![]() |
#271 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
Malos gratuluje!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Martinixxx dziekuje za namiary, to moj ulubiony blog ze słodkościami ![]() Nadrobiłam, Ufff ale szalejecie! ![]() Ja niedawno wrocilam teraz śmigam spac bo dzis za bardzo sie wyeksploatowałam.. Dobrej nocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#272 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A daj spokój, kac gigant 😊 do szpitala to chyba zgrzewke powinnam mieć Ja ostatnio ciągle jakieś kryminalne ale zero dziwnych snów po Cytat:
My też dziś mamy filmowy wieczór. Jest salatka i ananas a wszystko przez Ciebie bo ostatnio mi smaku narobilas. ☺ Cytat:
A to granat ma zapach bez szału wiec nic nie tracisz. 😊 Na triny.pl kupiłam maske drożdżowa za 13 zł. Stacjonarnie nie mam pojęcia bo nigdy nie kupowałam My dziś carte blanche oglądamy ☺ |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Wtajemniczenie
|
Malos gratki
![]() Lulka maz nie mamisynek, raczej mojej rodzine zal d.upe sciska ... Smarrita masz racje...nie da sie, tym bardziej jak sie to slyszy od osob od ktorych zawsze dostawalo sie wsparcie i vice versa! Podejrzewam ze gdybym powiedziala ze maz tam zostaje na noc to najechaliby na mnie ze mu pozwalam i na niego ze mu to w ogole przyszlo do glowy. Koszmar! Tabaska ja tez mam maltan i ziaje. Ale poki co tylko nawilzam oliwka ta co brzuch.
#274 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kupiłam, ale jeszcze nie używam. Myślałam, że trzeba później ![]() Patryśka ja kupię 2,3 paczki bo mój synek mały będzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#276 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
To widze,że nie jestem sama z dupobólem ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#277 | |||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
powiem Ci że co do laseru też myślę że na mnie by nie podział al.. Miałem robione już woskiem w grudniu przed ślubem i dałam jakoś radę. Bardziej się zastaneaim czy reakcja na ból jakoś nie zaszkodzi dziecku. Ze się napne czy coś. straszne. Gdyby mi tak bardzo leciało że mnie chyba bym wpadła w panikę. A tu widzę Ty całkiem spokojna. Dobrze że już minęło. ja spałam z kotem. Ale jak czasem oglądam ugotowanych i widzę jak niektórzy gotują a on koty chodzą po blacie. Albo ktoś całuje się z psem. Ostatnio babka piła mleko ze szklanki potem pies pił i znów ona. No ludzie... I kuzynki kot lazi po kuchni po blacie. Straszna sprawa. Najpierw kuweta potem blat... Cytat:
cały czas myślałam że nie mam. Dziś u siostry męża kazali mi pokazać brzuch pokazuje a oni no i masz rozstępy. Ja szok gdzie. Okazuje się ze za pod pepkiem gdzie nie widzę. A mąż mi nic nie powiedział. Też się zalamalam ... u mnie jest i w szpitalu na oddziale tez wiszą kartki z listą. Cytat:
ooo to Twoja robi tak jak mój ciągle wypycha się pod zebra. A ja automatycznie się prostuje. Cytat:
Ze szminkami mam jak Ty. Mogę pomalować się jedynie dł męża męża domu. Na ulice nie wyjdę . Cytat:
. Mąż mówi do swojej mamy czy wie że dziś dzień teściowej to zaczęła wyklinac ze się ludziom w dupach poprzewracało że takie święta wymyślają i że dzień c#/^ja niech zrobią. To się nic nie odzywalam. :p Cytat:
Cytat:
kiedyś poszłam do kosmetyczki by mnie pomalowala. Chciałam zobaczyc jak profesjonalista to zrobi czegoś się nauczyć. Po wyjściu zmazalam połowę i poprawilam po swojemu. Nie wiem czy ona nie widziała że ja źle wyglądam. Przez to ja ślub tez malowalam się sama. I mi się podobało . Przyjaciółkę tez malowalam i super wyszło. Ale kosmetyczka to masakra. Cytat:
Rozumiem Cię bardzo dobrze chociaż moja sytuacja się różni od Twojej Ale jest trochę podobna. U mnie rodzina uważa że robię błąd ze chce męża przy porodzie. Ze on się nie nadaje. Ze nie powinien tego widzieć. Ze robię źle i ogólnie. Ze dam radę sama. Aż mi się słabo robi jak to słyszę. Nie biorą pod uwagę tego co ja czuję. Cytat:
Ja tez czekam na opowieść co i jak jak ochloniesz. ![]() Duszności. Dziwczyny czy Wy też macie wrażenie czasem jakby coś wam na klatce siedziało i nie możecie oddychać .? Aż mi się w głowie kręci i mam wrażenie że odplywam. Dość często mam takie uczucie. Brzuch. Opadł. Jak to dziwnie wygląda wisi tak i pod cycki rękę już cała wloze. Ból. Boli mnie ogólnie i biegam do wc co chwilę. Brrr Jakoś tak leżę i mi niedobrze. A ostatnio już się super czułam. Mój Synek chyba lubi ludzi. Jak dziś siostra męża ze swoim mężem dotykali brzuch on od razu się nastawial i ruszal. Aż dziwne myślałam że będzie siedział spokojnie a ten nie. Jakby podobało mu się ze się inni nim interesują. A mąż się patrzył jak dotykali i aż sam przyszedł się tulic z zazdrości. ^^ A wasze dzieci jak reaguja na dotyk kogoś obcego.? |
|||||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#278 |
Zadomowienie
|
Kopycio
Ja też lubię ten blog.Praktycznie piekę tylko z jej przepisów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#279 | |
Zakorzenienie
|
ZJAWA
zawinęłam się w kocyk i mąż puścił zjawę. Sara miała w trakcie 2 razy czkawkę heheh / Jeśli chodzi o grę aktorską Leo - to dziwię się, że dopiero teraz ten oskar, są inne filmy z nim gdzie jego gra o wiele bardziej mi się podobała ! Wiecie, że Bale miał grać jego rolę? I w sumie uważam, że też by bardzo pasował ![]() Hardy - akcent... świetnie mówił! Ja go ostatnio widziałam w MadMaxie i tam w sumie .. nie mówił hehhe ![]() Tam wyglądał i robił miny ![]() A tu to pełna klasa. BTW. czytałyście ciekawostki na temat tego filmu? O Leo, wege i mięsie? Ten rosołek postawił mnie na chwilę na nogi ![]() ![]() ŻYCZENIA nie lubię ich składać, nie lubię ich też przyjmować. Dzień teściowej - pierwsze słyszę. Nie złożę na pewno życzeń. Na urodziny jej też nie składam. Dostanie teraz na imieniny. zresztą jeśli ja miałabym składać teściowej to mój maż musiałby dzwonić do mojej mami. A jakbyśmy zrobili tak raz, to potem musielibyśmy co roku. Więc nie, dziękuje. ![]() NieIdealna masz rację ![]() Kalpana Mocne usta - No przydają się jak chcesz ........ nei wiem jak to napisać ![]() No do niegrzecznych zabaw się przydają ![]() ![]() ![]() velika poruszyłaś temat, który mnie trapi od pewnego czasu. Ja przed ciążą dużo piłam, teraz to już w ogóle... Mąż np. szału dostawał, że tyle wody schodzi. teraz się przyzwyczaił (jak w ogóle można się czepiać o to, że ktoś dużo pije, doprawdy nie mogłam go nigdy zrozumieć gdzie on widzi problem). I jeśli chodzi o poród - wszędzie piszą "mała butelka z dziubkiem" Mała!? Mała?!?!?! Ja teraz oglądając film wydoiłam całą 1,5 L! A w trakcie porodu nie wiem jak będzie, ale jeśli będzie mnie tak suszyło jak codziennie mnie suszy to przecież ja muszę z kilka butelek mieć (no dobra 2 wystarczą) I co z chodzeniem siku ? tego się boję, że za bardzo będę mieć pęcherz pełny a to nie pomaga na pewno, z tego co czytałam to nawet szkodzi. Smarrita SEN MISTRZOSTWO ![]() Co do widzenia osób - Gosiaczek pytałaś o to ![]() Patulinkę poł nagą widziałam bardzo wyraźnie hehehe ale jakoś na twarzy się nie skupiałam wtedy w śnie ![]() Martinixxx a Ty lub mąż mieliście chorobę lokomocyjną ? Lub macie? Ja od dziecka cierpię ![]() Bo jak ja jej z tyłu pomogę, jak ona zwymiotuję to ja razem z nią ![]() Avlis ale super przyciągasz ludzi ![]() ![]() Tak tak, wykuruję się do jutra ![]() ![]() annihilate apropo tego, że piłaś hektolitry wody - jak jest z siusianiem? Bo ja się tego boję! Że za dużo będę piła i będę non stop siku szła. kejka rozumiem Cię doskonale w tej kwestii! Tyle razy moja babcia czy mama czy ktoś inny krytykował moje podejście do jakiejś sytuacji bo "i tu mnie oceniał". Tzn bardziej babcia niż mamcia Olej i nie bierz do serca ![]() ![]() ![]() Cytat:
ja to jestem nienormalna ale aż się wzurszyłam ![]() ![]() ![]() ![]() Przez Ciebie ! ![]() Cudownie ![]() ![]() ![]() ![]() Wzruszyłam się bo od razu sobie przypomniałam moje zaręczyny i mmmmmm ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Raczkowanie
|
A jeszcze mi się tak przypomniało apropo wody.
Woda po zamrozeniu traci bakterie prawda.? Ogólnie zawsze najbardziej smakowała mi woda taka rozmrozona lepiej się nią napilam i tak dalej. Myślicie że jak zamroze wodę z kranu to mogę ja pić normalnie.? W sensie nie powinna zaszkodzić.? |
![]() ![]() |
![]() |
#281 | |
Wtajemniczenie
|
Poli- z tą małą butelką to chyba chodzi nie o ilośc a ciężkośc butelki, jak będziesz miała parte to uwierz mi nie dasz rady pomiędzy partymi wziąśc 1,5litrową butelkę i się napic w dodatku bez dziubka;p
---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Domyślam się, że chodzi o praktyczne wykorzystanei małej butelki + dziubka, ale tak czy siak martwi mnei kwestia dużej ilosci wody -> kończącej się częstym siusianiem (mówię o 1 fazie, bo w drugiej myślę, że już nie będę tyle piła :P ) Chociaż to wszystko to takie moje gdybanie, nie rodziłam wiec nie wiem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#283 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Rozeznanie
|
Malos gratulacje
![]() Poli jak jeszcze byłam w stanie to chodziłam do łazienki na siusiu, ale jak już było duże rozwarcie i potem parte przez godzinę to siusiałam w trakcie, nie dało się nad tym zapanować ![]()
#285 |
Zadomowienie
|
Ja juz wode z dziubkien kupilam
![]()
![]() |
#286 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mam 2 opakowania. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Zadomowienie
|
Poli
Ja miałam chorobę lokomocyjną.Masakra. Teraz mała ma przy sobie worek i jedzie do worka sama( Choć ostatnio nie zdązyła). Wcześniej orzygała siebie o auto ![]() Unas się pije wodę z kranu, wszędzie taką podają. |
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Zadomowienie
|
W ciąży widzę ze nie tylko ja pijam zwiększone ilości wody, nic innego mi nawet nie smakuje, wszystko wydaje sie takie słodkie, a kiedys kubusie, tymbarki i inne rzeczy pochlanialam, juz zaczynam myśleć o zainwestowaniu w jakies filtru do wody albo duffy kupic, bo wciąż butelkowej brakuje
![]()
#289 |
Rozeznanie
|
Malos gratulacjeeee!!!!!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() Ja kupilam do szpitala wodę 0,7 z dziobkiem ![]() Jutro zdam relacje z Baby Shower ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#290 |
Wtajemniczenie
|
Tabaska mysle ze wiekszosc z nas ma ten "problem" choc ja sie ciesze z pochlanianej ilosci wody. Przed ciaza mogla nie istniec. Teraz zgrzewka niegazowanego zywca starcza na 4 dni, a maz pije tylko gazowana wiec no. Butelki wiecznie wyrzucam
![]() ![]() ![]() Tak mnie napierd. spojenie i kregoslup ze chyba bedzie pospane. Musze chociaz sprobowac poki mezowi sie spac nie chce ![]() Dobranoc ![]()
#291 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#292 | |
Zadomowienie
|
Jezuśku,ale gnacie dziewczyny,jak tak dalej pójdzie to się żadna w tym wątku nie rozpakuje
![]() ![]() Malos -gratulacje!!!! ![]() Poli-nie daj się chorobie!No i wszystkim,którym się katarki przypałętały,żeby szybko minęło. Wizaż to samo zło,kusicie,kusicie,weszł am na triny i już koszyk skompletowałam O dniu teściowej nie słyszałam i nie składałam życzeń. Co prawda na chwilę wpadła coś się zapytac i niby ok,ale chyba jest wściekła,bo jest bardzo wierzącą osobą, wiecie post i do tego wczoraj jakiś pierwszy piątek był,a u nas z mini posiadówki ze znajomymi zrobiła się większa impreza z tańcami do 2 w nocy. A że teściowa mieszka pod nami to rozumiecie...No to chyba mam karę za te grzechy bo mnie tak spojenie napierdacza,że ledwo chodzę. Stara a głupia,żeby iść w tango prawie w 9 m-cu. ![]() Gosiaczek-super bryka!Oby dobrze służyła. Prezent po porodzie. Ja nie znałam takiej tradycji. Po urodzeniu synka mąż sam zagadał,że tak się namęczyłam,że chciałby abym sobie coś wybrała i zamówił mi bransoletkę Lilou z grawerem-imię synka i data urodzenia po drugiej stronie. Niestety się zdecydowałam na tą pozłacaną i wygląda już nieestetycznie. Dziś się go zapytałam,czy on znał taki zwyczaj czy to tak z dobrego serca,to mi powiedział,że słyszał o takim,że po porodzie trzeba spełnić życzenie żony. No to będę intensywnie myśleć nad życzeniem tym razem. Ale może coś do domu bardziej-kominek albo coś,jak szaleć to szaleć ![]() Kurcze tyle naskrobałyście i tyle tematów się przewinęło,że już nie pamiętam do czego chciałam się odnieść Aha,sen-generanie słabo pamiętam sny,ale dzisiejszy to taki w temacie-bylam pod prysznicem i w brodziku znalazłam takiego czerwonego długiego gluta-że niby czop mi odszedł. A rano po balowaniu tak mnie podbrzusze ciągnęło i się podnieść nie mogłam,że się zaczęłam zastanawiać czy tak było faktycznie ,czy tylko mi się przyśniło ![]() ---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:57 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ---------- Macica jest duża więc masz mniejszą pojemność w klatce piersiowej. Ale mi się zaburzenia rytmu serca objawiały dusznościami napadowymi,teraz jak czuję,że jest mi duszno,to sprawdzam tętno czy jest miarowe,czy nie i się pokrywa z odczuciami. Jak pojawia Ci się często,albo masz duszność cały czas to podjedź na izbę przyjeć,zrobią Ci EKG,ew.porobią badania pod kątem zatorowości płucnej,zwłaszcza jeśli masz żylaki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Zadomowienie
|
dzieki za odp. kupilam 1 42szt jak zabraknie to najwyzej maz dokupi.
kurde chyba opadl mi brzuch... no normalnie juz mi na nogach lezy i w samochodzie juz nie wygodnie..
![]() |
#294 |
Raczkowanie
|
Salud nie widziałam bym miała żylaki. A te duszności są takie że zwróciłam na nie uwagę że są i się powtarzają. Ale nie codziennie. W pn na wizycie o tym powiem. Zobaczę co mi gin powie. A tętno to ja mam cały czas raczej niskie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() ![]()
#296 | |
Wtajemniczenie
|
Witam z rana
![]() ![]() ![]() Przywiozl mi od mamy takie malenkie ptysie...chyba musze stwierdzic od wczoraj ze ciasta to nie slodycze bo jesli tak to zlamalam swoje postanowienie cholipa ![]() ![]() Cytat:
Nie martw sie, mi tez opadl- polozna sie nie mylila. Zapinajac kurtke zimowa, spinalam sie paskiem na ostatnie dziurki a od dwoch dni juz na drugie wiec nooo ![]()
![]() |
#297 |
Zakorzenienie
|
Kurcze wywaliło mi pozaznaczane cytaty, wrrrr
CHOROBA LOKOMOCYJNA Poli: moja córcia nie ma, chociaż ja mam straszną do dziś. A młoda gra na iPadzie, ogląda książeczki i nic jej nie jest ![]() Martinixx:biedna twoja młoda, znam ten ból. Jak muszę siedzieć z tyłu to też woreczek używam ![]() PICIE NA PORODOWCE U mnie położna nie pozwalała dużo pić na raz, tak właśnie po łyku-argumentowala tym, żeby nie pociagnęło na wymioty wysłane przez tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#298 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Raczkowanie
|
Malos
Gratulacje ![]() ![]() ![]() Kalpana Np. Na drzwiach poradni jest informacja, że "kobiety w ciąży i mamy z dziećmi do lat 6 wchodzą bez kolejki". Mówię wtedy, czy "ktoś z Państwa jest w ciąży lub z dzieckiem?" (zwykle nie ma, ew. jedna ciężarna) Ja jestem, więc teraz wejdę. Dziękuję". Lucy111 Jak ten film? Warto obejrzeć? Tabaska Mam bepanthen, ale póki co nie smaruję. Poli/Zjawa Hardy świetnie zagrał, może nawet lepiej niż Leo. DiCaprio uwielbiam i cieszę się, że dostał Oscara. To prawda, że miewał lepsze role, ale wtedy zawsze kogoś innego nagradzali. Ciekawostki czytałam. Leonardo zawsze profesjonalnie podchodzi do swoich ról. Kiedyś czytałam, że w "Django" podczas nagrywania sceny uderzył ręką w stół, trafiając na szkło i rozciął ją, pociekła krew, ale nie wyszedł z roli. Potem stwierdzili, że ta scena zostaje i faktycznie widać krew na dłoni w filmie. Patryska Kupuje 1 opakowanie jedynek. Agata Pięknie to przygotowałaś. Bardzo mi się podoba, widać duże zaangażowanie. Czekam na opowieści. |
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Zakorzenienie
|
Malos gratulacje
![]() zdrowka dla chorych. Ja dzis kiepska noc mialam. 4 godziny snu za mna.. jeeee... Propo golden rose, bo widzialam rozmowe. Ich matowe pomadki w kredce sa genialne. No i jeszcze bede testowac lakiery i czarna odzywke...
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:09.