Mamusie kwietniowe - część V :-) - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-04, 14:45   #4861
annihilate
Rozeznanie

Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)

Patryska i Gosiaczek dzisiaj zaczęłam 37 tc, termin mam na 1.04. Gin powiedział, że mogę trafić na porodówkę zanim będzie następna wizyta (17.03). No ale się nie nastawiam, jak Młody będzie chciał to wyjdzie

Ja wolę nie wysyłać żadnych smsów na konkursy, bo raz się nacięłam i mi smsy przychodziły za które ja musiałam płacić. Stówę mi zeżrało zanim się domyśliłam o co chodzi

Właśnie w radiu gadali, że w nocy w Szczecinie pijana matka urodziła i ten noworodek miał 1,5 promila alkoholu, a ona sama prawie 2... co się dzieje z tym światem, biedny dzidziuś

PIOTR 08.04.2016

Edytowane przez annihilate
Czas edycji: 2016-03-04 o 15:04
annihilate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 15:08   #4862
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Patologia... Ja nie wiem gdzie w tych kobietach jest jakakolwiek intuicja matczyna, zero uczuć względem ruszającego sie w brzuchu maleństwa, egoistki
Stary 2016-03-04, 15:11   #4863
NetaC
Raczkowanie

O ludzie. Ja wczoraj wzięłam małego lyczka (a raczej zamoczylam jezyk) od męża domowego wina i potem miałem wyrzuty sumienia.
A tak się spic az. Taka kobieta chyba nie chce tego dziecka.
NetaC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 15:24   #4864
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annihilate Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie
Gin bardzo fajny, trochę zabawny, generalnie miły. I to duży plus bo bałam się, że będzie jakiś wredny. Moją wagę skomentował o dużo pani waży tylko, no ale to ja też wiem bo już plus 20 jakieś Sprzęt ma super, dużo lepszy niż moja poprzednia gin. Zrobił mi dokładne usg, przepływy w pępowinie w normie. Mój klusek waży 3450!!! Ledwo mieści się w tych centylach Jak się urodzi w terminie to na pewno będzie większy niż brat A szyjka już jest bardzo miękka, więc się szykuje. Mam przyjść na następną wizytę 17.03.

Gratuluję ładnej kluseczki, i życzę lekkiego porodu

Cytat:
Napisane przez a_g_ata Pokaż wiadomość
Wow ale duży dzidziuś!!!!! Gratulacje!

Ja dzisiaj siedze i grzebie w tych deko z baby shower...przygotowałam konkursy z nagrodami dla moich przyjaciółek ...będzie śmiechu co niemiara cos czuje
Zalaczam fotki dyplomu za konkurs na najlepsza znajomość przyszłej mamy -czyli mnie:p jako prezent kupilam balsam do ust esos..(pewnie znacie:p)..jakiś hit ostatnich miesięcy...

Dzisiaj przyszła przesyłka z sklepu zielarskiego... Jestem juz po pierwszej kąpieli w kokosie:p fajnyyyyyy.....
Kupilam sobie tez olejek różany na rozstepy..podobno pomaga

Ah zdolniacha z Ciebie <3 Też bym zrobiła taką imprezę, ale nie mam jak

Moja przyjaciółka urodziła w 41 tyg dzidzię 2600, także nasze wagi nie są wcale złe, są normalne. I tak wszystko się okaże po porodzie...
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 15:26   #4865
Polinezyjka
Zakorzenienie

Gosiaczek dobra jesteś zdasz relacje i moze tez w przyszlosci zainwestuje:P

Justynka ja śpię non stop , wstaje rano zjem śniadanie i znów idę spac, chyba ze mam jogę wtedy dobrze mi to robi bo misze wyjść :P ale za to w tramwaju zawsze śpię

Kejka o kurdecxka to mnie zszokowalas, to Twój syneczek wariat jest tak się przenosić z jednej na druga gdy coraz mniej miejsca heheh ale trzymam kciuki by nie wywolal porodu.

Rozowa błagam powiedz jakżeś nick wymyśliła jest świetny

Poszłabym na konsultacje do innego lekarza, albo bym pojechała do szpitala twierdząc ze dlugo ruchów nie czułam - tam Cie przebadaja juz kompleksowo i dokładnej

Waga mi sie wydaje normalna, bardziej mu chodzi o jej olewcze podejscie - z tego powodu bym poszła do kogoś innego.

Lucy! To ja podziwiam żeś sie sama do ślubu wymalowala!!!! Jestes genialna ja bym ze strachu nie potrafila nic żadnego na mej buzi zrobic hehehe

Tabaska siedzę w kawiarence ale jak przeczytałam ze bocian zasral Ci parapet to reklam śmiechem na cala kawiarnie

Ania jak dla mnie to ona ma glowie w okolicach pachwin, mode sie obrocila? Bo ruchy jakie opisujesz to ja mam, a moja jest główką w dol.

Annihilate !!!! O ja Cie kręcę ! Jaki duży maluszek 😍 cudownie gratuluje udanej wizyty i znalezienia miłego lekarza !!

Agata no Twój babyshower bedzie na pewno czadowy! Zdaj wieczorem relacje

AsiaPo no wrocilas dobrze ze piszesz!

Martinixx gratuluje wizyty ja obstawiam ze faktycznie jest młodszy

Jowitazz czyżbyś chciała byc pierwsza ? czujesz te skurcze?

AsiaPo hahah smicham z tego komentarza o snie patryski ludzie w tej kawiarni pomyślą ze jestem nienormalna tak sie chichrać do komórki
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 15:33   #4866
rozowa_firanka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez rozowa_firanka Pokaż wiadomość
witajcie kwietniówki .czytam was od baaaardzo dawna, chyba od początku ciąży, termin połowa kwietnia. i w końcu postanowiłam napisać, poradzić się was co robic .jestem w 35 tyg ciąży, na początku było wszystko w porządku ale teraz zaczynam się martwić. mój dzidziuś od jakiś 2m-cy słabiej rośnie, teraz waży tylko 2100 z kawałkiem, lekarka twierdzi że wszystko ok tylko brzuszek za chudy . i to nie daje mi spokoju. już m-c temu był do tyłu z wagą co sama zauważyłam, lekarka nic nie wspomniała nawet o tym. na ostatniej wizycie poczułam, że lekceważy mnie, kazała przyjść za 2 tygodnie i tyle. nawet nie posłuchała czy z serduszkiem wszystko ok, nie zbadała nawet ginekologicznie , jestem mega wkurzona bo płace jej a ona olewa sprawę . i co ja mam robić? myślę o pilnym szukaniu innego lekarza żeby sprawdzić czy nie daj Boże nie dzieje się nic złego.co radzicie?
ciśnienie mam prawidłowe od początku. wkurzyłam się bo nawet nie zapytała jak się czuję, padło raptem tylko pytanie czy mi cale ciało nie swędzi. usg trwało może minutę, półtora i nara. powiedziała tylko tyle że reszta pasuje na 35 tc ale też w to nie wierze bo inne wymiary m-c temu też były w tyle. brzuszek m-c temu był o ok 3 tygodnie do tyłu, teraz nie wiem ile bo nawet mi nie dała wydruku z usg z rozpisanymi wymiarami .
rozowa_firanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 15:34   #4867
Polinezyjka
Zakorzenienie

Mini ! Super !!! Testuj naprawde fajnie!!!

Annihilate ostrzegaj jak takie smutne rzeczy piszesz heh bo ja zaraz bede przeżywać jak mozna pić w ciazy i urodzić dzieciątko które ma alkohol we krwi. No co za idiotka :/ aż mi się ciśnienie podniosło.

Ciąża

Ja to bym bardzo chetnie jeszcze byla z minimum miesiąc. Jestem taka szczęśliwa w tej ciąży i tak się cieszę ze córeczce tam dobrze i kocham jej ruchy i jak się przmieszcza 💗 wszystkie dolegliwości znikają jak pomysle ze miałaby sie urodzić za wcześnie. Ja się z nią dogadałam ze sama wybierze moment kiedy chce opuścić mój brzuszek i sposób w jaki chce wyjść tez zostawiłam jej, nie naciskam, nie robię żadnej presji dostosuje sie do niej czy to SN czy CC, mysle ze jak bede spokojna i otwarta na obie możliwości to bedzie najlepiej jak ma byc.

Dobra czas wstac zrobic zakupy, zrobic obiad i skończyć dzis ten fotoalbum który robię juz chyba pare tygodni :| heh, ale to dla teściowej:P dlatego jakos nie czerpie z tworzenia wielkiej radości :P
21 tc córeczka
Stary 2016-03-04, 15:35   #4868
GGI
Zakorzenienie

Witam

Jezusie kobietki zwolnijcie tempo nienadąrzam za Wami ostatnio mój spadek formy jeszcze do tego dochodzi i odrazu widać jakie mam braki. oczywiście nadrabiam Was od rana miedzy czasie były już 2 drzemki ja nie wiem co z tym moim spaniem.

Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość
Gosia tylko opryszczka narządów rodnych jest groźna dla malucha, nie ta na ustach, trzeba tylko uważać by jej tam nie przenieść.

Ja nie mam żadnych wycieków z piersi, mam się martwic? To znaczy ze będę kiepska krowa mleczna?
poryczałam się ze śmiechu

Nie panikujmy ja tez nie mam niekontrolowanych wycieków w ogóle ostatnio mi sie wydawało że jakaś tam kropelka jest w jednej piersi ale musiałam tak mocno przycisnąć.

agusia
poryczałam sie już kolejny raz jak oglądnełam film z FB juz go kiedyś widziałam

kopycio
: hahaha: pobiłaś wszystkich sny ale z tym weżem no mega

cloche fajnie to rozwiązanie z uchwytami w kuchni już nie długo mnie czeka taki wybór gdzie zamawiałaś meble ??? prosze namiary

Justyna Fli ja tak mam ze spanie w III trymestrze no masakra jaksie tylko położe to śpie.

annihilate
gratuluje wizyty super ze nowy gin ok. a Twoje dziecie no klusek

lucy -40 to ile ten termometr wychodzi po rabacie????

gosiaczek co Ty używasz z rev coś tam do konturowania znikło mi w postach za dużo tego

a ja dotrrwałam do końca zaległości i nie usnęłam 3 raz
Stary 2016-03-04, 15:36   #4869
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rozowa_firanka Pokaż wiadomość
ciśnienie mam prawidłowe od początku. wkurzyłam się bo nawet nie zapytała jak się czuję, padło raptem tylko pytanie czy mi cale ciało nie swędzi. usg trwało może minutę, półtora i nara. powiedziała tylko tyle że reszta pasuje na 35 tc ale też w to nie wierze bo inne wymiary m-c temu też były w tyle. brzuszek m-c temu był o ok 3 tygodnie do tyłu, teraz nie wiem ile bo nawet mi nie dała wydruku z usg z rozpisanymi wymiarami .

Dziwna ta doktorka, moja rozpoczyna wizytę od : Dzien dobry Pani Zanetko , jak się pani czuje , czy wydarzyło się cos niepokojącego?

I najpierw rozmawiamy o wszystkich moich obawach pytaniach itd. A potem przechodzi do badania i mówi co robi, co sprawdza itd.
21 tc córeczka
Stary 2016-03-04, 15:36   #4870
HappyGirl888
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość
Annihilate ale dużego bobasa wyhodowalas dobrze ze gin przypadł Ci do gustu, aż milo pójść do takiego.

Dziewczyny którym pojawily sie rozstępy.. Czulyscie jakos ich wychodzenie? Od wczoraj czuje w jednym miejscu na brzuchu takie jakby szczypanie, ale na razie nic nie widze

Mi sie pojawiły rozstępy na cyckach niewiele ale zawsze.. Ale przeczuwałam ze cos bedzie bo pare dni wczesniej swędzieć Zaczęły brzuch narazie sie uchował i mam nadzieje ze tak juz zostanie

Cytat:
Napisane przez a_g_ata Pokaż wiadomość
Wow ale duży dzidziuś!!!!! Gratulacje!

Ja dzisiaj siedze i grzebie w tych deko z baby shower...przygotowałam konkursy z nagrodami dla moich przyjaciółek ...będzie śmiechu co niemiara cos czuje
Zalaczam fotki dyplomu za konkurs na najlepsza znajomość przyszłej mamy -czyli mnie:p jako prezent kupilam balsam do ust esos..(pewnie znacie:p)..jakiś hit ostatnich miesięcy...

Dzisiaj przyszła przesyłka z sklepu zielarskiego... Jestem juz po pierwszej kąpieli w kokosie:p fajnyyyyyy.....
Kupilam sobie tez olejek różany na rozstepy..podobno pomaga

Jakieee fajnyy Ty to masz zdolności manualne do takich rzeczy i wyobraźnie i bardzo fajnie wszystko wyglada

I gratuluje udanych wizyt i takich dużych dzieciaczków jeszcze niedawno nie mogłyśmy rozpoznać smyrania w brzuszku z pierwszymi ruchami a teraz juz po pare kg w brzuszkach nosimy - jak ten czas leci

I mam prośbę do dziewczyn które zamawiały zestaw do robienia hybryd dla początkujących i wrzucenie linku gdzie moge cos takiego zamówić bo chciałabym po porodzie spróbować sama sobie zrobić
HappyGirl888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 15:39   #4871
NetaC
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Dziwna ta doktorka, moja rozpoczyna wizytę od : Dzien dobry Pani Zanetko , jak się pani czuje , czy wydarzyło się cos niepokojącego?

I najpierw rozmawiamy o wszystkich moich obawach pytaniach itd. A potem przechodzi do badania i mówi co robi, co sprawdza itd.
Ooo to ja mam coś podobnego z moim. W sensie nie że wita mnie po imieniu Ale ogólno pyta jak się czuję i odpowiada N mój pytania i ogólnie gadatliwy jest i wszystko tłumaczy. I jest troszkę nad wyraz ostrożny. Ale chyba to dobrze. Mysle.

Tak mnie naszło. Jak odchodzą wody to brzuch się jakoś wizualnie zmniejsza albo coś się na oko zmienia.? Czy nic z tych rzeczy.

Edytowane przez NetaC
Czas edycji: 2016-03-04 o 15:41
Stary 2016-03-04, 16:05   #4872
patulinka94
Zadomowienie

HappyGirl ja zamawialam zestaw z Pronails.

Kobieta pijaca jakiekolwiek ilości alkoholu w ciąży (nawet łyk) dla mnie jest debilem! Przeciez wiadomo że wsztstko przechodzi do dziecka....
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 16:08   #4873
NetaC
Raczkowanie

A ja słyszałam na ten temat różne opinie. Nawet lekarzy.
Chociaż osobiscie nie skusiłam się na wino na lepsze trawienie ani nic takiego (pomijając ten lyczek). Ale nie z powodu ze uważam że by to jakoś poważnie miało zaszkodzic dziecku.
Stary 2016-03-04, 16:10   #4874
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Alkohol w ciąży to dyskusyjny temat, wielu lekarzy ma różne opinie a skoro są różne opinie to lepiej dla dobra dziecka go nie tykać.
Stary 2016-03-04, 16:19   #4875
Polinezyjka
Zakorzenienie

CIAŻOWE SMAKI
moją ciążową miłością jest pomidor!!
Ach... ale od południa - do południa nie mogę na niego patrzeć

RELACJA Z PRZED CHWILI
Kroję pomidorki, jaram się ich wyglądem i nie mogę się doczekać ich smaku.
Aż tu nagle ☠☠☠ut.
Kilka pokrojonych pomidorków skoczyło na ziemie i się pięknie rozpłaszczyło.
Widziałyście kiedyś rozpłaszczone pomidorki na ziemi?
No więc sobie myślę: nie no, może to nie jest zwykłe rozpłaszczenie pomidorków, może nie jestem zwykłym matematykiem, może tam się jakiś wzór geometryczny stworzył i mnie zaraz olśni i stanę się sławna i wymyślę jakieś nowe twierdzenie Pitagorasa

Niestety... nie doszukałam się w pomidorkach i brudkach na około nic szczególnego.
A jutro czeka mnie odkurzanko

Cytat:
Napisane przez HappyGirl888 Pokaż wiadomość

I mam prośbę do dziewczyn które zamawiały zestaw do robienia hybryd dla początkujących i wrzucenie linku gdzie moge cos takiego zamówić bo chciałabym po porodzie spróbować sama sobie zrobić
Po rozmowie z Kejką przeleciałam wszystkich sprzedawców i szukałam takiego co ma dobre opinie i w miarę tani ten zestaw, zamówiłam mamie od tej osoby:
http://allegro.pl/zestaw-hybrydowy-x...704742772.html
Mama przetestowała i zadowolona poleca !
21 tc córeczka
Stary 2016-03-04, 16:23   #4876
ania_mala
Zadomowienie

A dla mnie alkohol w ciązy to zło w każdej, nawet minimalnej ilości. I skrajny egoizm. Logiczne,że decydując się na dziecko z wielu rzeczy trzeba zrezygnować. A jak ktoś nie umie się powstrzymać, to się do dzieci nie nadajeI gadanie lekarzy o winku na trawienie lub uspokojenie to tylko miód dla uszu dla tych najmniej odpowiedzialnych..

Poli no właśnie mam nadzieję,że się tancerka przekręciła Ale dowiem się dopiero 14go...i mi też w tej ciąży fajnie Może gdyby noce były ciut lepsze, to już w ogóle byłoby idealnie

Mój gin też zawsze pyta jak się czuję a ja zawsze odpowiadam,że chyba dobrze. A pozniej szybkie badanie jakiś żarcik dla rozluźnienia atmosfery, l4 i do domu

Super wieści z wizyt, duże już te nasze dzieciaczki
ania_mala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 16:24   #4877
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Martinixx brawka za wizytę

MiniMonix ale masz farta

rozowa_firanka hejka
Mój też ma brzuszek chudszy chyba o 2 tygodnie, z tego co pamiętam. Ale za to kość udowa długa że heeejj... Jakiś czas temu też spanikowałam z wagą maluszka, no ale nie o mnie. Jeśli ma Cię to uspokoić to ja bym poszła kontrolnie do innego lekarza. Tak jak Poli chyba doradzała- bo nie czujesz ruchów albo coś. Chociaż ja powiedziałam wprost, że mam wątpliwości co do pomiarów lekarza prowadzącego i dzięki temu ten drugi lekarz na prawdę długo przyglądał się małemu i robił pomiary. Był ludzki po prostu Wszystko na prawdę jest okej, ale dla własnego spokoju i dla dziecka lepiej wydać tą stówkę czy ileś i być pewną, że wszystko jest okej Fajny nick Co do wagi to po prostu maluszek będzie mniejszy, w centylach się mieści

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
kejka- współczuję akcji, oby się nie powtórzyło, no chyba że za kilka tyg i miało by oznaczac poród, chociaż nie! Każdej życzę lekkiego porodu

Cytat:
Napisane przez ania_mala Pokaż wiadomość
Kejka współczuje atrakcji:/ teraz odpoczywaj, niech mały jeszcze się wstrzyma.

Ułożenie Dziewczyny z ułożeniem posladkowym, gdzie czujecie ruchy?Gmerają Wam dzieciaki w pachwinach? bo ja nie mogę rozgryźć mojej akrobatki. Całe ciałko na pewno wygina po prawej stronie i właściwie głównie tam ją lokalizuje. Ale czkawkę czuję właśnie w okolicach pachwin i tam też czasem grzebie i wierci po żebrach mnie nie bije na pewno
Ja czuję czkawkę koło bioder- jak leżał z lewej strony to czułam z prawej, teraz odwrotnie. No i ruchy głęboko i boleśnie w pachwinach. A jak się mój długas napiał to główkę albo ramionka mi wbijał w żebra ale to nie były stuknięcia tylko takie napieranie

Cytat:
Ja już po wizycie
(...)Zrobił mi dokładne usg, przepływy w pępowinie w normie. Mój klusek waży 3450!!! Ledwo mieści się w tych centylach Jak się urodzi w terminie to na pewno będzie większy niż brat A szyjka już jest bardzo miękka, więc się szykuje. Mam przyjść na następną wizytę 17.03.
Ależ duży synek! Ja Ci życzę, żebyś jednak do następnej wizyty dotrwała, ale...możesz być jedną z pierwszych Najważniejsze, że z małym wszystko okej

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Kolejna bzdura.
Teorie twojej babci juz tu komentowalysmy.

Cytat:
Napisane przez NetaC Pokaż wiadomość
Mam zamiar zrobić dziś torta i go ładnie udekorować.

Macie jakies łatwe pomysły na dekoracje która siostrę męża powali na kolana.?
Może zrób mu dobrze, co tam będziesz przy garach stała.
edit: usunęło mi kawałek, wybacz...może jak mąż będzie zadowolony to i siostra będzie

Cytat:
O ludzie. Ja wczoraj wzięłam małego lyczka (a raczej zamoczylam jezyk) od męża domowego wina i potem miałem wyrzuty sumienia.
A tak się spic az. Taka kobieta chyba nie chce tego dziecka.
Ooo, babcia pozwala wino? Kurcze fajnie.
Temat alkoholu w ciąży jest dyskusyjny, ale dlaczego?
Bo żadna normalna kobieta w ciąży nie da na sobie robić eksperymentów z alkoholem. Dorosłemu alko szkodzi, a co dopiero nienarodzonemu dziecku. No ale co tam łyczek.

Cytat:
Mysle.
Nie wierze

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3

Edytowane przez kejka90
Czas edycji: 2016-03-04 o 16:34
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 16:26   #4878
NetaC
Raczkowanie

Kejka nie zagalopowalas się za bardzo.?
Stary 2016-03-04, 16:30   #4879
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
Po rozmowie z Kejką przeleciałam wszystkich sprzedawców i szukałam takiego co ma dobre opinie i w miarę tani ten zestaw, zamówiłam mamie od tej osoby:
http://allegro.pl/zestaw-hybrydowy-x...704742772.html
Mama przetestowała i zadowolona poleca !
o taaaak HappyGirl polecam

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Cytat:
Kejka nie zagalopowalas się za bardzo.?
Uwierz mi na słowo, że stać mnie na więcej, jeśli głupota bije od kogoś z daleka

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 16:40   #4880
gosiaczek071
Zakorzenienie

Poli matko co ty bierzesz jakie wzory matematyczne z pomidorów hahaha jesteś przeurocza

Jutro bede miec wózek w końcu
Agata udanej imprezki!!
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 16:40   #4881
NetaC
Raczkowanie

Na szczęście ja potrafię się opanować.

Chociaż szkoda że na takim forum stwarzasz nieprzyjemna atmosferę no ale trudno.

Mam cudowną mamę. Tylko się słowem odezwać że czegoś nam brakuje albo coś się dzieje i już jest na miejscu i pomaga.
Mam nadzieję ze uda mi się być jak ona. *.*

Edytowane przez NetaC
Czas edycji: 2016-03-04 o 16:41
Stary 2016-03-04, 16:40   #4882
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Moja przyjaciółka urodziła w 41 tyg dzidzię 2600, także nasze wagi nie są wcale złe, są normalne. I tak wszystko się okaże po porodzie...
wszystko od dziecka zależy, taki urok niektórych ze są mniejsze i tyle nie ma sie co przejmować
znam dziewczyne która urodziła w terminie córeczke jakoś ok, 2700, teraz ma roczek i wszystko ok, po prostu jest drobna

z naszymi chłopakami tez tak może być
Cytat:
Lucy! To ja podziwiam żeś sie sama do ślubu wymalowala!!!! Jestes genialna ja bym ze strachu nie potrafila nic żadnego na mej buzi zrobic hehehe
e tam, jak sama widziałaś to żaden nadzwyczajny makijaż nie był, ale pasował do całej stylizacji

po tym co mi kosmetyczka zrobiła na próbnym (chyba już Wam pisałam) nie miałam odwagi iśc do innej

w dniu swojego ślubu w ogóle miałam mnóstwo czasu, nawet mamie paznokcie malowałam i to pełny mani do tego, baza 2 warstwy lakieru, utwardzacz

razem z mezem mieliśmy bardzo bezstresowe podejście do tematu, nawet piosenkę na pierwszy taniec wybraliśmy 2 dni przed

Cytat:

Właśnie w radiu gadali, że w nocy w Szczecinie pijana matka urodziła i ten noworodek miał 1,5 promila alkoholu, a ona sama prawie 2... co się dzieje z tym światem, biedny dzidziuś
niektórzy po prostu nie dorośli do tego zeby mieć dzieci
obawiam się ze 500 zł na dziecko dodatkowo zmotywuje taką patologię do powiekszkania rodziny będą dodatkowe fundusze na alko

Cytat:

Ja to bym bardzo chetnie jeszcze byla z minimum miesiąc. Jestem taka szczęśliwa w tej ciąży i tak się cieszę ze córeczce tam dobrze i kocham jej ruchy i jak się przmieszcza 💗 wszystkie dolegliwości znikają jak pomysle ze miałaby sie urodzić za wcześnie. Ja się z nią dogadałam ze sama wybierze moment kiedy chce opuścić mój brzuszek i sposób w jaki chce wyjść tez zostawiłam jej, nie naciskam, nie robię żadnej presji dostosuje sie do niej czy to SN czy CC, mysle ze jak bede spokojna i otwarta na obie możliwości to bedzie najlepiej jak ma byc.

Dobra czas wstac zrobic zakupy, zrobic obiad i skończyć dzis ten fotoalbum który robię juz chyba pare tygodni :| heh, ale to dla teściowej:P dlatego jakos nie czerpie z tworzenia wielkiej radości :P

czasem jest mi już naprawde cięzko i chciałabym się wyspać tak jak lubie na brzuchu, ale z drugiej strony wiem ze bede tesknić za tymi akrobacjami w brzuszku
więc dołaczam do Ciebie i chętnie jeszcze miesiąc z brzuszkiem pochodze

wklejanie zdjęc do albumu to masakra powodzenia zyczę
Cytat:
Napisane przez GGI Pokaż wiadomość

lucy -40 to ile ten termometr wychodzi po rabacie????
dziewczyny chyba z ok. 100 kupowały wiec wyjdzie za jakies 60 z kawałkiem, dziś bede to sie dowiem
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 16:42   #4883
gosiaczek071
Zakorzenienie

Mamusie kwietniowe - część V :-)

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Martinixx brawka za wizytę

MiniMonix ale masz farta

rozowa_firanka hejka
Mój też ma brzuszek chudszy chyba o 2 tygodnie, z tego co pamiętam. Ale za to kość udowa długa że heeejj... Jakiś czas temu też spanikowałam z wagą maluszka, no ale nie o mnie. Jeśli ma Cię to uspokoić to ja bym poszła kontrolnie do innego lekarza. Tak jak Poli chyba doradzała- bo nie czujesz ruchów albo coś. Chociaż ja powiedziałam wprost, że mam wątpliwości co do pomiarów lekarza prowadzącego i dzięki temu ten drugi lekarz na prawdę długo przyglądał się małemu i robił pomiary. Był ludzki po prostu Wszystko na prawdę jest okej, ale dla własnego spokoju i dla dziecka lepiej wydać tą stówkę czy ileś i być pewną, że wszystko jest okej Fajny nick Co do wagi to po prostu maluszek będzie mniejszy, w centylach się mieści

Ja czuję czkawkę koło bioder- jak leżał z lewej strony to czułam z prawej, teraz odwrotnie. No i ruchy głęboko i boleśnie w pachwinach. A jak się mój długas napiał to główkę albo ramionka mi wbijał w żebra ale to nie były stuknięcia tylko takie napieranie

Ależ duży synek! Ja Ci życzę, żebyś jednak do następnej wizyty dotrwała, ale...możesz być jedną z pierwszych Najważniejsze, że z małym wszystko okej

Może zrób mu dobrze, co tam będziesz przy garach stała.
edit: usunęło mi kawałek, wybacz...może jak mąż będzie zadowolony to i siostra będzie

Ooo, babcia pozwala wino? Kurcze fajnie.
Temat alkoholu w ciąży jest dyskusyjny, ale dlaczego?
Bo żadna normalna kobieta w ciąży nie da na sobie robić eksperymentów z alkoholem. Dorosłemu alko szkodzi, a co dopiero nienarodzonemu dziecku. No ale co tam łyczek.

Nie wierze

Neta nie dziw sie, sorry. Piszesz (często) takie głupoty, ze nam to cieżko ogarnąć...
Ja rozumiem młody wiek, pierwsza ciąża...ale trzeba sie troszkę ogarnąć życiowo. Daleko tak nie zajdziesz, musisz miec swoj rozum, nie lekarza, meza i o zgrozo-babci...

Edytowane przez gosiaczek071
Czas edycji: 2016-03-04 o 16:45
Stary 2016-03-04, 16:43   #4884
annihilate
Rozeznanie

Moim zdaniem normalna kobieta, która przejmuje się swoim dzieckiem i je kocha to nawet tego łyczka alkoholu nie zrobi. Przez 9 miesięcy można się powstrzymać. Ba są nawet wina i piwa bezalkoholowe (było dużo gadki o tym na wątku). A spożywanie alkoholu w ciąży nieważne w jakiej ilości to patologia po prostu. Ot co. O paleniu mam takie samo zdanie.

PIOTR 08.04.2016
Stary 2016-03-04, 16:44   #4885
justyna_fli
Zadomowienie

No nie wytrzymalam i poszlam sie przespac do kibla na uczelni Od razu lepiej
Przypomnialo mi sie teraz - dziewczyny ktore studiuja i nie maja pracy - wiecie ze mozecie dostawac 1000 zl/miesiac przez rok po urodzeniu dziecka? Cos tam sprawdzalam ostatnio bo mi tez byc moze sie nalezy jesli nic podobnego nie dostane tu w UK.
Dawidek 31.10.2018
justyna_fli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 16:44   #4886
NieIdealna82
Raczkowanie

WAGA Waszych maluszków cudna Ja uderzam 8.03 i mam nadzieje że bedzie wszystko ok.

Alkohol w ciąży to samo ZŁO...
Osobiści jestem wrogiem i alko i fajek w ciąży.Nie będe wnikać w szczegóły ale miałam zostać rodziną dla dwójki chłopców 6l i 8l i niestety musiałam odmówić bo nie dałabym rady...
Jeden ma ADHD i oboje mają zespół FAS.
A to oczywiście od mamy która piła w ciąży,te dzieci poszkodowane będą do końca zycia...
NieIdealna82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 16:45   #4887
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justyna_fli Pokaż wiadomość
No nie wytrzymalam i poszlam sie przespac do kibla na uczelni Od razu lepiej
Przypomnialo mi sie teraz - dziewczyny ktore studiuja i nie maja pracy - wiecie ze mozecie dostawac 1000 zl/miesiac przez rok po urodzeniu dziecka? Cos tam sprawdzalam ostatnio bo mi tez byc moze sie nalezy jesli nic podobnego nie dostane tu w UK.
Wiem o tym i spodziewam się dostać ta kasę bo aktualnie jestem bezrobotna
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 16:47   #4888
annihilate
Rozeznanie

Poli Ty to jesteś mega pozytywną osobą. Jak Cię czytam to od razu mamy lepszy humor! Pomidorki

PIOTR 08.04.2016
Stary 2016-03-04, 16:47   #4889
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość

dziewczyny chyba z ok. 100 kupowały wiec wyjdzie za jakies 60 z kawałkiem, dziś bede to sie dowiem
no czekam na newsy
Stary 2016-03-04, 16:48   #4890
gosiaczek071
Zakorzenienie

Justyna jak to spałaś w kiblu? Gdzie??? Hahaha

Nieidealna-rodzina zastępcza? Jesteś dobrym człowiekiem, podziwiam takich ludzi

8 marca wizyta, moze kwiatka od gina dostaniesz moja teściowa ma wyedy urodziny
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości