|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4771 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
Moniczki
Wstawię ci na pocieszenie swoje bioderko na fb ![]()
#4772 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4773 |
Zakorzenienie
|
Iwnocia gratki za wizytę
![]() Co do rodzenia po donoszeniu ciąży, dla mnie to głupota. dziecko powinno być w brzuchu do 40 tyg. Każdy dzień się liczy... Ja bardzo bym chciała żeby mój posiedział choć do 38 tygodnia, ale jakby mógł być te 40 byłabym przeszczesliwa. Tylko moje ciśnienie jest dla niego niebezpieczne, ale chcę podtuczyć go by nie był taki malutki... ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Kejka a może Twój ból był związany z mała ilością wód? Kiedy masz USG? daj znać jak jest ułożony bo aż ciekawa jestem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4774 |
Zakorzenienie
|
Velika! Cieszyliscie sie hahahah
![]() ![]() Gosiaczel haha jak znajdziesz jakies ciekawe tutorisle z konturowania to podeślij bo tez się uczę i tez mam wrażenie ze cos zle mi to wychodzi ![]() ![]() ![]() ![]() A mąż dobry heheheh ![]() Ja jak ostatnio bylam w pracy to sie pięknie wymalowałam moimi nowymi kosmetykami, pierwsze pytanie od kolegi : Czemu masz taka tapetę na twarzy? Normalnie sie chyba nie malowalas? Nie maluj sie! Ladniej wyglądasz bez tej tapety. Wcielo mnie! Bo naprawde nie miałam jakiegoś mocnego tego makijażu! Fluid i troszkę brazera i według mnie wyglądałam rewelacyjnie ![]() Kejka ale Kochany Twój mąż <3 strachu sie najadl! Lulka! Ja to samo! Zostalam ostatnia hehehe wszystkie kuzynki i koleżanki porodzily ![]() Kopcio ) to samo usłyszałam od wspolokatorki jak zobaczyla balkon hehehe powiedziała mi : Chcialas je zabić to teraz sprzątaj po nich haha ![]() Moje sposoby na te ciule to byly np: O 4 jak robilo sie jasno one zaczely bzykanko i gruchanko, wtedy ja otwierałam balkon krzycząc na nie i obok lozka lezal domestos, xalewalam nim byle jak balkon na wszystkie strony i miałam chwile spokoju. Niestety bardzo szybko przyzwyczaily sie do jego zapachu. A historia z psem ![]() Dobra lecę na jogę ! Mam dalej zakwasy w myślach hehe
![]() |
#4775 |
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe - część V :-)
Kejka moja tez sie kręci jak szalona ale ciagle czuje ta twarda główkę pod zebrami
![]() Bo brzuchu widzę ze raz dupka i tułów po jednej stronie raz po drugiej. 2 tyg temu miałam taka akcje ze 4 godziny sie wiercila i wctyn czasie mega mi sie wymiotować chciało. Tz musiał zatrzymać auto wyszłam i głęboko oddychałam bo bym pawia puściła. I miałam nadzieje ze sie wtedy odwróciła ale nie ona twardo siedzi dupskiem na dole ![]() Co rano jak wstaje sprawdzam czy twarda główka jest u góry w nocy sie przekręcam leżę tez na plecach z miednica wyżej zeby sie cis zadziało ale póki co Maja ani śni współpracowac ![]() A tak w ogóle to u mnie tez dziś 36 tydz 0 dni ![]()
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja ![]() ![]() Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2016-03-04 o 09:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#4776 |
Zakorzenienie
|
Poli na yt oglądałam tutki. Fajny kanał ma ta red lipstick monster. Troche irytująca, ale chyba sie zna na rzeczy. Ale to prędzej martinix pomoże
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4777 |
Zadomowienie
|
Danika gin mówiła żeby jak najwięcej leżeć. Kiedy tylko mogę to faktycznie leżę plackiem, choć czasami plecy i biodra bolą od tego leżenia.
Znajome się dziwią że narzekam na nadmiar leżenia, ale tak jest. Chodzić ciągle źle ale cały czas leżeć też źle :P Na studia chodzę zaocznie. Zajęcia mam tylko sobota niedziela także spoko. Mam nadzieję że jakoś dam radę. ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() ![]() Moja córka właśnie wpycha mi dupke pod żebra i się tak wierci. Łobuziara ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4778 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4779 |
Raczkowanie
|
A na kiedy masz termin? Sprawdzałam na pierwszej stronie, ale chyba nie jesteś wpisana na listę, podobnie jak ja
![]() ![]() Dziś przyszła moja torba z bagme. Wczoraj wysłali i dziś już ją mam, tyle że przesyłka szła z Warszawy do Warszawy, więc jak ktoś mieszka gdzieś dalej to możliwe, że dopiero w poniedziałek dostanie. Z tego co kojarzę są tu dziewczyny, które mają thermomisia. Mogę polecić super pastę na kanapki. Potrzeba: pierś z kurczaka, natkę pietruszki, majonez, pieprz, sól, opcjonalnie też przyprawę do gyrosa. Ugotować pierś z kurczaka, wrzucić do thermomisia z pietruszką (ilość wg uznania), zmielić (obroty 5), dodać majonez, doprawić wg uznania i mieszać jeszcze przez chwilę (obroty 3). Pasta wg mnie jest przepyszna. Oczywiście można ją zrobić też nie mając thermomisia, ale wtedy jest trochę więcej zabawy z mieleniem, siekaniem i mieszaniem. Jak nie miałam thermomosia to robiłam ją w tym rozdrabniaczu z tupperware i też super wychodziła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4780 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4781 | |||
Rozeznanie
|
Mamusie kwietniowe - część V :-)
Cytat:
Mój TŻ ostatnio malował dwie komody dla Dzidzi ![]() ![]() Cytat:
Gratuluje 37!!! Jejkuuu to juz brzmi poważnie... Znajoma urodziła tydzień temu w 37 ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Anastazja fajny przepis!! Zrobię, tylko zamiast majo dam twarożek albo jogurt grecki żeby oszczędzić kalorii ![]()
![]() Edytowane przez MaLoS Czas edycji: 2016-03-04 o 09:46 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4782 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluje 36 tyg ![]() Poli: też na studiach w krakowie miałyśmy na parapecie małe gołąbki, strasznie głośne i brudne ptaszyska. Jak wyleciały z gniazda to mąż (chłopak wtedy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4783 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeżeli chodzi o konturowanie, to ja używam pudrów prasowanych od Kobo (matt bronzing & contouring powder, kolory Nubian Desert i Sahara Sand) i Inglota (nr 505) dla mnie idealnie "zimne" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4784 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny,za dużo było do nadrabiania od wczoraj wiec nie będę już cytować tylko tak z pamięci:
Kejka-a może to był fik głową w dół?Daj znać co wymaca położna Happy Girl-piękne zdjęcia,aż trudno uwierzyć,że sama je robiłaś, wyglądają bardzo profesjonalnie Iwoncia-gratuluję wizyty Poli-odnośnie sylveco to mogę polecić z całego serca szampon z betuliną, owsiany też niezly,ale pierwszy dla mnie rewelacja, peeling do twarzy-jeden z lepszych jak nie najlepszy jaki miałam-taki naprawdę konkretny a nie pitu pitu. Dla młodej mam zamiar kupić żel 2w 1 do mycia,bo mój mąż bardzo antyniemiecki i kręci nosem na Hipp i BD,a opinię na blogu sroki ma dobrą. NetaC-odnośnie seksu mam opinię taką jak dziewczyny tutaj,więc nie bedę powtarzać.Pytałaś jeszcze o malowanie mebli. Mój mąż robi od jakiegoś czasu renowację naszych mebli,bo są z litego drewna i szkoda byłoby wymieniać na takie z płyty tylko dlatego,że się nieco zniszczyły. Są do wyboru rożne sposoby-farby, lakierobejce-ale to wymaga zdarcia do gołego drewna,więc jak masz frezowane fronty albo inne ozdobne elementy to będzie ciężko. My zdecydowaliśmy się więc na kolorowy lakier z firmy 3V3 czy coś takiego. Wystarczy z grubsza przeszlifować lakier i heja. Trochę misterna robota,bo wymaga nałożenia kilku warstw,a w międzyczasie po wyschnięciu każdej przeszlifowaniu drobnym papierem,żeby lepsza przyczepność była. My wypróbowaliśmy kolor czekolada matowy na dębowych meblach, i grafitowy mat na jesionowych u młodego.Teraz malujemy białą patyną w sypialni-tu mamy jesionowe i dębowe i zobaczymy jak chwyci,ale jesionowe fronty super wyglądają. Jeszcze Wam powiem-wielkie dzięki za zarażenie olejem kokosowym-po prostu uwielbiam, skóra cud miód, pachnie obłędnie. Nawet wolę się smarować jak balsamem,bo super się rozsmarowuje i nie klei do ubrań,no i wanny nie trzeba szorować. |
![]() ![]() |
![]() |
#4785 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Chyba się na to skusze. ! |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4786 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4787 |
Zadomowienie
|
Trzymam kciuki za wizyty i gratuluje wszystkich udanych
![]() ![]() ![]() Kejka, wspolczuje tych przebojow ![]() Kopycio, co za historia z tym psem ![]() ![]()
#4788 |
Raczkowanie
|
Salud ja mam meble ze sklejki. Nie lite drewno. To też trzeba szlifować.?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4789 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4790 | |
Mama Land
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() CHRAPANIE: Ja jak Mąż Polinezyjki, mój D. okazjonalnie. On zatyczek nie praktykuje, to niech się męczy. Często gadam też przez sen ![]() ![]() ![]() Kejka: Chyba Ci wykrakałam tę zmianę pozycji Mikiego przed wizytą, przepraszam ![]() Kropcia: ![]() ![]() ![]() Cudne zdjęcia macie, Dziewczyny ![]() Gratuluję udanych wizyt i dużych, zdrowych Dzieciaczków ![]() W ogóle, chciałabym zauważyć, że mamy szczęśliwy wątek, gdyż żadna nie urodziła przed marcem ![]() Niestety mamy jednego Aniołka :anioł: Co do obstawiania, to ja już od jakiegoś czasu typuję Gosiaczka, co i tak jest niezłym wynikiem, gdyż uważam, że będzie to w terminie ![]() U nas wszystko ok. Byliśmy na kilka dni u Teściów, więc przed wyjazdem się wyciszałam ![]() Miałam za to czas, żeby czytać na bieżąco ![]() Lucy, Martinix ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4791 | ||||
Zadomowienie
|
Polinezyjka pochwal się koniecznie zakupami. Tez masz serduszkowe koszule czy jakieś inne?
Octenisept mam. Przyda się do pępka i dla nas na krocze. Dezynfekuje nim też maszynki i czasem skórę po goleniu. Bierz koniecznie bo mnóstwo zastosowań. Kropcia padlam z tego snu. Przebilas nawet Poli z jej snami 😊 Cytat:
Zgadzam się z dziewczynami. Zakaz to zakaz. Nawet gdyby mi dwóch mówiło co innego to i tak bym słuchała tego bardziej 'przewrazliwionego' tak na wszelki wypadek. Bez seksu serio da się wytrzymać dla dobra maluszka. Niektóre z nas dają radę praktycznie od początku ciąży. Sama nie mam zakazu a na tym etapie jakoś zwyczajnie się boje żeby nie wywołać spinania brzucha, wole poczekać te 2-3 tygodnie aż ciążą bedzie donoszona. Ja na początku mialam sytuacje ze każdy lekarz mówił co innego. Jedna babka przepisała mi duphaston na podtrzymanie, później gość u którego byłam na usg zobaczyć czy serduszko bije kazał brać do końca 1 trymestru bo inaczej mogę poronic inny powiedział ze spokojnie mogę odstawić. A ja mimo to się bałam i postanowiłam brać ale w mniejszej dawce. Gdyby się coś wtedy stało przez odstawienie miałabym straszne wyrzuty sumienia. Cytat:
Może i są niechrapiacy ale po alko można zapomnieć o takim egzemplarzu, wtedy każdy chrapie. Pamiętam ze studenckich czasów noc po juwenaliach. 4 chrapiacych facetów, dwóch w pokoju obok a i tak słychać. Swojego jeszcze mogłam kopnąć czy szarpać żeby się przebudzil a do reszty przecież nie chciałoby mi się wstawać. Cytat:
Ja w 36 tygodniu byłam już na świecie wiec teraz mam poczucie ze juz juz lada chwila Leon się pojawi. Choć ten mały akrobata chyba nadal nie odwrócony. Dostałaś torbę? Moja wczoraj przyszła i jest piękna. Choć mogłam wziąć większą. Cytat:
Ja mam chyba coś podobnego w około pępka. Takie jakby czerwone żyłki. Smaruje olejem z dzikiej róży i balsamem z Ross Ty jeszcze troszkę poczekaj ☺ |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4792 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pogrubione no padłam ![]() Też na poprzednim mieszkaniu miałam tak zasrany balkon że mi sie rz.ygać chciało przy czyszczeniu... Kupiłam preparat na ściany do psikania który odgania te cholery i już miałam spokój. Fakt nie na długo bo zapomniałam psikać to znowu latały chwilowo ![]() Dziękuje ![]() Co do korków to jak dłużej nie zmienie tych korków to coś tam czuje, no i obowiązkowo uszka po nich czyścić conajmniej co drugi dzień ![]() ![]() Dziękuuuuuje ![]() Dziękuje ![]() ![]() Cytat:
![]() Chyba że z tych młodszych teraz to może sie coś zmieniło ![]() Dziękuje, dziękuje ![]() Cytat:
![]() A dużego to tu jak dobrze pamiętam któraś miała 3kg?? Dobrze myśle czy mi sie przyśniło? ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() U mnie reż tylko ja zostałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też bym chciała jak najdłużej w brzuchu małego utrzymać i cały czas sie zastanawiam jaka bedzie data cesarki. Komplet minky Własnie do mnie dotarł ale jak zwykle z pomyłką bo chciałam białe gwiazdki na szarym tle, a oni mi zrobili szare gwiazdki na białym tle... W sumie ten też fajny wiec pluć sie nie bede, ale zawsze kurka coś nie tak ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4793 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że będziesz zadowolona z porodu i opieki na Madalińskiego, wtedy i ja też będę spokojniejsza o swój ![]() Edytowane przez Anastazja_91 Czas edycji: 2016-03-04 o 10:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4794 |
Raczkowanie
|
Lucy no widzę że to nie tylko mi tak mieszaja.
Ale już postanowiłam słucha mojego ginekologa on ostrożny więc lepiej. W pn będę miała nowe zalecenia i na spokojnie będę się stosować. |
![]() ![]() |
![]() |
#4795 |
Zakorzenienie
|
Gosiaczek
![]() Danika ![]() ![]() Kurde ja teraz na kom siedzę ! Wrócę to juz nie znajdę tego posta :P bede pytać potem jeszcze raz hehe Salud dzieki! Dopisze jak wrócę info od Ciebie co do sylveco ![]() ![]() Lucy ja wzięłam z italian fashion ![]() ![]() O kurde to faktycznie dużo zastosowań , ja myślałam ze tylko pępkowe :P Dobra wysiadam z tram! Jestem kurka spóźniona
![]() |
#4796 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Nauczycie się wszystkiego z filmików i będziecie sexy mamuśki ☺ dla mnie konturowanie to czarna magia i mam wrażenie ze mogłabym sobie przy tym krzywdę zrobić. 😊 AsiaPo dobrze ze wszystko ok ☺ Kejka współczuję ostatnich przeżyć. Może tak jak dziewczyny mówią Miki się odwrócił, ale to nieładnie tak rodziców straszyć. Daj znać co mówiła położna. ☺ |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4797 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piękna, ja mam termin na 4.04 ale ginek zrobi mi CC za 2 tygodnie z hakiem. Ale zleciało, co... A dopiero co szaleliśmy na wakacjach :P Poli, zamówiłam na sephorze te kredki do KONTUROWAINA smashbox, ale tylko dlatego ze mam 20% zniżki wlasnie na maila przyszła. Wiem, okropna jestem ale potem nie będę miała głowy do takich rzeczy ![]() BAGME nadal nie mam :/ znając moja za☠☠☠ista pocztę bedzie w pon ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4798 |
Zadomowienie
|
Lucy, tydzien temu mowil ze w tym tygodniu mi cos odesle. No ale mamy piatek a tu cisza
![]() ![]() Kurde ostatnio to bym tylko spala... Dobrze przesypiam noc ale w dzien i tak non stop mi sie oczy kleja ![]()
#4799 | |
Zakorzenienie
|
Moniczki
Fotki wstawiłam w album ![]() Ale ostrzegam. Treści są nie odpowiednie dla wrażliwych na piękno osób ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4800 |
Zadomowienie
|
Wczoraj w jysku kupiłam koszyczki na komode.
Zamierzam tam poukładać kosmetyki do pielęgnacji i pampersy, żeby były pod ręką do przebierania. I postanowiłam je przerobić dla mojej córci, wyciągnęłam różową wstazke. ☺ Osobiście jestem zadowolona, nabrały takiego wyglądu. Co myślicie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:30.