|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część II.
Cytat:
Do tego sól morska do nosa i Apap na noc. Mnie wzięło w niedzielę wiec liczę, ze jutro sie skończy ![]() "Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość Ja z całego serca polecam imbir wg tego przepisu: http://klaudynahebda.pl/imbir-przeziebienie/ Najlepszy! No i witamina C jakaś dobra." |
|
|
|
|
#3272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ogólnie uwielbiam makarony.. dziś na obiad machnęłam makaron tagiatelle z domowym rosso pesto, parmezanem, orzechami prażonymi, rukolą, na imprezkę męża lasagne, a jutro bym mogła zjeść spaghetti albo jakąś inną pastę kurcze, to silny ten ból musisz odczuwać..no-spę brałaś? magnez? ratuj się czymś |
|
|
|
|
#3273 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3274 | |
|
Zakorzenienie
|
witam
padam na pyszczek, mam jakoś mało energii co mnie martwi... dobrze, że w przyszłym tygodniu robię morfologię mam nadzieję, że mnie uspokoi dobry wynik.Cytat:
|
|
|
#3275 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3276 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Duza presja to i stres większy ja bede zestresowana na jazdach na pewno tez, bo w zyciu za kierownica nie siedziałam ![]() Musze sie pożalić ze dzis dostałam w kość....słownie. Bo przyjechałam do domu i pierwsze co usłyszałam od mojej macochy to "to co gruba jestes?" Po czym spojrzała ba mnie i mowi "no jestes gruba" Ja jej delikatnie zwróciłam uwagę ze chyba ma na myśli ze mam brzuch ciążowy a nie ze jestem gruba, to spojrzała na mnie i mowi tak sarkastycznie "no niech Ci bedzie" Dobrze ze sie nie popłakałam, bo by miała satysfakcję jeszcze Szkoda ze nie umiem odpysknac..... |
|
|
|
|
#3277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wyobrażam sobie żeby ktoś się tak do mnie odezwał Nie możesz pozwolić żeby Cię tak traktowała
|
|
#3278 |
|
Raczkowanie
|
Ja przed pierwszym porodem zapas pampersy spory mialam, znajomi z norwegii przywiezli nam pampersow 10opak po 23szt. a i tak pamietam ze jeszcze ze dwie paczki dady nam poszlo.
Jeski chodzi o kosmetyki to na poczatku mialam oilatum do kapieli, linomag rozowy do smarowania, potem uzywalam z babydream kosmetykow i ziajki. |
|
|
|
#3279 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3280 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3281 |
|
Zakorzenienie
|
Tabitabi moja koleżanka miała ten monitor snuza halo, lrzypinany do pieluchy, mówiła, że to tragedia. Ja też go chciałam kupić, ale ona mi odradzila. Podobno niewygodny dla dziecka, odpinal się itd. Ogólnie tragedia. W lezaczku nie potrzebujesz monitora, nie będziesz w nim dziecka kladla do spania przecież. A w wózku masz dziecko na oku.
|
|
|
|
#3282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez tak mam, na miejscu nie potrafie odpyskować, a pozniej w glowie tysiac pomysłow na to co mogłabym odpowiedziec. No coz po prostu nie znizamy sie do poziomu takich osób i jestesmy kulturalne
|
|
|
|
|
#3283 |
|
Raczkowanie
|
Hym...u mnie tesciowa ostatnio trochę mnie zdenerwowowala ..wiem ze chciała dobrze ale musi zrozumieć ze mam swoje zdanie i koniec. Nie jestem z tych co ustępują bo głupio odmówić. Przy obiedzie rodzinnym( około 10 osob) mówi no mojemu wnuczki kupie wózek przepiękny widzialm ... nie dość ze pierwszy raz słyszałam o takim pomyślę to malo się nie udlawilam rosolem. No ale oczywiście odpowiedział w formie żartu i grzecznie ze moze się wybrać ze mną i doradzić 😊 na co ona ze zabierze mnie do tego sklepu i kupimy na pewno mi się spodoba, odmówiłam stanowczo i powiedziałam ze jescze nie będę kupować wózka dopiero ok 8 miesiąca i sama wybiorę wózek... no i chyba się obraziła.. no cóż... ciesze się ze mieszkamy od siebie ponad 200 km 😀 bo nie wiem co bd jak dziecko się urodzi tym bardziej ze to bd jej pierwszy wnuczek / ka.
|
|
|
|
#3284 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3285 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
za mną kiepska noc, nie mogłam spać, plecy mnie bolały Cytat:
![]() Cytat:
za reakcje- nie wszyscy potrafią trzymać emocje na wodzy w takiej sytuacjiCytat:
za asertywnośćdziewczyny co z justynkie ? odzywała się jakoś? miałaś gdzieś wyjeżdżać czy cuś, bo chyba dawno jej nie "widziałam".. Edytowane przez Piernik Torunski Czas edycji: 2016-03-06 o 07:22 |
|||
|
|
|
#3286 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Od dwóch dni jak dłużej posiedzę to mnie chyba boli mój rozszczep kręgosłupa Doktor ostrzegał, że może boleć ![]() Na czwartek umówiłam się z koleżanką, która na TP na kwiecień i mówiła, że ma dla mnie torbę ciuchów, bo ona ma już za dużo ![]() Cytat:
A co masz chudnąć w ciąży!? ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3287 |
|
Rozeznanie
|
Hej, witajcie niedzielnie
Ostatnio czytałam forum mam ze stycznia i powiem wam że będzie się działo pewnie i u nas ... Tyle emocji ))) Bobo wczoraj i dziś rano szaleje taki kochany zaczepia mamusię )))Moja teściowa raczej nie będzie się wytrącała jeśli chodzi o wybór wózka itp, myślę że prędzej dała by nam kasę- to bardziej w jej stylu. |
|
|
|
#3288 |
|
Wtajemniczenie
|
Witamy niedzielnie
![]() U nas cudna pogoda, wybiorę się dziś z tż na spacerek ;-) a co :-P dawno nie wychodzilismy przez moje plamienia :-(
|
|
#3289 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzięki za miłe słowa Zerwać kontaktu nie mam jak, bo to bliska rodzina, ale ograniczać bede z nia rozmowy i kontakty bo szkoda nerwów dla mojego małego groszka, który tez sie stresuje razem ze mna ![]() Tez mi sie zawsze wydaje ze jej komentarze wynikają z niedowartościowania i kompleksów..... Cytat:
Widocznie moze nie powinno byc widac jeszcze ze jestem w ciąży....jej zdaniem. Ja tam soe ciesze ze mam juz brzuszek i widac ze jestem w ciąży <3 |
||
|
|
|
#3290 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Właśnie całkiem możliwe że w leżaczku dziecko też będzie spać, ten który upatrzyłam rozkłada się też zupełnie na płasko i wtedy wygląda jak gondolka. Pewnie jak się dorobimy autka to będę leżaczek zabierać do rodziców. Chodzi mi o ten tiny love leżaczek bujaczek. Cytat:
Ja na początku lutego przeglądałam wątek mam styczniowych i tam jedna mama urodziła dosłownie w 30minut chyba rekordzistka wizaża
|
||
|
|
|
#3291 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi w pracy też ostatnio znajoma powiedziała, że robię się gruba więc jej odpowiedziałam, że ja mam przynajmniej wymowke a Ty? ![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
Ja tam sama się oliwkuje po prysznicu i mnie nie wysusza. Zawsze mam fajną skórę. ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
![]() Za to musiałam w ten sposób ustawić moja mamę. Przy Oliwii się nie odzywałam bo byłam młoda i głupia ale teraz jej od razu zapowiedziałam, żeby że mną konsultowala swoje zakupy bo noe chce trzymać rzeczy które się nie przydadzą bo nie mam miejsca
|
|
|
#3292 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Musze sobie chyba przygotować odpowiedz zeby myślała nad tym co mowi, bo inna mi moze nie przejsc przez usta ![]() Tez chyba bede musiała wszystkim tłumaczyć zeby konsultowali ze mna swoje zakupy, bo sama kupuje duzo rzeczy to nie chce dostawać czegoś co juz mam. No i zawsze jest szansa ze nie bedzie mi sie podobać cos co dostanie bobo i nie bedzie używane....
|
|
|
|
|
#3293 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziendoberek
Dzisiaj ponoć mamy iśc do kogos w odwiedziny z tesciami. Niby ich znam, widzialam raz, ale nie chce mi sie chodzic po ludziach. Pewnie beda pytali o ciąze ![]() Tesciowa juz wszystkim wypaplała w rodzinie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Chciałabym zobaczyc jej mine jak ja tak zjechałaś Ogólnie jak ktos mi mówi takie teksty to staram sie ignorować i odpowiadam usmiechem. Zdaje sobie sprawe, ze z idiotami sie nie dyskutuje. Kiedys pewnie bym sie poryczała, miałam bardzo niskie poczucie własnej wartosci. Na szczescie wyrosłam z tego. agnszp Moja tesciowa na szczescie jest nieco przesądna i nie kupuje nic. Dalam jej tez znac, ze ja nie bede wozila rzeczy z Polski skoro w UK moge kupic taniej. Chyba to tez ja przekonało. Raczej rodzina z mojej strony nawet sie nie pofatyguje zeby cos kupic juz po porodzie. Kazdy sie interesuje tylko koncem wlasnego nosa. Razem z TZtem mozemy liczyc tylko na siebie, ale to nam nie przeszkadza
Edytowane przez Talantea Czas edycji: 2016-03-06 o 10:10 |
||
|
|
|
#3294 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajna koleżanka.. ![]() Cytat:
ale jeszcze Ci się zdarzają te plamienia czy masz na myśli te co były wcześniej? Cytat:
|
|||
|
|
|
#3295 | ||
|
Zakorzenienie
|
witam niedzielnie
![]() Cytat:
Nie wiem czy takim osobom poprawie humor jak kogoś tak zgaszą czy co ![]() U nas teście dali kasę na wózek nie wtrącali się, ale za to czasem jak kupią jakąś zabawkę to nie wiem co z tym zrobić ![]() Cytat:
![]() Ja przed porodem w rossmannie kupiłam 4 paczki pampersów premium care tylko nie pamiętam czy 2x1 czy 3x1 i 2. wiem, że do 3 się zraziłam bo miały taki chemiczny zapach- chyba to zależy od partii bo koleżanki o tym chemicznym zapachu mówiły przy rozmiarze 1 czy 2. Potem miałam głównie z rossmanna bo miałam rabat 10% + promocja.
|
|
|
#3296 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Elegancko odpowiedziałaś może następnym razem dwa razy ugryzie się w język zanim powie coś podobnego |
|
|
|
|
#3297 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wlasnie tż to nawet nie chciałam mowić co mi powiedziała....bo on bym jej nagadal porządnie i na pewno by sie wkurzył. A wiecie szkoda mi taty i braci, nigdy nie chciałabym musieć sie odcinać od rodziny Dzięki Piernik ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Wiedziałam ze tutaj na pewno znajdę zrozumienie dzięki dziewczyny
|
|
|
|
|
#3298 |
|
Rozeznanie
|
To znowu ta bezproblemowa ja
praca, praca,szkoła ale czytam i nadrabiam u nas podobno w brzuszku facet w 15tygodniu usg robione i lekarz potwierdził a rozwalił się do zdjęcia bezwstydny![]() na przeziębienie leczymy się prenentalgrip,żeby czosnkiem nie waliło z daleka![]() a na dzień kobiet idziemy prywatnie na usg, mamy już 18tydzień i chce potwierdzić płeć a wizyta u gin dopiero koniec marca, nie doczekam się tym bardziej,że ruchów nie czuć i nic nie boli brzuch tylko urósł wypinam dumnie co sądzicie o wisiorkach ciążowych z dzwoneczkiem? nie podaje nazwy bo reklama czy coś, ale znalazłam w jednej z gazet takie coś meksykańskie podobno dźwięk koi maleństwo w trakcie chodzenia i potem po porodzie pomaga w usypianiu bo dźwięk kojarzy z bezpieczeństwem i pobytem w brzuchu praktyczne to niż ciągle leżenie z karuzelą wieczorami i puszczaniu melodyjek, nawet nie takie drogie bo 89 zł takie znalazłam, chętnie bym jednak obejrzała to na żywo czy mnie wnerwiać nie będzie jak będę chodzić i dzyndzać jak w boże narodzenie
|
#3299 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Wykropkowalo mi ☠☠☠☠☠☠☠y... P i e r d o l y
|
|
|
#3300 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:20.

bolą mnie płuca przy kaszlu, bol gardła, głowa,

ale wstawiam linka do oryginału na którego wzór robiłam. Mój jest dużo ciemniejszy, mocno cieniowany i piórka wyglądają jak prawdziwe
bo angelcare będzie służył tylko w łóżeczku i tylko przy małym nie wiercącym się podczas snu dziecku a ten sprawdzi się też na spacerku, w leżaczku itd. Może któraś z mam używała i się wypowie
?
nie wyobrażam sobie żeby ktoś się tak do mnie odezwał