|
|
#4891 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
No Gosia w kiblu dla niepelnosprawnych bo tam duzo miejsca jest
. Rozlozylam se chuste i na pol godziny ucielam komara Teraz z nowo nabyta energia wracam do pisania pracy ![]() Wlasnie 8 marca - musze sobie jakis prezent sprawic. Moze by tak torebke zamowic... Albo ten olej kokosowy bo tak chwalicie. Albo to i to
|
#4892 | |
|
Mama Land
|
Cytat:
Jedna śpi w kiblu, druga czeka na pomidorowe olśnienie jak Pitagoras Tak, 1000 zł przysługuje każdej niezatrudnionej na UOP kobiecie/studentce. Zasiłek przyznawany przez 12 msc. Trzeba złożyć odpowiedni wniosek we właściwym urzędzie. Rzadko wnioski są rozpatrywane negatywnie, więc trzeba składać Nie wiem jak będzie w Twoim przypadku, skoro mieszkasz w UK.
|
|
#4893 |
|
Raczkowanie
|
GOSIACZEK no jednak nie jestem taki dobry człowiek bo nie wzięłam tych chłopców.
Pomagamy i dajemy ile możemy ale sama teraz też bede mieć małe a z tamtymi chłopcami jest dużo pracy.Zresztą chyba jesteście na tyle ogarnięte że wiecie iż każde dziecko z problemami wymaga większej uwagi...
|
#4894 |
|
Zadomowienie
|
Poli ja twz kocham pomidory, chociaż w ciąży mi gorzej po nich (zgaga), ale wzorów geometrycznych jeszcze w nich nie wyszukiwalam
![]() ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Justyna ale się uśmiałam
|
#4895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Matko, nadrobić Was nie można... Byłam wczoraj na wizycie. Mam brać gynalgin bo mi jakieś bakterie wyszły Pytałam go o te sposoby na przyspieszenie porodu jak już się jest blisko terminu, które miał mi zdradzić i w sumie nic się nie dowiedziałam o czym nie wiem. Mówił że dużo ruchu, jakieś spacery i jak najmniej siedzieć/leżeć. No i seks. Pytałam o picie liści malin i powiedział, że nie ma żadnych dowodów że to działa. |
|
|
|
|
#4896 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie musisz dokładnie opisywać ze szczegółami. Podziwiam ludzi którzy wysilaja się by w i tak trudnym życiu pomagać innym. |
|
|
|
|
#4897 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
![]() Kropcia coś tu pisała dziś o zniżce -25% w reserved, a ja gamoń jedne zamówiłam wczoraj bratu kurtkę od mamy. I zamiast zapłacić 120 zł zapłaciła 150...wrrr.... Kupn wylądował w Spamie cholerka..
|
|
#4898 | |
|
Zadomowienie
|
Polinezyjka jak zwykle rizwalasz system
Kocham Cię Super! W końcu się doczekalas! Czekamy na fotki Cytat:
Spanie w kiblu na uczelni, ja bym na to nigdy nie wpadła :PO tym tysiąc zł wiem, jestem studentką a poza tym rolnikiem więc już się orientowalam że mi to przysługuje. ☺
|
|
|
|
|
#4899 |
|
Zadomowienie
|
Nieidealna82 ja w trakcie staran mialam myśli, ze tez bedziemy kiedys stać przed decyzja o adopcji, wowczas jest tyle dylematow, ze nie sposob nie analizowac tego, jak wplynie na nasze zycie wychowanie "cudzych" dzieci, duzo nerwów kosztowaly nas kolejne podejścia, ale natura sama wiedziała kiedy dać nam ten cud
|
#4900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poli błagam Cie!!! Ja kiedyś przez te Twoje teksty z siku nie zdąże do wc!! Nie dość że mały śpi na pęcherzu albo trenuje jak na worku treningowym to Ty potrafisz rozbawić do łez |
|
|
|
|
#4901 |
|
Raczkowanie
|
Gosiu Ale ja jeszcze ani razu nie napisałam że słucham babci
![]() Pisze tylko co mówi. Tak jak Wy czasem piszecie o tym co ktoś wam powiedział. Spokojnie nie zrezygnuje nagle z opieki medycznej bo mi babcia zawroci w głowie madeosciami ludowym. Alkoholu nie piję. To że wzięłam na język trochę domowego wina nie uważam za picie. Na wasnym obiedzie po ślubie nie ruszyłam alkoholu nawet szampana więc spokojnie. Ginekologa muszę się słuchać bo wybacz ale ja mogę sobie coś myśleć ale to jest lekarz. Co prawda namieszsli mi ostatnio w głowie ale w pn sobie wszystko wyjaśnię i będzie dobrze. Nie truje siebie ani mojego dziecka. Wizyty mam bardzo częste badań masę (pewnie jak kazda) i wszystko jest okay. Więc dziewczyny nie musicie aż tak źle się na mnie nastawiac. |
|
|
|
#4902 |
|
Raczkowanie
|
Tabaska adopcja jest spoko mam dwie znajome które zaadoptowały dzieci a po roku jedna z nich zaszła w ciąże
![]() Co do tych rodzin zastępczych to wiecie jak to jest ? Różnie z tym bywa...każda rodzina dostaje kase a pózniej różnie sie dzieje w takich rodzinach. Oczywiście nie mierze wszystkich jedną miarą zeby nie było.
|
#4903 |
|
Rozeznanie
|
Podziwiam ludzi, którzy decydują się na adopcję. Same załatwienie tego to już dużo roboty. Ja nie wiem czy była bym w stanie pokochać cudze dzieci jak własne... może gdybym nie mogła mieć swoich to miała bym też inne podejście..
|
#4904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widziłayście http://www.pudelek.pl/artykul/89914/...cu_ciazy_foto/
|
|
|
#4905 |
|
Zadomowienie
|
U nas w rodzinie kuzynka adoptowala teraz dziewczynkę 2 letnia, z patologicznej rodziny. Mają już dwójkę swoich dzieci- syn 9 lat i córka 4 lata. Starają się traktować wszystkie dzieci równo ale wiadomo że tej malutkiej trzeba poświęcić więcej uwagi bo ma problemy...
Też podziwiam takich ludzi, choć rozmawialiśmy z tz ze gdyby nam się nie udało to też staralibyśmy się o adopcję. Na szczęście mamy naszego wyczekiwanego szkraba, brzuszkowa Zosie 💜 |
|
|
|
#4906 |
|
Raczkowanie
|
No mieli ciężko.Te wszystkie spotkania,testy,wywiady,s prawdzanie w pracy itd.
Trzeba dużo cierpliwości i wytrwałości. Zeby w połowie te wszystkie instytucje poświęcały tyle czasu tym patologiom co dobrym ludziom starającym sie o adopcje to byłoby może mniej tych biednych poszkodowanych i bitych dzieci !!!
|
#4907 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No na to to bym się już na pewno nie zdecydowała. O.o |
|
|
|
|
#4908 |
|
Zadomowienie
|
Moja znajoma od 6 lat z mężem starają sie o dziecko, jest po kilku poronieniach i w końcu udalo im sie wywalczyć adopcje dziewczynki od razu po urodzeniu (matka jej nie chciala), mieli ja moze 2 tygodnie, wszystko juz przygotowane, pokoik, rzeczy i tej matce biologicznej sie nagle odmienilo, miala jakiś tam czas, ze mogla zmienić decyzje, oni zalamani, oddali jej córkę włącznie z wszystkimi rzeczami. Dla mnie tragedia...
|
#4909 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4910 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i serio 9 miesięcy (albo wiecej ze względu na karmienie) mozna wytrzymać bo w końcu dobro dziecka jest najważniejsze Cytat:
wesoło dziś u nas super, ze wreszcie sie wózka doczekasz, koniecznie zdaj fotorelacje ![]() Cytat:
najpierw chwalisz się seksem pomimo zakazu gina, nie wiem czy miało nam to zaimponować, bo u większości z nas w tym temacie cisza czy o co chodziło ![]() później łyczkiem alko... więc chyba nie masz powodu zeby dziwić się ze ktoś się do tego odnosi i wyraża swoje zdanie, w końcu od tego jest forum mnie zwyczajnie boli ze można tak mało odpowiedzialnie podchodzić do tematu |
|||
|
|
|
#4911 |
|
Raczkowanie
|
Słyszałam już o takim przypadku.
Nawet film taki był. Rzeczywiście dla tych ludzi tragedia Ale dobrze że mama jednak poczuła że kocha swoje dziecko. W końcu sa takie kobiety które zachodzą w ciążę dla kogoś. Chociaż to nilegalne jest chyba. |
|
|
|
#4912 |
|
Zadomowienie
|
Takie matki to surogatki, ale większość z nich rodzi i nie decyduje sie oddać swojego dziecka, gdzies ten instynkt sie budzi
|
#4913 |
|
Zadomowienie
|
Poczuła że kocha swoje dziecko???
|
|
|
|
#4914 |
|
Raczkowanie
|
Lucy ja się już nie nad tłumaczyć ale powiem jeszcze ostatni raz.
Jeden mi zabronił a szpital mi pozwolił. Więc wybrałam coś z tego i tyle. może nie do końca słusznie. No ale trudno. Ważne że jest okay z dzieckiem i mi się nic nie stało. Ale już dość tych temtow. Przejdźmy dalej i już. Okay.? |
|
|
|
#4915 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale jak uczucie może się obudzić "od tak" w matce która po porodzie decyduje się oddać dziecko a potem nagle je kocha? Ja tego nie rozumiem... |
|
|
|
|
#4916 |
|
Raczkowanie
|
Tak. Wieś był taki film ale nie pamiętam tytułu.
Dziewczyna zaszła w ciążę i postanowiła ze odda zaraz po porodzie. Miała kontakt z rodzicami co mieli adoptować jej dziecko. Ale podczas ciąży zaczęła czuć więź w tym dzieckiem a po porodzie jak zobaczyła córeczkę nie mogła oddać. Wiem że film był na faktach. Może strach tak działa. Młoda kobieta boi się że nie da rady. Ale gdy dochodzi co do czego mo potrafi oddać dziecka. Edytowane przez NetaC Czas edycji: 2016-03-04 o 17:22 |
|
|
|
#4917 |
|
Zadomowienie
|
Moja kuzynka adoptowala dzieci, jedno z FAS. To jest mega poświęcenie bez gwarancji na przyszłość.
Spanie w kiblu Te pomidory też niezłe ![]() Z becikowym będę próbować, na Martynka dostałam.Jak dadzą to git, jak nie to trudno
|
|
|
|
#4918 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie o tym pisze kasa kasa kasa i patologia rządzi
|
#4919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4920 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zamawiaj jedno i drugie, olej to w sumie grosze i bedzie tez dla malucha a o sobie tez trzeba pomyśleć ![]() też waham się nad jeszcze jedną torebką bo udało mi sie kilka ciuchów sprzedać wiec wpadła ekstra kasa Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:27.

. Rozlozylam se chuste i na pol godziny ucielam komara
Teraz z nowo nabyta energia wracam do pisania pracy

I gadanie lekarzy o winku na trawienie lub uspokojenie to tylko miód dla uszu dla tych najmniej odpowiedzialnych..

klask i:

jaram się ich wyglądem i nie mogę się doczekać ich smaku.