![]() |
#1471 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Nowości kulinarne.
Cytat:
![]() ![]() nie widziałam nigdzie Nestea zimowej, ale poluję cały czas. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1472 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
sorry za mój opóźniony reflex
![]() z ta nestea to dziwna sprawa bo np w Realu jej nie bylo a wmalych sklepikach osiedlowych u mnie jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1473 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a było już o fantazjach zimowych? ![]() Fantasia Zimowe Smaki: wiśnie i płatki migdałów + jogurt marcepanowy. jeszcze nie jadłam, ale jeszcze dziś pewnie spróbuję. ^^ jest jeszcze śliwkowa (z bakaliami chyba.. nie jestem pewna, bo mnie od śliwkowych rzeczy odrzuca i się nie przyjrzałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1475 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
EDIT: nie wiem, czy to nowość, ale wydaje mi się, że tak- herbata Lipton African Dream, mieszanka płatków nagietka i daktyli. wg czasopisma, w którym ją zobaczyłam kosztuje ok. 9.90. Edytowane przez 2016070150903 Czas edycji: 2007-11-02 o 21:26 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1476 |
Zakorzenienie
|
Paprini Italiano to rarytas dla smakoszy! Szczególnie tych, którzy doceniają zalety dodatków i lubią "dołożyć swój akcent" do potraw. Naprawdę warto sięgnąć po ten sos, szczególnie dla smaku i aromatu świeżej papryki przyprawionej włoskim ziołami. Ale nie tylko.
Warto podkreślić, że Paprini Italiano to produkt na bazie świeżych, dorodnych owoców czerwonej papryki - stąd tak intensywny kolor, ze szczyptą starannie dobranej mieszanki ziół i przypraw Kamis wśród, których znalazły się: suszony czosnek, natka pietruszki, aromatyczne oregano, gorczyca biała, imbir. Paprini Italiano zgodnie ze swoim włoskim rodowodem jest polecana szczególnie do pizzy, zapiekanek, ale również do wędlin, mięs, serów, hamburgerów, hot - dogów. Zwykła kanapka, pospolite frytki czy smutne koreczki koktajlowe staną się ozdobą kulinarną każdego stołu, kiedy zastosuje się ten wyjątkowy sos. Spróbuj Paprini Italiano, a zapomnisz o ketchupie! Mam nadzieje ze nie bylo...? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1477 |
Zakorzenienie
|
MAGICZNE WIECZORY - to wyjątkowa limitowana seria czekolad, którymi możesz się delektować w nadchodzące długie, jesienne wieczory.
Śliwkowy Przysmak - to czekolada mleczna nadziewana niezwykłym nadzieniem śliwkowym. Migdałowy Smakołyk - to niezwykła mleczna czekolada z delikatnym nadzieniem migdałowym, natomiast Advocatowa Delicja - wykwintnym smakiem advocata. Czekolada Śliwkowy Przysmak Zupełnie nowa limitowana seria czekolad: MAGICZNE WIECZORY Śliwkowy Przysmak to delikatna mleczna czekolada, która swój wyjątkowy smak zawdzięcza zawartości delikatnych, dojrzałych w słońcu śliwek. Czekolada Migdałowy Smakołyk Zupełnie nowa limitowana seria czekolad: MAGICZNE WIECZORY Migdałowy Smakołyk swój wyjątkowy smak zawdzięcza połączeniu mlecznej wedlowskiej czekolady z energetyzującym, migdałowym nadzieniem. Czekolada Advocatowa Delicja Zupełnie nowa limitowana seria czekolad: MAGICZNE WIECZORY Advocatowa Delicja zaskakuje nas wykwintnym advocatowym smakiem, zamkniętym w mlecznej czekoladzie CHEETOS Cheetos Szkieletory Cheetos Szkieletory są super chrupkie i super zabawne! Ułóż szkieletora z chrupek Cheetos w wyjątkowych kształtach! Sprawdź oryginalne smaki Cheetos Szkieletorów: sera z ketchupem oraz papryki. SCHOGETTEN SCHOGETTEN to porcjowana czekolada "z czekoladek", jedyna w swoim rodzaju z powodu podzielenia jej na 18 pojedynczych kawałków. Z tego też względu po ten czekoladowy specjał łatwo jest sięgać, jeszcze łatwiej go zjeść, szczególnie w podróży. Czekolady SCHOGETTEN polecane są w różnorodnych smakach odpowiadających nawet najbardziej wyrafinowanym gustom. Podstawowa receptura bazuje na delikatnej czekoladzie pełnomlecznej. Asortyment obejmuje zarówno czekoladę pełną jak i nadziewaną, która to ma wysoki udział nadzienia w całkowitej masie w porównaniu z innymi czekoladami nadziewanymi. Nowością jest czekolada Trilogia KNORR Sos do dziczyzny i innych ciemnych mięs KNORR Idealny sos do dziczyzny, wołowiny, kaczki i dzikiego ptactwa. Stanowi doskonałą kombinację winno – pieczeniowego smaku z aromatem jałowca i innych ziół. Może być stosowany jako baza do przygotowania innych wykwintnych sosów do ciemnych mięs np. sosu myśliwskiego. Fix do potraw meksykańskich KNORR Dzięki idealnej kompozycji warzyw i przypraw charakterystycznych dla kuchni meksykańskiej nasz fix stanowi doskonałą bazę do przygotowania oryginalnych, charakterystycznych dla tej kuchni dań. Szczególnie polecany do dań typu buritto, tortilla, dań jednogarnkowych, pikantnych sosów, gdzie pożądane są smaki ostrej papryki, kminku krzyżowego, kolendry i pomidorów. Zupa krem ze szpinaku KNORR to wykwintna, aromatyczna zupa krem z dodatkiem gałki muszkatołowej, pieprzu i kurkumy. To doskonała propozycja dla hoteli i restauracji. Można ją podawać z jajkiem na twardo, udekorować chmurką z Ramy Cremefine połączonej z Primerbą. Zupa toskańska KNORR to niezwykła zupa pomidorowa z dodatkiem prażonej cebulki, bazylii, czosnku i papryki, polecana zwłaszcza do restauracji serwujących dania kuchni włoskiej. Można ją podawać z listkiem świeżej bazylii i kwaśną śmietaną. Zupa minestrone KNORR to jedyna zupa z naszej oferty, która od razu zawiera makaron. Jej receptura jest bardzo bogata: zupa zawiera wiele kawałków warzyw - pomidorów, cebuli, porów, marchwi, selera, fasoli, kapusty, czosnku i papryki oraz przypraw i ziół: papryki, pieprzu czarnego, tymianku, oregano, lubczyku, rozmarynu i szałwii Zupa grochowa KNORR to doskonała propozycja dla szkół, ośrodków wypoczynkowych, punktów turystycznych. Gęsta, sycąca zupa - doskonała na jesienne i zimowe miesiące z dodatkiem boczku prażonego, czosnku i majeranku (na bazie mąki grochowej) spełni oczekiwania wszystkich Państwa gości. Zupa krem z kukurydzy Niespotykany, wyważony smak gotowanej kukurydzy z dodatkiem marchwi, pomidorów, natki pietruszki i kurkumy to sekret dobrego smaku. Produkt stanowi doskonale zbilansowaną propozycję na jesienne i zimowe dni. Zupę można serwować z kurczakiem, ananasem, a także z zapiekanymi z bekonem tostami. Zupa dyniowa z dodatkiem ziemniaków, selera, marchwi, cebuli, fasoli i gałki muszkatołowej to doskonała propozycja na chłodne dni. Aromatyczna, smaczna i sycąca stanowi wartościowy posiłek, którego oryginalna receptura sprosta najbardziej wyszukanym gustom. Zupę można serwować z drążonymi ziemniakami i zeszkloną papryką, jak również lekko podsmażonymi pomidorami. CARTE d'OR W rodzinie Carte d’Or pojawił się nowy produkt Mus o smaku jogurtowym. To idealne rozwiązanie zarówno na karnawałowe kulinarne przyjęcia, jak i gorące dni. Produkt stwarza szerokie możliwości deserowej kreacji - mus może być serwowany samodzielnie jako lekki deser, jak również może stanowić idealne dopełnienie wyrafinowanych propozycji deserowych. Wysoka jakość oraz prostota przygotowania to inne, równie ważne atrybuty produktu. Do produktu wystarczy dodać mleko, całość zmiksować i przed podaniem odstawić do lodówki. Mus o smaku jogurtowym można podawać z polewą czekoladową Carte d’Or, kostkami galaretki Alsa, wiórkami czekoladowymi, pistacjami, sprażonymi orzechami, owocami oraz lodami. Kolejna z nowości deserowych Unilever Foodsolutions to Sernik Angielski Carte d'Or - wyborne połączenie delikatnego sera z kruchym biszkoptem. To doskonała propozycja na rozszerzenie menu w grupie ciast charakteryzująca się oryginalnym angielskim smakiem, pozwalająca na wykreowanie niepowtarzalnej i oryginalnej propozycji deserowej. Produkt można serwować z brzoskwiniami, morelami, malinami, daktylami oraz rodzynkami. Jego niewątpliwą zaletą jest szybkość przygotowania w porównaniu do klasycznej wersji sernika. Sernik Angielski Carte d'Or może być doskonałym ukoronowaniem dobrego posiłku, jak i dodatkiem do małej czarnej. LIPTON - 4 warianty herbart sypkich LIPTON CITRUS CARNIVAL - czarna herbata z kawałkami owoców cytrusowych: pomarańczy, cytryny, grejfruta. Herbata czarna jest najpopularniejszą herbatą w Europie. Dodatki w postaci owoców cytrusowych sprawiają, że napar nabiera mocy orzeźwiających i relaksujących. Ten smak przypomni Ci palące słońce Grecji. Lipton Tahitian Dance - jest mieszanką owoców egzotycznych, hibiskusa, papai, ananasa i cytrusów Wyspa Tahiti słynie z malowniczych plaż, ekscytujących krajobrazów ale przede wszystkim z egzotycznych owoców, na bazie których przyrządzane są tropikalne napoje. To one były inspiracją do przygotowania oryginalnej w swym smaku i aromacie herbaty Tahitian Dance. Lipton African Dream - to mieszanka Rooibos ze szczyptą cynamonu i kawałkami daktyli. Rooibos nazywana jest herbatą życia. Ten iglasty czerwony krzew uprawiany jest w górach południowej Afryki. Swą popularność zyskał dzięki właściwościom zdrowotnym. Mocny i intensywny czerwony napar Rooibos pozwoli poczuć gorąco Afryki. Lipton Mystic Nepal - jest to herbata zielona z płatkami jaśminu. Herbata zielona z dodatkiem: imbiru, cynamonu i płatków jaśminu. Napar delikatnej herbaty zielonej i zapach jaśminu przeniesie Cię do mistycznego Nepalu. To właśnie tam od wieków mnisi medytują w klasztorach delektując się łagodnym smakiem i aromatem zielonej herbaty zaparzanej w tradycyjny sposób. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1478 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1479 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1480 |
Zakorzenienie
|
to by było na tyle...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1481 |
Zakorzenienie
|
Eee, połowa tych rzeczy to żadne nowości
![]() Czekoladę Trilogie jadłam już w zeszłym roku ![]() A o Wedlu było już łohoho szmat czasu temu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1482 |
Zakorzenienie
|
Lullu na stronach producentów pisza że nowości... dlatego dałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1483 |
Zakorzenienie
|
Dla Lullaby chyba już nic nie jest nowością
![]()
![]() |
#1484 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1485 |
Zakorzenienie
|
Lullu zapraszamy do plotkowego na dietetyce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1486 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1487 |
Zakorzenienie
|
Lullaby, przepraszam za offtop, ale... Jejku, zajrzalam na twojego słodkiegogo bloga i normalnie
![]() umarłam z zazdrości, że potrafisz wyczarowac takie cuda ![]() ![]()
![]() |
#1488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ines, dopiero teraz? ![]() ![]() To już mój drugi słodki blog (pierwszy zaczęłam pisać prawie rok temu). Dziękuję Ci i zapewniam, że znakomita większość jest pyszna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1489 |
Zakorzenienie
|
Znakomita większość? A które niby nie są pyszne?
![]() ![]()
![]() |
#1490 |
Przyczajenie
|
Deep Fried Mars
spam reklama Edytowane przez Nutka Czas edycji: 2007-11-04 o 18:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1491 |
Zakorzenienie
|
Chuppa chupsy XXL z gumą do żucia ;D
Mamlam właśnie jabłkowego i jest mniami ;]
![]() |
![]() |
#1492 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1493 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() |
#1494 |
Zakorzenienie
|
Biesiada serowa – ser typu fondue
Na bazie wielkopolskiego sera smażonego została wyprodukowana Nowość na rynku „Biesiada serowa” ser typu fondue, pod nazwą której kryje się doskonałe danie podczas spotkań towarzyskich.. „Biesiada serowa” jest wspaniałym pomysłem na wspólny posiłek w niewielkim gronie, ponieważ jedzenie z „jednego garnka” sprzyja dobremu nastrojowi i podtrzymywaniu kontaktów towarzyskich. Konsystencja sera jest zwięzła, jednolita, plastyczna. Ser najczęściej pakowany jest w kubeczki. Ma kolor od jasnokremowego do żółtego – w zależności od ilości masła użytego do produkcji sera smażonego oraz intensywności smażenia. Ser należy z pojemnika w którym został zakupiony przełożyć do naczynia, np.: kamionki, następnie naczynie umieścić w gorącej kąpieli wodnej i podgrzewać, stale mieszając, aż nabierze płynnej konsystencji. Proponowana przez nas „Besiada serowa”, jest bazą do przygotowywania wyśmienitej uczty serowej, każdy może dowolnie komponować zestaw ziół i dodatków, aby uzyskać smak zadowalający najbardziej wyszukane podniebienia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1495 | |||
Zakorzenienie
|
Mam podobne odczucia. A już najlepsza jest Red Tea
![]() A czy jego przypadkiem nie wycofują cichcem ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1496 |
Raczkowanie
|
Widziałam nowe chałwy wedla w małych formatach, a także Malaga, Tikitaki i Kasztanki w formie 100-gramowych czekolad. I jeszcze nowe Star chips-popieprzone solone i popieprzona cebula. Dobre jak dla mnie.
Edytowane przez Lolitaa Czas edycji: 2007-11-05 o 11:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1497 | ||
Nutka nie gryzie!
|
A wspominalyscie tutaj o masie kajmakowej (krówkowej) w puszce??? Dzisaij widziałam
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1498 |
Zakorzenienie
|
A ta masa kajmakowa to już chyba od dawna jest, ale dla mnie to pyszne i wygodne.
Ja często kupuję w sklepie takie kruche babeczki, wypełniam tym kremem, i dekoruję np. prażonymi orzeszkami, czekolada i szybko mam deser dla gości ![]()
![]() |
#1499 | |||
Nutka nie gryzie!
|
Cytat:
o rany.....jest dawno ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1500 |
Zakorzenienie
|
Nutko, jest dawno, ale miło Cie tu zobaczyć
![]() to jakiś plus ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:46.