|
|
#241 |
|
Psiejsko czarodziejsko :)
|
Dot.: Wątek plotkowy perfumowy:)
Ja też jestem bladzioch i jadę na MF beżu facefinity, który jest okropnie wydajny i jedna mała kropelka starcza mi na całą, niemałą zresztą paszczę. jakoś nie mogę się przekonać do revlonow, mam wrazenie, że one strasznie mocno kryją.
apropos D i S, dziś zrobiłam szybki kłus po obu w celu przypomnienia sobie Aqua Cavalli (mogę się na nią wymienić) i rozróżnienia Chloe edp i edt. oczywiście od razu w obu zaczął łazić za mną ochroniarz ( widocznie baby w adidasach i parkach kradną i mają złe zamiary i trzeba szczególnie patrzeć im na ręce). Miałam na uszach sluchawki , więc panie nie nagabywały mnie za bardzo. Co ciekawe... okazalo się, że zapach testera Aquy w Douglasie jest zupełnie inny, niż w Sephorze ![]() także, jeśli nie pamiętacie dobrze zapachu, to niuchajcie w obu perfumeriach. Niestety, kiedy już zrobilam test nadgarstkowy, wyszła mi Maggi na oleju na skórze dopiero po kilku godzinach się aromacik się uspokoił...szkoda, bo bardzo chciałam mieć taki piękny flakonik...
wymianka zapachowa, kolorowa, pielęgnacyjna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1288132 Edytowane przez aniszonekk Czas edycji: 2016-03-04 o 23:04 |
|
|
|
#242 | ||
|
spin doctor
|
Cytat:
No, a wcale nie jestem murzynką czy inną hinduską ani spaloną solarą Cytat:
) i jest świetny, trochę mniej kryje, ale twarz jest wypoczęta i taka swieża .Mam dylemat-kupić sobie zapas Chance Vive czy L'Instant edt(którego nie mam)?, a może balerinki na nadchodzącą wiosnę
"Wybrałam osobę, którą chcę być, i nią jestem." Edytowane przez Małgosia791 Czas edycji: 2016-03-05 o 05:10 |
||
|
|
|
#243 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Była mowa o podkładach-moim ukochanym od lat jest Double Wear E. Lauder, ma świetne kolory i wygląda jak z obrazka Zastanawiałam się nad tą wersją Maximum cover,camouflage, czy siakoś tak, ale nie mogłam nigdzie stacjonarnie wypróbować, więc nie zaryzykowałam kupna w ciemno. Może kupię jakieś próbki, jeśli będą, na allegro. Marzy mi się kilka zapachów, ale chyba nadal na czele jest Chloe edt 2015 i LVEB Florale .Póki co siedzę przy kawce i myślę czym by się tu dziś spryskać. Chyba będzie coś słodkiego |
|
|
|
|
#245 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo, widzę temat o podkładach
ja się ostatnio przeprowadziłam i chyba przez zmianę wody mam taką masakrę na twarzy, że żaden nie daje rady. Pryszcze i mega przesusz. Fuuu..Nowy cukrowy Aniołek? Kiedy, kiedy? Wersję z 2015 kooocham.... Kusicie tu tyloma zapachami, że nawet jakbym się wybrała do perfumerii to nie dam rady wszystkich powąchać! Ja na razie mam w planach zakupić: Miss Dior edt, Allure edt i Aliena extraordinaire. Ale muszę czekać, aż wpłynie kasa za sprzedane mieszkanie. A to się ciągnie i ciągnie
|
|
|
|
#246 | |
|
Zakorzenienie
|
[
Cytat:
![]() No to trochę poszalejesz
|
|
#247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Albo poszaleje albo potraktuje je rozbiórkowo
|
|
|
|
|
#248 |
|
Raczkowanie
|
czasami mam wrażenie, że jestem jedyną wizażanką, która totalnie nie trawi Słonia i Aniołów
|
|
|
|
#249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Zdecydowałam się dziś pachnieć LVEB Intense |
|
|
|
|
#250 | |||
|
Zakorzenienie
|
Nie bardzo, powiedziałabym że bardzo podobna
![]() Lepiej to wygląda nie? ![]() Niekoniecznie Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#252 |
|
Raczkowanie
|
zgadzam się
większości Aniołów nie toleruję wcale - klasyczny nawet przy teście nadgarstkowym i jednym psiku jest męką.Miałam kilka ml cukrowego i tu jest ciut lepiej, przede wszystkim nie zawsze wyłazi traumatyczna nuta, wtedy odbieram go jako tako. Niekiedy niestety wyłazi i jest (mój) dramat. |
|
|
|
#253 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#254 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I to jest jedyny argument, dla którego chętnie bym przetestowała cukrowego
"... w ostatnim domu ktoś uchylił trochę drzwi i bardzo stary głos zawołał: - Dokąd idziesz? - Nie wiem - odpowiedział Włóczykij. Drzwi zamknęły się i Włóczykij wszedł w las. Miał przed sobą sto mil ciszy." |
|
|
|
|
#255 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Witam w klubie ja nie mogę Angela ani żadnej wariacji na jego temat. słonia tez nie udało mi sie oswoić. Za to Alien..
|
|
|
|
|
#256 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej! Jak Wam mija sobota?
![]() Cytat:
z klasyków ze stajni Muglera uwielbian Aliena a klasycznego Angela, który nie choć nie jest moim zapachem, mam w postaci mgiełki do włosów - jakoś tak szkoda mi się jej pozbywać . Cytat:
a ostatnio w perełkach pojawił sie cukrowy z 2014 (choć na zdjęciu był z 2015) - nabyłam bo bardzo chciałam mieć oba - i niestety okazał się być wersją ze zdjecia czyli 2015 r. ale nie odsyłałam, bo stwierdziłam ze skoro wszyscy piszą że takie podobne to zostawię. Ale mam nadzieję że już wersję 2016 ciut odróżnią od pozostałych cukrowych ![]() To prawda . Ja ostatnio użyłam własnie cukrowego na podkładzie z perfumowanego balsamu do ciała LVEB - i balsam zdominował cukrowego (widac mam balsam sprzed reformulacji
|
|
|
#257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podetkałam go kiedyś pod nos mojej szfagierce, wielkiej miłośniczki Angela od lat i stwierdziła, że to nie Angel. Byłam na wywąchaniu w perfumerii Chciałam powąchać Chance edp i edt i kiszka. W S. brak w ogóle tych testerów w D. tylko edt i nie wiem czy psiknełam Chance czy tym Chance vie. ![]() ![]() Nie znalazłam też nigdzie testerów czarnej coco. Wytestowałam za to klasyczną coco i początkowa syntetyczna nuta mnie odstraszyła, potem jest ładnie. Za to z Mademoiselle edp i Dolce Vity będzie chyba rozbióreczka ![]() A i jeszcze Si intense, ale taki kompocik, wole klasyczne Si. Edytowane przez Luzia Czas edycji: 2016-03-05 o 14:02 |
|
|
|
|
#258 | |
|
DobraRada-NieGłaszczGada.
|
Dzieńdoberek
No i byłam w D. No i testowałam mnóstwo perfum, aż musiałam wsadzić nochal w kawę ![]() I od nowa. I byłam bojowo nastawiona, ale spotkałam fajną koleżankę i mi bojowość przeszła, pani w D. była delikatnie umalowana, wszystko idealnie grało mi się podobało i tak sobie fajnie gadałyśmy o zapachach, podkładach itd ![]() Teraz siedzę sobie wypachniona LVEB Florale i pozwalam się temu zapachowi chwytać coraz mocniej za serce. Jest po prostu piękny, dla mojego nosa oczywiście ![]() Cytat:
![]() I już nie mogę się doczekać przylotu mojego Chance Vive ![]() I odwaliłam w galerii numer. Zawołała mnie koleżanka, woła, woła, ja oczywiście głucha i ślepa. Ale że w końcu ją usłyszałam to się obróciłam i patrzę, patrzę za siebie i w dal kto to mnie woła, oczywiście odmachałam jej i ze skręconym łbem ruszyłąm nagle dalej i...przyp.....rzyłam całą sobą w jakąś tablicę mojej wielkości i wysokości, jeszcze ją objęłam i musiałam sprawdzić czy nie upada, bo się poruszyła i zadudniła. Normalnie rechotałam sama do siebie. To coś tam nagle wyrosło mi na drodze czy jak....dobrze, że to nie był kosz na śmieci bo przy mojej wielkości bym do niego wpadła. Ludzie też rechotali ![]() A że mam długi nos, to powiedzmy....czubek mnie boli ![]() Aha - Armani Si Rose prawie niczym nie różni się od Si klasycznego Toż to to samo, tylko wizualnie co innego - różowy mętny płyn i flakon owinięty na dole wstążką. Małgoś - czyli zaczynamy kupować polskie kosmetyki
Bądź dobry! Każdy, kogo spotykasz, prowadzi ciężki bój... Fragrantica Mój wątek wymiankowy : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1260976 Edytowane przez itaka Czas edycji: 2016-03-05 o 17:07 |
|
|
|
|
#259 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie popołudniową porą
Cytat:
No zęby mnie bolą i nic na to nie poradzę ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja tak kiedyś wybiegałam szybko z biura po ciemku, bo czekał na mnie małż, jak zawaliłam też nosem i czołem w kant otwartych drzwi to siódme niebo zobaczyłam
|
|
#260 | |
|
|
Cytat:
Nie mam nic przeciwko osobom, które nie trawią słodkości typu LVEB i Si, naprawdę, dzięki nim poznaję z kolei zapachy rześkie i kwiatowe, których to do tej pory ja z kolei nie trawiłam Ale LVEB FLorale warto przetestować, tu zaszła pewna zmiana i słodycz nie jest tą, którą znamy z pierwowzoru, jest....inaczej.... ![]() To Twój przypadek gorszy, bo mi nic się nie stało, ta tablica była lekka, metalowa i mojej wielkości ( całe 152 cm) ![]() Tylko ucierpiał mój nochal, bo nim przysoliłam głównie jak odwracałam łeb no i moja duma....bo masę ludzi to widziało i przez tą chwilę byłam w centrum zainteresowania, a jakiś łepek w wieku mojego syna cały czas się potem ze mnie chechrał pokazując swojej mamie jak to ja przysoliłam " ŁUPPPP!" , a ja szłam zaraz za nimi i miałam ochotę mu podstawić nogę ![]() Pierwszą rzeczą, jaką sobie zrobię gdy wygram w totka to operacja plastyczna mojego nochala. Zdecydowanie za dużo z nim mam problemów
|
|
#261 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie mogłabym zresztą, bo akurat LVEB to ukochany zapach mojej córci, więc czuję go na co dzień ![]() Nie lubię go tylko na sobie. Ale za to piąteczkę musimy przybić w czym innym. W nosach i we wzroście Też mam dokładnie 152 cm Ale to akurat nie są moje największe problemy. Największy to rozmiar stopy - 34. Masakra z butami
|
|
#262 | |
|
|
Cytat:
No nogę mam nieco większą, bo 36, a najlepiej to 35,5 - których u nas nie ma ![]() I mnie zazwyczaj sprzedawczynie z głupawym uśmieszkiem odsyłają do działu dziecięcego ![]() Za to jak parenaście lat temu chciałam sobie kupić fajki to mnie kioskarka bezczelnie wylegitymowała, a już wtedy miałam 32 lata Tylko: bez makijażu, bez eleganckiego ubioru, włosy w kucyk....no dziewczę przyszło i chce faje kupić
|
|
#263 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Już nawet nie wdaję się w dyskusję. Mierzę oczywiście 35, bo czasami zdarzają się dosyć małe i jakaś wkładka daje radę. Jak duże, odstawiam i dziękuję.34 udaje mi się kupować przez internet. Ale generalnie całe moje życie, czy potrzebuję jakiś rodzaj buta w danym momencie czy nie, to zawsze wchodzę do sklepów z butami, szukam, mierzę i jak dobre, to dopiero zastanawiam się, czy one mogą mi się podobać ![]() Co do legitymowania przy kupnie czegoś mocniejszego, przy wejściu do kina, czy mówienia na Ty zamiast na Pani to też długo tak miałam. Niestety, już nie te lata i nikt się nie myli. Chyba, że z tyłu
|
|
#264 |
|
Zakorzenienie
|
itaka, współczuje sytuacji
|
|
|
|
#265 | |
|
|
Cytat:
- bez legitymowania ![]() Ja łażę po necie w poszukiwaniu wskazówek jak się maluje oczy z opadającymi powiekami, bo takowe mam.... jak się w ogóle nauczyć robić fajny makijaż, bo takowego robić nie umiem ! ![]() I miętoszę w rękach próbkę Lanvin Eclat Fleurs....boję się,że jak psiknę w nadgrstki to znowu przepadnę i poszerzę skalę dylematu : Diamonds Rose czy Zen white Heat, czy Eclat D'Arpege, czy Eclat Fleurs...... Już wiem Kupię sobie dżinsy, koszulę, baleriny i buty na wiosnę. Problem zapachowy zniknie, zacznę przymusowo zużywać to co w szafie mam i jednoczesnie będę się miała w co na tę wiosnę ubrać - jestem genialna.... ![]() Tylko ja nienawidzę chodzić po sklepach, a mierzyć coś....zwłaszcza spodnie......uuuuu....... . ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Oj tam oj tam..... zaraz o perfumach.... raptem 3 sekundy wcześniej lazłam z nosem w nadgarstkach, a tu od razu,że o perfumach...intensywnie.. ... ![]() Ktoś mnie wołał
|
|
#266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#267 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja bombki i si też nie trawię, lveb lubię, ale nie na tyle by np. mieć flakon
|
|
|
|
|
#268 |
|
|
Dobrze, że każdej z nas podoba się co innego, przynajmniej jest o czym rozmawiać
Uciekam, znowu łeb boli, spróbuję ból przespać....
|
#269 | |||
|
spin doctor
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja chyba też wezmę baleriny, moze szybciej wiosna przyjdzie , poza tym ostatnio poszalałam z perfumami i powoli nie mieszczą się na (sporej) półce w szafie. Co prawda część z nich to zapasy Jako dziecko czasów późnej komuny, pamiętam jak moja mama kupowała w sklepie to co akurat rzucili na półki i trzymała na zapas-ja też przejęłam ten zwyczaj![]() ![]() Cytat:
) i też nie wiem jak malować-całe życie tylko delikatnie obrysowuję kredką, tusz do rzęs i było ok
|
|
#270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja może nie mam zapasów, ale zawsze mi żal używać zapachów, które bardzo lubię, boję się, że się szybko skończą. walczę z tym, bo ot chore w sytuacji, gdy się ma ok. 180 flakonów perfum ![]() Odnośnie makijażu, to uwielbiam kosmetyki kolorowe i też od jakiegoś roku studiuję you tube, żeby znaleźć jakąś ciekawą technikę malowania oka, blendowania cieni itp.. Marzy mi się kilka paletek z TooFaced, The Balm, jakaś Naked, ale nie wiem która Edytowane przez golgie Czas edycji: 2016-03-06 o 07:41 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:46.

dopiero po kilku godzinach się aromacik się uspokoił...szkoda, bo bardzo chciałam mieć taki piękny flakonik...

) i jest świetny, trochę mniej kryje, ale twarz jest wypoczęta i taka swieża
.

podejrzew am że będę teraz tego nadużywać 

ale nie odsyłałam, bo stwierdziłam ze skoro wszyscy piszą że takie podobne to zostawię. Ale mam nadzieję że już wersję 2016 ciut odróżnią od pozostałych cukrowych
początkowa syntetyczna nuta mnie odstraszyła, potem jest ładnie. 

- bez legitymowania