Nowości kulinarne. - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Kuchnia - moje gotowanie

Notka

Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery.

Odpowiedz
 
Narzędzia
Stary 2007-11-02, 14:03   #1471
2016070150903
Konto usunięte
 
Zarejestrowany: 2005-07
Wiadomości: 18 424
Dot.: Nowości kulinarne.

Cytat:
Napisane przez scorpionec Pokaż wiadomość
ja lubie ryżowe kółeczka, zwykle jadam takie bez dodatków. dzis w sklepie widzialam takie co onich sądzicie warto próbować?
jadłam je kilka miesięcy temu. super są, uwielbiam z gorzką czekoladą. mleczna ujdzie.

nie widziałam nigdzie Nestea zimowej, ale poluję cały czas.
2016070150903 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-02, 14:16   #1472
scorpionec
Zakorzenienie
 
Avatar scorpionec
 
Zarejestrowany: 2006-09
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
Wiadomości: 6 545
Dot.: Nowości kulinarne.

sorry za mój opóźniony reflex


z ta nestea to dziwna sprawa bo np w Realu jej nie bylo a wmalych sklepikach osiedlowych u mnie jest
scorpionec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-02, 14:33   #1473
2016070150903
Konto usunięte
 
Zarejestrowany: 2005-07
Wiadomości: 18 424
Dot.: Nowości kulinarne.

Cytat:
Napisane przez scorpionec Pokaż wiadomość
sorry za mój opóźniony reflex


z ta nestea to dziwna sprawa bo np w Realu jej nie bylo a wmalych sklepikach osiedlowych u mnie jest
spoko.

a było już o fantazjach zimowych? wyszukiwarka nie pokazała. ^^ więc piszę:

Fantasia Zimowe Smaki:

wiśnie i płatki migdałów + jogurt marcepanowy. jeszcze nie jadłam, ale jeszcze dziś pewnie spróbuję. ^^
jest jeszcze śliwkowa (z bakaliami chyba.. nie jestem pewna, bo mnie od śliwkowych rzeczy odrzuca i się nie przyjrzałam )
2016070150903 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-02, 14:42   #1474
zizou
Zakorzenienie
 
Avatar zizou
 
Zarejestrowany: 2006-03
Lokalizacja: dzikie południe
Wiadomości: 13 682
Dot.: Nowości kulinarne.

Cytat:
Napisane przez Maddie Pokaż wiadomość
Podobne w smaku są amerykańskie słodycze firmy Reese's, takie słodko - słone
wiem co jakis czas przychodzi do mnie paczka ze stanow - same slodycze. uwielbiam takie babeczki z masla orzechowego w czekoladzie [chyba reese's wlasnie, w pomaranczowej folijce ].
__________________
Przemoknięte serca miast
I tylko ty i ja szczęśliwi tym dniem
Bo choć zapomniał o nas świat
Mokrzy od stóp do głow nie tracimy nadziei
zizou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-02, 17:10   #1475
2016070150903
Konto usunięte
 
Zarejestrowany: 2005-07
Wiadomości: 18 424
Dot.: Nowości kulinarne.

Cytat:
Napisane przez zizou Pokaż wiadomość
uwielbiam takie babeczki z masla orzechowego w czekoladzie [chyba reese's wlasnie, w pomaranczowej folijce ].
oj tak, super są. ^^

EDIT: nie wiem, czy to nowość, ale wydaje mi się, że tak- herbata Lipton African Dream, mieszanka płatków nagietka i daktyli. wg czasopisma, w którym ją zobaczyłam kosztuje ok. 9.90.

Edytowane przez 2016070150903
Czas edycji: 2007-11-02 o 21:26 Powód: dopisek
2016070150903 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-03, 08:14   #1476
mavika
Zakorzenienie
 
Avatar mavika
 
Zarejestrowany: 2005-09
Lokalizacja: Łódź
Wiadomości: 6 629
Dot.: Nowości kulinarne.

Paprini Italiano to rarytas dla smakoszy! Szczególnie tych, którzy doceniają zalety dodatków i lubią "dołożyć swój akcent" do potraw. Naprawdę warto sięgnąć po ten sos, szczególnie dla smaku i aromatu świeżej papryki przyprawionej włoskim ziołami. Ale nie tylko.
Warto podkreślić, że Paprini Italiano to produkt na bazie świeżych, dorodnych owoców czerwonej papryki - stąd tak intensywny kolor, ze szczyptą starannie dobranej mieszanki ziół i przypraw Kamis wśród, których znalazły się: suszony czosnek, natka pietruszki, aromatyczne oregano, gorczyca biała, imbir. Paprini Italiano zgodnie ze swoim włoskim rodowodem jest polecana szczególnie do pizzy, zapiekanek, ale również do wędlin, mięs, serów, hamburgerów, hot - dogów. Zwykła kanapka, pospolite frytki czy smutne koreczki koktajlowe staną się ozdobą kulinarną każdego stołu, kiedy zastosuje się ten wyjątkowy sos. Spróbuj Paprini Italiano, a zapomnisz o ketchupie!

Mam nadzieje ze nie bylo...?
__________________
Wątek ciuchowy
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post38561988
mavika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-03, 11:25   #1477
asiek14
Zakorzenienie
 
Avatar asiek14
 
Zarejestrowany: 2006-05
Wiadomości: 3 533
Dot.: Nowości kulinarne.

MAGICZNE WIECZORY - to wyjątkowa limitowana seria czekolad, którymi możesz się delektować w nadchodzące długie, jesienne wieczory.
Śliwkowy Przysmak - to czekolada mleczna nadziewana niezwykłym nadzieniem śliwkowym. Migdałowy Smakołyk - to niezwykła mleczna czekolada z delikatnym nadzieniem migdałowym, natomiast Advocatowa Delicja -
wykwintnym smakiem advocata.

Czekolada Śliwkowy Przysmak
Zupełnie nowa limitowana seria czekolad: MAGICZNE WIECZORY Śliwkowy Przysmak to delikatna mleczna czekolada, która swój wyjątkowy smak zawdzięcza zawartości delikatnych, dojrzałych w słońcu śliwek.

Czekolada Migdałowy Smakołyk
Zupełnie nowa limitowana seria czekolad: MAGICZNE WIECZORY Migdałowy Smakołyk swój wyjątkowy smak zawdzięcza połączeniu mlecznej wedlowskiej czekolady z energetyzującym, migdałowym nadzieniem.

Czekolada Advocatowa Delicja
Zupełnie nowa limitowana seria czekolad: MAGICZNE WIECZORY Advocatowa Delicja zaskakuje nas wykwintnym advocatowym smakiem, zamkniętym w mlecznej czekoladzie

CHEETOS

Cheetos Szkieletory
Cheetos Szkieletory są super chrupkie i super zabawne! Ułóż szkieletora z chrupek Cheetos w wyjątkowych kształtach! Sprawdź oryginalne smaki Cheetos Szkieletorów: sera z ketchupem oraz papryki.

SCHOGETTEN

SCHOGETTEN to porcjowana czekolada "z czekoladek", jedyna w swoim rodzaju z powodu podzielenia jej na 18 pojedynczych kawałków. Z tego też względu po ten czekoladowy specjał łatwo jest sięgać, jeszcze łatwiej go zjeść, szczególnie w podróży.
Czekolady SCHOGETTEN polecane są w różnorodnych smakach odpowiadających nawet najbardziej wyrafinowanym gustom. Podstawowa receptura bazuje na delikatnej czekoladzie pełnomlecznej. Asortyment obejmuje zarówno czekoladę pełną jak i nadziewaną, która to ma wysoki udział nadzienia w całkowitej masie w porównaniu z innymi czekoladami nadziewanymi.

Nowością jest czekolada Trilogia

KNORR

Sos do dziczyzny i innych ciemnych mięs KNORR

Idealny sos do dziczyzny, wołowiny, kaczki i dzikiego ptactwa. Stanowi doskonałą kombinację winno – pieczeniowego smaku z aromatem jałowca i innych ziół. Może być stosowany jako baza do przygotowania innych wykwintnych sosów do ciemnych mięs np. sosu myśliwskiego.

Fix do potraw meksykańskich KNORR
Dzięki idealnej kompozycji warzyw i przypraw charakterystycznych dla kuchni meksykańskiej nasz fix stanowi doskonałą bazę do przygotowania oryginalnych, charakterystycznych dla tej kuchni dań. Szczególnie polecany do dań typu buritto, tortilla, dań jednogarnkowych, pikantnych sosów, gdzie pożądane są smaki ostrej papryki, kminku krzyżowego, kolendry i pomidorów.

Zupa krem ze szpinaku KNORR to wykwintna, aromatyczna zupa krem z dodatkiem gałki muszkatołowej, pieprzu i kurkumy. To doskonała propozycja dla hoteli i restauracji. Można ją podawać z jajkiem na twardo, udekorować chmurką z Ramy Cremefine połączonej z Primerbą.

Zupa toskańska KNORR
to niezwykła zupa pomidorowa z dodatkiem prażonej cebulki, bazylii, czosnku i papryki, polecana zwłaszcza do restauracji serwujących dania kuchni włoskiej. Można ją podawać z listkiem świeżej bazylii i kwaśną śmietaną.

Zupa minestrone KNORR to jedyna zupa z naszej oferty, która od razu zawiera makaron. Jej receptura jest bardzo bogata: zupa zawiera wiele kawałków warzyw - pomidorów, cebuli, porów, marchwi, selera, fasoli, kapusty, czosnku i papryki oraz przypraw i ziół: papryki, pieprzu czarnego, tymianku, oregano, lubczyku, rozmarynu i szałwii

Zupa grochowa KNORR to doskonała propozycja dla szkół, ośrodków wypoczynkowych, punktów turystycznych. Gęsta, sycąca zupa - doskonała na jesienne i zimowe miesiące z dodatkiem boczku prażonego, czosnku i majeranku (na bazie mąki grochowej) spełni oczekiwania wszystkich Państwa gości.

Zupa krem z kukurydzy
Niespotykany, wyważony smak gotowanej kukurydzy z dodatkiem marchwi, pomidorów, natki pietruszki i kurkumy to sekret dobrego smaku. Produkt stanowi doskonale zbilansowaną propozycję na jesienne i zimowe dni.
Zupę można serwować z kurczakiem, ananasem, a także z zapiekanymi z bekonem tostami.

Zupa dyniowa z dodatkiem ziemniaków, selera, marchwi, cebuli, fasoli i gałki muszkatołowej to doskonała propozycja na chłodne dni. Aromatyczna, smaczna i sycąca stanowi wartościowy posiłek, którego oryginalna receptura sprosta najbardziej wyszukanym gustom.
Zupę można serwować z drążonymi ziemniakami i zeszkloną papryką, jak również lekko podsmażonymi pomidorami.

CARTE d'OR

W rodzinie Carte d’Or pojawił się nowy produkt Mus o smaku jogurtowym. To idealne rozwiązanie zarówno na karnawałowe kulinarne przyjęcia, jak i gorące dni. Produkt stwarza szerokie możliwości deserowej kreacji - mus może być serwowany samodzielnie jako lekki deser, jak również może stanowić idealne dopełnienie wyrafinowanych propozycji deserowych.
Wysoka jakość oraz prostota przygotowania to inne, równie ważne atrybuty produktu. Do produktu wystarczy dodać mleko, całość zmiksować i przed podaniem odstawić do lodówki.
Mus o smaku jogurtowym można podawać z polewą czekoladową Carte d’Or, kostkami galaretki Alsa, wiórkami czekoladowymi, pistacjami, sprażonymi orzechami, owocami oraz lodami.

Kolejna z nowości deserowych Unilever Foodsolutions to Sernik Angielski Carte d'Or - wyborne połączenie delikatnego sera z kruchym biszkoptem. To doskonała propozycja na rozszerzenie menu w grupie ciast charakteryzująca się oryginalnym angielskim smakiem, pozwalająca na wykreowanie niepowtarzalnej i oryginalnej propozycji deserowej.
Produkt można serwować z brzoskwiniami, morelami, malinami, daktylami oraz rodzynkami. Jego niewątpliwą zaletą jest szybkość przygotowania w porównaniu do klasycznej wersji sernika. Sernik Angielski Carte d'Or może być doskonałym ukoronowaniem dobrego posiłku, jak i dodatkiem do małej czarnej.

LIPTON - 4 warianty herbart sypkich

LIPTON CITRUS CARNIVAL - czarna herbata z kawałkami owoców cytrusowych: pomarańczy, cytryny, grejfruta.
Herbata czarna jest najpopularniejszą herbatą w Europie. Dodatki w postaci owoców cytrusowych sprawiają, że napar nabiera mocy orzeźwiających i relaksujących. Ten smak przypomni Ci palące słońce Grecji.

Lipton Tahitian Dance - jest mieszanką owoców egzotycznych, hibiskusa, papai, ananasa i cytrusów
Wyspa Tahiti słynie z malowniczych plaż, ekscytujących krajobrazów ale przede wszystkim z egzotycznych owoców, na bazie których przyrządzane są tropikalne napoje. To one były inspiracją do przygotowania oryginalnej w swym smaku i aromacie herbaty Tahitian Dance.

Lipton African Dream - to mieszanka Rooibos ze szczyptą cynamonu i kawałkami daktyli.
Rooibos nazywana jest herbatą życia. Ten iglasty czerwony krzew uprawiany jest w górach południowej Afryki. Swą popularność zyskał dzięki właściwościom zdrowotnym. Mocny i intensywny czerwony napar Rooibos pozwoli poczuć gorąco Afryki.

Lipton Mystic Nepal - jest to herbata zielona z płatkami jaśminu.
Herbata zielona z dodatkiem: imbiru, cynamonu i płatków jaśminu. Napar delikatnej herbaty zielonej i zapach jaśminu przeniesie Cię do mistycznego Nepalu. To właśnie tam od wieków mnisi medytują w klasztorach delektując się łagodnym smakiem i aromatem zielonej herbaty zaparzanej w tradycyjny sposób.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: gif czekolada_sliwka.gif (15,4 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: gif czekolada_migdal.gif (16,0 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: gif czekolada_avocat.gif (15,7 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: png ch_1_szkieletory.png (87,6 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4iCga3xS8ylbj6NL_570.jpg (12,6 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mediabase_11037_media_src_488_-153_0000.jpg (24,3 KB, 7 załadowań)
__________________
06.2012 początkująca włosomaniaczka

12.10.2012 moje włosy
14.09.2012 CP
asiek14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-03, 11:28   #1478
asiek14
Zakorzenienie
 
Avatar asiek14
 
Zarejestrowany: 2006-05
Wiadomości: 3 533
Dot.: Nowości kulinarne.

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mediabase_11036_media_src_666_-153_0000.jpg (24,1 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mediabase_05994_media_src_924_-153_0000.jpg (40,2 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mediabase_05993_media_src_452_-153_0000.jpg (39,7 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mediabase_05916_media_src_723_-153_0000.jpg (21,9 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mediabase_05992_media_src_339_-153_0000.jpg (21,8 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mediabase_06862_media_src_467.jpg (18,8 KB, 5 załadowań)
__________________
06.2012 początkująca włosomaniaczka

12.10.2012 moje włosy
14.09.2012 CP
asiek14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-03, 11:32   #1479
asiek14
Zakorzenienie
 
Avatar asiek14
 
Zarejestrowany: 2006-05
Wiadomości: 3 533
Dot.: Nowości kulinarne.

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mediabase_06862_media_src_467.jpg (18,8 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg jogurtowy-307_153_300.jpg (18,7 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sernik-307_153_300x150.jpg (19,4 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mediabase_08881_media_src_107_-153_0000.jpg (17,4 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mediabase_08882_media_src_531_-153_0000.jpg (18,7 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mediabase_08880_media_src_211_-153_0000.jpg (18,0 KB, 3 załadowań)
__________________
06.2012 początkująca włosomaniaczka

12.10.2012 moje włosy
14.09.2012 CP
asiek14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-03, 11:33   #1480
asiek14
Zakorzenienie
 
Avatar asiek14
 
Zarejestrowany: 2006-05
Wiadomości: 3 533
Dot.: Nowości kulinarne.

to by było na tyle...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mediabase_08883_media_src_802_-153_0000.jpg (17,3 KB, 5 załadowań)
__________________
06.2012 początkująca włosomaniaczka

12.10.2012 moje włosy
14.09.2012 CP
asiek14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-03, 12:25   #1481
lullaby22
Zakorzenienie
 
Avatar lullaby22
 
Zarejestrowany: 2005-09
Wiadomości: 8 405
Dot.: Nowości kulinarne.

Eee, połowa tych rzeczy to żadne nowości
Czekoladę Trilogie jadłam już w zeszłym roku
A o Wedlu było już łohoho szmat czasu temu
lullaby22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-11-03, 12:54   #1482
asiek14
Zakorzenienie
 
Avatar asiek14
 
Zarejestrowany: 2006-05
Wiadomości: 3 533
Dot.: Nowości kulinarne.

Lullu na stronach producentów pisza że nowości... dlatego dałam
__________________
06.2012 początkująca włosomaniaczka

12.10.2012 moje włosy
14.09.2012 CP
asiek14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-03, 13:13   #1483
Vibeska
Zakorzenienie
 
Zarejestrowany: 2007-08
Wiadomości: 4 984
GG do Vibeska
Dot.: Nowości kulinarne.

Dla Lullaby chyba już nic nie jest nowością
__________________
I'm woman in love !!!!
Vibeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-03, 13:23   #1484
lullaby22
Zakorzenienie
 
Avatar lullaby22
 
Zarejestrowany: 2005-09
Wiadomości: 8 405
Dot.: Nowości kulinarne.

Cytat:
Napisane przez Umbra Pokaż wiadomość
właśnie przeglądam ulotkę sklepów Jaskółka i zauważyłam jakieś lody w formie kuleczek- nazywają się 'Inne' (firmy Ice Mastry), dostępne dwa smaki- pomarańczowy i malinowy. opakowanie 80 g za 1.49zł.

Było, było, dawno temu
lullaby22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-03, 13:27   #1485
asiek14
Zakorzenienie
 
Avatar asiek14
 
Zarejestrowany: 2006-05
Wiadomości: 3 533
Dot.: Nowości kulinarne.

Lullu zapraszamy do plotkowego na dietetyce
__________________
06.2012 początkująca włosomaniaczka

12.10.2012 moje włosy
14.09.2012 CP
asiek14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-03, 13:41   #1486
lullaby22
Zakorzenienie
 
Avatar lullaby22
 
Zarejestrowany: 2005-09
Wiadomości: 8 405
Dot.: Nowości kulinarne.

Cytat:
Napisane przez asiek14 Pokaż wiadomość
Lullu zapraszamy do plotkowego na dietetyce

Zaglądałam, zaglądałam, na razie podczytuję, żeby Was troszkę lepiej poznać

Vibesko, skoro było w tym wątku kilka miesięcy temu, to mówi samo za siebie. Przykro mi, że mam tak dobrą pamięć
lullaby22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-03, 14:07   #1487
Ines1985
Zakorzenienie
 
Zarejestrowany: 2004-01
Wiadomości: 11 837
Dot.: Nowości kulinarne.

Lullaby, przepraszam za offtop, ale... Jejku, zajrzalam na twojego słodkiegogo bloga i normalnie
umarłam z zazdrości, że potrafisz wyczarowac takie cuda na pewno sa przepyszne

__________________


Ines1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-03, 16:18   #1488
lullaby22
Zakorzenienie
 
Avatar lullaby22
 
Zarejestrowany: 2005-09
Wiadomości: 8 405
Dot.: Nowości kulinarne.

Cytat:
Napisane przez Ines1985 Pokaż wiadomość
Lullaby, przepraszam za offtop, ale... Jejku, zajrzalam na twojego słodkiegogo bloga i normalnie
umarłam z zazdrości, że potrafisz wyczarowac takie cuda na pewno sa przepyszne


Ines, dopiero teraz?
To już mój drugi słodki blog (pierwszy zaczęłam pisać prawie rok temu).

Dziękuję Ci i zapewniam, że znakomita większość jest pyszna
lullaby22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-03, 16:23   #1489
Ludowa
Zakorzenienie
 
Avatar Ludowa
 
Zarejestrowany: 2006-12
Wiadomości: 6 740
Dot.: Nowości kulinarne.

Cytat:
Napisane przez lullaby22 Pokaż wiadomość

Dziękuję Ci i zapewniam, że znakomita większość jest pyszna
Znakomita większość? A które niby nie są pyszne?
__________________

Ludowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-11-03, 16:28   #1490
jakub04
Przyczajenie
 
Zarejestrowany: 2007-10
Wiadomości: 26
Dot.: Nowości kulinarne.

Deep Fried Mars

spam


reklama

Edytowane przez Nutka
Czas edycji: 2007-11-04 o 18:16
jakub04 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-03, 18:49   #1491
Mangolina
Zakorzenienie
 
Avatar Mangolina
 
Zarejestrowany: 2007-01
Lokalizacja: Wherever
Wiadomości: 3 242
GG do Mangolina
Dot.: Nowości kulinarne.

Chuppa chupsy XXL z gumą do żucia ;D
Mamlam właśnie jabłkowego i jest mniami ;]
__________________
Imagine pageant
In my head the flesh seems thicker
Sandpaper tears corrode the film...



...And I need you now somehow, And I need you now somehow.
Mangolina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-03, 18:56   #1492
asiek14
Zakorzenienie
 
Avatar asiek14
 
Zarejestrowany: 2006-05
Wiadomości: 3 533
Dot.: Nowości kulinarne.

Cytat:
Napisane przez Mangolina Pokaż wiadomość
Chuppa chupsy XXL z gumą do żucia ;D
Mamlam właśnie jabłkowego i jest mniami ;]
było
__________________
06.2012 początkująca włosomaniaczka

12.10.2012 moje włosy
14.09.2012 CP
asiek14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-03, 19:04   #1493
Mangolina
Zakorzenienie
 
Avatar Mangolina
 
Zarejestrowany: 2007-01
Lokalizacja: Wherever
Wiadomości: 3 242
GG do Mangolina
Dot.: Nowości kulinarne.

Cytat:
Napisane przez asiek14 Pokaż wiadomość
było
Wybacz mi moją nieuwagę ^^
__________________
Imagine pageant
In my head the flesh seems thicker
Sandpaper tears corrode the film...



...And I need you now somehow, And I need you now somehow.
Mangolina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-11-03, 19:10   #1494
mavika
Zakorzenienie
 
Avatar mavika
 
Zarejestrowany: 2005-09
Lokalizacja: Łódź
Wiadomości: 6 629
Dot.: Nowości kulinarne.

Biesiada serowa – ser typu fondue
Na bazie wielkopolskiego sera smażonego została wyprodukowana Nowość na rynku „Biesiada serowa” ser typu fondue, pod nazwą której kryje się doskonałe danie podczas spotkań towarzyskich..

„Biesiada serowa” jest wspaniałym pomysłem na wspólny posiłek w niewielkim gronie, ponieważ jedzenie z „jednego garnka” sprzyja dobremu nastrojowi i podtrzymywaniu kontaktów towarzyskich.

Konsystencja sera jest zwięzła, jednolita, plastyczna. Ser najczęściej pakowany jest w kubeczki. Ma kolor od jasnokremowego do żółtego – w zależności od ilości masła użytego do produkcji sera smażonego oraz intensywności smażenia.

Ser należy z pojemnika w którym został zakupiony przełożyć do naczynia, np.: kamionki, następnie naczynie umieścić w gorącej kąpieli wodnej i podgrzewać, stale mieszając, aż nabierze płynnej konsystencji. Proponowana przez nas „Besiada serowa”, jest bazą do przygotowywania wyśmienitej uczty serowej, każdy może dowolnie komponować zestaw ziół i dodatków, aby uzyskać smak zadowalający najbardziej wyszukane podniebienia.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg biesiada_m.jpg (11,8 KB, 12 załadowań)
__________________
Wątek ciuchowy
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post38561988
mavika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-03, 20:21   #1495
MagJa
Zakorzenienie
 
Avatar MagJa
 
Zarejestrowany: 2003-09
Lokalizacja: ostr
Wiadomości: 11 146
Dot.: Nowości kulinarne.

Cytat:
Napisane przez zizou Pokaż wiadomość
pozostalych nestea nie lubie, wybieram liptony sa, imo, znacznie lepsze
Mam podobne odczucia. A już najlepsza jest Red Tea

Cytat:
Napisane przez zizou Pokaż wiadomość
u takkk, pinat bater rzadzi
A czy jego przypadkiem nie wycofują cichcem Bo mało gdzie jest, a ja niedawno odkryłam, że jednak mi smakuje. Jak ten smak wchodził, to jakoś mi do gustu nie przypadł, a teraz jak Cappuccinowe KitKaty mi się przejadły nieco, to Peanutowe mi posmakowały. Ale i tak z braku laku (czytaj z braku Peanutowych w sklepie pod blokiem) najczęściej jem Toblerone

Cytat:
Napisane przez scorpionec Pokaż wiadomość
ja lubie ryżowe kółeczka, zwykle jadam takie bez dodatków. dzis w sklepie widzialam takie co onich sądzicie warto próbować?
Warto, a przynajmniej lubię te w mlecznej czekoladzie. Jogurtowe też nie są złe.

Cytat:
Napisane przez Umbra Pokaż wiadomość
spoko.

a było już o fantazjach zimowych? wyszukiwarka nie pokazała. ^^ więc piszę:

Fantasia Zimowe Smaki:

wiśnie i płatki migdałów + jogurt marcepanowy. jeszcze nie jadłam, ale jeszcze dziś pewnie spróbuję. ^^
jest jeszcze śliwkowa (z bakaliami chyba.. nie jestem pewna, bo mnie od śliwkowych rzeczy odrzuca i się nie przyjrzałam )
Było Ja pisałam o śliwkowej (dobra jest ), a potem jeszcze ktoś o marcepanowej

Cytat:
Napisane przez mavika Pokaż wiadomość
Biesiada serowa – ser typu fondue
Na bazie wielkopolskiego sera smażonego została wyprodukowana Nowość na rynku „Biesiada serowa” ser typu fondue, pod nazwą której kryje się doskonałe danie podczas spotkań towarzyskich..

„Biesiada serowa” jest wspaniałym pomysłem na wspólny posiłek w niewielkim gronie, ponieważ jedzenie z „jednego garnka” sprzyja dobremu nastrojowi i podtrzymywaniu kontaktów towarzyskich.

Konsystencja sera jest zwięzła, jednolita, plastyczna. Ser najczęściej pakowany jest w kubeczki. Ma kolor od jasnokremowego do żółtego – w zależności od ilości masła użytego do produkcji sera smażonego oraz intensywności smażenia.

Ser należy z pojemnika w którym został zakupiony przełożyć do naczynia, np.: kamionki, następnie naczynie umieścić w gorącej kąpieli wodnej i podgrzewać, stale mieszając, aż nabierze płynnej konsystencji. Proponowana przez nas „Besiada serowa”, jest bazą do przygotowywania wyśmienitej uczty serowej, każdy może dowolnie komponować zestaw ziół i dodatków, aby uzyskać smak zadowalający najbardziej wyszukane podniebienia.
Ooo, muszę się za tym rozejrzeć, bo zestaw do fondue się marnuje. Raz jedliśmy fondue z gotowej mieszanki serowej i była nieco mdła wg mnie, może ta będzie lepsza.
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-05, 10:39   #1496
Lolitaa
Raczkowanie
 
Avatar Lolitaa
 
Zarejestrowany: 2007-04
Lokalizacja: Wrocław
Wiadomości: 208
Dot.: Nowości kulinarne.

Widziałam nowe chałwy wedla w małych formatach, a także Malaga, Tikitaki i Kasztanki w formie 100-gramowych czekolad. I jeszcze nowe Star chips-popieprzone solone i popieprzona cebula. Dobre jak dla mnie.

Edytowane przez Lolitaa
Czas edycji: 2007-11-05 o 11:10
Lolitaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-05, 11:08   #1497
Nutka
Nutka nie gryzie!
 
Avatar Nutka
 
Zarejestrowany: 2002-03
Lokalizacja: Polska
Wiadomości: 3 757
Dot.: Nowości kulinarne.

A wspominalyscie tutaj o masie kajmakowej (krówkowej) w puszce??? Dzisaij widziałam
__________________

_________________________ _________________________ _
_________________________ _________________________ _


WYSZUKIWARKA nie gryzie


Nutka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-11-05, 11:24   #1498
Vibeska
Zakorzenienie
 
Zarejestrowany: 2007-08
Wiadomości: 4 984
GG do Vibeska
Dot.: Nowości kulinarne.

A ta masa kajmakowa to już chyba od dawna jest, ale dla mnie to pyszne i wygodne.
Ja często kupuję w sklepie takie kruche babeczki, wypełniam tym kremem, i dekoruję np. prażonymi orzeszkami, czekolada i szybko mam deser dla gości
__________________
I'm woman in love !!!!
Vibeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-05, 11:34   #1499
Nutka
Nutka nie gryzie!
 
Avatar Nutka
 
Zarejestrowany: 2002-03
Lokalizacja: Polska
Wiadomości: 3 757
Dot.: Nowości kulinarne.

Cytat:
Napisane przez Vibeska Pokaż wiadomość
A ta masa kajmakowa to już chyba od dawna jest, ale dla mnie to pyszne i wygodne.
Ja często kupuję w sklepie takie kruche babeczki, wypełniam tym kremem, i dekoruję np. prażonymi orzeszkami, czekolada i szybko mam deser dla gości

o rany.....jest dawno
__________________

_________________________ _________________________ _
_________________________ _________________________ _


WYSZUKIWARKA nie gryzie


Nutka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-05, 13:41   #1500
et-ka
Zakorzenienie
 
Avatar et-ka
 
Zarejestrowany: 2005-03
Lokalizacja: warszawa
Wiadomości: 6 202
GG do et-ka
Dot.: Nowości kulinarne.

Nutko, jest dawno, ale miło Cie tu zobaczyć
to jakiś plus
__________________

Dyskretnej troski trzeba mi..
et-ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie


Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)
 

Zasady wysyłania wiadomości
Nie możesz zakładać nowych wątków
Nie możesz pisać odpowiedzi
Nie możesz dodawać zdjęć i plików
Nie możesz edytować swoich postów

BB code is Włączono
Emotikonki: Włączono
Kod [IMG]: Włączono
Kod HTML: Wyłączono

Gorące linki


Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00


Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:47.






© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.

Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Więcej informacji znajdziesz tutaj.