![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
|
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Zadomowienie
|
Witam
![]()
#64 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#65 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No i postanowiłam ze zrobie sobie tatuaż, ale ciiiii, tż nie wie, jest przeciwny ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Kokos Ja mam niesmierdzacy, tzn. Bezzapachowy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#66 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Padłam z Waszych opowiesci w starym wątku- dla mnie na dzis wygrywa spanie Justyny w kibelku. Parsknęłam śmiechem. Za to TZ podobalo sie pulsowanie w tyłku- mi mniej, bo Leon wali mi w czasie czkawki glowka w szyjke- nic przyjemnego. AsiaPo- super watek, oby dla nas wszystkich szczesliwy. Ide spac kochane, nie stukajcie za duzo do jutra. ![]()
![]() |
#67 |
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
Kopycio tatuaz
![]() Widzialyscie ze na marcowkach juz 21 rozpakowanych mamusiek? ![]() ![]()
![]() |
#68 | |
Wtajemniczenie
|
no no zaskórniaków się nie trzyma na koncie, zwłaszcza wspólnym hahahah
matko i córko, ale mnie młoda kłuje i wierci się tak, że ciężko wytrzymac. w przyszłym tygodniu wyszoruję łazienkę i zabieram się za okna, no w końcu mam od niedzieli już się nie oszczędzac;p (tak jakby można było się oszczędzac przy 2 latce) bo z "gorącego powitania" wyszło tyle, że wylądowałam sama na kanapie w pokoju ![]() Jutro teściowa robi urodziny, chyba jednak zostanę w domu, nie chce mi się jechac godziny w jedną stronę autem (już niewygodnie) a poza tym dziurska na jej drodze są i jeszcze mnie wytrzęsie tak że wyląduje w szpitalu innym niż chce ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez Smarrita Czas edycji: 2016-03-04 o 21:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#69 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No my często oglądamy z mężem na bieżąco - np. teraz Gotham. Czyli raz w tygodniu siadamy i oglądamy. Przed ciążą oglądaliśmy w wolny piątkowy wieczór ![]() teraz gorzej . Bo ech... no nie wysiedzę tak przed jego komputerem na krześle jak kiedyś. Plus nie chce mi się. Więc kilka serialów odpuściłam i powiedziałam mężowy by sam oglądnął np. Narcos. Może sama skończę jak będę z małą w domu siedzieć ![]() Ale wątpię, że samej mi się będzie chciało tego typu serial oglądać, takie klimaty to wole z mężem. Sama to oglądam tylko te z części komediowych hehee ![]() Współczesna rodzina ![]() ![]() ![]() Cytat:
A gin rewelacja ![]() KOKOS poszłam jeszcze raz pod prysznic, znów się wyszorowałam płynem pod prysznic i pilingiem i myślałam, że przeszedł ten zapach ale dupa. Dalej czuje. Ech obym idąc spać nie czuła bo nie zasnę przez ten zapach ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#70 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wzięłam tę no spe, ale nadal się spina ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#71 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Poli nie mogę Cię zacytować z tamtego wątku bo już jest zamknięty. No niby rodzi się wiele zdrowych dzieci, a matka piła/paliła w ciąży. Ale tak naprawdę nie wiadomo, czy przez to dziecko nie ma jakiś chorób albo wad, które się jeszcze nie ujawniły. Tak czy siak uważam że nie ma co eksperymentować i narażać swojego maluszka. Jak ktoś się nie może powstrzymać to sory, ale nie powinien mieć dziecka, bo bardziej liczy się dla niego własna przyjemność niż zdrowie dziecka. Akinomka lekarz mi kazał brać magnez ze względu na skróconą szyjkę. Powiedział, że po 36tc będę już w tym bezpiecznym czasie, ale właśnie nie dopytałam dlaczego mam brać nie dłużej niż do końca 36. Może wtedy szyjka będzie dalej twarda i zamknięta i może się skończyć przenoszeniem i koniecznością wywoływania ![]() Pierwsza strona bardzo mi się podoba ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#72 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Agentki ![]() ![]() ![]() ![]() Aż zerknę z jakich terminów urodziły ![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Zadomowienie
|
ja tez się melduje
![]() AsiaPo piękna pierwsza strona ![]() doczytuje stary, bo oczywiście wystarczyło na 3 godziny wyjśc a nadrabiania ze ho ho ![]() i załapałam się do top spamerek, szok ![]() ![]() szalony dzień dziś, nadrabiam stary wątek i padam ze śmiechu ![]() ![]() byliśmy na niby małych zakupach, a wyszło jak wyszło ![]() ale już prawie wszystko mamy ![]() ![]() w superpharm jest promocja na hipp -30%, mleczko nawilżające wyszło mi za niecałe 14 zł wiec bardzo dobra cena niestety nie było żelu do mycia zdecydowaliśmy sie na inhalator microlife neb 100, z kartą lifestyle wyszedł za 95 zł z termometrów były tylko nc100 za jakies 120 zł więc na promo -40% bardzo się opłaca były tez jakieś inne modele ale nie pamiętam cen zrobiłam sobie prezent w tkmaxx i kupiłam czarne skórzane mokasynki, będą jak znalazł na spacery z wózkiem były tez piękne pudełka koszyczki z królikami, żałuję ze już kupiłam w pepco az musiałam fote zrobić (mały za 19 zł największy za 34) odebrałam zamówienie z triny i robię się na bóstwo, na włosach maska drożdżowa na twarzy odmładzająca padam z nóg po tej wyprawie ale moze jeszcze jakiś serialik obejrzymy Poli przejrze Twoje propozycję i może akurat coś mi podpasuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Zadomowienie
|
I ja też wśród top spamerek, nie spodziewałam sie
![]() mały mi rozsadza brzuch nad spojeniem, chyba zaraz popękam. W ogóle brzuch mi sie chyba tak spina że robi sie cały krzywy, nie wiem już czy to macica czy mały
#75 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
uświadomię meża za złotem nie przepadam ale srebro chętnie przygarne, już nawet wiem co chcę kolczyki i naszyjnik od Ani Kruk ![]() Cytat:
współczuję problemów z ojcem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ciekawe czy u nas też taki wysyp bedzie już na początku Cytat:
ściemnisz że źle się czułaś a na obiad zawsze mozesz pizze zamówić ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
O ja mądra, myślałam, że mam już wszystko i dla świętego spokoju jeszcze włączyłąm Kejkową listę a tu taki zonk:
6. Kapcie 7. Klapki pod prysznic No to już muszę stacjonarnie kupić ![]() ![]() Tabaska - może to maluch? Skoro tak Ci teraz szaleje hehe ![]() Podpatrzyłam marcówki - i kurczę są takie z terminem moim (chodzi o dzień), które już mają swoje szczęście na zewnątrz ![]() ![]()
![]() 21 tc ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Polinezyjka Czas edycji: 2016-03-04 o 22:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#77 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
Melduję się !
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Rozeznanie
|
Ale dziś pędzicie
![]() #Adopcja# Ja znam historie cioci koleżanki, która zaadoptowała chłopca w wieku ok.3miesiecy...od poczatku mówiła mu,ze jest adoptowany, chłopak sobie z tym nie poradził..:/ Obecnie jest w 3gimnazjum...od kilku lat zneca się psychicznie i fizycznie nad matka adopcyjna. Myśleli juz nawet o rozwiązaniu adopcji. matka często wybywa z domu i idzie spać do siostry swojej bo nie daje rady psychicznie. Wyzwiska i przepychanki są na porządku dziennym. Ojciec adopcyjnych pracuje dużo i go nie ma w domu...jak jest ro jest względny spokój,ale młody robi i tak co chce... No dramat:/ Chodzą po psychologach ale wyników brak...
#80 |
Zadomowienie
|
Agata smutne ze dziecko w ten sposób rozladowuje zal na osobach które sie nim zaopiekowaly,powinien byc im wdzięczny, ale czasem genów nie da sie oszukać:/
Poli maly szaleje a jak się robi brzuch krzywy i spięty to nie czuje ruchów, mam tak często:/
#81 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Zadomowienie
|
Na ostatniej wizycie lekarz odstawil mi luteine, ale magnez kazał brać jeszcze, a co z witaminami? Bierzecie nadal, ja ostatnio odpuscilam, tylko żelazo przyjmuje, gin powiedzial ze witaminy mogę przyjmowac jak chce
#83 |
Rozeznanie
|
U mnie nie ma zwyczaju prezentów po porodzie, ale myślę, że to fajna sprawa
![]() Magnez - biorę 3x dziennie i pytałam tego nowego gin czy mam dalej brać, to powiedział, że tak bo to nie zaszkodzi. A mi się w sumie wydaje, że jak któraś zacznie rodzić to ani magnez ani nospa skurczy porodowych już nie zatrzyma :P
#84 |
Zakorzenienie
|
Znam dwie rodziny, które adoptowały dziecko.
Pierwszym trafił się chłopak nieokrzesany, sprawiający wieczne problemy. Ini na rzęsach stawali, żeby go wyprowadzić na ludzi ale on miał to gdzieś. Drugim trafił się wspaniały chłopak, inteligentny, uczynny, robi wiele i często powtarza, że jest im bardzo wdzięczny, że jest ich synem. Ja nie wiem czy bym się zdecydowała na adopcję. Edytowane przez madziara889 Czas edycji: 2016-03-04 o 22:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Zadomowienie
|
A ja bym chciała adoptować kiedyś dziecko ale mój mąż sobie nie wyobraża. Idę spać, tym razem w łóżku xD muszę się wyspać bo jutro też idę na uczelnię podgonić zaległości a potem na urodziny koleżanki - obiecałam jeszcze że pomogę jej zrobić pizzę więc czeka mnie intensywny dzień
![]() ![]()
#86 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
o ile o magnezie i żelazie pamiętam to witaminy mi coś wylatują z głowy i wychodzi tak co drugi dzień Cytat:
Cytat:
jak masz gdzies pepco to możesz tam zerknąć bo tez mają czasem śliczne kapcie |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Zadomowienie
|
Mnie nad ranem powital dzisiaj skurcz w nodze wiec nadal magnez będę przyjmować, zrobilam nawet sobie kapiel z chlorkiem dla stopek
![]() ![]() Z ta adopcja to ciezka sprawa, nigdy nie wiadomo na kogo tak naprawde dzieciak wyrosnie, to jak widac nie tylko kwestia wychowania i środowiska, ale jak juz mowilam geny grają olbrzymia role i trzeba naprawde miec wielkie serce a do tego masę cierpliwosci.. A na koniec i tak moze olac, sponiewierać osoby które poswiecily sie dla niego i podporzadkowaly cale swoje życie.
#88 |
Raczkowanie
|
prezent dla świeżej mamy
Znam ten zwyczaj, bardzo miły. Koleżanki dostawały biżuterię. Coraz częściej spotykam się też z kupowaniem drobnego upominku mamie, podczas pierwszej wizyty u maluszka. |
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Zadomowienie
|
Kopycio a gdzie chcesz tatuaż?
![]() Hemoroidy Cholera jasna znów mi wylazl i boli. . ![]()
#90 |
Raczkowanie
|
Melduje sie i ja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:03.