Sierpnióweczki 2016! Część II. - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-05, 20:40   #3271
Georgia1976
Raczkowanie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część II.

Cytat:
Napisane przez emenyx Pokaż wiadomość
Jestem strasznie przeziębiona bolą mnie płuca przy kaszlu, bol gardła, głowa,
wszystkie kości i mięśnie, jestem osłabiona i mam lekka gorączkę. Jem miód, pije sok z czarnego bzu, co jeszcze polecacie? W poniedziałek idę do lekarza . W moim całym życiu nie byłam jeszcze tak przeziębiona zaczęło
Sie w czwartek i czułam jak z godziny na godzinę jest coraz gorzej
Mi scoiatael86 poleciła imbir z poniższego linku. TŻ zrobił i teraz popijam.
Do tego sól morska do nosa i Apap na noc.

Mnie wzięło w niedzielę wiec liczę, ze jutro sie skończy

"Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość
Ja z całego serca polecam imbir wg tego przepisu: http://klaudynahebda.pl/imbir-przeziebienie/
Najlepszy! No i witamina C jakaś dobra."
Georgia1976 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 20:40   #3272
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tabitabi Pokaż wiadomość
Tatuaż mam na plecach także nie będę w negliżu tutaj wam pozować aż tak ale wstawiam linka do oryginału na którego wzór robiłam. Mój jest dużo ciemniejszy, mocno cieniowany i piórka wyglądają jak prawdziwe 2 miesiące odkładałam kasę z pracy na pół etatu mieszkając jeszcze z rodzicami http://www.tattooeasily.com/wp-conte...Designs-33.jpg

Jeśli chodzi o monitor snu to początkowo myślałam o tym firmy AngelCare bo ma właśnie funkcję niani - w sumie na niani mi tak bardzo nie zależy ale ma dwie płytki które ponoć są bardzo czułe, ale potem przeczytałam że są monitory które przypina się do pampersa i w sumie zastanawiam się czy to nie lepszy wybór bo angelcare będzie służył tylko w łóżeczku i tylko przy małym nie wiercącym się podczas snu dziecku a ten sprawdzi się też na spacerku, w leżaczku itd. Może któraś z mam używała i się wypowie ?

Oh tak, jestem zdecydowanym Garfieldem jeśli o lasagne chodzi, w obecnym mieszkaniu nie mamy piekarnika ale na święta jedziemy do rodziny narzeczonego i już postanowione że robimy lasagne objem się za dwoje

Brzuchol niestety boli caaaaalutki dzień z małymi przerwami byliśmy w południe obejrzeć mieszkanie i po powrocie ledwo zeszłam z ubikacji, narzeczony pomógł doczłapać się do łóżka, a przy jego asyście w ściąganiu spodni i położeniu się do łóżka aż łzy leciały . Oby nie była to codzienność ale najważniejsze, że mam pewność że z maluszkiem jest dobrze. Może są jakieś ćwiczenia które mogę wykonywać aby mniej bolały te wiązadła ? Ostatnio też zastanawiam się na yogą dla ciężarnych, muszę przejrzeć oferty w naszym mieście i się wybrać i sprawdzić "z czym to się je"

Haha a z tą Tosią to kompletnie nie wpadłam że to może być od imienia Antonina przepiękne imię, zdrobnienie trochę kojarzy mi się ze świnką morską albo innym zwierzaczkiem ale samo imię jest piękne!
prze- przepiękny wzór
ja ogólnie uwielbiam makarony.. dziś na obiad machnęłam makaron tagiatelle z domowym rosso pesto, parmezanem, orzechami prażonymi, rukolą, na imprezkę męża lasagne, a jutro bym mogła zjeść spaghetti albo jakąś inną pastę
kurcze, to silny ten ból musisz odczuwać..no-spę brałaś? magnez? ratuj się czymś
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 20:42   #3273
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
Jestem gotowa na to, ze bede zdawać kulka razy ale chociaż juz moze teoretyczny bedzie z glowy i bede sie tylko martwić praktycznym
Ale widze ze nie tylko mnie zmotywowało do jego zrobienia dziecko w drodze
Ja się za bardzo stresowałam, na kursie jeżdziłam wzorowo, a na egzaminie byłam taka zestresowana że szok

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Cytat:
Napisane przez shybuya Pokaż wiadomość

Jak się polubi reserved na FB, to jest 25% zniżki Dziś chciałam sie obkupić, ale latałam po sklepach za rozmiarem kurtki. Wcześniej mąż kupił sobie spodnie i jak ja obkupiłam się w następnym sklepie, to już nie działała :/ Echhh
planuję jutro iść, jakąś bluzkę kupić do pracy i w ogóle do chodzenia
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 21:27   #3274
natalia_23
Zakorzenienie

witam cały dzień próbuję nadrobić, kiepsko mi szło...wkońcu nadrobiłam padam na pyszczek, mam jakoś mało energii co mnie martwi... dobrze, że w przyszłym tygodniu robię morfologię mam nadzieję, że mnie uspokoi dobry wynik.

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Podobno kosmetyki j&j to najgorszy syf. Ja, dopóki synek nie zaczął chorować, używałam hippa i powiem Wam, że do dziś tęsknię za tym cudownym zapachem

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Mnie boli czasem, ale nie jakoś często. W poprzedniej ciąży też się zdarzało, w sumie nie bylo to powiązane z czymś, co zjadłam. Raczej jakiś nacisk/ uścisk w późniejszym okresie ciąży te bóle generował. Na żolądek też pomaga nospa.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
też lubię zapach hippa

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 22:04   #3275
Sylwia5789
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
prze- przepiękny wzór
ja ogólnie uwielbiam makarony.. dziś na obiad machnęłam makaron tagiatelle z domowym rosso pesto, parmezanem, orzechami prażonymi, rukolą, na imprezkę męża lasagne, a jutro bym mogła zjeść spaghetti albo jakąś inną pastę
kurcze, to silny ten ból musisz odczuwać..no-spę brałaś? magnez? ratuj się czymś
Ja tez dziś na obiad zrobiłam tagliatelle z pomidorkami koktajlowy mi serem feta pestkami słonecznika i mieszanka ziołowa z oliwa😀 bez kurczaka bo nie mieliśmy ochoty dziś na mięso

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:
Tatuaż mam na plecach także nie będę w negliżu tutaj wam pozować aż tak ale wstawiam linka do oryginału na którego wzór robiłam. Mój jest dużo ciemniejszy, mocno cieniowany i piórka wyglądają jak prawdziwe 2 miesiące odkładałam kasę z pracy na pół etatu mieszkając jeszcze z rodzicami http://www.tattooeasily.com/wp-conte...Designs-33.jpg

Jeśli chodzi o monitor snu to początkowo myślałam o tym firmy AngelCare bo ma właśnie funkcję niani - w sumie na niani mi tak bardzo nie zależy ale ma dwie płytki które ponoć są bardzo czułe, ale potem przeczytałam że są monitory które przypina się do pampersa i w sumie zastanawiam się czy to nie lepszy wybór bo angelcare będzie służył tylko w łóżeczku i tylko przy małym nie wiercącym się podczas snu dziecku a ten sprawdzi się też na spacerku, w leżaczku itd. Może któraś z mam używała i się wypowie ?

Oh tak, jestem zdecydowanym Garfieldem jeśli o lasagne chodzi, w obecnym mieszkaniu nie mamy piekarnika ale na święta jedziemy do rodziny narzeczonego i już postanowione że robimy lasagne objem się za dwoje

Brzuchol niestety boli caaaaalutki dzień z małymi przerwami byliśmy w południe obejrzeć mieszkanie i po powrocie ledwo zeszłam z ubikacji, narzeczony pomógł doczłapać się do łóżka, a przy jego asyście w ściąganiu spodni i położeniu się do łóżka aż łzy leciały . Oby nie była to codzienność ale najważniejsze, że mam pewność że z maluszkiem jest dobrze. Może są jakieś ćwiczenia które mogę wykonywać aby mniej bolały te wiązadła ? Ostatnio też zastanawiam się na yogą dla ciężarnych, muszę przejrzeć oferty w naszym mieście i się wybrać i sprawdzić "z czym to się je"

Haha a z tą Tosią to kompletnie nie wpadłam że to może być od imienia Antonina przepiękne imię, zdrobnienie trochę kojarzy mi się ze świnką morską albo innym zwierzaczkiem ale samo imię jest piękne!
Ja chodzę na pilates 😀 polecam fajnie odpręża rozciąga i zalecana jest dla kobiet w ciąży 😀
Sylwia5789 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 22:53   #3276
agnszp
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Ja się za bardzo stresowałam, na kursie jeżdziłam wzorowo, a na egzaminie byłam taka zestresowana że szok

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

planuję jutro iść, jakąś bluzkę kupić do pracy i w ogóle do chodzenia

Duza presja to i stres większy ja bede zestresowana na jazdach na pewno tez, bo w zyciu za kierownica nie siedziałam
Musze sie pożalić ze dzis dostałam w kość....słownie. Bo przyjechałam do domu i pierwsze co usłyszałam od mojej macochy to "to co gruba jestes?" Po czym spojrzała ba mnie i mowi "no jestes gruba"
Ja jej delikatnie zwróciłam uwagę ze chyba ma na myśli ze mam brzuch ciążowy a nie ze jestem gruba, to spojrzała na mnie i mowi tak sarkastycznie "no niech Ci bedzie"
Dobrze ze sie nie popłakałam, bo by miała satysfakcję jeszcze
Szkoda ze nie umiem odpysknac.....
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 22:59   #3277
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Musze sie pożalić ze dzis dostałam w kość....słownie. Bo przyjechałam do domu i pierwsze co usłyszałam od mojej macochy to "to co gruba jestes?" Po czym spojrzała ba mnie i mowi "no jestes gruba"
Ja jej delikatnie zwróciłam uwagę ze chyba ma na myśli ze mam brzuch ciążowy a nie ze jestem gruba, to spojrzała na mnie i mowi tak sarkastycznie "no niech Ci bedzie"
nie wyobrażam sobie żeby ktoś się tak do mnie odezwał Nie możesz pozwolić żeby Cię tak traktowała

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 23:03   #3278
agnieszkaruta1
Raczkowanie

Ja przed pierwszym porodem zapas pampersy spory mialam, znajomi z norwegii przywiezli nam pampersow 10opak po 23szt. a i tak pamietam ze jeszcze ze dwie paczki dady nam poszlo.

Jeski chodzi o kosmetyki to na poczatku mialam oilatum do kapieli, linomag rozowy do smarowania, potem uzywalam z babydream kosmetykow i ziajki.
agnieszkaruta1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 23:25   #3279
di_anna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość

Bo właśnie podobno oliwki bardzo mało nawilżają
Teraz są zalecenia, żeby dziecka nie "oliwkować", jedynie do kąpieli olejek/płyn, no chyba, że jest potrzeba to emolient na skóre, ale najlepiej po pierwszym miesiącu.
di_anna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 23:30   #3280
agnszp
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
nie wyobrażam sobie żeby ktoś się tak do mnie odezwał Nie możesz pozwolić żeby Cię tak traktowała

Tak bardzo bym chciała umieć na takie słowa od razu zareagować w jakis stanowczy sposób....a ja tymczasem sie zamykam w sobie i mi po prostu smutno
Stary 2016-03-05, 23:36   #3281
kasia_ruda
Zakorzenienie

Tabitabi moja koleżanka miała ten monitor snuza halo, lrzypinany do pieluchy, mówiła, że to tragedia. Ja też go chciałam kupić, ale ona mi odradzila. Podobno niewygodny dla dziecka, odpinal się itd. Ogólnie tragedia. W lezaczku nie potrzebujesz monitora, nie będziesz w nim dziecka kladla do spania przecież. A w wózku masz dziecko na oku.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 23:38   #3282
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Tak bardzo bym chciała umieć na takie słowa od razu zareagować w jakis stanowczy sposób....a ja tymczasem sie zamykam w sobie i mi po prostu smutno

Ja tez tak mam, na miejscu nie potrafie odpyskować, a pozniej w glowie tysiac pomysłow na to co mogłabym odpowiedziec.
No coz po prostu nie znizamy sie do poziomu takich osób i jestesmy kulturalne

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 23:51   #3283
Sylwia5789
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość

Ja tez tak mam, na miejscu nie potrafie odpyskować, a pozniej w glowie tysiac pomysłow na to co mogłabym odpowiedziec.
Hym...u mnie tesciowa ostatnio trochę mnie zdenerwowowala ..wiem ze chciała dobrze ale musi zrozumieć ze mam swoje zdanie i koniec. Nie jestem z tych co ustępują bo głupio odmówić. Przy obiedzie rodzinnym( około 10 osob) mówi no mojemu wnuczki kupie wózek przepiękny widzialm ... nie dość ze pierwszy raz słyszałam o takim pomyślę to malo się nie udlawilam rosolem. No ale oczywiście odpowiedział w formie żartu i grzecznie ze moze się wybrać ze mną i doradzić 😊 na co ona ze zabierze mnie do tego sklepu i kupimy na pewno mi się spodoba, odmówiłam stanowczo i powiedziałam ze jescze nie będę kupować wózka dopiero ok 8 miesiąca i sama wybiorę wózek... no i chyba się obraziła.. no cóż... ciesze się ze mieszkamy od siebie ponad 200 km 😀 bo nie wiem co bd jak dziecko się urodzi tym bardziej ze to bd jej pierwszy wnuczek / ka.
Sylwia5789 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 23:58   #3284
agnszp
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość

Tez tak sobie staram tłumaczyć nie każdy potrafi byc żmiją....
Stary 2016-03-06, 07:21   #3285
Piernik Torunski
Zakorzenienie

hej dziewczyny
za mną kiepska noc, nie mogłam spać, plecy mnie bolały

Cytat:
Napisane przez Sylwia5789 Pokaż wiadomość
Ja tez dziś na obiad zrobiłam tagliatelle z pomidorkami koktajlowy mi serem feta pestkami słonecznika i mieszanka ziołowa z oliwa�� bez kurczaka bo nie mieliśmy ochoty dziś na mięso
mniam mniam..mięso do tego nie potrzebne, tylko psuje smak

Cytat:
na takie toksyczne osoby są dwa sposoby - albo ich unikasz całkowicie-urywasz kontakt..albo bierzesz na klatę..ale to wiąże się z tym,że ponosisz koszty emocjonalne - tak jak teraz..walczyć nie ma co,bo to prawdopodobnie nic nie zmieni/puscić mimo uszu - się nie da.. przykre co Cię spotkało,ale pamiętaj jej zachowanie świadczy o niej - widocznie sama ma sporo swoich kompleksów/problemów/przykrych przeżyć..można po części współczuć jak bardzo musi być przepełniona jadem,że nim tak pluje.. a dla Ciebie należą się za reakcje- nie wszyscy potrafią trzymać emocje na wodzy w takiej sytuacji

Cytat:
Hym...u mnie tesciowa ostatnio trochę mnie zdenerwowowala ..wiem ze chciała dobrze ale musi zrozumieć ze mam swoje zdanie i koniec. Nie jestem z tych co ustępują bo głupio odmówić. Przy obiedzie rodzinnym( około 10 osob) mówi no mojemu wnuczki kupie wózek przepiękny widzialm ... nie dość ze pierwszy raz słyszałam o takim pomyślę to malo się nie udlawilam rosolem. No ale oczywiście odpowiedział w formie żartu i grzecznie ze moze się wybrać ze mną i doradzić �� na co ona ze zabierze mnie do tego sklepu i kupimy na pewno mi się spodoba, odmówiłam stanowczo i powiedziałam ze jescze nie będę kupować wózka dopiero ok 8 miesiąca i sama wybiorę wózek... no i chyba się obraziła.. no cóż... ciesze się ze mieszkamy od siebie ponad 200 km �� bo nie wiem co bd jak dziecko się urodzi tym bardziej ze to bd jej pierwszy wnuczek / ka.
za asertywność

dziewczyny co z justynkie ? odzywała się jakoś? miałaś gdzieś wyjeżdżać czy cuś, bo chyba dawno jej nie "widziałam"..

Edytowane przez Piernik Torunski
Czas edycji: 2016-03-06 o 07:22
Stary 2016-03-06, 07:50   #3286
tija93
Zakorzenienie

Hej

Od dwóch dni jak dłużej posiedzę to mnie chyba boli mój rozszczep kręgosłupa Doktor ostrzegał, że może boleć

Na czwartek umówiłam się z koleżanką, która na TP na kwiecień i mówiła, że ma dla mnie torbę ciuchów, bo ona ma już za dużo

Cytat:
Duza presja to i stres większy ja bede zestresowana na jazdach na pewno tez, bo w zyciu za kierownica nie siedziałam
Co za baba! A co masz chudnąć w ciąży!?

Cytat:
Napisane przez di_anna Pokaż wiadomość
Teraz są zalecenia, żeby dziecka nie "oliwkować", jedynie do kąpieli olejek/płyn, no chyba, że jest potrzeba to emolient na skóre, ale najlepiej po pierwszym miesiącu.
Ale też słyszałam by jednak emolienty zacząć używać gdy faktycznie są problemy skórne. Najpierw lepiej nawilżać kremami drogeryjnymi

Cytat:
dziewczyny co z justynkie ? odzywała się jakoś? miałaś gdzieś wyjeżdżać czy cuś, bo chyba dawno jej nie "widziałam"..
Też jej dawno nie widziałam. Justynkie halo halo?
Stary 2016-03-06, 08:49   #3287
Kasmina
Rozeznanie

Hej, witajcie niedzielnie
Ostatnio czytałam forum mam ze stycznia i powiem wam że będzie się działo pewnie i u nas ... Tyle emocji )))
Bobo wczoraj i dziś rano szaleje taki kochany zaczepia mamusię )))
Moja teściowa raczej nie będzie się wytrącała jeśli chodzi o wybór wózka itp, myślę że prędzej dała by nam kasę- to bardziej w jej stylu.
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-06, 08:56   #3288
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Witamy niedzielnie
U nas cudna pogoda, wybiorę się dziś z tż na spacerek ;-) a co :-P dawno nie wychodzilismy przez moje plamienia :-(
TP: 28.07. Oliwierek
cudzie trwaj
BeataAmelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-06, 09:29   #3289
agnszp
Rozeznanie

Cytat:
hej dziewczyny

na takie toksyczne osoby są dwa sposoby - albo ich unikasz całkowicie-urywasz kontakt..albo bierzesz na klatę..ale to wiąże się z tym,że ponosisz koszty emocjonalne - tak jak teraz..walczyć nie ma co,bo to prawdopodobnie nic nie zmieni/puscić mimo uszu - się nie da.. przykre co Cię spotkało,ale pamiętaj jej zachowanie świadczy o niej - widocznie sama ma sporo swoich kompleksów/problemów/przykrych przeżyć..można po części współczuć jak bardzo musi być przepełniona jadem,że nim tak pluje.. a dla Ciebie należą się za reakcje- nie wszyscy potrafią trzymać emocje na wodzy w takiej sytuacji

za asertywność

Dzięki za miłe słowa
Zerwać kontaktu nie mam jak, bo to bliska rodzina, ale ograniczać bede z nia rozmowy i kontakty bo szkoda nerwów dla mojego małego groszka, który tez sie stresuje razem ze mna
Tez mi sie zawsze wydaje ze jej komentarze wynikają z niedowartościowania i kompleksów.....

Cytat:
Hej

Od dwóch dni jak dłużej posiedzę to mnie chyba boli mój rozszczep kręgosłupa Doktor ostrzegał, że może boleć

Na czwartek umówiłam się z koleżanką, która na TP na kwiecień i mówiła, że ma dla mnie torbę ciuchów, bo ona ma już za dużo

Co za baba! A co masz chudnąć w ciąży!?

Ale też słyszałam by jednak emolienty zacząć używać gdy faktycznie są problemy skórne. Najpierw lepiej nawilżać kremami drogeryjnymi

Też jej dawno nie widziałam. Justynkie halo halo?

Widocznie moze nie powinno byc widac jeszcze ze jestem w ciąży....jej zdaniem. Ja tam soe ciesze ze mam juz brzuszek i widac ze jestem w ciąży <3
Stary 2016-03-06, 09:50   #3290
tabitabi
Raczkowanie

Cytat:
Tabitabi moja koleżanka miała ten monitor snuza halo, lrzypinany do pieluchy, mówiła, że to tragedia. Ja też go chciałam kupić, ale ona mi odradzila. Podobno niewygodny dla dziecka, odpinal się itd. Ogólnie tragedia. W lezaczku nie potrzebujesz monitora, nie będziesz w nim dziecka kladla do spania przecież. A w wózku masz dziecko na oku.

Właśnie całkiem możliwe że w leżaczku dziecko też będzie spać, ten który upatrzyłam rozkłada się też zupełnie na płasko i wtedy wygląda jak gondolka. Pewnie jak się dorobimy autka to będę leżaczek zabierać do rodziców. Chodzi mi o ten tiny love leżaczek bujaczek.

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
Hej, witajcie niedzielnie

Ostatnio czytałam forum mam ze stycznia i powiem wam że będzie się działo pewnie i u nas ... Tyle emocji )))

Bobo wczoraj i dziś rano szaleje taki kochany zaczepia mamusię )))

Moja teściowa raczej nie będzie się wytrącała jeśli chodzi o wybór wózka itp, myślę że prędzej dała by nam kasę- to bardziej w jej stylu.

Ja na początku lutego przeglądałam wątek mam styczniowych i tam jedna mama urodziła dosłownie w 30minut chyba rekordzistka wizaża
tabitabi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-06, 10:00   #3291
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Jak nie potrafisz odpyskowac to sobie przygotuj wcześniej odpowiedź na głupie zaczepki i następnym razem Cie nie zaskoczy.
Mi w pracy też ostatnio znajoma powiedziała, że robię się gruba więc jej odpowiedziałam, że ja mam przynajmniej wymowke a Ty?

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Cytat:
Napisane przez di_anna Pokaż wiadomość
Ciekawe jakie tutaj są zalecenia, ale raczej też rządzi minimalizm.
Ja tam sama się oliwkuje po prysznicu i mnie nie wysusza. Zawsze mam fajną skórę.

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:
Z tego co czytałam to dzieci są narażone na śmierć łóżeczkowa głównie podczas długiego snu. W domu śpi głównie w łóżku a na dworze wózek i bujanie na pewno stymuluje do oddychania.

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Cytat:
Hym...u mnie tesciowa ostatnio trochę mnie zdenerwowowala ..wiem ze chciała dobrze ale musi zrozumieć ze mam swoje zdanie i koniec. Nie jestem z tych co ustępują bo głupio odmówić. Przy obiedzie rodzinnym( około 10 osob) mówi no mojemu wnuczki kupie wózek przepiękny widzialm ... nie dość ze pierwszy raz słyszałam o takim pomyślę to malo się nie udlawilam rosolem. No ale oczywiście odpowiedział w formie żartu i grzecznie ze moze się wybrać ze mną i doradzić 😊 na co ona ze zabierze mnie do tego sklepu i kupimy na pewno mi się spodoba, odmówiłam stanowczo i powiedziałam ze jescze nie będę kupować wózka dopiero ok 8 miesiąca i sama wybiorę wózek... no i chyba się obraziła.. no cóż... ciesze się ze mieszkamy od siebie ponad 200 km 😀 bo nie wiem co bd jak dziecko się urodzi tym bardziej ze to bd jej pierwszy wnuczek / ka.
Moja teściowa raczej nie wyda na nas złotówki
Za to musiałam w ten sposób ustawić moja mamę.

Przy Oliwii się nie odzywałam bo byłam młoda i głupia ale teraz jej od razu zapowiedziałam, żeby że mną konsultowala swoje zakupy bo noe chce trzymać rzeczy które się nie przydadzą bo nie mam miejsca
Stary 2016-03-06, 10:05   #3292
agnszp
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Jak nie potrafisz odpyskowac to sobie przygotuj wcześniej odpowiedź na głupie zaczepki i następnym razem Cie nie zaskoczy.
Mi w pracy też ostatnio znajoma powiedziała, że robię się gruba więc jej odpowiedziałam, że ja mam przynajmniej wymowke a Ty?

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Ciekawe jakie tutaj są zalecenia, ale raczej też rządzi minimalizm.
Ja tam sama się oliwkuje po prysznicu i mnie nie wysusza. Zawsze mam fajną skórę.

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Z tego co czytałam to dzieci są narażone na śmierć łóżeczkowa głównie podczas długiego snu. W domu śpi głównie w łóżku a na dworze wózek i bujanie na pewno stymuluje do oddychania.

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Moja teściowa raczej nie wyda na nas złotówki
Za to musiałam w ten sposób ustawić moja mamę.

Przy Oliwii się nie odzywałam bo byłam młoda i głupia ale teraz jej od razu zapowiedziałam, żeby że mną konsultowala swoje zakupy bo noe chce trzymać rzeczy które się nie przydadzą bo nie mam miejsca

Musze sobie chyba przygotować odpowiedz zeby myślała nad tym co mowi, bo inna mi moze nie przejsc przez usta

Tez chyba bede musiała wszystkim tłumaczyć zeby konsultowali ze mna swoje zakupy, bo sama kupuje duzo rzeczy to nie chce dostawać czegoś co juz mam. No i zawsze jest szansa ze nie bedzie mi sie podobać cos co dostanie bobo i nie bedzie używane....
Stary 2016-03-06, 10:06   #3293
Talantea
Zakorzenienie

Dziendoberek
Dzisiaj ponoć mamy iśc do kogos w odwiedziny z tesciami. Niby ich znam, widzialam raz, ale nie chce mi sie chodzic po ludziach. Pewnie beda pytali o ciąze
Tesciowa juz wszystkim wypaplała w rodzinie

Cytat:
Ja na początku lutego przeglądałam wątek mam styczniowych i tam jedna mama urodziła dosłownie w 30minut chyba rekordzistka wizaża
Wow ja tez tak chcę!

Cytat:
Swietny tekst Chciałabym zobaczyc jej mine jak ja tak zjechałaś

Ogólnie jak ktos mi mówi takie teksty to staram sie ignorować i odpowiadam usmiechem. Zdaje sobie sprawe, ze z idiotami sie nie dyskutuje. Kiedys pewnie bym sie poryczała, miałam bardzo niskie poczucie własnej wartosci. Na szczescie wyrosłam z tego.

agnszp

Moja tesciowa na szczescie jest nieco przesądna i nie kupuje nic. Dalam jej tez znac, ze ja nie bede wozila rzeczy z Polski skoro w UK moge kupic taniej. Chyba to tez ja przekonało.
Raczej rodzina z mojej strony nawet sie nie pofatyguje zeby cos kupic juz po porodzie. Kazdy sie interesuje tylko koncem wlasnego nosa.
Razem z TZtem mozemy liczyc tylko na siebie, ale to nam nie przeszkadza

Edytowane przez Talantea
Czas edycji: 2016-03-06 o 10:10
Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-06, 10:10   #3294
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

ojoj.. Tobie też doskwiera ból pleców.. wiem co to znaczy..
fajna koleżanka..

Cytat:
Napisane przez BeataAmelka Pokaż wiadomość
Witamy niedzielnie
U nas cudna pogoda, wybiorę się dziś z tż na spacerek ;-) a co :-P dawno nie wychodzilismy przez moje plamienia :-(
ja też czekam na poprawę pogody i może gdzieś wyskoczymy..wczoraj było u nas ładnie i zaliczyliśmy szybki spacer przed przyjściem gości..
ale jeszcze Ci się zdarzają te plamienia czy masz na myśli te co były wcześniej?

Cytat:
Dzięki za miłe słowa
Zerwać kontaktu nie mam jak, bo to bliska rodzina, ale ograniczać bede z nia rozmowy i kontakty bo szkoda nerwów dla mojego małego groszka, który tez sie stresuje razem ze mna
Tez mi sie zawsze wydaje ze jej komentarze wynikają z niedowartościowania i kompleksów.....
Stary 2016-03-06, 10:32   #3295
natalia_23
Zakorzenienie

witam niedzielnie

Cytat:
może tż pomoże ci jeśli będzie następnym razem przy takiej akcji?
Nie wiem czy takim osobom poprawie humor jak kogoś tak zgaszą czy co
U nas teście dali kasę na wózek nie wtrącali się, ale za to czasem jak kupią jakąś zabawkę to nie wiem co z tym zrobić

Cytat:
hej dziewczyny

za asertywność

też się ostatnio zastanawiałam gdzie się ona podziała

Ja przed porodem w rossmannie kupiłam 4 paczki pampersów premium care tylko nie pamiętam czy 2x1 czy 3x1 i 2. wiem, że do 3 się zraziłam bo miały taki chemiczny zapach- chyba to zależy od partii bo koleżanki o tym chemicznym zapachu mówiły przy rozmiarze 1 czy 2. Potem miałam głównie z rossmanna bo miałam rabat 10% + promocja.

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-06, 10:59   #3296
tabitabi
Raczkowanie

Cytat:

Elegancko odpowiedziałaś może następnym razem dwa razy ugryzie się w język zanim powie coś podobnego
tabitabi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-06, 11:00   #3297
agnszp
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
witam niedzielnie

może tż pomoże ci jeśli będzie następnym razem przy takiej akcji?
Nie wiem czy takim osobom poprawie humor jak kogoś tak zgaszą czy co
U nas teście dali kasę na wózek nie wtrącali się, ale za to czasem jak kupią jakąś zabawkę to nie wiem co z tym zrobić

też się ostatnio zastanawiałam gdzie się ona podziała

Ja przed porodem w rossmannie kupiłam 4 paczki pampersów premium care tylko nie pamiętam czy 2x1 czy 3x1 i 2. wiem, że do 3 się zraziłam bo miały taki chemiczny zapach- chyba to zależy od partii bo koleżanki o tym chemicznym zapachu mówiły przy rozmiarze 1 czy 2. Potem miałam głównie z rossmanna bo miałam rabat 10% + promocja.

Wlasnie tż to nawet nie chciałam mowić co mi powiedziała....bo on bym jej nagadal porządnie i na pewno by sie wkurzył. A wiecie szkoda mi taty i braci, nigdy nie chciałabym musieć sie odcinać od rodziny

Dzięki Piernik

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Wiedziałam ze tutaj na pewno znajdę zrozumienie dzięki dziewczyny
Stary 2016-03-06, 11:03   #3298
malenstfo24
Rozeznanie

To znowu ta bezproblemowa ja praca, praca,szkoła ale czytam i nadrabiam u nas podobno w brzuszku facet w 15tygodniu usg robione i lekarz potwierdził a rozwalił się do zdjęcia bezwstydny na przeziębienie leczymy się prenentalgrip,żeby czosnkiem nie waliło z daleka a na dzień kobiet idziemy prywatnie na usg, mamy już 18tydzień i chce potwierdzić płeć a wizyta u gin dopiero koniec marca, nie doczekam się tym bardziej,że ruchów nie czuć i nic nie boli brzuch tylko urósł wypinam dumnie co sądzicie o wisiorkach ciążowych z dzwoneczkiem? nie podaje nazwy bo reklama czy coś, ale znalazłam w jednej z gazet takie coś meksykańskie podobno dźwięk koi maleństwo w trakcie chodzenia i potem po porodzie pomaga w usypianiu bo dźwięk kojarzy z bezpieczeństwem i pobytem w brzuchu praktyczne to niż ciągle leżenie z karuzelą wieczorami i puszczaniu melodyjek, nawet nie takie drogie bo 89 zł takie znalazłam, chętnie bym jednak obejrzała to na żywo czy mnie wnerwiać nie będzie jak będę chodzić i dzyndzać jak w boże narodzenie

6 Lipiec 2013
<3<3

14.08.2016 Bartek moj Najwiekszy Skarb

malenstfo24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-06, 11:06   #3299
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Musze sobie chyba przygotować odpowiedz zeby myślała nad tym co mowi, bo inna mi moze nie przejsc przez usta

Tez chyba bede musiała wszystkim tłumaczyć zeby konsultowali ze mna swoje zakupy, bo sama kupuje duzo rzeczy to nie chce dostawać czegoś co juz mam. No i zawsze jest szansa ze nie bedzie mi sie podobać cos co dostanie bobo i nie bedzie używane....
Ja tak miałam właśnie się z Oliwia. Się nie odzywałam, wszyscy kupowali slodziutkie malutkie rozowiutkie ☠☠☠☠☠☠☠y które później leżały i oddawalam całkiem nowe

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Wykropkowalo mi ☠☠☠☠☠☠☠y... P i e r d o l y
Stary 2016-03-06, 11:09   #3300
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malenstfo24 Pokaż wiadomość
To znowu ta bezproblemowa ja praca, praca,szkoła ale czytam i nadrabiam u nas podobno w brzuszku facet w 15tygodniu usg robione i lekarz potwierdził a rozwalił się do zdjęcia bezwstydny na przeziębienie leczymy się prenentalgrip,żeby czosnkiem nie waliło z daleka a na dzień kobiet idziemy prywatnie na usg, mamy już 18tydzień i chce potwierdzić płeć a wizyta u gin dopiero koniec marca, nie doczekam się tym bardziej,że ruchów nie czuć i nic nie boli brzuch tylko urósł wypinam dumnie co sądzicie o wisiorkach ciążowych z dzwoneczkiem? nie podaje nazwy bo reklama czy coś, ale znalazłam w jednej z gazet takie coś meksykańskie podobno dźwięk koi maleństwo w trakcie chodzenia i potem po porodzie pomaga w usypianiu bo dźwięk kojarzy z bezpieczeństwem i pobytem w brzuchu praktyczne to niż ciągle leżenie z karuzelą wieczorami i puszczaniu melodyjek, nawet nie takie drogie bo 89 zł takie znalazłam, chętnie bym jednak obejrzała to na żywo czy mnie wnerwiać nie będzie jak będę chodzić i dzyndzać jak w boże narodzenie
Jak owieczka na pastwisku ja nie słyszałam o tym. Ale to musiałby być chyba dość głośny dzwoneczek żeby dziecko słyszało.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości