Mamusie kwietniowe 2016 - część VI - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-05, 21:33   #271
kopycio
Rozeznanie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI

Malos gratuluje!!!!

Martinixxx dziekuje za namiary, to moj ulubiony blog ze słodkościami

Nadrobiłam, Ufff ale szalejecie!
Ja niedawno wrocilam teraz śmigam spac bo dzis za bardzo sie wyeksploatowałam.. Dobrej nocy
kopycio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 21:34   #272
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
Wrzucę do klubu moje 3 ukochane szminki. Tez na początku myslalam, ze mi ciemne nie pasują, ale bardzo mi sie podoba. Spróbujcie kiedyś.

:dupa: nie umiem no ale w klubie w moim albumie jest to jedno zdjęcie w czapce i tam mam ciemne usta

Ale sierota ze mnie chyba, ze z tel sie nie da.
Dawaj na fb ☺

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
w temacie wody do szpitala - was też tak suszy? ja to się czuję jak na permanentnym kacu. Ciągle bym coś piła. Też wezmę na pewno takie butelki z dzióbkiem, a potem mi chłop dowiezie jakąś dużą mineralkę i będę przelewać.
Ja ust prawie wcale nie maluję, tylko na wyjścia. Są duże i jak je umaluję to mam wrażenie, że moja gęba składa się tylko z ust pomadek nie mam żadnych, tylko jakieś dwa błyszczyki w miarę neutralne. Za to z oczami mogę poszaleć
ja też jestem złą synową i życzeń nie złożyłam, nie uznaję takich "świąt". Zresztą w ogóle nie znoszę składać życzeń, tak samo jak tych nieszczęsnych prezentów.
Polinezyjka jak ogarnę stylówę to się pochwalę mam chociaż zadanie na jutro, poza prasowaniem pieluch tetrowych i prześcieradeł, które dzisiaj prałam. Szczerze mówiąc to nigdy nie byłam taka pracowita jak teraz w ciąży sama sobie jakieś zajęcia ciągle wyszukuję. Chyba cierpię na syndrom wicia gniazda

A daj spokój, kac gigant 😊 do szpitala to chyba zgrzewke powinnam mieć

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
no właśnie same pierdoły..m jak miłośc czy na wspólnej na kompie ;p

Ja ostatnio ciągle jakieś kryminalne ale zero dziwnych snów po

Cytat:
Pytong Chrissa był Kropci
A jak wam sie śnią dziewczyny z wizażu, to jak wyglądają? Ggi jak ja wyglądałam w tym śnie? mi soe kordys któraś śniła, to nie widiAlam twarzy, tylko wiedziałam ze to ona

Jutro obczaje te pomadki. Teraz ide zrobic z mężem kino mam słonecznik i Warkę 0

My też dziś mamy filmowy wieczór. Jest salatka i ananas a wszystko przez Ciebie bo ostatnio mi smaku narobilas. ☺

Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość
Lucy mam właśnie ten z granatem - moze straciłam węch :co jest: a ta maska do włosów ile w sklepie wychodzi? Na all jest od 10zl, oplaca sie?

Gosia piękny wózek Wypilam wlasnie warke radler i kusisz tym slonecznikiem, tez będę dziubac haha przed tv

Moja tesciowa w dzień teściowej przyniosła nam krokiety i golabki na obiad haha

Ja kocham czerwone usta Ale wtedy lżej oczy.

Obejrzałam wlasnie z malzem spotlight, polecam

A to granat ma zapach bez szału wiec nic nie tracisz. 😊
Na triny.pl kupiłam maske drożdżowa za 13 zł. Stacjonarnie nie mam pojęcia bo nigdy nie kupowałam

My dziś carte blanche oglądamy ☺
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 21:36   #273
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Malos gratki

Lulka maz nie mamisynek, raczej mojej rodzine zal d.upe sciska ...

Smarrita masz racje...nie da sie, tym bardziej jak sie to slyszy od osob od ktorych zawsze dostawalo sie wsparcie i vice versa! Podejrzewam ze gdybym powiedziala ze maz tam zostaje na noc to najechaliby na mnie ze mu pozwalam i na niego ze mu to w ogole przyszlo do glowy. Koszmar!

Tabaska ja tez mam maltan i ziaje. Ale poki co tylko nawilzam oliwka ta co brzuch.

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 21:38   #274
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patryska0804 Pokaż wiadomość

Pampersy
Ile kupujecie tych 1?
ja kupilam jedną małą paczkę ale mam jeszcze nieotwartą wiekszą paczkę 1 po córce. i myslę że max tgyle wystarczy bo potem 2 są niewiele większe. Poprzednio miałam jedną małą paczkę 1 i od razu pozniej 2
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 21:43   #275
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Piękny !!! Gratki 😍😚 no to szalejcie cala noc (jesli nie ma przeciwskazań:P)

Dziewczyny używacie jakiś maści na sutki, koleżanka polecila mi maltan, ja mam w domu bepanthen, myślicie ze smarując przygotuje brodawki żeby nie pekaly?

Ja kupiłam, ale jeszcze nie używam. Myślałam, że trzeba później

Patryśka ja kupię 2,3 paczki bo mój synek mały będzie
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 21:44   #276
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Nadrobilam Was ale nie bede sie odnosic. Mam mega dola...szczescie ze maz wrocil. Bylam na imieninach ciotki i tam cala rodzina za ktora skoczylabym w ogien. Zostalam oceniona jako zołza bo kaze mezowi wracac od mamy w tym samym dniu, a przeciez moglby spokojnie sie tam przespac. Tragedia...ryczec mi sie chce..."przeciez kobiety jakos sobie radza jak mezowie pracuja za granica a one sa w 9 mcu ciazy", ze mam wymagania i ze jestem nie fair. W takim przypadku maz w ogole nie powinien do pracy chodzic bo ja w ciazy i jeszcze ze mam rodzicow, zawsze moge do Nich zadzwonic to mnie do szpitala zawioza. Brzuch mnie z tego wszystkiego boli...

Martinixx mnie boli kosc ogonowa
No bez jaj, tak ci powiedzieli? To jest jego zasrany obowiązek być przy Tobie

Cytat:
Napisane przez MaLoS Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja na szybko i w emocjach

Powiedziałam TAK godzinę temu Załącznik 6254276
Ooo gratki Ale czad

Cytat:
Piękny !!! Gratki 😍😚 no to szalejcie cala noc (jesli nie ma przeciwskazań:P)

Dziewczyny używacie jakiś maści na sutki, koleżanka polecila mi maltan, ja mam w domu bepanthen, myślicie ze smarując przygotuje brodawki żeby nie pekaly?
Mam Maltan, stosuję raczej codziennie po każdej kąpieli. Na po porodzie kupiłam Lanolish? czy jakoś tak w lawendowym opakowaniu. Maltan jest dobry profilaktycznie, na już popekane suty średnio.

Cytat:
Lulka ja wzięłam 6-12 bo mniejszy mam

Pampersy
Ile kupujecie tych 1?
Mam jedną paczkę. Najwyżej dokupię.

To widze,że nie jestem sama z dupobólem

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 21:45   #277
NetaC
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kopycio Pokaż wiadomość
Dzieki Tabaska cos mysle, ze te urządzenia by u mnie nie zdały egzaminu, pójdę do gabinetu, a najwyzej na poprawki kupie taki domowy, jeszcze nie wiem..

Neta, ja woskuje od poczatku ciazy, to jest naturalne wiec chyba nie szkodzi dziecku, nie zastanawiałam sie ale poza bólem to nic groźnego mi sie nie dzieje ale ja robie sobie sama.. Troche gimnastyki przy tym jest

powiem Ci że co do laseru też myślę że na mnie by nie podział al..

Miałem robione już woskiem w grudniu przed ślubem i dałam jakoś radę. Bardziej się zastaneaim czy reakcja na ból jakoś nie zaszkodzi dziecku. Ze się napne czy coś.

Cytat:
Witam się ale się w nocy strachu najadlam. . D

straszne. Gdyby mi tak bardzo leciało że mnie chyba bym wpadła w panikę. A tu widzę Ty całkiem spokojna. Dobrze że już minęło.

Cytat:
Ja sobie nie wyobrażam brać zwierzęcia do łóżka

ja spałam z kotem. Ale jak czasem oglądam ugotowanych i widzę jak niektórzy gotują a on koty chodzą po blacie. Albo ktoś całuje się z psem. Ostatnio babka piła mleko ze szklanki potem pies pił i znów ona. No ludzie...
I kuzynki kot lazi po kuchni po blacie. Straszna sprawa. Najpierw kuweta potem blat...

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość

-Rozstepy-
Ja mam dziś od rana depresję, nerwicę i nie wiem co jeszcze. Odkryłam liczne rozstępy uwaga na połowie brzucha, tam gdzie lezy mój synek. Druga połowa jest jeszcze nie objęta rozstępami,i wygląda to dziwnie. Mam dość Smarowałam brzuch 2 razy dziennie

cały czas myślałam że nie mam. Dziś u siostry męża kazali mi pokazać brzuch pokazuje a oni no i masz rozstępy. Ja szok gdzie. Okazuje się ze za pod pepkiem gdzie nie widzę. A mąż mi nic nie powiedział. Też się zalamalam ...

Cytat:

A to na stronie każdego szpitala jest napisane co trzeba miec?

u mnie jest i w szpitalu na oddziale tez wiszą kartki z listą.

Cytat:
Napisane przez patulinka94 Pokaż wiadomość
Ja już po dzisiejszych zajęciach. Tz zrobił obiad, pojadlam i teraz leżę. córka

ooo

to Twoja robi tak jak mój ciągle wypycha się pod zebra. A ja automatycznie się prostuje.

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Ale fajny zwyczaj

Mnie też jeszcze ani razu nie wywołali w ross. Ostatnio było 5 osób przede mną i też nic Miałam im powiedzieć, żeby zlikwidowali tą reklamę "mamy pierwszeństwo", bo u nich to nie ma pokrycia z rzeczywistością, ale dałąm sobie spokój.

Ja mam jakieś dziwne usta i karnację, bo mi większość pomadek nie pasuje Mam 3 i jak chcę sobie nową kupić to mnie cholera bierze, bo w każdej nowej wyglądam tragicznie :/ Podobają mi się mocne czerwienie i róże, ale wyglądam w nich jak pani spod latarni
Mnie w rossmanie dziewczyna ostanio zawołała a przede mną była tylko jeden starsza Pani. Ale nie chciałam iść. Jedna Pani i to starsza z dwiema rzeczami. Może po prostu tym kasjsrkom się nie chce. Pewnie by dostały jakby kierownik to zobaczył...

Ze szminkami mam jak Ty. Mogę pomalować się jedynie dł męża męża domu. Na ulice nie wyjdę .

Cytat:
dziś dzień teściowej- przyznac się która tak jak ja nie złożyła swojej życzeń ;p Ja to nawet urodzinowych nie złożyłam, ale niech się cieszy że tż z córka pojechali;p Córa chyba tak bardzo nie chciała jechac że w aucie rzygała (pierwszy raz)
Ja nie skladalam
. Mąż mówi do swojej mamy czy wie że dziś dzień teściowej to zaczęła wyklinac ze się ludziom w dupach poprzewracało że takie święta wymyślają i że dzień c#/^ja niech zrobią. To się nic nie odzywalam. :p

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
w temacie wody do szpitala - was też tak suszy? ja to się czuję jak na permanentnym kacu.
Okropnie. Tylko bym piła. Sikala i piła. Czuję się jakbym miała piach w ustach. Straszne. W szpitalu się to wzmaga. Mają suche powietrze...

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
:

pamietam jak na tym nieudanym próbnym babka mi nałożyła błyszczyk nude choć mówiłam ze ani w tym dobrze nie wyglądam ani się nie czuje, ale stwierdziła ze spróbujemy
pierwsze co zrobiłam po wyjściu to ścieranie tego paskudztwa z ust

kiedyś poszłam do kosmetyczki by mnie pomalowala. Chciałam zobaczyc jak profesjonalista to zrobi czegoś się nauczyć. Po wyjściu zmazalam połowę i poprawilam po swojemu. Nie wiem czy ona nie widziała że ja źle wyglądam.
Przez to ja ślub tez malowalam się sama. I mi się podobało . Przyjaciółkę tez malowalam i super wyszło. Ale kosmetyczka to masakra.

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Nadrobilam Was ale nie bede sie odnosic. Mam mega dola...szczescie ze maz wrocil.]

Rozumiem Cię bardzo dobrze chociaż moja sytuacja się różni od Twojej Ale jest trochę podobna. U mnie rodzina uważa że robię błąd ze chce męża przy porodzie. Ze on się nie nadaje. Ze nie powinien tego widzieć. Ze robię źle i ogólnie. Ze dam radę sama.
Aż mi się słabo robi jak to słyszę. Nie biorą pod uwagę tego co ja czuję.

Cytat:

Jupiiiiiii!!! GRATULUJĘ! ! Mega informacja.
Ja tez czekam na opowieść co i jak jak ochloniesz.

Duszności.

Dziwczyny czy Wy też macie wrażenie czasem jakby coś wam na klatce siedziało i nie możecie oddychać .? Aż mi się w głowie kręci i mam wrażenie że odplywam. Dość często mam takie uczucie.

Brzuch.

Opadł. Jak to dziwnie wygląda wisi tak i pod cycki rękę już cała wloze.

Ból.

Boli mnie ogólnie i biegam do wc co chwilę. Brrr
Jakoś tak leżę i mi niedobrze. A ostatnio już się super czułam.

Mój Synek chyba lubi ludzi. Jak dziś siostra męża ze swoim mężem dotykali brzuch on od razu się nastawial i ruszal. Aż dziwne myślałam że będzie siedział spokojnie a ten nie. Jakby podobało mu się ze się inni nim interesują. A mąż się patrzył jak dotykali i aż sam przyszedł się tulic z zazdrości. ^^

A wasze dzieci jak reaguja na dotyk kogoś obcego.?
NetaC jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-03-05, 21:47   #278
Martinixxx
Zadomowienie

Kopycio

Ja też lubię ten blog.Praktycznie piekę tylko z jej przepisów

Stary 2016-03-05, 21:52   #279
Polinezyjka
Zakorzenienie

ZJAWA
zawinęłam się w kocyk i mąż puścił zjawę. Sara miała w trakcie 2 razy czkawkę heheh /
Jeśli chodzi o grę aktorską Leo - to dziwię się, że dopiero teraz ten oskar, są inne filmy z nim gdzie jego gra o wiele bardziej mi się podobała !

Wiecie, że Bale miał grać jego rolę? I w sumie uważam, że też by bardzo pasował

Hardy - akcent... świetnie mówił! Ja go ostatnio widziałam w MadMaxie i tam w sumie .. nie mówił hehhe
Tam wyglądał i robił miny
A tu to pełna klasa.

BTW. czytałyście ciekawostki na temat tego filmu? O Leo, wege i mięsie?

Ten rosołek postawił mnie na chwilę na nogi ach jednak rosół to rosół - dobry i na kaca i na chorobę .

ŻYCZENIA
nie lubię ich składać, nie lubię ich też przyjmować.
Dzień teściowej - pierwsze słyszę. Nie złożę na pewno życzeń.
Na urodziny jej też nie składam.
Dostanie teraz na imieniny.
zresztą jeśli ja miałabym składać teściowej to mój maż musiałby dzwonić do mojej mami. A jakbyśmy zrobili tak raz, to potem musielibyśmy co roku. Więc nie, dziękuje.

NieIdealna
masz rację jest duza szansa, że tak szybko skończymy ten wątek, że może się dopiero w następnym porozpakowujemy hehhe

Kalpana Mocne usta - No przydają się jak chcesz ........ nei wiem jak to napisać
No do niegrzecznych zabaw się przydają żeby image zmienić hehe

velika poruszyłaś temat, który mnie trapi od pewnego czasu. Ja przed ciążą dużo piłam, teraz to już w ogóle... Mąż np. szału dostawał, że tyle wody schodzi. teraz się przyzwyczaił (jak w ogóle można się czepiać o to, że ktoś dużo pije, doprawdy nie mogłam go nigdy zrozumieć gdzie on widzi problem).
I jeśli chodzi o poród - wszędzie piszą "mała butelka z dziubkiem"
Mała!?
Mała?!?!?!
Ja teraz oglądając film wydoiłam całą 1,5 L! A w trakcie porodu nie wiem jak będzie, ale jeśli będzie mnie tak suszyło jak codziennie mnie suszy to przecież ja muszę z kilka butelek mieć (no dobra 2 wystarczą)
I co z chodzeniem siku ? tego się boję, że za bardzo będę mieć pęcherz pełny a to nie pomaga na pewno, z tego co czytałam to nawet szkodzi.

Smarrita SEN MISTRZOSTWO psychol hihihi
Co do widzenia osób - Gosiaczek pytałaś o to
Patulinkę poł nagą widziałam bardzo wyraźnie hehehe ale jakoś na twarzy się nie skupiałam wtedy w śnie

Martinixxx a Ty lub mąż mieliście chorobę lokomocyjną ? Lub macie? Ja od dziecka cierpię oby moja córka nie miała z tym problemów.
Bo jak ja jej z tyłu pomogę, jak ona zwymiotuję to ja razem z nią

Avlis ale super przyciągasz ludzi same dobre sytuacje! Jak najwięcej takich!
Tak tak, wykuruję się do jutra brak mi jeszcze tego wypocenia się oby przeszło

annihilate apropo tego, że piłaś hektolitry wody - jak jest z siusianiem? Bo ja się tego boję! Że za dużo będę piła i będę non stop siku szła.

kejka rozumiem Cię doskonale w tej kwestii! Tyle razy moja babcia czy mama czy ktoś inny krytykował moje podejście do jakiejś sytuacji bo "i tu mnie oceniał". Tzn bardziej babcia niż mamcia
Olej i nie bierz do serca mają swoją wizję, swoje zdanie i najlepiej jakbyś robiła tak jak one myślą. A Ty rób po swojemu one za Ciebie życia nie przeżyją a Ty żyj tak byś była szczęśliwa

Cytat:

Ojjejjejjjjjjjjjjj
ja to jestem nienormalna ale aż się wzurszyłam
Przez Ciebie !
Cudownie
Wzruszyłam się bo od razu sobie przypomniałam moje zaręczyny i mmmmmm: roza:
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 21:55   #280
NetaC
Raczkowanie

A jeszcze mi się tak przypomniało apropo wody.
Woda po zamrozeniu traci bakterie prawda.?
Ogólnie zawsze najbardziej smakowała mi woda taka rozmrozona lepiej się nią napilam i tak dalej.
Myślicie że jak zamroze wodę z kranu to mogę ja pić normalnie.? W sensie nie powinna zaszkodzić.?
Stary 2016-03-05, 22:00   #281
Smarrita
Wtajemniczenie

Poli- z tą małą butelką to chyba chodzi nie o ilośc a ciężkośc butelki, jak będziesz miała parte to uwierz mi nie dasz rady pomiędzy partymi wziąśc 1,5litrową butelkę i się napic w dodatku bez dziubka;p

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

Cytat:
Napisane przez NetaC Pokaż wiadomość
A jeszcze mi się tak przypomniało apropo wody.
Woda po zamrozeniu traci bakterie prawda.?
Ogólnie zawsze najbardziej smakowała mi woda taka rozmrozona lepiej się nią napilam i tak dalej.
Myślicie że jak zamroze wodę z kranu to mogę ja pić normalnie.? W sensie nie powinna zaszkodzić.?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-05, 22:01   #282
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Poli- z tą małą butelką to chyba chodzi nie o ilośc a ciężkośc butelki, jak będziesz miała parte to uwierz mi nie dasz rady pomiędzy partymi wziąśc 1,5litrową butelkę i się napic w dodatku bez dziubka;p
wyobraziłam sobie to

Domyślam się, że chodzi o praktyczne wykorzystanei małej butelki + dziubka, ale tak czy siak martwi mnei kwestia dużej ilosci wody -> kończącej się częstym siusianiem (mówię o 1 fazie, bo w drugiej myślę, że już nie będę tyle piła :P )

Chociaż to wszystko to takie moje gdybanie, nie rodziłam wiec nie wiem
21 tc córeczka
Stary 2016-03-05, 22:04   #283
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
wyobraziłam sobie to

Domyślam się, że chodzi o praktyczne wykorzystanei małej butelki + dziubka, ale tak czy siak martwi mnei kwestia dużej ilosci wody -> kończącej się częstym siusianiem (mówię o 1 fazie, bo w drugiej myślę, że już nie będę tyle piła :P )

Chociaż to wszystko to takie moje gdybanie, nie rodziłam wiec nie wiem
ja właśnie w 2 fazie piłam, tylko że u mnie trwała 2 godziny Tż mi pomiędzy partymi wodę podałam a potem położna musiała mi cewnik na chwilkę założyc ;p
Stary 2016-03-05, 22:07   #284
annihilate
Rozeznanie

Malos gratulacje

Poli jak jeszcze byłam w stanie to chodziłam do łazienki na siusiu, ale jak już było duże rozwarcie i potem parte przez godzinę to siusiałam w trakcie, nie dało się nad tym zapanować No i dużo też tej wody wypociłam po prostu. Miałam małą butelkę właśnie i mąż mi ją uzupełniał :P

PIOTR 08.04.2016
annihilate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 22:07   #285
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Ja juz wode z dziubkien kupilam jeszcze tylko cos do przegryzienia, mogą byc ciastka belvita czy polecacie cos innego?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-03-05, 22:20   #286
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Dla mnie by nie wystarczyły takie małe, tyle piję. Biorę dużą i nalewam do kubka

Kalpana dla Ciebie może błyszczyki???
Teoretycznie najbezpieczniejsze, ale wtedy nie mam co liczyć na buzi od TŻta bo ich nie znosi Z resztą nie jestem w temacie, ale chyba już "wyszły z mody"?
Cytat:
Sama nakrecilam temat kosmetyków i jestem na tyle zachlanna ze zaraz zamówię jeszcze ta maskę do włosów i twarzy o której tu pisalyscie, forum to czyste zUO! A maz mówi: Zamawiaj, co chcesz robic z tymi pieniędzmi chyba nie wie co mówi, dorzucę jeszcze bio-oil Jak taki chojny
Wow, taki mąż to i mnie by się przydał Korzystaj póki nie narzeka, a w razie czego powiesz, że przecież sam Ci kazał
Cytat:

Gratulacje Opowiadaj
Cytat:
Pampersy
Ile kupujecie tych 1?
Mam 2 opakowania.
Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Kalpana Mocne usta - No przydają się jak chcesz ........ nei wiem jak to napisać
No do niegrzecznych zabaw się przydają żeby image zmienić hehe
No w sumie Jak będzie przygaszone światło, to nawet nie zauważy że w tym kolorze źle wyglądam
Cytat:
Ja juz wode z dziubkien kupilam jeszcze tylko cos do przegryzienia, mogą byc ciastka belvita czy polecacie cos innego?
Może biszkopty? Ja się nimi obżerałam jak mnie przewieźli na salę po porodzie, bo cały dzień nic nie jadłam i na obiecaną kolację, którą niby dla mnie odłożyli też się nie doczekałam

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 22:22   #287
Martinixxx
Zadomowienie

Poli

Ja miałam chorobę lokomocyjną.Masakra. Teraz mała ma przy sobie worek i jedzie do worka sama( Choć ostatnio nie zdązyła). Wcześniej orzygała siebie o auto

Unas się pije wodę z kranu, wszędzie taką podają.

Stary 2016-03-05, 22:33   #288
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

W ciąży widzę ze nie tylko ja pijam zwiększone ilości wody, nic innego mi nawet nie smakuje, wszystko wydaje sie takie słodkie, a kiedys kubusie, tymbarki i inne rzeczy pochlanialam, juz zaczynam myśleć o zainwestowaniu w jakies filtru do wody albo duffy kupic, bo wciąż butelkowej brakuje
Stary 2016-03-05, 22:37   #289
a_g_ata
Rozeznanie

Malos gratulacjeeee!!!!!!!!

Ja kupilam do szpitala wodę 0,7 z dziobkiem

Jutro zdam relacje z Baby Shower Było swietnie piękne prezenty dostalam Jedzonko było pyszne a goście myślę,ze bawili się tak dobrze jak ja
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1457217451153.jpg (70,6 KB, 47 załadowań)
3.08.2015- dwie kreski
10.04.2016- dzidzia
a_g_ata jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-05, 22:40   #290
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Tabaska mysle ze wiekszosc z nas ma ten "problem" choc ja sie ciesze z pochlanianej ilosci wody. Przed ciaza mogla nie istniec. Teraz zgrzewka niegazowanego zywca starcza na 4 dni, a maz pije tylko gazowana wiec no. Butelki wiecznie wyrzucam mialam filtry dafi i te drugie. No nie smakuje mi, ewentualnie moge wypic kranowe ale nie moge sie nia napic a z filtra takiego zamontowanego w kranie to jakos taka miekka ta woda, ciotka ma na wsi i niee...ale mysle ze kwestia przyzwyczajenia

Tak mnie napierd. spojenie i kregoslup ze chyba bedzie pospane. Musze chociaz sprobowac poki mezowi sie spac nie chce

Dobranoc

Mikołaj <3
Stary 2016-03-05, 22:54   #291
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annihilate Pokaż wiadomość
Malos gratulacje

Poli jak jeszcze byłam w stanie to chodziłam do łazienki na siusiu, ale jak już było duże rozwarcie i potem parte przez godzinę to siusiałam w trakcie, nie dało się nad tym zapanować No i dużo też tej wody wypociłam po prostu. Miałam małą butelkę właśnie i mąż mi ją uzupełniał :P
Dzięki za info
Cytat:
ja właśnie w 2 fazie piłam, tylko że u mnie trwała 2 godziny Tż mi pomiędzy partymi wodę podałam a potem położna musiała mi cewnik na chwilkę założyc ;p
O proszę , to dobre rozwiązanie w sumie
Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
Poli

Ja miałam chorobę lokomocyjną.Masakra. Teraz mała ma przy sobie worek i jedzie do worka sama( Choć ostatnio nie zdązyła). Wcześniej orzygała siebie o auto

Unas się pije wodę z kranu, wszędzie taką podają.
Ojojojjju , no bardzo współczuję Twojej córeczce biedna mała jak ja nie cierpię choroby lok... ;(
21 tc córeczka
Stary 2016-03-05, 23:07   #292
salud
Zadomowienie

Jezuśku,ale gnacie dziewczyny,jak tak dalej pójdzie to się żadna w tym wątku nie rozpakuje. A ja się ucieszyłam,że od wczorajszego popołudnia nie mam dużo nadrabiania,a tu już nowy wątek powstał i to jeszcze 10 stron
Malos -gratulacje!!!!
Poli-nie daj się chorobie!No i wszystkim,którym się katarki przypałętały,żeby szybko minęło.
Wizaż to samo zło,kusicie,kusicie,weszł am na triny i już koszyk skompletowałam
O dniu teściowej nie słyszałam i nie składałam życzeń. Co prawda na chwilę wpadła coś się zapytac i niby ok,ale chyba jest wściekła,bo jest bardzo wierzącą osobą, wiecie post i do tego wczoraj jakiś pierwszy piątek był,a u nas z mini posiadówki ze znajomymi zrobiła się większa impreza z tańcami do 2 w nocy. A że teściowa mieszka pod nami to rozumiecie...No to chyba mam karę za te grzechy bo mnie tak spojenie napierdacza,że ledwo chodzę. Stara a głupia,żeby iść w tango prawie w 9 m-cu.
Gosiaczek-super bryka!Oby dobrze służyła.
Prezent po porodzie. Ja nie znałam takiej tradycji. Po urodzeniu synka mąż sam zagadał,że tak się namęczyłam,że chciałby abym sobie coś wybrała i zamówił mi bransoletkę Lilou z grawerem-imię synka i data urodzenia po drugiej stronie. Niestety się zdecydowałam na tą pozłacaną i wygląda już nieestetycznie. Dziś się go zapytałam,czy on znał taki zwyczaj czy to tak z dobrego serca,to mi powiedział,że słyszał o takim,że po porodzie trzeba spełnić życzenie żony. No to będę intensywnie myśleć nad życzeniem tym razem. Ale może coś do domu bardziej-kominek albo coś,jak szaleć to szaleć
Kurcze tyle naskrobałyście i tyle tematów się przewinęło,że już nie pamiętam do czego chciałam się odnieść
Aha,sen-generanie słabo pamiętam sny,ale dzisiejszy to taki w temacie-bylam pod prysznicem i w brodziku znalazłam takiego czerwonego długiego gluta-że niby czop mi odszedł. A rano po balowaniu tak mnie podbrzusze ciągnęło i się podnieść nie mogłam,że się zaczęłam zastanawiać czy tak było faktycznie ,czy tylko mi się przyśniło

---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:57 ----------

Cytat:
Napisane przez a_g_ata Pokaż wiadomość

Jutro zdam relacje z Baby Shower Było swietnie piękne prezenty dostalam Jedzonko było pyszne a goście myślę,ze bawili się tak dobrze jak ja
Ale czaderskie dekoracje!

---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ----------

Cytat:
Napisane przez NetaC Pokaż wiadomość

Duszności.

Dziwczyny czy Wy też macie wrażenie czasem jakby coś wam na klatce siedziało i nie możecie oddychać .? Aż mi się w głowie kręci i mam wrażenie że odplywam. Dość często mam takie uczucie.
Macica jest duża więc masz mniejszą pojemność w klatce piersiowej. Ale mi się zaburzenia rytmu serca objawiały dusznościami napadowymi,teraz jak czuję,że jest mi duszno,to sprawdzam tętno czy jest miarowe,czy nie i się pokrywa z odczuciami. Jak pojawia Ci się często,albo masz duszność cały czas to podjedź na izbę przyjeć,zrobią Ci EKG,ew.porobią badania pod kątem zatorowości płucnej,zwłaszcza jeśli masz żylaki.
salud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 23:37   #293
patryska0804
Zadomowienie

dzieki za odp. kupilam 1 42szt jak zabraknie to najwyzej maz dokupi.

kurde chyba opadl mi brzuch... no normalnie juz mi na nogach lezy i w samochodzie juz nie wygodnie..

2007r- Dziewczyna
2013r- Narzeczona
2014r- Żona <3

5.08.2015 II kreseczki
25.08.2015 <3

Czekamy na Ciebie syneczku- Dominiś
patryska0804 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-03-06, 05:09   #294
NetaC
Raczkowanie

Salud nie widziałam bym miała żylaki. A te duszności są takie że zwróciłam na nie uwagę że są i się powtarzają. Ale nie codziennie. W pn na wizycie o tym powiem. Zobaczę co mi gin powie. A tętno to ja mam cały czas raczej niskie.
Stary 2016-03-06, 06:38   #295
annihilate
Rozeznanie

Dzień dobry ale tu cisza Ja już od 6 na nogach bo Młody stwierdził, że trzeba wstawać :P

PIOTR 08.04.2016
annihilate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-06, 06:48   #296
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Witam z rana zadowolilam meza, bedzie mu sie dobrze lozeczko skladalo
Przywiozl mi od mamy takie malenkie ptysie...chyba musze stwierdzic od wczoraj ze ciasta to nie slodycze bo jesli tak to zlamalam swoje postanowienie cholipa

Cytat:
dzieki za odp. kupilam 1 42szt jak zabraknie to najwyzej maz dokupi.

kurde chyba opadl mi brzuch... no normalnie juz mi na nogach lezy i w samochodzie juz nie wygodnie..

Nie martw sie, mi tez opadl- polozna sie nie mylila. Zapinajac kurtke zimowa, spinalam sie paskiem na ostatnie dziurki a od dwoch dni juz na drugie wiec nooo

Mikołaj <3
Stary 2016-03-06, 06:57   #297
danika
Zakorzenienie

Kurcze wywaliło mi pozaznaczane cytaty, wrrrr

CHOROBA LOKOMOCYJNA

Poli: moja córcia nie ma, chociaż ja mam straszną do dziś. A młoda gra na iPadzie, ogląda książeczki i nic jej nie jest a też się bałam co to będzie...

Martinixx:biedna twoja młoda, znam ten ból. Jak muszę siedzieć z tyłu to też woreczek używam

PICIE NA PORODOWCE
U mnie położna nie pozwalała dużo pić na raz, tak właśnie po łyku-argumentowala tym, żeby nie pociagnęło na wymioty

wysłane przez tapatalka
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-06, 07:13   #298
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:

Gratuluję
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-06, 07:14   #299
Avlis
Raczkowanie

Malos
Gratulacje Świetne nowiny To była niespodzianka? Czy domyślałaś się?

Kalpana
Np. Na drzwiach poradni jest informacja, że "kobiety w ciąży i mamy z dziećmi do lat 6 wchodzą bez kolejki". Mówię wtedy, czy "ktoś z Państwa jest w ciąży lub z dzieckiem?" (zwykle nie ma, ew. jedna ciężarna) Ja jestem, więc teraz wejdę. Dziękuję".

Lucy111
Jak ten film? Warto obejrzeć?

Tabaska
Mam bepanthen, ale póki co nie smaruję.

Poli/Zjawa
Hardy świetnie zagrał, może nawet lepiej niż Leo. DiCaprio uwielbiam i cieszę się, że dostał Oscara. To prawda, że miewał lepsze role, ale wtedy zawsze kogoś innego nagradzali. Ciekawostki czytałam. Leonardo zawsze profesjonalnie podchodzi do swoich ról. Kiedyś czytałam, że w "Django" podczas nagrywania sceny uderzył ręką w stół, trafiając na szkło i rozciął ją, pociekła krew, ale nie wyszedł z roli. Potem stwierdzili, że ta scena zostaje i faktycznie widać krew na dłoni w filmie.

Patryska
Kupuje 1 opakowanie jedynek.

Agata
Pięknie to przygotowałaś. Bardzo mi się podoba, widać duże zaangażowanie. Czekam na opowieści.
Avlis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-06, 07:22   #300
Kayira
Zakorzenienie

Malos gratulacje

zdrowka dla chorych.

Ja dzis kiepska noc mialam. 4 godziny snu za mna.. jeeee...

Propo golden rose, bo widzialam rozmowe. Ich matowe pomadki w kredce sa genialne. No i jeszcze bede testowac lakiery i czarna odzywke...

Nasz mały cud 22-04-2016
Kayira jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości