadomość
A Ty gdzieś z moich okolic? do Warszawy mam 60 km wiec rodzę u siebie, poza tym szpital ma dobre opinie i nie widze sensu szukac gdzieś dalej dziekuje za kciuki
Masz racje juz niedługo bedzie zdziwienie ze my jeszcze w dwupaku

Dziekuje
Ja kino odpuściłam juz dwa miesiące temu.. Niewygodnie, glosno co do auta to uwazaj na siebie, teraz i pogoda średnia i inni tez kiepsko jeżdżą. A nam puchną mózgi i koncentracja nie ta
myślałam ze jakos blizej, ja Wawie mieszkam i pomyslałam ze spytam, bo kto wie może bysmy sie na porodowce spotkaly

w Twoim przypadku nie ma sensu szukać i kombinować skoro szpital jest ok
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-03-03, 11:06   #4598
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kopycio Pokaż wiadomość

Jakis mam lepszy humor. Mama jest po pierwszej dawce i zniosła wszystko super (odpukać!) jestem z niej dumna wierze, ze bedzie tak dalej i wszystko w koncu sie ułoży

Miłego dnia kochane!
Kciuki za mame, zeby mało boleśnie przeszła chemie
Cytat:
Napisane przez MiniMonix Pokaż wiadomość
Iwoncia81

Wczoraj o 16 byłam siku, a że w kuchni zrobiłam chińszczyznę to poszłam sobie podebrać z patelni i nagle poczułam że coś mi pociekło. Musiałam zmienić majtki i spodnie - normalnie jakbym się posikała albo to wody były .. w każdym razie nie żaden śluz ani biała wydzielina. Pomyślałam ok, nie będę panikowała jak kiedyś co pojechałam do szpitala i poczekam spokojnie na dalszy rozwój wydarzeń. Zmieniłam bieliznę, gacie i włożyłam papier toaletowy, żeby zobaczyć czy nadal coś będzie ciekło i się położyłam. No i nic już poza normalną wydzieliną do tej pory nie było. Jakby wody ciekły, to chyba by sobie tak podciekały przecież cały czas nie?
Standard... Jeżdże w samochodzie z ręcznikiem pod tyłkiem, bo wkładki czasem nie daja rady.

Kciuki za wizyty i gratuluje zakupów.

U mnie dzis pranie nosidełka zakończone- czek świeżutkie na Leona.
Stary 2016-03-03, 11:09   #4599
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Iwoncia81

A nie ucisnął Ciebie może maluch na pęcherz? Bo mnie czasem sie rozciągnie nieboleśnie i nura w pęcherz niby nie popuszczam bo staram sie to utrzymać ale biegusiem do wc
Wody to sie raczej sączą powolutku i jest to wodniste chyba raczej. Mnie wody w poprzeniej ciąży nie odeszły więc nawet nie wiem jak sie to dokładnie odbywa
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 11:16   #4600
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Kciuki za mame, zeby mało boleśnie przeszła chemie

Standard... Jeżdże w samochodzie z ręcznikiem pod tyłkiem, bo wkładki czasem nie daja rady.

Kciuki za wizyty i gratuluje zakupów.

U mnie dzis pranie nosidełka zakończone- czek świeżutkie na Leona.
No nie jest to nic fajnego niestety. Ja poza wkładką mam chusteczkę higieniczną. Tak często muszę korzystać z toalety, że szok.. z tym, że wtedy wydzielina jest biała a to wczorajsze to była awaria moczowa :P
Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
A nie ucisnął Ciebie może maluch na pęcherz? Bo mnie czasem sie rozciągnie nieboleśnie i nura w pęcherz niby nie popuszczam bo staram sie to utrzymać ale biegusiem do wc
Wody to sie raczej sączą powolutku i jest to wodniste chyba raczej. Mnie wody w poprzeniej ciąży nie odeszły więc nawet nie wiem jak sie to dokładnie odbywa
Dlatego nie panikowałam jakoś straszliwie i czekałam na rozwój wydarzeń :P Kochana! Mnie cały czas uciska

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

Stary 2016-03-03, 11:54   #4601
ania_mala
Zadomowienie

MiniMonix Też mi się zdarzyła taka "awaria moczowa" Muszę uważać przy kichaniu

Kopycia Twoja mama jest bardzo dzielna, oby dalej tak chemię znosiła.

Historie okołoporodowe Też mnie zaskakuje ludzka głupota. Każdy tylko atakuje przerażającymi historiami..zero myślenia o innych.

Gosiaczek Już niedługo i skończą się leki, skurcze i inne ciążowe niedogodności..

Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze!

Rano złapał mnie taki skurcz łydki,że normalnie do teraz mnie boli:/ Chyba trzeba zacząć łykać magnez, bo do tej pory brałam kiedy mi się przypomniało...
ania_mala jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-03, 11:58   #4602
renata3_
Rozeznanie

wkładka do wanienki
Widzę że większość nie będzie używała ale ja chyba kupię taką jak w linku http://allegro.pl/lezaczek-frotte-do...014398703.html bo będę robiła jeszcze inne zakupy u tego sprzedawcy to dorzucę tą wkładkę. Niewiele tracę jeśli nie będę jej używała.
Stary 2016-03-03, 11:59   #4603
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:

Dlatego nie panikowałam jakoś straszliwie i czekałam na rozwój wydarzeń Kochana! Mnie cały czas uciska
Mnie też jak chodze sobie chyba podusie z niego robi
Stary 2016-03-03, 12:14   #4604
Anastazja_91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
myślałam ze jakos blizej, ja Wawie mieszkam i pomyslałam ze spytam, bo kto wie może bysmy sie na porodowce spotkaly
Lucy, a w którym szpitalu zamierzasz rodzić? Ja mieszkam w Warszawie i planuję rodzić na Madalińskiego, bo to rzut beretem ode mnie.

Jakoś ciężko mi się wbić w Wasze rozmowy, tyle piszecie i już długo się znacie
Anastazja_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 12:29   #4605
lulka19
Zakorzenienie

Wody można chyba poznać po zapachu, i tym odróżnić od moczu ?
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 13:32   #4606
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Co tu taka cisza? Chyba kazda obiad szykuje:P ja zdążyłam upiec ciasteczka na jutrzejsze urodziny dla szwagierki i jestem w trakcie robienia gulaszu z indyka z pieczarkami a do tego mix salat z papryka szczypiorkiem pomidorem ogórkiem i rzodkiewka
Stary 2016-03-03, 13:40   #4607
annihilate
Rozeznanie

Lulka mi się wydaje, że jak ktoś dużo pije to i ten mocz może nawet nie pachnieć (śmierdzieć ) i być bardzo jasny.

Ja to w ogóle mam wrażenie, że co 5 min chodzę do toalety :/
I żebra mnie dzisiaj strasznie bolą

PIOTR 08.04.2016
annihilate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 13:56   #4608
justyna_fli
Zadomowienie

Ja zaraz na wizyte lece. Kurcze w ogole sie nie ekscytuje tymi wizytami tak jak Wy, bo nigdy nie mam zadnego usg tylko te daremne pomiary brzucha No i chwile na posluchanie serduszka. Maly mi sie od kilku dni zaczal wbijac chyba w szyjke, o mamo jak to boli Mam jeszcze glupie pytanie - jezdze codziennie autobusami i one tak strasznie trzesa, bo maja wyjechane zawieszenia chyba od dziur... I w ogole nie uwazaja tylko z calym impetem wpadaja w te doly Az mi nieraz zeby dzwonia... Czy to moze zaszkodzic dziecku/szyjce?
Dawidek 31.10.2018
justyna_fli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 13:56   #4609
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez renata3_ Pokaż wiadomość
wkładka do wanienki
Widzę że większość nie będzie używała ale ja chyba kupię taką jak w linku http://allegro.pl/lezaczek-frotte-do...014398703.html bo będę robiła jeszcze inne zakupy u tego sprzedawcy to dorzucę tą wkładkę. Niewiele tracę jeśli nie będę jej używała.
Ja taki kupiłam.

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
No nie bardzo właśnie można.. Jakby to było tak łatwo odróżnić to bym nie zastanawiała się czy to mocz czy nie :p

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

Stary 2016-03-03, 14:08   #4610
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Justyna szkoda ze nie mozesz podglądać maluszka na usg, ale najważniejsze ze serduszko posłuchasz

Ja w 4 miesiącu ciąży pytalam lekarza o wyjazd autobusowy który trwał 12h i on wlasnie zwrócił uwagę na to, ze jesli droga autostradowa to spoko dal mi zielone światło bo jakby telepalo to niezbyt korzystnie dla brzuszka, ale dlaczego to juz nie wiem
Stary 2016-03-03, 14:11   #4611
valaria
Raczkowanie

wkładki do wanienki - my dostaliśmy od znajomych takie właśnie co jak gosiaczek071 pokazała - foczka się to nazywa? plastikowe takie leżadełko czy co. Wypróbujemy, zobaczymy

a te komentarze ciążowe... byłam ostatnio w pracy L4 zanieść to oczywiście napadło mnie 15 bab znających się na wszystkim. I każda poczuwała się upoważniona do wyrażenia zdania na temat tego jak wyglądam, jaki mam brzuch i czy i co mi urosło. No ileż można.. na szczęście pojawiłam się tam już ostatni raz, bo następne chorobowe już przekażę posłańcem. Mimo, że wiem, że chcą być miłe i w ogóle, niekoniecznie chcę, żeby oglądały mnie z każdej strony i dociekały czy urosło mi siedzenie A najgorsza jest taka jedna, co to wszystkie rozumy pozjadała i zawsze na każdy temat musi swoje powiedzieć. Koleżanki pytały się, jak się czuję więc bez wnikania w szczegóły rzuciłam tylko, że postraszył mnie doktor przedwczesnym porodem. No i tamta wyżej wymieniona oczywiście musiała wszystkim opowiadać, jak to jej córka też miała urodzić przed terminem a przenosiła.. historia, którą już każdy słyszał dziesięć razy bo wtrąca ją przy każdej sposobności. No ale ona jest wyznacznikiem zawsze i wszystkiego i po trzech latach pracy z nią nauczyłam się jej nie słuchać Chyba niektórzy już tak mają...
valaria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 14:12   #4612
Iwoncia81
Zakorzenienie

Kurde, w domu mi net padł
Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Ja mam nawet mocz czasem przeźroczysty bo pije dużo i chodze co chwile do wc z zapachem to nie wiem

Cytat:
Napisane przez annihilate Pokaż wiadomość
Lulka mi się wydaje, że jak ktoś dużo pije to i ten mocz może nawet nie pachnieć (śmierdzieć ) i być bardzo jasny.

Ja to w ogóle mam wrażenie, że co 5 min chodzę do toalety :/
I żebra mnie dzisiaj strasznie bolą
O, własnie

Cytat:
Napisane przez justyna_fli Pokaż wiadomość
Ja zaraz na wizyte lece. Kurcze w ogole sie nie ekscytuje tymi wizytami tak jak Wy, bo nigdy nie mam zadnego usg tylko te daremne pomiary brzucha No i chwile na posluchanie serduszka. Maly mi sie od kilku dni zaczal wbijac chyba w szyjke, o mamo jak to boli Mam jeszcze glupie pytanie - jezdze codziennie autobusami i one tak strasznie trzesa, bo maja wyjechane zawieszenia chyba od dziur... I w ogole nie uwazaja tylko z calym impetem wpadaja w te doly Az mi nieraz zeby dzwonia... Czy to moze zaszkodzic dziecku/szyjce? rosi:
Ja już siedze w poczekalni i stres że szok.... jestem w kolejce druga a przyjmuje o 16tej.
Mam nadzieje że wyjde z uśmiechem na ustach z tego gabinetu rosi:
Stary 2016-03-03, 14:16   #4613
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Iwoncia nie stresuj się, na pewno wszystko będzie dobrze jestesmh juz za daleko by moglo cos stanąć na drodze do naszych malych-wielkich szczęść

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-03-03, 14:19   #4614
gosiulka22
Wtajemniczenie

Nie było mnie pół dnia a tu nie ma co nadrabiać :P
Co do śluzu ja tam nie mam nic ani śluzu, ani upławów, ani moczu nie popuszczam. Nic. Wiec i wkładek nie zakładam. W pierwszej ciąży tez nic nie miałam do samego końca i lekarz mówi że bardzo dobrze ale wiem że wiele kobiet ma z tym problemy
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 14:22   #4615
Iwoncia81
Zakorzenienie

Tabaska staram sie nie denerwować ale już mam taką nature niestety Boje sie żeby mnie nie zagnał do szpitala bo bym nie zniosła psychicznie. Jakbym miała zostawić tego mojego urwiska 4letniegi w domu to nie wiem... Jak pomyśle że na poród mam go zostawić 4 dni najmniej to mnie trzęsie
Kurde zaś mi sie brzuch spina. Nienawidze siedzieć!
Stary 2016-03-03, 14:22   #4616
gosiulka22
Wtajemniczenie

JA tez mam mocz tak jak piszę Iwonka prawie przeźroczysty, nawet bezzapachowy no jak nie mocz i nie wiem czy bym potrafiła odróżnić mocz od wód płodowych.

Iwonka spokojnie, wszystko na pewno jest w porządku
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 14:24   #4617
Polinezyjka
Zakorzenienie

Wróciłam z super milutkiego spotkania z koleżanką z pracy : roza:

I poszłam spać no ja to mam strasznie śpiący ten 3 trymestr. W pierwszym w ogóle nie chciało mi się spać.

Muszę się ubrać i do sklepu skoczyć po zakupy na obiad

GOOGLE
niestety nie znalazłam tego! Pozmieniali coś i już nie widzę tej analizy szkoda

Cytat:
glupie komentarze
Ja dzis rano dostalam komunikat niewerbalny Stoje na przystanku i podjezdza moj autobus. Kierowca otwiera drzwi, jeden rzut oka na mnie i co? Obniza mi podloge do autobusu zebym weszla Musze jak niezly wieloryb wygladac
Dobre
W PL to tak zniżają tylko dla wózków hehe, ale w anglii to pamiętam, że wsiadało się od strony kierowcy tylko to faktycznie widział kto wchodzi
Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
Polinezyjka oby szampony mężowi podpasowały, ja też próbowałam swojego przestawić na te bardziej naturalne ale po przeciwłupieżowym Babuszki agafii było jeszcze gorzej
więc niestety nadal bulimy prawie 30 zł za jedyny apteczny, który mu służy
Jak nie podpaują to oddam komuś z rodziny
Cytat:
Mnie ostatnio w biedrze para z dzieckiem przepuścila, nie chcialam ale się uparli i jakiego zażenowania doznalam jak nie mogłam z wózka powyciągać produktów, między kasami bylo ciasno, brzuch przeszkadzal żeby się nachylić, nie dalam rady stanąć bokiem do wózka ani żeby przejść na jego przod, jak podeszlam bliżej kasy bylo troche szerzej i jakos wyciagnelam, ale aż mi sie gorąco zrobiloz nerwów haha
O to ja też zawsze się z tym meczę raz sie zablokowałam bo chciałam przejść równo z wózkiem i barierką i no nie zmieściłam się hehe

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Iwoncia trzymam kciuki

ZAKWASY
o jakie mam cudowne zakwasy na łydkach !!! i udach i rękach
ale przede wszystkim na łydkach ehhee
YOGA POWER
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 14:29   #4618
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
No nie jest to nic fajnego niestety. Ja poza wkładką mam chusteczkę higieniczną. Tak często muszę korzystać z toalety, że szok.. z tym, że wtedy wydzielina jest biała a to wczorajsze to była awaria moczowa :P

Dlatego nie panikowałam jakoś straszliwie i czekałam na rozwój wydarzeń :P Kochana! Mnie cały czas uciska
mnie wczoraj coś kłuło w szyjce ale po leżeniu przeszło
Cytat:
Napisane przez Anastazja_91 Pokaż wiadomość
Lucy, a w którym szpitalu zamierzasz rodzić? Ja mieszkam w Warszawie i planuję rodzić na Madalińskiego, bo to rzut beretem ode mnie.

Jakoś ciężko mi się wbić w Wasze rozmowy, tyle piszecie i już długo się znacie
ja w Bielańskim, chyba ze bedzie wysyp rodżacych to wtedy tez Madalińskiego rozważam

a chodziłaś do szkoły rodzenia?

Cytat:
Co tu taka cisza? Chyba kazda obiad szykuje:P ja zdążyłam upiec ciasteczka na jutrzejsze urodziny dla szwagierki i jestem w trakcie robienia gulaszu z indyka z pieczarkami a do tego mix salat z papryka szczypiorkiem pomidorem ogórkiem i rzodkiewka
ja właśnie ze spacerku wróciłam, jest tak pięknie ze grzech siedziec w domu
krupniczek już ugotowany, teraz jeszcze kurczaka w sosie śmietanowo ziołowym musze zrobić

wczoraj miałam takiego lenia ze byliśmy na kebabie i ciągle sobie tlumacze ze to jeden ze zdrowszych fastfoodów

Twój obiad brzmi pysznie
Cytat:
Ja zaraz na wizyte lece. Kurcze w ogole sie nie ekscytuje tymi wizytami tak jak Wy, bo nigdy nie mam zadnego usg tylko te daremne pomiary brzucha No i chwile na posluchanie serduszka. Maly mi sie od kilku dni zaczal wbijac chyba w szyjke, o mamo jak to boli Mam jeszcze glupie pytanie - jezdze codziennie autobusami i one tak strasznie trzesa, bo maja wyjechane zawieszenia chyba od dziur... I w ogole nie uwazaja tylko z calym impetem wpadaja w te doly Az mi nieraz zeby dzwonia... Czy to moze zaszkodzic dziecku/szyjce?

słuchani serduszka tez jest fajne

co do autobusów tez sie nad tym zastanawiałam bo w miejskich nieźle telepie czasem

mam nadzieje ze nam to nie zaszkodzi, ja staram sie nie siadać na tych siedzeniach na kole bo mam wrażenie ze tam bardziej trzęsie
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 14:37   #4619
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
JA tez mam mocz tak jak piszę Iwonka prawie przeźroczysty, nawet bezzapachowy no jak nie mocz i nie wiem czy bym potrafiła odróżnić mocz od wód płodowych.

Iwonka spokojnie, wszystko na pewno jest w porządku
Dziękuje Ci bardzo

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Iwoncia trzymam kciuki

O kule ale gin zarobi juz nas 7
Stary 2016-03-03, 14:41   #4620
a_g_ata
Rozeznanie

Dziewczyny jutro jest pogrzeb wujka TŻ...to mąż siostry taty TŻ :p widziałam go raz w życiu na ślubie..i teraz moje pytanie..czy iść na pogrzeb ? Ja bym poszła, bo się czuje ogólnie ok, pogoda jest spoko wiec czemu nie...ale jak babcia się dowiedziała,ze na pogrzeb IDE to omowi,ze w ciąży się na pogrzeby nie chodzi, i nie można patrzeć na nieboszczyka bo wtedy poród się nie uda...babciowe zabobony...

Wiecie..zawsze mogę się wymigac złym samopoczuciem...
Ale na pewno Milo by było tej cioci jakby dużo osób się zjawiło..

Sama nie wiem...

Nie wierze w zabobony...ale trochę babcia mnie przestraszyła...
3.08.2015- dwie kreski
10.04.2016- dzidzia
a_g_ata jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości