Wątek plotkowy perfumowy:) - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-04, 23:02   #241
aniszonekk
Psiejsko czarodziejsko :)

Dot.: Wątek plotkowy perfumowy:)

Ja też jestem bladzioch i jadę na MF beżu facefinity, który jest okropnie wydajny i jedna mała kropelka starcza mi na całą, niemałą zresztą paszczę. jakoś nie mogę się przekonać do revlonow, mam wrazenie, że one strasznie mocno kryją.
apropos D i S, dziś zrobiłam szybki kłus po obu w celu przypomnienia sobie Aqua Cavalli (mogę się na nią wymienić) i rozróżnienia Chloe edp i edt. oczywiście od razu w obu zaczął łazić za mną ochroniarz ( widocznie baby w adidasach i parkach kradną i mają złe zamiary i trzeba szczególnie patrzeć im na ręce). Miałam na uszach sluchawki , więc panie nie nagabywały mnie za bardzo. Co ciekawe... okazalo się, że zapach testera Aquy w Douglasie jest zupełnie inny, niż w Sephorze
także, jeśli nie pamiętacie dobrze zapachu, to niuchajcie w obu perfumeriach. Niestety, kiedy już zrobilam test nadgarstkowy, wyszła mi Maggi na oleju na skórze dopiero po kilku godzinach się aromacik się uspokoił...szkoda, bo bardzo chciałam mieć taki piękny flakonik...

Edytowane przez aniszonekk
Czas edycji: 2016-03-04 o 23:04
aniszonekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 05:08   #242
Małgosia791
spin doctor

Cytat:
Napisane przez IwBond Pokaż wiadomość
Małgoś, mam to samo
Naczytają się, że ciemne postarzają, jasne odmładzają i nieważne jaka karnacja stoją blade jak z horroru i straszą

Ja jak użyję za jasnego wyglądam jak mim, więc wolę wyglądać staro, a nie jakbym miała głowę z innej bajki

No, a wcale nie jestem murzynką czy inną hinduską ani spaloną solarą tylko blondynką z ciemną cerą. Mam to szczęście, że opalam się błyskawicznie. Jak to mówi moja mama-zobaczę słońce i już jestem czarna.
Cytat:
Napisane przez itaka Pokaż wiadomość
Na mnie podkłady z Clarins pomarańczowieją......

Lancome są za ciemne.... YSL albo Dior Ivory w miarę.

A ostatnio odkryłam zwykły podkład Verony IdealLumi rozświetlający - odcień jasny jest na mnie jasny taki jak ma być, w razie czego mogę sobie delikatnie kulkami brązującymi przejechać i gra. Za kwotę mniejszą niż 30 zł !
Naprawdę dla bladolicych

Dlaczego słabo ufamy naszym produktom...?
To wyznam, ze oprócz szanela, uzywam podkladu Lirene rozświetlającego z wit C (odcień opalony) i jest świetny, trochę mniej kryje, ale twarz jest wypoczęta i taka swieża za całe 11zł.

Mam dylemat-kupić sobie zapas Chance Vive czy L'Instant edt(którego nie mam)?, a może balerinki na nadchodzącą wiosnę

Edytowane przez Małgosia791
Czas edycji: 2016-03-05 o 05:10
Małgosia791 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 07:03   #243
ktrznn
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez chouette_ Pokaż wiadomość
Zainteresuję się nim, dzięki

Moja przyjaciółka ma ten problem, bo jest bardzo blada i każdy podkład jest dla niej za ciemny. Udało jej się znaleźć korektor Inglota, który jest wybitnie jasny, miesza go z kremem i traktuje jak podkład Może przejdź się do salonu i zerknij sobie?
dziękuję
ktrznn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 07:54   #244
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:
Napisane przez Małgosia791 Pokaż wiadomość

No, a wcale nie jestem murzynką czy inną hinduską ani spaloną solarą tylko blondynką z ciemną cerą. Mam to szczęście, że opalam się błyskawicznie. Jak to mówi moja mama-zobaczę słońce i już jestem czarna.

To wyznam, ze oprócz szanela, uzywam podkladu Lirene rozświetlającego z wit C (odcień opalony) i jest świetny, trochę mniej kryje, ale twarz jest wypoczęta i taka swieża za całe 11zł.

Mam dylemat-kupić sobie zapas Chance Vive czy L'Instant edt(którego nie mam)?, a może balerinki na nadchodzącą wiosnę
Wybór zawęziłabym do L'instant i balerin i wtedy zastanowiłabym się czy mam jakieś inne buty, które na wiosnę by się nadały. W razie twierdzącej odpowiedzi, odpowiedź brzmi:,,L'instant"

Była mowa o podkładach-moim ukochanym od lat jest Double Wear E. Lauder, ma świetne kolory i wygląda jak z obrazka.
Zastanawiałam się nad tą wersją Maximum cover,camouflage, czy siakoś tak, ale nie mogłam nigdzie stacjonarnie wypróbować, więc nie zaryzykowałam kupna w ciemno. Może kupię jakieś próbki, jeśli będą, na allegro.
Marzy mi się kilka zapachów, ale chyba nadal na czele jest Chloe edt 2015 i LVEB Florale. W tym miesiącu mam urodziny, więc może sobie sprawię.
Póki co siedzę przy kawce i myślę czym by się tu dziś spryskać. Chyba będzie coś słodkiego

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 08:17   #245
Luzia
Zakorzenienie

Ooo, widzę temat o podkładach ja się ostatnio przeprowadziłam i chyba przez zmianę wody mam taką masakrę na twarzy, że żaden nie daje rady. Pryszcze i mega przesusz. Fuuu..

Nowy cukrowy Aniołek? Kiedy, kiedy? Wersję z 2015 kooocham....

Kusicie tu tyloma zapachami, że nawet jakbym się wybrała do perfumerii to nie dam rady wszystkich powąchać!
Ja na razie mam w planach zakupić: Miss Dior edt, Allure edt i Aliena extraordinaire. Ale muszę czekać, aż wpłynie kasa za sprzedane mieszkanie. A to się ciągnie i ciągnie

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 08:37   #246
wgn
Zakorzenienie

[
Cytat:
Napisane przez Luzia Pokaż wiadomość

Kusicie tu tyloma zapachami, że nawet jakbym się wybrała do perfumerii to nie dam rady wszystkich powąchać!
Ja na razie mam w planach zakupić: Miss Dior edt, Allure edt i Aliena extraordinaire. Ale muszę czekać, aż wpłynie kasa za sprzedane mieszkanie. A to się ciągnie i ciągnie
No własnie nie wiadomo kiedy i czy będzie nowy czy ten, który był w 2015

No to trochę poszalejesz
Stary 2016-03-05, 08:44   #247
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wgn Pokaż wiadomość
[

No własnie nie wiadomo kiedy i czy będzie nowy czy ten, który był w 2015

No to trochę poszalejesz
Nawet jakby był ten z 2015 to pomyślę nad zapasem

Albo poszaleje albo potraktuje je rozbiórkowo

Stary 2016-03-05, 09:17   #248
ktrznn
Raczkowanie

czasami mam wrażenie, że jestem jedyną wizażanką, która totalnie nie trawi Słonia i Aniołów
Stary 2016-03-05, 09:51   #249
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:
Ooo, widzę temat o podkładach ja się ostatnio przeprowadziłam i chyba przez zmianę wody mam taką masakrę na twarzy, że żaden nie daje rady. Pryszcze i mega przesusz. Fuuu..

Mam wersję z 2014, więc odpuściłam sobie tę z 2015, uznając, że jeśli nie są takie same, to bliźniaczo podobne, ale może 2016 będzie inny.

Zdecydowałam się dziś pachnieć LVEB Intense

Moja fragrantica

WYMIANA
Stary 2016-03-05, 10:23   #250
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
Napisane przez 0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7 f138a13b7c455c0 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Nie bardzo, powiedziałabym że bardzo podobna
Cytat:
Napisane przez robinson Pokaż wiadomość
działa podejrzew am że będę teraz tego nadużywać
Lepiej to wygląda nie?
Cytat:
Napisane przez LeejdiNaati Pokaż wiadomość
Rozświetlający nie dla mnie Świeciłabym się jak choinka na święta
Niekoniecznie sprawdź Provoke Ireny Eris. Mam mieszaną cerę niestety z koszmarną strefą T i pięknie wygląda, albo mi się tylko tak wydaje
Cytat:
Napisane przez aniszonekk Pokaż wiadomość
Ja też jestem bladzioch i jadę na MF beżu facefinity, który jest okropnie wydajny i jedna mała kropelka starcza mi na całą, niemałą zresztą paszczę. jakoś nie mogę się przekonać do revlonow, mam wrazenie, że one strasznie mocno kryją.
Zrób sobie domowy BB, na ręce zmieszaj krem z Revlonem, dużo lepiej się rozprowadzają i nie robią maski
Cytat:
Na co Ci buty? a zapach niezbędny
Cytat:
Napisane przez ktrznn Pokaż wiadomość
czasami mam wrażenie, że jestem jedyną wizażanką, która totalnie nie trawi Słonia i Aniołów
Nie jedyną ale tylko jeśli chodzi o Słonia bo Anioła uwielbiam

SzatAnka71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 10:28   #251
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
Cukrowy Anioł to taki trochę nie Anioł

Stary 2016-03-05, 10:43   #252
ktrznn
Raczkowanie

Cytat:
zgadzam się większości Aniołów nie toleruję wcale - klasyczny nawet przy teście nadgarstkowym i jednym psiku jest męką.

Miałam kilka ml cukrowego i tu jest ciut lepiej, przede wszystkim nie zawsze wyłazi traumatyczna nuta, wtedy odbieram go jako tako. Niekiedy niestety wyłazi i jest (mój) dramat.
Stary 2016-03-05, 11:59   #253
zivit
Rozeznanie

Cytat:
Ja to za to mam tak, że na kimś nawet lubię, ale sama żadnego bym nie nosiła. Angela dlatego, że na mnie to brzydka piwnica w której ktoś prowadzi ekspetymenty medyczne. A na niektórych pachnie tak pięknie... Słoń to za to zupełnie nie mój typ i nie mój kaliber ciężkości

Fragrantica
zivit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 12:01   #254
chouette_
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie jesteś jedyna, też nie trawię

Cytat:
I to jest jedyny argument, dla którego chętnie bym przetestowała cukrowego
Drzwi zamknęły się i Włóczykij wszedł w las. Miał przed sobą sto mil ciszy."

chouette_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 12:07   #255
szakszuka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zivit Pokaż wiadomość
Ja to za to mam tak, że na kimś nawet lubię, ale sama żadnego bym nie nosiła. Angela dlatego, że na mnie to brzydka piwnica w której ktoś prowadzi ekspetymenty medyczne. A na niektórych pachnie tak pięknie... Słoń to za to zupełnie nie mój typ i nie mój kaliber ciężkości

Witam w klubie ja nie mogę Angela ani żadnej wariacji na jego temat. słonia tez nie udało mi sie oswoić. Za to Alien..
szakszuka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 12:29   #256
robinson
Zadomowienie

Hej! Jak Wam mija sobota?
Cytat:
hehe, na pewno nie jedyną z klasyków ze stajni Muglera uwielbian Aliena a klasycznego Angela, który nie choć nie jest moim zapachem, mam w postaci mgiełki do włosów - jakoś tak szkoda mi się jej pozbywać .

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
Mam wersję z 2014, więc odpuściłam sobie tę z 2015, uznając, że jeśli nie są takie same, to bliźniaczo podobne, ale może 2016 będzie inny.
Ja z kolei mam wersje z 2015 a ostatnio w perełkach pojawił sie cukrowy z 2014 (choć na zdjęciu był z 2015) - nabyłam bo bardzo chciałam mieć oba - i niestety okazał się być wersją ze zdjecia czyli 2015 r. ale nie odsyłałam, bo stwierdziłam ze skoro wszyscy piszą że takie podobne to zostawię. Ale mam nadzieję że już wersję 2016 ciut odróżnią od pozostałych cukrowych

Cytat:
To prawda zaryzykuję stwierdzenie że przypadnie do gustu miłośniczkom LVEB a przynajmniej jest duże tego prawdopodobienstwo . Ja ostatnio użyłam własnie cukrowego na podkładzie z perfumowanego balsamu do ciała LVEB - i balsam zdominował cukrowego (widac mam balsam sprzed reformulacji ) wg mnie po jego uzyciu mozna spokojnie darowac sobie perfumy, a zapach trzymał i trzymał
Stary 2016-03-05, 14:01   #257
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez robinson Pokaż wiadomość

To prawda zaryzykuję stwierdzenie że przypadnie do gustu miłośniczkom LVEB a przynajmniej jest duże tego prawdopodobienstwo . Ja ostatnio użyłam własnie cukrowego na podkładzie z perfumowanego balsamu do ciała LVEB - i balsam zdominował cukrowego (widac mam balsam sprzed reformulacji ) wg mnie po jego uzyciu mozna spokojnie darowac sobie perfumy, a zapach trzymał i trzymał
pogrubione:

Podetkałam go kiedyś pod nos mojej szfagierce, wielkiej miłośniczki Angela od lat i stwierdziła, że to nie Angel.

Byłam na wywąchaniu w perfumerii Chciałam powąchać Chance edp i edt i kiszka. W S. brak w ogóle tych testerów w D. tylko edt i nie wiem czy psiknełam Chance czy tym Chance vie. Cokolwiek to było blotterek już w ogóle nie pachnie
Nie znalazłam też nigdzie testerów czarnej coco.
Wytestowałam za to klasyczną coco i Armani She i tu początkowa syntetyczna nuta mnie odstraszyła, potem jest ładnie.
Za to z Mademoiselle edp i Dolce Vity będzie chyba rozbióreczka
A i jeszcze Si intense, ale taki kompocik, wole klasyczne Si.

Edytowane przez Luzia
Czas edycji: 2016-03-05 o 14:02
Stary 2016-03-05, 17:06   #258
itaka
DobraRada-NieGłaszczGada.

GG do itaka

Dzieńdoberek

No i byłam w D.
No i testowałam mnóstwo perfum, aż musiałam wsadzić nochal w kawę

I od nowa.

I byłam bojowo nastawiona, ale spotkałam fajną koleżankę i mi bojowość przeszła, pani w D. była delikatnie umalowana, wszystko idealnie grało mi się podobało i tak sobie fajnie gadałyśmy o zapachach, podkładach itd

Teraz siedzę sobie wypachniona LVEB Florale i pozwalam się temu zapachowi chwytać coraz mocniej za serce. Jest po prostu piękny, dla mojego nosa oczywiście I inny niż poprzednie, naprawdę

Cytat:

W obecnej sytuacji i przy obecnym stanie mojego konta - ja wybrałabym balerinki
I już nie mogę się doczekać przylotu mojego Chance Vive

I odwaliłam w galerii numer.
Zawołała mnie koleżanka, woła, woła, ja oczywiście głucha i ślepa.
Ale że w końcu ją usłyszałam to się obróciłam i patrzę, patrzę za siebie i w dal kto to mnie woła, oczywiście odmachałam jej i ze skręconym łbem ruszyłąm nagle dalej i...przyp.....rzyłam całą sobą w jakąś tablicę mojej wielkości i wysokości, jeszcze ją objęłam i musiałam sprawdzić czy nie upada, bo się poruszyła i zadudniła.
Normalnie rechotałam sama do siebie. To coś tam nagle wyrosło mi na drodze czy jak....dobrze, że to nie był kosz na śmieci bo przy mojej wielkości bym do niego wpadła.
Ludzie też rechotali
A że mam długi nos, to powiedzmy....czubek mnie boli
Aha - Armani Si Rose prawie niczym nie różni się od Si klasycznego
Toż to to samo, tylko wizualnie co innego - różowy mętny płyn i flakon owinięty na dole wstążką.

Małgoś - czyli zaczynamy kupować polskie kosmetyki

B
ądź dobry! Każdy, kogo spotykasz, prowadzi ciężki bój...

Fragrantica

Mój wątek wymiankowy : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1260976

Edytowane przez itaka
Czas edycji: 2016-03-05 o 17:07
itaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 18:16   #259
IwBond
Wtajemniczenie

Witajcie popołudniową porą
Cytat:
A ja mam czasami wrażenie (szczególnie na targowisku), że jestem jedyną wizażanką, która nie trawi LVEB, Bombki i Si
No zęby mnie bolą i nic na to nie poradzę

Cytat:
Napisane przez SzatAnka71 Pokaż wiadomość
Zrób sobie domowy BB, na ręce zmieszaj krem z Revlonem, dużo lepiej się rozprowadzają i nie robią maski
Też czasami tak robię, jak trafię w za ciężki podkład

Cytat:
Cytat:
pogrubione:

Podetkałam go kiedyś pod nos mojej szfagierce, wielkiej miłośniczki Angela od lat i stwierdziła, że to nie Angel
Zgadzam się

Cytat:
I odwaliłam w galerii numer.
Zawołała mnie koleżanka, woła, woła, ja oczywiście głucha i ślepa.
Ale że w końcu ją usłyszałam to się obróciłam i patrzę, patrzę za siebie i w dal kto to mnie woła, oczywiście odmachałam jej i ze skręconym łbem ruszyłąm nagle dalej i...przyp.....rzyłam całą sobą w jakąś tablicę mojej wielkości i wysokości, jeszcze ją objęłam i musiałam sprawdzić czy nie upada, bo się poruszyła i zadudniła.
Normalnie rechotałam sama do siebie. To coś tam nagle wyrosło mi na drodze czy jak....dobrze, że to nie był kosz na śmieci bo przy mojej wielkości bym do niego wpadła.
Ludzie też rechotali
A że mam długi nos, to powiedzmy....czubek mnie boli
O matko!! Ale nic Ci się nie stało?
Ja tak kiedyś wybiegałam szybko z biura po ciemku, bo czekał na mnie małż, jak zawaliłam też nosem i czołem w kant otwartych drzwi to siódme niebo zobaczyłam

Szukam korka do Poisona 100 ml w starej wersji - owalny flakon
IwBond jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 18:27   #260
itaka

GG do itaka

Cytat:
Witajcie popołudniową porą A ja mam czasami wrażenie (szczególnie na targowisku), że jestem jedyną wizażanką, która nie trawi LVEB, Bombki i Si

Też czasami tak robię, jak trafię w za ciężki podkład

Zgadzam się

O matko!! Ale nic Ci się nie stało?
Ja tak kiedyś wybiegałam szybko z biura po ciemku, bo czekał na mnie małż, jak zawaliłam też nosem i czołem w kant otwartych drzwi to siódme niebo zobaczyłam

Nie mam nic przeciwko osobom, które nie trawią słodkości typu LVEB i Si, naprawdę, dzięki nim poznaję z kolei zapachy rześkie i kwiatowe, których to do tej pory ja z kolei nie trawiłam

Ale LVEB FLorale warto przetestować, tu zaszła pewna zmiana i słodycz nie jest tą, którą znamy z pierwowzoru, jest....inaczej....

To Twój przypadek gorszy, bo mi nic się nie stało, ta tablica była lekka, metalowa i mojej wielkości ( całe 152 cm)
Tylko ucierpiał mój nochal, bo nim przysoliłam głównie jak odwracałam łeb no i moja duma....bo masę ludzi to widziało i przez tą chwilę byłam w centrum zainteresowania, a jakiś łepek w wieku mojego syna cały czas się potem ze mnie chechrał pokazując swojej mamie jak to ja przysoliłam " ŁUPPPP!" , a ja szłam zaraz za nimi i miałam ochotę mu podstawić nogę

Pierwszą rzeczą, jaką sobie zrobię gdy wygram w totka to operacja plastyczna mojego nochala. Zdecydowanie za dużo z nim mam problemów

B

Fragrantica

Stary 2016-03-05, 18:39   #261
IwBond
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie mam nic przeciwko osobom, które nie trawią słodkości typu LVEB i Si, naprawdę, dzięki nim poznaję z kolei zapachy rześkie i kwiatowe, których to do tej pory ja z kolei nie trawiłam

Ale LVEB FLorale warto przetestować, tu zaszła pewna zmiana i słodycz nie jest tą, którą znamy z pierwowzoru, jest....inaczej....

To Twój przypadek gorszy, bo mi nic się nie stało, ta tablica była lekka, metalowa i mojej wielkości ( całe 152 cm)
Tylko ucierpiał mój nochal, bo nim przysoliłam głównie jak odwracałam łeb no i moja duma....bo masę ludzi to widziało i przez tą chwilę byłam w centrum zainteresowania, a jakiś łepek w wieku mojego syna cały czas się potem ze mnie chechrał pokazując swojej mamie jak to ja przysoliłam " ŁUPPPP!" , a ja szłam zaraz za nimi i miałam ochotę mu podstawić nogę

Pierwszą rzeczą, jaką sobie zrobię gdy wygram w totka to operacja plastyczna mojego nochala. Zdecydowanie za dużo z nim mam problemów
Ależ ja też nic nie mam do osób, które preferują inne zapachy niż ja.
Nie mogłabym zresztą, bo akurat LVEB to ukochany zapach mojej córci, więc czuję go na co dzień
Nie lubię go tylko na sobie.

Ale za to piąteczkę musimy przybić w czym innym. W nosach i we wzroście Też mam dokładnie 152 cm
Ale to akurat nie są moje największe problemy. Największy to rozmiar stopy - 34. Masakra z butami Ty pewnie tak nie masz.

Stary 2016-03-05, 18:46   #262
itaka

GG do itaka

Cytat:
Ależ ja też nic nie mam do osób, które preferują inne zapachy niż ja.
Nie mogłabym zresztą, bo akurat LVEB to ukochany zapach mojej córci, więc czuję go na co dzień
Nie lubię go tylko na sobie.

Ale za to piąteczkę musimy przybić w czym innym. W nosach i we wzroście Też mam dokładnie 152 cm
Ale to akurat nie są moje największe problemy. Największy to rozmiar stopy - 34. Masakra z butami Ty pewnie tak nie masz.
Oooo...... aż mi lepiej

No nogę mam nieco większą, bo 36, a najlepiej to 35,5 - których u nas nie ma

I mnie zazwyczaj sprzedawczynie z głupawym uśmieszkiem odsyłają do działu dziecięcego

Za to jak parenaście lat temu chciałam sobie kupić fajki to mnie kioskarka bezczelnie wylegitymowała, a już wtedy miałam 32 lata Tylko: bez makijażu, bez eleganckiego ubioru, włosy w kucyk....no dziewczę przyszło i chce faje kupić

B

Fragrantica

Stary 2016-03-05, 18:57   #263
IwBond
Wtajemniczenie

Cytat:
Oooo...... aż mi lepiej

No nogę mam nieco większą, bo 36, a najlepiej to 35,5 - których u nas nie ma

I mnie zazwyczaj sprzedawczynie z głupawym uśmieszkiem odsyłają do działu dziecięcego

Za to jak parenaście lat temu chciałam sobie kupić fajki to mnie kioskarka bezczelnie wylegitymowała, a już wtedy miałam 32 lata Tylko: bez makijażu, bez eleganckiego ubioru, włosy w kucyk....no dziewczę przyszło i chce faje kupić
No z połówkami też problem, to prawda. Ale wyobraź sobie, jak na mnie patrzą Już nawet nie wdaję się w dyskusję. Mierzę oczywiście 35, bo czasami zdarzają się dosyć małe i jakaś wkładka daje radę. Jak duże, odstawiam i dziękuję.
34 udaje mi się kupować przez internet. Ale generalnie całe moje życie, czy potrzebuję jakiś rodzaj buta w danym momencie czy nie, to zawsze wchodzę do sklepów z butami, szukam, mierzę i jak dobre, to dopiero zastanawiam się, czy one mogą mi się podobać

Co do legitymowania przy kupnie czegoś mocniejszego, przy wejściu do kina, czy mówienia na Ty zamiast na Pani to też długo tak miałam. Niestety, już nie te lata i nikt się nie myli. Chyba, że z tyłu

Stary 2016-03-05, 19:14   #264
Luzia
Zakorzenienie

itaka, współczuje sytuacjitak intensywnie myślałaś o perfumach ?

Stary 2016-03-05, 19:21   #265
itaka

GG do itaka

Cytat:
No z połówkami też problem, to prawda. Ale wyobraź sobie, jak na mnie patrzą Już nawet nie wdaję się w dyskusję. Mierzę oczywiście 35, bo czasami zdarzają się dosyć małe i jakaś wkładka daje radę. Jak duże, odstawiam i dziękuję.
34 udaje mi się kupować przez internet. Ale generalnie całe moje życie, czy potrzebuję jakiś rodzaj buta w danym momencie czy nie, to zawsze wchodzę do sklepów z butami, szukam, mierzę i jak dobre, to dopiero zastanawiam się, czy one mogą mi się podobać

Co do legitymowania przy kupnie czegoś mocniejszego, przy wejściu do kina, czy mówienia na Ty zamiast na Pani to też długo tak miałam. Niestety, już nie te lata i nikt się nie myli. Chyba, że z tyłu
Echhh..... no co ja mam na to powiedzieć.... skąd ja to znam..... trza Ci polać , upijemy się obie i smutki utopimy - bez legitymowania

Ja łażę po necie w poszukiwaniu wskazówek jak się maluje oczy z opadającymi powiekami, bo takowe mam.... jak się w ogóle nauczyć robić fajny makijaż, bo takowego robić nie umiem !

I miętoszę w rękach próbkę Lanvin Eclat Fleurs....boję się,że jak psiknę w nadgrstki to znowu przepadnę i poszerzę skalę dylematu : Diamonds Rose czy Zen white Heat, czy Eclat D'Arpege, czy Eclat Fleurs......

Już wiem Kupię sobie dżinsy, koszulę, baleriny i buty na wiosnę. Problem zapachowy zniknie, zacznę przymusowo zużywać to co w szafie mam i jednoczesnie będę się miała w co na tę wiosnę ubrać - jestem genialna....

Tylko ja nienawidzę chodzić po sklepach, a mierzyć coś....zwłaszcza spodnie......uuuuu....... . ( łatwiej mi kupić perfumy .... )

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

Cytat:
itaka, współczuje sytuacjitak intensywnie myślałaś o perfumach ?

Oj tam oj tam..... zaraz o perfumach.... raptem 3 sekundy wcześniej lazłam z nosem w nadgarstkach, a tu od razu,że o perfumach...intensywnie.. ...
Ktoś mnie wołał

B

Fragrantica

Stary 2016-03-05, 19:36   #266
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:

Oj tam oj tam..... zaraz o perfumach.... raptem 3 sekundy wcześniej lazłam z nosem w nadgarstkach, a tu od razu,że o perfumach...intensywnie.. ...
Ktoś mnie wołał
nie no, wiadomo

Stary 2016-03-05, 21:07   #267
ktrznn
Raczkowanie

Cytat:
A ja mam czasami wrażenie (szczególnie na targowisku), że jestem jedyną wizażanką, która nie trawi LVEB, Bombki i Si
a moim zdaniem wymieniłaś najbardziej hejtowane zapachy, przynajmniej przez osoby, które się na perfumach znają bądź "znają"

ja bombki i si też nie trawię, lveb lubię, ale nie na tyle by np. mieć flakon
Stary 2016-03-05, 22:00   #268
itaka

GG do itaka

Dobrze, że każdej z nas podoba się co innego, przynajmniej jest o czym rozmawiać

Uciekam, znowu łeb boli, spróbuję ból przespać....

B

Fragrantica

Stary 2016-03-06, 05:47   #269
Małgosia791
spin doctor

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
Wybór zawęziłabym do L'instant i balerin i wtedy zastanowiłabym się czy mam jakieś inne buty, które na wiosnę by się nadały. W razie twierdzącej odpowiedzi, odpowiedź brzmi:,,L'instant"
Wiesz, butów mam sporo, także tego...

Cytat:
Napisane przez SzatAnka71 Pokaż wiadomość
Na co Ci buty? a zapach niezbędny

Cytat:

W obecnej sytuacji i przy obecnym stanie mojego konta - ja wybrałabym balerinki
I już nie mogę się doczekać przylotu mojego Chance Vive

Małgoś - czyli zaczynamy kupować polskie kosmetyki
Ja tam lubie wszystkie kosmetyki
Ja chyba też wezmę baleriny, moze szybciej wiosna przyjdzie, poza tym ostatnio poszalałam z perfumami i powoli nie mieszczą się na (sporej) półce w szafie. Co prawda część z nich to zapasy Jako dziecko czasów późnej komuny, pamiętam jak moja mama kupowała w sklepie to co akurat rzucili na półki i trzymała na zapas-ja też przejęłam ten zwyczaj

Cytat:
Echhh..... no co ja mam na to powiedzieć.... skąd ja to znam..... trza Ci polać , upijemy się obie i smutki utopimy - bez legitymowania

Ja łażę po necie w poszukiwaniu wskazówek jak się maluje oczy z opadającymi powiekami, bo takowe mam.... jak się w ogóle nauczyć robić fajny makijaż, bo takowego robić nie umiem !

Już wiem Kupię sobie dżinsy, koszulę, baleriny i buty na wiosnę. Problem zapachowy zniknie, zacznę przymusowo zużywać to co w szafie mam i jednoczesnie będę się miała w co na tę wiosnę ubrać - jestem genialna....

Tylko ja nienawidzę chodzić po sklepach, a mierzyć coś....zwłaszcza spodnie......uuuuu....... . ( łatwiej mi kupić perfumy .... )[COLOR="Silver"]

Ja też ostatnio od "przemiłej" pani kosmetyczki dowiedziałam się, że mam opadającą powiekę(czego to człowiek się dowiaduje po latach ) i też nie wiem jak malować-całe życie tylko delikatnie obrysowuję kredką, tusz do rzęs i było ok
Stary 2016-03-06, 07:38   #270
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:
Wiesz, butów mam sporo, także tego...

Ja tam lubie wszystkie kosmetyki
Ja chyba też wezmę baleriny, moze szybciej wiosna przyjdzie, poza tym ostatnio poszalałam z perfumami i powoli nie mieszczą się na (sporej) półce w szafie. Co prawda część z nich to zapasy Jako dziecko czasów późnej komuny, pamiętam jak moja mama kupowała w sklepie to co akurat rzucili na półki i trzymała na zapas-ja też przejęłam ten zwyczaj

Ja też ostatnio od "przemiłej" pani kosmetyczki dowiedziałam się, że mam opadającą powiekę(czego to człowiek się dowiaduje po latach ) i też nie wiem jak malować-całe życie tylko delikatnie obrysowuję kredką, tusz do rzęs i było ok
No to masz odpowiedź
Ja może nie mam zapasów, ale zawsze mi żal używać zapachów, które bardzo lubię, boję się, że się szybko skończą. walczę z tym, bo ot chore w sytuacji, gdy się ma ok. 180 flakonów perfum

Odnośnie makijażu, to uwielbiam kosmetyki kolorowe i też od jakiegoś roku studiuję you tube, żeby znaleźć jakąś ciekawą technikę malowania oka, blendowania cieni itp.. Marzy mi się kilka paletek z TooFaced, The Balm, jakaś Naked, ale nie wiem która

Moja fragrantica

WYMIANA

Edytowane przez golgie
Czas edycji: 2016-03-06 o 07:41
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości