Mamusie czerwcowe 2016 cz.4 - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-05, 11:14   #961
CarycaKatharina
Zadomowienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.4

O, to macanie przez obce osoby. Masakra jakaś :/ ciazowy brzuch nie jest dobrem publicznym.
Stary 2016-03-05, 11:19   #962
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
ojej zdrówka

My też walczymy- ale u Bartka, czwartkowe wymioty zamieniły mu się w biegunkę
Oj;/ oby szybko mu przeszło

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
ania, tak mi się przypomniało z tym fotelikiem - to najpierw się zorientujcie, czy Wasze auto w ogóle ma isofix, bo starsze auta tego nie mają np.
Ja np nie mam, ale bazę mam taką z nóżką, że nie musi być tego wpięcia w siedzeniu

Cytat:
Napisane przez CarycaKatharina Pokaż wiadomość
O, to macanie przez obce osoby. Masakra jakaś :/ ciazowy brzuch nie jest dobrem publicznym.
Przez obce osoby? ja nie miałam jeszcze takiej sytuacji. A dotykać brzuch dotyka tylko tż, pozwoliłam mamie(choć Hania się wtedy uspokaja) i ewentualnie kuzynki no i jak ktoś by poprosił to co innego

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 11:34   #963
Miqesi
Wtajemniczenie

Hejka

Idziemy dzisiaj w 6tkę z naszymi znajomymi na "Zwierzogród" a potem na lody do Barytona
Mam dzisiaj w planach kupić parę rzeczy dla Izki; widziałam już je wcześniej, ale czekałam, aż lekarz ostatecznie potwierdzi płeć. Już się nie mogę doczekać

Po powrocie zamierzamy zrobić ciasto Biedronka, bo synek mnie o nią napastuję.

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
No w porównaniu z dniem wczorajszym to czuję się dobrze. Ale mogłam bardziej wypocząć

też miałam tą niewypowiedzianą przyjemność od własnej matki

Nigdy tego nie zrozumiem, jak własna matka może tak powiedzieć do swojego dziecka.... no ale sytuacje są różne i nie zawsze mamy takich rodziców, jakbyśmy chcieli, niestety.

Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość
Witam sie rownież z rana dzisiaj maż zrobił śniadanie do łyżka mogłam bym tak codziennie hehe a on tylko w weekendy rano jest tak to pracy wybieram sie dzisiaj do Milowki do babci bo jest bardzo chora ma 80 lat i juz nie wstaje z łuzka mama załamana ciagle płacze ale taka kolej rzeczy niestety
80 lat to piękny wiek. Wiem, że to przykre, ale, tak jak piszesz, taka jest kolej rzeczy.

Ja nie dożyję takiego wieku nawet.... moja mama zmarła w tamtym roku w wieku 58 lat...

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
ania, tak mi się przypomniało z tym fotelikiem - to najpierw się zorientujcie, czy Wasze auto w ogóle ma isofix, bo starsze auta tego nie mają np.

A co do wtrącania się rodziny w nie swoje sprawy - to powiem Wam, że mnie jeszcze bardziej wkurza wtrącanie się i biadolenie obcych ludzi w stosunku do małych dzieci zaczęło się od tego, że jak córkę nosiłam w chuście to nagle wszyscy chcieli ją za wystające stopy łapać; jak jest starsza to gdzieś najchętniej by ją głaskali, albo gadają pierdoły typu "zrób papa". A co to małpka w zoo? A jak płacze albo robi aferę na ulicy to "a czemu płaczesz? a to, a tamto" Nosz kurde... Ja rozumiem, że te starsze osoby nie robią tego złośliwie, ale to nie pomaga, poza tym nie rozumiem jak mogą sobie rościć prawo do dotykania obcego dziecka... Zawsze mam problem z tym, co im powiedzieć, żeby nie napadać na nich ze złością, ale też wytłumaczyć żeby tak nie robili
Mnie tylko raz to spotkało ze strony obcych ludzi. Weszła jakaś babuleńka do autobusu i patrzyła się smoczym wzrokiem na synka, do czego by się t przyczepić. Akurat panowały upały, więc mały nie miał nawet skarpetek założonych. Oczywiście, zaczęło się biadolenie, jaki on biedny i nieszczęśliwy, i w nóżki mu zimno. Tak ją opieprzylam, że wysiadła na następnym przystanku, a ludzie naokoło zaczęli na głos mówić, że dobrze jej powiedziałam.

Teściowa tez swego czasu miała zapędy w komentowaniu, a nawet potrafiła polecieć do domu po czapkę albo sweterek, kiedy na dworze 30 stopni w cieniu. W końcu jej powiedziałam, że jak ona założy czapkę i kurtkę, to ja synkowi też założę. I się skończyło.

2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4.

2019: 2

Miqesi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 11:46   #964
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Przez obce osoby? ja nie miałam jeszcze takiej sytuacji. A dotykać brzuch dotyka tylko tż, pozwoliłam mamie(choć Hania się wtedy uspokaja) i ewentualnie kuzynki no i jak ktoś by poprosił to co innego
Mnie zmolestowała przyjaciółka teściowej. Niby jakaś tam sąsiadka, ale dla mnie osoba obca. Jak zobaczyła mój wzrok, to zrobiła to pierwszy i ostatni raz. Mam też jedną znajomą, która mnie strasznie irytuje. Widujemy się tylko przypadkiem gdzieś na ulicy, ale zawsze rozmawiamy i ona lubi tak właśnie macać brzuchy ciążowe... natomiast jak głaska mnie przyjaciółka czy kuzynka (no, tż to wiadomo), ktoś z kim jestem blisko to nie mam nic przeciwko.

Miqesi, bawcie się dobrze!!

No one's gonna take my soul away.

Edytowane przez __Veronique
Czas edycji: 2016-03-05 o 11:47
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 12:01   #965
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
ja od wczoraj od 16 walcze z jelitowka .... wejde jak juz dojde do siebie ale narazie sie nie zapowiada

Wiedzialam , ze mnie czyms zaraza w szkole
Zdrówka!

Cytat:
ojej zdrówka

My też walczymy- ale u Bartka, czwartkowe wymioty zamieniły mu się w biegunkę

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Tak piszecie o wtracaniu się innych w nasze życie.. Przykre to.

Ja jak zaszłam w pierwszą ciążę, to też jeszcze z tżtem ślubu nie mieliśmy.
I jak pojechaliśmy do moich dziadków poinformować ich, że zostaną pierwszy raz pradziadkami, to babcia się bardzo ucieszyła. A dziadek oczywiście nie wytrzymał i do nas "No ale jak to tak? Bez ślubu?" i coś tam pod nosem marudził niezadowolony.

Sam chyba zapomniał, że ślub z moją babcią brał jak ich pierwsza córka miała pół roku
Hahah dziadek zdecydowanie sie zapomniał

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
Heej

Ja siedzę na glukozie. Tzn najpierw godzinę stałam żeby pobrać krew i wypic miksturę, teraz jeszcze ponad godzina siedzenia przede mną. O dziwo nie jest tak zle jak w 1 ciąży, tylko mega spac mi sie chce ! No zaraz usne normalnie.

Ania trzymam kciuki za spotkanie !

Veronique daj znac co Ci tam powiedzial dentysta, ale serio, jeski jest tak jak piszesz, to mega bez sensu... :/

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Asiek zdrówka! Kuruj sie szybko!
Kciuki za wyniki i niech ten czas już szybko mija

Głaskania po brzuchu tez nie lubie. U mnie w pracy sprzątaczka ma taką manie ale chyba czuje że ja sie nie dam. Jakis czas temu powiedziala do mnie "grubasku" to jej powiedziałam ze nie jestem gruba tylko w ciąży. Miałam wtedy +3kg.

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 12:45   #966
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Zdrówka!

Hahah dziadek zdecydowanie sie zapomniał

Kciuki za wyniki i niech ten czas już szybko mija

Głaskania po brzuchu tez nie lubie. U mnie w pracy sprzątaczka ma taką manie ale chyba czuje że ja sie nie dam. Jakis czas temu powiedziala do mnie "grubasku" to jej powiedziałam ze nie jestem gruba tylko w ciąży. Miałam wtedy +3kg.
O ja,jaka niemiła! Mnie 2 dni temu kuzyn dotknął. Pierwszy raz tak ktoś zrobił,więc byłam w takim szoku,że nawet nie zareagowałam. Ale nie było to dla mnie przyjemne, w koncu to mój brzuch. Pewnie największa inwazja mnie czeka jak już nie będę chodzić w kurtce zimowej,heh.
ciut lepiej sie czuję, jeszcze wczoraj trochę mnie wieczorem bolał brzuch i się stawiał,ale potem przeszło. Dziś byłam w sklepie z 15 minut i ledwo do kasy doczlapalam...dobrze, że jestem u mamy i nie muszę gotować
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 12:51   #967
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
Hejka

Idziemy dzisiaj w 6tkę z naszymi znajomymi na "Zwierzogród" a potem na lody do Barytona
Mam dzisiaj w planach kupić parę rzeczy dla Izki; widziałam już je wcześniej, ale czekałam, aż lekarz ostatecznie potwierdzi płeć. Już się nie mogę doczekać

Nigdy tego nie zrozumiem, jak własna matka może tak powiedzieć do swojego dziecka.... no ale sytuacje są różne i nie zawsze mamy takich rodziców, jakbyśmy chcieli, niestety.

80 lat to piękny wiek. Wiem, że to przykre, ale, tak jak piszesz, taka jest kolej rzeczy.

Ja nie dożyję takiego wieku nawet.... moja mama zmarła w tamtym roku w wieku 58 lat...

Mnie tylko raz to spotkało ze strony obcych ludzi. Weszła jakaś babuleńka do autobusu i patrzyła się smoczym wzrokiem na synka, do czego by się t przyczepić. Akurat panowały upały, więc mały nie miał nawet skarpetek założonych. Oczywiście, zaczęło się biadolenie, jaki on biedny i nieszczęśliwy, i w nóżki mu zimno. Tak ją opieprzylam, że wysiadła na następnym przystanku, a ludzie naokoło zaczęli na głos mówić, że dobrze jej powiedziałam.

Teściowa tez swego czasu miała zapędy w komentowaniu, a nawet potrafiła polecieć do domu po czapkę albo sweterek, kiedy na dworze 30 stopni w cieniu. W końcu jej powiedziałam, że jak ona założy czapkę i kurtkę, to ja synkowi też założę. I się skończyło.
To bajka czy film? mamy jeszcze dwa vouchery do wykorzystania i nie wiem na co iść.
Co to za ciasto Biedronka? Brzmi ciekawie

Moi dziadkowie mają 86 i 87 lat. Babcia już zmęczona, dużo leży ale dziadek szalony ma swoje kury, wstaje o 4 i je wwypuszcza, karmi. Ma ogródek warzywny i się nim zajmuje. W sezonie zarzuca nas kilogramami ogórków i fasolki szparagowej

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Teściowej dobrze powiedzialas! Niecierpie wtracania się w nie swoje sprawy

Jak ktoś próbuje dotknąć mój brzuch to instynktownie się odsuwam. Ja w ogóle nie lubie jak się mnie dotyka, glaszcze za rękę a już szczytem dla mnie jest całowanie po ręce przez obcych panów na dzień dobry. Z tym się musiałam zmagać w pracy. Rozumiem że tak się kiedyś robiło ale dla mnie to obrzydliwe! Dziwna z leksza jestem

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 13:27   #968
madzius90
Zakorzenienie

Ja tez takiego czegoś nie lubię. Pracowałam w banku i niektórzy klienci tez tacy chcieli być mili i szarmanccy ze całował nas po ręku
Ale też nie lubię jak ktoś obcy się gdzieś ociera o mnie, w sklepie czy coś. Wystarczy powiedzieć przepraszam a nie pchać się na chama.
Każdy ma jakąś swoją granice prywatności i ja nie lubię jak obce osoby ja przekraczają.
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 13:52   #969
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

DZANET wczoraj czytałam Anioły stąd odeszły Heidi Hassenmuller, dzisiaj zaczęłam Tron z czaszek cz.1 peter V Brett (fantastyka) - na insta fotki
FIAZO SOFFINKA udanych imprez
ASIEK szybkiego dojscia do siebie!
MADZIUS biegunka lepsza, bo teraz juz z gorki. Wszystko wyjdzie.
Ja mam teraz na przedniej ale czuję wyjątkowo mocno kopniaki. Lekarz stwierdził, ze temperamentne dziecko.
Co do dotykania i przestrzeni osobistej, to u mnie chyba pomimo mojej serdeczności wszyscy respektuja, ze nie lubię przekraczania i zmniejszania jej. Nawet przy jakiś urodzinach firmowych, bardziej na dystans skladam.życzenia. moje dziecko sie nie daje dotykac za to uwielbia rozmawiac z innymi

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 13:56   #970
haneczkab92
Ania

Ja strasznie nie lubię witania się z "dalszą" rodziną!
Jeszcze ciocie są znośne, ale wujkowie? zawsze całowanie na trzy(ja ograniczam do dwóch) jak już muszę, a raz wujek, którego szczerze nie znoszę(a musiałam się przywitać) pocałował mnie prawie w usta!!!! od tamtej pory z nim się nie witam, tylko cześć i z zresztą tez ograniczam się do dzień dobry, albo cześć, byle sie nie "przytulać"!

co do brzuszka jeszcze, to krępowałoby mnie jakby ktoś "obcy" go dotykał..przecież to nie okaz, tylko dalej część mojego ciała, co z tego, że jest tam dziecko, czy to daje ludziom jakieś dodatkowe prawa do obmacywania??

To się nagadałam sałatka zrobiona, mąż robi faszerowane jajka, a ja idę się ogarnąć

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2016-03-05, 14:08   #971
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

witajcie :-D
Asiek, pij dużo, żeby się nie odwodnić.. Dużo zdrówka, moja córa póki co nic nie przywlekła ze szkoły, ale jak słyszę, że jakiś chłopiec w środę wymiotował, a w czwartek matka go do szkoły wysłała, to chce mi się wyć.

Madzius, dużo zdrówka dla synka :-*

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 14:24   #972
ewka555
Zakorzenienie

Odebrałam juz wyniki, glukoza

Na czczo 83

Po godzinie 99

Po 2h 88 czyli chyba ok ?

Mocz ok, morfo chyba tez, toxo ujemna wiec super jedziemy do t na obiad a potem zostawiamy jej Zuzie i idziemy z mężem do kina

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Asiek ja polecam jakis orsalit albo acidolit !
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 16:25   #973
olinka012
Zadomowienie

Hej hej witam sie w 26 tyg

Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 16:27   #974
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
ja od wczoraj od 16 walcze z jelitowka .... wejde jak juz dojde do siebie ale narazie sie nie zapowiada

Mam nadzieję, że już lepiej się czujesz!

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
Hejka

Jezu, kocham lody z Bartona Mięta z czekoladą moje ulubione

O, nie znam takiego ciasta O ciastu Shrek słyszałam, ale o Biedronce jeszcze nie

Wróciłam, dzięki za kciuki, kolokwia zaliczone
Rano się zdenerwowałam, że hej, ledwo wyjechałam z parkingu, bo jakiś pacan stanął w niedozwolonym miejscu i mnie trochę przyblokował Jakoś cudem wymanewrowałam, ale już w pewnym momencie myślałam, że przywalę w tamtego, ale i tak wyjadę Potem parkując pod uczelnią nieco porysowałam lusterkiem inne auto Odjechałam i zaparkowałam w innym miejscu... wiem, jestem okropna Na początku chciałam zostawić karteczkę z ładnie napisanym "Przepraszam", ale potem uruchomiła mi się wyobraźnia - stwierdziłam, że jeszcze właściciel auta pójdzie z tym do grafologa, znajdą mnie i pójdę do więzienia Nienawidzę parkowania
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 16:35   #975
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość

O, nie znam takiego ciasta O ciastu Shrek słyszałam, ale o Biedronce jeszcze nie

Wróciłam, dzięki za kciuki, kolokwia zaliczone
Rano się zdenerwowałam, że hej, ledwo wyjechałam z parkingu, bo jakiś pacan stanął w niedozwolonym miejscu i mnie trochę przyblokował Jakoś cudem wymanewrowałam, ale już w pewnym momencie myślałam, że przywalę w tamtego, ale i tak wyjadę Potem parkując pod uczelnią nieco porysowałam lusterkiem inne auto Odjechałam i zaparkowałam w innym miejscu... wiem, jestem okropna Na początku chciałam zostawić karteczkę z ładnie napisanym "Przepraszam", ale potem uruchomiła mi się wyobraźnia - stwierdziłam, że jeszcze właściciel auta pójdzie z tym do grafologa, znajdą mnie i pójdę do więzienia Nienawidzę parkowania
Gratulacje!
A co do parkowania, to witaj w grupie! też nienawidzę!
A Twoja wyobraźnia to powiem Ci że na wysokim poziomie

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2016-03-05, 17:31   #976
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Gratulacje!
A co do parkowania, to witaj w grupie! też nienawidzę!
A Twoja wyobraźnia to powiem Ci że na wysokim poziomie
Dziękuję
No to piona! Jeździć lubię, ale parkowanie to już masakra

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Kurczę, oglądam Masterchefa Juniora i nie mogę wyjść z podziwu, jak te dzieci gotują! Używają czasem takich składników, że ja nie wiem co to jest i jak smakuje W ogóle takie potrawy, że gdzie ja tam do nich ze swoimi "obiadkami"
Stary 2016-03-05, 17:36   #977
Paula_ck
Raczkowanie

Cześć Dziekuję dziewczyny za wsparcie :-* Lepiej już się czuję. Było zagrożenie skracającej szyjki ale dzisiaj było kolejne badanie i wyszło że jest ok. Co lekarz to inaczej mówi ale biorę pod uwagę tylko dobre informacje bo szkoda się stresować. Codziennie słucham serduszka więc to jest super mam nadzieję że w poniedziałek wyjdę bo zwariować można w tych szpitalach, jedzenie paskudne, łóżka niewygodne, halas 24/h, gorąco jak w saunie więc na zatoki mi siadło... Współczuję jak ktoś musi dłużej siedzieć niż kilka dni.
Stary 2016-03-05, 17:44   #978
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paula_ck Pokaż wiadomość
Cześć Dziekuję dziewczyny za wsparcie :-* Lepiej już się czuję. Było zagrożenie skracającej szyjki ale dzisiaj było kolejne badanie i wyszło że jest ok. Co lekarz to inaczej mówi ale biorę pod uwagę tylko dobre informacje bo szkoda się stresować. Codziennie słucham serduszka więc to jest super mam nadzieję że w poniedziałek wyjdę bo zwariować można w tych szpitalach, jedzenie paskudne, łóżka niewygodne, halas 24/h, gorąco jak w saunie więc na zatoki mi siadło... Współczuję jak ktoś musi dłużej siedzieć niż kilka dni.
Trzymam kciuki za wyjście w poniedziałek
Stary 2016-03-05, 18:46   #979
Weronia93
Rozeznanie

Witam sie z Hania my powoli rośniemy taki mamy oto brzuszek w 24tc i 6dni
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (143,8 KB, 30 załadowań)
Stary 2016-03-05, 18:48   #980
Weronia93
Rozeznanie

Cytat:
Trzymam mocno kciuki abyś szybko wyszła i całe szczęście ze juz lepiej oby tak zostało do czerwca
Stary 2016-03-05, 18:51   #981
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Super brzuszek
Mnie ostatnio chyba też trochę urósł, bo przy schylaniu jakoś tak coś z przodu przeszkadza
Stary 2016-03-05, 19:07   #982
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Paula,bo nie pytałam,gdzie lezysz?

Cytat:

Super brzusio,mój już ciut większy

Zwazylam się dziś i już 6 kg na plus Więc się już nie martwię, że za mało jem
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 19:19   #983
Paula_ck
Raczkowanie

Radena na czarnowie leże także zwiedzam szpital w którym chcę rodzić i coraz bliżej porodowki jestem bo w styczniu byłam na ginekoligii, teraz na patologii ciąży a porodówka jest po drugiej stronie korytarza Wczoraj taki wysyp porodów był ze cześć mamuś z dzieciaczkami u nas na oddziale jest także można do płaczu sie przyzwyczajać Ogólnie zadowolona jestem z tego szpitala jeżeli chodzi o opiekę i specjalistów, zobaczę co będzie na porodówce.
Stary 2016-03-05, 19:30   #984
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Piękny brzucholek I fajne pazurki tez musze sobie zrobic znowu hybrydy, bo już sciągnełam bo odrost mnie wkurzał
Cytat:
Ja tez takiego czegoś nie lubię. Pracowałam w banku i niektórzy klienci tez tacy chcieli być mili i szarmanccy ze całował nas po ręku
Ale też nie lubię jak ktoś obcy się gdzieś ociera o mnie, w sklepie czy coś. Wystarczy powiedzieć przepraszam a nie pchać się na chama.
Każdy ma jakąś swoją granice prywatności i ja nie lubię jak obce osoby ja przekraczają.
Ocierania tez nie znoszę. W ogóle jak najmniej dotyku przez osoby które nie sa mi bliskie. Nie lubię też głaskania po plecach. Całowanie w policzek jakos znosze, ale w usta to przesada!

Nie naskrobałyście dzisiaj za dużo
Byłam na spacerku i teraz rozliczałam Pity rodzicom. Mój już wysłałam i czekam na zwrot

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Paula kciuki żebyś szybko wyszła Ale faktycznie fajnie że mogłaś zobaczyć szpital w którym będziesz rodzic, poznac troche personel i zobaczyc jak to wygląda
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 19:32   #985
australia87
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;56862936]
Nie naskrobałyście dzisiaj za dużo
Byłam na spacerku i teraz rozliczałam Pity rodzicom. Mój już wysłałam i czekam na zwrot [/QUOTE]
W weekendy tu jakoś spokojniej Dziewczyny chłopami i rodzinami się nacieszają pewnie Ja mam akurat weekend bez męża, więc odpoczywam
W zeszłym roku musiałam płacić 90 zł Oby w tym roku mnie jakoś ominęło
Stary 2016-03-05, 19:38   #986
__Veronique
Wtajemniczenie

Spisałam sobie w końcu wszystko czego mi brakuje w wyprawce, nie jest tego tak dużo jak myślałam.
Najwyższy czas, bo jeszcze nic nie kupiłam. Blado przy was wypadam

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 19:54   #987
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem co przezywasz bo ja też na świeżo po szpitalu

Oby w poniedziałek juz Cię wypisali!
Najważniejsze że wszystko ok.

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Cytat:
Rośnie Hania

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
Spisałam sobie w końcu wszystko czego mi brakuje w wyprawce, nie jest tego tak dużo jak myślałam.
Najwyższy czas, bo jeszcze nic nie kupiłam. Blado przy was wypadam
Ja z wyprawka tez w lesie
ale teraz jakoś tak spokojniej do wszystkiego podchodzę. Chociaz mam czasem takie chwile ze chciałabym juz mieć wszystko tu i teraz i nie myśleć juz o tym
No ale jeszcze czas.
Ubranek juz trochę mam.
fotelik i rzeczy do szpitala i na te pierwsze dni to myślę że tak z początkiem mają zamówię
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 20:07   #988
olinka012
Zadomowienie

Cytat:
Ja z wyprawka tez w lesie
ale teraz jakoś tak spokojniej do wszystkiego podchodzę. Chociaz mam czasem takie chwile ze chciałabym juz mieć wszystko tu i teraz i nie myśleć juz o tym
No ale jeszcze czas.
Ubranek juz trochę mam.
fotelik i rzeczy do szpitala i na te pierwsze dni to myślę że tak z początkiem mają zamówię
Ja tez z wyprawka w lesie będę myśleć w maju. W tej ciąży jestem tak zajęta starsza córka ze nie myślę o wyprawce
Noi mam nadzieje ze szpital odwiedze dopiero z okazji porodu

Edytowane przez olinka012
Czas edycji: 2016-03-05 o 20:12
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 20:27   #989
Weronia93
Rozeznanie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;56862936]Piękny brzucholek I fajne pazurki tez musze sobie zrobic znowu hybrydy, bo już sciągnełam bo odrost mnie wkurzał

[/QUOTE]

Sama robisz? Bo ja sama na początku sie bałam ze lampa uv i w ogóle miałam juz nie robić aby po porodzie nie zawracać sobie głowy odrostami i i nie skrzywdzić dziecka ale jakoś nie Potrafię sie oduczyć
Stary 2016-03-05, 20:42   #990
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:

Oj dużo zdrówka życzę.

ewka super że glukoza wyszła ok. Można dalej słodycze jeść

Cytat:
Napisane przez CarycaKatharina Pokaż wiadomość
Mnie to ogólnie nie przeszkadza, zwłaszcza że obcy raczej mi z rękami do brzucha nie startują. Najgorzej jak jesteśmy gdzieś na impreze, to czym więcej towarzystwo wypije tym bardziej wszyscy chcą się z Wojtkiem przyjaźnić i wtedy to mnie zaczyna denerwować jak mi bełkoczą

Cytat:
Radena na czarnowie leże także zwiedzam szpital w którym chcę rodzić i coraz bliżej porodowki jestem bo w styczniu byłam na ginekoligii, teraz na patologii ciąży a porodówka jest po drugiej stronie korytarza Wczoraj taki wysyp porodów był ze cześć mamuś z dzieciaczkami u nas na oddziale jest także można do płaczu sie przyzwyczajać Ogólnie zadowolona jestem z tego szpitala jeżeli chodzi o opiekę i specjalistów, zobaczę co będzie na porodówce.
wchodź szybko i wracaj tam dopiero w czerwcu
Cytat:
Śliczny brzuszek i śliczna sukienka piękne mieszkanko ma twoja Hania.
Melduję że zapisaliśmy się do szkoły rodzenia. Zaczynamy w kwietniu a ja poniedziałek zapisuje się do położnej środowiskowej .

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości