Sierpnióweczki 2016! Część II. - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-05, 13:21   #3241
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część II.

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
I bez szaleństw typu: szampon, odżywka, do mycia, do wlewania do kąpieli, po kąpieli, w trakcie kąpieli, 2h po i na noc
Raczej cos jednego do mycia, jedno do smarowania (bardziej mleczko niz oliwka), kremiki do pupy i koniec. Jeszcze Cos na buzke na spacerki.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 13:23   #3242
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Ty się śmiej widziałam garniturek dla noworodka Kamizeleczka plus spodenki
sorry, ale
Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Pierniczku, ja mam angel care z jedną płytką monitorującą oddech. Fajne o tyle, że po odpięciu monitora nadal używamy tego sprzętu jako niańki elektronicznej

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
o widzisz to nie wiedziałam,że takie są.. uruchomił się kiedyś u Was alarm?

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Mnie rano tez złapało. Wzięłam komplet tabletek w tym kapsułke z dha Femibion. No i po pół godzinie się zaczęło. Myślałam że nigdy nie skończę. Co zrobiło mi się lepiej to czułam posmak w buzi ryby. Jakbym cały czas memlała surową skórę z łososia Bleeee. Ze 20 minut tak Wisiałam nad kibelkiem. Nigdy więcej na czczo nie wezmę tych witamin.
ja przyjmuję witaminy przed snem od czasu mdłości, bo też miałam po nich ohydny posmak
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 13:26   #3243
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze po karmieniu coś hehe

Moja ciocia kupią pół kg sudocremu i ani razu nie użyła. Stwierdzam że to opakowanie próbkowe co dają w tych paczkach po porodzie w szpitalu wystarcza
I przed!

Kiedyś sudocrem każda porządna mama kupowała!

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Raczej cos jednego do mycia, jedno do smarowania (bardziej mleczko niz oliwka), kremiki do pupy i koniec. Jeszcze Cos na buzke na spacerki.
I styknie

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
sorry, ale
Też mi się nie podobał
Stary 2016-03-05, 13:28   #3244
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Ja z dziećmi braci przerobiłam sudocrem, bepanthen i linomag. Ostatniego nie znosiłam, sudocrem sama uzywałam. Zastanawiałam się czy kupić sobie bepanthen na brodawki juz teraz. Mam bardzo suchą skórę, ale oliwka dała radę.
Stary 2016-03-05, 13:31   #3245
kasia_ruda
Zakorzenienie

Te pudełka dawane w szpitalach to jest turbościema. Gdybym wiedziała, co za tym idzie, w życiu nie brałabym tego gówna. Za parę próbek kremów, trochę ulotek itp, udostępnia się swoje dane, które są sprzedawane dalej. Odkąd wypełniłam w szpitalu te kwestionariusze dołączone do pudełek, zaczęłam dostawać setki telefonów od tych bezczelnych firm wciskających niby za darmo książki dla dzieci, bieliznę, czy inne gówno. Nie dałam się na nic nabrać, zawsze dość szybko kończę te rozmowy głosno mówiąc, że nie zgadzam się na wysyłanie czegokolwiek, blokuję te numery, ale nawet teraz, mimo że to już półtora roku minęło, nadal do mnie dzwonią, czego przed wypełnieniem tych papierów nie miałam. Nie wspominam nawet o morzu syfu, który zaczął mi spływać na maila. Nie warto brać tych pudełek, serio.

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Cytat:
sorry, ale

ja przyjmuję witaminy przed snem od czasu mdłości, bo też miałam po nich ohydny posmak

Nie, nigdy alarm nie dzwonił (poza sytuacjami, kiedy wyjmowaliśmy młodego z łóżeczka nie wyłączając wczesniej monitora :P ).

Do pupy u mojego synka od dnia narodzin stosuję tylko i wyłącznie maść robioną w aptece wg przepisu mojej pediatry. Jest boska, nigdy w życiu nawet zaczerwienienia nie miał, koszt to 8 zł, nie ma konserwantów, perfum, parafiny jak te sklepowe.

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Cytat:
sorry, ale

Nie, nigdy alarm nie dzwonił (poza sytuacjami, kiedy wyjmowaliśmy młodego z łóżeczka nie wyłączając wczesniej monitora :P ).

Do pupy u mojego synka od dnia narodzin stosuję tylko i wyłącznie maść robioną w aptece wg przepisu mojej pediatry. Jest boska, nigdy w życiu nawet zaczerwienienia nie miał, koszt to 8 zł, nie ma konserwantów, perfum, parafiny jak te sklepowe.

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 13:33   #3246
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Ja z dziećmi braci przerobiłam sudocrem, bepanthen i linomag. Ostatniego nie znosiłam, sudocrem sama uzywałam. Zastanawiałam się czy kupić sobie bepanthen na brodawki juz teraz. Mam bardzo suchą skórę, ale oliwka dała radę.
Bepanthen trzeba zmywać przed karmieniem, taki minus. Kup sobie 100% lanoline np. lanolish, nie trzeba zmywać przed karmieniem

Cytat:
Te pudełka dawane w szpitalach to jest turbościema. Gdybym wiedziała, co za tym idzie, w życiu nie brałabym tego gówna. Za parę próbek kremów, trochę ulotek itp, udostępnia się swoje dane, które są sprzedawane dalej. Odkąd wypełniłam w szpitalu te kwestionariusze dołączone do pudełek, zaczęłam dostawać setki telefonów od tych bezczelnych firm wciskających niby za darmo książki dla dzieci, bieliznę, czy inne gówno. Nie dałam się na nic nabrać, zawsze dość szybko kończę te rozmowy głosno mówiąc, że nie zgadzam się na wysyłanie czegokolwiek, blokuję te numery, ale nawet teraz, mimo że to już półtora roku minęło, nadal do mnie dzwonią, czego przed wypełnieniem tych papierów nie miałam. Nie wspominam nawet o morzu syfu, który zaczął mi spływać na maila. Nie warto brać tych pudełek, serio.

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Oooj ile ja nawynosiłam tych pudełek, najbardziej mi się mini woda podobała

A ta maść już na problemy czy do zapobiegania?
Stary 2016-03-05, 13:33   #3247
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

A do mnie nikt nigdy nie dzwonił. Nawet maili nie dostawałam od nich.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 13:35   #3248
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Bepanthen trzeba zmywać przed karmieniem, taki minus. Kup sobie 100% lanoline np. lanolish, nie trzeba zmywać przed karmieniem

Oooj ile ja nawynosiłam tych pudełek, najbardziej mi się mini woda podobała

A ta maść już na problemy czy do zapobiegania?

Do zapobiegania, przy każdej zmianie pieluchy. Dzięki niej nigdy nie było potrzeby użycia cynkowej.

Stary 2016-03-05, 13:35   #3249
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Do zapobiegania, przy każdej zmianie pieluchy. Dzięki niej nigdy nie było potrzeby użycia cynkowej.

Ma jakąś nazwę?
Stary 2016-03-05, 13:37   #3250
kasia_ruda
Zakorzenienie

Ja na brodawki miałam purelan, to też czysta lanolina.

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Cytat:
Ma jakąś nazwę?

Chyba nie, nie mam teraz składu, bo wywalam tę kartkę zawsze, ale jak wezmę kolejną rp, to mogę wrzucić skład, na pewno jest tam lanolina. Więcej nie pamiętam

Stary 2016-03-05, 13:37   #3251
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na brodawki miałam purelan, to też czysta lanolina.

No coś tam trzeba wybrać, ja akurat znam tą lanolish Maltan z kolei nie jest polecany, bo w nadmiarze może wywołać grzybice.

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Cytat:

Chyba nie, nie mam teraz składu, bo wywalam tę kartkę zawsze, ale jak wezmę kolejną rp, to mogę wrzucić skład, na pewno jest tam lanolina. Więcej nie pamiętam

Super, to damy na pierwszy post, może jakaś mama skorzysta
Stary 2016-03-05, 13:39   #3252
kasia_ruda
Zakorzenienie

Akurat w czwartek odebrałam teraz maść, to gdzieś za miesiąc będę szla po kolejną. Ale postaram się pamiętać, żeby ją tu wrzucić. Ja jestem wielką fanką

Stary 2016-03-05, 13:40   #3253
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Akurat w czwartek odebrałam teraz maść, to gdzieś za miesiąc będę szla po kolejną. Ale postaram się pamiętać, żeby ją tu wrzucić. Ja jestem wielką fanką

Ok Mi się podobał alantan na pupę dzieci, sama lubię go używać po goleniu
Stary 2016-03-05, 13:55   #3254
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Też lubię alantan. Po opalaniu, na suche dłonie, po złuszczaniu skory na twarzy.
Stary 2016-03-05, 14:41   #3255
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Ja kupię pewnie z jedna paczkę pieluch najmniejszych żeby były na pierwsze dni i tyle. Akurat tego w sklepach i aptekach nie brakuje.

W najgorszym wypadku tesco dowozi do domu

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Cytat:
Kasia strasznie Cię męczą te wymioty. Może faktycznie jakieś tabletki / czopki będą rozwiązaniem? Przynajmniej nie będziesz osłabiona po takich zrzutach. Jak można sobie pomóc to czemu nie skorzystać?

Mnie rano tez złapało. Wzięłam komplet tabletek w tym kapsułke z dha Femibion. No i po pół godzinie się zaczęło. Myślałam że nigdy nie skończę. Co zrobiło mi się lepiej to czułam posmak w buzi ryby. Jakbym cały czas memlała surową skórę z łososia Bleeee. Ze 20 minut tak Wisiałam nad kibelkiem. Nigdy więcej na czczo nie wezmę tych witamin.
Ja tez biore te witaminy i nic mi po nich nie jest.

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Cytat:
I bez szaleństw typu: szampon, odżywka, do mycia, do wlewania do kąpieli, po kąpieli, w trakcie kąpieli, 2h po i na noc
Moj wujek pracowal w J&J wiec mialam cale tony tych kosmetykow dla mlodej. Ale niezapomne jak kiedys przyszlam do szpitala a tam napis na inkubatorze - nie uzywac oliwki dla Oliwki - a ona po oliwce J&J byla cala w kropki. Wiec do dzisiaj uzywany tylko tej zwyklej bambino i oleju kokosowego.

A plyn do kapieli/szampon mialam jeden - cos chyba niemieckiej firmy w niebieskim opakowaniu. Ale to bylo dawno temu wiec nie pamietam juz.
Nic wiecej do szczescia nie trzeba. Moze jakis krem do buzi na wyjscie z domu i dla mnie to wsio. Te wszystkie kosmetyki na kazda okazje to sa tylko, zeby zdzierac kase bo nie dla zdrowia dziecka....

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Cytat:
Dokladnie tak

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Cytat:
sorry, ale

U mojej kolezanki sie uruchomil. I to wtedy zadecydowalam, ze ja tez taki bede miec dla mojego dziecka.
Na szczescie u niej historia z happy endem
TinkerrBell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 15:44   #3256
slo_nk_o
Raczkowanie

Dzień dobry kobitki.

Dobrze, że piszecie o tych wszystkich kremach i specyfikach to sobie wszystko zanotować wcześniej można.

A mam takie pytanie czy bolą Was żołądki?
slo_nk_o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 17:52   #3257
kasia_ruda
Zakorzenienie

Podobno kosmetyki j&j to najgorszy syf. Ja, dopóki synek nie zaczął chorować, używałam hippa i powiem Wam, że do dziś tęsknię za tym cudownym zapachem

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Cytat:
Napisane przez slo_nk_o Pokaż wiadomość
Dzień dobry kobitki.

Dobrze, że piszecie o tych wszystkich kremach i specyfikach to sobie wszystko zanotować wcześniej można.

Mnie boli czasem, ale nie jakoś często. W poprzedniej ciąży też się zdarzało, w sumie nie bylo to powiązane z czymś, co zjadłam. Raczej jakiś nacisk/ uścisk w późniejszym okresie ciąży te bóle generował. Na żolądek też pomaga nospa.

Stary 2016-03-05, 17:53   #3258
tabitabi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez shybuya Pokaż wiadomość
Witam się sobotnio Jadę na zakupy, prawdopodobnie kupię dziś pierwszą paczkę pampersów, bo w promocji są w auchan chyba systematycznie będę sobie na promocjach robić zapasy, bo ceny kosmiczne ...

Jest taka seria Prenalen - jest syrop, nawet tabletki na gardło. Nie wiem na ile skuteczna, nie próbowałam. Skład trochę nieciekawy - cukier, syrop glukozowo - fruktozowy. Ale może pomoże.
Mi lekarz rodzinny polecił herbatę z malin tyle że z suszonych owoców a nie gałązek bo te mają jakiś składnik szkodliwy podobno, kupiłam w aptece i sprawdziłam na opakowaniu czy to same owoce no a moja mama ugotowała pyyyyszny rosołek i dostałam pół gara do domu zdecydowanie miał swój udział w moim wyzdrowieniu

Cytat:
ja właśnie zaczełam rozważać zakup monitora oddechu..jakieś wytyczne co do modelu? pewnie jesteś obeznana w temacie, więc jeśli możesz to podpowiedz coś
ale super,że czujesz już córeczki

robię też sałatki, sery, przekąski, sałatki i lasagne
My też zdecydowanie zaopatrzymy się w monitor snu, tak na wszelki wypadek.

Czy ktoś na wątku powiedział LASAGNE ??? :s lina:

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
A ja dzis zaczynam kurs prawa jazdy tzn teorię ciekawe co to bedzie i czy zdążę zdać prZed dzidziusiem
Wczoraj koleżanka opowiadała mi że jej znajoma miesiąc przed terminem zdała właśnie egzamin na prawko, nic tak nie motywuje jak wożenie dzidzi własną mechaniczną karocą

Cytat:
Kasia strasznie Cię męczą te wymioty. Może faktycznie jakieś tabletki / czopki będą rozwiązaniem? Przynajmniej nie będziesz osłabiona po takich zrzutach. Jak można sobie pomóc to czemu nie skorzystać?

Mi raz czy dwa było nie dobrze po femibionie i od tej pory biorę tylko wieczorem przed snem i zero problemów no i w razie czego szansa na zwrócenie z posiłkiem też znikoma

Cytat:
Jeszcze po karmieniu coś hehe

Moja ciocia kupią pół kg sudocremu i ani razu nie użyła. Stwierdzam że to opakowanie próbkowe co dają w tych paczkach po porodzie w szpitalu wystarcza
Od razu przypomniało mi się zdjęcie krążące po internecie z dzieckiem które sudocremem wysmarowało wielki 40+ calowy tv

Cytat:
Też lubię alantan. Po opalaniu, na suche dłonie, po złuszczaniu skory na twarzy.
Używałam alantanu na gojącą się skórę po tatuażu i też był super, ale chyba chętnie spróbuję maści robionych sama stosuję na swoje problemy skórne i działa cuda.
tabitabi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 17:53   #3259
asiulek8
Wtajemniczenie

A mi oliwki nie podpasowaly. Miałam wrażenie że w ogóle nie nawilżaly młodej. A zaraz potem wyszły jej suche plamy i oliwki nie dawały rady. Dopiero emolientem zeszło i skóra była nawilżona. Od tamtej pory tylko tym ja smaruje

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 17:59   #3260
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emenyx Pokaż wiadomość
Jestem strasznie przeziębiona bolą mnie płuca przy kaszlu, bol gardła, głowa,
wszystkie kości i mięśnie, jestem osłabiona i mam lekka gorączkę. Jem miód, pije sok z czarnego bzu, co jeszcze polecacie? W poniedziałek idę do lekarza . W moim całym życiu nie byłam jeszcze tak przeziębiona zaczęło
Sie w czwartek i czułam jak z godziny na godzinę jest coraz gorzej
ojjjj biedna jesteś
ja robiłam inhalacje, piłam sok malinowy domowy, tantum verde do gardła, i jadłam czosnek

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Cytat:
Napisane przez tabitabi Pokaż wiadomość
Byliśmy na IP, z maluszkiem wszystko ok a przyczyną bólu są więzadła. Szpital w którym byliśmy mam dosłownie 6minut od domu i generalnie nie planuję w nim rodzić ale po dzisiejszym fochu ze strony położnej która została obudzona to wolała bym chyba urodzić w samochodzie :P Trafiłam na młodego uprzejmego Pana doktora który nas uspokoił i nawet pokazał na usg jak maleństwo skacze i zapierda się nóżkami o dno macicy, ma 180gram. Bardzo mi ulżyło po tej wizycie w szpitalu także zagryzam wargi bo podobno tak już niestety może boleć przez jakiś czas puki macica nie pójdzie całkowicie do góry. Dzisiaj trzeba będzie odespać porządnie
Dobrze że wszystko OK
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 17:59   #3261
slo_nk_o
Raczkowanie

Cytat:
Podobno kosmetyki j&j to najgorszy syf. Ja, dopóki synek nie zaczął chorować, używałam hippa i powiem Wam, że do dziś tęsknię za tym cudownym zapachem

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Mnie boli czasem, ale nie jakoś często. W poprzedniej ciąży też się zdarzało, w sumie nie bylo to powiązane z czymś, co zjadłam. Raczej jakiś nacisk/ uścisk w późniejszym okresie ciąży te bóle generował. Na żolądek też pomaga nospa.

Mnie boli dość często. Nie wiem czy to przez szybkie trawienie bo szybko się głodna robię czy przez co innego. Zapomniałam o tym powiedziec gin na ostatniej wizycie a jest to dla mnie dosyć uciążliweSiostra zasugerowała wrzody ale ja nie wiem nawet czym się to objawia a wcześniej takich bóli nie miałam dopiero w ciąży.
slo_nk_o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 18:11   #3262
agnszp
Rozeznanie

Cytat:
Mnie boli dość często. Nie wiem czy to przez szybkie trawienie bo szybko się głodna robię czy przez co innego. Zapomniałam o tym powiedziec gin na ostatniej wizycie a jest to dla mnie dosyć uciążliweSiostra zasugerowała wrzody ale ja nie wiem nawet czym się to objawia a wcześniej takich bóli nie miałam dopiero w ciąży.

Mnie jesCze tak w 13 tyg bolał czesto, jak tylko zjadlam za duzo albo cos ciezkostrawnego teraz juz jest lepiej ale tez czasem pobolewa....tyle ze ja siw nie odżywiam jakos super, wiec to pewnie prze to
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 18:36   #3263
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
A ja dzis zaczynam kurs prawa jazdy tzn teorię ciekawe co to bedzie i czy zdążę zdać prZed dzidziusiem
Ja też zaczynałam kurs w ciązy, niestety za 1 podejściem oblałam na mieście i odpuściłam, zdałam rok po porodzie

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Cytat:

też tak czytałam i słyszałam, ani razu nie kupowałam JJ.
Po porodzie kupowałam Oilatum, balneum , Oillan.
Teraz często ziaja, ale córka ma już 5 lat.
Stary 2016-03-05, 19:10   #3264
agnszp
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Ja też zaczynałam kurs w ciązy, niestety za 1 podejściem oblałam na mieście i odpuściłam, zdałam rok po porodzie

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

też tak czytałam i słyszałam, ani razu nie kupowałam JJ.

Po porodzie kupowałam Oilatum, balneum , Oillan.

Teraz często ziaja, ale córka ma już 5 lat.

Jestem gotowa na to, ze bede zdawać kulka razy ale chociaż juz moze teoretyczny bedzie z glowy i bede sie tylko martwić praktycznym
Ale widze ze nie tylko mnie zmotywowało do jego zrobienia dziecko w drodze
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 19:16   #3265
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
A ile paczek z tych poczatkowych rozmiarow chcesz kupic? Bo tez sie nad tym zastanawialam. Ale nie wiem na jak dlugo jeden rozmiar wystarczy
Kupiłam jedne jedynki i jedne dwójki. Jedynek już kupować nie będę, bo nie wiadomo jak duża dzidzia się urodzi Wątpię, żebym musiała, w razie czego będę miała komu odsprzedać Kupiłam pampersy premium care, w ogóle nie słyszałam, żeby ktoś na pampersy narzekał. Choć dużo osób chwali baby dreamy i Dadę z biedronki - więc co na promocji, to kupię, ale na bieżąco będę raczej korzystać z tych tańszych, choć wiadomo - do przetestowania.

Kosmetyków żadnych na zapas. Na pierwszy rzut zapewne babydream, na pewno nie J&J - to już od wielu, wielu lat i od wielu, wielu osób słyszę, że uczulają. Co do maści na odparzenia w ogóle o tym nie myślałam Sama stosuję sudocrem na krosty i zaczerwienienia TAM po goleniu, więc pewnie będę od niego zaczynać. A jak nie, to będę próbować A sudocrem takie małe opakowanko na próbę to chyba dają w tych pudełkach w szpitali, co nie ?

Jak się polubi reserved na FB, to jest 25% zniżki Dziś chciałam sie obkupić, ale latałam po sklepach za rozmiarem kurtki. Wcześniej mąż kupił sobie spodnie i jak ja obkupiłam się w następnym sklepie, to już nie działała :/ Echhh
Stary 2016-03-05, 19:31   #3266
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tabitabi Pokaż wiadomość
no a moja mama ugotowała pyyyyszny rosołek i dostałam pół gara do domu zdecydowanie miał swój udział w moim wyzdrowieniu

My też zdecydowanie zaopatrzymy się w monitor snu, tak na wszelki wypadek.

Czy ktoś na wątku powiedział LASAGNE ??? :s lina:

Używałam alantanu na gojącą się skórę po tatuażu i też był super, ale chyba chętnie spróbuję maści robionych sama stosuję na swoje problemy skórne i działa cuda.
ahh te mamy .. mają swoje sposoby

jak będziecie już kupować to daj znać jaki wybraliście

ehh...jakbym wcześniej przeczytała, że jest tu jakiś zwolennik lasagne to bym spakowała kawałek dla ciężarnej, a tak pół blachy poszło na wynos razem z gośćmi..

poka tatuaż no i napisz jak tam Twój brzucho, boli jeszcze?
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 20:10   #3267
tija93
Zakorzenienie

Cytat:

Mi też się zapach hippa podoba

Cytat:
Dzień dobry kobitki.

Zdarza się, ale ból nie ma żadnej zależności z tym co jem, więc nawet nie wiem czy np. ciężkostrawne mi szkodzi.

Cytat:
A mi oliwki nie podpasowaly. Miałam wrażenie że w ogóle nie nawilżaly młodej. A zaraz potem wyszły jej suche plamy i oliwki nie dawały rady. Dopiero emolientem zeszło i skóra była nawilżona. Od tamtej pory tylko tym ja smaruje
Bo właśnie podobno oliwki bardzo mało nawilżają
Stary 2016-03-05, 20:12   #3268
tabitabi
Raczkowanie

Cytat:
ahh te mamy .. mają swoje sposoby

jak będziecie już kupować to daj znać jaki wybraliście

ehh...jakbym wcześniej przeczytała, że jest tu jakiś zwolennik lasagne to bym spakowała kawałek dla ciężarnej, a tak pół blachy poszło na wynos razem z gośćmi..

poka tatuaż no i napisz jak tam Twój brzucho, boli jeszcze?
Tatuaż mam na plecach także nie będę w negliżu tutaj wam pozować aż tak ale wstawiam linka do oryginału na którego wzór robiłam. Mój jest dużo ciemniejszy, mocno cieniowany i piórka wyglądają jak prawdziwe 2 miesiące odkładałam kasę z pracy na pół etatu mieszkając jeszcze z rodzicami http://www.tattooeasily.com/wp-conte...Designs-33.jpg

Jeśli chodzi o monitor snu to początkowo myślałam o tym firmy AngelCare bo ma właśnie funkcję niani - w sumie na niani mi tak bardzo nie zależy ale ma dwie płytki które ponoć są bardzo czułe, ale potem przeczytałam że są monitory które przypina się do pampersa i w sumie zastanawiam się czy to nie lepszy wybór bo angelcare będzie służył tylko w łóżeczku i tylko przy małym nie wiercącym się podczas snu dziecku a ten sprawdzi się też na spacerku, w leżaczku itd. Może któraś z mam używała i się wypowie ?

Oh tak, jestem zdecydowanym Garfieldem jeśli o lasagne chodzi, w obecnym mieszkaniu nie mamy piekarnika ale na święta jedziemy do rodziny narzeczonego i już postanowione że robimy lasagne objem się za dwoje

Brzuchol niestety boli caaaaalutki dzień z małymi przerwami byliśmy w południe obejrzeć mieszkanie i po powrocie ledwo zeszłam z ubikacji, narzeczony pomógł doczłapać się do łóżka, a przy jego asyście w ściąganiu spodni i położeniu się do łóżka aż łzy leciały . Oby nie była to codzienność ale najważniejsze, że mam pewność że z maluszkiem jest dobrze. Może są jakieś ćwiczenia które mogę wykonywać aby mniej bolały te wiązadła ? Ostatnio też zastanawiam się na yogą dla ciężarnych, muszę przejrzeć oferty w naszym mieście i się wybrać i sprawdzić "z czym to się je"

Haha a z tą Tosią to kompletnie nie wpadłam że to może być od imienia Antonina przepiękne imię, zdrobnienie trochę kojarzy mi się ze świnką morską albo innym zwierzaczkiem ale samo imię jest piękne!
tabitabi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 20:27   #3269
virginia
Zakorzenienie

Cytat:
A do mnie nikt nigdy nie dzwonił. Nawet maili nie dostawałam od nich.
Do mnie też nikt nie dzwonił, maili też zero.

Cytat:
Też to słyszałam, słyszałam też że najczęściej uczulają. U nas był oilatum i hipp głównie.
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 20:39   #3270
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:

Przepadłam w lumpeksie
fajne łowy
Ja liczę, że 14.03 poznam płeć i będe wiedzieć czy mam od nowa kompletować garderobę czy przyda się to co mam

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Cytat:
Ja kupię pewnie z jedna paczkę pieluch najmniejszych żeby były na pierwsze dni i tyle. Akurat tego w sklepach i aptekach nie brakuje.
Ja przy córce wykorzystałam chyba 2 paczki pieluch "1" potem już "2".

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Cytat:
U nas bardzo sprawdził się bepanthen, zarówno na brodawki jak i na pupę córci.
Na pewno kupię znowu.
Sudocrem miałam, ale bepanthen dla mnie o wiele lepszy.

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Cytat:

Wrzuć nazwę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości