Mamusie kwietniowe - część V :-) - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-04, 16:25   #4921
kopycio
Rozeznanie

Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)

Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość
Moja znajoma od 6 lat z mężem starają sie o dziecko, jest po kilku poronieniach i w końcu udalo im sie wywalczyć adopcje dziewczynki od razu po urodzeniu (matka jej nie chciala), mieli ja moze 2 tygodnie, wszystko juz przygotowane, pokoik, rzeczy i tej matce biologicznej sie nagle odmienilo, miala jakiś tam czas, ze mogla zmienić decyzje, oni zalamani, oddali jej córkę włącznie z wszystkimi rzeczami. Dla mnie tragedia...

Straszne, nawet nie potrafię sobie wyobrazic och bolu

Dziewczyny, ale szalejecie! Nadrabiam i nadrabiam.

Uszyłam z mama ochraniacz na szczebelki, zabieram sie za rozek

Alkohol w ciazy
Nie i jeszcze raz nie. Skoro sa rożne opinie i tak naprawdę niewiadomo jakie ilości szkodzą, to po co w ogole ryzykować?? Mnie tyle razy namawiali na imprezach, ze na trawienie, ze tylko łyk. To tylko popukałam sie im w głowę nie bede ryzykować zdrowia własnego dziecka.

Adopcja
Zawsze bardzo chciałam adoptować jakies dziecko. Długo sie staraliśmy i postanowiliśmy ze jak sie nie uda do mojej 30 to adoptujemy. Bóg dał nam ciaze. Ale ja nadal nie wykluczam adopcji. Tylko martwię sie czy moj maz bedzie w stanie pokochać nieswoje dziecko, on jest bardzo skryty w uczuciach. To musi byc naprawdę przemyślana decyzja. Podziwiam ludzi, którzy sie decydują i tworzą piekne rodziny.
kopycio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 16:26   #4922
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
to zamów jeszcze raz z kuponem a tą droższą zwrócisz
No i chyba tak zrobię, tylko czekam na męża żeby zapytać czy jutro by oddał jak będzie do mamusi jechał

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 16:28   #4923
AsiaPo
Mama Land

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
Moja kuzynka adoptowala dzieci, jedno z FAS. To jest mega poświęcenie bez gwarancji na przyszłość.

Spanie w kiblu uprawialam na imprezach jak się nawalilam,ale rozumiem potrzebę; )
Te pomidory też niezłe

Z becikowym będę próbować, na Martynka dostałam.Jak dadzą to git, jak nie to trudno
Mówisz o becikowym jednorazowym, czy "nowym becikowym" 12x1000zł?
Bo swoją drogą, w kwietniu wchodzi 500+, więc staraj się i o to!
Stary 2016-03-04, 16:28   #4924
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Ja tez podziwiam takich ludzi, szczególnie którzy maja swoje dzieci i te adoptowane traktują na równi z pozostałymi, ja nie wiem czy bym tak potrafila, bo wszystko wyszloby dopiero po fakcie, a nie chciałabym żadnego dziecka skrzywdzić. Trzeba miec wielkie serce.
Stary 2016-03-04, 16:28   #4925
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NieIdealna82 Pokaż wiadomość
Właśnie o tym pisze kasa kasa kasa i patologia rządzi
dlatego że takie rodziny mają z każdej strony pomoc bo maja cięzko bo dzieci dużo i ble ble ble a w żeczywistości to chlanie ćpanie i wieczne rozruby i kasa zamiast na dzieci idzie na wóde...
oczywiście nie w każdej wielodzietnej rodzinie ale w wiekszości...
Stary 2016-03-04, 16:32   #4926
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AsiaPo Pokaż wiadomość

Jedna śpi w kiblu, druga czeka na pomidorowe olśnienie jak Pitagoras

Tak, 1000 zł przysługuje każdej niezatrudnionej na UOP kobiecie/studentce. Zasiłek przyznawany przez 12 msc. Trzeba złożyć odpowiedni wniosek we właściwym urzędzie. Rzadko wnioski są rozpatrywane negatywnie, więc trzeba składać
Nie wiem jak będzie w Twoim przypadku, skoro mieszkasz w UK.

To chyba tylko dla ludzi, którzy mieszkają w PL

Cytat:
Napisane przez justyna_fli Pokaż wiadomość
No Gosia w kiblu dla niepelnosprawnych bo tam duzo miejsca jest . Rozlozylam se chuste i na pol godziny ucielam komara Teraz z nowo nabyta energia wracam do pisania pracy
Wlasnie 8 marca - musze sobie jakis prezent sprawic. Moze by tak torebke zamowic... Albo ten olej kokosowy bo tak chwalicie. Albo to i to

Mam nadzieję, że nie na podłodze

Poli rozwaliłaś system tym pomidorem

Ja myslę poważnie nie o adopcji, a o domu rodzinnym
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 16:32   #4927
NetaC
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez GGI Pokaż wiadomość
dlatego że takie rodziny mają z każdej strony pomoc bo maja cięzko bo dzieci dużo i ble ble ble a w żeczywistości to chlanie ćpanie i wieczne rozruby i kasa zamiast na dzieci idzie na wóde...
oczywiście nie w każdej wielodzietnej rodzinie ale w wiekszości...
I przykre jest to że jak jest rodzina w której rodzice starają się normalnie pracowac i dbają o dzieci a im nie starcza na życie to nie dostaną pomocy bo im dochody przekraczają minimum.
Takie prawo zachęca tylko by Ci co lecą m kase robili więcej dzieci.

Lulka wow. Serio. Powodzenia z tym bo to wspaniałe poświęcenie.

Edytowane przez NetaC
Czas edycji: 2016-03-04 o 16:33
NetaC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 16:33   #4928
kajaja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość
Moja znajoma od 6 lat z mężem starają sie o dziecko, jest po kilku poronieniach i w końcu udalo im sie wywalczyć adopcje dziewczynki od razu po urodzeniu (matka jej nie chciala), mieli ja moze 2 tygodnie, wszystko juz przygotowane, pokoik, rzeczy i tej matce biologicznej sie nagle odmienilo, miala jakiś tam czas, ze mogla zmienić decyzje, oni zalamani, oddali jej córkę włącznie z wszystkimi rzeczami. Dla mnie tragedia...
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 16:39   #4929
velika
Winter is coming

jesteście niemożliwe, jak nie pomidory i spanie w kiblu to adopcje, niezły miks tematów
co do adopcji to ja podziwiam takich ludzi, sama nie wiem, czy z moim byśmy się zdecydowali. Trudno mi nawet gdybać w takim temacie.
alko w ciąży - dla mnie kategoryczne nie ;] po coś wymyślono piwa i wina bezalko. A wiele razy się spotkałam ze zdziwieniem, że nie chcę nawet łyka... a co mi po łyku, dziecku może zaszkodzić, a mi tylko narobi ochoty. Ale chodzi za mną wino, oj chodzi!!! takie wykręcające mordę wytrawne
spanie
widzę, że senność dopada nie tylko mnie... kurcze albo spać nie można, albo wręcz przeciwnie, najchętniej by się spało pół dnia, nie może być normalnie ;]

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 16:43   #4930
annihilate
Rozeznanie

Tabaska smutne bardzo to co piszesz ale moim zdaniem też nie ma co oceniać tej matki, nie wiemy dlaczego tak naprawdę oddała swoje dziecko. Może miała jakiś uraz poporodowy?

PIOTR 08.04.2016
annihilate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 16:49   #4931
justyna_fli
Zadomowienie

Lucy, tak tez zrobie tylko maz dostanie szalu bo ciagle przyjezdzaja jakies gadzety z poczty xD Ale wszystko bylo ostatnio dla dziecka, to mi tez sie cos nalezy
Lulka, no wlasnie nie wiem tego bo czytalam gdzies zasady i bylo napisane ze nie przysluguje ludziom ktorzy za granica pobieraja ekwiwalent tego swiadczenia. A ja wlasnie nie wiem czy bede tu pobierala bo nie wiem czy mi dadza. Wiec jakby mi nie dali to moze teoretycznie ten tysiac mi przysluguje? Musialabym isc sie dowiedziec w Polsce do urzedu... A spalam na podlodze ale sobie rozlozylam chuste zeby cieplej bylo
Poli, przespalam Twoje pomidorowe objawienie Piekny umysl normalnie, moze dostaniesz medal Fieldsa z pomidora
Dawidek 31.10.2018

Edytowane przez justyna_fli
Czas edycji: 2016-03-04 o 16:50
justyna_fli jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-04, 17:00   #4932
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justyna_fli Pokaż wiadomość
Lucy, tak tez zrobie tylko maz dostanie szalu bo ciagle przyjezdzaja jakies gadzety z poczty xD Ale wszystko bylo ostatnio dla dziecka, to mi tez sie cos nalezy
Lulka, no wlasnie nie wiem tego bo czytalam gdzies zasady i bylo napisane ze nie przysluguje ludziom ktorzy za granica pobieraja ekwiwalent tego swiadczenia. A ja wlasnie nie wiem czy bede tu pobierala bo nie wiem czy mi dadza. Wiec jakby mi nie dali to moze teoretycznie ten tysiac mi przysluguje? Musialabym isc sie dowiedziec w Polsce do urzedu... A spalam na podlodze ale sobie rozlozylam chuste zeby cieplej bylo
Poli, przespalam Twoje pomidorowe objawienie Piekny umysl normalnie, moze dostaniesz medal Fieldsa z pomidora
mój całe szczęście jest w pracy jak paczki przychodza
pewnie ze i Tobie sie coś nalezy
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 17:05   #4933
gosiaczek071
Zakorzenienie

Hania ma w klasie adoptowana dziewczynkę. Wzięli ja jak była malutka, teraz sa z nia problemy. Jest wredna, nikt jej nie lubi, bije dzieci, zaczepia, kłamie, rozwala lekcje i potem wsystKo przeinacza, ze to jej soe krzywda dzieje. Hanię tak uderzyła w nos, ze krew jej poszła, ukradła jej torebkę do malowania specjalnymi pisakami, oddała cała pomalowana😳 Jej rodzice nawet nie przeprosili nie mówiąc o odkupieniu torebki czy przeproszeniu za ta akcje z nosem. Zgłosiłam to dyrekcji i wychowawczyni, dowiedziałam sie, ze rodzice nie ogarniają tematu. Matkę ta adopcja przerosła...ojciec troche bardziej sie angażuje, ale bez szału...eweidentnie dziecku brakuje miłości bo do wszystkich dorosłych sie przytula (panie ze świetlicy , inni rodzice...) masakra. Z jednej strony taka adopcja to wielka niewiadoma, jakie to dziecko bedzie...a z drugiej taka chęć posiadania dziecka strasznie ciężka decyzja. Ja bym sie nie podjęła na dzien dzisiejszy, ale dlatego ze mam swoje dzieci. Moze myślałabym inaczej jakbym nie mogła miec..
Jednak uważam, ze jak ktos sie juz decyduje to powinien sie bardzo przyłożyć do wychowania takiego dziecka, bo jest to dużo trudniejsze niz "zwykle" rodzicielstwo. No i potem prędzej czy pozniej pewnie trzeba dziecku powiedzieć i rożne reakcje mogą byc...

Do mnie przed porodem to juz chyba tylko te dwie paczki przyjdą -sephora i dawanda. A no i musze dla siostrzeńca jesCze prezent urodzinowy zamówić. No i koniec. Naprawde ...juz ani jednej nie bedzie
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 17:09   #4934
patulinka94
Zadomowienie

Gosiaczek jesteś pewna że już ani jednej? :P
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 17:13   #4935
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
Do mnie przed porodem to juz chyba tylko te dwie paczki przyjdą -sephora i dawanda. A no i musze dla siostrzeńca jesCze prezent urodzinowy zamówić. No i koniec. Naprawde ...juz ani jednej nie bedzie
taaa, a później się okaże ze coś jeszcze o czym juz zdążyłaś zapomnieć

ja jeszcze żadnych deklaracji nie składam
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 17:27   #4936
NetaC
Raczkowanie

http://www.wiocha.pl/1331055,Kobieta...moc-chorej-cor

Szczyt bezczelności i kompletny brak empatii ...
Stary 2016-03-04, 17:28   #4937
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Gosia czasem (widze po moich rodzicach- moj brat jest adoptowany) dziecko ma juz tak spartaczone geny ze mozesz stanac na glowie i sie nic zrobic nie da. Ja bym nie adoptowala, musialabym sie pogodzic z brakiem dziecka. Trudno.

Nie zarzekaj sie z tymi paczkami

Mikołaj <3
Stary 2016-03-04, 17:28   #4938
Polinezyjka
Zakorzenienie

annihilate
hehehe

justyna_fli
Nie no
Wyobraziłam sobie, że siadłaś na zamkniętym kiblu i jakoś na siedząco spałaś heheheheh.
Mistrzostwo

AsiaPo
ehehhehe no złożyło się ciekawie (pomidory i kibelek) hehhehhe

tabaska
E nie
czasu mało - po prostu za dużo myśli i pomysłów w głowie hehehehhe

patulinka

Iwoncia
heheh ale śmiech służy naszym maluszkom także dobrze, że się pośmichałaś

GGI
O FUJ (zdjęcie babki fitnessowej)
nie podoba mi się. Jestem pewna, że jakby dać naszych kobietek z forum zdjęcia w ciąży i tej baby to 99% mężczyzn pokazałoby wasze ciałka jako ideał kobiety w ciąży a nie tej babki

tabaska

O nie. To bardzo smutna historia .

lulka
jak macie warunki i możliwości to naprawdę wspaniała sprawa

Gosiaczek
Smutne, że dziewczynka sobie nie radzi z emocjami i rodzice nie potrafią zapewnić jej tego co potrzebuje do "normalnego" życia.

ADOPCJA
W mojej rodzinie ciocia z wujkiem dłuuugo starali się o dziecko rożnymi metodami. W końcu podjęli decyzję - adopcja.
Wzięli rodzeństwo - chłopca i dziewczynkę w wieku chyba on miał z 5-6 lat, ona z 9.
Od razu traktowali ich jak swoje dzieci, nie było pobłażania bo adoptowane. Były normalne kary, normalne wymagania w domu - sprzątanie, zakupy, pomoc, normalne odrabianie lekcji i wymagania dobrych stopni.
Ogólnie jak się pozna ich i w ogóle spędzi czas z ciocią i z nimi to w życiu by nikomu do głowy nie przyszło, że adoptowani są.
Bardzo grzeczni , córka teraz jest w 3 klasie gimnazjum. TO ja już byłam bardziej hmmm "zła" w porównaniu do niej! Paliłam, piłam - a ta z tego co mi wiadomo nie robi głupot. Ja już wtedy przyszłam pijana do domu i miałam kary i w ogóle awantury. A tu spokój .
nie no naprawdę kochane dzieci są .
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 17:29   #4939
Kalpana
Zakorzenienie

Kuzynka teściowej wzięła dziewczynkę (6-letnią) z domu dziecka, bo nie mogli mieć swoich dzieci. Teraz ma 24 lata. Od początku wiedziała że jest adoptowania, bo wiadomo, 6 lat to już duże dziecko i wiele rozumie. Nigdy nie mieli z nią problemu, była ich oczkiem w głowie, a i ona szanowała rodziców. Do szkoły chodziła ze mną dziewczyna, która również była adoptowana. Ciągle sprawiała problemy, a raz jak dyrektor powiedział, że zadzwoni po rodziców, to stwierdziła, że "rodzice mogą jej ch.ja zrobić, bo jest adoptowana". Wszystko zależy od dziecka i od tego jak traktują rodzice. Ja zawsze mówiłam, że gdybym nie mogła mieć swoich, to bym chciała adoptować. Teraz już bym się tego nie podjęła, bo mając biologiczne dziecko bałabym się czy będę tak samo traktować to adoptowane.

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-04, 17:34   #4940
kropcia007
Wtajemniczenie

Mamusie kwietniowe - część V :-)

Cytat:
Napisane przez NetaC Pokaż wiadomość
Na szczęście ja potrafię się opanować.

Chociaż szkoda że na takim forum stwarzasz nieprzyjemna atmosferę no ale trudno.

Mam cudowną mamę. Tylko się słowem odezwać że czegoś nam brakuje albo coś się dzieje i już jest na miejscu i pomaga.
Mam nadzieję ze uda mi się być jak ona. *.*

Nie zauważyłam by Kejka stwarzała nieprzyjemna atmosferę wręcz przeciwnie to jedna z najsympatyczniejszych gaduł forumowych. I co więcej jej wypowiedzi są PRZEMYŚLANE.

A Ty mam wrażenie napier.dalasz posty z dupy.
Sory ale jak mam być szczera to tak to odbieram.

Kejka kup jeszcze raz a tamtą oddaj

Kwietniowa Mamusia - Maja

Edytowane przez kropcia007
Czas edycji: 2016-03-04 o 17:36
kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 17:40   #4941
AsiaPo
Mama Land

Adopcja to temat rzeka.
Nawet jeśli już uda się traktować biologiczne i adoptowane dziecko tak samo, to często i tak usłyszy się od dziecka, że jest adoptowane (okres buntu).
Choć nastolatki, jak się buntują, mówią dziwne rzeczy
Ja bym się najbardziej bała, że mimo mojej miłości, dziecko i tak będzie ciągnęło do biologicznych rodziców, że będzie chciało je odnaleźć.

A tak z innej beczki:
Tworzę nowy wątek.
Więc:
1. Co z tytułem??
2. Jak się robi Top Gaduł? (poproszę o tłumaczenie łopatologiczne :P

I od razu zaznaczam, ze nie będzie tak piękny i estetyczny jak obecny (już zaczęłam i wygląda jak moje mieszkanie - wszystko z innej parafii jest wszędzie :P
Stary 2016-03-04, 17:43   #4942
NetaC
Raczkowanie

Tu była taka rymowanka fajnie jakby była w tytule.
Stary 2016-03-04, 17:47   #4943
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Dzieki Kropcia

AsiaPo juz nowy watek, ale bym sie zdziwila jakby tu ucichlo bedzie piekny na pewno️ jesli tytul ma byc inny to nie wiem jaki byle nie czop odchodzi srattata

Mikołaj <3
Stary 2016-03-04, 17:52   #4944
justyna_fli
Zadomowienie

Zadnych czopow w nowym watku czarownice! Ja rodze dopiero w czesci 7, bo szczesliwa a skoro schodzi nam miesiac na watek to akurat pasuje Teraz w marcu nie mam czasu
Dawidek 31.10.2018
justyna_fli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 17:53   #4945
velika
Winter is coming

AsiaPo żeby sprawdzić top gaduły musisz wejść na główną stronę poczekalni i klikasz przy naszym wątku na ilość postów, to ci wyskoczy, kto ile napisał
Właśnie tak myślałam, czy dzisiaj damy radę skończyć ten wątek. W następnym to już nie ma bata, będą rozpakunki
ja nie przepadam za rymowankami, więc dla mnie obecny tytuł jest ok
justyna ja też rodzę w kwietniu! przemyślałam to sobie i bardziej mi się opłaca finansowo, muszę młodej obiecać jakiś wypasiony prezent za te dodatkowe hajsy, jak doczeka do kwietnia

Edytowane przez velika
Czas edycji: 2016-03-04 o 17:54
velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 17:53   #4946
AsiaPo
Mama Land

Noooo w tym zostało już tylko 60 postów, więc do końca dnia zabraknie miejsca
Nikt się nie wychylał, a ja od dwóch dni unikam sprzątnięcia łazienki, więc robię co się da

Agata coś proponowała, ale nie mogę sobie przypomnieć jak brzmiał
Stary 2016-03-04, 17:55   #4947
Kayira
Zakorzenienie

Witajcie. Ostatnio strasznie kiepsko sypiam.

Nowy watek na pewno przyniesie pierwsze maluszki... fajnie..

Nasz mały cud 22-04-2016
Kayira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 17:56   #4948
gosiaczek071
Zakorzenienie

Jeżu juz nowy?!!!
No ładnie

Miesiac kwiecień juz za pasem czas przywitać sie z bobasem nie no żart po co nam rymowanka
Stary 2016-03-04, 17:57   #4949
annihilate
Rozeznanie

Tytuł wątku bym zostawiła taki jak jest Mamusie kwietniowe 2016 - część VI :P a tamtą rymowankę jak ktoś ją jeszcze pamięta to w pierwszym poście dać :P
AsiaPo brawa dla Ciebie, że się za to zabrałaś
Coś czuję, że w nowym wątku będą już niektóre Maluszki na świecie

PIOTR 08.04.2016
annihilate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 17:58   #4950
gosiaczek071
Zakorzenienie

Mamusie kwietniowe - część V :-)

Kwiecień plecień bo przeplata to dziewczynkę to chłopaka muahahahah

Nie no-poważnie. Bez rymowanek moze
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości