Sierpnióweczki 2016! Część II. - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-05, 10:38   #3211
emenyx
Zadomowienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część II.

Jestem strasznie przeziębiona bolą mnie płuca przy kaszlu, bol gardła, głowa,
wszystkie kości i mięśnie, jestem osłabiona i mam lekka gorączkę. Jem miód, pije sok z czarnego bzu, co jeszcze polecacie? W poniedziałek idę do lekarza . W moim całym życiu nie byłam jeszcze tak przeziębiona zaczęło
Sie w czwartek i czułam jak z godziny na godzinę jest coraz gorzej
emenyx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 10:38   #3212
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Juz je zamowilam.
Beda w poniedzialek.

Nie moge miec zbyt pozno posilku w dzien przed praca bo wstaje o 4:30-5:00 wiec ta 19-20 to nie jest jakos szczegolnie pozno. Tak mi sie wydaje.
Zobaczymy co z tymi paskami wyjdzie...

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Ja juz nie wstaje na siku...Mam sobie budzik ustawic?
Najwyżej dopytaj lekarza co i jak bo może u Ciebie jakoś inaczej prowadzą cukrzyce w ciąży

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 10:49   #3213
tabitabi
Raczkowanie

Sierpnióweczki 2016! Część II.

Byliśmy na IP, z maluszkiem wszystko ok a przyczyną bólu są więzadła. Szpital w którym byliśmy mam dosłownie 6minut od domu i generalnie nie planuję w nim rodzić ale po dzisiejszym fochu ze strony położnej która została obudzona to wolała bym chyba urodzić w samochodzie :P Trafiłam na młodego uprzejmego Pana doktora który nas uspokoił i nawet pokazał na usg jak maleństwo skacze i zapierda się nóżkami o dno macicy, ma 180gram. Bardzo mi ulżyło po tej wizycie w szpitalu także zagryzam wargi bo podobno tak już niestety może boleć przez jakiś czas puki macica nie pójdzie całkowicie do góry. Dzisiaj trzeba będzie odespać porządnie

Edytowane przez tabitabi
Czas edycji: 2016-03-05 o 11:04
tabitabi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 10:53   #3214
Talantea
Zakorzenienie

Dziendoberek
Dzisiaj leniwa sobota, narazie brak planów

Cytat:
Napisane przez tabitabi Pokaż wiadomość
Byliśmy na IP, z maluszkiem wszystko ok a przyczyną bólu są wiązadła. Szpital w którym byliśmy mam dosłownie 6minut od domu i generalnie nie planuję w nim rodzić ale po dzisiejszym fochu ze strony położnej która została obudzona to wolała bym chyba urodzić w samochodzie :P Trafiłam na młodego uprzejmego Pana doktora który nas uspokoił i nawet pokazał na usg jak maleństwo skacze i zapierda się nóżkami o dno macicy, ma 180gram. Bardzo mi ulżyło po tej wizycie w szpitalu także zagryzam wargi bo podobno tak już niestety może boleć przez jakiś czas puki macica nie pójdzie całkowicie do góry. Dzisiaj trzeba będzie odespać porządnie
swietnie, ze to tylko wiezadła. No to trzeba zacisnac zeby i przeboleć

Mnie tez pobolewały wiezadła, ale juz od dwóch tygodni nie czuje rozsciagania takze pewnie u ciebie tez zaraz przejdzie

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 11:19   #3215
Sylwia5789
Raczkowanie

Cześć 😀 ja dopiero wstałam 😃 wczoraj długo nie mogłam usnac obejrzałam powtórki chyba wszystkich możliwych seriali 😊 .. nareszcie sobota mam ochotę nie wychodzić z łóżka ale dziś znowu jesteśmy umówieni na oglądanie mieszkań ...tak bardzo mu się nie chce 😕
Sylwia5789 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 11:26   #3216
superhuman
Zadomowienie

Witam sie weekendowo dziewczynki tabitabi super ze z dzidzia wszystko w porzadku tez juz chciałabym zobaczyc jak moje fika bo poki co wczesniej sie nie ruszało... Nie wyspalam sie tak jakbym chciała właśnie zaraz ruszam dokończyć zakupy i pomału szykować sałatki. Pochwale sie bo moj torcik Daquoise wyszedł pomimo tego Żr strasznie sie bałam o beze - warto spróbować wbrew pozorom łatwy w wykonaniu pierwsi goście maja sie pojawić koło 15/16 wiec pewnie pozniej juz sie nie odezwę... A jeszcze pogoda sie spsula i głowa mnie boli ehhh ImageUploadedByWizaz Forum1457173532.997259.jpg
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 11:28   #3217
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Witam się sobotnio Jadę na zakupy, prawdopodobnie kupię dziś pierwszą paczkę pampersów, bo w promocji są w auchan chyba systematycznie będę sobie na promocjach robić zapasy, bo ceny kosmiczne ...

Cytat:
Napisane przez emenyx Pokaż wiadomość
wszystkie kości i mięśnie, jestem osłabiona i mam lekka gorączkę. Jem miód, pije sok z czarnego bzu, co jeszcze polecacie? W poniedziałek idę do lekarza . W moim całym życiu nie byłam jeszcze tak przeziębiona zaczęło
Jest taka seria Prenalen - jest syrop, nawet tabletki na gardło. Nie wiem na ile skuteczna, nie próbowałam. Skład trochę nieciekawy - cukier, syrop glukozowo - fruktozowy. Ale może pomoże. Ja zawsze uderzam w czosnek - mleko z miodem i czosnkiem, ewentualnie kanapka z czosnkiem i na to ogórek kiszony :P Możesz potem porzuć natkę pietruszki, to nie będziesz odrzucać ludzi odorem Nie mocz nóg na rozgrzanie! Może tija potwierdzi, nie wiem czemu, ale koleżanka mnie ostrzegała. I poza tym zdrówka

U mnie swędzenie nie mija. Jem tylko ryż, sucharki i białe bułki z masłem roślinnym. Jutro planuję delikatny rosołek na indyku z odrobinką kurczaka - zjem z ziemniakami, nie mogę też całkiem nie jeść, bo nie jem tylko dla siebie Balneum nie pomaga, a jak pomaga to na chwilę. W nocy drapię się niemal do krwi. Wczoraj się ''wykrochmaliłam'' - miałam ulgę może na 1.5h, potem wróciło :/ Już nie mogę wytrzymać, to jest strasznie !! Jestem po badaniu krwi - dziś lub jutro będę mieć wyniki, modlę się, żeby to jednak nie była ta cholestaza

Za to dziś świętuję swój 19 tc - niedługo półmetek

Miłego dzionka, sierpnióweczki

Aha emenyx ! - miodu do gorącej herbaty/mleka nie dawał - powyżej 50 stopni traci swoje właściwości. Płyn musi być taki, żebyś była w stanie spokojnie zanurzyć w nim palec, inaczej nie ma sensu ;-)

Edytowane przez shybuya
Czas edycji: 2016-03-05 o 11:30
shybuya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 11:37   #3218
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość

Powiem Ci, że mam na tym punkcie absolutną obsesję. Miałam jeszcze zanim w ogóle zaczęłam myśleć o własnym dziecku. Nie wiem, skąd mi się to wzięło. Jak zaszlam w ciążę pierwszą, to od razu wiedziałam, że u nas będzie wszystko, co możliwe, żeby temu zapobiec. M.in.zaczęłam od zakupu monitora oddechu. Uwielbiałam go, dawał mi taki spokój i poczucie kontroli. Poza tym stosowalam wszystkie zasady zapobiegania śmierci lozeczkowej, czyli odpowiednia temp w pokoju, nowy materac (nie po innym dziecku), nie pamiętam, co tam jeszcze było poza jeszczd nienarazaniem dziecka na kontakt z dymem papierosowym, ale było tych zasad trochę.

Ja też czuję ruchy od Soni wyraźniejsze, od Elizy delikatne, prawdopodobnie się one mixują, ale nazwywam je, żeby nie używać "lewy" i "prawy" bliźniak

Miłej soboty, idę wyprawic chłopaków na gordonki
ja właśnie zaczełam rozważać zakup monitora oddechu..jakieś wytyczne co do modelu? pewnie jesteś obeznana w temacie, więc jeśli możesz to podpowiedz coś
ale super,że czujesz już córeczki
Cytat:

Ale mnie dzis nudnosni zlapaly....jest mi tak niedobrze, ze boje sie popijac nawet wode....

Do tego nie bede ukrywac, ale doszedl sympton odstawienia cukru Boli mnie glowa, wkurzona jestem strasznie....i jak zobacze cos slodkiego to bede baaaaardzo cwiczyc silna wole....

Nie moge uwierzyc, ze tak szybko mozna sie uzaleznic od tego. Przed ciaza trzymalam diete, wiec bylo ok. Ale w ciazy to mialam chcice na slodkie jak jakas oszolomka. Tak jak nigdy nie przepadalam za paczkami to one staly sie moim najlepszym przyjacielem

A jeszcze bylam w srode w polskim sklepie i zobaczylam delicje i myslalam, ze sie poplacze:P

Super jest Stan blogoslawiony jest fajny...
masakra..współczuję i mdłości i efektu odstawienia
Cytat:
Napisane przez BeataAmelka Pokaż wiadomość
Mój gin co druga wizytę bada szyjkę ręcznie i chyba przez wziernik, bo nie wiem co by nim badał :-P a następnie przy usg podaje jej długość.
Dziś Kropka nie czuje :-( on po jedzonku się ujawnia. Są to takie musniecia jak rybim ogonem. I tak kilka w ciągu minuty, później przerwa i czasem pojawia się znowu. Najczęściej jak siedzę przed komputerem i jestem lekko pochylona do przodu...
9.03.drugie usg genetyczne i tez zacznę wózki przeglądać
A za tydzień będzie 20+O i stawiam soczek :-D :-D

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Aha i serduszko mojego Kropka bije od wczoraj tuż pod pepkiem :-P dzieciak coraz wyżej się przemieszcza.
ale super,że juz takie odczucia masz..pewnie na tym etapie to jeszcze nieregularne, więc może Malec śpi słodko własnie..

Cytat:
Ja znów rozpoczęłam dzień od wymiotów nawet nie wiem, co robić, minutę po śniadaniu je zwróciłam i tak się zastanawiam, czy robić kolejne ...

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
współczuję strasznie..
to te moje wymioty i mdłości w I trymestrze to było nic jak czytam,że Was nadal trzyma..

Cytat:
Napisane przez Babygirl1990 Pokaż wiadomość
Mi również nie sprawdza Chyba że o czymś nie wiem.

Miłego weekendu kobietki
o to nie jestem sama

Tobie również miłego weekendu

Cytat:
moze skonsultuj to z lekarzem prędzej.. nie brzmi to za dobrze.. u mnie w mieście jest taka doraźna przychodnia ogólna przy IP w szpitalu i w weekendy normalnie internista przyjmuje..bez sensu się tak męczyć do poniedziałku

Cytat:
Byliśmy na IP, z maluszkiem wszystko ok a przyczyną bólu są więzadła. Szpital w którym byliśmy mam dosłownie 6minut od domu i generalnie nie planuję w nim rodzić ale po dzisiejszym fochu ze strony położnej która została obudzona to wolała bym chyba urodzić w samochodzie :P Trafiłam na młodego uprzejmego Pana doktora który nas uspokoił i nawet pokazał na usg jak maleństwo skacze i zapierda się nóżkami o dno macicy, ma 180gram. Bardzo mi ulżyło po tej wizycie w szpitalu także zagryzam wargi bo podobno tak już niestety może boleć przez jakiś czas puki macica nie pójdzie całkowicie do góry. Dzisiaj trzeba będzie odespać porządnie
uff..myślałam od rana o Was.. dobrze, że to nic poważnego..coś lekarz zalecił? jakieś leki/odpoczynek?

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
Napisane przez shybuya Pokaż wiadomość
Witam się sobotnio Jadę na zakupy, prawdopodobnie kupię dziś pierwszą paczkę pampersów, bo w promocji są w auchan chyba systematycznie będę sobie na promocjach robić zapasy, bo ceny kosmiczne ...

Jest taka seria Prenalen - jest syrop, nawet tabletki na gardło. Nie wiem na ile skuteczna, nie próbowałam. Skład trochę nieciekawy - cukier, syrop glukozowo - fruktozowy. Ale może pomoże. Ja zawsze uderzam w czosnek - mleko z miodem i czosnkiem, ewentualnie kanapka z czosnkiem i na to ogórek kiszony :P Możesz potem porzuć natkę pietruszki, to nie będziesz odrzucać ludzi odorem Nie mocz nóg na rozgrzanie! Może tija potwierdzi, nie wiem czemu, ale koleżanka mnie ostrzegała. I poza tym zdrówka

U mnie swędzenie nie mija. Jem tylko ryż, sucharki i białe bułki z masłem roślinnym. Jutro planuję delikatny rosołek na indyku z odrobinką kurczaka - zjem z ziemniakami, nie mogę też całkiem nie jeść, bo nie jem tylko dla siebie Balneum nie pomaga, a jak pomaga to na chwilę. W nocy drapię się niemal do krwi. Wczoraj się ''wykrochmaliłam'' - miałam ulgę może na 1.5h, potem wróciło :/ Już nie mogę wytrzymać, to jest strasznie !! Jestem po badaniu krwi - dziś lub jutro będę mieć wyniki, modlę się, żeby to jednak nie była ta cholestaza

Za to dziś świętuję swój 19 tc - niedługo półmetek

Miłego dzionka, sierpnióweczki

Aha emenyx ! - miodu do gorącej herbaty/mleka nie dawał - powyżej 50 stopni traci swoje właściwości. Płyn musi być taki, żebyś była w stanie spokojnie zanurzyć w nim palec, inaczej nie ma sensu ;-)
trzymam kciuki za wyniki badań...

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Witam sie weekendowo dziewczynki tabitabi super ze z dzidzia wszystko w porzadku tez juz chciałabym zobaczyc jak moje fika bo poki co wczesniej sie nie ruszało... Nie wyspalam sie tak jakbym chciała właśnie zaraz ruszam dokończyć zakupy i pomału szykować sałatki. Pochwale sie bo moj torcik Daquoise wyszedł pomimo tego Żr strasznie sie bałam o beze - warto spróbować wbrew pozorom łatwy w wykonaniu pierwsi goście maja sie pojawić koło 15/16 wiec pewnie pozniej juz sie nie odezwę... A jeszcze pogoda sie spsula i głowa mnie boli ehhh Załącznik 6252176
fajnie wyszedł torcik
ja zrobiłam to
http://www.mojewypieki.com/przepis/k...dyniowa-pianka

robię też sałatki, sery, przekąski, sałatki i lasagne
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 11:40   #3219
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:

A ile paczek z tych poczatkowych rozmiarow chcesz kupic? Bo tez sie nad tym zastanawialam. Ale nie wiem na jak dlugo jeden rozmiar wystarczy
TinkerrBell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 11:41   #3220
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Witam sie weekendowo dziewczynki tabitabi super ze z dzidzia wszystko w porzadku tez juz chciałabym zobaczyc jak moje fika bo poki co wczesniej sie nie ruszało... Nie wyspalam sie tak jakbym chciała właśnie zaraz ruszam dokończyć zakupy i pomału szykować sałatki. Pochwale sie bo moj torcik Daquoise wyszedł pomimo tego Żr strasznie sie bałam o beze - warto spróbować wbrew pozorom łatwy w wykonaniu pierwsi goście maja sie pojawić koło 15/16 wiec pewnie pozniej juz sie nie odezwę... A jeszcze pogoda sie spsula i głowa mnie boli ehhh Załącznik 6252176
O poproszę kawałek

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 11:55   #3221
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Przepadłam! !!! Jak smakuje tak jak wygląda to chcę cały pochłonąć

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-03-05, 11:57   #3222
agnszp
Rozeznanie

A ja dzis zaczynam kurs prawa jazdy tzn teorię ciekawe co to bedzie i czy zdążę zdać prZed dzidziusiem
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 12:03   #3223
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BeataAmelka Pokaż wiadomość
Mój gin co druga wizytę bada szyjkę ręcznie i chyba przez wziernik, bo nie wiem co by nim badał :-P a następnie przy usg podaje jej długość.
Dziś Kropka nie czuje :-( on po jedzonku się ujawnia. Są to takie musniecia jak rybim ogonem. I tak kilka w ciągu minuty, później przerwa i czasem pojawia się znowu. Najczęściej jak siedzę przed komputerem i jestem lekko pochylona do przodu...
9.03.drugie usg genetyczne i tez zacznę wózki przeglądać
A za tydzień będzie 20+O i stawiam soczek :-D :-D

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Aha i serduszko mojego Kropka bije od wczoraj tuż pod pepkiem :-P dzieciak coraz wyżej się przemieszcza.
Ma jeszcze czas na codzienną aktywność, nie martw się

Cytat:
Ja znów rozpoczęłam dzień od wymiotów nawet nie wiem, co robić, minutę po śniadaniu je zwróciłam i tak się zastanawiam, czy robić kolejne ...

A nie chcesz spróbować z lekami? Bo kurcze wykończysz się do końca ciąży

Cytat:
Ja mialam tak w pierwszej ciazy. Moja babcia sie wtedy ze mnie smiala i mowila, po co sie dziecko tak meczysz....Od razu to kibelka to wyrzuc.....

Mnie ratowaly czopki od lekarza. Inaczej chyba nie bylabym w stanie funkconowac. A wymiotowalam do porodu.
Smieszne to bylo, bo pozniej juz bylam na takim etapie, ze zeby zwymiotowac, to musialam siedziec na kibelku z miska....bo mozna sie posiurac przypadkiem. I w dzien porodu bylam w szpitalu akurat, i rano poszlam do kibelka i tak tancze nad nim bo nie wiem czy najpierw gora czy dolem....Ale juz tak bardzo mi bylo zle, ze mowie trudno, najwyzej sie posikam. No i jak zwymiotowalam, to nastapilo wielkie CHLUP....wkurzylam sie i pierwsza mysl, posikalam sie co teraz zrobic....Ale to lecialo i lecialo.....A to byly wody taka niespodzianka. Dobrze, ze w toalecie a nie na lozku
No ładnie

Cytat:
Zdrówka

Cytat:
Dobrze, że wszystko ok Całkowicie u góry to będzie w 36 tygodniu

Cytat:
Jakie piękny!

Cytat:

Ja nie chce już pieluch kupować, bo co z nimi zrobię jak maluchowi nie podpasują

Raczej moczenie nóg nie jest złe. Moczenie ciała w gorącej wodzie już tak, ale same nogi to nie powinno zaszkodzić

Tak myślę, że może Ty masz uczulenie na jakiś kosmetyk a nie jedzonko. Zmieniałaś coś ostatnio?

Przepadłam w lumpeksie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 12776842_1011561308902266_1985273585_o.jpg (157,5 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 12825382_1012790995445964_1869788395_n.jpg (175,5 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 12833404_1012791012112629_801440921_n.jpg (90,3 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 12834488_1012791002112630_94512890_n.jpg (155,4 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 12834634_1012791015445962_618062477_n.jpg (220,9 KB, 14 załadowań)
Stary 2016-03-05, 12:08   #3224
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość

Przepadłam w lumpeksie
ale ekstra zakupy Kubuś to będzie mały elegant
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 12:13   #3225
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
ale ekstra zakupy Kubuś to będzie mały elegant
Ty się śmiej widziałam garniturek dla noworodka Kamizeleczka plus spodenki
Stary 2016-03-05, 12:35   #3226
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Ty się śmiej widziałam garniturek dla noworodka Kamizeleczka plus spodenki
Tak to mozna polowac U mnie jakos te dzieciece ciuszki sa sredniej jakosci w lumpkach. Podejrzewam, ze to co lepsze laduje na car boot, albo jakis marketach rzeczy uzywanych.
Dzis jest taki jeden fajny, gdzie mozna upolowac cos po bardzo okazyjnej cenie, ale ja oczywiscie w pracy
TinkerrBell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 12:50   #3227
kasia_ruda
Zakorzenienie

Pierniczku, ja mam angel care z jedną płytką monitorującą oddech. Fajne o tyle, że po odpięciu monitora nadal używamy tego sprzętu jako niańki elektronicznej

TinkerBell mój synek bardzo szybko wyrósł z pieluch 1, chyba po 3 tyg już bylismy na dwójkach. Z tym, że on sie urodził długi i chudy i zawsze u nas wypadały te zmiany rozmiaru szybko. Ja nie jestem za robieniem zapasów pieluch, bo niestety róznie skóra na nie reaguje, poza tym mogą nam nie przypasować (my tak mieliśmy z bellą happy, synek przesikiwał się za kazdym razem w rozmiarze 1, za to w rozmiarze 3 to byly moje ulubione pieluchy).

Tija, nie wiem, nie myślałam o lekach, masz na mysli te czopki? Jakoś tak "biorę" te wymioty z dobrodziejstwem inwentarza, jako element ciąży. Moze w pon napiszę smsa do gina. Super zakupy!!!

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 12:54   #3228
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Pierniczku, ja mam angel care z jedną płytką monitorującą oddech. Fajne o tyle, że po odpięciu monitora nadal używamy tego sprzętu jako niańki elektronicznej

TinkerBell mój synek bardzo szybko wyrósł z pieluch 1, chyba po 3 tyg już bylismy na dwójkach. Z tym, że on sie urodził długi i chudy i zawsze u nas wypadały te zmiany rozmiaru szybko. Ja nie jestem za robieniem zapasów pieluch, bo niestety róznie skóra na nie reaguje, poza tym mogą nam nie przypasować (my tak mieliśmy z bellą happy, synek przesikiwał się za kazdym razem w rozmiarze 1, za to w rozmiarze 3 to byly moje ulubione pieluchy).

Tija, nie wiem, nie myślałam o lekach, masz na mysli te czopki? Jakoś tak "biorę" te wymioty z dobrodziejstwem inwentarza, jako element ciąży. Moze w pon napiszę smsa do gina. Super zakupy!!!

Gównie o czopkach myślałam, jeszcze są tabletki. Dobrodziejstwo dobrodziejstwem, ale nie możesz się tymi wymiotami osłabić. Musisz być silna i sprawna dla swoich dziewczyn i synka
Stary 2016-03-05, 12:58   #3229
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Ja kupię pewnie z jedna paczkę pieluch najmniejszych żeby były na pierwsze dni i tyle. Akurat tego w sklepach i aptekach nie brakuje.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 13:00   #3230
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Ja kupię pewnie z jedna paczkę pieluch najmniejszych żeby były na pierwsze dni i tyle. Akurat tego w sklepach i aptekach nie brakuje.
Też taki mam plan
Stary 2016-03-05, 13:01   #3231
asiulek8
Wtajemniczenie

Kasia strasznie Cię męczą te wymioty. Może faktycznie jakieś tabletki / czopki będą rozwiązaniem? Przynajmniej nie będziesz osłabiona po takich zrzutach. Jak można sobie pomóc to czemu nie skorzystać?

Mnie rano tez złapało. Wzięłam komplet tabletek w tym kapsułke z dha Femibion. No i po pół godzinie się zaczęło. Myślałam że nigdy nie skończę. Co zrobiło mi się lepiej to czułam posmak w buzi ryby. Jakbym cały czas memlała surową skórę z łososia Bleeee. Ze 20 minut tak Wisiałam nad kibelkiem. Nigdy więcej na czczo nie wezmę tych witamin.

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-03-05, 13:07   #3232
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Kasia strasznie Cię męczą te wymioty. Może faktycznie jakieś tabletki / czopki będą rozwiązaniem? Przynajmniej nie będziesz osłabiona po takich zrzutach. Jak można sobie pomóc to czemu nie skorzystać?

Mnie rano tez złapało. Wzięłam komplet tabletek w tym kapsułke z dha Femibion. No i po pół godzinie się zaczęło. Myślałam że nigdy nie skończę. Co zrobiło mi się lepiej to czułam posmak w buzi ryby. Jakbym cały czas memlała surową skórę z łososia Bleeee. Ze 20 minut tak Wisiałam nad kibelkiem. Nigdy więcej na czczo nie wezmę tych witamin.
Może lepiej byłoby przed snem brać, co?
Stary 2016-03-05, 13:15   #3233
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
I ja tak wlasnie mysle, nie ma co szalec, trzeba przetestowac najpierw

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 13:17   #3234
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
I ja tak wlasnie mysle, nie ma co szalec, trzeba przetestowac najpierw
Podobnie pierwsze kosmetyki. Male opakowania, bez zapasów na kilka miesięcy.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 13:18   #3235
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Może lepiej byłoby przed snem brać, co?
Poerwszy raz mi się to zdarzyło. W pierwszej ciąży też te witaminy brałam i nigdy tak nie miałam, może to jednorazowe.

Ja z tego co pamiętam jedynek pampersów nie kupowałam. Miałam na początek dwie paczki dwojek. Chyba... kurde niby rok temu to było a już zapomniałam

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-03-05, 13:19   #3236
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
No
Ja juz bym chciala plec znac, a tu Dzieciaczek zla pozycje obral i trzeba czekac :P

Mani hybrydowy <3
Stary 2016-03-05, 13:19   #3237
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
I bez szaleństw typu: szampon, odżywka, do mycia, do wlewania do kąpieli, po kąpieli, w trakcie kąpieli, 2h po i na noc
Stary 2016-03-05, 13:20   #3238
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
I bez szaleństw typu: szampon, odżywka, do mycia, do wlewania do kąpieli, po kąpieli, w trakcie kąpieli, 2h po i na noc
Hehe

Mani hybrydowy <3
Stary 2016-03-05, 13:20   #3239
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Poerwszy raz mi się to zdarzyło. W pierwszej ciąży też te witaminy brałam i nigdy tak nie miałam, może to jednorazowe.

Ja z tego co pamiętam jedynek pampersów nie kupowałam. Miałam na początek dwie paczki dwojek. Chyba... kurde niby rok temu to było a już zapomniałam
A to może faktycznie przypadek

Po prostu masz dobrą, ale krótką pamięć
Stary 2016-03-05, 13:21   #3240
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeszcze po karmieniu coś hehe

Moja ciocia kupią pół kg sudocremu i ani razu nie użyła. Stwierdzam że to opakowanie próbkowe co dają w tych paczkach po porodzie w szpitalu wystarcza

03.03.2015 - Jagódka

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości