![]() |
#4921 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
Cytat:
Straszne, nawet nie potrafię sobie wyobrazic och bolu ![]() Dziewczyny, ale szalejecie! Nadrabiam i nadrabiam. Uszyłam z mama ochraniacz na szczebelki, zabieram sie za rozek ![]() Alkohol w ciazy Nie i jeszcze raz nie. Skoro sa rożne opinie i tak naprawdę niewiadomo jakie ilości szkodzą, to po co w ogole ryzykować?? Mnie tyle razy namawiali na imprezach, ze na trawienie, ze tylko łyk. To tylko popukałam sie im w głowę ![]() Adopcja Zawsze bardzo chciałam adoptować jakies dziecko. Długo sie staraliśmy i postanowiliśmy ze jak sie nie uda do mojej 30 to adoptujemy. Bóg dał nam ciaze. Ale ja nadal nie wykluczam adopcji. Tylko martwię sie czy moj maz bedzie w stanie pokochać nieswoje dziecko, on jest bardzo skryty w uczuciach. To musi byc naprawdę przemyślana decyzja. Podziwiam ludzi, którzy sie decydują i tworzą piekne rodziny. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4922 |
Wtajemniczenie
|
No i chyba tak zrobię, tylko czekam na męża żeby zapytać czy jutro by oddał jak będzie do mamusi jechał
![]() ![]()
#4923 | |
Mama Land
|
Cytat:
Bo swoją drogą, w kwietniu wchodzi 500+, więc staraj się i o to!
![]() |
#4924 |
Zadomowienie
|
Ja tez podziwiam takich ludzi, szczególnie którzy maja swoje dzieci i te adoptowane traktują na równi z pozostałymi, ja nie wiem czy bym tak potrafila, bo wszystko wyszloby dopiero po fakcie, a nie chciałabym żadnego dziecka skrzywdzić. Trzeba miec wielkie serce.
#4925 |
Zakorzenienie
|
dlatego że takie rodziny mają z każdej strony pomoc bo maja cięzko bo dzieci dużo i ble ble ble a w żeczywistości to chlanie ćpanie i wieczne rozruby i kasa zamiast na dzieci idzie na wóde...
oczywiście nie w każdej wielodzietnej rodzinie ale w wiekszości...
#4926 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
To chyba tylko dla ludzi, którzy mieszkają w PL ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że nie na podłodze ![]() Poli rozwaliłaś system tym pomidorem ![]() Ja myslę poważnie nie o adopcji, a o domu rodzinnym ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4927 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Takie prawo zachęca tylko by Ci co lecą m kase robili więcej dzieci. Lulka wow. Serio. Powodzenia z tym bo to wspaniałe poświęcenie. Edytowane przez NetaC Czas edycji: 2016-03-04 o 16:33 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4928 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4929 |
Winter is coming
|
jesteście niemożliwe, jak nie pomidory i spanie w kiblu to adopcje, niezły miks tematów
![]() co do adopcji to ja podziwiam takich ludzi, sama nie wiem, czy z moim byśmy się zdecydowali. Trudno mi nawet gdybać w takim temacie. alko w ciąży - dla mnie kategoryczne nie ;] po coś wymyślono piwa i wina bezalko. A wiele razy się spotkałam ze zdziwieniem, że nie chcę nawet łyka... a co mi po łyku, dziecku może zaszkodzić, a mi tylko narobi ochoty. Ale chodzi za mną wino, oj chodzi!!! takie wykręcające mordę wytrawne ![]() spanie widzę, że senność dopada nie tylko mnie... kurcze albo spać nie można, albo wręcz przeciwnie, najchętniej by się spało pół dnia, nie może być normalnie ;]
#4930 |
Rozeznanie
|
Tabaska smutne bardzo to co piszesz
![]()
#4931 |
Zadomowienie
|
Lucy, tak tez zrobie
![]() ![]() Lulka, no wlasnie nie wiem tego bo czytalam gdzies zasady i bylo napisane ze nie przysluguje ludziom ktorzy za granica pobieraja ekwiwalent tego swiadczenia. A ja wlasnie nie wiem czy bede tu pobierala bo nie wiem czy mi dadza. Wiec jakby mi nie dali to moze teoretycznie ten tysiac mi przysluguje? Musialabym isc sie dowiedziec w Polsce do urzedu... A spalam na podlodze ale sobie rozlozylam chuste zeby cieplej bylo ![]() Poli, przespalam Twoje pomidorowe objawienie ![]() ![]()
Ślub 16.08.2014 ![]() Pawełek 05.04.2016 ![]() ![]() ![]() ![]() Dawidek 31.10.2018 ![]() Edytowane przez justyna_fli Czas edycji: 2016-03-04 o 16:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#4932 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() pewnie ze i Tobie sie coś nalezy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4933 |
Zakorzenienie
|
Hania ma w klasie adoptowana dziewczynkę. Wzięli ja jak była malutka, teraz sa z nia problemy. Jest wredna, nikt jej nie lubi, bije dzieci, zaczepia, kłamie, rozwala lekcje i potem wsystKo przeinacza, ze to jej soe krzywda dzieje. Hanię tak uderzyła w nos, ze krew jej poszła, ukradła jej torebkę do malowania specjalnymi pisakami, oddała cała pomalowana😳 Jej rodzice nawet nie przeprosili nie mówiąc o odkupieniu torebki czy przeproszeniu za ta akcje z nosem. Zgłosiłam to dyrekcji i wychowawczyni, dowiedziałam sie, ze rodzice nie ogarniają tematu. Matkę ta adopcja przerosła...ojciec troche bardziej sie angażuje, ale bez szału...eweidentnie dziecku brakuje miłości bo do wszystkich dorosłych sie przytula (panie ze świetlicy , inni rodzice...) masakra. Z jednej strony taka adopcja to wielka niewiadoma, jakie to dziecko bedzie...a z drugiej taka chęć posiadania dziecka
![]() Jednak uważam, ze jak ktos sie juz decyduje to powinien sie bardzo przyłożyć do wychowania takiego dziecka, bo jest to dużo trudniejsze niz "zwykle" rodzicielstwo. No i potem prędzej czy pozniej pewnie trzeba dziecku powiedzieć i rożne reakcje mogą byc... Do mnie przed porodem to juz chyba tylko te dwie paczki przyjdą -sephora i dawanda. A no i musze dla siostrzeńca jesCze prezent urodzinowy zamówić. No i koniec. Naprawde ...juz ani jednej nie bedzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4934 |
Zadomowienie
|
Gosiaczek jesteś pewna że już ani jednej? :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#4935 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja jeszcze żadnych deklaracji nie składam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4936 |
Raczkowanie
|
http://www.wiocha.pl/1331055,Kobieta...moc-chorej-cor
Szczyt bezczelności i kompletny brak empatii ... |
![]() ![]() |
![]() |
#4937 |
Wtajemniczenie
|
Gosia czasem (widze po moich rodzicach- moj brat jest adoptowany) dziecko ma juz tak spartaczone geny ze mozesz stanac na glowie i sie nic zrobic nie da. Ja bym nie adoptowala, musialabym sie pogodzic z brakiem dziecka. Trudno.
Nie zarzekaj sie z tymi paczkami ![]()
#4938 |
Zakorzenienie
|
annihilate
![]() ![]() ![]() justyna_fli Nie no ![]() Wyobraziłam sobie, że siadłaś na zamkniętym kiblu i jakoś na siedząco spałaś heheheheh. Mistrzostwo ![]() ![]() AsiaPo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tabaska E nie ![]() czasu mało - po prostu za dużo myśli i pomysłów w głowie hehehehhe ![]() patulinka ![]() ![]() ![]() Iwoncia heheh ![]() ![]() ![]() GGI O FUJ (zdjęcie babki fitnessowej) nie podoba mi się. Jestem pewna, że jakby dać naszych kobietek z forum zdjęcia w ciąży i tej baby to 99% mężczyzn pokazałoby wasze ciałka jako ideał kobiety w ciąży a nie tej babki ![]() tabaska O nie. To bardzo smutna historia ![]() lulka ![]() ![]() Gosiaczek Smutne, że dziewczynka sobie nie radzi z emocjami i rodzice nie potrafią zapewnić jej tego co potrzebuje do "normalnego" życia. ADOPCJA W mojej rodzinie ciocia z wujkiem dłuuugo starali się o dziecko rożnymi metodami. W końcu podjęli decyzję - adopcja. Wzięli rodzeństwo - chłopca i dziewczynkę w wieku chyba on miał z 5-6 lat, ona z 9. Od razu traktowali ich jak swoje dzieci, nie było pobłażania bo adoptowane. Były normalne kary, normalne wymagania w domu - sprzątanie, zakupy, pomoc, normalne odrabianie lekcji i wymagania dobrych stopni. Ogólnie jak się pozna ich i w ogóle spędzi czas z ciocią i z nimi to w życiu by nikomu do głowy nie przyszło, że adoptowani są. Bardzo grzeczni , córka teraz jest w 3 klasie gimnazjum. TO ja już byłam bardziej hmmm "zła" w porównaniu do niej! Paliłam, piłam - a ta z tego co mi wiadomo nie robi głupot. Ja już wtedy przyszłam pijana do domu i miałam kary i w ogóle awantury. A tu spokój ![]() nie no naprawdę kochane dzieci są ![]()
![]() |
#4939 |
Zakorzenienie
|
Kuzynka teściowej wzięła dziewczynkę (6-letnią) z domu dziecka, bo nie mogli mieć swoich dzieci. Teraz ma 24 lata. Od początku wiedziała że jest adoptowania, bo wiadomo, 6 lat to już duże dziecko i wiele rozumie. Nigdy nie mieli z nią problemu, była ich oczkiem w głowie, a i ona szanowała rodziców. Do szkoły chodziła ze mną dziewczyna, która również była adoptowana. Ciągle sprawiała problemy, a raz jak dyrektor powiedział, że zadzwoni po rodziców, to stwierdziła, że "rodzice mogą jej ch.ja zrobić, bo jest adoptowana". Wszystko zależy od dziecka i od tego jak traktują rodzice. Ja zawsze mówiłam, że gdybym nie mogła mieć swoich, to bym chciała adoptować. Teraz już bym się tego nie podjęła, bo mając biologiczne dziecko bałabym się czy będę tak samo traktować to adoptowane.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4940 | |
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe - część V :-)
Cytat:
Nie zauważyłam by Kejka stwarzała nieprzyjemna atmosferę wręcz przeciwnie to jedna z najsympatyczniejszych gaduł forumowych. I co więcej jej wypowiedzi są PRZEMYŚLANE. A Ty mam wrażenie napier.dalasz posty z dupy. Sory ale jak mam być szczera to tak to odbieram. Kejka kup jeszcze raz a tamtą oddaj ![]()
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja ![]() ![]() Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2016-03-04 o 17:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4941 |
Mama Land
|
Adopcja to temat rzeka.
Nawet jeśli już uda się traktować biologiczne i adoptowane dziecko tak samo, to często i tak usłyszy się od dziecka, że jest adoptowane (okres buntu). Choć nastolatki, jak się buntują, mówią dziwne rzeczy ![]() Ja bym się najbardziej bała, że mimo mojej miłości, dziecko i tak będzie ciągnęło do biologicznych rodziców, że będzie chciało je odnaleźć. A tak z innej beczki: Tworzę nowy wątek. Więc: 1. Co z tytułem?? 2. Jak się robi Top Gaduł? (poproszę o tłumaczenie łopatologiczne :P ![]() I od razu zaznaczam, ze nie będzie tak piękny i estetyczny jak obecny (już zaczęłam i wygląda jak moje mieszkanie - wszystko z innej parafii jest wszędzie :P ![]()
#4942 |
Raczkowanie
|
Tu była taka rymowanka fajnie jakby była w tytule.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4943 |
Wtajemniczenie
|
Dzieki Kropcia
![]() ![]() AsiaPo juz nowy watek, ale bym sie zdziwila jakby tu ucichlo ![]() ![]() ![]() ![]()
#4944 |
Zadomowienie
|
Zadnych czopow w nowym watku czarownice!
![]() ![]() ![]()
#4945 |
Winter is coming
|
AsiaPo żeby sprawdzić top gaduły musisz wejść na główną stronę poczekalni i klikasz przy naszym wątku na ilość postów, to ci wyskoczy, kto ile napisał
Właśnie tak myślałam, czy dzisiaj damy radę skończyć ten wątek. W następnym to już nie ma bata, będą rozpakunki ![]() ja nie przepadam za rymowankami, więc dla mnie obecny tytuł jest ok justyna ja też rodzę w kwietniu! przemyślałam to sobie i bardziej mi się opłaca finansowo, muszę młodej obiecać jakiś wypasiony prezent za te dodatkowe hajsy, jak doczeka do kwietnia ![]()
Edytowane przez velika Czas edycji: 2016-03-04 o 17:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#4946 |
Mama Land
|
Noooo w tym zostało już tylko 60 postów, więc do końca dnia zabraknie miejsca
![]() Nikt się nie wychylał, a ja od dwóch dni unikam sprzątnięcia łazienki, więc robię co się da ![]() Agata coś proponowała, ale nie mogę sobie przypomnieć jak brzmiał ![]()
#4947 |
Zakorzenienie
|
Witajcie. Ostatnio strasznie kiepsko sypiam.
Nowy watek na pewno przyniesie pierwsze maluszki... fajnie..
#4948 |
Zakorzenienie
|
Jeżu juz nowy?!!!
No ładnie ![]() Miesiac kwiecień juz za pasem czas przywitać sie z bobasem ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4949 |
Rozeznanie
|
Tytuł wątku bym zostawiła taki jak jest Mamusie kwietniowe 2016 - część VI :P a tamtą rymowankę jak ktoś ją jeszcze pamięta to w pierwszym poście dać :P
AsiaPo brawa dla Ciebie, że się za to zabrałaś ![]() Coś czuję, że w nowym wątku będą już niektóre Maluszki na świecie ![]()
#4950 |
Zakorzenienie
|
Mamusie kwietniowe - część V :-)
Kwiecień plecień bo przeplata to dziewczynkę to chłopaka
![]() Nie no-poważnie. Bez rymowanek moze ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:02.