|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3031 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część II.
Cytat:
Słyszałam, już o tym, że hurtownie wyprzedają za granicę. Ale Wrocław jest duży więc na pewno jeszcze coś znajdziesz. Tyle, że może zadzwoń - żeby nie jeździć specjalnie. ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Bo dieta to najzdrowsza opcja z tych 3 i czasami zmiana nawyków żywieniowych wystarcza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3032 |
Rozeznanie
|
A ja wlaśnie nadciśnienia nie mam i boje się że jak zazyje ten lek to mi całkiem je obnizy
![]()
![]() |
#3033 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja biorę mieszankę clexane i acard bo podobno te leki skombinowane razem naprawde pomagają. Fakt, ze nadal mam mojego maluszka moze być wlasnie dzieki tym lekom. Lepiej się upewnić niz pózniej żałować. Ja w pełni zaufałam mojemu ginowi chociaz łatwo nie było i dobrze na tym wyszłam. Jedynie co mnie zastanawia to ta wysoka dawka którą masz zaleconą. Mysle, ze az tyle acardu nie jest potrzebne, ale ja sie nie znam ![]() TinkerrBell Tylko mam problem z receptą. Gin kazal mi wykupywac clexane z apteki kolo niego bo moje recepty nie mają napisanej znizki ciazowej (nie rozumiem dlaczego). Kazał mi w tamtej aptece mówić, ze lek na znizkę, a apteka pozniej zgłosi do niego. Cos mi kręci ten lekarz, a ja sie kompletnie nie znam :/ Jak bede na nastepnej wizycie to przedstawie ginowi sytuacje i zobacze co zrobi. Narazie mam jeszcze dwa pudełka więc spokojnie moge poczekać. Tylko zebym zdołała zebrać zapas własnie. Edytowane przez Talantea Czas edycji: 2016-03-03 o 19:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3034 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja dostałam Metformin. ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
Teraz jest jeszcze młoda, ale przy nietrzymaniu diety podczas brania insuliny w przyszłości mogą wystąpić bardzo przykre konsekwencje. ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
Aż mnie dreszcze przeszły......Straszne... .Ja też mam ostatnio straszne zaparcia. Nie mogę się załatwić przez 3-4 dni;/ ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3035 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3036 |
Zadomowienie
|
Dodzwoniłam się, ale w pracy jak mój szef mi przez ramię zagląda to nie chcę na forum wchodzić, bo jak już wspominałam ten fiolet jest oczo☠☠☠ny
![]() ![]() Amnio wyszło ok. Nie wyszły żadne wady, które można stwierdzić poprzez amnio. Na 100% syn ![]() Natomiast moje badanie genetyczne wyszło coś nie tak. Mam niski poziom czegoś tak, co ma związek z ZD. Ale nie do końca zrozumiałam co a z pośpiechu zapomniałam poprosić by wysłała mi to na maila. Ale będę w środę to poproszę o kopię wyniku. W każdym bądź razie, będę mięć częstsze USG by kontrolować czy wszystko jest ok. Zadzwoniłam do mamy i poprosiłam ją by pogadała z tatą albo z kimś z rodziny. Bo ja jestem pewna, że kiedyś jak byłam w liceum byłam w Jarocinie u rodziny to tam gdzieś był chłopak z ZD. Ale nie pamiętałam jaka to relacja była. Moja babcia miała 13 sióstr.... Okazuje się, że jedna z tych sióstr miała syna - czyli kuzyna taty z ZD. Podobnie siostra mojej prabaci miała syna z ZD. Czyli mogę być jakimś nosicielem jakiegoś genu jednak;/ Tylko teraz nie wiem, czy skoro Amnio wyszła ok - to czy jeszcze coś może ulec zmianie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3037 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jestem po lekarzu. Jest wszystko ok. Po zamykane na cztery spusty, szyjka długa ale miękka. Taki mój urok bo z Jagodą tez tak miałam. Mam brać 3 razy dziennie duphaston i 3 razy dziennie magnez. Lekarz miał dzisiaj pierwszy dzień nowy sprzęt i jakieś bajery na mnie sprawdzał ![]() ![]()
![]() |
#3038 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3039 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3040 |
Wtajemniczenie
|
Strasznie się ciesze ze te skurcze nie podziałało jakoś źle na ciążę. Mam nadzieje ze leki to szybko unormuja.
#3041 |
Wtajemniczenie
|
A to nasza mała alienica z profilu
#3042 |
Raczkowanie
|
Czytałam sporo o nim. Bardzo dużo ma pozytywnych opinii jest przede wszystkim wielo funkcyjny a więc wygodny kompaktowy lekki poręczny wada podobniez jest to ze jest bardziej sztywny co oznacza że po nierównym podlozu ciężej jest prowadzić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3043 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3044 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
cieszę się że amio ok ![]() Cytat:
![]() ![]() Czuję jakiś niepokój... chce już połówkowe, żeby dowiedzieć się czy wszytsko ok ![]()
![]() |
#3045 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No to i tak na taka cene ma mało wad ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3046 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3047 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja też byłam wczoraj na wizycie. Wszystko w porządku, jedynie łożysko dość nisko, ale lekarz powiedział, że do 20tc może się jeszcze podnieść i mam się nie martwić. Potwierdził też u nas płeć i będzie Dziewczynka Jak to lekarz stwierdził "No ewidentnie widzę Kuciapkę" ![]() A ja zaczęłam mój dzień o 5... obudziłam się na siku i już nie zasnęłam ![]()
![]() |
#3048 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mi się wydaje,że ten Twój wynik chyba nie ma znaczenia..może to jakiś gen recesywny, który ujawnia się tylko w połączeniu z innym, jeśli amnio ok.. Cytat:
![]() ![]() ![]() hehe..też mam takie zdjęcie z 12tyg. Cytat:
![]() ja zaraz wstaje i przed 9tą ruszam do gina..będę pewnie koło południa..proszę o kciuki...bo też czuję niepokój ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3049 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziękuję za miłe przyjęcie. Lista imion które bierzemy pod uwagę jest jeszcze dłuuga, planujemy przysiąść w weekend, może wtedy coś postanowimy ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3050 |
Przyczajenie
|
Witam,
Jestem nowa na wątku ![]() ![]() To moja druga ciąża. Mam 19-miesięcznego synka. Teraz termin porodu planowany jest na 17 sierpnia. W pierwszej ciąży od połowy piątego miesiąca miałam skracającą się szyjkę i zalecane duużo leżec w łóżku. Teraz na razie jest ok, ale swoje doświadczenie mam i boje się, że będzie podobnie. To tyle na sam początek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3051 | |
Zadomowienie
|
Zazdroszcze Wam tych dziewczynek
![]() ![]() Jak bylam w ciazy z Oliwia to bardzo chcialam by byla synkiem. Jak sie okazalo, ze dziewczynka to przepadlam. Zakochalam sie i nie bylo odwrotu. Teraz juz sie oswoilam z mysla, ze to bedzie chlopiec, ale nie czuje tego samego jak w pierwszej ciazy. Nie wiem, czy ja sie po prostu odcielam od tej ciazy z tego calego stresu, czy to wina tego, ze jestem troche zawiedziona ![]() Czasami mysle sobie, ze co sie stanie jak nie bede potrafila pokochac synka tak samo jak Oliwki...buuuuuu. Mowilam Wam, ze moja kondycja psychiczna siada? ![]() ![]() Na pocieszenie powiem Wam, ze mam kolezanke w pracy, ktora jest w 32 tygodniu i ma juz na plusie 21kg. Na polowkowym miala +15. Takze te moje 5 to wydaje sie kropla w morzu.....Oby wiecej niz dodatkowe 5 mi nie przybylo. ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3052 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Już jestem w Bydgoszczy ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ech, biedaku ![]() Cytat:
hej, gratuluję dziewczynki! ![]() Cytat:
![]() Super ![]() Cytat:
Kurcze niech Ci koniecznie wystawi ze zniżka, bo możesz mieć faktycznie problem by skompletować całość w jednej aptece. Może jakieś zamówienie przez ta aptekę by przeszło? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Dobrze, ze wszystko ok ![]() ![]() Cytat:
Kolejna dziewczynka! Gratuluję ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3053 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem to koniec maja-początek czerwca przede na l4. Mam nadzieję, ze Bobo będzie grzecznie siedzialo i czekało. 2 ostatnie dni i widać wyraźnie wybrzuszenie podbrzusza. I czuć ręką twarde miejsce. Dobrze, ze mam dziś wizytę, bo nie wiem czy wszystko ok. Czy tak ma być, czy ta twardości jest podejrzana. Jak leżę nie da się tego nie wyczuć. Nawet bratanica wczoraj zwróciła uwagę, że brzuch wystaje inaczej niż zwykle. |
![]() ![]() |
![]() |
#3054 | |||
Zakorzenienie
|
Dziendoberek
![]() Wstało mi sie dzisiaj wczesniej. Sąsiad z dołu machał młotkiem i juz nie mogłam zasnąc ![]() Cytat:
![]() Ciekawa jestem ile z tych chłopców na wątku zostanie chłopcami własnie przez to ![]() Cytat:
![]() Ja tez mam pewne obawy jesli jednak okaze sie syn, ale i tak bede kochala całym sercem ![]() Cytat:
Co do recepty bede gadac z ginem. Musi mi inaczej to napisać bo bedzie dupa blada ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3055 | ||||
Rozeznanie
|
Babygirl1990 witaj i czuj się jak u siebie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratuluję dzewczynki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() agisia84 witaj ![]() Ja mam dziś ostatni dzień chorobowego leniuchowania w łóżku, w pon. rano idę na badania: cytologia, mocz, morfologia i toxo, a we wt. wizyta - już się nie mogę doczekać choć nie wiem, czy będzie USG. A tak bardzo chciałabym poznać płeć ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3056 |
Raczkowanie
|
Tak was czytam dziewczyny i czytam i strasznie się martwię
![]() Piszecie o ruchach, kulkach w podbrzuszu, rosnących brzuszkach a u mnie nic ![]() Ani ruchów, ani kulek a i wg mnie brzuch mam bez zmian. Do tej pory zwalałam wine na otyłość ale jutro stuknie mi 19+0 i nic. Witajcie nowe mamusie i gratuluje wszystkim płci ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3057 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- No i mamy typ na imię ![]() ![]()
![]() |
#3058 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
Gratuluję dziewczynek oraz witam nowe mamusie. Ja dzisiaj bardziej cierpiąca a raczej od wczoraj. Odkąd wczoraj wstałam bolały mnie nogi od kolan w górę. Chodziłam jak taki pingwinek. Dzisiaj boli mnie już tylko lewa noga ale za to boli też pachwina ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3059 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przeciez niektóre kobiety nie zawuwarzają, że są w ciązy przez cała ciąze i nagle rodzą zszokowane ![]() slo_nk_o Oj musi byc Tobie bardzo cięzko. Strasznie dziwne te bóle ![]() Edytowane przez Talantea Czas edycji: 2016-03-04 o 10:06 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3060 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:21.